Dodaj do ulubionych

Jednak się zawaliło......

IP: *.com / 192.168.0.* 27.05.02, 22:44
Parę razy czytałam o tym, że grozi to zawaleniem, nikt tym się nie przejmował i
proszę :
"Razem z klifem zwaliła się sala restauracyjna i trzy pokoje tzw. willi Becka
w Jastrzębiej Górze. Właściciele domu oskarżają o zaniedbania Urząd Miasta we
Władysławowie. Sprawą zajęła się pucka prokuratura rejonowa."

Wielka szkoda!!!
Obserwuj wątek
    • belissarius Re: Jednak się zawaliło...... 28.05.02, 07:00
      Prawda, szkoda zabytkowej willi. Niedługo zacznie być żal szkoły itd. itp. itd.
    • Gość: kasia Re: Jednak się zawaliło...... IP: 213.77.19.* 28.05.02, 08:27
      a tak na dobra sprawę, to powinno się paru urzędasów powiesić...
      Cisna się na usta słowa nieparlamentarne.
      • Gość: jaszk Re: Jednak się zawaliło...... IP: *.waw.cdp.pl 28.05.02, 10:41
        Gość portalu: kasia napisał(a):

> a tak na dobra sprawę, to powinno się paru urzędasów powiesić...
        > Cisna się na usta słowa nieparlamentarne.

Z całym szacunkiem, ale natura to zywioł, na który nasi urzędnicy są na pewno za
        słabi, zresztą nie tylko na to, niestety.

Jak najbardziej rozumiem żal i rozgoryczenie właścicieli, a także tzw publiki,
        ale z tego co czytałem na innych portalach to zabezpieczenie klifu jest bardzo
        kosztowne i niestety nie gwarantuje 100% pewności.

• zoppoter Re: Jednak się zawaliło...... 28.05.02, 10:45
          Gość portalu: jaszk napisał(a):

> Gość portalu: kasia napisał(a):
          >
          > > a tak na dobra sprawę, to powinno się paru urzędasów powiesić...
          > > Cisna się na usta słowa nieparlamentarne.
          >
          > Z całym szacunkiem, ale natura to zywioł, na który nasi urzędnicy są na pewno z
          > a
          > słabi, zresztą nie tylko na to, niestety.
          >
          > Jak najbardziej rozumiem żal i rozgoryczenie właścicieli, a także tzw publiki,
          > ale z tego co czytałem na innych portalach to zabezpieczenie klifu jest bardzo
          > kosztowne i niestety nie gwarantuje 100% pewności.
          >
          Bez wątpienia, co nie zmienia faktu, że urzędowa spychotechnika w tym przypadku nie pozostała bez wpływu. Tak
          mi coś wygląda...
        • Gość: Kasia Re: Jednak się zawaliło...... IP: 213.77.19.* 28.05.02, 21:08
          No jest kosztowne, może i nie gwarantuje pełnej ochrony, ale coś powinno się
          robić, nie tylko patrzeć z zaałożónymi rękami. Wiesz dlaczego mnie coś trafia,
          jak o tym słucham?
          Bo tak samo mówiło się o Baszcie Pod Zrębem (zawaliła się), tak samo mówi się o
          Katowni (jeszcze się nie zawaliła...), od festynów to my (my - jako ogół)
          jesteśmy ekspertami. Nie jesteśmy natomiast ekspertami od działania. I nie
          chodzi mi tutaj o klif wyłącznie. U nas wszystko urasta do rozmiarów takiego
          problemu- że abstrahując od tematu - nawet motocykl pogotowia stoi bezczynny,
          bo Rafineria zastanawia się czy stać ją na 100,- zł miesięcznie sponsoringu
          paliwa...
          I oprócz totalnego marazmu (także umysłowego) jesteśmy także ekspertami od
          tego, co napisał Kochanowski:
          "Cieszy mię ten rym - Polak mądr po szkodzie,
          Lecz jeśli prawda i z tego nas zbodzie...
          Nową przypowieść Polak sobie kupi,
          że i przed szkodą i PO szkodzie GŁUPI"
          Chyba mi ulżyło....

• belissarius Re: Jednak się zawaliło...... 29.05.02, 06:58
            Dam taki przykład:
            Jakieś 10 lat temu Jezioro Michigan stało się bardzo agresywne i zaczęło zagrażać takimi samymi
            obsunięciami bogatym posiadłościom w Winnetce i Highland Park (to są dalekie przedmieścia
            Chicago). Władze natychmiast znalazły pieniądze i w wody Jeziora zrzucono tysiące ton złomów
            betonu tworząc naturalne falochrony w odległości 50-100 m od brzegu. Potem jeszcze umocniono
            skarpy i dziś są to obszary b. bezpieczne... Fakt, ze za tym wszystkim stały ogromne pieniądze...
            • Gość: Kasia Re: Jednak się zawaliło...... IP: 213.77.19.* 29.05.02, 07:45
              Tak... pieniądze by się znalazły, gdyby gospodarz województwa był z prawdziwego
              zdarzenia. Mnei się cos wydaje, że Zoppoter pisząc o urzędniczej spychologii ma
              rację, kłótnie partyjne i kompetencyjne - to jest to, w czym się nasza władza
              lubuje - i to na każdym szczeblu. A efekt jest właśnie taki.
              • Gość: bno1 Re: Jednak się zawaliło...... IP: *.gunb.gov.pl 29.05.02, 08:29
                A tak mi się podobała robota sprzed dwóch lat, kiedy umacnianie brzegu w
                Jastrzębiej Górze (linii brzegowej i formowanie kawałka klifu) było widać z
                kilkunastu kilometrów. Stał wysoki żuraw budowlany i "nosił" pojemniki z
                urobkiem, kamienie i siatkę stalową. Widoczny był z rejonu ujścia Piaśnicy.
                Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka