cze67 10.07.02, 12:08 Zaczynam nowy watek odpowiedzia na pytanie saluto sprzed kiludziesieciu wpisow. Ow cyganski gitarzysta to Django Reinhard... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cze67 Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 12:14 A tak w ogole, to czy my nie jestesmy jakimis forumowymi rekordzistami? Tyle wpisow co mysmy zrobilismy to nie wiem czy ktos jeszcze zrobil. Przeciez to juz chyba 9 czy 10 raz zaczynamy. Czy ktos nad tym panuje? I gdzie nagrody!? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Głowna nagroda to wąsy i broda 10.07.02, 12:19 tak jest Django kupiłem sobie płytę i jestem pod wrażenim piękne rzeczy tam się dzieją Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: G?owna nagroda to wa˛sy i broda 10.07.02, 12:34 Obejrzyj sobie film Woody Allena, sprzed dwoch lat, tytul mniej wiecej taki - Przystojny i niefajny, czy tez Piekny ale bestia, cos w tym stylu, nie pamietam dokladnie. Opowiada on o nieistniejacym acz mozliwym amerykanskim gitarzyscie z lat 30-tych ubiegleho wieku (gra go wspaniale Sean Penn), ktorego idolem jest wlasnie Reinhard. Wspanialy film, wspanial muzyka - gitarowa. Szukalem sandtraku ale nie znalazlem. Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: G?owna nagroda to wa˛sy i broda 10.07.02, 12:42 cze67 napisał(a): > Obejrzyj sobie film Woody Allena, sprzed dwoch lat, tytul mniej wiecej taki - > Przystojny i niefajny, czy tez Piekny ale bestia, cos w tym stylu, nie pamietam > > dokladnie. Opowiada on o nieistniejacym acz mozliwym amerykanskim gitarzyscie z > > lat 30-tych ubiegleho wieku (gra go wspaniale Sean Penn), ktorego idolem jest > wlasnie Reinhard. Wspanialy film, wspanial muzyka - gitarowa. Szukalem sandtrak > u > ale nie znalazlem. Polecam!!! Masz rację świetny film Cze .. a gdzie ja mogłem usłyszeć o Django jak nie w filmie Allena na liście 30 ton to Go nie było od 14 lat :)))) A wiesz że u Allen muzyka w filmach jest mono ?!!! Ja ten film wypozyczyłem na DVD no i sie zdenerwowłem że płyta uszkodzona i surround nima miałem już reklamować ale na szczęście spotkałem kumpla i powiedział mi że na życzenie Woody Allena film nagrany jest w Dolby Digital Surround MONO :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: G?owna nagroda to wa˛sy i broda 10.07.02, 12:58 Polski tytuł to Słodki Drań angielskiego nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: G?owna nagroda to wa˛sy i broda 10.07.02, 13:02 Wlasnie, slodki dran... Ale skojarzenia tytulowe mialem dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: G?owna nagroda to wa˛sy i broda 10.07.02, 13:04 cze67 napisał(a): > Wlasnie, slodki dran... Ale skojarzenia tytulowe mialem dobre... to się fachowo nazywa ynteligencja :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: G?owna nagroda to wa˛sy i broda 10.07.02, 13:10 Bez przesady, to sie jakos inaczej nazywa, ale nie pamietam jak... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 12:20 cze67 napisał: > A tak w ogole, to czy my nie jestesmy jakimis forumowymi rekordzistami? Tyle > wpisow co mysmy zrobilismy to nie wiem czy ktos jeszcze zrobil. Przeciez to juz > > chyba 9 czy 10 raz zaczynamy. Czy ktos nad tym panuje? I gdzie nagrody!? No, jesteście wspaniali!!!!!!!!! Ja Was chwalę:)))))Wasza koleżanka forumowa;) Pewnie Wam to nie wystarczy??? Ale chociaż tyle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 12:28 lucy_z napisał(a): > cze67 napisał: > > > A tak w ogole, to czy my nie jestesmy jakimis forumowymi rekordzistami? Ty > le > > wpisow co mysmy zrobilismy to nie wiem czy ktos jeszcze zrobil. Przeciez t > o juz > > > > chyba 9 czy 10 raz zaczynamy. Czy ktos nad tym panuje? I gdzie nagrody!? > > No, jesteście wspaniali!!!!!!!!! Ja Was chwalę:)))))Wasza koleżanka forumowa; > ) > Pewnie Wam to nie wystarczy??? Ale chociaż tyle ;) > To bardzo dużo Lucy :) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 12:39 Dla mnie to tez wiele znaczy. Dziekuje (wzruszenie odbiera mi moc w palcach)... Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 12:20 ...mhmmmmm dla mnie to pierwszy w zwiazku z tym az strach zadawac pytania...bo ledwo kot sie ruszy, to nozyce sie odzywaja:-))))))))) M(c)iao gattopolacco Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 12:26 strach jest :)))) ja jak zaczynałem to też się trochę obawiałem jak tu będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 12:37 Stary, mnie iwa musiala przekonywac, za uszy mnie ciagnela. Zawsze na poczatku jest trudno, ale powiem wam, mlodziaki, ze to jeden z niewielu watkow gdzie nikt na nikogo nie krzyczy. I to jest (miedzy innymi to) bardzo fajne. Tak, ze bez oporow, pytaj gattapolacco, najwyzej nie bedziemy wiedzieli... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 12:42 Przypomne jedynie dla porzadku (bo nie wszyscy pamietaja ten odlegly czas), ze zalozycielem watku byl janusz do ktorego dolaczyla zaraz iwa. A potem byl zoppoter... I to sa nasi ojcowie (i matka) zalozyciele, ktorym winnismy czesc i uszanowanie. Uszanowanie ojcowie (i matko)! Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 12:44 cze67 napisał(a): > Przypomne jedynie dla porzadku (bo nie wszyscy pamietaja ten odlegly czas), ze > zalozycielem watku byl janusz do ktorego dolaczyla zaraz iwa. A potem byl > zoppoter... I to sa nasi ojcowie (i matka) zalozyciele, ktorym winnismy czesc i > > uszanowanie. Uszanowanie ojcowie (i matko)! Tak jest ! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 12:47 cze67 napisał: > Przypomne jedynie dla porzadku (bo nie wszyscy pamietaja ten odlegly czas), ze > zalozycielem watku byl janusz do ktorego dolaczyla zaraz iwa. A potem byl > zoppoter... I to sa nasi ojcowie (i matka) zalozyciele, ktorym winnismy czesc i > > uszanowanie. Uszanowanie ojcowie (i matko)! Ha, ha, ha:))) Dwóch ojców i jedna matka:) Ale zdolne dzieci spłodzili:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 12:51 Nie, no... Janusz i Iwa są rodzicami, ja też się tylko przyłączyłem... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 12:54 Musi byc trojca i juz. Zbytek skromnosci, gdyby nie Ty, nie byloby Beatlesow, gdyby nie bylo patan o Beatlesow, nie bylo by mnie na tym watku, gdyby mnie na tym watku nie bylo... Strach pomyslec... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 12:54 zoppoter napisał(a): > Nie, no... > Janusz i Iwa są rodzicami, ja też się tylko przyłączyłem... Czyli klasyczny trójkącik :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 11.07.02, 08:49 No w rzeczy samej. Trójkącik. Ale jakie to było miłe... I jest nadal... (tu się iwa oblizała obleśnie) Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 12:46 ...bardzo prosze... jaka plyta rozpoczyna sie "wejsciem" slynnego detektywa Ph.Marlow'a? M(c)iao gattopolacco Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 12:48 O kurcze, mi z Marlowem kojarzy sie Private Invistigation - Dire Straits, ale to nie jest (o ile pamietam) pierwszy utwor na Love Over Gold... Wiec... Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 12:54 cze67 napisał: > O kurcze, mi z Marlowem kojarzy sie Private Invistigation - Dire Straits, ale t > o > nie jest (o ile pamietam) pierwszy utwor na Love Over Gold... Wiec... no, nie ..inny rodzaj muzyki... Marlowe rzeczywiscie wchodzi ..tzn dzwoni do drzwi i przedstawia sie....szukajcie,szukajcie M(c)iao gattopolacco Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 12:58 cze67 napisał: > Inny, czyli jaki? ..jazz... gattopolacco Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 13:00 To moze MIles Davis? Byla taka plyta gdzie jakis Polak mowil, hej czlowieku, jestes aresztowany (You Ander Arest - tytul plyty), wszystko co powiesz moze byc uzyte przeciw tobie... Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 13:05 cze67 napisał: > To moze MIles Davis? Byla taka plyta gdzie jakis Polak mowil, hej czlowieku, > jestes aresztowany (You Ander Arest - tytul plyty), wszystko co powiesz moze by > c > uzyte przeciw tobie... ...jeszcze jedna podpowiedz Miles Davis to trabka a ten (autor) to kontrabasista :-))))) gattopolacco Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 13:07 Charlie Haden? Moja inwencja wlasnie sie skonczyla... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 13:14 Eeee a ja myślę że to The Police nazwa pasuje do tytułu no i Sting grał na kontrabasie jazz :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 13:19 cze67 napisał: > Charlie Haden? Moja inwencja wlasnie sie skonczyla... Brvissimooooooooo! a tytul plyty "Always say goodbye" del 1993..fantastyczna M(c)iao gattopolacco Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 13:29 Ja jak zwykle ostatnio z doskoku i na krotko. Juz samo czytanie Waszych zmagan zajmuje sporo czasu. Wroce nachwile do tej pinkfloydowskiej krowy i zadam dwa pytanka: - gdzie odbyl sie koncert "Atom Haert Mother" (chyba z tego koncertu jest to nagranie na plycie) - do plyty dalaczony byl przepis na sniadanie - co polecano tam jesc? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 13:41 ja.nusz napisa?: > > Ja jak zwykle ostatnio z doskoku i na krotko. Juz samo czytanie Waszych zmagan > zajmuje sporo czasu. > Wroce nachwile do tej pinkfloydowskiej krowy i zadam dwa pytanka: > - gdzie odbyl sie koncert "Atom Haert Mother" (chyba z tego koncertu jest to > nagranie na plycie) w Royal Albert Hall4 (strzelam bo nie wiem) > - do plyty dalaczony byl przepis na sniadanie - co polecano tam jesc? sadzac z odglosow na psychodelicznym sniadaniu alana to byla jajecznica i tosty Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 13:45 ja.nusz napisał: > > Ja jak zwykle ostatnio z doskoku i na krotko. Juz samo czytanie Waszych zmagan > zajmuje sporo czasu. > Wroce nachwile do tej pinkfloydowskiej krowy i zadam dwa pytanka: > - gdzie odbyl sie koncert "Atom Haert Mother" (chyba z tego koncertu jest to > nagranie na plycie) > - do plyty dalaczony byl przepis na sniadanie - co polecano tam jesc? wydaje mi sie ze nagranie jest studyjne.... przepis to typowo angielskie sniadania: kawa, jajka na bekonie, toast ..tak przynajmniej wynika z dzwiekow....nie mam po reka tej plyty... gattopolacco Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: No to Bach... i Zappa oczywiscie 10.07.02, 13:52 gattopolacco napisała: > ja.nusz napisał: > > > > > Ja jak zwykle ostatnio z doskoku i na krotko. Juz samo czytanie Waszych zm > agan > > zajmuje sporo czasu. > > Wroce nachwile do tej pinkfloydowskiej krowy i zadam dwa pytanka: > > - gdzie odbyl sie koncert "Atom Haert Mother" (chyba z tego koncertu jest > to > > nagranie na plycie) > > - do plyty dalaczony byl przepis na sniadanie - co polecano tam jesc? > > wydaje mi sie ze nagranie jest studyjne.... > przepis to typowo angielskie sniadania: kawa, jajka na bekonie, toast ..tak > przynajmniej wynika z dzwiekow....nie mam po reka tej plyty... > gattopolacco > Nie jestem pewny, czy ten koncert jest na plycie (publiki nie slychc) ale grali to tez w Hajdparku przd 50.tys. widownia. A polecane sniadanko to byl przepis na jajecznice na krowim mozgu - danie, ktore na pewno wymarlo w epoce BSE. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Podobno sa podobni... 10.07.02, 13:37 W latach 70 byla na trojce taka audycja, w ktorej prezentowano zespoly o bardzo zblizonym brzmieniu - najczesciej bylo to powodem wedrowek roznych muzykow, zakladania nowych grup itp. Pamietacie jakies przyklady? Jak np. Free i Bad Company. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Podobno sa podobni... 10.07.02, 13:51 Mnie np. muzyka Yes z lat 80. kojarzy sie z zespolem Anderson-Wakeman-Bruford-Howe. Sam nie wiem czemu... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Podobno sa podobni... 10.07.02, 15:10 Traffic może albo Flowerport Men ale to przypuszczenia byłem zbyt mały Żwirka i Muchomorka to pamietam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Podobno sa podobni... 10.07.02, 15:17 Fajna bajka, swoja droga, miala przy tym taki mroczny klimat, a jednoczesnie bardzo byla pozytywna... Tak tylko napisalo mi sie, ja tez bylem wowczas maly... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: RED HOT 10.07.02, 13:43 Slovak, a na imie mial jakos dziwnie - Hileli? Ale juz nie zyje... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Covery, covery... 10.07.02, 13:49 A taka okladka - jeden samochodzik na drugim, ten wyzej nieco mniejszy, w niedwuznacznej pozie? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Covery, covery... 10.07.02, 14:40 NIkt nie odpowiada, to dodam jeszcze jadna zagadke, a co? Na jakiej plycie okladka wyglada nastepujaca - krzeslo a przy nim cos w rodzaju fajek, fajeczek i wielkich faj. Duzo tego... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Covery, covery... 10.07.02, 15:17 Rany ja mam kłopoty z okładkami a wychowałem się na kasetach i CD ciekawe jak dają sobie fani mp3 :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Covery, covery... 10.07.02, 15:22 No to podpowiem - pierwszy zespol to rockandrollowa grupa ze stanow porownywana czesto do stanesow (podobienstwa obu wokalistow). Druga plyta pochodzi od czlonka najslynniejszego (i wedlug mnie, najlepszego) bendu wszechczasow... Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Covery, covery... 10.07.02, 15:25 cze67 napisał(a): > No to podpowiem - pierwszy zespol to rockandrollowa grupa ze stanow porownywana > > czesto do stanesow (podobienstwa obu wokalistow). AEROSMITH? > Druga plyta pochodzi od czlon > ka > najslynniejszego (i wedlug mnie, najlepszego) bendu wszechczasow... "PIPES OF PEACE"? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Covery, covery... 10.07.02, 15:32 Tak jest - Aerosmith - Pump - dodam. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Covery, covery... 10.07.02, 22:48 Pytanie na sniadanie: okladka: wiejskie dzieci przygladajace sie czemus w rodzaju objazdowego teatrzyku, ktorego glowna postacia jest facet z duzym bebnem, calosc jest na niebiesko? Jak beda problemy, to podam jakis tytul z tej b. przyjemnej plyty. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Podciagam i zapytuje 11.07.02, 09:59 Podciegne ciut, bo o nas zapomna. A pytanie znow okladkowe: Dwie niewiasty (trzecia na odwrocie) z oszczepami - co to? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Podciagam i zapytuje 11.07.02, 10:18 Jaki słynny(?) i rewelacyjny zespół z krajów beneluxu nagrał płyty pt.Worst case scenario , Ideal Crash Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Podciagam i zapytuje 11.07.02, 10:41 Nie mam pojecia - podpowiedz poprosze Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: Podciagam i odpowiadam 11.07.02, 10:59 saluto napisał(a): > Jaki słynny(?) i rewelacyjny zespół z krajów beneluxu nagrał płyty pt.Worst > case scenario , Ideal Crash Deus? gattopolacco Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Podciagam i zapytuje 11.07.02, 10:40 ja.nusz napisa?(a): > Podciegne ciut, bo o nas zapomna. > A pytanie znow okladkowe: > > Dwie niewiasty (trzecia na odwrocie) z oszczepami - co to? "Flesh and Blood" Roxy Music, odpowiadam.... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Covery, covery... 11.07.02, 10:43 ja.nusz napisa?(a): > Pytanie na sniadanie: > > okladka: wiejskie dzieci przygladajace sie czemus w rodzaju objazdowego > teatrzyku, ktorego glowna postacia jest facet z duzym bebnem, calosc jest na > niebiesko? > Jak beda problemy, to podam jakis tytul z tej b. przyjemnej plyty. Sa problemy Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Covery, covery... 11.07.02, 10:50 cze67 napisał(a): > ja.nusz napisa?(a): > > > Pytanie na sniadanie: > > > > okladka: wiejskie dzieci przygladajace sie czemus w rodzaju objazdowego > > teatrzyku, ktorego glowna postacia jest facet z duzym bebnem, calosc jest > na > > niebiesko? > > Jak beda problemy, to podam jakis tytul z tej b. przyjemnej plyty. > > Sa problemy Jest tam kawalek pt."22000 Days" Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Covery, covery... 11.07.02, 11:18 cze67 napisał: > Hmmm.... Dodam, ze na tej plycie na klawiszach gral niejaki Patric Moraz Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Covery, covery... 11.07.02, 11:21 I jeszcze jeden kower: Znany muzyk (baaaaaardzo znany) z roza w zebach a w tle motocylk. Chiba za latwe. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Covery, covery... 11.07.02, 11:27 Facet z roza w zebach? Latwe? Chyba dla pytajacego... Jakiej jest karnacji na twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Covery, covery... 11.07.02, 11:30 Ten Refugee to o Moraza chodzi a nie o roze w zebach... Oczywiscie... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Covery, covery... 11.07.02, 11:36 cze67 napisał: > Ten Refugee to o Moraza chodzi a nie o roze w zebach... Oczywiscie... Moraz to Refugee ale nie o te olyte chodzilo. Ostatnia podpowiedz: tytul plyty zaczyna sie "Long Distance..... A ten z rozo w zebach jest Tobie bardziej znany niz wielu innym... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Covery, covery... 11.07.02, 11:40 Moj ojciec? Ale on nie nagrywa zadnych plyt... Chodzi oczywiscie o makartneja. Rzeczywiscie jest taka plyta z lat 70-tych, cos z roza w tytule (i zebach). A Long Distance kojarzy mi sie z Yes, ale oni nie nagrali zadnej plyty pod tym tytulem, to jestem w kropce, poza tym, okladki tworzyl im Roger Dean i byly to nieziemskie krajobrazy a nie dzieci.... Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Róża w zebach 11.07.02, 11:40 Z różą w ryjofonie pokazał sie na którejś płycie Paul McCartney... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Róża w zebach 11.07.02, 11:47 zoppoter napisał: > Z różą w ryjofonie pokazał sie na którejś płycie Paul McCartney... "Red Rose Speedway" A na ktorej solowej plycie McCartney zagral "Yesterday" Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Róz˙a w zebach 11.07.02, 11:50 Give Me Regard To cos tam street, jest tam takze ladna wersja The Long And Winding Road, taka jaka Paul chcial miec jeszcze na Let It Be, czyli bez chorkow i orkiestry... Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: Róz˙a w zebach 11.07.02, 11:55 cze67 napisał: > Give Me Regard To cos tam street, jest tam takze ladna wersja The Long And > Winding Road, taka jaka Paul chcial miec jeszcze na Let It Be, czyli bez chorko > w > i orkiestry... i chyba jeszcze Tipping the live fantastic gattopolacco ps a co z Deus..nikt nie powiedzial czy trafne Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Róża w zebach 11.07.02, 11:50 ja.nusz napisał(a): > zoppoter napisał: > A na ktorej solowej plycie McCartney zagral "Yesterday" Regards from Broad Street, albo jakoś tak... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Róża w zebach 11.07.02, 11:55 zoppoter napisał(a): > ja.nusz napisał(a): > > > zoppoter napisał: > > > A na ktorej solowej plycie McCartney zagral "Yesterday" > > Regards from Broad Street, albo jakoś tak... "Give my regards to Broad Stree"- odpowiedz zaliczona oczywiscie - Was z Beatlesow jednak zagiac sie nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: Covery, covery... 11.07.02, 11:40 ja.nusz napisał: > cze67 napisał: > > > Ten Refugee to o Moraza chodzi a nie o roze w zebach... Oczywiscie... > > Moraz to Refugee ale nie o te olyte chodzilo. Ostatnia podpowiedz: tytul plyty > zaczyna sie "Long Distance..... > > A ten z rozo w zebach jest Tobie bardziej znany niz wielu innym... Sir Paul !!!!!!!! gattopolacco Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Covery, covery... 11.07.02, 11:44 Niezle, niezle, trzy takie same odpowiedzi w ty samym czasie. No i kto wygral? Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: Covery, covery... 11.07.02, 11:46 cze67 napisał: > Niezle, niezle, trzy takie same odpowiedzi w ty samym czasie. No i kto wygral? wszyscy i nikt:-)))))))))..niezly chorek.. gattopolacco Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Covery, covery... 11.07.02, 11:52 "Long Distance Voyager" - to Mlody Blus z chy 1981 roku - byla to ich pierwsza plyta po kilkuletniej przerwie. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Covery, covery... 11.07.02, 12:19 Acha, to bym nie zgadl. A taka okladka - rysunek artysty, gdy mia? 11 lat - indianie na koniach sobie jada. Plyta nagrana przez artyste ktory mia? wowczas 34 lata.... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Covery, covery... 11.07.02, 12:22 Albo taka - silacz, karzelek, mim i linoskoczek, no wlasnie... Odpowiedz Link Zgłoś
bar.arab Re: Covery, covery... 11.07.02, 12:27 cze67 napisał: > Acha, to bym nie zgadl. A taka okladka - rysunek artysty, gdy mia? 11 lat - > indianie na koniach sobie jada. Plyta nagrana przez artyste ktory mia? wowczas > 34 > lata.... Na "Walls and Bridges" Lennona jest jego rysunek jako jedenastolatka, ale tam nie ma zadnych Indiancow tylko chopaki grajo w noge. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Covery, covery... 11.07.02, 12:31 bar.arab napisała: > cze67 napisał: > > > Acha, to bym nie zgadl. A taka okladka - rysunek artysty, gdy mia? 11 lat > - > > indianie na koniach sobie jada. Plyta nagrana przez artyste ktory mia? wow > czas > > 34 > > lata.... > > Na "Walls and Bridges" Lennona jest jego rysunek jako jedenastolatka, ale tam n > ie > ma zadnych Indiancow tylko chopaki grajo w noge. Witamy, witamy kogos nowego. Indianie na kuniach sa ale w srodku okaldki. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Covery, covery... 11.07.02, 12:33 Obaj macie racje, sorry zasugerowalem sie tym co w srodku, ale Prawdziwych Znawcow Muzyki to nie zmyli. Swietnie! Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 A silacz, karzelek... 11.07.02, 12:51 No wlasnie, a silacz, karzelek, mim i linoskoczek??? Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: A silacz, karzelek... 11.07.02, 13:01 cze67 napisał: > No wlasnie, a silacz, karzelek, mim i linoskoczek??? Widziałem to gdzieś. Za cholerę nie pamiętam gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: A silacz, karzelek... 11.07.02, 13:02 Amerykanski zespol z charyzmatycznym wokalista... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: A silacz, karzelek... 11.07.02, 13:29 ... i polskim akcentem. Oczywiscie nie wokalista, tylko zespol mial polski akcent. Wiecej nie podpowiem. Nie podpowiem i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: A silacz, karzelek... 11.07.02, 15:44 popowiedz chociaż tytuł płyty :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cze Re: A silacz, karzelek... IP: *.se.com.pl 11.07.02, 16:10 A myslalem ze to takie latwe. Wokalista tego zespolu nie zyje! Lezy na cmentarzu w Paryzu! Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: A silacz, karzelek... 11.07.02, 16:18 Gość portalu: cze napisał(a): > A myslalem ze to takie latwe. Wokalista tego zespolu nie zyje! Lezy na cmentarz > u > w Paryzu! buuuuuuuuuuu!!!nadal ciemno .... gattopolacco Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: A silacz, karzelek... 11.07.02, 16:21 Druga plyta zespolu The Doors - Strange Days. Na razie - ide do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja wiedziałam od dawna, kto leży na Pere Lachaise 11.07.02, 23:05 ale się nie odzywałam. Wracam do żywych powolutku. I anonsuję (encyklopedycznie), że uwielbiam faceta pt. Corelli. Żeby usunąć te kowery, to ja się uprzejmie pytam, jaki instrument ów Corelli kochał nad życie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u92 Re: wiedziałam od dawna, kto leży na Pere Lachaise IP: *.dip.t-dialin.net 11.07.02, 23:12 Mandoline i nie polamal jej na gorce ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: wiedziałam od dawna, kto leży na Pere Lachais 11.07.02, 23:30 U!!!!! wiedzialam, że będziesz wiedział!!!!! A tak a propos, moja babcia kłociła się z siostrami plattem... Tylko kto będzie wiedzial, co kto połamał na górce.... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: wiedziałam od dawna, kto leży na Pere Lachais 12.07.02, 08:55 Z jakim artystą muzyki popularnej nagrał płytę Nigel Kennedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: wiedzia?am od dawna, kto lez˙y na Pere Lachais 12.07.02, 12:14 Saluto poprosze o podpowiedz, bo nie wiem. A reszte chcialbym zachecic do odpowiedzi na takiego oto pytanie - kto na czym gral w zespole Emerson, Lake and Palmer? Wiem, ze troche to glupie, ale goraco i w ogole, to myslec sie nie chce za bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: wiedzia?am od dawna, kto lez˙y na Pere Lachais 12.07.02, 13:07 ten muzyk stworzył teraz grupę The Lilac Time Emerson grał na casio Lake basie na muzima 2 Palmer na kociałkach polmuz :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
saluto unda dłużyzna nic sie nie dzieje............. 12.07.02, 13:58 Jaką ksywkę miał pierwszy woklista grupy Dezerter Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: unda d?uz˙yzna nic sie nie dzieje............. 12.07.02, 14:07 Jak moze sie cos dziac, jak watek otwiera mi sie piec minut! Przeciez to Skandal! Tak sie chyba nazywal ow koles z Dezertera... (albo Robal, czy jakos tak...) Lilac nic mi nie mowi... Ktory ze slynnnych perkusistow uzywal nieprzecietnie dlugich paleczek? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: unda d?uz˙yzna nic sie nie dzieje............. 12.07.02, 14:22 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) no Wiesz Cze..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cze Re: unda d?uz˙yzna nic sie nie dzieje............. IP: *.se.com.pl 12.07.02, 14:25 Te no wiesz dotyczy Skandala, paleczek czy tego zespolu? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: unda d?uz˙yzna nic sie nie dzieje............. 12.07.02, 14:38 pałeczek nieprzeciętnie długich jest chyba taki kompleks małej pałeczki :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: unda d?uz˙yzna nic sie nie dzieje............. 12.07.02, 14:43 to ja go nie mam, powiem ci w sekrecie, i mnie sie nie skojarzylo, ciekawe... chodzilo mi oczywiscie o paleczke perkusyjna, takie drewniane cos, czym perkusista uderza w beben lub talerz... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: unda d?uz˙yzna nic sie nie dzieje............. 12.07.02, 14:54 no to podpowiedź będzie potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: unda d?uz˙yzna nic sie nie dzieje............. 12.07.02, 15:22 Baaaaardzo znany perkusista, nosil dlugie wlosy, juz nie zyje.... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: unda d?uz˙yzna nic sie nie dzieje............. 12.07.02, 15:28 Bonham ? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: unda d?uz˙yzna nic sie nie dzieje............. 12.07.02, 15:30 Znakomicie, no to co, chyba bedziemy sie zegnac. Pa Odpowiedz Link Zgłoś