Dodaj do ulubionych

60. urodziny I LO w Gdańsku

IP: *.ppp.tiscali.fr 18.02.05, 19:37
jestem bardzo mile zaskoczony, ze znaleziono w usa sztandarowca!!
ja juz od 2 miesiecy pisze do komitetu organizacyjnego, ze nie tylko bylem w
poczcie sztandarowym, ale rowniez bylem redaktorem naszej pierwszej "gazetki"
gdzie umieszczalismy nie tylko informacje ale i wiersze (w tym moje), a
wszystko pod "opieka" halinki - czyli naszej prof od polskiego -------a to
wszystko pisze dlatego, ze nigdy nie dostalem odpowiedzi na moje
maile!!!!!!!!!!
chyba moja w mojej 1-ce jakis problemy
jestem sklonny pomoc w obchodach nawet mieszkajac we francji - niech sie
tylko ktos ze mna sprobuje nawiazac kontakt
rocznik - 1967
tomasz.bialkowski@freesbee.fr
pozdrowienia
szkoda tylko, ze musialem to zrobic poprzez "gazete"!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ryba zapomnieliście o największym polskim muzyku!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 20:43
      KRZYSIU SKIBA TEŻ KOŃCZYŁ JEDYNKĘ !!!!
      • Gość: student-univ-gda Re: zapomnieliście o największym polskim muzyku!! IP: *.chello.pl 19.02.05, 02:09
        W Jedynce spędziłem jak dotąd najpiękniejsze lata mojego życia!!!
        • Gość: Kristoff vonBeltov Re: zapomnieliście o największym polskim muzyku!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 20:47
          Jak się okazuje Jedynkę kończyli tęz tacy je..i zdrajcy jak pan z rocznika `64
          który teraz służy jak pies w siłach zbrojnych judeo-usa. Przykre. Co do samej
          szkoły to oprócz garstki coś wartych ludzi któych tam spotkałem to niestety
          większośc to piżmaki, prawiczki i abstynenci.

Slava.
          • lysyhh na Kristoffa 19.02.05, 21:18
            Zapomniałeś jeszcze dodać, że beznadziejny jestes również ty, ale cóz widocznie na oszołomów i jedynka jest bezradna.
            • Gość: Kristoff vonBeltov Re: na Kristoffa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 21:52
              Masz tu mój numer gg: 6639013 Ustawimy sie i zobaczymy czy mi powiesz prosto w
              oczy ze jestem benzdziejny i oszolom.
              • lysyhh Re: na Kristoffa 20.02.05, 02:50
                Właśnie potwierdziłeś to co pisałem. Co to znaczy umówimy się na ustawkę??? Jesteś komiczny!!! Moze najpierw się umów, jak taki jesteś kozak, z tym gosciem z rocznika 64 o którym piszesz "zdrajca" albo ludźmi o których piszesz "piżmaki i prawiczki". Ja do Twojego poziomu się nie zniżę. Jesteś kiepski koleś. Narka
                • Gość: Kristoff vonBeltov Re: na Kristoffa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 21:30
                  O, kolejny internetowy bohater :/ A poza tym słowo "ustawka" którego użyłeś (ja
                  tego nie zrobiłem) świadczy dobitnie o tym jaki ty poziom reprezentujesz. EOT.
                  • lysyhh Re: na Kristoffa 20.02.05, 23:18
                    Chciałem tylko zauważyć, że pisząc o internetowych bohaterach zapomniałeś się do nich zaliczyć, przecież to ty pierwszy zacząłeś pisać o zdrajcach i prawiczkack i piżmakach. Mam nadzieję, ze przyjdziesz kozaku na uroczystości szkoły i na forum powiesz wszystkim to co tu napisałeś. Jeżeli to zrobisz ja chętnie prosto w oczy powiem Ci że jesteś beznadziejny i oszołom z Ciebie. Sądzę zresztą że nie tylko ja Ci to wtedy powiem. Umowa stoi? Przemyśl to.
                    • marcinek1945 Re: na Kristoffa 04.03.05, 09:22
                      A nieprawda ? W tej szkole to same pipy od rocznika 84-85 począwszy. Prawiczki
                      to prawda oczywista. W mojej klasie bylo na 16 chlopa az 13 prawiczkow na
                      maturze. A jezeli ktos sluzy w armii USrAel-skiej a urodzil sie w Polsce to jest
                      zdrajcą i grozi mu wiezenie. A piżmaki to fakt niezaprzeczalny ! Acz jest ich
                      coraz mniej w zwiazku z obnizeniem sie poziomu szkolki. Jest setki osob co nie
                      maja czasu isc na piwo tylko chca sie uczyc. Dokladnie jak na UG.
                      • Gość: Uczen Racja IP: 213.192.64.* 28.04.05, 17:20
                        Po części racja. U mnie w klasie na 30 osób z 6 - 7 jest wporządku. Reszta to
                        nudziaże i kujony.
      • Gość: malgosia Re: zapomnieliście o największym polskim muzyku!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 02:45
        I Skiba, i wielu wielu innych bardzo ciekawych ludzi skończyło jedynkę. Ja
        natomiast przy kolejnych obchodach słyszę tylko o Donaldzie Tusku, Adamowiczu.
        Odechciewa się. A w czymże oni tacy wybitni. Każdy jedynkowicz zna choćby jedną
        osobę z wielu róznych względów o wiele ciekawszą, z ciekawszym doświadczeniem
        zawodowym i życiowym, niz Ci na okrągło wymieniani absolwenci. Szkoda.
    • Gość: Absolwent - 2004 Re: 60. urodziny I LO w Gdańsku IP: *.chello.pl 19.02.05, 02:10
      W Jedynce spędziłem cztery najpiękniejsze lata mojego życia. I tyle!!!
      • Gość: #### Re: 60. urodziny I LO w Gdańsku IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.05, 10:14
        No moze nie były to najpiękniejsze lata, ale wspominam miło ;)
        • Gość: ja _tez Re: 60. urodziny I LO w Gdańsku IP: 217.153.241.* 19.02.05, 14:51
          A moze ludzie sie poszukaja kto jak i kiedy jest stona www.przyjaciele.info
          mozna szukac znajomych ze szkoly chyba troche malo rozpropagowana
      • Gość: malgosia Re: 60. urodziny I LO w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 02:46
        Ja też.
    • Gość: "WILK" Re: 60. urodziny I LO w Gdańsku IP: *.gsd.gda.pl 19.02.05, 19:14
      No i o Marcinie "Łysym" Szczerkowskim. Najbardziej łysym z wszystkich
      jedynkowiczów.

Pozdrawiam braci i siostry z jednej jakże wspaniałej szkoły - mam nadzieje, że
      wystarczy ;-)))

...no i panią Sadłowską ;-)
      • lysyhh Re: 60. urodziny I LO w Gdańsku 19.02.05, 21:24
        Nie zapomnij Krystianie " Wilku" że jeszcze kończył ją Paweł zwany Wąskim z Radunicy i Tomasz zwany Larym. Pozatym cała klasa F też same orginały. A tak wogóle to pozdrawiam ich wszystkich. A Sadzia była the best i pani Walkusz wieczna nauczycielka biologii oraz pani od francuskiego o imieniu Grażyna. Wogóle było super w tej szkole.
    • Gość: Cieciu Re: 60. urodziny I LO w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 20:56
      Niestety, odkąd w 2002 roku zmienił się dyrektor szkoły, coraz trudniej jest
      nazywać Jedynkę' najlepszą szkołą w Gdańsku'. Nawet słynna niegdyś klasa
      matematyczna upada. A to, że nie sposób się czegokolwiek dowiedzieć, to też
      normalka - mój kolega, uczeń i administrator strony szkolnej, nie mógł się w
      sekretariacie dobić o rzetelnie informacje do zapełnienia nimi rzeczonej
      strony, a to już zakrawa na kabaret. Zresztą odkąd w ramach walki z niżem
      demograficznym zwiększono ilość klas w roczniku z 6-8 (jak to bywało do tej
      pory) do 11 i do szkoły zaczęli napływać ludzie z łapanki, nie dziwota, że
      poziom leci na łeb, na szyję.

I tylko taki cichy żal pozostaje, że szkoła, w której spędziłem cztery
      wspaniałe lata, zamienia się w centrum promocji bylejakości i przeciętności,
      gdzie ciekawe i wartościowe pomysły są ucinane wetem dyrektora.
      • marcinek1945 Re: 60. urodziny I LO w Gdańsku 03.03.05, 02:04
        Witaj Cieciu :) Wiesz pewnie kto z tej strony hhe :)

Masz racje w tym co piszesz. Szkoła zaczeła sie walić w sumie juz od naszego
        rocznika a łeb na szyje poleciało jak wyszliśmy z tej szkoły. Trudno odróżnić ją
        od technikum łączności już...
    • Gość: magduuucha Re: 60. urodziny I LO w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 21:03
      ciekawe czy gazeta ma zamiar napisac takze o jubileuszach innych 3miejskich
      szkol, jak np innym 60letnim ogolniaku - vlo. pewnie nie, bo oni zawsze o
      jedynce pisza, jakby im za to placili...
      • Gość: była uczennica Re: 60. urodziny I LO w Gdańsku IP: *.magtel.net.pl 21.02.05, 10:05
        Chodzilam do tej szkoły jeszcze za czasów kiedy jej poziom był O.K.. Wspomnienia mam średnie. Nie
        było tragicznie, ale zdecydowanie to studia były najwspanialszymi latami. Na obchody się nie
        wybieram. Jakoś mi nie tęskno.
    • Gość: 56 wystarczy sypiac z mincewiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 06:31
      zeby zostać dyrektorem
    • Gość: Ellimilial 60. grizzlin' urodziny I LO w Gdańsku IP: *.chello.pl 19.03.05, 16:52
      Z całym szacunkiem, ale I-ka może mogła mieć status najlepszej szkoły w tzw.
      Gdańsku jakieś 10-15 lat temu. Obecnie zajmuje dosyć mierną pozycję szkoły
      znienawidzonej. Ale tak a propos klas matematycznych - w Olimpiadzie
      Matematycznej w swoim regionie zajęła (pod względem ilości uczestników) II-gie
      miejsce - zatem I-sze w Gdańsku. Niewątpliwie za sprawą tak znamienitych
      profesorów jak p. Daszke. Niemniej, poziom wykształcenia w Gdańsku jest
      dramatycznie niski. Wspomniane dyrektorskie veto(zresztą pochodzące od
      człowieka, który nie za bardzo potrafi się podpisać w miejscu do tego
      przeznaczonym) czy brak inicjatywy ze strony nauczycieli nie dotyczy jedynie I-
      ki. Śmieszne wydają się również stypendia przyznawane przez miasto. Zamiast
      wspierać talenty pieniądze są rozdrabniane i rozdawane uczniom z określoną
      średnią i "osiągnięciami", które zazwyczaj są śmieszne. Nie wspomnę o
      sposobach, w jaki są one spożytkowywane. Tak marnuje się pieniądze przeznaczone
      na rozwój młodego pokolenia. Gdańska edukacyjna degrengolada rozkłada się
      równomiernie na wszystkie szczeble krzywo reformowanej edykacji, opartej na
      nadal socjalistycznym podejściu do nauczania, ogólnym braku zainteresowania ze
      strony nauczycieli(którzy często powinni być poddani intensywnym badaniom
      lekarskim jak i sprawdzeniu umiejętności nie tyle samego nauczania, co własnej
      wiedzy z przedmiotów, których nauczają) oraz atmosferze skłaniającej ucznia do
      oddania się słodkiej dekadencji, a nie rzetelnemu zgłębianiu wiedzy. Gdańskie
      licea w znacznej większości (a z podupadającą I-ką na czele) są nie miejscem
      rozwoju intelektualnego i społecznego, a miejscem dorastania wśród spryciarstwa
      i jakby "niezauważanego" krętactwa. Gratuluję Gdańskowi przyszłych obywateli.
      (Oczywiście nie wszędzie sytuacja przedstawia się tak paskudnie - jednak
      szkoły "trzymające poziom" są w mieście rzadkością, nie wspominając o komicznym
      podejściu do V L.O. jako "bazy informatycznej Gdańska" szczycącej się 2
      (słownie:dwoma) uczestnikami 2 etapu Olimpiady Informatycznej, podczas gdy III
      L.O. w Gdyni miało ich ok.40 (słownie:czterdziestu)).
    • 2wet Re: 60. urodziny I LO w Gdańsku 23.05.05, 00:01
      Witam Tomku!

Dzisiaj zatelefonował do mnie Jurek Dybicki zapowiadając udziął w jubileuszowym
      spotkaniu absolwentów "jedynki". Wspomniał również o Waszym spotkaniu w Paryżu.
      Miło o Tobie usłyszeć.

Pozdrawiam - Michał Kryczkowski.

p.s. 2wet w adresie mailowym nie oznacza, że jestem drugim weterynarzem w
      mieście :-)( skończyłem Wydz.Elektryczny P.G.), ale moim hobby jest
      krótkofalarstwo, a znak SP2WET.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka