Dodaj do ulubionych

Jak parkować przy Szpitalu Wojewódzkim? W ogóle!

IP: *.chelmnet.pl 26.02.11, 07:14
A tak zupełnie przy okazji to czy nie znalazł się mądry który pomyślałby żeby podczas
remontu Nowy Ogrodów wykonać prawoskręt w ul. 3-go Maja który znacznie by poprawił
drożność tego miejsca.
Miejsce na to jest czego dowodem jest zatoczka którą sobie zafundował Urząd Miasta ale ta zatoczka jest tylko dla pracowników UM.
Obserwuj wątek
    • Gość: m Jak parkować przy Szpitalu Wojewódzkim? W ogóle! IP: *.idk.com.pl 26.02.11, 07:47
      Nie rozumiem jak przy szpitalu może nie być parkingu. Kilka razu zdarzyło mi się (niestety), że musiałam jechać do szpitala. Niestety znalezienie wolnego miejsca w pobliżu szpitala graniczy z cudem. Do szpitala nie udają się ludzie zdrowi, którzy mogą iść pół km albo i dłużej. Nie wiem czemu władze (szpitala, miasta) nie rozumieją tak logicznych spraw
      • Gość: lekarzyna Re: Jak parkować przy Szpitalu Wojewódzkim? W ogó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.11, 07:59
        obecność kilku miejsc parkingowych pod samym szpitalem (na więcej nie ma miejsca) jest zasadna tylko jeśli będą to miejsca płatne (parkometry) - inaczej to już przed 7 rano zostaną zajęte na cały dzień przez pracowników przeróżnych instytucji z okolicy
        • Gość: Antybudyń A urzedasy mają wielki zamknięty parking IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 10:49
          Czemu śmierdzące lenie urzędasy nie pojadą do pracy komunikacją miejską skoro ta tak wspaniale funkcjonuje w Gdańsku ? - Brak miejsc postojowych dla petentów (np. parkowanie do 1h) to typowy obrazek który pojazuje jaki jest stosunek tłustego nieudacznika lenia Budynia do mieszkańców tego miasta. Zamiast tego wszystkie miejsca na zapleczy urzędu zajmują samochody urzędasów.
      • joannka2 Re: Jak parkować przy Szpitalu Wojewódzkim? W ogó 26.02.11, 08:29
        SKandaliczny jest brak miejsca parkingowego pod szpitalem / sądem / urzędem miejskim, a nie brak odpowiedniego oznakowania i tego, że ktoś śmie tam parkować.
    • Gość: piękny umysł Marszałek wydał 120 mln zł naszych pieniędzy na.. IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.11, 09:57
      tzw modernizację szpitala, to po co nam jeszcze miejsca parkingowe,
      można zaparkować na Olszynce i przespacerować się do wojewódzkiego.
      Marszałek zapewne szczególnie poleca ten model komunikacyjny pacjentom ortopedii
      • Gość: toffie Re: Marszałek wydał 120 mln zł naszych pieniędzy IP: *.connect.netcom.no 26.02.11, 10:59
        Nie zawracac dupy Panu Marszalkowi!! On ma gdzie parkowac, a z reszta to problem jego szofera! Najlepiej zakazac jazdy samochodem.. A do szpitala to jezdzic tylko karetka a wracac karawanem!!
    • Gość: Asia Jak parkować przy Szpitalu Wojewódzkim? W ogóle! IP: *.chelmnet.pl 26.02.11, 10:17
      Pani z Chełma była osobą odwiedzającą,a nie chorą i mogła przejść się kilkaset m od przystanku tramwajowego,lub kilkanaście od autobusowego.Byłaby pewnie zadowolona gdyby mogła wjechać na szpitalny korytarz.Przez to jej i podobnym do niej wygodnickim osoby niepełnosprawne ruchowo ,lub mieszkające daleko nie maja możliwości parkowania.
      Miejsca do parkowania w omawianej strefie szpitali i urzędów powinny być włączone do strefy płatnego parkowania.Postój do godziny taniej,a następnie dużo drożej.Wówczas nie byłyby zajmowane na cały dzień przez ludzi zatrudnionych w pobliskich instytucjach.
      Zrobiono ostatnio kilkanaście nowych miejsc dla samochodów między drzewami w parku przy ul Bema,ale również bez parkometrów.
      Na terenie szpitala MSWiA jest płatny parking i często widać wiele wolnych miejsc,ale najlepiej zatarasować chodnik .Widać że mandaty są zbyt małe.
      Pewnie ja też w jakimś stopniu przyczyniłam się do wlepiania mandatów,bo codziennie pokonuję trasę wzdłuż ul.Pohulanka od przystanku tramwajowego i często dzwonię do Straży Miejskiej,bo nie mogę przejść chodnikiem.Stoją nawet na przejściach dla pieszych.
      • Gość: Antybudyń do szmaty kapusia IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 10:53
        > Pewnie ja też w jakimś stopniu przyczyniłam się do wlepiania mandatów,bo codzie
        > nnie pokonuję trasę wzdłuż ul.Pohulanka od przystanku tramwajowego i często dzw
        > onię do Straży Miejskiej,bo nie mogę przejść chodnikiem.Stoją nawet na przejści
        > ach dla pieszych.

Zobacz synku tak wygląda KAPUŚ.

Szmato kapusiu - nie wszyscy jak ty jadą z Oruni do szpitala, niektórzy jada wiele kilometrów do Gdańska by tam pojechać. Natomiast urzędnicy jeżdżą w większości z Gdańska, nie irytuje cię SZMATO KAPUSIU że oni mają cały wielki parking na zapleczy UM dla siebie a odwożący chorych muszą szukać miejsca w błocie ?
        • Gość: Pająk Re: do szmaty kapusia IP: 84.38.27.* 26.02.11, 10:59
          No właśnie.... Zobacz synku - tak wygląda prawdziwy burak pastewny:-)
        • Gość: autor wyluzuj psycholu IP: *.static.hnet.pl 26.02.11, 11:00
          Już wiemy, że jesteś osobą niezrównoważoną, ale jeszcze niekulturalną?
          • Gość: Antybudyń Spokojnie tepy urzędasie IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 14:37
            Spokojnie tepy urzędasie z budynin kałem w kącikach ust. Będziesz miał parking, będziesz.
            • Gość: prokisiel :)))) IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 21:30
              powiedz jeszcze coś śmiesznego :)
          • Gość: Nizinny Re: wyluzuj psycholu IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 22:40
            Za to ty jestes zrównoważony, przydupasie budynia-kondoma?
        • Gość: Asia Re: do szmaty kapusia IP: *.chelmnet.pl 26.02.11, 19:38
          Mnie nie interesuje to,ze kierowca nie ma gdzie zaparkować.
          Mnie obchodzi tylko to,że kierowca nie parkuje zgodnie z przepisami,bo na chodniku.
          Jeżeli nie ma miejsca do parkowania wzdłuż to parkują w poprzek chodnika i nie zostawiają w ogóle miejsca dla pieszych.Często trzeba iść jezdnią,a to już stwarza zagrożenie zdrowia i życia.
          Jeżeli jest brak miejsc do parkowania to niech zostawiają samochody na ulicy,a nie na chodniku.
          Nie uważam się za kapusia.Jeżeli nie poprawi się sytuacja z zajmowaniem chodnika przez niezdyscyplinowanych kierowców to przestanę dzwonić,a zacznę wysyłać zdjęcia zaparkowanych samochodów z nr rejestracyjnymi.
          • Gość: Marceli Re: do szmaty kapusia IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 22:08
            Kiedyś Ty będziesz jechać ze starszą osobą złamaną nogą do szpitala albo odwozić tam dziecko, jak mi się zdarzyło. Ciesz się i miej satysfakcję że komuś w trudnej zyciowej chwili nasyłasz policje na głowe. Nikt do szpitala turystycznie nie jeździ. Miał przedmówca rację - jesteś szmatą.
            • Gość: Roman Re: do szmaty kapusia IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.11, 23:10
              Ciekawe czy jak ona wpadnie pod samochód mijając twój samochód parkujący na chodniku na Pohulance to też będziesz taki mądry. A jak kogoś nazywasz szmatą tylko dlatego, że nie podoba mu się, że ryzykujesz jego życie w hu wie jak ważnym celu to zastanawiam się to nie ty powinieneć pojechać do szpitala ale na Srebrzysku. Tam jest to miejsce dla takich prymitywów.
            • Gość: artur Re: do szmaty kapusia IP: 89.74.223.* 27.02.11, 00:42
              Ile ludzi jadących ze starszą osobą złamaną nogą do szpitala albo odwozić tam dziecko, jak tobie się zdarzyło, zostało ukaranych drobnym mandatem, a ilu tam zostało ukaranych bo stamtą mają najbliżej do pracy.

Dlaczego nie stanąłeś na płatnym parkingu odwożąc dziecko prawdopodobnie bliżej szpitala tylko wolałeś przeszkadzać innym.

Asia kulturalnie wyłuszczyła w czym problem, a ty kutasie obraziłeś ją po chamsku.
              • Gość: Marceli Re: do szmaty kapusia IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.11, 11:53
                OK, to czemu nie ma wyznaczonego parkingu z możliwością zatrzymania się do np. jednej godziny jak ktoś napisał wyżej ? Odwożącym do szpitala by to wystarczyło, parkującym na cały dzień by zmusiło do zaparkowania dalej. To by było rozwiązanie problemu, miastu jest prościej nasłać na ludzi strażników.

Kiedyś pod szpitalem kolejowym czy jak on się teraz nazywa (jadąc odebrać ze szpitala ojca po operacji) widząc strażników miejskich zatrzymałem się na chodniku i spytałem ich czy wolno mi się tu zatrzymać na dłużej bo nie jestem pewien znaku (zawracałem więc go nie widziałem) - dodam że nie zastawiając chodnika - na co strażnik wyjął notes i zaczął mi wypisywać mandat bo tu się nie wolno było zatrzymywać. Oto jak są traktowani mieszkańcy Gdańska i województwa pod wojewódzkim szpitalem. Pewnie byli nasłani przez jakąś szmatę. Może szmatę urzędasa, może szmatę donosiciela.
      • Gość: Bogdan Re: Jak parkować przy Szpitalu Wojewódzkim? W ogó IP: *.witnet.pl 26.02.11, 15:31
        Typowa odpowiedź dla przemądrzałego pracownika straży miejskiej, może to przypadkiem pan Adolf Rynkowski, bo takie imię szyderczo mi podał
      • Gość: s Re: Jak parkować przy Szpitalu Wojewódzkim? W ogó IP: *.static.maxnet.net.pl 26.02.11, 16:23
        > Pani z Chełma była osobą odwiedzającą,a nie chorą i mogła przejść się kilkaset
        > m od przystanku tramwajowego,lub kilkanaście od autobusowego.Byłaby pewnie zado
        > wolona gdyby mogła wjechać na szpitalny korytarz.Przez to jej i podobnym do nie
        > j wygodnickim osoby niepełnosprawne ruchowo ,lub mieszkające daleko nie maja mo
        > żliwości parkowania.

Tak? A skąd wiesz, że pani z Chełmu przyjechała w odwiedziny? Może była chora? Może przywoziła do szpitala chorą mamę? Pomyślałaś w ogóle o takiej możliwości, czy zakładasz, że każdy kto chce zaparkować pod szpitalem to leń i cwaniak?
      • Gość: mieszk. Re: Jak parkować przy Szpitalu Wojewódzkim? W ogó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 18:39
        Wredna Asia!
    • Gość: Bieniu Jak parkować przy Szpitalu Wojewódzkim? W ogóle! IP: *.limes.com.pl 26.02.11, 10:51
      Bardzo osobliwe tłumaczenie ZDiZ. Może Pan Wawrzonek napisze co jest a co nie jest drogą publiczną i jak rozpoznać czy dana droga jest publiczna czy nie jest.
      Na miejscu kierowców bym się awanturował. Odpowiedzi na powyższy pytania są też zapewne powodem dla którego ZDiZ tak ochoczo chce "pomóc" kierowcom i poprawić oznakowanie.
    • Gość: obserwator Jak parkować przy Szpitalu Wojewódzkim? W ogóle! IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 11:21
      Dlaczego Straż Miejska nie interweniuje na małym parkingu przy dawnym Szpitalu Wojewódzkim na ul.Powstańców Warszawskich-jest znak ,że parking jest dla pacjentów szpitala i osób niepełnosprawnych a parkują tam pracownicy pobliskiego Urzędu.Dziwne ,że stawiają blokady parkującym osobą po drugiej stronie ulicy a w stosunku do pracowników Urzędu parkujących na miejscach dla niepełnosprawnych udają,żę nic nie widzą
      • pacobuyo Re: Jak parkować przy Szpitalu Wojewódzkim? W ogó 26.02.11, 11:27
        Gość portalu: obserwator napisał(a):

> Dlaczego Straż Miejska nie interweniuje na małym parkingu przy dawnym Szpitalu
        > Wojewódzkim na ul.Powstańców Warszawskich-jest znak ,że parking jest dla pacjen
        > tów szpitala i osób niepełnosprawnych a parkują tam pracownicy pobliskiego Urzę
        > du.Dziwne ,że stawiają blokady parkującym osobą po drugiej stronie ulicy a w st
        > osunku do pracowników Urzędu parkujących na miejscach dla niepełnosprawnych uda
        > ją,żę nic nie widzą

Uwielbiam takich domorosłych detektywów. Chodzisz za tymi ludźmi czy pytasz się ich gdzie pracują? Skąd wiesz, że nie są to petenci urzędu, pacjenci szpitala albo klienci pobliskiego kiosku?
    • Gość: szparag Jak parkować przy Szpitalu Wojewódzkim? W ogóle! IP: *.play-internet.pl 26.02.11, 12:13
      W poniedziałek lub wtorek na w/w chodniku ok. godz. 19 miała miejsce następująca sytuacja.
      Jadąc do szpitala w odwiedziny zobaczyłam, że przy urzędzie stoi tylko jedno auto - hura myślę sobie mam gdzie postawić, niestety to auto miało założoną blokadę. W trakcie wizyty obserwowałam z okna jak strażnicy przyjechali i "uwolnili" kierowcę. Następnie założyli kolejne blokady, dla aut, których kierowcy mięli tam odwagę zaparkować. Na odjezdne zobaczyłam, że siedzą w cieplutkim radiowozie z włączonym silnikiem i na kogutach obok zablokowanych przez nich aut - 3 szt., gotowi nieść pomoc i interwencję.
      Parodia sytuacji...
    • Gość: abel Jeśli głosowali na Budysia Kadafiego to niech nie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.02.11, 13:16
      niech nie płaczą....
    • Gość: s Brak miejsc parkingowych pod szpitalem to skandal IP: *.static.maxnet.net.pl 26.02.11, 16:20
      Jak ktoś jedzie do szpitala to na ogół z powodów zdrowotnych powinien móc zaparkować blisko. Co ma też zrobić ktoś kto odwozi do szpitala np. chorą mamę która nie ma sił chodzić?

Podobnie zresztą parkowanie pod UM. Nie trzeba stawiać ogromnego parkingu, ale zmuszanie petentów do parkowania pół kilometra dalej to przesada. Niech władze Gdańska wezmą przykład z Gdyni, gdzie miejsc parkingowych pod szpitalem, UM czy w okolicy ZUSu i skarbówki jest sporo.
      • Gość: krytykot Re: Brak miejsc parkingowych pod szpitalem to ska IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 21:33
        Czyli co, wyburzamy?
    • Gość: mieszkaniec woj. Jak parkować przy Szpitalu Wojewódzkim? W ogóle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 17:56
      Ciekawe, kto szkoli strażników miejskich i jak te szkolenia wyglądają? Może Pan Prezydent w wolnej chwili się temu zechce przyjrzeć?
      Twierdzenie dotyczące oznakowania przy szpitalu wojewódzkim obali nawet student prawa.
      Wydaje się, że strażnicy są nastawiani na "maksymalny zysk".
      Jak inaczej tłumaczyć sytuację, kiedy przed przychodnia onkologiczną widzę strażników zakładających blokadę na koła samochodu stojącego na miejscu do parkowania z dokonaną opłatą tylko dlatego, że długi i zamiast 1,5m. zostało dla pieszych może 1,35m (nikt tego nie mierzył)?
      • Gość: Zdzich Re: Jak parkować przy Szpitalu Wojewódzkim? W ogó IP: 87.204.172.* 26.02.11, 19:45
        Sam sobie odpowiadasz na pytanie. Zgodnie z kodeksem drogowym jeżeli zostaje mniej niż 1,5 m jest to wykroczenie drogowe. 1,35 to mniej niż 1,5 m.
        • Gość: Nizinny Re: Jak parkować przy Szpitalu Wojewódzkim? W ogó IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 22:45
          Zdzicho miejski strażnik parkingowy?
        • Gość: turysta Re: Jak parkować przy Szpitalu Wojewódzkim? W ogó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 09:57
          kOLEGO!

Nie posiadasz umiejętności logicznego myślenia, prędzej, czy później będziesz byłym strażnikiem.

Pamiętaj!

Obowiązuje Ciebie kultura i logika oraz prawo. Do jego interpretacji jak widać nie masz zdolności ani kwalifikacji.

Powodzenia w zdobywaniu pozytywnych doświadczeń
    • Gość: Gragulec Jak parkować przy Szpitalu Wojewódzkim? W ogóle! IP: 213.192.88.* 26.02.11, 21:25
      Rzeczą oczywistą jest, że w miejscu skupienia trzech szpitali powinien być parking, czy tylko płatny ? -to do przedyskutowania. Nawet wtedy, gdy się idzie odwiedzić chorego w szpitalu zazwyczaj trzeba przywieźć mu różne rzeczy. To, że w tym miejscu nie ma żadnego parkingu jest niewątpliwie karygodnym błędem urzędników z naszego Magistratu z prezydentem na czele. Oni dobrze o tym wiedzą, tylko udają, że przecież wszystko jest w porządku. Mało tego nie zamierzają nic z tym zrobić, bo przecież im jest wygodnie, nawet jak będą musieli podjechać do szpitala to zaparkują u siebie na zapleczu Urzędu Miejskiego. A nawisem mówiąc - nowy chodnik przed szpitalem rozjeżdżają taksówkarze, ale im nikt nie zakłada blokad. I cóż na to Straż Miejska taka gorliwa w innych przypadkach.??????????
      • Gość: me Re: Jak parkować przy Szpitalu Wojewódzkim? W ogó IP: *.me.uk 26.02.11, 22:13
        No miasto otrzymało przecież nieodpłatnie od Skarbu Państwa działkę przy Strzeleckiej z przeznaczeniem na ogólnodostępny parking...

www.trojmiasto.pl/wiadomosci/NIK-donosi-na-wladze-Gdanska-n36590.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka