Dodaj do ulubionych

wypadek za Egiertowem

IP: 195.117.141.* 18.03.02, 14:48
mieszkam 3 km za Egiertowem i potwierdzam, że dziś rano była straszna mgła. O
8.30 byłam w Egiertowie, na skrzyżowaniu na Nową Karczmę stał wóz straży
pożarnej i blokował wyjazd w stronę Kościerzyny, pojazdy jadące od strony
Żukowa były kierowane na objazd na Kartuzy.
Mgła była taka, że światła samochodów z naprzeciwka było widać dopiero z
odległości ok. 20-25m. Jeśli dodać do tego ułańską "fantazję" naszych
kierowców, a niewykluczone, że w miejscu wypadku mogło być ślisko (z Egiertowa
zjeżdża się ostro w dół do Wieżycy) bo to w dole a to pomorski biegun zimna.
Obserwuj wątek
    • Gość: lucy_z Re: wypadek za Egiertowem IP: 192.168.0.* 18.03.02, 14:58
      Gość portalu: asia napisał(a):

> mieszkam 3 km za Egiertowem i potwierdzam, że dziś rano była straszna mgła. O
      > 8.30 byłam w Egiertowie, na skrzyżowaniu na Nową Karczmę stał wóz straży
      > pożarnej i blokował wyjazd w stronę Kościerzyny, pojazdy jadące od strony
      > Żukowa były kierowane na objazd na Kartuzy.
      > Mgła była taka, że światła samochodów z naprzeciwka było widać dopiero z
      > odległości ok. 20-25m. Jeśli dodać do tego ułańską "fantazję" naszych
      > kierowców, a niewykluczone, że w miejscu wypadku mogło być ślisko (z Egiertowa
      > zjeżdża się ostro w dół do Wieżycy) bo to w dole a to pomorski biegun zimna.

Przed chwilą widziałam to w telewizji!!! Zderzyło się kilkanaście samochodów.
      Nie ma ofiar śmiertelnych ale są ranni!!!!! Strasznie to wygląda!!!
      • kasia_57 Re: wypadek za Egiertowem 18.03.02, 15:00
        Gość portalu: lucy_z napisał(a):

> Gość portalu: asia napisał(a):
        >
        > > mieszkam 3 km za Egiertowem i potwierdzam, że dziś rano była straszna mgła
        > . O
        > > 8.30 byłam w Egiertowie, na skrzyżowaniu na Nową Karczmę stał wóz straży
        > > pożarnej i blokował wyjazd w stronę Kościerzyny, pojazdy jadące od strony
        > > Żukowa były kierowane na objazd na Kartuzy.
        > > Mgła była taka, że światła samochodów z naprzeciwka było widać dopiero z
        > > odległości ok. 20-25m. Jeśli dodać do tego ułańską "fantazję" naszych
        > > kierowców, a niewykluczone, że w miejscu wypadku mogło być ślisko (z Egier
        > towa
        > > zjeżdża się ostro w dół do Wieżycy) bo to w dole a to pomorski biegun zimn
        > a.
        >
        > Przed chwilą widziałam to w telewizji!!! Zderzyło się kilkanaście samochodów.
        >
        > Nie ma ofiar śmiertelnych ale są ranni!!!!! Strasznie to wygląda!!!

Nie widziałam, ale pewnie zobaczę w Panoramie.
        Co to było w ogóle, usłyszałam jakieś resztki w radio????
        • Gość: lucy_z Re: wypadek za Egiertowem IP: 192.168.0.* 18.03.02, 15:06
          kasia_57 napisał(a):

> Nie widziałam, ale pewnie zobaczę w Panoramie.
          > Co to było w ogóle, usłyszałam jakieś resztki w radio????

Kasiu!!! Była straszna mgła. Najpierw zderzyły się dwa, następnych dwóch
          kierowców wysiadło zobaczyć. To im uratowało życie, tak mówili w telewizji a
          później już następni wpadali na te rozbite. Też tak dobrze nie usłyszałam ale
          około 19 samochodów się zderzyło. Cud, że nikt nie zginął.
          • kasia_57 Re: wypadek za Egiertowem 18.03.02, 15:21
            Gość portalu: lucy_z napisał(a):

> kasia_57 napisał(a):
            >
            >
            > > Nie widziałam, ale pewnie zobaczę w Panoramie.
            > > Co to było w ogóle, usłyszałam jakieś resztki w radio????
            >
            > Kasiu!!! Była straszna mgła. Najpierw zderzyły się dwa, następnych dwóch
            > kierowców wysiadło zobaczyć. To im uratowało życie, tak mówili w telewizji a
            > później już następni wpadali na te rozbite. Też tak dobrze nie usłyszałam ale
            > około 19 samochodów się zderzyło. Cud, że nikt nie zginął.

Asia napisała o fantazji ułańskiej... NO cóż, ma rację, pewnie prędkośc też była.
            Znam ten kawałek drogi, faktycznie dostarcza emocji w normalnych warunkach... A
            co dopiero w takich, jak piszesz.
            • Gość: marlesz Re: wypadek za Egiertowem IP: 192.168.4.* 18.03.02, 21:47
              kasia_57 napisał(a):

>
              > Asia napisała o fantazji ułańskiej... NO cóż, ma rację, pewnie prędkośc też był
              > a.
              > Znam ten kawałek drogi, faktycznie dostarcza emocji w normalnych warunkach... A
              >
              > co dopiero w takich, jak piszesz.

Hmm, nie do końca się zgadzam. Kiedyś jechałem tamtą trasą w nocy i była taka
              mgła, że chyba na mniej niż 10 metrów było widać. Bezpieczna prędkość wynosiła
              ok. 10km/h. A jak trzeba jechać to trzeba. Dojechałem szczęśliwie (z Bytowa do
              Sopotu) bo trasę znam na pamięć. Gdybym chciał bezpieczni9e (całkowicie) jechać
              toby mi to 10 godzin zajęło

pozdr
    • petelka Re: wypadek za Egiertowem 19.03.02, 10:24
      Patrząc na zdjęcia w TV i prasie to aż dziw bierze, że nikt tam nie zginął.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka