Dodaj do ulubionych

Maż /&/ Pi$senator Mielewczyk...

11.09.11, 10:40
... Spłonął zabytkowy budynek w Gdańsku Oliwie należący do firmy Krzysztofa Mielewczyka,
męża senator PiS Doroty Arciszewskiej-Mielewczyk.
Konserwator zabytków próbował wymóc na właścicielu remont budynku. Bezskutecznie
...

Jeżeli tak ma wyglądać "powiernictwo polskie" - to ja dziękuję.
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Maż /&/ Pi$senator Mielewczyk... 11.09.11, 11:14
      Dodam, że Pi$senator Arciszewska-Mielewczyk została odznaczona Polonia Mater Nostra Est (Polska Jest Naszą Matką) za specjalne zasługi dla Narodu i Państwa Polskiego.

Nie spaliła się jeszcze ze wstydu?
      • pan.sajgon Podobno grzebanie w rodzinie jest fe ;-) 11.09.11, 11:29
        Nie bardzo Cie rozumiem, co konkretnie zarzucasz wlascicielowi ?
        To on sam sobie podpalal ten budynek ze jestes taka rozgoryczona.
        • remez2 Re: Podobno grzebanie w rodzinie jest fe ;-) 11.09.11, 11:33
          pan.sajgon napisał:

> Nie bardzo Cie rozumiem, co konkretnie zarzucasz wlascicielowi ?
          Konserwator zabytków próbował wymóc na właścicielu remont budynku. Bezskutecznie
          > To on sam sobie podpalal ten budynek ze jestes taka rozgoryczona.
          Wykluczyć tego też nie można.

-------------------------
          • ave.duce Rodzina, ach rodzina... 11.09.11, 11:37
            Zważywszy, że to nie pierwszy numer męża "pod parasolem" Pi$senator A-M.
            • pan.sajgon Re: Rodzina, ach rodzina... :-)) 11.09.11, 11:58
              ave.duce napisała:

> Zważywszy, że to nie pierwszy numer męża "pod parasolem" Pi$senator A-M.
              Szczerze przyznaje ze nie znalem tego nazwiska.
              Moze wrzuc jego "dokonaia" wtedy bedzie mozna sie do nich ustosunkowac.
              Sam pozar na mnie wrazenia nie robi.
              • ave.duce Re: Rodzina, ach rodzina... :-)) 11.09.11, 12:10
                Sam sobie wrzuć, przecież bystrzak z Ciebie :)
                • pan.sajgon Re: Rodzina, ach rodzina... :-)) 11.09.11, 14:42
                  ave.duce napisała:

> Sam sobie wrzuć, przecież bystrzak z Ciebie :)
                  Ave przeciez sama dobrze wiesz ze zakres mojej wiedzy komputerowej jest ograniczony do wiedzy gdzie znaduje sie na obudowie przycisk - wlacz-wylacz :-)
                  Dlatego szukam kobiety ktora poda mi reke i poprowadzi przez ten magiczny swiat zerojedynkowy ;-)
                  • ave.duce Re: Rodzina, ach rodzina... :-)) 11.09.11, 15:25
                    Nie wiem.
                    Szukaj dalej, powodzenia!
              • wos9 Re: Rodzina, ach rodzina... :-)) 11.09.11, 12:14
                pan.sajgon napisał:

> ave.duce napisała:
                >
                > > Zważywszy, że to nie pierwszy numer męża "pod parasolem" Pi$senator A-M.
                > Szczerze przyznaje ze nie znalem tego nazwiska.
                > Moze wrzuc jego "dokonaia" wtedy bedzie mozna sie do nich ustosunkowac.
                > Sam pozar na mnie wrazenia nie robi.
                >
                Przyznasz jednak, że niebezpieczeństwo pożaru niepomiernie wzrasta, kiedy nie wykonuje się nakazanych remontów?
                I czy naprawdę nie robi na tobie wrażenia, że spłonął budynek zabytkowy?
                • pan.sajgon Re: Rodzina, ach rodzina... :-)) 11.09.11, 14:51
                  wos9 napisała:

> >
                  > Przyznasz jednak, że niebezpieczeństwo pożaru niepomiernie wzrasta, kiedy nie w
                  > ykonuje się nakazanych remontów?

Oczywiscie ze przyznam Ci racje, jednak na remont zabytku potrzebna jest kasa i to sporo.
                  Wiecej niz przy kazdym innym remoncie ze wzgledu na pewne rygory.
                  Czy ten czlowiek posiadal dostatecznie duzo srodkow tego nie wiem.

> I czy naprawdę nie robi na tobie wrażenia, że spłonął budynek zabytkowy?
                  Gdybym napisal ze nie to bylbym posadzony o brak empatii, jak napisze ze tak to znajac Ciebie i tak Cie nie przekonam.
                  I moze zabrzmi to troche pompatycznie ale dla mnie wazniejsze jest to ze w XXI wieku ludzie umieraja z glodu wtedy gdy inni dyskutuja o zabytkach.
                  To jest wstyd i hanba dla nas wszystkich.

ps. pomijajac wszystko, to ciesze sie ze Cie widze :-)
                  • 8macek Re: Rodzina, ach rodzina... :-)) 11.09.11, 15:19
                    ty, sajgon, ale gdyby spalił się zabytkowy kościół to by była afera, co nie?
                  • wos9 Re: Rodzina, ach rodzina... :-)) 11.09.11, 15:39
                    pan.sajgon napisał:

> wos9 napisała:
                    >
                    > > >
                    > > Przyznasz jednak, że niebezpieczeństwo pożaru niepomiernie wzrasta, kiedy nie wykonuje się nakazanych remontów?
                    >
                    > Oczywiscie ze przyznam Ci racje, jednak na remont zabytku potrzebna jest kasa i to sporo.
                    > Wiecej niz przy kazdym innym remoncie ze wzgledu na pewne rygory.
                    > Czy ten czlowiek posiadal dostatecznie duzo srodkow tego nie wiem.

To po co ten budynek kupował? Moim zdaniem, to wyjątkowo dla niego wygodne, że się spalił i ma plac na budowę apartamentów, lub co tam mu się zamarzy.

>
                    > > I czy naprawdę nie robi na tobie wrażenia, że spłonął budynek zabytkowy?

> Gdybym napisal ze nie to bylbym posadzony o brak empatii, jak napisze ze tak to znajac Ciebie i tak Cie nie przekonam.

Wobec tego rezygnujesz z próby.

> I moze zabrzmi to troche pompatycznie ale dla mnie wazniejsze jest to ze w XXI wieku ludzie umieraja z glodu wtedy gdy inni dyskutuja o zabytkach.
                    > To jest wstyd i hanba dla nas wszystkich.

To, co piszesz, to czysta demagogia.

> ps. pomijajac wszystko, to ciesze sie ze Cie widze :-)
                    >
                    Mogę też się cieszyć.
          • pan.sajgon Re: Podobno grzebanie w rodzinie jest fe ;-) 11.09.11, 11:55
            remez2 napisał:

> pan.sajgon napisał:
            >

> Wykluczyć tego też nie można.
            >
            Dlatego nalezy powstrzymac sie z pretensjami i oskarzeniami do momentu wyjasnienia przyczyny pozaru.
            • zosia.20 do 5 razy szkuka 11.09.11, 11:58
              To już czwarta interwencja w ciągu ostatnich dwóch miesięcy. Mimo monitów do straży miejskiej i policji, nikt nic nie zrobił
              • zosia.20 Re: do 5 razy sztuka 11.09.11, 11:59
                oczywista oczywistość mój błąd :)
        • 8macek Re: Podobno grzebanie w rodzinie jest fe ;-) 11.09.11, 15:23
          parafrazując "mecenasa" dubienieckiego należałoby stwierdzić, że nie ma żadnych dowodów na to, że mielewczyk nie jest podpalaczem.
      • remez2 Re: Maż /&/ Pi$senator Mielewczyk... 11.09.11, 11:30
        ave.duce napisała:

> Nie spaliła się jeszcze ze wstydu?
        Dwa pożary w rodzinie w tak krótkim czasie? To przesada. :-)

----------------------
    • zapijaczony_ryj Ciekawe za ile to kupił 11.09.11, 11:18
      może tak jak Kaczyńscy Ruch?
      • zosia.20 Re: Ciekawe za ile to kupił 11.09.11, 11:21
        Szemrany biznesmen, ktory swoja "kariere" rozpoczynal sprzedajac lewizne w Niemczech, zrobil kolejny lewy numer. Nie bedzie mu tu jakis konserwator nakazywal wyrzucac pieniedzy na jakas riune, kotra on kupil dla dzialki pod swoje inwestycje. I taka gnida pozostanie bezkarna. Jak to w wywiadzie w 2005 roku mowila ta pisuara, jego zona, wtedy poslanka, ze ona ma dostep to projektow ustaw poselskich i pokazuje je mezowi, zeby mogl wczesniej zaplanowac swoje biznesowe ruchy. G...o z pisiarskiego szamba z antyniemiecka fobia.
        • ave.duce Pamiętasz historię z tamtejszą kamienicą? 11.09.11, 11:41
          ... Zabytek z zawartością ...
          • zosia.20 Re: Pamiętasz historię z tamtejszą kamienicą? 11.09.11, 11:56
            ave.duce napisała:

> ... Zabyte
            > k z zawartością
            ...

dzięki za linka, niebywałe !

"Senator Arciszewska-Mielewczyk w kłopotliwych sytuacjach, wynikających z biznesowej aktywności szefa Pierza i Puchu, najczęściej zasłania się rozdzielnością majątkową. Ale są też chwile, gdy potrafi małżonka docenić. Dziennikarce „Dziennika Bałtyckiego” powiedziała: „Wszystkim kobietom życzę takiego sponsora, jakim jest mój mąż Krzysztof”..."
            • ave.duce Re: Pamiętasz historię z tamtejszą kamienicą? 11.09.11, 12:14
              „Wszystkim kobietom życzę takiego sponsora, jakim jest mój mąż Krzysztof”..."

No ba! To się nazywa żonina miłość...
              • wos9 Re: Pamiętasz historię z tamtejszą kamienicą? 11.09.11, 12:32
                ave.duce napisała:

> „Wszystkim kobietom życzę takiego sponsora, jakim jest mój mąż Krzysztof&
                > #8221;..."
                >
                > No ba! To się nazywa żonina miłość...

Może się chwalić rozdzielnością majątkową, bo - jak sama pisze na swojej stronie - mają z Krzysztofem "dwójkę wspaniałych dzieci", więc wszystko zostanie w rodzinie.
                • ave.duce Re: Pamiętasz historię z tamtejszą kamienicą? 11.09.11, 12:35
                  Rozważna i romantyczna ;)
                  • wos9 Re: Pamiętasz historię z tamtejszą kamienicą? 11.09.11, 12:43
                    ave.duce napisała:

> Rozważna i romantyczna ;)

Nazwałabym to nieco inaczej, ale Twoje określenie kupuję.
                    • ave.duce Re: Pamiętasz historię z tamtejszą kamienicą? 11.09.11, 13:05
                      Emmą Thompson to ona nie jest na bank, sorki > na SKOK :)
                      • wos9 Re: Pamiętasz historię z tamtejszą kamienicą? 11.09.11, 13:16
                        ave.duce napisała:

> Emmą Thompson to ona nie jest na bank, sorki > na SKOK :)

To jasne.
    • silesius.monachijski45 A coz to zan zabytak?? Juz wkrotce nie wolno 11.09.11, 12:03
      bedzie starych hajzli rozbierac, czy co? bo smrodek od nich taki swojski?? GW jak zwykle robi duzo dymu bez ognia..

ave.duce napisała:

> ... Spłonął zabytkowy budynek w Gdańsku
      > Oliwie należący do firmy Krzysztofa Mielewczyka,
      > męża senator PiS Doroty Arciszewskiej-Mielewczyk.
      > Konserwator zabytków próbował wymóc na właścicielu remont budynku. Bezskuteczni
      > e
      ...

>
      > Jeżeli tak ma wyglądać "powiernictwo polskie" - to ja dziękuję.
    • kaczy_mozdzek Pani Erika Steinbach zadeklarowała już wsparcie fi 11.09.11, 12:05
      finansowe dla małżonków Mielewczyk, tak więc będą oni mieli środki na odbudowę zabytkowego budynku.
      Trzeba pochwalić panią Erikę za wspaniałomyślność i refleks.

Pani Mielewczyk jeszcze nie podziękowała swojej dobrodziejce.
      :)))
      • ave.duce Serio? 11.09.11, 12:17
        Ale numer.
        • wos9 Re: Serio? 11.09.11, 12:52
          ave.duce napisała:

> Ale numer.

Rzeczywiście.
        • kaczy_mozdzek Oczywiście!! Wiadomość znalazłem dziś na wycieracz 11.09.11, 13:04
          wycieraczce, a zatem sam widzisz, że uzyskałe je z najbardziej przez PiSdzielnioę sznowanego źródła.

Wiadomość była naturalnie podpisana (bo inaczej bym jej nie rozpowszechniał), ale nie mogę ujawnić, że podpis brzmiał "życzliwy", bo bym w ten posób zdemaskował najlepszego agenta i informatora PiSdzielni i CBA Kamińskiego.
          :)))
          • ave.duce Rozumiem > tajne przez poufne. 11.09.11, 13:11
            Mam nadzieję, że zjadłeś przed przeczytaniem?!
            Sama znajduję na wycieraczce li tylko zeszłoroczne śniegi. Widać kaczyści czegÓś mi nie ufają.
            • wos9 Re: Rozumiem > tajne przez poufne. 11.09.11, 13:56
              ave.duce napisała:

> Mam nadzieję, że zjadłeś przed przeczytaniem?!
              > Sama znajduję na wycieraczce li tylko zeszłoroczne śniegi. Widać kaczyści czegÓ
              > ś mi nie ufają.

Tylko klechy są upierdliwie konsekwentne. 10 lat mieszkam w obecnym mieszkaniu i co roku przyłażą po kolędzie.
              • ave.duce Re: Rozumiem > tajne przez poufne. 11.09.11, 15:26
                Zatrzymują się na wycieraczce? :)
                • wos9 Re: Rozumiem > tajne przez poufne. 11.09.11, 15:53
                  ave.duce napisała:

> Zatrzymują się na wycieraczce? :)

Zdziwieni moim "dziękuję".
            • pan.sajgon Re: Rozumiem > tajne przez poufne. 11.09.11, 14:55
              ave.duce napisała:

> Sama znajduję na wycieraczce li tylko zeszłoroczne śniegi. Widać kaczyści czegÓ
              > ś mi nie ufają.

Chyba zawstydze tych wstretnych kaczystow i sam na niej legne, wycieraczce oczywiscie.
              Zastanawiam sie czym zmiekczyc Twoje serce Ave :-)
              • ave.duce Re: Rozumiem > tajne przez poufne. 11.09.11, 15:27
                Bujać to my, ale nie nas.
    • ave.duce Zadaj to pytanie pani senator... 11.09.11, 12:42
      1.marouder_eu napisał:

> Od kiedy to, [...] cokolwiek w Gdansku nalezy do Polski?
      • 1.marouder_eu Dlaczego jej a nie tobie, Ave? 11.09.11, 12:48
        W tej warstwie to wydaje sie, jestescie z pania senator "po jednych pieniedzach":)
        • ave.duce Dlatego: 11.09.11, 13:08
          to ona założyła "Powiernictwo Polskie", więc na pewno zna się lepiej ode mnie na prawie własności, mając w dodatku pod ręką takiego speca, jak pan mąż.
    • polskawbudowie Przecież w Polsce sa inni właściciele: 11.09.11, 12:50
      www.youtube.com/watch?v=fD-p54CroD8&feature=related
      • ave.duce Pisz na temat albo załóż sobie własny wątek. 11.09.11, 13:12
        • polskawbudowie Re: Pisz na temat albo załóż sobie własny wątek. 11.09.11, 13:19
          Rozkazywać to możesz sobie w ruskiej budzie. Tu pisze co chcę, kiedy chcę i jak chcę. Paniała?
        • baabeczka Re: Pisz na temat albo załóż sobie własny wątek. 11.09.11, 13:41
          Ooo!
          ten pan jest znany i w Grudziadzu i w Toruniu,
          wykupuje, obiecuje... nie dba, odsprzedaje...kupuje...
          ostatnio slynny Polmos torunski i polikotowka
          Pierze i Puch hahahaha
    • czart_polski Maż PiS senator Mielewczyk...ponad prawem? 11.09.11, 13:28
      Nie pierwszy raz tak dziala ten 'król pierza'
      Pierzem i puchem

Mąż pani senator ponad prawem

groziło mu wywłaszczenie to się spaliło
      • wos9 Re: Maż PiS senator Mielewczyk...ponad prawem? 11.09.11, 14:08
        czart_polski napisała:

> Nie pierwszy raz tak dziala ten 'król pierza'
        > Pierzem i puc
        > hem

>
        > Mąż
        > pani senator ponad prawem

>
        > groziło mu wywłaszczenie to się spaliło

"Ziemia obiecana" się kłania.
    • wariant_b Re: Maż /&/ Pi$senator Mielewczyk... 11.09.11, 15:58
      ave.duce napisała:
      > Spłonął zabytkowy budynek w Gdańsku Oliwie należący do firmy Krzysztofa Mielewczyka...

Odsłaniając cenne tereny budowlane należące do Krzysztofa Mielewczyka.
      Co za pech.
      • x2468 Re: Maż /&/ Pi$senator Mielewczyk... 11.09.11, 19:09
        Bo une te z pis,majom licencje na złodziejstwo,oszustwa i zaprzaństwo.
        Dlatego potrzebne są pisowi stanowisko prokuratora generalnego i prezydenta.Jak si nie umorzy to się ułaskawi.Taki jest program partii mającej w nazwie prawo i sprawiedliwość(jak u Kargula).
      • venus99 Re: Maż /&/ Pi$senator Mielewczyk... 11.09.11, 19:24
        czy to ta sama rodzina co wyrzucała na bruk tramwajarzy mieszkających w słuzbowych mieszkaniach?
        • ave.duce Re: Maż /&/ Pi$senator Mielewczyk... 11.09.11, 20:01
          Ta sama. Ale okazuje się, że Pi$małżeństwo Mielewczyków to sprawa lokalna, a senator Arciszewska-Mielewczyk nie jest senatorem RP.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka