Dodaj do ulubionych

Grupa Lotos kupuje auta prezesom

IP: 195.205.16.* 31.07.04, 00:14
a czemu by mieli jezdzic maluchami? bo to spolka skarbu panstwa? gdzie tu
afera? to normalne, ze zarzad, dyrektorzy czy prezesi dostaja gratyfikacje
inne niz tylko pensja. ja tez mam sluzbowa kommorke w prywatnej firmie i
co... firma sobie dobrze radzi, to znaczy ze zarzadzaja nia fachowcy, co
innego gdyby auta kupowano przy ujemnym bilansie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Malox Grupa Lotos kupuje auta prezesom IP: *.abacus.pl 31.07.04, 00:21
      Dla takiego menadżera jak Olechnowicz, który podwyższył wartość Rafinerii z
      200 mln do 12000 w przeciągu 2,5 roku (+petrobaltic i rafinerie z południa -
      co jednak nie jest aż tak wielkim podwyższeniem kapitału) to bym i tak
      powinno być podarował Panu Olechnowiczowi Piękna wille nad morzem i super
      luksusowe ato na właśność. Takich ludzi powinno sie nosić na rękach i cenić.
      Szukanie sensacji w 2 samochaodach wolwo w takiej firmie jak Lotos, która
      prowadzi negocjacje wartości setek mln zł i muszą być negocjatoromi osoby
      wiarygodne również statusem materialnym i prestożowym (dla dobra samego
      interesu skarbu państwa jak i tych negocjatorów również). Po prostu trzeba
      mówić o problemie otwarcie a nie wstydzić się i ukrywać każdy samochód i
      wydatek. Po prostu tak już jest prezesi takich firm musza jeżdzić dobrymi
      atami musza umiec jeść ostrygi i musza się ubierać w garnitury chociaż by sie
      czuli w koszulkach polo. A gazety niech nie robia sensacji z tego bo szefowie
      agory czy passauer presse czy orkli te zjeżdzą luksusowymi autami i nie ma tu
      nic na znaczeniu to czy firma państwowa czy prywatna. Żeby była zarządzana
      dobrze to musi spełniac pewne standardy. Również te w traktowaniu, dbaniu i
      wynagradzaniu ścisłaej kadry menadżerskiej.
      • Gość: bolo sra..e w banie , Maloksiku. IP: *.crowley.pl 31.07.04, 21:29
        Mowienie że prezes (olechnowicz w tym przypadku) wywindował spółke to czysta
        głupota. 1)Prezesik nie ma decydującego słowa. 2)skoro on sie obłowił to
        znaczy że obłowił się jeszcze cały zarząd i wiceprezesi. 3)podwyżkę dostali
        kierownicy 4)głono dostała reszta. 5) cały manewr to tylko przeszacowanie.
        • Gość: aa Re: sra..e w banie , Maloksiku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 11:42
          Bolo-Plebejskie pseudo,chamski język, plebejskie poglądy.
          • Gość: bolo być może ... IP: *.crowley.pl 01.08.04, 20:46
            ćwoku. Ale to ja mam rację. Widac to zresztą po cenie paliw.
            • Gość: Pracownik Re: być może ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.04, 22:52
              No i czego zazdrościcie?
              Bogata firma, niech kupują.
              A szukanie sensacji w zakupie średniej wyższej klasy Volvo S60 dla członków
              zarządu jest poprostu głupotą.
              Gdyby nawet kupili BMW seri 5 za ok. 250 tys od sztuki też byłoby dobrze.
              Widać że sobie zasłuzyli. W mojej firmie też zostałem doceniony i mam służbowy
              samochód do dyspozycji z klimatyzacją i alufelgami i nikt nie węszył afery:)
              Ktoś mnie zwyczajnie docenił, doszedłem do tego swoją ciężką i zaangażowaną
              pracą, czy to jest takie dziwne? Czy Ci panowie kogoś okradli? Chyba nie, więc
              zamiast pieprzyć takie dyrdymały niech autor artykułu weźmie się do roboty i za
              poważne sprawy zamiast szukać taniej sensacji, to może też dostanie i nie
              będzie swoich flustracji przelewał na łama GW:)
              • Gość: mc gazetowa żenada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 23:47
                Żenujący artykulik... infantylne wypociny... (ja też mam samochód służbowy z
                klimą i alusiami a prezesem nie jestem). Te samochody należą się im z tytułu
                pełnionego stanowiska. Panie naczelny redaktorze czytaj Pan teksty swoich
                pracowników, bo ręce opadają...
                • paranormalny Re: gazetowa żenada... 02.08.04, 06:02
                  Gość portalu: mc napisał(a):

> .... bo ręce opadają...

Masz szczęście. Mnie po przeczytaniu niektórych postów wszystko opadło:)))
                  Szczególnie tych, które głoszą "wszystkim po równo, wszyscy mają takie same
                  żołądki". O głowach nie wspominają ....
            • Gość: Aga oj bolo,bolo IP: *.rgsa.pl 02.08.04, 09:05
              Gówno wiesz co sie dzieje w firmie i uwazasz,ze masz racje???Poprzedni zarzad
              mowisz sprawil,ze firma osiaga takie zyski??? Nie bredz chlopie..
              Poza tym zwyklym pracownikom zle w GL nie jest..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka