Gość: Zbigniew Jan IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.04, 23:20 To oni sprzedaja Gdansk, dobrze zorganizowana grupa............. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wieżowiec Lech Parell jest debeściak IP: *.abacus.pl 19.07.04, 23:55 Parell to przyjazny i kompetentny człowiek. Parada Niepodległości przez niego organizowana to jedna z najlepszych imprez w jakiej uczestniczyłem. "30 dni" też jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 09:35 No jasne, dla Gdańska najważniejsze są parady, no i taki co je urządza najlepiej się nadaje na kierowaniem Targami Gdańskimi - coś cię trzepło w łeb?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CX POLSKA KOLESIOW NIGDY NIE ZAGINIE IP: 131.184.96.* 20.07.04, 00:12 ..................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: POLSKA KOLESIOW NIGDY NIE ZAGINIE IP: 195.205.16.* 20.07.04, 01:37 funkcja doradcy czy asystenta to funkcja wymagajaca sporego zaufania i znajomosci. wcale nie dziwie sie, ze wybierani sa ludzie, ktorych prezydent zna. to nie jest wg mnie kolesiostwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: Czas doradców - skąd biorą się nowi współprac IP: *.crowley.pl 20.07.04, 08:07 Na czym polegają kompetencje marnych dziennikarze do doradzania Adamowiczowi? Szkoda że dziennikarze ci nie potrafią zanalizować działań Adamowicza dla Gdańska.Dlaczego osłaniają brak pomysłów dla Gdańska? To właśnie jest kolesiostwo.Takim dobrym przykładem na mądry i śmiały pomysł było molo na Zaspie, ścieżka wzdłuż brzegu morza, bulwar z Zaspy nad morze i śmiałe działania dla otworzenia plaż w Gdańsku, a to były pomysły pierwszej kadencji w 1992-1994 roku.Może obecni doradcy coś podsuną Adamowiczowi.W 1992 takich doradców nie było potrzeby zatrudniać bo Prezydenci sami mieli takie pomysły.Szkoda że Adamowicz jest już tak długo Prezydentem, blokując mądrzejszym to stanowisko.To Prezydent musi być kołe zamachowym pomysłów-tak było w pierwszej kadencji.Chociaż mogło być jeszcze gorzej-przecież kandydatem był Marek Formela też pseudo dziennikarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gda Re: Czas doradców - skąd biorą się nowi współprac IP: *.crowley.pl 20.07.04, 08:15 Mogło być jeszcze gorzej gdyby Prezydent wpadł na pomysł zatrudnienia skorupowanego z halą targową Romana Daszczyńskiego/mam listy płac z hali z 1992 -94 roku Odpowiedz Link Zgłoś
bopin gówno leci!!! 20.07.04, 09:22 najlepiej rzucić gównem zza węgła, anonimowo, odważnych ludzi nie brakuje w dzisiejszych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cos wiecej listy plac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 14:37 Jak masz, to napisz co w nich jest i na jakiej podstawie twierdzisz, ze to korupcja. Odpowiedz Link Zgłoś
daszczynski Re: Czas doradców - skąd biorą się nowi współprac 20.07.04, 10:45 Gość portalu: gda napisał(a): > Mogło być jeszcze gorzej gdyby Prezydent wpadł na pomysł zatrudnienia > skorupowanego z halą targową Romana Daszczyńskiego/mam listy płac z hali z > 1992 -94 roku Odpowiedź autora artykułu. Po pierwsze, nawet gdyby Pan Prezydent wpadł na pomysł zatrudnienia Daszczyńskiego to Daszczyński by nie skorzystał. Po drugie: nie można być ”skorumpowanym z halą”, bo to po polskiemu. Po trzecie: proszę Cię sympatyczny internauto, byś ujawnił swoje nazwisko i ”dowody”, ponieważ zarzucając mi skorumpowanie dopuściłeś się pomówienia. Jeśli tego nie zrobisz, będę zmuszony poprosić Policję o pomoc w ustaleniu Twojej tożsamości. Roman Daszczyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywinski Re: Czas doradców - skąd biorą się nowi współprac IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 20.07.04, 13:40 Romek, co Ty sie byle kim przejmujesz... Wez akordeon, pograj sobie, to Ci ukoi nerwy...:)). Z idiotami po sadach sie bedziesz ciagal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Czas doradców - skąd biorą się nowi współprac IP: *.ipt.aol.com 20.07.04, 15:48 Nie tylko ciemne interesy z halą targową są brudną tajemnicą Daszyńskiego oraz jemu podobnych malwersantów.Głównym i najbardziej bolesnym uderzeniem w kieszeń oraz kulturę miszkańców Gdańska było dopuszczenie do zlikwidowania Gdańskiego Browaru w Gdańsku Wrzeszczu.Hańba i potępienie tym złoczyńcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja:) Re: Czas doradców - skąd biorą się nowi współprac IP: 62.233.233.* 20.07.04, 17:01 jaka brudna tajemnica Daszczynskiego???czy wyscie juz wszyscy poszaleli? przecierz to zwykłe pomowienia!!! roman, Ty sie nie daj takim idiotom!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Czas doradców - skąd biorą się nowi współprac IP: *.ipt.aol.com 20.07.04, 20:22 A kto w czasie jak podejmowane były te niepopularne i społecznie szkodliwe decyzje (jak dopuszczenie do zlikwidowania browaru gdańskiego) był jednym z decydentów,jak nie Płażyński,Daszczyński i s-ka.Hańba i wstyd tym osobnikom. A ten Trojanowski to nic innego jak wtyczka Wałęsy i skrajnej prawicy do urzędu prezydenta miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Czas doradców - skąd biorą się nowi współprac IP: *.skok.pl / *.skok.pl 30.07.04, 10:36 I co z tym sp[rostowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Bez odpowiedzi? 20.07.04, 15:19 Gość portalu: gda napisał(a): > Mogło być jeszcze gorzej gdyby Prezydent wpadł na pomysł zatrudnienia > skorupowanego z halą targową Romana Daszczyńskiego/mam listy płac z hali z > 1992 -94 roku Ponieżej twojego postu Roman Daszczyński skierował do Ciebie pytanie. Jako, że jest to publiczne forum, także i inni czekają na Twoją odpowiedź. Czy to, że nie odpowiadasz znaczy, że kłamiesz (tak wynika z postu Daszczyńskiego), czy też, że się boisz. Pewnie nie będziesz musiał się bać, jeśli w ten sam sposób tu na forum, przeprosisz autora artykułu. Choć Daszczyński tego nie napisał, donyślam się, że to powinno mu wystarczyć. Jeśli się z kolei boisz, ale masz rację i dowody na potwierdzenie swoich słów lecz lękasz się o rekację dziennikarzy to przedstaw swoje dowody centrali redakcji w Warszawie. Udowodnienie swojego pomówienia możesz dokonać tylko w następujący sposób. Musisz wskazać taki tekst Daszyńskiego, w którym z powodu otrzymania pieniędzy od właścicieli Hali Targowej pisał w Gazecie nieprawdę - albowiem to właśnie sugeruje twój post. Takie oskarżenie godzi w wiarygodność każdego piszącego. Jeśli nie odpowiesz (przeprosisz, przedstawisz dowody lub prześlesz kopię dowodów do redakcji w Warszawie - nas na forum powinieneś o tym poinformować) to Roman Daszczyński powinien moim zdaniem zrobić to co zapowiedział. Nie powinno się takich pomówień, które mogą przykleić się do człowieka, pozostawić bez reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Prezydent Gdańska IP: *.task.gda.pl / *.task.gda.pl 20.07.04, 11:54 No cóż jestem mieszkańcem Gdańska, Pierwsza kadencja pana Adomowicza - ok, ale teraz (trudno - sam głosowalem na Pana Adamowicza) ??? Slysze tylko ta szkoła na sprzedaz , te przedszkole na sprzedaz. Na mojej ulicy oddalonej o 800m od centrum nie ma do dzisiaj oswietlenia !!! Na ulicy siedza bandy pijanych wyrostkow, w sklepie oddalonym o 50 m od szkoly podstawowej sprzedaje sie dzieciom alkohol. Straz miejska ma totalnie w dup...nielegalne wysypiska tworzone praktycznie w centrum miasta ??? To jest miasto ? Nasuwa sie stara prawda jaki pan taki kram. Jedyne szczescie w tym ze juz w sierpniu wyprowadzam sie do Gdynii , tam przynajmniej sa nowe autobusy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No means no Mieszaniec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 19:17 Wyprowadż się już w lipcu,skoro nie potrafisz nawet dorobić się samochodu,pożytek z Ciebie niewielki,z podatków Gdańsk na Tobie nie zarobi,spadaj nad Kaczą jak najprędzej,bedziesz mógł do woli korzystać z nowych autobusów,ale po pracę do Gdanska nie przyjeżdżaj,bye,bye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Nowe autobusy ale szambo dziennikarskie to samo IP: *.gdynia.mm.pl 30.07.04, 16:03 Zaprowadziłem grupe mieszkańców Gdyni wraz z dziennikarzem (GW red gdyńska) incognikto oczywiscie, na audiencje do wiceprezydenta. Wiceszczurek Stępa powiedział mieszkańcom: jak sie Wam nie podoba to mozecie sobie na ścianie mój portret zawiesić i w niego lotkami rzucać! I co dziennikarzyny, pismaki tchórzliwe a skorumpowane do cna? Jak myślicie? Artykuł był o wizycie mieszkańców u wiceprezydenta, ale ten fajerwerk Stępy zamieściła GW czy nie? Skorumpowane hieny (to po fot Milewicza) dziennikarskie jedzące z każdej brudnej ręki, byle była to ręka pożal się Boże biznes....mena, albo w korycie korycie miejskim unurzana... Tyulko kasa i wierszówka... Szkoda gadać... Czekam aby Wielki Adaś przyjechał na Wybrzeze i z odczytem jakimś wystapił to bym mu w twarz powiedział co on za "gazetę" ma... Ten post : 1. albo szybko zniknie 2. albo pozostanie bez odpowiedzi Pozostaję z niesmakiem, skorumpowane pismaki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kiedy doradca z Gazety? IP: 195.116.210.* 20.07.04, 13:34 Juz czas najwyzszy, zeby Adamowicz docenil organ Adama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Kiedy doradca z Gazety? IP: *.ipt.aol.com 21.07.04, 15:29 Myślę,że skoro gdańscy prominenci zaczynają kożystać z forum GW to widocznie zacznają to doceniać,a jak coś już zostanie docenione to zwykle pieniądze są formalnością,więc być może i Michnik też na tym skożystać jak oczywiście zgodzi się na cenzora opłacanego przez ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haselback Re: Czas doradców - skąd biorą się nowi współprac IP: 62.181.161.* 20.07.04, 18:32 Prezydent Adamowicz został wybrany w bezpośrednich i powszechnych wyborach. Ma więc prawo do takiego doboru współpracowników, jakich zechce mieć. Bez zbędnego tłumaczenia się i małomiasteczkowej skromności. Czy redaktorów Wyborczej trzeba pouczać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANy Re: Czas doradców - skąd biorą się nowi współprac IP: *.abacus.pl 20.07.04, 21:23 Romek, do dziela. Udowodnij ze nie jestes wielblodem. Jezeli nie wziales grosza z targow, napisz to, bo z twojego postu wynika ze nie brales w zwiazku z teksetm w Wybiorczej. Ja natomiast zrozumialem goscia ktory cos tam napisal o kasie z targow, ze ma liste osob ktore pobraly pieniadze z targow. Tom cos innego. Przeciez branie za jakos robote (np. przenoszenie towarow na targach itp) a nie za kryptoreklame, nie jest chyba w kategorii skorumpowania i lamania etyki dziennikrskiej. Trzeba to wyjasnic, bo rzeczywiscie sa dziennikarze, ktorzy jakos tam skoad biora i pisza albo i nie piusza o danej firmie. Znane sa nazwiska redaktorkow o ktorych sie mowilo, ze jesdza samochodami zakupionymi przez firme, o ktorej dany autor pisal tylko dobrze albo i bardzo dobrze. Pan Romek chyba zna takie nazwiska bp przeciez pracowal nie tylko w jednej gazecie i jakis dziennika na wybrzezu jest mu chyba znany. I autorzy ktorzy jezdzili autami super takze. Odpowiedz Link Zgłoś
daszczynski Re: Czas doradców - skąd biorą się nowi współprac 20.07.04, 21:49 Kończę właśnie dyżur, jestem diablo zmęczony i niczego nie zamierzam udowadniać. Anonimowy bohater który próbowal mnie oczernić pisał dosłownie o skorumpowaniu. Nie spodziewałem się że odpowie - choć to takie proste. Zamiast chować głowę w piasek, mógł przeprosić. Wypowiedzi świadczą o ich autorach, a nie osobach atakowanych. Poziom dyskusji publicznej w Polsce nie jest wysoki - dlaczego więc tutaj miałby być lepszy? To w dużym stopniu skutek braku normalnej edukacji politycznej, której brakowało naszemu społeczeństwu z powodu pobytu w komunistycznej lodówce. Ale to minie. W artykule opisałem pewien fenomen - otaczanie się przez prezydenta Adamowicza ludźmi określonego środowiska. Nie przeszkadza mi, że budynek Radia Gdańsk - z czasów zanim pojawiła się tam grupa eseldowskich janczarów - stał się kuźnią kadr dla magistratu. Większość tych ludzi znam osobiście i bardzo cenię. Uważam, że trudno znaleźć kogoś tak uczciwego, mądrego i zaangażowanego w pracę jak Lech Parell. On naprawdę jest ”debeściak”. Pamiętam też jednak, że ludzie podziemia składali się głównie z ”debeściaków”. Co zostało z nich dzisiaj? Ilu nie dało się uwieść pokusie władzy i pieniędzy? Adamowicz bierze doradców z dawnego Radia Gdańsk - ludzi inteligentnych, z których może być pożytek dla miasta. Bardzo bym chciał, by nie dali się złamać pokusom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywinski Re: Czas doradców - skąd biorą się nowi współprac IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 20.07.04, 22:06 Romek, nie wymiekaj. Zagraj sobie na akordeonie dla uspokojenia mysli i dzwon na policje. Zlap tego .....(wpisz sobie nazwe jaka tam w GW takim nadajecie) i udowodnij mu, ze bezkarnie rzucac blotem nie wolno. Zlap tez tego szpadla z Ameryki ktory tez o Tobie nienajlepiej mowi. Najlepiej przy pomocy sprawdzonego juz w innych okolicznosciach dziennikarskiego sledztwa. A jesli juz mowisz o poziomie dyskusji w Polsce to badz laskawy pamietac, ze taki wlasnie poziom proponuje, propaguje i uskutecznia nie kto inny tylko Twoj najwyzszy chlebodawca i gazeta w ktorej pracujesz. Rzucacie g.... i pomowieniami we wszystkie strony, a jak ktos sie znizy do waszego poziomu to nagle obraza i nie wiadomo jakie pretensje. Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie. I nie probuj tlumaczyc jak w tym poscie, ze uwagi o doborze wspolpracownikow byly obiektywne itd. Nie osmieszaj sie do konca. Mnie tez mozesz scigac za to co tu napisalem. W koncu tak wyglada wyobrazenie o wolnosci slowa w srodowisku Gazety. Mentalnosc Kalego po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
daszczynski Re: Czas doradców - skąd biorą się nowi współprac 20.07.04, 22:49 Nigdzie nie pisałem o obiektywnych kryteriach. Przeprowadzasz nieuprawnione egzegezy i potem wkładasz je w usta innych. Poza tym myślę, że dyskusja z anonimowymi gierojami nie ma sensu. Dobranoc chłopie. Prześpij się. Sen dobrze robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywinski Re: Czas doradców - skąd biorą się nowi współprac IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 21.07.04, 13:54 Ja tez chlopie nie pisalem o obiektywnych kryteriach tylko o napastliwym i nieobiektywnym artykule, ktorego wymowe probowales zlagodzic w swoim poscie. Ale napastliwosc i brak obiektywizmu to cecha charakterystyczna dziennikarzy gazety w ktorej chlopie pracujesz. Wpisujesz sie doskonale w ten obraz szkoda, ze zatraciles poczucie dystansu do tego co robisz. Dla pieniedzy jak widac mozna wiele... Przyznaje Ci racje, ze z anonimowymi gierojami dykusja nie ma sensu, zwlaszcza jak sie nie dyponuje argumentami. Mam nadzieje, ze zastanowisz sie nad poziomem dyskusji jaki proponuje Gazeta Wyborcza, zwlaszcza jej wydanie centralne. I bedziesz zastanawial sie bardziej nad tym co sam robisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Re: Czas doradców - skąd biorą się nowi współprac IP: *.gdynia.mm.pl 30.07.04, 16:08 Popieram. Patrz mój post wyżej pt. Nowe autobusy ale szambo dziewnnikarskie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot "pożytek dla miasta" 21.07.04, 00:53 daszczynski napisał: > Wypowiedzi świadczą o ich autorach, a > nie osobach atakowanych. Poziom dyskusji publicznej w Polsce nie jest wysoki - > dlaczego więc tutaj miałby być lepszy? To w dużym stopniu skutek braku > normalnej edukacji politycznej, której brakowało naszemu społeczeństwu z powodu pobytu w komunistycznej lodówce. ale to minie. Tylko dlatego? Jeżeli w ten sposób definiuje się poziom dyskusji - jedyny argument to ta lodówka, to w ten sam sposób mozna, kierując się logiką, oceniać wszystkie dziedziny życia. Także dziennikarstwo i władzę samorządową - i mieć nadzieję, że to minie i poziom się poprawi. > W artykule opisałem pewien > fenomen - otaczanie się przez prezydenta Adamowicza ludźmi określonego > środowiska. Nie przeszkadza mi, że budynek Radia Gdańsk - z czasów zanim > pojawiła się tam grupa eseldowskich janczarów - stał się kuźnią kadr dla > magistratu. Przed Trojanowskim też pracowała tam ekipa ludzi, która z mało atrakcyjnego, regionalnego radyjka uczyniła ważne i opiniotwórcze medium - dlaczego niby tylko ci, którzy teraz są janczarami Adamowicza są tymi najlepszymi i najbardziej zasłużonymi? To tak samo jak z tym tekstem o Szczurku - jak najwięcej o nim i jak najmniej o Cegielskiej:( > Większość tych ludzi znam osobiście i bardzo cenię. Uważam, że > trudno znaleźć kogoś tak uczciwego, mądrego i zaangażowanego w pracę jak Lech > Parell. Czy z powodu tych koleżeńskich układów Gazeta w tak "specyficzny" sposób musi traktować trójmiejskie władze? > On naprawdę jest ”debeściak”. Pamiętam też jednak, że ludzie podziemia > składali się głównie z ”debeściaków”. Co zostało z nich dzisiaj? Ilu nie dało > się uwieść pokusie władzy i pieniędzy? No tak, najlepiej przed ogłoszeniem wyroku pisać o nich z imienia i nazwiska zaraz po aresztowaniu... Czy na poważnie Adamowicza i Parela można uważać za "ludzi podziemia"? Adamowicz wypłynął dopiero na strajku na UG w 1988 r. gdy dotychczasowe podziemne struktury zaczynały już działac jawnie. Wcześniej nie robił nic - no może biegał na mszę do Brygidy. Nb. do dziś pamiętam tę "zabawną filipkę" gazety, która komentując wyniki po pierwszej turze wyborów prezydenckich i przegraną Bogdana Borusewicza zamieściła tekst, że w drugiej turze przekonamy się czy wygra przedstawiciel sierpnia '80 czy poskomuny. To niby Adamowicz to ta tradycja sierpnia??? Zresztą to w jaki sposób traktowaliście kampanię wyborczą Borsuka a w jaki sposób Adamowicza wystawia wam jednoznaczną etykietę. > Adamowicz bierze doradców z dawnego Radia Gdańsk - ludzi inteligentnych, z których może być pożytek dla miasta. > Bardzo bym chciał, by nie dali się złamać pokusom. A ja mam nadzieję, ze gazeta będzie obiektywnie i krytycznie opisywac działania władz miasta, bo właśnie poprzez śledzenie i opisywanie absurdów, głupot i nieuczciwości urzędników i ich przełożonych lepiej się można Gdyni, Sopotowi i Gdańskowi przysłużyć niż wypisywanie zachwytów jacy to cudoni są doradcy prezydenta i znakomity prezydent (proszę jednak nie insynuować, że twierdzę, że są głupi, nieuczciwi, leniwi i przekupni!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Re: "pożytek dla miasta" IP: *.gdynia.mm.pl 30.07.04, 16:17 Powtarzam jeszce raz tekst żeby miał co kasować admin: Zaprowadziłem grupę mieszkańców Gdyni wraz z dziennikarzem (GW red gdyńska) incognikto oczywiscie, na audiencje do wiceprezydenta. Wiceszczurek Stępa powiedział mieszkańcom: jak sie Wam nie podoba to mozecie sobie na ścianie mój portret zawiesić i w niego lotkami rzucać! I co dziennikarzyny, pismaki tchórzliwe a skorumpowane do cna? Jak myślicie? Artykuł był o wizycie mieszkańców u wiceprezydenta, ale ten fajerwerk Stępy zamieściła GW czy nie? Skorumpowane hieny (to po fot Milewicza) dziennikarskie jedzące z każdej brudnej ręki, byle była to ręka pożal się Boże biznes....mena, albo w korycie korycie miejskim unurzana... Tyulko kasa i wierszówka... Szkoda gadać... Czekam aby Wielki Adaś przyjechał na Wybrzeze i z odczytem jakimś wystapił to bym mu w twarz powiedział jaką on "gazetę" robi... I fakty... Zgnilizna skorumpowanego samorzadu udziela się pismakom nie tylko z Wyborczej... Odpowiedz Link Zgłoś