Dodaj do ulubionych

Dresiarz katował, policjanci nie reagowali

IP: *.abhsia.telus.net 14.02.05, 22:06
Dzordz Busz powinien o tym wiedziec
Obserwuj wątek
    • Gość: eryk To prawda, z policją nie ma zartów :( IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 14.02.05, 22:25
      Kiedy spijam browar w plenerze, zawsze przyjdzie patrol i wypisze mi za 50 zl.
      Kiedy cos sie dzieje patroli nigdy nie ma. Robie wiec tak: kiedy widze ze jest
      jakas rozroba, to szybko lece po piwo i je otwieram, nie mija 5 minut i pały
      przychodza. To działa.
      • Gość: janusz Dobrze, ze ktos to opisal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 19:04
        Sam bylem swiadkiem takiego pobicia na Ursynowie.
        • Gość: YETI POLICJA W TROJMIESCIE "LEJE" NA ZGLOSZENIA !!! IP: *.chello.pl 15.02.05, 19:15
          SAM NIERAZ DZWONILEM ZE KOLESIE POD BLOKIEM ROZLOZYLI SIATKI Z AMFA I LICZA
          DZIALKI - A PAN POLICJANT ZE MOZE KOGOS WYSLE JAK BEDZIE KTOS WOLNY !!! NO KU..
          PARANOJA !!! KTOS POWINIEN WZIAC ZA DUPE TYCH SKORUMPOWANYCH IGNORANTOW ZWANYCH
          POLICJA I TO ZAROWNO W GDANSKU JAK I W GDYNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • brlink Re: POLICJA W TROJMIESCIE "LEJE" NA ZGLOSZENIA !! 15.02.05, 22:12
            a i w krakowie tez. jak zglaszalam ze kolesie handluja mi pod domem w bramie a
            cpuny nie daja wejsc do domu i demoluja kamienice, opisalam wszystko to koles
            jedyne co potrafil (dyzurny) to mnie wylegitymowac i kazal dzwonic do
            dzielnicowego! ja zglaszam powazne przestepstwo a kolo kaze mi dzwonic do
            dzielnicowego! dramat. a i dzielnicowy nie byl duzo lepszy. zdaje sie trzeba ze
            wszystkim leciec do gazety - jak bedzie artykul to i policjant sie zainteresuje...
            a najlepszy to byl policjant na rynku w krakowie - ja sie pytam gdzie
            najbezpieczniej jest mieszkac w krakowie - a kolo: no wie pani, ja to sie tam
            niczego nie boje i dla mnie wszedzie jest bezpiecznie... jak mu dresiaze pogonia
            zonke lub dzieciaki to ciekawe czy bedzie taki cool.

maja wymowke - nie ma pieniedzy nie ma policji. etyka zawodowa ... jak z reszta
            w kazdej branzy na dzien dzisiejszy.
            • brlink Re: POLICJA W TROJMIESCIE "LEJE" NA ZGLOSZENIA !! 15.02.05, 22:49
              a kiedys w nocy wezwalam policje (997) - mowiac ze jakis ucpany (ledwo stal na
              nogach) probuje zwinac jakis przedmiot z klatki schodowej - przyjechali po 40
              minutach okrazywszy uprzednio 3 razy kamienice... cpun ledwo pelzajac zdazyl
              "zbiec"...
              • Gość: si Re: POLICJA W TROJMIESCIE "LEJE" NA ZGLOSZENIA !! IP: *.idea.pl 16.02.05, 02:06
                a swoją drogą to świadek musi mieć chody w redakcji, że mu to opublikowali -
                takich przypadków jest setki

--
                forever

.
        • Gość: Welcome to Poland JEDYNY SPOSÓB (z USA) - POLICJA SPOŁECZNA IP: *.spray.net.pl 15.02.05, 19:18
          .. (Community Patrol / Police) UZBROJONA PO ZEBY (karabinki szturmowe,
          kamizelki, itd.) + UPRAWNIENIA JAK ANTYTERRORYŚCI. Wtedy każdy drech 3 razy
          zesr.. się w gacie zanim zrobi coś niedobrego.

Chętnie sam się zapiszę i w wolnym czasie popatroluję okolicę !!!
          > niezły sport :)
          > niezła adrenalina po dniu za biurkiem
          > wrażenie że robi się coś dobrego & umocnienie więzi sąsiedzkich

• Gość: vict0r Re: JEDYNY SPOSÓB (z USA) - POLICJA SPOŁECZNA IP: *.76.classcom.pl 15.02.05, 21:25
            bzdura....
            jesli damy im takie uprawnienia to i tak w niczym nie pomoze
            a zatruje tylko zycie czesci spoleczenstwa
            • Gość: chickenrun' Jezu, IP: *.autocom.pl 15.02.05, 22:35
              zaraz bym się zapisał. Kiedyś miałem słabość do broni - łuski, maski, bagnety
              • Gość: Wiktor Re: Jezu, IP: *.tczew.net.pl 19.02.05, 21:04
                Boże broń Nas od takich jak Ty!
          • Gość: mareczek Re: JEDYNY SPOSÓB (z USA) - POLICJA SPOŁECZNA IP: *.waw.tgc.pl / 212.244.73.* 16.02.05, 09:19
            Welcome to Poland, po co przykład z USA? Wszyscy (?) pamiętamy Ochotniczą
            Rezerwę Milicji Obywatelskiej - ORMO.
            • Gość: f Re: JEDYNY SPOSÓB (z USA) - POLICJA SPOŁECZNA IP: 217.153.221.* 19.02.05, 11:36
              no taaaak
        • Gość: pawel Re: Dobrze, ze ktos to opisal IP: *.york.ac.uk / *.york.ac.uk 15.02.05, 23:49
          A ja sam uciekalem przed zgraja bandytow wieczorem na stacji warszawa-ursus,
          pustej o tej porze... To nie bylo przyjemne. Nie zlicze przypadkow z namolnymi
          dresiarzami w centrum warszawy... fajne mamy spoleczenstwo, ze nikt tego nie
          widzi, dopiero jak komus cos sie naprawde stanie.
      • Gość: Airwalk Mialem tez cos takiego IP: *.adslplus.ch 15.02.05, 19:17
        Ehhh dobry pomysl. Kiedys bylem swiadkiem wypadku. Rowerzysta byl niezle
        poturbowany a kierowca samochodu (niemiec) byl w szoku. Jak zadwonilem do
        tych "strozow prawa" uslyszalem:

Pala: "Policja nie przyjedzie. A dlaczego akurat Pan dzwoni?"
        Ja: "Bo mam telefon komorkowy"
        Pala: "Kazdy tak moze powiedziec. Nie przyjedziemy"
        Rozmowe Pan Policjant zakonczyl odkladajac sluchawke.

To moi drodzy mialo miejsce w 2003 roku jakies 30KM od Szczytna (Tak, tam jest
        Wyzsza Szkola Policyjna)

BUAHAHHAHHAHAA CO ZA KRAJ PATOLOGICZNY
      • Gość: pn Re: To prawda, z policją nie ma zartów :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 19:52
        niestety to szczera prawda
      • Gość: terminus Re: To prawda, z policją nie ma zartów :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 22:38
        mysle, ze powinienes robic tak dalej. Bdziesz wzorowym obywatelem.
    • Gość: gość Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 00:30
      za taki numer to powinny głowy poleciec ale jak zwykle ku.. nie ma winnego !! nikt nic nie widział!!!
      • Gość: mw Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.aster.pl 15.02.05, 19:46
        Na drugi raz jak będą was bili krzyczcie "papież c--j" Napewno policja
        przybędzie w "tri miga".
    • Gość: Danka Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 00:56
      "Wszystko czego potrzebują żli ludzie, by odnieść tryumf, to bezczynność
      dobrych" /Burke/ powinno być wypisane dużymi literami w każdej komendzie
      Policji, we wszystkich szkołach, na wszystkich dworcach, na największych
      bilbordach itd., itp., to może ludzie wyleczą się ze znieczulicy i zaczną
      myśleć.
      • Gość: mona Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.localnet / *.alushiptechnology.com 15.02.05, 07:41
        Oni maja inne napisy; nie ma ludzi niewinnych tylko zle przesłuchiwani
        • Gość: YOYO CZAS WYSLAC WYDZIAL WEW ! KG POLICJI !!!!!!! IP: *.chello.pl 15.02.05, 19:18
    • Gość: Palacz Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 02:48
      Zahcęcam do odwiedzenia mojej strony i opisywania Poicji
      antypolicja.webpark.pl/#
      • Gość: Filip Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.219-96-207.hull.mt.videotron.ca 15.02.05, 06:14
        ...Oni wiedza za co dostali. Pobrali od "Jarka" dwadziescia deko trawy do
        sprzedania. Mieli sie rozliczyc gdy tylko ja uplynnia. Dwa tygodnie minely a
        oni nic. Wiec zawiadomilem Lube i ten im wpieprzyl....a co ?
        • Gość: hoho w szkole nie ma problemu z trawa z przemoca z nark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 06:57
          w szkole nie ma problemu z trawa z przemoca z narkotykami - P. Dyrektor jest
          swiecie o tym przekonana, to przyjazna, dobra i bezpieczna szkola - jak
          wszystkie - i jeszcze zeby tylko gazety nic nie pisaly. Komisariat na Przymorzu
          tez dziala bez zarzutu i Panowie Poli cjanci za bardzo dobrzy. O co chodzi?
        • Gość: monika Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.lex.pl 15.02.05, 09:36
          mam nadzieję, że administrator forum już zgłosił Policji Twój wpis.
          jak rozumiem chłopaki zostali ciężko pobici za to, że nie oddali kilkudzisięciu
          złotych? bardzo bym chciał, żeby pobici pozwali Cię o kilkaset tysięcy dolarów,
          za to, że spowodowałeś u nich obrażenia ciała i straty moralne. Bo na takich
          jak Ty tylko kasa działa, nie?
        • Gość: fukpolaczowzUSA ALE JESTES DUREN ! IP: *.chello.pl 15.02.05, 19:25
          szkoda slow
      • Gość: miśka Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 07:50
        oraz szkół i wiecznie nie zorientowanych Pań Dyrektorek i Pedagogów (nie mylić
        z nauczycielami)!!!
        • Gość: niestety Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.lsk.gda.pl 15.02.05, 15:04
          i nauczycieli też (przede wszystkim nauczycieli!). całe to towarzystwo zwane "ciałami pedagogicznymi naszych szkół" uprawia radosną twórczość. tak jest w niemal każdej szkole: "u nas nie ma narkotyków, alkoholu, depresji, zaburzeń odżywiania itd. w ogóle nie ma żadnych problemów. i mamy bogatą ofertę edukacyjną!". tak to wygląda.
          • Gość: noname Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.mlyniec.gda.pl 16.02.05, 16:30
            fakt, może w większości szkołach tak jest, ale ja chodzę do tej
            szkoły.Nauczyciele są młodzi i nikt nie zliczy wszystkich godzin, które siedzą
            po swoich zajęciach. Nie wiem, czy ktoś z was wie,że kółka zainteresowań nie są
            płatne nauczycielom, którzy je prowadzą.Nie twierdzę, ze w tej szkole nie można
            dostać narkotyków, czy że uczniowie nie piją,nie palą, nie biją, bo pewnie w
            każdej tak jest.Ale wystarczy jakiś sygnał szkolnej pedagog,zeby pomogła w
            kłopotach w domu czy w szkole, czy nawet poza nią.Nie możan wszystkich szkół
            określać tą samą miarą.Tak swoją drogą czy ktoś z was zgłosił się kiedys z
            problemami do wychowawcy albo do jakiegokolwiek pedagoga (czy nawet
            nauczyciela ;))?? Ja tak i naprawdę nie żałuję tego...
    • Gość: miśka Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 07:43
      Pan uratował tym chłopcom życie!!!!!Postąpił Pan jak CZŁOWIEK PRZEZ DUŻE "C"!!!!
      Hodujemy bandziorów bo pozwalamy im na swobodę działania, głównie ze strachu.
      Pan uczy nas że warto to zmienić. Gdyby nie Pan , chłopcy mogli by tego nie
      przeżyć!!!Pomimo zrozumiałego rozgoryczenia PROSZĘ PANA O NIE REZYGNOWANIE Z
      POMOCY W PRZYSZŁOŚCI, bo dzięki Pana reakcji ci chłopcy przeżyli !!!
      Pozdrawiam Pana serdecznie !!!!!
    • Gość: Zaspiak Re:A szkoła nazywa sie Jana Pawła II i wygrywa w IP: *.sm-rozstaje.pl 15.02.05, 08:27
      konkursach na programy przeciw patologii, czyzby w tych czasach policja miala
      konkurencje i celowo nie pomaga, promujac zło? Takze patron szkoly zawiodl.
      Prawda jest taka, ze w TVP-2 zacietrzewiony red.P., mowi o symbolice komunizmu,
      gdy tymczasem na naszych oczach katuje sie niewinnych chłopców moze tylko
      dlatego, ze nie pomagali rozprowadzać prochow. Elity co raz bardziej odchodza
      od normalnego zycia. Przydałby sie nam taki "Che".
    • Gość: M. MAŁEM DOKŁADNIE TO SAMO IP: *.futuro.pl 15.02.05, 09:23
      Na pętli tramwajowej na siedlcach biło i kopało mnie dwóch dresów, podczas próby
      obrony widziałem jak tuż obok przejechały DWA radiowozy i ... NIC! Po prostu
      pooglądali sobie jak dresy napie..ły mnie i pojechali dalej więc jak dla mnie
      policja była jest i będzie zerem, chłopczyki który boją się prawdziwych
      przestępców a żeby poprawić sobie statystyki wolą wpie..ć nieletnim (tak jak
      to się robi w warszawie).
    • Gość: MarekKo Do Pani Danuty Wołk-Karaczewskiej IP: 153.19.15.* 15.02.05, 10:59
      Szanowna Pani Danuto,

mogę Pani podać jeszcze kilka takich przykładów z Przymorza i Zaspy, jeśli to
      Panią naprawdę interesuje, a nie dla nazwiska w GW, niech Pani poda wewnętrzny
      nr telefonu.

Nieraz już czułem się, jak ten świadek, po prostu jak oszołom. Często spaceruję
      z psem od Przymorza do parku na Zaspie, więc ręce opadają. Zawsze dzwonię z
      komórki, jak coś widzę, ale obojętność Komisariatu z Przymorza przechodzi
      wszelkie granice.
      Przykłady:
      1) idzie grupka 4 chłopców po 15-16 lat i kopiąc niszczą po kolei wszystkie
      lampy w parku. Dzwonię na Policję. Czekam na radiowóz (to stały kit, że już
      wysyłają). Nikt nie przyjeżdża. Dzwonię z awanturą (oczywiście zawsze czekając
      po 5 minut przy słuchawce). Policjant mówi mi, że nie ma teraz radiowozu w
      pobliżu. Poddaję się. Wracam, a tu koło SZkoły nr 80 stoi radiowóz i policjant
      mówi (nie wychodząc z wozu, bo się boi) do 2 facetów z wypuszczonymi
      rotweilerami bez smyczy, żeby je złapali. Ci śmiejac się mu w twarz mówią, że
      to są bardzo spokojne pieski i nic nie zrobią.
      2) chyba z rok trwało zanim coś wymyślono, żeby nie odbywały się wieczorne
      rajdy motocyklowe po dawnym pasie startowym na Zaspie, a i tak dalej jeżdzą
      teraz po aleji Jana Pawła, więc chyba można im już zabrać prawo jazdy
      (punkty !!!! czy łapówa ?)
      3) mojego 12-letniego syna już dwa razy skroli na Przymorzu i w parku na Zaspie
      z komórki.

Jeszcze ze 2 razy dzwoniłem, kiedy widziałem podejrzaną sytuację, zawsze efekt
      ten sam.

Za to jak Straż Miejska albo Policjanci zauważą małego pieska bez smyczy,
      biegną (dosłownie), zeby wlepić mandat.

Najnowszy sopsób na dorobienie dla Policjantów to czyszczenie zjazdu przy Banku
      PEkao SA przy ul. Kołobrzeskiej, gdzie od 10 lat stały samochody. ale teraz
      jest znak, że to jest zjazd. Czy przypadkiem Bank lub Urząd Skarbowy nie
      powinni zapewnić parkingu i płacić tych mandatów ? W tych sytuacjach czy nie
      wsytarczyłyby pouczenia ??!!!

I Policja i Straż Miejska zachowują się jak niedouczone i zastrzaszone gnojki
      (obrońcy pożal się Boże społeczności osiedlowej), dlatego nie przyjechali na
      wezwanie świadka.
      • Gość: Dante Re: Do Pani Danuty Wołk-Karaczewskiej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.05, 12:51
        Jezeli dobrze sie orietuje w przepisach kodeksu karnego, to nieudzieleni pomocy
        jest karalne i jezeli oficer dyzurny nie dopelnil czynnosci zgodne z przepisami
        to nalezaloby sprawdzic czy (oprocz konsekwencji administracyjnych) nie doszlo
        tu do popelnienia przestepstwa.

Jezeli idzie o konsekwencje cywilne to zadanie odszkodowania finansowego dla
        pobitych uczniow jest wysoko prawdopodobne(sa zapewne nieletni tzn. musza to
        zrobic rodzice): tu tak od sprawcy, policji jak i od szkoly, mam nadzieje ze
        odpowjednie organy beda tu aktywne.

Elżbieta Marusik, dyrektor Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 8 w Gdańsku mam
        problemy ze znalezieniem pobitych ucznow !
        ... to jest tylko mozliwe jezeli co drugi uczen w pani szkole ma widoczne slady
        pobicia i wsumje powinien zostac przewjeziony do szpitala!
        ... niedopelnienie nadzoru nad osobami ktore mam pani pod opieka jest tez
        karalne !!!!

• Gość: nn znaleźć?? ale kogo?? IP: *.mlyniec.gda.pl 16.02.05, 16:43
          > Elżbieta Marusik, dyrektor Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 8 w Gdańsku
          mam
          > problemy ze znalezieniem pobitych ucznow !
          > ... to jest tylko mozliwe jezeli co drugi uczen w pani szkole ma widoczne
          slady
          >
          > pobicia i wsumje powinien zostac przewjeziony do szpitala!

ciekawe jak znajdziesz kogos, kto nie przychodzi do szkoly, a wlasnie panuje
          okres przeziebien i 1/3 uczniow nie ma w szkole...

> ... niedopelnienie nadzoru nad osobami ktore mam pani pod opieka jest tez
          > karalne !!!!

jesli mieli byc pod opieka szkoly to powinni byc w tej szkole!!!
      • Gość: Ja Re: Do Pani Danuty Wołk-Karaczewskiej IP: *.pl 15.02.05, 15:21
        Komisariat na Przymorzu to parodia!Oni tylko emerytów kasują za picie piwa na
        ławeczce.Kiedyś ukradli mi wszystkie koła z samochodu, radiowóz przyjechał po 4
        godzinach!A policjant na komisariacie był zdziwiony że liczę na odnalezienie
        (miałem nr samochodu złodzieji}No i oczywiście składanie zeznań wyglądało tak
        jak to ja bym był złodziejem!
      • Gość: nn Re: Do Pani Danuty Wołk-Karaczewskiej IP: *.tmark.pl 15.02.05, 18:09
        a może by tak potwierdzić czy zaistaniała taka sytuacja a poóźniej osądzać
        • Gość: david Re: Do Pani Danuty Wołk-Karaczewskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 01:59
          A może byś tak najpierw powiedział, na którym komisariacie pracujesz?
      • Gość: RENEK TA PANI POWINNA PODAC SIE DO DYMISJI !!!! IP: *.chello.pl 15.02.05, 19:16
        WSTYD ZE WOGOLE COKOLWIEK MOWI !!
        • Gość: ewa racja-leje sie jej z geby niezle szambo!!! IP: *.chello.pl 15.02.05, 19:23
          i to niby policjantaka ??? ciekawe jakby jej np synka zlali ( no chyba ma synka
          lub corke bo ksiedzem nie jest??) - tez by sie smiala w twarz i jakies cycaty
          rzucala ???? A ten dresiarz moze kiedys zgwalci i zamorduje jej corke bo teraz
          taka paniusia i szkola i wszyscy dookola ignoruja sprawe !!!!!!!
      • Gość: xxx Re: Do Pani Danuty Wołk-Karaczewskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 19:23
        I tak niestety jest w tej całej chorej polsce
    • Gość: MarkKo Ciąg dalszy IP: 153.19.15.* 15.02.05, 11:09
      jest dokładnie tak, jak napisał chłopak o piciu piwa. Na rodzinnych spacerach
      zauważyłem, że Policjanci i Straż Miejska lubi kontrolować normalną młodzież,
      (czasem nawet z jednym piwem -co w tym złego, jak ci "urzędnicy" chleją pewnie
      na umór z kolegami), wtedy czują się ważni i mogą jeszcze upokorzyć takiego
      młodego chłopaka przy jego koleżance. Co innego, jak trzeba by
      wylegitymować "karka", prawda ? On jest groźny naprawdę. To jest wielki
      SKANDAL, szanowna Pani Danuto ! Czyżby tak trudno było wyszkolić kolegów.
      Przyjemniej w domu włączyć amerykański film o prawdziwej Policji !

• Gość: Kuimichino Re: Ciąg dalszy IP: *.j.pppool.de 15.02.05, 19:49
        wystarczyloby wyslac pary tych glabow do Niemiec zeby zobaczyli, co to znaczy
        Policja (przez duze "P") i do czego ona sluzy.
      • motylanoga2 Re: Ciąg dalszy 15.02.05, 20:30
        > SKANDAL, szanowna Pani Danuto ! Czyżby tak trudno było wyszkolić kolegów.
        > Przyjemniej w domu włączyć amerykański film o prawdziwej Policji !

daj spokoj... jakbys wiedzial, jakie barachlo przychodzi do prewencji...
        gowniarze, ktorzy nie chcieli isc do zwyklego wojska, a odbebnic sluzbe i przy
        okazji podlapac gowniana bo gowaniana, ale zawsze prace. skundlone szczylki,
        ktorych glownie uczono tyraliery i walki z kibolami (wg. standardow ZOMO
        opracowanych za czasow walki ze stoczniowcami). nawet na szkolce w Nowej
        Iwicznej ucza byli gestapowcy, ups... zomowcy, ktorzy z luboscia opowiadaja,
        jak to sie solidaruchow je...lo lolami. Czemuz sie wiec dziwic, ze to
        przerazone barachlo wychodzi potem na ulice i struga tfffardziela przed jakims
        lebkiem, a jak widzi dresa, to czai sie w suce i lba nie wychyli?
    • Gość: Elza Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.chello.pl 15.02.05, 12:17
      Jestem tez osoba reagującą na wszelkiego rodzaju nikczemnosci. Niestety , z
      policją różnie bywa. Najpierw wypytują kto dzwoni, adres itd.,potem że przyjadą
      I najczęsciej przyjeżdzają kiedy jest po awanturze. Ostatnio posterunkowy z
      komisariatu straszył mnie,że wlepi mi mandat, bo na darmo wzywam policję i był
      b. niegrzeczny.Tylko nie powiedział że policja przyjechała po godzinie. Ręce
      opadają i nie tylko.
    • Gość: czeslaw A potem narzekają na polityków IP: *.makor.pl 15.02.05, 12:32
      Najlepsze z tego wszytkiego jest to, ze takie sytuacje sa całkowicie
      powszechne. Wszedzie. W kazdej sprawie ludzie znajduja jakies wymowki, zeby nie
      zrobic tego co do nich nalezy tylko zwalac na innych. Ale to nie przeszkadza
      zeby narzekac na polityków. Całe to spolecznestwo jest totalnie skundlone, bez
      zadnego morale.
    • Gość: StanislawMackowiak Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: 195.94.213.* 15.02.05, 12:36
      Gdyby tak katował dzieci policjantów to tez by nie reagowali? A więc po ***j
      jest policja, zeby żrec za darmo pizzę i nic nie robic. HWDP
    • Gość: marcin Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.softlab.gda.pl 15.02.05, 13:19
      ostatnio dzwoniem na Policje na nr 997 rozmowe odebrano dopiero po okolo 10 minutach i drugiej probie połączenia. W takim czasie mozna by kogos niezle skatowc. Panowie Policjanci ODBIERAJCIE TELEFONY
    • rflis Policja?/ 15.02.05, 15:02
      ?Zachowanie policji mnie coraz mniej dziwi chociaż powinno. Mandat za
      parkowanie 100zł ale gonic chuligana? Co więcej jakiś czas temu uderzył we mnie
      inny samochód i uciekł z miejsca kolizji dałem policji numery samochodu a facet
      dostał 50 zł mandatu dlatego że nie był niby nigdy karany :)) Za ucieczkę z
      miejsca przestępstwa:)) JA cały czas nie mam kasy:))
      • Gość: Welcome to Poland CHORA POLSKA = CHORY SYSTEM = CHORA POLICJA IP: *.spray.net.pl 15.02.05, 19:12
        Za 1500 PLN/m-c ryzykować legitymowanie czy zatrzymanie drecha ???!
        Nie dziwię się chłopakom. Dopóki nie będzie kasy by dać im podwyżki co tu
        wymagać ?!?!
        Kasa może być np. z haraczy za budowę głupich centrów handlowych, albo
        konfiskowanych przez SG papierosów i wódy... ale ta kasa pewnie buduje zamiast
        NIEJEDNĄ WILLĘ :))
        • motylanoga2 Re: CHORA POLSKA = CHORY SYSTEM = CHORA POLICJA 15.02.05, 21:10
          > Za 1500 PLN/m-c ryzykować legitymowanie czy zatrzymanie drecha ???!

jak rozumiem, jak cie ekspedientka w kasie obrzuci bluzgami ,bo za duzo
          drobnych jej dales, to tez przyjmiesz to z pokora, bo jej beznadziejnie placa???

> Nie dziwię się chłopakom. Dopóki nie będzie kasy by dać im podwyżki co tu
          > wymagać ?!?!

Wymagac trzeba tego, na co sie zgodzili podejmujac te prace. A jak sie nie
          podoba? No to WYPIER...LAC z tej roboty na zbity pysk! Ja na tych smieciarzy
          place podatki i chce, aby im sie chcialo dupy ruszyc, jak bedzie bandyta bil
          moje dziecko. a jak im sie nie chce? droga wolna! Kopac rowy, do cholery! praca
          w policji to nie przechowalnia dla nierobow, to SLUZBA, psia ich mac.
          • Gość: jot Re: CHORA POLSKA = CHORY SYSTEM = CHORA POLICJA IP: 217.153.136.* 15.02.05, 21:41
            motylanoga2 ma rację
            bo wg poprzedniego postu mamy prawo oczekiwać, np. w hipermarkecie hamstwa
            obsługi - im płacą 700 zł m-cznie itd. itd.
            Na temat działań pOlicji to się nie wypowiem bo ręce opadają.
            Cześć
        • Gość: pawel Re: CHORA POLSKA = CHORY SYSTEM = CHORA POLICJA IP: *.york.ac.uk / *.york.ac.uk 16.02.05, 00:17
          Mozna przedziez wysylac wojsko z policja na patrole. W koncu placimy podatki na
          ich utrzymanie, mogliby tworzyc grupy 3 + 1 policjant z uprawnieniami. TO by
          wystarczylo. Byl kiedys taki pomysl, ale oczywiscie upadl bo to za duzo
          biurokracji z przekierowaniem dowodztwa nad poborowymi bla bla bla. A tak
          naprawde to przestraszonym narodem latwiej sie rzadzi wiec ogolne poczucie
          niebezpieczenstwa jest na reke elitom wladzy bez wzgledu na orientacje. Zatem de
          facto takie artykuly wiele nie pomoga bo zaloze sie ze nic sie nie zmieni jak to
          zwykle... To dziwne ze w srodku europy zwykli ludzie nie moga spokojnie zyc,
          pomijajac status materialny itp., ale po prostu miec jakies poczucie bezpieczenstwa.
    • Gość: Justka89 Kurczę, chodzę do tej szkoły, ale nic nie wiedział IP: 62.233.234.* 15.02.05, 16:07
      ałam o żadnym pobiciu...zdziwiła mnie Pani Pedagog ktora pytala mnie czy wiem
      cos na ten temat. 1 raz słyszę o czymś takim naprawde. Niesłychane zeby cos
      takiego kolo szkoly sie dzialo, a przynajmniej mojej do ktorej chodze 3 rok już
      i nic takiego nigdy nie bylo...jestem zdziwiona, che aby ten uczenprzyznal sie
      ktory zostal pobity!!!:(:(:(
    • Gość: uczennica Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.sm-rozstaje.pl 15.02.05, 17:17
      chodze do tej szkoly i dopiero dzisiaj dowiedzialam sie o tym a nasza
      szacowna pani dyrektor zawsze tak samo mowi a potem i tak wszystko cichnie
      normalka...
    • Gość: dave Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 17:23
      Dresiarzy powinno się wysłać do obozów pracy (dożywotnio), a pseudo-policjanta,
      który nie przyjął zgłoszenia (bo w cywilu zapewne sam jest dresiarzem) powinno
      się posłać razem z nimi. Na co idą moje podatki? Na "policjantów", którzy
      dzielnie rzucają się na bezdomnego na dworcu, kiedy w tym samym czasie
      agresywny dresiarz wyzywa podróżnych? (obrazek z dworca kolejowego w pewnym
      mieście wojewódzkim) Czas chyba uciekać z tego kraju złodziei i bandytów, tylko
      dokąd?:(
      • Gość: dave Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 17:29
        Tydzień temu byłem też świadkiem demolowania przystanku tramwajowego przez
        grupę rozwydrzonych sku..eli w dresach. Dzwoniłem na policję kilkakrotnie,
        nikt nie odbierał. Za to dresy zauważyły, że gdzieś dzwonię.. I to ma być
        policja?! tylko kasę biorą za nic..
        • Gość: Uczeń Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.gk122.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 17:56
          Kiedy przeczytałem ten artykuł lekko się zdenerwowałem. Moze nie ogólna
          sytuacja ale postawa dyrekcji. Wyobraźcie sobie sytuacje: Nijaki pan Marek
          przychodzi do sekretariatu i mówi że był przed chwila swiadkiem pobicia 2-óch
          uczniów tutejszej szkoły i chciałby porozmawiac z dyrekcja. Na co dyrektorka:
          Przepraszam, nie mam czasu prosze przyjśc później. Moge sie tylko domyslać jak
          to wygladało. Nasuwa sie w tym momencie pytanie czy sprawa bezpieczenstwa
          uczniów nie jest wazniejsza niz inne sprawy. W zwiazku z tym, ze jestem
          uczniem, który uczeszcza do tej szkoły wiem jak sprawa wyglada z troche innej
          perspektywy... pozwole sobie zacytować: "Nasi uczniowie na apelach porządkowych
          za każdym razem są uprzedzani, w jaki sposób powinni się zachować w takiej
          sytuacji. Powinni wrócić do szkoły i zgłosić pobicie, a my wezwiemy policję"
          Ani razu żadna z dyrektorek na zadnym apelu nie wypowiedziała takich słów.
          Mówia w kółko, ze nie wolno palić papierosów w łazienkach itp. a reszta
          wystapienia polega na dowartościowaniu samej siebie jakich to Pani Dyrektor nie
          skończyła uczelni i kierunków studiów oraz ze szkoła nosi im. Jana Pawła i
          trzeba sie zachowywac jak chrzescijanin. Gdyby sprawa nie dostała sie do gazety
          to dyrekcja nawet by sprawy "nie ruszyła" bo po co... pobili? Co z tego
          zasłuzył sobie pewnie... takie podejscie dyrektorki. Znajac zycie w przeciagu
          tygodnia lub dwóch odbedzie sie apel Dyrektorka powie ze pobili i mamy sie
          pilnowac nawzajem bo Ona nie jest w stanie nad wszystkim zapanowac... a ponadto
          bedzie zapewne szukała autora tego postu... ale ja przezyje! Niech Kobi bedzie
          z wami i z klubem boruta team.
          • Gość: nn tez chodze do tej szkoly IP: *.mlyniec.gda.pl 16.02.05, 17:01
            ale ty jestes idiota!!! na maksa!!! czy ty w ogole sluchasz tych apeli
            porzadkowych??!! na zadnym apelu nie slyszalam,zeby dyrka chwalila sie swoimi
            dyplomami i wyksztalceniem, za to slyszalam,ze mowila o dyplomach naszych
            uczniow!!! a poza tym nie wierze,zeby powiedziala ze nie ma czasu, gdy jej ktos
            zglasza o pobiciu - jak do tej pory to na byle piardniecie jakiegos gnojka jest
            taki odzew,ze glowa mala!! lazenie, sprawdzanie, gadki pedagogow szkolnych
            itp.. jestes pewny ze chodzisz do tej samej szkoly na Zaspie??!! a w ogole
            dlaczego rodzice tych pobitych nie zglosili niczego w szkole??!! jesli my nie
            slyszelismy na apelach takich pouczen, jak twierdzisz to ich rodzice chyba
            powinni wiedziec, co robic??!! i nie mart sie, ze bedzie ciebie szukac - jesli
            nie obchodzi ja los bitych uczniow, to autor glupich postow tym bardziej jej
            nie zainteresuje :>
          • Gość: tez uczen:D Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: 62.233.234.* 16.02.05, 23:40
            no swieta prawda, nareszcie sensowny post bo reszta to o tym co sie dzialo w
            warszawie albo w szczytnie, a co nas to obchodzi :) my mamy swoja szkole:)

boruta crew zawsze razem:D:D:D:D:D
        • Gość: gość Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: 217.153.14.* 15.02.05, 17:59
          poprostu śmiechu warte, policja ma wyje**ne na takie rzeczy wkońcu po co ruszać
          d*** skoro można pójść na parking wlepić kilka mandatów za złe parkowanie, albo
          pójść na dworzec i wyganiać żebraków. Mi się już odechciało dzwonić na policje
          bo to jest nic nie warte. po 1 żeby się dodzwonić to trzeba się postarać
          nieźle, po 2 i tak nie przyjadą a jak już przyjadą to po czasie. Dziś już
          bezpiecznie nie da się wyjść nawet przed dom, ani jechać w tramwaju bo zawsze
          się znajdzie kilku dresów którzy będą mieli ochote komuś wpier... Mimo że
          chodzą patrole po ulicach ale co oni mogą? jak stoją sobie dresiarze i nabijają
          sie z nich, nawet takie małe gnojki po 12 lat.
          Większość ludzi ma do w głęboko w d... jak się komuś dzieje, wkońcu nie ich to
          dotyczy. Np. jade sobie w środku dnia, w pierwszym wagonie wypełnionym ludzmi
          podchodzi do mnie dwóch dresów z norzem i krzyczą do mnie że wyprują mi flaki
          jak nie oddam im telefonu, a co na to ludzie? nawet sie nie odwrócili...
          zwierzęta...
          • Gość: fredek Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 23:08
            Tylko nie zwierzęta. Nie obrażaj zwierząt. One obejrzałyby się z ciekawości a
            nawet mlasnęłyby ozorem.
          • Gość: pawel Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.york.ac.uk / *.york.ac.uk 16.02.05, 00:25
            >jak nie oddam im telefonu, a co na to ludzie? nawet sie nie odwrócili...

Cos ty? Jak mnie sie to przytrafilo to sie odwrocili w druga strone zeby zrobic
            drechom miejsce
    • Gość: Wejherowianin KU.. SZKODA ŻE MNIE TAM NIE BYŁO !!! wrrrr... IP: *.spray.net.pl 15.02.05, 19:07
      • Gość: Kuimichino Re: KU.. SZKODA ŻE MNIE TAM NIE BYŁO !!! wrrrr. IP: *.j.pppool.de 15.02.05, 19:51
        dobrze ze Cie tam nie bylo, jeszcze by Cie potraktowal dresiarz nozem a policja
        wsadzila do aresztu. Dresa oczywiscie wypuszczajac wczesniej na wolnosc.
    • Gość: stefan Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.wirt.pl / *.sopot.wirt.pl 15.02.05, 19:15
      kiedyś nie rozumiałem dalczego za byle przewinienie podwładnego komendant
      wojewódzki ma się podawać do dymisji. Teraz już rozumiem. Jak ktoś dopuszcza,
      żeby pod jego władzą funkcjonował taki komisariat jak na Przymorzu to powinien
      wylecieć w ogóle ze służby a nie tylko stracić stołek. Na Przymorzu od lat jest
      tak samo. Ktoś powinien wreszcie za to odpowiedzieć, bo przecież za to właśnie
      komendant wojewódzki dostaje tyle kasy miesięcznie, żeby dopilnował porządku w
      podległych sobie jednostkach.
    • Gość: mpp bo policjanci sa od dawania mandatów za głupstwa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 19:27
      I żeby było jasne, to nie dostałem mandatu od 10 lat...:)
    • Gość: Jacek Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: *.biskupiec-pomorski.sdi.tpnet.pl 15.02.05, 19:35
      Byłem kiedyś świadkiem jak policja biła wstawionych ludzi (pod wpływem
      alkoholu) zwróciłem policjantom uwagę.
      Jak to się skończyło?
      Dostałem wyrok w zawieszeniu.
      A dlaczego?
      Policjanci mnie zaatakowali musiałem się bronić.
      Wiem, że nie wszyscy policjanci są tacy, ale na pewno duża część.
      Czy gdyby ta sprawa nie została nagłośniona Pan Podinsp. Wojciech Chmielewski,
      komendant Komisariatu V na Przymorzu wyciągnąłby jakieś konsekwencje wobec
      swoich ludzi NIE NIE NIE !!! nie ruszyłby palcem. Taka jest policja w naszym
      kraju.
    • Gość: antydres Strefa dresów IP: *.l1.lsk.gda.pl 15.02.05, 19:38
      Dresów powinno się tępić, stworzyć dla nich strefę zamkniętą, odizolować od
      społeczeństwa. To są zwierzęta a nie ludzie, którzy nie zasługują na szacunek.
      To oni terroryzują już 15 lat miasta, w wyniku znieczulenia społeczeństwa czują
      się bezkarni.
      • Gość: Lider Prajz Re: Strefa dresów IP: *.stevenet.eu.org / *.stevenet.mm.com.pl 15.02.05, 20:00
        czemu obrazasz zwierzeta? one nie maja nic wspolnego z drechami. Z reszta
        wypowiedzi sie zgadzam.
        • Gość: Kuimichino Re: Strefa dresów IP: *.j.pppool.de 15.02.05, 20:12
          No jasne, zwierzeta nie zabijaja dla zabawy.
          sluchajcie, a moze by zaczac tworzyc jakies spoleczne patrole co noca laly by po
          pyskach kazdego, kto nosi dres? Oczywiscie anonimowo. Bo na policje nie ma co
          liczyc.
    • Gość: Kuimichino Mialem podobne zdarzenie. IP: *.j.pppool.de 15.02.05, 19:43
      Jechalem w nocy po wcale nie podrzednej drodze i omal nie wpadlem na woz z
      koniem i banda pijanych wiesniakow na nim. Oczywiscie kompletnie nieoswietlony,
      wielkie mialem szczescie, ze w ostatniej chwili go dojrzalem i zdarzylem wyminac
      "na styk". Oficer dyzurny przyjal wezwanie i zapewnil nas, ze juz wysyla
      radiowoz. SPECJALNIE stanelismy w lesie, zeby poczekac ile czasu potrzebuje
      radiowoz na przejechanie 8 km. Oczywiscie ZADEN RADIOWOZ NIE PRZYJECHAL.
      Zastanawialem sie, czy nie oddac sprawy do prokuratora, przeciez ten ograniczony
      gliniarz narazil zycie innych uczestnikow ruchu drogowego!!! Pomyslalem jednak,
      ze z koniem kopac sie nie bede, te tchorze w grupie potrafia byc grozni. Jak
      dresiarze.
      Zdaje sie, ze policja jest nastepna jesli chodzo o czystki bo debili jest tam
      90% i sa niebezpieczni.
      • Gość: Marek Re: Mialem podobne zdarzenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 20:33
        1,5 roku temu mój znajomy wracając wieczorem do domu (wcześniej wypił w lokalu
        2 piwa) zauważył włamanie do altanek w ogródkach działkowych zgłosił ten fakt
        przez telefon komórkowy na policje w Żaganiu. Policja przyjechała sprawcy
        zbiegli, a policja zamiast ścigać sprawców zajęła się zgłaszającym. W
        rezultacie został oskarżony o czynna napaść na policjantów i sprawę skierowano
        do sądu. Sąd nie dał wiary zgodnie zaznającym policjantom i otrzymał on wyrok
        w zawieszeniu. Paranoja ale takich przykładów jest dużo nie tylko w Żaganiu ale
        w całej Polsce. Ktoś ten układ ochrania, a systemy wewnętrznej kontroli w
        polskiej policji są zadziwiająco nieskuteczne.
        Marek
        • Gość: Kuimichino Re: Mialem podobne zdarzenie. IP: *.j.pppool.de 15.02.05, 20:42
          No wlasnie. Ciekawe, ze to moje zdarzenie mialo miejsce takze w woj.
          zielonogorskim, nawet niedaleko od Zagania. Tak wiec nie zawsze znieczuica
          spoleczna ale czasami strach przed policja zmusza obywateli do milczenia.... :(
    • Gość: dsdfds Re: Dresiarz katował, policjanci nie reagowali IP: 208.31.87.* 15.02.05, 19:54
      A w Polsce podobno jest duze bezrobocie. Czy tak? Zwolnic tych zahujowanych
      policjantow i przyjac takich co beda pracowac. Od razu sie poprawi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka