Dodaj do ulubionych

Porozmawiaj o chorobie. Dzwoń na infolinię onko...

IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.12, 18:38
Bardzo trafiony pomysł. Gratuluję, zanim internetowi frustraci odwrócą kota ogonem. Brawo
Obserwuj wątek
    • Gość: pit Re: Porozmawiaj o chorobie. Dzwoń na infolinię on IP: *.a163.priv.bahnhof.se 01.02.12, 19:15
      Dokladnie. Napewno bedzie to lepsze, niż szukanie informacji na wlasna reke w internecie, na forach tworzonych przez "specjalistow".
    • Gość: mieetek mam inne zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.12, 19:46
      pomysł może i dobry ,choć myślę ,iż taką rolę informacyjną powinien pełnić lekarz prowadzący .Czy tego chce czy nie za taką usługę otrzymuje wynagrodzenie .
      Chyba że jest z jednym z wielu lekarzy Wojewódzkiego Centrum Onkologii który tylko dorabia w wymienionej placówce ,a pracuje w innej i na informowanie pacjentów nie ma czasu .
      Jest chyba znany fakt, iż WCO tak na prawdę nie ma zbyt wielu swoich etatowych lekarzy .
      Większość to po prostu lekarze zatrudnieni gdzie indziej ,dorabiający tylko w WCO .
      Według wstępnych informacji miało być darmowo czyli infolinie mieli obsługiwać wolontariusze .
      Urząd Marszałkowski powinien zanim dofinansuje taką inicjatywę ogłosić przetarg ,w 2013
      WCO zostanie sprywatyzowane i co wtedy ? Czy to oznacza ,że już pomyślano o transferze publicznych pieniędzy dla prywatnej placówki medycznej ?
      Zamiast bawić się w półśrodki, może warto by sfinansować więcej procedur medycznych ,tak
      aby kontakt z lekarzem nie był ograniczony długimi terminami .Co z tego że będziemy mieli
      infolinię ? czy to przyspieszy kontakt z lekarzem ? przyspieszy terminy wizyt ? wykonania diagnostyki ?
      Jak zwykle mamy za dużo pieniędzy ,może tak leczenie kadzidłem albo darmowe porady znachorów ? pomysł podobny do infolinii ,a może lepszy ...
      Nie rozumie co to za sukces infolinia ? Co rusz słyszymy brak środków na leczenie ,brak na diagnostykę jak widać na infolinię mamy .......
      Chciałbym aby w Gdańsku powstała onkologia na miarę XXI wieku ,taką jaką posiadają
      miasta Bydgoszcz ,Gliwice .Onkologie tak zwaną jednych drzwi gdzie pacjent załatwia wszystko od A do Z .Jak widać marszałek o tym nie pomyślał karmiąc nas zastępczo infolinią .
      Z tego co wiem taka infolinia dział już w Bydgoszczy ,pracownicy szpitala onkologicznego dyżurują 24 godziny na dobę .Powtarzam kompetentni pracownicy szpitala ,tam w Bydgoszczy można u nas w Gdańsku nie !
    • ptaki55 Porozmawiaj o chorobie. Dzwoń na infolinię onko... 01.02.12, 19:56
      To bardzo dobre posunięcie - pochwalam.Dbać trzeba o swoje zdrowie, bo zdrowie to skarb i jeżeli się zauważy, że zaczyna się dziać cos niepokojącego np. na skórze małe plamki natychmiast trzeba reagować i zapobiegać wszelkiego rodzaju nowotworom, więcej na speczona.org.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka