Dodaj do ulubionych

Jak się o pociągi dba, to jeżdżą [zdjęcia, film]

IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.11, 18:33
Gówniana zaczęła się bić z Super Expresem o liczbę odsłon ? - Spoko, adblock i tak powoduje że mój lisek wycina mkliki, analytics, adview i inne takie Wasze gówna. Slajdy sa dobre dla debili nieuków dla których matura to bzdura.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rav Jak się o pociągi dba, to jeżdżą [zdjęcia, film] IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.11, 18:34
      Hmm, a jak to jest w tych "nowych" składach z otwieraniem drzwi? Też jest ten system hydrauliczny (to hydrauliczny chyba) ?

Pytam, bo w przypadku nieszczelności tego układu przy drzwiach smród hmm, chyba amoniaku, jest niesamowity. Nie ma na to konstrukcyjnej alternatywy?
    • czupirek Korektora!!! 30.03.11, 20:11
      Korekto! Nie śpij!

- Zobacz jak wygląda ona od środka. -> Zobacz, jak wygląda ona od środka.
      - Elektorwozownia w Gdynii Cisowej -> Elektrowozownia w Gdyni Cisowej
      - serce Szybkiej Kolei Miejskiej bez którego -> serce Szybkiej Kolei Miejskiej, bez którego
      - między Słupskiem, a Tczewem -> między Słupskiem a Tczewem
      - 44 kilometrowym -> 44-kilometrowym
      - trójczłonowe zasilane prądm stałym -> trójczłonowe zasilane prądem stałym
      - jednoski z numerami od 70 do 79 -> jednostki z numerami od 70 do 79
      - powstaną cztery takie hale w który -> powstaną cztery takie hale, w których
      - aby zaoszczędić -> aby zaoszczędzić
      - szczotki które myją wagony, robione są -> szczotki, które myją wagony, robione są
      - Zamaiwają -> Zamawiają
      - podnościków -> podnośników
      - jedne z najwazniejszych elementów pociągów od których stanu -> jedne z najważniejszych elementów pociągów, od których stanu
      - nierównymana -> ??? nierówna
      - zmnijeszczać -> zmniejszać
      - poleg -> polega
      - ich zweryfikowaniu czy spełniają -> ich zweryfikowaniu, czy spełniają
      - 400 tys. km. -> 400 tys. km
      - mnejszych -> mniejszych
      - systemu audio - wizualnego -> systemu audio-wizualnego
      - "nie drgających" -> "niedrgających"
      - prawie szystkie -> prawie wszystkie
      - gdyby coś ?nie zagrało? mogły by powstać zakłócenia -> gdyby coś „nie zagrało”, mogłyby powstać zakłócenia
      - uprzyksza -> uprzykrza
      - To co nam uprzyksza życie to awarie -> To, co nam uprzykrza życie, to awarie

LITOŚCI!!!
      • Gość: GW dno Re: Korektora!!! IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.11, 21:23
        "Matura to bzdura", dziennikarzyny muszą robić głupie miny na swoją tępotę.
        • Gość: Rav Re: Korektora!!! IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 18:27
          Ano przydałby im się.

Z drugiej strony wiem jak wygląda taka praca, kiedy każdy artykuł pisze się "na wczoraj" nieomal pod biczem... ;)
          • Gość: geordi Re: Korektora!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.11, 22:01
            Ktoś się chyba kiedyś wypowiadał z wyborczej na forum, że na portal lecą artykuły bez korekty. Ta jest robiona dopiero przy łamaniu do druku.

A w ogóle, dzięki za artykuł. Przystępnie napisany i wiele kwestii "szarym pasazerom" wyjasnia. Ci "bardziej kolorowi" mogli zajrzeć za to do wnętrza :) I upewnić się, że PR-y mają gdzie robić PU-1 w Gdynii i nie muszą każdej jednostki gnać do Iławy/Słupska.
    • Gość: cubus-k2 Jak się o pociągi dba, to jeżdżą [zdjęcia, film] IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.11, 23:05
      jak wam się nie podoba to nie czytajcie, po co te bzdurne komentarze? tylko marnujecie czas, też nie podobają mi się artykuły w postaci slajdów - okropnie się je czyta, ten przeczytałem bo mnie zainteresował. może podobne artykuły z zajezdni tramwajowej albo o organizacji portu?
    • polak_maly123 Wycieczka do muzeum techniki? 01.04.11, 12:02
      Rozumiem, że artykuł jest relacją z wycieczki do muzeum techniki w Gdyni Cisowej?
      Nawet nie wiedziałem, że w w Trójmieście jest taka szeroka oferta muzealna.
      Dokąd będzie następna wyprawa? Do zajezdni (muzeum) ZKM Gdańsk-Wrzeszcz?
      • Gość: geordi Re: Wycieczka do muzeum techniki? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.04.11, 12:54
        idz pocałuj listwe CommonRail w swojej Toyocie z leasingu i nie zawracaj powaznym ludziom glowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka