Dodaj do ulubionych

Czy kosmopolita jest tak samo dobry jak patriota

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 08:45
Panu dr hab socjologowi nic nie jest do życia potrzebne jak patrzy w lustro. No może żyletka ew. maszynka do golenia. Jak każdemu facetowi. Potem papu, przedem ciepłe wyrko. No i mamona. To zawsze i na okrągło.
NA tej zasadzie to prawie nic nikomu nie jest potrzebne. Bo patrzy w lustro :)
Obserwuj wątek
    • Gość: - - - Czy kosmopolita jest tak samo dobry jak patriota IP: *.maxnet.biz 10.11.11, 08:53
      - "Co to w ogóle znaczy "poczucie wspólnoty narodowej"?"
      - "To ja się pytam, bo nie wiem."

Widać z powyższego, że ci panowie NIE MAJĄ żadnych kwalifikacji do rozmawiania o patriotyzmie.
      • Gość: Polak Skąd biorą takich idiotów na Uniwerku? IP: *.air-net.gda.pl 11.11.11, 00:47
        "To jest dość dziwna i tajemnicza sprawa" powiedział dr hab. Debil?
    • Gość: galik79 Czy kosmopolita jest tak samo dobry jak patriota IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.11, 09:06
      Hahahah.
      Rozmowa na poziomie.
      Co to jest xxx ?
      Nie wiem.
      to porozmawiajmy o tym.
    • Gość: kibic Jakoś nie jestem zaskoczony IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.11, 09:27
      No tak. jakoś nie jestem zaskoczony, gdy czytam tę rozmowę. Na paradzie to się raczej z panami nie spotkamy, byłoby to zbyt przykre. Jedź sobie facet na spotkanie z Kaszubami. Podkreślanie odrębności jest w modzie: Senyszyn, Biedroń, Nowicka, Olbracht-.....
      • bezzebnypirat Moda? Zadna moda, naturalna reakcja. 10.11.11, 12:58
        To dosc proste. W poczuciu zagrozenia (PRL) mielismy wspolnego wroga, wczesniej oczywiscie tez (II WW, zabory i masa innych), wiec roznice mniejszego kalibru szly na dalszy plan, w koncu trzeba bylo przetrwac, a 'w narodzie sila'. Dzisiaj kto niby ma byc wspolnym wrogiem? Niemcy, Rosjanie? Oni tak samo podzieleni jak i my... wiec ludzie szukaja jednosci z blizszym srodowisku, w bardziej logiczny sposob. W koncu Kaszub i Goral zupelnie inaczej odbieraja pewne rzeczy, co innego kochaja w Polsce itp. Stad ta Twoja 'moda' na odrebnosci.

A co ludzmi, ktorzy chodza na 'parade'? To rownie proste, stworzyli sobie swoich wrogow. Kibice maja ich cala mase, niekoniecznie kibice rowniez. Wystarczy wejsc na Fronde czy niezalezna... tam jest permanentny stan wojny z wrogami wewnetrznymi jak i zewnetrznymi. Kondominium rosyjsko-niemieckie, PO, Palikot z ekipa... wrogow jest cala masa, chca nas pozrec zywcem!
        • gostek_2 Re: Moda? Zadna moda, naturalna reakcja. 11.11.11, 09:08
          dzieki za te troche elementarza, nareszcie ktos myslacy
    • umtsno Kosmopolita = polityczny-kulturalny-duchowy eunuch 10.11.11, 16:11
      Dr hab. Dr hab. Dr hab. właściwie co to znaczy? Jesteśmy tak zapatrzeni na autorytety. RM czy GW potężne media robią wywiady z ludźmi co mają tytuły: Panie profesorze, Panie Ministrze, Szanowny Hrabio, Pani była Minister... Nikt w Polsce nie zapyta, czy są to tytuły zdobyte uczciwą drogą.

Tytuły za granicą się kupuje. Były Minister Gospodarki Niemiec, były Minister Obrony Niemiec, jest teraz byłym doktorem, gdyż udowodniono mu, że z premedytacją nie tylko odpisał swoją pracę doktorską, ale używał do pisania prywatnej pracy doktorskiej ekspertów rządowych. Karl-Theodor Freiherr von und zu Guttenberg kłamał do smutnego końca, postawiony przed perspektywą więzienia musiał z Niemiec wyemigrować.

Społeczeństwo Niemieckie, a w szczególności środowiska naukowe obawiały się o obniżenie rangi naukowców niemieckich, o międzynarodową opinię o poziomie nauki niemieckiej, poprzez oszustów ze śmietanki towarzyskiej Niemiec. Takich ważnych osobistości w NRF-ie pozbawionych pracy doktorskiej, jest aktualnie w Niemczech już wielu np. złapano na oszustwie z doktoratem europosłankę Silvanę Koch-Mehrin. Równie bezczelnym jest jednak jej partyjny kolega z niemieckiej partii Liberałów FDP europoseł z podwójnym obywatelstwem greckim i niemieckim Jorgo Chatzimarkakis. Dziennikarze udowodnili, że on w Grecji używa tytułu doktora. Swojego "doktora" musiał jednak oddać jak mu udowodniono plagiat ( z łać. Obrabowanie człowieka). Chatzimarkakis tłumaczył się tym, że w Grecji taka "mała" sprawa nikogo nie obchodzi. Ten oszust planuje zmienić powietrze i pomagać Grecji z wyjścia z długów - na zlecenie komisji europejskiej !

Autor tego komentarza mieszka od ponad 30 lat w Niemczech i tylko raz namówiony przez polaczka z niemieckim obywatelstwem poszedł do urzędu spytać się o warunki zmiany obywatelstwa. Muszę powiedzieć, że już sam fakt, że ja tam wszedłem i się spytałem, przywołuje u mnie do dzisiaj niesmak. Uważam zapytanie o obywatelstwo, za chwilę mojej słabości. Nic dziwnego, że widzę ludzi Antifa z polskiej Indymedia i organizacji blokady Marszu Niepodległości jako zdrajców zdradzających mnie Polaka szukającego solidarności wśród Polaków przeciwko oszustwom i prowokacjom niemieckich służb specjalnych. Oni zapraszają niemieckie bojówki na blokadę marszu i podpalanie samochodów, a jednocześnie blokują moje artykuły ostrzegawcze, tak jak tego chcą oficerowie prowadzący niemieckie Indymedia. Patrz wstawiany do polskiego Indymedia mój absolutnie koszerny artykuł do którego Niemcy dodali w komentarzach obelgi, warte ocenzurowania ale nie wraz z moim ważnym artykułem!. poland.indymedia.org/pl/2011/11/54852.shtml

Dlatego brak chęci pomocy, brak solidarności, to są główne cechy takich społecznych eunuchów i politycznych zdrajców, jak tych z polskiego indymedia.

Piękny przykład polskiego patriotyzmu można znaleźć na blogu pani Bejdy. Polecam piękny wiersz
      "Ja też jestem faszystą"
      bejda.blogspot.com/2011/11/ja-tez-jestem-faszysta.html

Podsumowując ludzi kosmopolitów, wykastrowanych z kulturalnej i politycznej orientacji jest najłatwiej ukierunkować z zewnątrz i kształtować dla własnych celów, nimi manipulować. Z takich ludzi jest najłatwiej robić współczesnych, o maszynowej inteligencji ludzkich niewolników, wykorzystywanych dla ciemnych interesów globalnych koncernów, czyli parunastu pasożytów co nic nie robią tylko pasożytują, żyjąc z ukradzionych bogactw innych i oszustw jak np oszustw wyborczych. Patrz "Jak oszukać w wyborach informatyką?"
      idb.nowyekran.pl/post/31534,jak-oszukac-w-wyborach-informatyka

Z jesienno-kolorowymi pozdrowieniami
      z Hamburga
      Krzysztof Puzyna
      Inicjatywa Demokracji Bezpośredniej ( iddd.de/idb.htm )
      • herbapol Re: Kosmopolita = polityczny-kulturalny-duchowy e 12.11.11, 08:56
        Wyjątkowo debilny tekst i pokrętna filozofia twojego postu.Wiersz który polecasz równie debilny.A ja dostaję gęsiej skórki jak słyszę,że ktoś jest dumny ze swojej narodowości,obojętnie w jakim języku wypowiadanej,bo człowiek może ,choć nie powinien,być dumnym z tego,że jest uczciwym i porządnym człowiekiem,bo to jego obowiązek.Wszystkie nieszczęścia tego świata,przynajmniej w ostatnich czasach,miały swój rodowód w nacjonalizmie.Szczęśliwie dożyliśmy czasów,gdy nie musimy już "bronić granic krwią znaczonych" (?) i dzięki temu żyjemy w pokoju od 1945 roku.
        Mam nadziueję,że tak pozostanie,a takich co to rano mówią do lustra "kocham Polskę" czy też "ich bin stolz ein Deutscher zu sein",będzie z każdym dniem mniej.
        • umtsno Re: Kosmopolita = polityczny-kulturalny-duchowy eu 14.11.11, 20:08
          <<Wszystkie nieszczęścia tego świata,przynajmniej w ostatnich czasach,miały swój rodowód w nacjonalizmie.>> Twierdzenie Herbapola jest propagandowym historycznym kłamstwem używanym często w polemicznych dyskusjach do ustawienia własnej pozycji wyjściowej. Z takim nieuczciwym, który specjalnie konstruuje fałszywe przesłanki, nie ma z mojej strony ochoty dyskutować - szkoda czasu i uwagi. Może za rok, jak po ogołoceniu Grecji, globalne korporacje niemieckie wezmą się za polskie długi, a patrioci zmobilizują naród. Już teraz mogę powiedzieć mądry(?) Polak po szkodzie.. Przeczytaj sobie lepiej "Land grab in Poland - Rabunek ziemi w Polsce"
    • Gość: gegroza przerażająco głupi tekst IP: 193.200.51.* 10.11.11, 23:26
      po pierwsze niski poziom. Po drugie jesli pan doktor twierdzi ze kosmopolityzm jest rownie dobry jak poczucie wspólnoty t po co działa w ZKP ? Po co kultywować tradycje - zaczynam sie zastanawiać jako Kaszuba czy nie odciąć się od takich ludzi ! I dlaczego patriota ma stawać przed lustrem i powtarzac że jest patriotą ? To debilne założenie
      • Gość: Zka Dla mnie to tekst wątpiącego - takich jest mnóstwo IP: *.ngm.net.pl 11.11.11, 11:49
        CZY;
        - patron szkoły /sponsor/, który nie płaci w Polsce podatków - PATRIOTA?
        - człowiek który nie chce ZDECHNĄĆ z głodu /takich jest 3mln/ wyjeżdża za pracą /legalnie - otwarte granice/ - ZDRAJCA?, KOSMOPOLITA? /nie POLAK?/;
        - ktoś żyjący na koszt podatnika, za kilkanaście tys.zł/mies. /nie znający zwrotki hymnu, dzielący POLAKÓW/ - PATRIOTA?;
        - nieszanujący KONSTYTUCJI, USTAWODAWSTWA PAŃSTWOWEGO, burzący porządek społeczny - PATRIOTA?
        - przekupny poseł, pijak - PATRIOTA?
        - ksiądz wykorzystujący ambonę do TERRORYZMU PSYCHICZNEGO - PATRIOTA?
        • kamyk_wj Re: Dla mnie to tekst wątpiącego - takich jest mn 12.11.11, 08:59
          Myślę, że każda z wymienionych przez Ciebie postaci (szkodliwy polityk, emigrant, agresywny ksiądz...) MOŻE być patroitą. Przynajmniej we własnym przekonaniu.
          Sądzę bowiem, że istnieją przynajmniej dwa wymiary patriotyzmu: wewnętrzny i zewnętrzny. Można o sobie myśleć jako o osobie miłującej Ojczyznę i jednocześnie wykonywać antypaństwowe działania (nie płacić podatków, kontestować prawo, napuszczać Polaków jednych na drugich). Można i odwrotnie: nie zastanawiać się nad swoim patriotyzmem, ale podejmować działania na rzecz umocnienia Polski. Czyli np. nie śmiecić na ulicy, wykonać jakąś pożyteczną rzecz w ramach jakiejś organizacji albo i bez organizacji, nie przeklinać publicznie...
          To coś jak z miłością do drugiej osoby: jeden leje raz po raz żonę i palcem nie kiwnie przy domowych obowiązkach, ale za to przy specjalnych okazjach, zwłaszcza publicznie, będzie ogłaszał, jak to swą żonę kocha.
          Inny nie będzie wiele opowiadał o kochaniu, zwłaszcza publicznie, za to bez gadania wynosi śmieci, zrobi zakupy, pozmywa naczynia... i nie będzie marudził, że inne ładniejsze.
          Który z nich naprawdę kocha? Obaj! Tylko trochę inaczej.
          Pytanie, która miłość jest cenniejsza dla osoby nią obdarowanej? Nie jestem Polską, więc nie potrafię odpowiedziać na to pytanie.
    • axial_force II RP - Polska patriotów wychowanych przez 12.11.11, 10:16
      inteligencję; zbudowała Gdynię, magistralę kolejową ze Śląska na Pomorze, Centralny Okręg Przemysłowy, eksportowała nowoczesne samoloty wojskowe, miała plany i ambicje.

III RP - Polska kosmopolitów wychowanych przez PRL dusi się w sieci intryg, afer i tematów zastępczych, nie jest w stanie dokończyć budowy sieci prostych autostrad, doprowadza do ruiny sieć kolejową, nie potrafi obronić swoich interesów międzynarodowych, a przez emigrację traci najlepszych obywateli.

Do myślenia nie potrzeba "doktoratury habilitowanej".
    • umtsno Dlaczego potrzebujemy patriotyzmu? 14.11.11, 20:41
      Dlaczego potrzebujemy patriotyzmu? - kosmopolici Polski nie uratują tylko patrioci!
      Ze względu na 7 mld ludzi na ziemi, ze względu na brak wody pitnej na świecie np. w Chinach, ze względu na olbrzymie ilości bilionów wirtualnych długów (czyli tych w komputerach) w ilości wielokrotnie przekraczającej produkcję gospodarczą całego świata, ze względu na brak ziemi pod uprawy rolnicze, ze względu na istniejące bogactwa polskie jak ziemia, położenie, węgiel, gaz ziemny konwencjonalny (nie ten z łupków) ze względu na wg mojego zdania nielegalny, niewybrany rząd, który sam siebie wybrał, oszukał, zmanipulował wybory patrz: Jak oszukać w wyborach informatyką?
      www.umtsno.com/
      lub umtsno.blogspot.com/2011/10/urna-wyborcza-z-30-gosami-ani-nie-bya.html
      istnieje olbrzymia potrzeba na patriotyzm dzisiaj i jutro !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka