Dodaj do ulubionych

Kogo prezydent Wojciech Szczurek poprze do Senatu

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.07.11, 11:42
Panie Krzysztofie, kłania się interpunkcja... Ta podstawowa... w konstrukcji "między czymś a czymś" nie występuje przecinek. Nigdy. Taka zasada. Warto pamiętać.
Obserwuj wątek
    • kajetanb52 No i sprawa jasna 05.07.11, 12:42
      Właśnie się wyjaśniło czemu prezydenci Gdańska i Sopotu do spółki z starostą Wejherowa (wszyscy z PO) tak radośnie ruszyli na Szczurka. Nikt nie lubi jak mu konkurencja rośnie. W każdym razie ja już wiem na kogo głosować do Senatu.
      • Gość: e ta kajetanik teraz wszystko wiadomo IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 12:45
        Gdańsk rzuca nierobowi kłody pod nogi i gdyńskie baranki w to wierzą i 90% poparcia.
        Co jak co ale gryzoń wie jak ogłupić mieszkańców swojego miasteczka
        • kajetanb52 Re: ta kajetanik teraz wszystko wiadomo 05.07.11, 12:50
          Znaczy jakie kłody Gdańsk niby rzuca bo nie wiem?
          • megasceptyk no wiesz co? mówisz do muchy? 05.07.11, 23:52
            Jest takie starożytne powiedzenie,
            że ktoś jest jak brzęczenie much.

Nie mów do muchy.
            Są ich miliony
            i spędzają czas głównie na wiesz czym.
      • Gość: kajetan zwykły Re: No i sprawa jasna IP: *.metrolink.pl 05.07.11, 15:28
        Wyjaśniło się raczej, dlaczego Szczurek nie chce metropolii. Nikt z tych wspomnianych z PO nie chce kandydować do Senatu. Ale próbujesz im to wcisnąć.
    • Gość: KotekNaPłotek Dawno, dawno, dawno temu, IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 13:06
      gdy Pan Mecenas użalał się społecznie w sprawie kotków i innych poszkodowanych istot, postawiłem tezę iż będzie ubiegał się o jakiś mandat. No i proszę, prawdziwa kocia intuicja nie zawiodła. Czekam teraz na rozpoczęcie kampanii przez pana Łukasza Muzioła z NONBN, który niedwno na forum internetowym odżegnywał się od takich zamiarów.
    • Gość: Niezależni Kogo prezydent Wojciech Szczurek poprze do Senatu IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 13:07
      prezydenci ... Ha, ha, ale się ubawiłem tym eufemizmem i pustosłowiem. Panie autorze : Nie niezależni, a bezpartyjni.
      • kajetanb52 Zawsze jedna smycz na szyi mniej n/txt 05.07.11, 13:17
        pop
    • Gość: fg Wysokiej próby hipokryzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 13:26
      Jak to się ma do całej teorii bezpartyjności i credo Szczurka "moją partią jest Gdynia"? Moim zdaniem Szczurek nie mając żadnych wpływów w Warszawie chwyta się w desperacji innych rozwiązań, bo partyjniactwo regionalne już nie wystarcza w dobie dużego zadłużenia miasta. Swoją drogą ciekawe czy dalej będzie konszachtował z pewnym obozem politycznym.
    • Gość: Panie Szczurek Kogo prezydent Wojciech Szczurek poprze do Senatu IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 13:56
      Senatem RP to pan OPAT nie zbudujesz.
    • Gość: gość Kogo prezydent Wojciech Szczurek poprze do Senatu IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 16:03
      Pan mecenas Nowosielski faktycznie jest niezależny. Wejdzie w de kazdej sile politycznej, która zechce go poprzeć. Pamiętam, że czas jakiś temu właśnie tutejsza GW podawała, że ma zostać ministrem sprawiedliwości na miejsce Ćwiąkalskiego. Sam tą plotkę rozpuszczał, powołując się na dobry układ z Tuskiem. Lubi pan mecenas brylować w mediach. Pewnie mu żal, że tylko w lokalnych. Takie ma ego nadmuchane. Przeciwstawianie Szczurka Adamowiczowi za pomocą Nowosielskiego jest śmieszne. Nowosielski obsługuje prawnie Adamowicza. Są bardzo bardzo zakumplowani. Szkoda , ze autor tekstu nie wspomniał o sprawach dotyczących nieetycznych zachowań pana mecenasa, jakie toczyły się przed Izbą Adwokacką. Szczerze mówiąc nich by tam się dotał do tego Senatu. Senat nie ma politycznego znaczenia. Pierdzenie w stołki. Tylko, że kasa w miarę dobra za to nic nie robienie. Bo mecenas z mecenasa średni. Do sprawy bym go brać nie polecał.
      • Gość: Gościu Re: Kogo prezydent Wojciech Szczurek poprze do Se IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 16:12
        a daj se siana. Sprawy się toczyły... sprawy były... sprawy... A jakiś prawomocny wyrok zapadł ? Nie. Nie zapadł, bo sprawy nie było.
    • Gość: Zamiast Senatem Kogo prezydent Wojciech Szczurek poprze do Senatu IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 17:27
      zajmij się Szczurek opatem.
    • Gość: Robert Sz. Kilka dni przed finałem ESK prezydent Wrocławia IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 19:11
      otrzymał 100 milionów wsparcia z ministerstwa kultury od byłego prezydenta Wrocławia. A Szczurek jest z nim w dobrej komitywie jak widać. Widać też, jak Szczurek wspiera metropolię i jak wspierał Gdańsk o tytuł Europejskiej Stolicy Kultury. W zasadzie to mi za Szczurka wstyd.
      • Gość: Szczurek wspiera Re: Kilka dni przed finałem ESK prezydent Wrocław IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 19:24
        gminę Kosakowo, bo tam chce wybudować sobie lotnisko, no może w 90 kilku procentach...
    • Gość: Poprze Dorotke A. Kogo prezydent Wojciech Szczurek poprze do Senatu IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 19:34
    • Gość: andrzej żenujące-Szczurek ulubieniec śp Lecha Kaczyńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 23:17
      od spraw 'samorządowych'
      • megasceptyk tak twierdził Kaczyński ale nie Szczurek 05.07.11, 23:55
        proszę mi tu nie mieszać katobolszewików
        z normalnymi ludźmi
        i nei mieszać prawdy z kłamstwami.
        • popisowy Panika w PO ? :) 07.07.11, 10:32
          jak miło patrzeć na Panikę w śród POfilów a teraz krótkie wyjaśnienia skąd takie poruszenie na Salonach:

W rękach PO będzie Premier, prezydent i Sejm. Jednak chłopcy w krótkich portkach zapomnieli o baraku w którym mieści się senat. Obecnie senat pełni rolę zapewnienia dodatkowych Etatów dla działaczy WSZYSTKICH partii ( oczywiście tych którzy się tam dadzą radę wcisnąć ) no i armię pracującą w biurach tych senatorów.

Senat z założenia powinien pełnić rolę kontrolną nad sejmem a teraz jest tylko przedłużeniem sejmu i to dość marginalnym.

Stworzenie okręgów jednomandatowych może zaburzyć sielankę jaka panuje w sejmie od 89 roku.
          Do tej pory przy układzie okręgów dwumandatowych dwie partie ( najczęściej PO i PiS lub SLD i PSL ) dogadywały się i wystawiały po jednym kandydacie co powodowało równy podział głosów i 100% zwycięstwo ponieważ do senatu można było skreślić dwóch kandydatów.

W okręgach jednomandatowych o spółdzielni nie ma mowy tzn. nie jest taka prosta i wiąże się z konkretnymi ustępstwami w każdym okręgu.

Spójrzmy na okręg Gdyński, w wyborach Parlamentarnych PO bierze ponad 60 % PiS około 25 procent ( dane z poprzednich wyborów ) w takim układzie mandat do senatu dostaje PO i sprawa zamknięta.

Spawa dla PO się komplikuje jeśli Szczurek wystawi swojego kandydata i teraz może być różnie. Ludzie mogą zagłosować do sejmu na PO a do Senatu na kandydata Szczurka.

W chwili obecnej w Senacie PO ma 60 % co powoduje spokój z tą izbą parlamentu

Wrocław, Kraków, Poznań, Gliwice, Gdynia to okręgi gdzie PO miała pełną władzę wolta prezydentów może uderzyć ich podwójnie tzn. prezydenci staną się jeszcze mocniejsi a PO straci około 10 mandatów w okręgach w których była pewniakiem.

Ktokolwiek będzie rządzić w sejmie w senacie będzie grupa senatorów niezależnych od żadnej ogólnopolskiej Partii. Jeśli się dobrze rozłożą głosy nie będą mieć większości i wtedy będzie bardzo ciekawie :) .To lepsze niż veto Prezydenta.

A i jeszcze jedno jak PO dostanie w D...pe to założę się że w następnej kadencji Senat będzie do likwidacji :)))
          • megasceptyk my to wiemy i widzimy 08.07.11, 09:12
            mam nadzieję, że Gdynianie nie stracą rozumu,
            który tak dobrze ich do tej pory prowadził.
            :)

PO-PIS na Madagaskar.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka