Gość: Do Basi Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz. II IP: 24.83.56.* 04.06.02, 18:17 Chociaz Ty zaglodniesz co sie dzieje,a to juz cos-no czesc-Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz. II 07.06.02, 07:14 Ja też jestem. Pięknie się kłaniam i zachęcam "Północnych Amerykańców" do forumowania w nocy... Pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz. II IP: 66.46.100.* 07.06.02, 14:46 Czesc wszystkim! Zaczynamy wiec "nocna" a wlasciwie to teraz jeszcze popoludniowa dyskusje. Ja aktualnie jestem zajeta Mundialem ( oczywiscie w przerwach od pracy). I co myslicie o tegorocznej grze wiekszosci zespolow. Ja uwazam ,ze jest to bardzo ciekawe i nieprzewidywalne. Aktualnie trwa mecz Anglia-Argentyna. Anglia wygrywa , czego zycze im z calego serca to szefowa bedzie w dobrym chumorze. No to odezwijcie sie !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz. II IP: *.com / 192.168.0.* 07.06.02, 16:04 Ten kto przed chwilą wpisał się gdzieś w środku wątku, proszony jest o wpisanie swojego posta na końcu! Trudno szukać w 222 postach i ten post zaginie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Dziewiatka IP: 66.46.100.* 07.06.02, 16:52 LuLu pisze teraz na koncu , zeby posty nie ginely. Ja nie pamietam beretow , tylko wlasnie te tarcze no i oczywiscie buty lub kapcie na zmiane.Pamietam podawanie butow gdzies tam przez okna , zeby wchodzacy mogl pokaac Perelce , ze ma zmiane. Ja zdawalam mature w 79 a moj brat w 75. Ale znalam tez pareosob z rocznikow pomiedzy. Pozdrowienia z Calgary PS. WIem , ze dwoch chlopakow z mojej klasy jest w Stanach lekarzami , ale nie wiem w jakich miastach Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mistrzostwa 08.06.02, 08:31 Oczywiście, wszyscy kbicujemy biało-czerwonym i wierzymy, że wyjdziemy z grupy. Co do całej reszty Mundialu: no cóż, popier... sie wszystko i żaden z faworytów nie jest na pozycji zwycięzcy. Zobaczymy. Mój najkoszmarniejszy scenariusz zakłada, że w finale spotka się Korea z Nigerią. Brrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Mistrzostwa IP: *.acn.pl / 10.133.130.* 08.06.02, 08:36 Piotr, natychmiast na czat!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Mistrzostwa IP: *.chcg3.il.corecomm.net 08.06.02, 15:34 Piotrus! nie przesadzaj z tym kibicowaniem. 1.5m skacze wyzej niz 1.9m! do tego p. Gorniak zrobila afere na cala FIFA. Senegal i Nigeria zagraly "perfekt". pojedziemy razem z Francja do domu! dokopia nam nawet nasi "gospodarze" nie mowiac juz o Portugalii. czasy sie zmienily. to bolesne ale "la pelota" (kanal 34) jest okragla. dobrze chociaz , ze dzieki "copa de mundial" (ch.34) odzylo forum. ciekawe ,kto Cie tak "stawia na bacznosc" (marsz na czat!), byla malzonka??! co sie stalo ,ze juz LOT'u nie popierasz? za wysokie ceny? przeciez lataja w cenach SAS'u. czy ktos jedzie w tym roku na wakacje do Trojmiasta? polecilbym "budke u Stefana" z rybami na Skwerze i prosil o przekazanie pozdrowien. Piotr! czy mowi Ci cos (albo komus z "forumowcow") haslo "pod wierzba"? pozdrowienia, m Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Mistrzostwa 08.06.02, 16:29 Gość portalu: maciek napisał(a): > ciekawe ,kto Cie tak "stawia na bacznosc" (marsz na czat!), byla malzonka??! Hihihi, faktycznie wesoło zabrzmiało. I znowu wyszłam na femme fatale! Maciek, jak się kogoś szuka od tygodni i to wektory idą z dwóch stron i nagle "jest!", to się nie dziw, że dla oszczędności czasu padają takie hasła. PS. O ile się nie mylę, Piotr jest szczęśliwym mężem i ojcem. Ja z tym szczęściem nie mam nic wspólnego. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm... Re: IP: 168.143.113.* 08.06.02, 17:11 Gość portalu: maciek napisał(a): > ciekawe ,kto Cie tak "stawia na bacznosc" (marsz na czat!), byla malzonka??! hmmm.... Maciek to była tylko iwa, a jak się fajniasto złości i tłumaczy ! hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja ja się nie złoszczę!!! 08.06.02, 17:15 Tylko ubawiłam sie pewną kooincydencją (tym słowem, mam nadzieję, nie uraziłam Cię, Hmmm...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm... Re: IP: 168.143.113.* 08.06.02, 17:22 Autor: Gość portalu: iwa Data: 08-06-2002 08:36 adres: *.acn.pl / 10.133.130.* ------------------------------------------------------- ------------------------- Piotr, natychmiast na czat!!!! iwa nie obraź sie, ale to faktycznie brzmialo...buahahaha Kojarzy mi sie z : Stoj prosto ! Nie garb sie ! Patrz mi w oczy jak do ciebie mowie - nie dyskujtuj !!! Ha..ha...ha...to udało ci się ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm... Re: IP: 168.143.113.* 08.06.02, 17:32 ja się nie złoszczę!!! Autor: iwa.ja@poczta.gazeta.pl Data: 08-06-2002 17:15 ------------------------------------------------------- ------------------------- Tylko ubawiłam sie pewną kooincydencją (tym słowem, mam nadzieję, nie uraziłam Cię, Hmmm...) Mnie urazic ? Zartujesz ? hmmm....musiałabyś naprawde przejść sama siebie, żeby to ci sie udało, w co i tak mam wątpliwości :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Hmmm, 08.06.02, 17:37 Szanowna osobo o nicku wskazującym, że lubisz pouczać i to kąśliwie a także bez sensu. Przypisujesz mi cechy, ktorych nie mam, a innych nie zauważasz. Przestań zachowywać się jak stary pierdziel. I ja już na tym wątku do Ciebie się odzywać nie mam zamiaru. To jest wątek dla ludzi, którzy poszukują ciepła wiejącego z Polski. A Ty wiejesz chłodem. I po co Ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm... Re: IP: 168.143.113.* 08.06.02, 17:40 i zamknij usta, jak do mnie rozmawiasz!!! Autor: iwa.ja@poczta.gazeta.pl Data: 08-06-2002 17:30 ....................................... To jest to ! Złościsz sie fantastycznie ! :) Nie " rozmawiam " do ciebie, moge rozmawiać z toba, a ja tylko " mówie do ciebie " Teraz powiedz mi; potrafisz mowić z zamknietymi ustami ? Mnie to się jeszcze nie udało :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm... Re: Hmmm IP: 168.143.113.* 08.06.02, 18:00 Hmmm, Autor: iwa.ja@poczta.gazeta.pl Data: 08-06-2002 17:37 ------------------------------------------------------- ------------------------- Szanowna osobo o nicku wskazującym, że lubisz pouczać i to kąśliwie a także bez sensu. Przypisujesz mi cechy, ktorych nie mam, a innych nie zauważasz. Przestań zachowywać się jak stary pierdziel. I ja już na tym wątku do Ciebie się odzywać nie mam zamiaru. To jest wątek dla ludzi, którzy poszukują ciepła wiejącego z Polski. A Ty wiejesz chłodem. I po co Ci to? Hmmm... Widzisz, nie znosisz krytyki nawet mówionej żartem, a złościsz się naprawde śmiesznie Hmmm... Wiesz czym się rożnimy ? Ja być może krytykuje, ale ty obrażasz się i przy okazji rzucając wyzwiskami obrażasz innych. Mnie nie obraziłaś ! Nie udało ci się ! Przykro mi :-( Ups...robota goni..., do następnego miłego .... ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LuLu Dziewiatka/Mika IP: *.proxy.aol.com 08.06.02, 20:31 Zauwazylam, ze gdy klikniesz "odpowiedz na list" to pokazuje sie w dacie poprzedniego i dlatego ginie w tlumie. Poniewaz nie zagladam do "Gazety" codziennie, mam szanse na wieczna zgube..... Mika, wyglada mi na to, ze twoje "100lat temu" jest mniejsze od mojego, dlatego nie pamietasz beretow.... Plus dla Ciebie. Jesli chodzi o buty to pamietam, ze zaraz po zdaniu matury, pierwsze co zrobilam to ubralam wysokie obcasy i przymaszerowalam do szkoly z duma, rowna chyba tylko gwiezdzie filmowej....... Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Dziewiatka/Mika 10.06.02, 07:14 Ojejku jej, ale zadyma! Przecież szlo tylko o to, że Iwa chciała się ze mną spotkać na czacie. Spotkaliśmy się, było miło i to wszystko! Myślę, że wszyscy możemy mieć chwilę dla własnej prywatności... OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Dziewiatka IP: 66.46.100.* 10.06.02, 16:12 A kto pamieta Bajadere i tamtejsze lody. Od razu leci mi slinka na sam mysl o tym. Jak bylam na kontrakcie w Polsce to pokazalam dzieciakom szkole i przekazywalm im rozne opowiesci z dawnych czasow. A szczegolnie wlasnie o Bajaderze i nie raz poszlismy tam na lody. Zreszta ciasto do tej pory maja wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Dziewiatka IP: *.com / 192.168.0.* 10.06.02, 16:37 Gość portalu: Mika napisał(a): > A kto pamieta Bajadere i tamtejsze lody. Od razu leci mi slinka na sam mysl o > tym. Jak bylam na kontrakcie w Polsce to pokazalam dzieciakom szkole i > przekazywalm im rozne opowiesci z dawnych czasow. A szczegolnie wlasnie o > Bajaderze i nie raz poszlismy tam na lody. Zreszta ciasto do tej pory maja > wspaniale. Mika????? W którym miejscu ta Bajadera była??? Jakoś nie kojarzę????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Dziewiatka IP: 66.46.100.* 10.06.02, 17:09 Wiesz co , ja nazwy ulicy nie pamietam. Ale jadac tramwajem z Oliwy do Wrzeszcza "Bajadera" byla na wysokosci przedostatniego przystanku przd Grunwaldzka ( drugi przystanek za zajezdnia tramwajowa).Ci co chodzili do dziewiatki na pewno znaja Bajadere. A jesli chodzi o pyszne lody to takowe byly rowniez w "Marioli" w Gdyni na przeciwko stadionu Arki. Nie bede juz wspominac "Eskimosa" we Wrzeszczu czy "Misia" w Gdansku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Dziewiatka IP: *.com / 192.168.0.* 10.06.02, 17:40 Gość portalu: Mika napisał(a): > Wiesz co , ja nazwy ulicy nie pamietam. Ale jadac tramwajem z Oliwy do > Wrzeszcza "Bajadera" byla na wysokosci przedostatniego przystanku przd > Grunwaldzka ( drugi przystanek za zajezdnia tramwajowa).Ci co chodzili do > dziewiatki na pewno znaja Bajadere. > A jesli chodzi o pyszne lody to takowe byly rowniez w "Marioli" w Gdyni na > przeciwko stadionu Arki. > Nie bede juz wspominac "Eskimosa" we Wrzeszczu czy "Misia" w Gdansku. No to ja tej Bajadery nie mogę pamiętać bo to nie "mój" rejon;)) A "Eskomos" był faktycznie nie do pokonania!!! :)) Myślę o tym malutkim pomieszczeniu, gdzie wchodziło się po schodkach w dół. Później zrobiono "Eskomosa" na rynku, który chyba istnieje do tej pory. Ale czy lody są takie same??? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Dziewiatka IP: 66.46.100.* 10.06.02, 17:45 A jaka kolejka zawsze byla na tych schodkach. I kupowalo sie po szesc lub nawet siedem galek na raz. A jakie smaki ......... oh!!!!! Ja niestety na ciaglej diecie wiec obecnie moe sobie pozwolic tylko na jakies tam fat free a co najwyzej light. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Dziewiatka IP: *.com / 192.168.0.* 10.06.02, 18:52 Gość portalu: Mika napisał(a): > A jaka kolejka zawsze byla na tych schodkach. I kupowalo sie po szesc lub nawet > > siedem galek na raz. A jakie smaki ......... oh!!!!! > Ja niestety na ciaglej diecie wiec obecnie moe sobie pozwolic tylko na jakies > tam fat free a co najwyzej light. Mika:) A czy ta dieta to ze względu na zdrowie czy po prostu trzymasz linię???;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Dziewiatka IP: 66.46.100.* 10.06.02, 19:20 Caly czas staram sie powrocic do jakiejs tam lini a potem to utrzymac , co wcale nie jest latwe jak sie ma w domu samych koscistych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do WAS Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz. II IP: 24.83.56.* 10.06.02, 22:39 No i coz przykre lecz prawdziwe Nasz kraj po za burta pilkarskich mistrzostw. Pozdrowionka dla Naszej"paki".Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz. II IP: 66.46.100.* 10.06.02, 22:47 A moze to i lepiej dla polskiej pilki , ze utarlo im trche nose. Nasi chlopcy ( z Engelem na czele) byli dosc zarozumiali przed mistrzostwami i uwazali ze sa najlepsi. A tu sie okazalo wrecz przeciwnie , sa w czolowce ale od konca. Moze teraz nastapia wieksze zmiany i cos w koncu z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz. II 11.06.02, 06:09 Dziewczyny, a nie zapomniałyście o Lodach Capri w Sopocie? W sezonie to może trochę szli na łatwiznę, bo przerób mieli ogromny, ale w maju, czerwcu i we wrześniu Mistrzostwo Świata (na szczęścvie nie w piłce nożnej) :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Was Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz. II IP: 24.83.56.* 12.06.02, 21:23 Moze sprobujmy wytypowac Mistrza Swiata w pilce noznej-Ja staawiam na BRAZYLIE. No czesc.-Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz. II IP: 66.46.100.* 12.06.02, 22:13 Ja tez stawiam na Brazylie. Tak w koncu wynika ze schematu mistrzostw.Dzisiaj niestety odpadla moja ostatnia druzyna Bafana-Bafana czyli RPA. A zabraklo im tylko jednej bramki ( nawet nie punktu tylko bramki). Ale mistrzem bedzie BRAZYLIA Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz. II 13.06.02, 07:56 Albo Niemcy z Mirkiem Klose... Brazylijczycy grają piękną piłkę. Te finezyjne zagrania, te dryblingi, wow! Ale mają jedną zasadniczą wadę - oni nie grają z przeciwnikiem, oni grają sami ze sobą. Są jak elfy ignorujące innych i widzące wyłącznie własną doskonałość. To trwa tak długo, aż natkną się na drużynę solidną, traktującą grę jak rzemiosło. Jest coś do zrobienia, jest cena, trzeba to zrobić i tyle. W tym układzie pretendentami mogą być i Szwedzi i Duńczycy, ale ja stawiam na Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do WAS Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz. II IP: 24.83.56.* 19.06.02, 20:35 No co jest? Gdzie jest MIKKA,PIOTR,BASIA i Inni.Ostatnia wiadom.byla od PIOTRA 13-06,a dzis jest 19-06 no co jest? z Nasza "paczka" Uklony z Marka strony. Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz. II 20.06.02, 06:34 Jestem, jestem, ale przez Netscape jakos do dzis wejsc nie moglem. Dopiero wpadlem na pomysl, zeby przez Internet Explorer, ale ten z kolei nie czyta polskiej czcionki. Wrrr... Pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Was Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz. II IP: *.ab.hsia.telus.net 22.06.02, 06:29 No widzisz Mareczku, paczka zajeta. Dawno sie nie odzywalam ale bylam doslownie zarznieta. Juz praktycznie zaczynaja sie wakacje!!! Uwielbiam wakacje!!! Napisz co u Ciebie. Pozdrowionka Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu W. Dla mnie obczyzna to obecna Polska ! IP: *.libre.retevision.es 22.06.02, 11:01 podyskutujma - temat to wcale nie przewrotny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molin Re: Dla mnie obczyzna to obecna Polska ! IP: *.libre.retevision.es 22.06.02, 11:57 nie tylko dla ciebie ta ojczyzna to coś gorzej niż obczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Dla mnie obczyzna to obecna Polska ! 23.06.02, 06:02 Ludzie, dajcie spokój! Dla mnie to zawsze będzie OJCZYZNA. Zawsze. To, żeśmy się od niej odsunęli, że tam mówią ciut inaczej, że młodzież nieco prymitywniejsza, że politycy "be", a "komicy" w Polsacie dno... Nie ma znaczenia. Polska jest i będzie naszą Ojczyzną! Czujecie się Japończykami, Hucułami czy może Buszmenami? Nie, czujecie się Polakami! Więc dajcie se siana i przestańcie krzywdzić naszą Matkę, naszą Ojczyznę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Padluch Re: Dla mnie obczyzna to obecna Polska ! IP: *.libre.retevision.es 23.06.02, 12:19 do belissariusa - nikt ci nie każe opuszczać to twoje ukochane zadupie kraiku nadwiślańskiego, zapyziałe i cuhnące stęchlizną katolikiersko-awuesowską. Całuj w dupę biskuperów-paetzerów i gocłowerów-tłustych, wyżartych o pulchnych łapach i podgardlach, brzuchatych, rechoczących z Lesiem Wałęserem-ex cysorzem, i różnymi pejsato-brodatymi Aloterami, Żakierami, Janiakierami, Rybickierami i Krzaklerami z głupoty tego ludku, któremu ukradziono 20.000.000.000 dolców, a teraz grzejące opasłe brzuszyska na Costa del Sol i na Riwierze włoskiej/Krzakler z rodzinką/. Nie grzesz, tata, siedząc w inernecie/ bo do piekła trafisz!/ - jest niedziela-wal na sumę, bij łbem, za grzechy, o posadzkę, rzuć czarnemu na tacę-będzie miał na dziwki, Kanary i na chłopczyków i kontempluj swoją radość bycia członkiem najmundrzejszego/ a imię jego 44, jak wieścił stary żyd Mickiewicz /narodu na świecie. Bóg z tobą - kiś się do śmierci w tym twoim zakłamanym patriotycznym sosiku. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Dla mnie obczyzna to obecna Polska ! 23.06.02, 12:24 Padluch, kefirek, okład z czegoś zimnego i idź do spanka. I nie zaśmiecaj. To nie ten wątek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Dla mnie obczyzna to obecna Polska ! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 13:39 Padluch: > nikt ci nie każe opuszczać to twoje ukochane zadupie kraiku nadwiślańskiego, > zapyziałe i cuhnące stęchlizną katolikiersko-awuesowską. Całuj w dupę [...] > kiś się do śmierci w tym twoim zakłamanym patriotycznym sosiku. Jak dawno wyjechałeś? Co Cię ciągnie do odwiedzania gdańskiego forum? iwa.ja: > Padluch, kefirek, okład z czegoś zimnego i idź do spanka. I nie zaśmiecaj. To > nie ten wątek! Iwo, to ten wątek. Biedny chłopak... Spotykałem za granicą ludzi nadających o Polsce na tym poziomie emocji. Ci, którym się powiodło, mówią spokojnie. Schemat psychologiczny jest chyba taki. W nową ojczyznę jakoś nie może wrosnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Dla mnie obczyzna to obecna Polska ! IP: *.libre.retevision.es 23.06.02, 14:24 do stefanka:jadaj dalej wołowinkę-nic ci już nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Dla mnie obczyzna to obecna Polska ! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 15:39 Leon Padluch: > do stefanka:jadaj dalej wołowinkę-nic ci już nie zaszkodzi. Pudło: jestem wegetarianinem [:-)]. Od bardzo dawna. Jeśli uważasz, że mam rozmiękczony mózg, to nie będę się z Tobą spierał, ale wymyśl inny sposób, w jaki mogłem nabawić się tego schorzenia. A dlaczego podpisujesz się raz ,,Padluch'' a innym razem ,,Leon''? Pytam tylko z ciekawości, bo próba zmylenia czytelników co do własnej tożsamości nie jest na anonimowej liście wielkim przestępstwem. Ale Twój wielki ziomek, el hidalgo don Quijote de la Mancha, walczył z podniesioną przyłbicą hasta con los gigantes cambiados en los molinos por un brujo malefico. Uśmiechnij się trochę, czas leczy rany. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Do Molina-Padlucha-Leona IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 15:52 Zaciekawiasz mnie: dopiero teraz zauważyłem, że poprzednio używałeś ksywy ,,Molin''. Nie skumałem pisząc w poprzednim poście o walce z wiatrakami: ,,los gigantes cambiados en los molinos''. Z nazwisk ani z ksyw nie powinno się żartować. Przepraszam Cię. Swoją drogą też chciałbym mieć takie roztrojenie osobowości. Ale wiesz, w tym naszym katolickim zadupiu bida aż piszczy, więc mnie nie stać. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les1 Re: Dla mnie obczyzna to obecna Polska ! IP: 5.1D* / *.mweb.co.za 23.06.02, 23:19 Padluch!...ty sobie uwazaj!!! Chcesz mi odebrac moja ulubiona charobe umyslowa?! Odbierasz mi przyjemnosc nadawania na "czarnych" i innych zlodziei... Zazdroscisz ze sie nie zalapales gdy to wszystko rozkradali? Ja osobiscie nad tym ubolewam...przegapilem.... Nie oznacza to jednak, ze musze caly Kraj za to obwiniac... Wole pamietac te wszystkie piekne zakatki, milych ludzi itd,itp... Z czasem tez bedziesz wspominal tylko te przyjemne rzeczy...bo tych zlych to mamy w dostatku na codzien...gdziekolwiek jestesmy! Jak chcesz kogos urazic to rob to z szelmowskim usmiechem....i tak samo odbieraj innych....tez maja prawo do tego...;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macko74 Miesiac przerwy mialem, a tutaj.... IP: *.proxy.aol.com 23.06.02, 22:44 "Wojna"... Gdy obecny watek pojawil sie na forum, ludzie pisali gdzie sa, co robia i jakie sa ich doznania na obczyznie pozdrawiali sie na azwjem a teraz... Wszyscy co wyjechali to w 80 procentach osoby za tzw "chlebem" , a jesli juz wyjechali i maja "lepiej" powinni dziekowac Bogu,szczesciu losu itp. Ciaglym utyskiwaniem Polski nie zmienimy (tym bardziej ze nas tam nie ma), a jak tam jest Wszyscy wiemy. Jestem poza krajem i przyszlosc moja widze poza Polska ,ale jaka by "zla" nie byla brakuje mi czegos i nikt mi nie wmowi (nawet najglosniej krzyczacy),ze :"Dobrze jest do Niej wrocic". Milego zycia gdziekolwiek Jestescie , a jak potrwisz mnie przeczytac (pisze po polsku) to cos Nas Jednak laczy. Pozdrowka . Macko Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Miesiac przerwy mialem, a tutaj.... 24.06.02, 02:29 Cze... Maćko! Ja chciałem tylko przypomnieć, że w świetle prawa polskiego ludzie, którzy urodzili się Polakami, i nie zrzekli się (lub ich nie pozbawiono) obywatelstwa, choćby przyjęli 193 inne obywatelstwa, są i będą Polakami, a więc Polska jest i będzie ich ojczyzną. Co więcej, ich dzieci, które urodziły się za granicą (ba, nawet ten pętak, który rzucił się na mnie z furią pekińczyka) są uznawane za Polaków i stosuje się do nich (w razie czego) polskie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Basi Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz. II IP: 24.83.56.* 24.06.02, 02:19 No WRESZCZCIE JESTES.Chociaz zdawalem sobie sprawe,ze Jestes bardzo zajeta w pracy,bo koncowka roku szkolnego....A moze wybierasz sie na wakacje do Polski.Duza buzka.-Marek-. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macko74 Do Lucy_z. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 25.06.02, 02:14 Watek sie znowu napelnil postami ,proponuje rozpoczecie III-ciej czesci (czasem trzeba czekac dlugo na otwarcie). No i gratuluje pomyslu. Pa Macko Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Do Lucy_z. 25.06.02, 06:30 Jestem tego samego zdania. Lucy, zrób co trzeba! :)))))))))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Do Lucy_z. 25.06.02, 11:07 belissarius napisał(a): > Jestem tego samego zdania. Lucy, zrób co trzeba! :)))))))))))))0 W takim razie zakładam następny wątek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .................. Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz. II IP: *.proxy.aol.com 27.07.02, 20:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belisariusz Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz. II IP: *.proxy.aol.com 22.12.02, 07:39 Odpowiedz Link Zgłoś