Dodaj do ulubionych

Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie pomógł

IP: *.gdynia.mm.pl 15.12.11, 20:11
Opis dwóch c'welątek. Pedały najbardziej szczekają na pedałów.
Obserwuj wątek
    • Gość: to ja Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie pomógł IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 20:16
      straszne. traumatyczne przeżycie. oby złapali tych ćwoków.
      • aqwertz Re: Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie po 16.12.11, 08:43
        Znowu te półgłówki z Antify myślały że kroją naziola. Jak nie pobiją jakiejś kobiety w parku to zaatakują niewinnego człowieka na peronie.
      • Gość: Szef Czy to dziennikarz GW? IP: *.ppcom.3s.pl 16.12.11, 12:22
        Czy tym studentem był dziennikarz Gazety ? Od dłuższego czasu lubicie sobie wymyślać postacie.
    • Gość: M pewno kibice Arki IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 20:17
      kibice Arki jak nic
      • Gość: Jaś słyszałem, że to kibice Lechii IP: *.air-net.gda.pl 15.12.11, 23:09
        na gościnnych występach w Gdyni sfrustrowani widmem spadku
      • Gość: out Re: pewno kibice Arki IP: *.180.54.131.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.12.11, 23:03
        Tak to możliwe .Co prawda boją się własnego cienia, ale co drugi to... świński bląd... :)
    • Gość: Sssss Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie pomógł IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 20:22
      Peron wyremontowany a kamery wiszą bo nie było odbioru technicznego a SOK SKM pewnie skończyło pracę albo gdzieś ogrzewali sie w przedziale służbowym jakiejś SKM-ki.....czyli dziadostwo SKM-owskie w pełnej okazałości.Ale co się dziwić jakie kierownictwo takie przedsiębiorstwo
      • Gość: reagujący Re: Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie po IP: *.centertel.pl 15.12.11, 20:45
        Zapewne w podobnym tonie wypowiadają się świadkowie zdarzenia.
        Dlaczego Ci nie zareagowali? Wszyscy czegoś żądają, oczekują - ale 'takiego wała' od siebie.
        Oczywiście prościej jest odwrócić łeb! Niewiele rzeczy wpienia mnie bardziej niż znieczulica.
        • Gość: miko Re: Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie po IP: *.ir.intel.com 16.12.11, 18:50
          Nie wiesz czemu nikt nie zareagował? Ano temu, żeby a) nie mieć sprawy o pobicie dwóch niewinnych młodych ludzi, b) typki nie nachodziły go potem i nie nakłaniały do zmiany zeznań, bo przecież oskarżony ma pełne prawo dostać wszystkie dane adresowe świadka.
    • hlynurbjorn Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie pomógł 15.12.11, 20:31
      Sprawa cywilna o odszkodowanie od właściciela peronu, władnego zapewnić bezpieczeństwo na swoim terenie.
      A historia z kamerami - TO TAKIE POLSKIE.
    • Gość: ja Miałem podobną sytuację IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.11, 20:47
      Zostałem pobity, też na tym samym przystanku. Gazeciarz wskazał sprawcę, ale potem policja umorzyła śledztwo z powodu niemożności znalezienia sprawcy. Policjant mi powiedział, że pobito światka... i tyle mogłem się spytać gazeciarza kto to i dorwać go w ciemnym zaułku, ale mądry polak po szkodzie.
    • Gość: A1 3 lata temu gościa bejzbolami tłukli przez 20min IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 21:58
      na Skwerze Kościuszki i zatłukli. Więc i tak student powinien
      się cieszyć
      • hatake Re: 3 lata temu gościa bejzbolami tłukli przez 20 16.12.11, 09:07
        Też się będziesz cieszyć jak ci wybiją zęby.
    • Gość: zbigniew jan Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie pomógł IP: *.dip.t-dialin.net 15.12.11, 22:00
      wlasciciel peronow powinien zabezpieczyc bezpieczenstwo podroznych na peronach, a po drugie trzeba zlapac tych bandziorow i skazac na 5 lat.....................
    • Gość: Kamil. Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie pomógł IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.11, 22:20
      Mnie jakiś czas temu też pobiło dwóch "typów"... Również nikt nie pomógł.
    • Gość: ixi co dziwnego w tym, ze nikt nie pomogl? IP: *.net.stream.pl 15.12.11, 23:07
      Ludzie by pomogli gdyby prawo pozwalalo na ZABICIE przestepcy. Przestepca, nawet taki kradnacy jablko z warzywniaka, powinien sie liczyc ze smiercia w razie przylapania go na goracym uczynku, a temu kto by go zabil nie powinny grozic zadne kary.
    • Gość: marek Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie pomógł IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.11, 23:58
      żenada nie policja. Łaskawie proszą bandziorów zgłoscie się to po cukiereczku jeszcze wam damy i zawiasy załatwimy. Po ch oni są w ogóle?? Łaskę robią, że mają szukac przestepców?? Po co Szczurek im rózne pieniądze i sprzęty dokłada??
    • Gość: Michal Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie pomógł IP: *.Red-193-153-13.dynamicIP.rima-tde.net 16.12.11, 00:34
      Czy ta gdanska kolej to banda idiotow ktorzy potrzebuja az tydzien na testowanie kamer monitoringowych? Przeciez to skandal bo te 2 glupie gnojki ktorzy pobili studenta powinny siedziec teraz w wiezieniu.
      Oburzony Daniel
      • Gość: aron Re: Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie po IP: *.paradowski.pl 16.12.11, 06:38
        kaszubi biją się między sobą co nas Polaków to obchodzi?
      • Gość: btw Re: Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie po IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.11, 09:33
        Jak gdańska kolej?

PKP Szybka Kolej Miejska w Trójmieście Sp. z o.o.
        81-002 Gdynia, ul. Morska 350A

Siedziba SOK SKM nie mylić z SOK PKP PLK, też ma swoją siedzibę w Gdynii na stacji GGO więc odwal się od Gdańska lamerze...to że Gdańsk ma udziały większe niż Szczuroland nie znaczy że jest właścicielem!
    • Gość: hte Nie wymądrzajcie się tak cwaniaczki... IP: *.limes.com.pl 16.12.11, 07:14
      oburzacie się, że nikt nie pomógł...już widzę jak lecicie pomagać mu. Mocni to jesteście w gębie i przed klawiaturą. Ja bym nie pomógł bo nie wiem o co chodzi, a nie mam zamiaru dostać w zęby i tyle. czasem można w jakieś ciemnie porachunki się wdać i przypadkiem "obronić" jakiegoś cwaniaczka lub co gorsza bandytę, kt. wcześniej komuś wlał. Niech policja się zajmuje takimi sprawami, ja co najwyżej mogę zadzwonić po nich lub nakręcić film, zrobić zdjęcia żeby pomóc sprawców zidentyfikować.
    • przemo888 Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie pomógł 16.12.11, 08:14
      ktoś odpowiada za bezpieczeństwo na peronach i w pociągach SKM. Polecam wytoczyć sprawę właścicielowi peronu o brak bezpieczeństwa. Po co kamery jak nie działają? Proste płacisz za przejazd równa się to komfort i bezpieczeństwo! ciekawe jak dojedzie to takich ekscesów na Euro 2012 czy mile będą nas wspominać?
    • Gość: adaś BRAVO BRAVO IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.11, 08:28

najpierw należy poinformować w prasie ze nie ma świadków oraz że nie ma zapisów z kamer a potem należy poinformować - postraszyc sprawców żeby się zgłośili dfobrowolnie.
      Bravo
      czy to najnowsza metoda zapewnienia bezpieczeństwa którą proponuje rząd DeTuska
    • Gość: Ja Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie pomógł IP: 78.133.249.* 16.12.11, 08:32
      I właśnie m.in. dlatego ludzie rezygnują z transportu miejskiego, bo nie ma to jak bezpiecznie podróżować swoim samochodem zamiast trafiać na jakichś bandytów na publicznych peronach. I choćby paliwo było po 30zł to nie zrezygnuję z samochodu, bo szkoda nerwów na jazdę publicznym transportem. Generalnie wstydziłbym się wozić swoją kobietę transportem miejskim. Nie dość, że się spóźnia, zimą zimno a latem gorąca, pasażerowie bywają różni, to jeszcze w zęby można dostać za spodnie czy zbyt nową komórkę. Hahahahaha, normalnie groteska.
    • Gość: asd Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie pomógł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.11, 09:17
      Również bym nie pomógł hipsterowi w czerwonych spodenkach co padł po jednym strzale.
    • Gość: b Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie pomógł IP: *.dynamic.mm.pl 16.12.11, 09:33
      Głuszek jest moim faworytem - co za the bill.
    • Gość: SWIAT Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie pomógł IP: *.pool.mediaWays.net 16.12.11, 10:36
      Od dluzszego czasu planuje wyjazd z przyjaciolmi do Polski, ale po ostatnich bydlecych wystepach wolakow, trzeba bedzie chyba zmienic kierunek. Strach, zwykly strach. Napady, kradzieze, pobicia, w bialy dzien...
    • Gość: eXe Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie pomógł IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.11, 11:28
      Niezla nazwa - faza testowania - co tam sie testuje? Ze jak kamery nie dzialaja to nic sie nie nagra?
    • Gość: eXe Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie pomógł IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.11, 11:30
      I jeszcze 1, nie zebym sie czepial, ale niesamowicie dokladny opis jak na 60 swiadkow:

"Sprawcy mają ok. 20-23 lat, ubrani byli w ciemne kurtki, jasne dżinsy i czarne buty sportowe. Jeden był w czapce, drugi to blondyn obcięty na jeża, z aparatem na zębach. Osoby, które mogą pomóc w ich zatrzymaniu, powinny skontaktować się z najbliższą jednostką policji."

• Gość: n/n swiatkowie zapewne wsiedli do kolejki IP: *.net.stream.pl 16.12.11, 13:32
        światkowie zapewne wsiedli do kolejki i tyle po nich, tak jak w moim przypadku wsiedli do tramwaju i tyle po nich

ale fakt faktem, też bym nie interweniowal, trzeba dzwonic na policje, niech oni wyjasniaja, w razie czego nie zapewnia nam bezpieczenstwa, ale też jestesmy narazeni na odpowiedzialnosc karna w razie jakis dzialan, swiatkowie lub intereniujacy maja przesrane ale nie ze wzgledu na to ze sie nie oplaca, czy nalezy sie spodziewac czegos złego badz bity sam moze być przestępca, ale dlatego ze nie ma jasnego wsparcia ze strony policji, jest raczej nieufnosc i ignorancja... a czasem wrogosc, a uzywanie prawa w sposob represyjny (tu sa glosy by bylo represyjniejsze) zamiast uzywania go do ochrony obywateli prowadzi do tego, ze przestepcy szeroko kozystaja z ochronych wlasciwosci prawa a przecietny obywatel jest narazony na represje...

jednak trzeba pamietac, ze nie wazny powod bicia na ulicy, bic nikogo nawet jakby zaslozyl nie wolno

ktoregos dnia w nocy obudzily mnie krzyki, wyjzaem przez okno, okzalo sie ze ktos bil czlowieka pod domem, ludzie zaczeli krzyczec z okien i bohaterowie sie natychmiast ulotnili... kto wie co by moglo sie stac... nawet jesli to byly jakies porachunki, lepej zeby nikt nie umarl badz nie zostal okaleczony, bo trzeba domniemywac, ze jest to ofiara

Trzeba też pamiętac, że nalezy wywolywac presje na policji, nie o dzialania jakiekolwiek, ale o wlasciwe zgodne z prawem i kompetencjami, slownie, nie uzywajac wulgaryzmow i emocji, zeby ze strony funkcjonariuszy nie zostac pomowionym o atak, badz nie zostala interwencja w stosunku do nas podjeta, po to, zeby wykonali to co do nich nalezy, i wywolywc presje dopoki tego nie zrobia co powinni. Kazdy atak na drugiego czlowieka to sprawa bardzo powazna, nawet slowny.

Byc moze kiedys dojdziemy do mometu ze jak ludzie zobacza jak kogos sie bije na ulicy to kilku chlopa i pan wszystkie osoby "zabezpiecza" krepujac rece, nie bijac uczestnikow zajscia, a policja przyjedzie po 3 minutach od zloszenia od innej osoby telefonujacej w czasie pomocy udzielanej przez innych przechodniow.

Poki co jednak zyjemy w swiecie paranoicznym, ludzi uwazajacych sie za lepszych a innych za gorszych, gdzie sila i interes jest wazniejszy, a gnojenie to wyzsza pozycja w spoleczenstwie, pomoc to pedalstwo badz ukryta zla intencja...
    • Gość: Adam Ja tez teraz bede nosil czerwone spodnie. IP: *.range86-147.btcentralplus.com 16.12.11, 12:07
    • Gość: wdf zapewne fspanili kibice druk-arki IP: *.host.witnet.pl 16.12.11, 14:19
      tępe rybie łby
    • Gość: Wkurzony Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie pomógł IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.11, 15:46
      Bydło (świadkowie wydarzenia to bydło). Proponuję karę tym, którzy nie pomogli. Mogli zadzwonić po policję czy w klika osób powstrzymać napastników. Przecież to nie byłby wielki wyczyn. A tak - poważnie ucierpiał człowiek, który przyjechał się tu kształcić i jakoś zaufał ludziom, którzy tu mieszkają. No ale świadkowie wolą patrzeć co się dzieje, ewentualnie odwracać twarze.
      Jestem zniesmaczony.
    • Gość: magda Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie pomógł IP: *.152.148.158.dsl.dynamic.t-mobile.pl 16.12.11, 17:20
      KARYGODNE!!!!!!!!!!!Ta znieczulica wobec zwierząt i ludzi jest jak dżuma!To jest właśnie ten katolicyzm z chrześcijaństwem.Co komu do koloru spodni.Czy tam tylko pis był na peronie?Opanujmy się i zacznijmy zachowywać się jak przystało na ludzi.
      • Gość: miko Re: Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie po IP: *.ir.intel.com 16.12.11, 18:55
        Dokładnie tak, to jest katolicyzm z chrześcijaństwem, ta dwójka na pewno miała właśnie wychodne z seminarium. Puknij się w ten pusty łeb.
      • Gość: realista Prześladują chrześcijan !!! IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.11, 04:18
        Można by krzyczeć, jeśli pokrzywdzony jest chrześcijaninem. Argumentacja równie racjonalna jak Twoja.
      • Gość: Apol Re: Student pobity na peronie SKM. Nikt mu nie po IP: *.chelmnet.pl 18.12.11, 18:32
        Czy abyś na pewno przeczytała swój komentarz? Co ma chrześcijańskie miłosierdzie wspólnego z pobiciem? NIC. Więc pisanie że coś jest przez katoli to albo czysta głupota albo manipulacja mająca na celu coś ośmieszyć.
        To samo tyczy się PiSu - że niby Kaczor popiera pobicia ludzi w czerwonych spodniach ? ;]

Widocznie w ogóle Ci nie zależy na złapaniu przestępców, tylko na ośmieszeniu jakiś wartości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka