Dodaj do ulubionych

PARKOWANIE NA OSIEDLU

09.04.06, 18:56
ze względu na bardzo duzą ilość samochodów i małą ilość miejsc parkingowych,
chciałbym prosić o:
1.wygospodarowanie przez spółdzielnie nowych miejsc parkingowych - czy jest
to mozliwe??(musze sie z tym zgłosić indywidualnie czy poprzez petycję
mieszkańców)
2. namalowanie pasów parkingowych ułatwiających parkowanie
3. może przegospodarowanie miejsca przy śmietniku
4. lub petycja do zarzadu drog o wykorzystanie pasa przy chodniku po drugiej
stronie ulicy (podobnie jak na ul. Kościuszki tzw zatoczki)
5. SĄSIEDZI nie badzmy egoistami i stawiajmy nasze auta tak aby inni mogli
zaparkować przed swoim blokiem.
z góry dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • gosc_horrorum Re: PARKOWANIE NA OSIEDLU 10.04.06, 17:11
      ananas75 napisała:

> 1.wygospodarowanie przez spółdzielnie nowych miejsc parkingowych - czy jest
      > to mozliwe??(musze sie z tym zgłosić indywidualnie czy poprzez petycję
      > mieszkańców)
      Tak. Najbliższa spółdzielnia mieszkaniowa to Rozstaje za płotem. Jak się chce
      cos zaproponować to trzeba uczęszczać na zebrania wspólnoty, której jestes
      współwłaścicielem, a nie członkiem.

> 2. namalowanie pasów parkingowych ułatwiających parkowanie
      Gdzie te pasy chcesz malowac? Pasy są zrobione szarą kostką wzdłuż bloku 80.

> 3. może przegospodarowanie miejsca przy śmietniku
      Którym śmietniku? Pewnie całe trawniki wzdłuż bloku 80 przerobic na parkingi.

> 4. lub petycja do zarzadu drog o wykorzystanie pasa przy chodniku po drugiej
      > stronie ulicy (podobnie jak na ul. Kościuszki tzw zatoczki)
      Juz niedlugo przy naszym osiedlu rozpocznie sie budowa czeropasmowej trasy
      tranzytowej i nikt nie bedzie wydawal kasy na jakies zatoczki, ktore potem
      znikną.

> 5. SĄSIEDZI nie badzmy egoistami i stawiajmy nasze auta tak aby inni mogli
      > zaparkować przed swoim blokiem.
      O. I ten apel popieram. Parkować logicznie a nie po kowbojsku.
      • 1lepek Re: PARKOWANIE NA OSIEDLU 10.04.06, 18:47
        > > 3. może przegospodarowanie miejsca przy śmietniku
        > Którym śmietniku? Pewnie całe trawniki wzdłuż bloku 80 przerobic na parkingi.
        Ja bym zlikwidował jeden ze śnietników wzdłuż 80 - dwa mijsca jak znalazł.

> > 4. lub petycja do zarzadu drog o wykorzystanie pasa przy chodniku po drug
        > iej
        > > stronie ulicy (podobnie jak na ul. Kościuszki tzw zatoczki)
        > Juz niedlugo przy naszym osiedlu rozpocznie sie budowa czeropasmowej trasy
        > tranzytowej i nikt nie bedzie wydawal kasy na jakies zatoczki, ktore potem
        > znikną.
        Ta droga będzie budowana wzdłuż 80 (tam do dtej pory nie ma jezdni wogóle), a o
        ile dobrze rozumiem chodzi o zagospodarowanie trawnika wzdłuż Chrobrego na
        przeciw 78. Ale tam jest dużo drzew i nie wiem, czy by coś z tego wyszło.

Pozdr
      • ananas75 Re: PARKOWANIE NA OSIEDLU 10.04.06, 19:27
        chodze na zebrania wspolnoty tylko jest w niej okolo 100 przedstawicieli a na
        zebraniach bywa garstka i poruszylem na koniec ostatniego zebrania temat
        problemow z parkowaniem ale nikt nie byl zainteresowany; a dziwnne bo aut
        przybywa i dodatkowo niektorzy uzytkownicy parkingu podziemnego wybyli na
        powierzchnie po klopotach zwiazanych z parkingiem i jest to problem ogolu a nie
        tylko jednostek - dzieki bardzo za wszelkie pomoce i dogryzki rowniez łatwo
        pisac trudniej zrobic - sam nie dam rady poruszyc tego tematu zobaczymy jak
        bedzie gdy dojdzie jeszcze kilka autek, wtedy w ogrodkach bedziemy parkowac .
        • gosc_horrorum radosna twórczość ananasa75 10.04.06, 21:01
          Skoro chodzisz pilnie na zebrania wspólnoty to powinieneś wiedzieć, że nie
          jesteśmy żadną spółdzielnia mieszkaniową tylko wspólnotą współwłaścicieli.

Skoro chodzisz pilnie na zebrania wspólnoty to powinieneś wiedzieć że teren na
          którym znajduje się droga osiedlowa, śmietniki, zatoki posojowe i trawnik nie
          należą do wspólnoty. Jak chcesz tam parkingi robic to wykup ten grunt od
          właściciela.

Skoro chodzisz pilnie na zebrania wspólnoty to powinieneś wiedzieć, że skoro
          twoja propozycja nie znalazła zainteresowania wśród pozostałych współwłaścieli,
          to nie masz szans na jej przegłosowanie.

Gdzie chcesz budować zatoczki po drugiej stronie Chrobrego??? Tam jest tylko
          chodnik i skarpa. Kto to ma finansować? Współwłaściciele? Kumasz jakie to sa
          koszty? Jak nie to nie naciągaj nas na bardzo grube wydatki.

Rozumiem, że mieszkasz budynku 78, przeleć sie po wszystkich sąsiadach na
          osiedlu, pozbieraj ponad 50% podpisów i zgłoś sie do nowopowstałego ciała
          (które nie ma totalnie nic do powieedzenia jeśli oficjalnie nie zostanie uznane
          za Zarząd) i zaproponuj przerobienie trawnika od strony 82 na parking - 20
          miejsc parkingowych jak w banku.

W czyim ogródku chcesz parkować? Wykup sobie abonament na strzeżonym parkingu
          na Chrobrego. Ciekawe jak radzą sobie tysiące posiadaczy samochodów na
          pobliskiej Zaspie, gdzie miejsc parkingowych jest tak mało.

Zanim coś wymyślisz to pomyśl trochę. To nie boli. A jak już masz pomysły to
          nie wal ogólnikami, tylko przygotuj bardzo konkretne propozycje wraz z
          kosztorysem. Nie mam zamiaru sponsorowac Twoich pomysłów.

A nawiazując do projektu lepka - to popieram, a nawet powiem wiecej: po co nam
          trzy śmietniki na osiedlu? Zlikwidować dwa - zrobi się conajmniej 5 miejsc
          parkingowych.

Jakoś nikt z was nie zaskoczy że oprócz nas, na naszych parkingach stacjonują
          auta spoza osiedla, z Zaspy i Wrzeszcza, ale kazdy ma to w ...

• ananas75 gosc_horrorum = wujek dobra rada 11.04.06, 20:46
            dziekuje za "dobre i trafne" uwagi wujkowi dobrej radzie, za umiejetne
            zniechęcenie do "tworczych" pomysłów .nikt nie kaze ci placic czlowieku z
            wlasnej kieszeni, daj sobie na luz. Jesli jestes tak fantastycznie przygotowany
            merytorycznie to ciekawe czy zrobiłeś coś sam dla innych oprócz pisania co trzy
            minuty swoich mądrości.
            zegnam Szanownego Pana
            ps .(na Zaspie mieszkańcy sami wywalczyli sobie parkingi...., a na parkingu
            przy Chrobrego dawno nie ma miejsca)
            • gosc_horrorum Re: gosc_horrorum = wujek dobra rada 11.04.06, 23:02
              ananas75 napisała:

> ciekawe czy zrobiłeś coś sam dla innych oprócz pisania co trzy minuty swoich
              mądrości.

Nawet nie masz pojęcia jak wiele uczyniłem dla innych i ku ogólnemu pożytkowi.
              Tylko zanim coś zrobie to trzy razy pomyślę. I to nas różni.
              Pozdrawiam uprzejmie.
    • gosc_horrorum Re: PARKOWANIE NA OSIEDLU 10.04.06, 17:20
      A i jeszcze chciałbym zaproponować wygospodarowanie miejsca do parkowania w
      miejscu trawnika pod oknami budynku 78 od strony budynku 82. Bezpiecznie i auta
      cały czas na oku. I tak niektórzy mieszkańcy budynku 82 parkują swe auta (np.
      srebry Lanos) pod furtkami swych mieszkań.
      • chr82 Re: PARKOWANIE NA OSIEDLU 11.04.06, 11:42
        gosc_horrorum napisał:

> A i jeszcze chciałbym zaproponować wygospodarowanie miejsca do parkowania w
        > miejscu trawnika pod oknami budynku 78 od strony budynku 82. Bezpiecznie i
        auta
        >
        > cały czas na oku. I tak niektórzy mieszkańcy budynku 82 parkują swe auta (np.
        > srebry Lanos) pod furtkami swych mieszkań.

Bez przesady! Trochę zieleni nam się prayda i poza tym, nie chce smrodu i
        hałasu samochodów pod swoim oknem. Specjalnie w nocy staliśmy w kolejce, aby
        kupić dobrze usytuowane mieszkanie Z DALA od ruchu ulicznego!

Wystarczy naprawić bramę garażową i zniknie trochę samochodów parkujących wokół
        osiedla. Teraz garaż jest w 50% pusty (mimo że wszystkie miejsca są wykupione).
        Właściciele na dzień dzisiejszy wolą nie stawiać w garażu swoich samochodów.

Inna sprawa, to prakujący na naszym osiedlu mieszkańcy pobliskich bloków na
        Chrobrego oraz Zaspy. Może zacząć odnich zanim zaczniemy busować parkingi, czy
        pozbywać się pasów zieleni?!?!?
        • smarc Re: PARKOWANIE NA OSIEDLU 14.04.06, 13:32
          A ja proponuję likwidację nadania przez kominiarza własności osiedla
          20.06.1996r. „SM Chrobry” obudź się! Ostatnio dostałem jako wađciciel i
          wađcicielka podatek. I znowu yapłacimz za prywatne ogródki. To około 1000 m2 .
          Niech nam teren 1000 m2 miasto wygospodaruje na parkingi wađnie za tez te
          ogródki. Bo osiedle ma mieć parkingi i 30% terenów ogólnodostępnych
          rekreacyjnych zgodnie z planem zagospodarowania i pozwoleniami na budowę! Te
          tereny nie mają być tylko dla osiedlowych bonzów i wspólników tej mafii. Brak
          jest nam tych terenów. Ruina budynku garażowca od 6 miesięcy zagraża wszystkim.
          Tam znowu podłączyli wodę do instalacji wody pitnej osiedla. To nie są żarty.
          Tam była śmierdziucha i będzie znowu. Ja mam zakaz Prezesa wstępu do
          pomieszczeń „wspólnotowych”. Dla tego, że ja znam się na bakteriach i wodzie, a
          oni boją się art.165 kk? Zainteresowanym, a nawet moim przeciwnikom z ASM
          udostępniłem opracowanie jak badać to zagrożenie. Na fachowcach to moje
          opracowanie badawcze robi ono wielkie wrażenie! Znam nowoczesne metody badawcze
          i proponuję coś prostszego i ogólnie dostępnego. Metody badawcze Sanepidu są
          jeszcze z epoki Piasta. To tylko celowe mydlenie oczu! Co nam przyszło z badań
          wody i grzybów? Nic szanowni lokatorzy. Bo tylko przy płaceniu jesteście
          właścicielami. Na forum nie opiszę w 2 zdaniach nawet skrótowo jak wielkie jest
          zagrożenie ze strony CW i ZW po ponownym podłączeniu instalacji w garażu.
          Naprawdę trudno zrozumieć, że ja jestem wrogiem moich sąsiadów. Dla mnie
          solidarność w oszustwach władzy w Gdańsku jest porażająca.
          • smarc Re: PARKOWANIE NA OSIEDLU 14.04.06, 13:36
            Skąd Forum ma te spamy zmieniające litery?
    • gosc_horrorum Bezmózgowcy blokujący wjazd na osiedle 14.04.06, 21:16
      Bezmózgowcy bez wyobraźni:
      bordowy Peugeot GD-71273
      biała Toyota GSP-S636
      farbowany VW Garbus GA-65340
      srebny Fiat Seicento GD-0172H

parkują aktualnie gęsiego przy murku oporowym garażowca blokując w ten sposób
      swobodny wjazd na osiedle (bo oczywiście chodnik od strony bud. 80 też równo
      zastawiony).
      Osobówki jakoś się przeciskają pukając lusterkami, ale śmieciara która jutro o
      świcie będzie próbowała wjechać na osiedle nie da rady, podobnie będzie z
      wozami bojowymi straży pożarnej czy karetką reanimacyjną.

Jak tak dalej będą kombinowac to zaczną Panu smarcowi i innym właścicielom
      garaży na podjazdach do nich parkować.

Tępić głupotę ludzką i napiętnowac kierowców w/w aut.
      Alleluja
      • chr82 Re: Bezmózgowcy blokujący wjazd na osiedle 14.04.06, 22:08
        Jak rano znajdą wyłamane lusterka boczne w swoich maszynach, to wiecej tego
        błędu nie popełnią.
        Popieram - tępić.
        Jak nie mają gdzie parkować to po drugiej stronie Chrobrego jest cały, ogromny
        plac do parkowania.
      • gosc_horrorum trawnik między 78 a 82 15.04.06, 17:39
        Kolejny bezmózgowiec to moja sasiedzi z 82, srebrny lanos GNE-3838, albo
        parkuje przy murze, albo wewnątrz osiedla pod swoją furtką.
        Na poważnie zlikwidujmy ten trawnik między 78 a 82, wylejmy tam beton,
        sciagnijmy zakaz wjazdu z bramy i będzie pięknie - 12 miejsc parkingowych dla
        mieszkańców tych dwóch budynków jak malowanie.
        Aaaaaaaa, no i wykrakałem. Rano śmieciarka próbowała wjechać na teren osiedla,
        aby opróżnić śmietniki i oczywiscie musiała sie wycofać - nie przecisnęła się.
        W związku z tym na święta Wielkanocne zostajemy z przepełnionymi kontenerami
        śmietnikowymi.
        Alleluja.
        • chr82 Re: trawnik między 78 a 82 19.06.06, 01:29
          już wiem o kogo chodzi...
          Kierowca tego srebrnego pojazdu ma pewne hobby: na skrzyżowaniu Legionów i
          Kościuszki nie może czekać w kolejce na przejazd, tylko zajeżdża innym drogę,
          wciskając się na czerwonym po pasach dla pieszych przed oczekujących z pasa do
          skręcania w prawo.
          Po prostu żenada. Z takimi osobami mieszkamy!
          Pewnie jakiś biznesmen: jemu się śpieszy(zawsze?!) a frajerzy niech czekają.
          W tym świetle parkowanie to pikuś: dobrze, że nie wjeżdża po schodach pod drzwi
          mieszkania. (na szczęście mieszka na parterze).

• chr82 Re: Bezmózgowcy blokujący wjazd na osiedle 29.12.07, 19:40
        W tym tygodniu umieszczono znaki zakazu na całej długości murku
        oporowego wjazdu hali garażowej. Zatem każde auto, które bedzie
        parkować przy murze, blokując wjazd na osiedle, mozna śmiało zgosic
        do Straży Miejskiej.
    • chr82 Znaki zakazu parkowania 28.03.07, 12:05
      Widzę w planie na 2007 plan ustawienia znaków zakazu parkowania przy wjeździe
      na osiedle i na końcu wjazdu (cokolwiek to znaczy).
      Moim zdaniem zakaz postoju powinien być wymalowany na całej długości murku
      oporowego wjazdu do garażu co teoretycznie zapobiegnie parkowaniu aut po lewej
      stronie wjazdu przy tym murku i tym samym uniemożliwi blokowanie wjazdu
      śmieciarkom i innym wiekszym samochodom.
      A zakaz parkowania końcu uliczki nie ma sensu. Jeśli samochody zaparkowane są
      przy płocie, a nie po kowbojsku na środku placu manewrowego to wszystko jest
      OK. Możnaby co najwyżej zainstalowac tabliczke informacyjną dla mniej
      rozgarniętych, że "Plac manewrowy - pakowanie dozwolone bezpośrednio przy
      płocie"
      • chr82 Zakaz zatrzymywania się przy murku oporowym garażu 29.12.07, 19:39
        W tym tygodniu umieszczono znaki zakazu na całej długości murku
        oporowego wjazdu hali garażowej. Zatem każde auto, które bedzie
        parkować przy murze, blokując wjazd na osiedle, mozna śmiało zgosic
        do Straży Miejskiej.
        • smarc Re: Zakaz zatrzymywania się przy murku oporowym g 02.01.08, 06:04
          HaHA! Już widzę interweniującą Straż Miejską! Ale to mi się tylko
          śni!
          • chr82 Re: Zakaz zatrzymywania się przy murku 02.01.08, 10:06
            No to niech się Sąsiad nie zdziwi. Straż Miejska nie pomija
            zgłoszenia o zablokowaniu wjazdu na osiedle przez źle zaparkowany
            samochód.

P.S. tak sie zastanawiam, że Sąsiad to sie musi strasznie nudzić
            skoro bawi sie w internet juz o 6 rano wink
            • smarc Ja jako emeryt o 6 mam czas to przeczytać! 08.01.08, 06:29
              Drogi Sąsiedzie!
              Teraz cały Naród ma zwalczać korupcję. No więc i ja jak przyszedł do
              mnie kominiarz przed 20 w nocy aby "czyścić", to chciałem ten obrzęd
              utrwalić kamerą. Poprosiłem też go o dokumenty do uprawiania tej
              magii. Ale obiecał pokazać Policji. Na wieść, że ją zawiadomiłem i
              jedzie, to zwiał tak szybko, że nie zdążyłem włączyć kamery. Teraz
              czekam na interwencję Policji, która ma podobno ścigać oszustów, a
              więc i Panią Prezes co nasyła tych ignorantów. Nie mogę się też
              doprosić o dokumenty związane z ponownym zatruciem wody osiedlowej.
              Tak więc mam wiele roboty, bo ja do nich piszę, a oni nie
              odpowiadają! A z leczeniem żony i opieką nad osobą już
              niepełnosprawną mam wiele roboty od 8-20! Jak Pan przypuszcza, czy
              leczenie żony będzie skuteczne jak taka lura płynie z kranu jako ćw?
              Test DOMESTOSA dla zw wypadł pozytywnie na ++++, czyli, że zw nawet
              do WC się nie nadaje, tyle ma organiki ( a wiec i bakterii)! Cieszy
              mnie tylko, że znak zakazu zatrzymywania jak na razie jest
              przestrzegany. Może i ASM zrozumie, że idąc duchem zwalczania
              korupcji sama powinna się zgłosić do UM, Prokuratury i O Sądu, że
              nie kończyła tej budowy, tak jak twierdza urzędnicy?! Ciekaw jestem
              czy zniesie podział działki zgodnie z Decyzją GINB?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka