Gość: :) IP: *.cable.pruszcz.turmak.pl 30.08.11, 09:35 ja pie___ole.... hahahahhahahhaha ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elve Godzina szatana i biały szczur w piekarni w Oliwie 30.08.11, 09:39 Galaxy, troll harder. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigga Puenta IP: 160.83.30.* 30.08.11, 09:40 Lekarz rysuje pacjentowi trójkąt i pyta się pacjenta, czym mu się to kojarzy: - Z gołą babą - odpowiada pacjent. Lekarz rysuje kwadrat: - Z gołą babą Dalej następuje okrąg, sześciokąt, itp. - odpowiedz nieodmiennie brzmi: - Z gołą babą - Panie pan jest zboczony!!! - woła lekarz. - Tak?? A kto mi te wszystkie świństwa rysował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihu Oryginalny i tekst interpretacji od Galaxy: tutaj IP: *.play-internet.pl 30.08.11, 09:59 Dzieło artystów z ASP reprezentuje poziom szóstoklasistów z kółka plastycznego. Dopiero ta kontrowersyjna interpretacja nadaje mu spójność, aktualność, ekspresję i treść! Bez niej nie poświęcił bym fasadzie 4 sekund uwagi. A tekst interpretacji przeczytałem na spłyconym oddechu. Jak na razie innej tak całościowej interpretacji nie ma. Wg mnie jest ona na miarę Tuwima, Gombrowicza lub Witkacego. Oryginalny tekst całej interpretacji ze zdjęciami omawianych symboli znajdziesz tutaj: staraoliwa.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=325%3Asatanistyczne-symbole-w-pobliu-katedry&catid=1%3Aaktualnosci&Itemid=10 Odpowiedz Link Zgłoś
mrarm Re: Oryginalny i tekst interpretacji od Galaxy: t 30.08.11, 10:50 Dokładnie, mi też się podoba. Tylko należy wszem i wobec głośno mówić, że owszem, za interpretację dziękujemy, ale za wszelkie oceny moralne katolikom podziękujemy - jeżeli chodzi o moralność, to są wystarczająco skompromitowani i niewiarygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: Oryginalny i tekst interpretacji od Galaxy: t IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 13:09 @mihu - trafne spostrzeżenie Niektórzy "patrzą, a nie widzą"....i z góry odrzucają jasne przesłanki, bo to "ciemnogród". Dla mnie jeśli ks. Kowalczyk potwierdza, to bez dwóch zdań mu wierzę. I jeszcze jedno: zobaczcie wysyp satanistycznych kapel w Ergo Arenie: Lady GaGa, Osborne, Rammstein. Gdańsk niestety znalazł się w mocnym zainteresowaniu pewnych kręgów.... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Oryginalny i tekst interpretacji od Galaxy: t 30.08.11, 13:40 > I jeszcze jedno: zobaczcie wysyp satanistycznych kapel w Ergo Arenie: Lady GaGa > , Osborne, Rammstein. ROTFLMAO... Lady Gaga jako "kapela satanistyczna". Piszcie dalej, jeszcze mi mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: Oryginalny i tekst interpretacji od Galaxy: t IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 14:36 Gościu - nie czepiaj się o słowo "kapela". Bo jak rozumiem, to jest sedno Twoich zastrzeżeń... Odnieś się do meritum. Co Lady Gaga - to zobacz tutaj: Lady Gaga Satanistka Aha - i wszystkim tym, którym się wydaje, że "to wszystko ściema, kto miałby w tym interes, ciemnogród, średniowiecze" i tym podobne ble ble ble zobaczcie i nie mówcie, że to przypadek: MTV życzy satanistycznych wesołych świąt Dla Was może to być przypadek i zabawne - ale zapewniam, że nie dla wszystkich i do czasu.... Otwórzcie oczy i zobaczcie co się dzieje wokół Was - wystarczy chwilę się zastanowić z otwartą głową i nie odrzucać wszystkiego a'priori. I na koniec pytanie dla Was: jak myślicie - czemu to służy? Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Raz dwa do psychiatry !!! 30.08.11, 15:55 Robson. Dobra rada: Raz dwa do psychiatry !!! p. s. a Szatana to sobie szukajcie w waszym pedofilskim kryminalnym kosciele rzym-kat ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Oryginalny i tekst interpretacji od Galaxy: t IP: *.rzeszow.mm.pl 30.08.11, 17:27 oglądnąłem te życzenia. przyznam szczerze że trzeba mieć naprawdę bujną i chorą wyobraźnię aby tak to wszystko zinterpretować. I chore poglądy (ta a propos tej soli) - filosemita chyba tego nie robił. Choć z drugiej strony same życzenia też mi się nie podobają bo są zwyczajnie głupie, pozbawione elementów tradycji chrześcijańskich (nie ma nic o narodzinach Jezusa), krótko mówiąc kolejne życzenia na miarę świeckich Świąt Bożego Narodzenia, takie święta Bożego Narodzenia dla Chińczyków, którzy pojęcia nie mają kim jest Jezus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio Re: Oryginalny i tekst interpretacji od Galaxy: t IP: *.raciborz.vectranet.pl 30.08.11, 18:27 satanizm to taka sama jedna wielka bzdura jak te wszystkie religie, ale nie przestawajcie pisać, sporo ludzi ma przynajmniej ubaw a kabareciarze materiał do skeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiara Re: Oryginalny i tekst interpretacji od Galaxy: t IP: *.welnowiec.net 30.08.11, 21:51 A po czym poznajesz że jakaś kapela jest/lub nie satanistyczna ? Uprzedzam że wg Biblii Satanistycznej - sataniści nie wierzą w szatana. I jak Panie madry ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxym Re: Oryginalny i tekst interpretacji od Galaxy: t IP: *.ipt.aol.com 31.08.11, 19:26 zgadzam sie zupelnie- poziom tej pracy ponizej wszystkiego i dopiero interpretacja nadaje temu niejaki sens! Ale i tak szkoda farby bylo... I co, cala ta gromadka dostala za to zaliczenie? Eeeeeee...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2O Głodnemu chleb na myśli.... IP: *.host.witnet.pl 30.08.11, 10:03 Ciekawe, że tylko ultra-katolicy i kler widzą wszędzie "Sodomę i Gomorę", a w każdym szatana... No cóż, niektórym wszystko się kojarzy.... Z tym, czego im brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mitorajek Godzina szatana i biały szczur w piekarni w Oliwie 30.08.11, 10:05 Proponuję zwórcić się z prośbą o interpretację do eksperta. Eksperta który zna się na sztuce i ma poglad na religię. Np do słynnego ostatnio Pana "Nergala", o którym to było ostatnio głośno ze względu na aspekt religijny jego sztuki. To mogła by być ciekawa interpretacja:) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mrarm Re: Godzina szatana i biały szczur w piekarni w O 30.08.11, 11:10 Myślę, że Nergal może więcej mówić o moralności, jako, że nie jest tak skompromitowany na tym polu jak kościół katolicki. Zarabia na swoje życie uczciwie i swoim talentem, w przeciwieństwie do księży, którzy zarabiają manipulacją i kłamstwem, do tego wszystko jest oparte na strachu. Dla mnie sprawa jest prosta, katolicy won z życia publicznego, podziękujemy wam już. Chcecie praktykować swoje śmieszne gusła, róbcie to za SWOJE pieniądze, w swoim własnym gronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Godzina szatana i biały szczur w piekarni w O IP: *.radom.vectranet.pl 30.08.11, 10:19 po co o tym pisać, z koniem sie nie kopie a z debilem nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
madman77 Godzina szatana i biały szczur w piekarni w Oliwie 30.08.11, 10:38 Jak patrze, co religia robi ludziom z mózgów, to nie wiem, czy mam się śmiać czy płakać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11krzych Godzina szatana i biały szczur w piekarni w Oliwie IP: *.181.170.130.static.crowley.pl 30.08.11, 10:56 >>Dołączenie kota podkreśla magiczny charakter całej inscenizacji Jarek - satanista. Wezwać egzorcystę do Alika. Odpowiedz Link Zgłoś
ignispl Re: Godzina szatana i biały szczur w piekarni w O 30.08.11, 11:04 Zdębiałam. Trzeba naprawdę "ciekawego" umysłu, żeby takie głupoty wypisywać. Symbole satanistyczne? Hmmm....znaczy jak mam białego szczura to jestem satanistką? Jeśli na "zdjęciu" jest dwóch znanych gdańszczan - Heweliusz i Schopenhauer to dla mnie oznacza to jedno - podkreślenie ich więzi z miastem i wspólnego pochodzenia. Ale jeśli głodnemu chleb na myśli...to znajdzie nawet ideę małżeństw homoseksualnych. Wyobraźnia prowadząca do wniosków galaxy zasługuje na uwagę jakiegoś psychologa. Reakcja egzorcysty również. Aha! Nie wiedziałam że sataniści to homoseksualiści....zawsze na ich ołtarzach leżały nagie dziewice... ;) - wiedza zaczerpnięta z utworów Halloween, Manowar itp. :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmiacy malpy Re: Godzina szatana i biały szczur w piekarni w O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 17:41 Skoro nadal dziewice - to właśnie najlepszy dowód, że to sami geje :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Godzina szatana i biały szczur w piekarni w O IP: *.dynamic.hispeed.ch 30.08.11, 23:41 padłam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxym Re: Godzina szatana i biały szczur w piekarni w O IP: *.ipt.aol.com 31.08.11, 19:20 "Wyobraźnia prowadząca do wniosków galaxy zasługuje na uwagę ja kiegoś psychologa. Reakcja egzorcysty również. " Ha ha ha- na uwage psychologa zasluguje juz samo BYCIE egzorcysta... Ktory wiek mamy wlasciwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koccurr r Godzina szatana i biały szczur w piekarni w Oliwie IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 11:08 Florczak-na stos, studenci- cężkie roboty i przymusowe rekolekcje, choc ze dwóch dla przykładu może na stos, a koniecznie tych co malowali szczura i kota!, ASP rozwiazać- władze na tortury, mnoze cos powiedza o kulcie szatana szerzącym sie w starych murach zbrojowni, wszystkie koty i szczury w Polsce wytepić, kota Alika i koty biskupów przyjąć do 1 komunii a potem zaraz bierzmować i wtedy dopiero bedzie porzadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xo Skierować do psychiatry ! IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 11:10 Chore skojarzenia, chorzy psychicznie ludzie. Najgorsze jest to, że w imię tego co sobie ubzdurali głoszą jeszcze potrzebę cenzury..... Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 Godzina szatana i biały szczur w piekarni w Oliwie 30.08.11, 11:11 dokladnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon F*ck 30.08.11, 11:13 Czy katoprzygłupy nie mogą wrócić do leków i zostawić fasad w spokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Godzina szatana i biały szczur w piekarni w O IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 11:43 Hahah, nie no, popłakałem się ze śmiechu ;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiech888 SFINKS IP: *.t-mobile.pl 30.08.11, 11:59 Robert Florczak, wykładowca ASP jest artystą związanym z sopockim środowiskiem SFINKS. Korzysta w twórczości m.in. z odniesień do rytuałów satanistycznych, odniesień kontrkulturowych do chrześcijaństwa. Nie jest to jakaś ukryta wiedza, tylko dla wtajemniczonych: - www.youtube.com/watch?v=aALrw4nL5Kk - cytat z "papierowej" Gazety Wyborczej Trójmiasto (26.08.2011): "Gdańsk zyskał centrum sztuki nowoczesnej. W czynnej katolickiej świątyni (Centrum św. Jana). ... Wizualizacje zapierały dech w piersi: ołtarz runął i stanął w płomieniach, a ogromne filary obracały się lub zmieniały w wielkie totemy." Szkoda, że to wszystko takie niejawne. Gdyby było jawne można by rozmawiać. A tak dyskusja sprowadza się do poziomu: zrobiłeś/ nie zrobiłeś, ty jesteś głupi/ nie to ty jesteś głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emerytka Godzina szatana i biały szczur w piekarni w Oliwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 12:17 Co za czasy ,całuje się szmatki i ampułki z krwią widząc w nich świętość ,a w pracach młodych artystów widać widzi co się chce ,boję się nawet pomyśleć dokąd zmierzamy ,już i tak wybitni i mądzy wyemigrowali ,wrogiem kościoła mozna zrobić kazdego nawet tych prawdziwych tylko myślących . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubarb Forowiczka?! IP: *.4-1.cable.virginmedia.com 30.08.11, 12:40 'Forowiczka', to jakiś Trójmiejski slang, szawne pnie rektorki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KArol Re: Forowiczka?! IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 12:57 Sprawdź w słowniku. Tak jest prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubarb Re: Forowiczka?! IP: *.4-1.cable.virginmedia.com 30.08.11, 13:06 W którym słowniku? W tym? sjp.pwn.pl/szukaj/forowiczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KArol Re: Forowiczka?! IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 13:27 Tu wyjaśnienie poradnia.pwn.pl/lista.php?id=7485 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubarb Re: Forowiczka?! IP: *.4-1.cable.virginmedia.com 30.08.11, 13:35 Faktycznie. Słowa 'forowicz', 'forowiczka' jednoznacznie wywołują u mnie skojarzenie z 'forować'. sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2558327 Peace Odpowiedz Link Zgłoś
grokasia1313 Godzina szatana i biały szczur w piekarni w Oliwie 30.08.11, 13:26 No niektórzy to mają fantazję, można się naprawdę uśmiać, a z tym psychiatrą to chyba trzeba szybko załatwiać i to naprawdę dobrego. To jakaś paranoja doszukiwać się wszędzie samego zła, trzeba się zastanowić co to za osoby, które we wszystkim widzą zło. Powiem tak współczuję im, bo nie widzą piękna, które nas otacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neuron Godzina szatana i biały szczur w piekarni w Oliwie IP: 95.108.95.* 30.08.11, 13:52 katolicki pie...c pospolity,choroba znana od 2 tys. lat. Odpowiedz Link Zgłoś
yassna Godzina szatana i biały szczur w piekarni w Oliwie 30.08.11, 14:08 "oto nadciągają kumulusy, z czym ci się to kojarzy?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonka Godzina szatana i biały szczur w piekarni w Oliwie IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 14:09 Ja jestem katoliczką,ale nie trawię fundamentalistów nawet (nawiedzonych pseudo)katolików. Mi osobiście podoba się ten szczur (lubię zwierzęta).Reszty dobrze nie wiedzę,dla mnie to nic ciekawego. A ci którzy w tych rysunkach widzą symbole szatańskie przypominają mi dewiantow,którzy w średniowieczu spalali na stosach koty, wmawiajac głupcom,że to pomiot szatana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: Godzina szatana i biały szczur w piekarni w O IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 14:42 Katoliczko - z założenia powinnaś być fundamentalistką, bo inaczej jeżeli nie będziesz ani zimna a ani gorąca tylko letnia to Pan wyrzuci Cię z swoich ust. Pamiętasz? Aha, to też wytłumaczenie dewiantów? Tłumaczenie dewiantów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Godzina szatana i biały szczur w piekarni w O IP: *.rzeszow.mm.pl 30.08.11, 17:38 Robson - idź lepiej do jakiegoś porządnego, wykształconego księdza to może wyprostuje ci myślenie. Pieprzysz tak że głowa mała aby to pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio Re: Godzina szatana i biały szczur w piekarni w O IP: *.raciborz.vectranet.pl 30.08.11, 18:30 albo naprawdę wierzysz w te bzdury i powinieneś powaznie przemyśleć czy nie zglosić sie do specjalisty albo jesteś mistrzem ironii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Godzina szatana ? IP: *.lan.pop.pl 30.08.11, 15:04 A skąd natchniona "forowiczka" wie, że zegar pokazuje godzinę szatana czyli 3 w nocy? A może to jest 3 po południu? www.youtube.com/watch?v=MjPrbJpPz9I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna c. Godzina szatana i biały szczur w piekarni w Oliwie IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 15:12 [sonda=] [/sonda]Ciemnota! Sredniowiecze !Trudno uwierzyc , ze to nie bajki .Leczenie psychiatryczne autorki i grupy wspierajacej ze starej Oliwy ! I do tego jeszcze w XXI wieku egorcysci w kosciele katolickim. gdzie ja zyje????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nienormalny? Takich mamy artystow IP: *.server4you.net 30.08.11, 15:37 i takich krzatlci pan Florczak za panstwowe pieniadze: maluja biale szczury na brudnych murach. Cala ta ruina wyglada jak z horroru. A tych, ktorych sie ta sztuka nie podoba pan Florczak wysyla do psychiatrow. Mnie sie tez to pseudoartystyczne dzielo nie podoba, choc nie znam sie na symbolice szatanskiej. Czy wobec tego mam sie udac do psychiatry? Moze po lekach uznam, ze ta sztuka jest piekna i wyraza Boskosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Godzina szatana i biały szczur w piekarni w O IP: *.rzeszow.mm.pl 30.08.11, 17:03 pierdoły. szczur to szczur, fotografia to fotografia, zegar to zegar. i tyle (swoją drogą to wydaje mi się że wszystkie godziny i czas jako taki należą do Boga i przez niego zostały stworzone). Odpowiedz Link Zgłoś