martakrzych 15.12.04, 22:52 No i bardzo dobrze. Lubilem - kiedys - jego piosenki, wiem ze jest wielu, ktorzy lubia je do dzis. Jedno miejsce nie tylko z gadzetami zmarlego ale przede wszystkim piosenkami i ksiazkami to dobry pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a. Re: Muzeum autora "Muzeum" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 10:48 trzymam kciuki, zeby sie udalo :) a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Muzeum autora "Muzeum" IP: 217.17.35.* 16.12.04, 10:55 oby tylko miasto Gdańsk wyraziło zgodę na dofinanasowanie!!!!!!!!! Swietny pomysł, zawsze bardzo lubiłam słuchać i śpiewać Kaczmarskiego, a z okazji Jego śmierci na nowo wysłuchałam wszystkiego i nadal uważam, że był jedyny w swoim rodzaju.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saul Re: Muzeum autora "Muzeum" IP: 213.241.6.* 16.12.04, 11:59 GW podajcie namiary na Panią Delgas - deklaruję wparcie materialne dla tego pomysłu. skromne ale zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CezarT Bardzo dobry pomysl, JK= Bard Wolnosci !!!!!! IP: *.adsl.tele2.no 16.12.04, 18:18 Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Dofinansowanie z miasta? 16.12.04, 12:28 Oj naiwni ludzie... no chyba ze pomyslodawcy zapewnia, ze 20 proc. z pozyskanej kwoty otrzyma urzednik miejski negocjujacy kontrakt i wszystkie eksponaty, ktore znajda sie w muzeum stana sie automatycznie wlasnoscia miasta - to sa na dzis podstawowe warunki, ktore obowiazuja w Urzedzie Miasta Gdanska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jeszcze kilka pomników !!!! IP: *.sieci.netglob.com.pl 16.12.04, 13:36 No i o nazwach ulic, skwerów, parków, nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz PRZYJADE TAM NA PEWNO IP: *.7bulls.com 16.12.04, 15:19 Gdyby nie Kaczmarski byłbym dziś zupełnie inną osobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: PRZYJADE TAM NA PEWNO IP: *.pennine.ac.uk / 193.60.199.* 16.12.04, 18:36 A to dobrze czy zle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEWA GITARA Re: PRZYJADE TAM NA PEWNO IP: *.chello.pl 16.12.04, 18:49 Zostałeś starym pedałem w młodym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akson77 a dlaczego nie szkola jego imienia? IP: 212.191.80.* 16.12.04, 16:21 Co za kraj ku.. chory. Zamiast budowac szkoly, miejsca pracy i obnizac podatki, to u nas sie buduje muzea, rozpamietuje przeszlosc - a wszystko najlepiej za publiczne, czyli moje pieniadze i potem narzeka, ze nie doganiamy swiata. Ps: Cholernie lubilem piosenki Jacka, ale z tego co czytalem w udzielanych przez niego wywiadach, to chyba tez by nie chcial takiej szopki wokol siebie. Co to za kraj,ze tak lubi robic sobie ikonki z waznych postaci po smierci zamiast ich sluchac jak zyja? Nie wiem, moze dlatego, ze boli ich jak oni mowia prawde Polakom w oczy, a po smierci mozna im dorobic gombrowiczowska gebe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchachany Re: a dlaczego nie szkola jego imienia? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 16.12.04, 16:31 "Bo żywy twórca - to jest kłopot dziki, a my, Polacy - my lubim pomniki..." (z Gałczyńskiego - strawestowane) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewa Gitara Re: a dlaczego nie szkola jego imienia? IP: *.chello.pl 16.12.04, 18:53 Zatruł się w Wolnej Europie bo tam co drugi pobierał forse z Rakowieckiej. Czy on był ten co drugi czy co dagi to już historycy albo medycy powinni sie pospierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu_roy Re: a dlaczego nie szkola jego imienia? IP: *.nyc.rr.com 17.12.04, 08:48 O rany ! Dla mnie to ewidentnie ze ktos chce zarobic na trupie, wyciagajac z kasy miejskiej pieniadze na cel przy ktorym sam zarobi. Jak miasko da lokal to bedzie gdzie spac, naprzyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ugabuga To ten sztywny nudziarz o boze boze IP: *.chello.pl 16.12.04, 20:29 Odpowiedz Link Zgłoś
monia420 A ja już widzę te tłumy znudzonej młodzieży 16.12.04, 22:38 A ja już widzę te tłumy znudzonej młodzieży, które przyjdą tam zmuszone przez nawiedzone polonistki. Dzieciaki będą żuć gumę, a po wycieczce skoczą do centrum handlowego... A fuj... Jacek Kaczmarski nie chciałby takiej szopki... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
milicjantobywatel Re: A ja już widzę te tłumy znudzonej młodzieży 17.12.04, 00:28 Dla mnie szok. Uwielbiam piosenki Kaczmara, to kim byl i co mowil sprawia, ze byl, jest i bedzie Wielki. Tyle ze wlasnie jedna z podstawowych rzeczy, ktora przebija z jego tekstow, to niechec do takich szopek. Jak mozna brazowic czlowieka, ktory zajmowal sie odbrazawianiem ludzi i historii, ukazywaniem wielu plaszczyzn ich postrzegania? Zgadzam sie w 100% :niepotrzebna szopka. Kaczmar nie potrzebuje muzeum: pamiec o nim jest wciaz zywa dzieki jego muzyce(ktora w przeciwienstwie do martwych przedmiotow przenosi to co ma najwieksze znaczenie-emocje). A te szkolne wycieczki faktycznie pachna groza... Odpowiedz Link Zgłoś