Dodaj do ulubionych

Mówi Lech Wałęsa: Idę w bój, czekam na poparcie

• Gość: normalny Re: Mówi Lech Wałęsa: Idę w bój, czekam na poparc IP: *.bchsia.telus.net 14.06.05, 16:46
      Lechu jak nie chcesz to sie nie zmuszaj do kandydowania.Juz raz uszczesliwiles
      nas Polakow bedac prezydentem drugi raz narod na ten numer z toba sie nie
      nabierze.Baw sie dobrze na swoich imieninach z Kwasniewskim a nie zapomnij tez
      zaprosic Jaruzelskiego i Kiszczaka bo twoim bylym kolegom ze stoczni to ty
      mozesz podac noge.Chlopie jestes zalosnym politykiem i zrozum wreszcie ze juz
      nikt sie z toba w kraju nie liczy.
    • Gość: redox Re: Mówi Lech Wałęsa: Idę w bój, czekam na poparc IP: *.gwarbit.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 16:48
      W końcu wiadomo skąd nagle u Wałęsy taka "sympatia" do Kwaśniewskiego, chęć
      pojednania itp. Mydlenie oczu wyborcom, nic więcej.
    • Gość: Jacek z Piotrkowa Re: Mówi Lech Wałęsa: Idę w bój, czekam na poparc IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 14.06.05, 17:19
      Ja jako mieszkaniec trybunalskiego grodu o ponad 500-letniej tradycji
      parlamentarnej radzę panu Lechowi Wałęsie:
      Po pierwsze, zakup nowego sprętu wędkarskiego i wielu miłych wrażeń nad wodą.
      Po drugie, nie kompromituj pan siebie i tych, którzy na pana głosowali.
      po trzecie, "...kończ waść, wstydu oszczędz" bo jeszcze trochę i nikt panu ręki
      nie poda.
      • Gość: Amie Re: Mówi Lech Wałęsa: Idę w bój, czekam na poparc IP: *.l5.c4.dsl.pol.co.uk 15.06.05, 15:01
        On ma tupet. Papiez zrobil jemu przyjemnosc... ale niech nauczy sie mowic
        inteligentnym jezykiem. T.en prostak robil nam wstyd przez kilka lat i na
        dodatek zostawil sytuacje w oplakanym stanie. Lepiej niech otworzy jakies
        przedsiebiorstwo elektryczne i zatrudni kilku, bedzie mniej bezrobotnych
    • Gość: Realista Re: Mówi Lech Wałęsa: Idę w bój, czekam na poparc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 17:22
      Kończ Waść, wstydu oszczędź.
      • radnydzielnicy Mam prośbę do forumowiczów, nie zniechęcajcie 15.06.05, 09:52
        tego małego człowieczka którego kiedyś wielka fala (oraz przypadek i coś
        jeszcze, vide relacje A. Gwazdy, Walentynowicz, Wyszkowskiego, nawet milczenie
        Borusewicza...) wyniosła za wysoko dla niego.
        Martwi mnie to że ten mały człowieczek (podobno w necie czasem surfuje)
        rzeczywiscie zniechęci się tymi wypowiedziami i nie zastartuje... A ja czekam na
        niego na jakimś wiecu wyborczym aby mu coś powiedzieć osobiście. Mam nadzieję że
        nie zdążą mi mikrodofonu wyłączyć jak kiedyś...
        1. To forum jest po polsku (na szczęście) to Świat nie przeczyta (tak lepiej) i
        niech legenda funkcjonuje, bywam za granicą i tam nigdy bufona bufonem i
        cwaniaczkiem nie nazywam ani nie nazwę... Bo to się nie opłaca nam Polakom.
        Trzeba TAM legendę podtrzymywać. Co innego u nas, w domu, patrz punkt 2.
        2. Natomiast wewnatrz, tutaj w domu to prawdę mozemy i powinniśmy sobie
        powiedzieć wszystko. Ku przestrodze dla naszych dzieci. Ja mam nadzieję że
        wystartuje to będzie uciecha i pewna nagroda dla takich jak ja (posłałem nawet
        swego czasu 100 USD na jego komitet wyborczy...), oszukanych przez człowieczka
        (pamiętacie to jego budowanie "lewej nogi", komuchy go wyrolowali potem przy
        wyborach, Kwacha poparli zamiast niego, niewdzięcznicy ha, ha...)
        3. Sam teraz zagłosowałem w sondzie na TAK i proszę wszystkich o to samo. On nas
        wyrolował, to my teraz w sondazach wszelkich dawajmy mu punkty, nie startuje,
        Potem przy urnie wyborczej wyrolujemy go tak jak on nas wyrolował. A więc
        kończymy krytykę, teraz popieramy. Lechu, wracaj, zrób porządek. Czekamy na
        Ciebie, Wielki Elektryku !
    • Gość: merowing Re: Mówi Lech Wałęsa: Idę w bój, czekam na poparc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 18:16
      I dobrze, niema Cimoszewicza, to dam głos na Lecha. Ta cała reszta, to
      polityczne robactwo.
    • Gość: anty-anty-anty Re: Mówi Lech Wałęsa: Idę w bój, czekam na poparc IP: *.onlink.net 14.06.05, 18:41
      Boze chron nas przed tym pajacem, przeciez tego belkotu juz sluchac nie mozna.
      Wiem ze on nie ma za grosz rozumu ale niech sie "powoduje" milosierdziem Bozym
      i oszczedzi nam swojej prezydentury. Nie chce utworzenia nastepnego nastepnego
      dzialu nierobow, ktorzy beda tlumaczyc walesi belkot na zrozumialy dla
      wszystkich jezyk polski . Nie kcem mniec takiego prezydenta, bo na takiego
      pajaca nie zaslugujem.
    • Gość: marek Re: Mówi Lech Wałęsa: Idę w bój, czekam na poparc IP: *.rumia.sdi.tpnet.pl 14.06.05, 18:59
      A jednak musi ... Kiszczak kazał
      • Gość: jaceloth Lech Wałęsaliderem KPEiR!!! IP: *.icpnet.pl 14.06.05, 19:04
        Lechu!stań na czele Krajowej Partii Emerytów i Rencistów
    • Gość: . Wałęsa uwazaj , bo sonda obok jest manipulacją ... IP: *.promax.media.pl 14.06.05, 19:32
      ze strony "gazety michnikowej " , chca Ciebie wymanewrowac , to sa szuje ,
      badz czyjny
    • Gość: Obserwator Re: Mówi Lech Wałęsa: Idę w bój, czekam na poparc IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.05, 20:00
      Elektryku do dziela.Szkoda ze na Ciebie juz nikt nie czeka.
    • adalberto3 Znane przypadki z podręczników psychiatrii. 14.06.05, 20:33
      "Ktoś nie chce, ale musi". Psychatria nazywa takie przypadki natręctwami. To
      rodzaj nerwicy. Na całe szczęście nie jest to psychoza. Chociaż bez
      szczegółowego badania trudno to ocenić.
    • nessuno Re:Oj panie Lechu 14.06.05, 20:47
      Kiedyś był z Pana taki równy gość.Zatracił się Pan,otoczył głupkami.Może jeszcze
      nie jest Pan do końca przekreślony.Ja przynajmniej może jeszcze dam Panu
      szansę,ale to przecież tak mało...
    • brucee Re:Popieram 14.06.05, 21:00
    • Gość: autor Re: Mówi Lech Wałęsa: Idę w bój, czekam na poparc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 21:15
      Wszystko wskazuje, że imieniny Lecha Wałęsy przypadające w roku wyborczym
      przejdą do historii jako duże wydarzenie towarzyskie i polityczne.

Nastąpiła jakościowa zmiana w doborze gości i klucza, według którego są zapraszani.

Z przecieków prasowych wynika, że trzon biesiadników stanowić będą strony
      okrągło- stołowego porozumienia ponad podziałami. Nie zabraknie takich postaci
      jak urzędujący prezydent Aleksander Kwaśniewski czy mąż stanu wszechczasów,
      wybitny myśliciel i intelektualista, laureat niezliczonych nagród i odznaczeń
      profesor Bronisław Geremek.

Uroczystości uświetnią też tak znamienite osobistości jak Tadeusz Mazowiecki,
      Włodzimierz Cimoszewicz czy Marek Borowski. Jednym słowem u Pana Ryszarda
      Kokoszki, gdańskiego restauratora, który tradycyjnie już od lat organizuje
      przyjęcia imieninowe legendarnego elektryka zbierze się sama śmietanka
      beneficjantów ostatnich 16 lat.

Koalicja strachu przed tegorocznymi wyborami zmusiła tych ludzi do rozebrania
      sztucznej barykady, którą z takim trudem budowano przez lata. Barykady, która
      miała tubylczej ludności symbolizować, kto jest „nasz”, a kto jest „wróg”.
      Mijające tygodnie dość dobitnie uzmysłowiły Polakom, że tak naprawdę tych ludzi
      więcej łączy niż dzieli.

Ostatnie histeryczne zabiegi Wałęsy w obronie swojej legendy, wściekłe ataki na
      środowiska patriotyczne i prawicowe nie przyniosły jak chciałby nasz bohater
      oczekiwanych efektów.

Stało się coś zupełnie odwrotnego.

Wałęsa coraz bardziej jawi się nam jako mały uwikłany w coś człowieczek
      miotający się od ściany do ściany.

Umizgi do szefa antynarodowej junty generała Jaruzelskiego czy jego janczarów
      wyglądają tak żałośnie, że jest tylko kwestią czasu, kiedy mit człowieka, który
      obalił komunizm upadnie całkowicie i bezpowrotnie. Może się stać również i tak,
      że nawet niewątpliwe wcześniejsze zasługi tego człowieka zostaną przesłonięte
      dzisiejszymi kompromitującymi go zachowaniami.

Szukanie potwierdzenia swojego bohaterstwa, patriotyzmu i niezłomności u katów i
      byłych komunistycznych kacyków to nic innego jak samobójstwo narodowej legendy.
      Wielki niegdyś dla wielu Polaków Lech Wałęsa maleje w naszych oczach na własne
      życzenie. I może dlatego wcale mi go nie żal.

Nie trzeba przecież jakiejś wyjątkowej wnikliwości i inteligencji żeby dojść do
      wniosku, że jest coś na rzeczy i istnieje jakaś tajemnica w życiorysie tego
      człowieka.

Kilka dni temu minęła 13-ta rocznica pamiętnej nocy teczek. Nocy, kiedy ta sama
      ekipa, która 18 czerwca będzie gościć na urodzinach ex prezydenta obalała rząd
      Jana Olszewskiego. Być może w Gdańskiej restauracji zabraknie takich ważnych
      negatywnych aktorów tamtych wydarzeń jak Donald Tusk czy Jan M. Rokita, ale
      przecież nie sposób zgromadzić wszystkich.

Tamtej pamiętnej nocy Lech Wałęsa miał niepowtarzalną szansę stanąć przed
      narodem i wyznać całą prawdę. Okazałby się postacią wielka, choć tragiczną. Nikt
      zapewne nie miałby mu niczego za złe. Wszystko zostałoby mu z pewnością
      wybaczone. Błąd, jaki popełnił wtedy mści się w sposób dramatyczny. Dzisiejszy
      Wałęsa tak jak i wówczas nie odwołuje się do narodu, lecz do ludzi
      skompromitowanych. Myśli, że świadectwo moralności wydane przez komunistów i
      byłych moskiewskich sługusów zastąpi świadectwo prawdy.

Wałęsa tak naprawdę okazał się małym kombinatorem i człowiekiem, który dzisiaj
      tak jak i w czerwcu 1992 roku przedkłada własny egoistyczny interes nad dobro
      ojczyzny.

Idę o zakład, że jego marzeniem jest, aby do władzy doszły siły, które zapewnią
      trwanie jego legendy, a nie pomyślność Polski. Wałęsa zrobi wszystko, aby
      postkomuniści wraz z Partią Demokratyczną mieli jak największy wpływ na losy
      kraju po wyborach. Jest pytanie czy ma w zanadrzu plan „B”?

Co się stanie, jeżeli dzisiejsi gwaranci uczciwości i wielkości elektryka z
      Gdańska zejdą na margines życia politycznego?

Póki, co trwają przygotowania do obchodów imienin. Pan Ryszard Kokoszka powinien
      suto zastawić stół i koniecznie ustawić go w kształcie okręgu. Należałoby też
      zarezerwować kilka wolnych krzeseł. Kto wie czy w ostatniej chwili bohater
      uroczystości i nie zaprosi Jaruzelskiego, Kiszczaka i Cioska?

100-lat Panie Prezydencie.
      Kokoszkiewicz Mirosław
      prawy.pl/czytaj.php?id=3460&pocz=0&xx=&dz=felietony
      • Gość: neon Re: Lechu, jeżeli czytasz forum GW... IP: *.wlan.pl 14.06.05, 21:37
        ... to daj jakoś znać, że przeczytałeś powyższe posty, no i... że je chociaż
        trochę zrozumiałeś. Kiedyś może reprezentowałeś "Solidarność", dzisiaj tylko
        siebie, bo sądząc po postach, no i Twoim postępowaniu szanse na ponowny wybór
        masz marne. Moja rada - daj sobie spokój z wyborami. Kumając się z komuchami,
        sam niszczysz mit, albo jak kto woli bajkę o Lechu Wałęsie
    • Gość: bubu Zostan pan w domu IP: *.acn.waw.pl 14.06.05, 21:31
      Zostan pan panie Walesa w domu. Dość żeś burdelu narobil. Przez ciebie komuchy
      teraz u władzy siedza. Dzieki twej glupocie Kwasniewski prezydenture dzierzy.
      Glosowalem swego czasu na pana, i to moj najwiekszy blad zyciowy. Sadzilem ze
      glosowalem na meza stanu, a okazalo sie ze glos oddalem na bufona, egoiste i
      malego zapatrzonego w siebie cwaniaka.
    • Gość: Auto-r Jedyną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 21:38
      tylko logiczną kandydaturą jest szaza albo żona nadprezydenta
    • Gość: wuuj lustracja Bolka tematem zastepczym? jak dla kogo, IP: *.npsp.com 14.06.05, 22:00
      chyba jednak nie dla Ciebie Lechu, nieprawdaz?
    • Gość: obojetny Starzy znajomi, czemu mialoby zabraknac Walesy IP: 138.49.32.* 14.06.05, 22:02
      Tyminski (ten chociaz chce a nie musi), Cimoszewicz (tez nie chce a musi :-),
      Szmajdzinski (tez nie chce a musi:-), Giertych (tez nie chce a musi:-), Tusk,
      Bochniarz, Kaczynski (wszyscy nie chca ale musza:-), Kwasniewski (tez by chcial
      musiec, ale nie moze :-), kto tam jeszcze Kalinowski tez nie chce a musi. Jest
      jeszcze i Lepper. Ten to chce, moze, musi...ale i tak gofno z tego bedzie mial.
      Ludzie oni wszyscy zyja w jakims strasznym terrorze, w zniewoleniu. Powiedzcie
      im, ze oni nic nie musza. Czy jednak chorzy ludzie potrafia cos zrozumiec?
      Chorzy na polityke? To jest gorsze od alkoholizmu. O wlasnie moze Relige
      wybrac. Mial klopoty, wiec jest prawdziwym Polakiem :-)

Czy jest ktos kto nie musi, a chce? Jedyny Tyminski. Chcialo mu sie przyleciec
      az zza oceanu. I mysle, ze on przynajmniej by zrealizowal wizje wielkiej Polski
      z granica wschodnia z Chinami :-)

Zalosni ci kandydaci.
      • Gość: Czytelnik2005 Re: Starzy znajomi, czemu mialoby zabraknac Wales IP: *.ipt.aol.com 15.06.05, 17:54
        Musi to na Rusi,a że Polska leży blisko Rusi to i w Polsce
        niejeden musi posiadać legalną pracę,a jak ktoś ma dwie lewe
        ręce to dla takich typów jest zawsze zatrudnienie w polityce,
        tam jest miejsce dla zbrodniarza,dla świętego i wszystkich pomiędzy.
        Okresowo biurokraci pomiędzy sobą rozdzielają funkcje administracyjne
        co oficjalnie nosi nazwę elekcji i Wałęsa dopomina się o swoją działkę,
        więc chyba w nadziei,że Jego patron św. Lech nie
        przewróci się w grobie na widok biesiadników i pobłogosławi
        intencje zebranego towarzycha,zaprosił kolegów polityków na imieniny,ot co.
    • Gość: Kaszubisko Re: Mówi Lech Wałęsa: Idę w bój, czekam na poparc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 22:50
      Masz moje poparcie!Pokaż co to znaczy RACJA STANU!Zagoń te wszystkie kundle do
      budy!
      • Gość: pitupitu super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 23:08
        to jest ten jego syn co to u wojewodzkiego byl w programie. Na prawdę był
        najlepszy. Może oni w końcu poproszą kogoś o niezależną opinię i dadzą sobie
        pas?! Przecież muszą być jakieś granice przyzwoitości, nie?
    • Gość: Matti Wałęsa oddaj moje 100 milionów !!! IP: *.orasoft.net.pl 15.06.05, 00:24
      I wtedy sobie kandyduj !
      • Gość: kor LECHU KANDYDUJ!!! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 15.06.05, 03:32
        jestem jak najbardziej za!!!
        jest stan tyminski i jest pan od wkladek ortopedycznych ,nie wiem czy jest
        bubel ale jest samoobronca andrzej ,jest nawet jakis bezplciowy pan
        na "P"(widzialem migawke w tvn) wiec dlaczego ma nie byc klasyka-pioniera
        gatunku-superlecha elektryka?
        reszta to wciaz ci sami smutni zlodzieje i oszusci...
    • Gość: Profesor Re: Mówi Lech Wałęsa: Idę w bój, czekam na poparc IP: 155.158.88.* 15.06.05, 06:00
      Nigdy więcej analfabetów, w dodatku megalomanów. Szkoda czasu i słów.
    • Gość: HEN List dla Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 06:51
      Wielce szanowny Panie Prezydencie. Jeśli się Panu uda, będzie Pan lepszym
      Prezydentem niż podczas pierwszej kadencji. Lech Wałęsa zrobił bowiem postępy w
      wielu dziedzinach. Odnoszę wrażenie, że nawet gafy, jakie się teraz Panu
      przytrafiają są w pewnym sensie zamierzoną stylizacją na dawnego Lecha. Jednak
      poważniej - czy Lech Wałęsa ma pomysł na Polskę? Nie ma. Czy taki nowatorski
      pomysł w ogóle istnieje? Nie. Przed laty kupiłem Pana, jako rewolucjonistę,
      wnosząc nawet pewien wkład w kampanię wyborczą na śląsku, teraz - chce się Pan
      ubiegać o urząd kustosza III RP. Nawiasem mówiąc tak jak pozostali poważni
      kandydaci, bo poważnych kandydatów z wizją zmian nie ma. Chyba Pan rozumie,że
      entuzjazm dla kustosza jest znacznie mniejszy niż entuzjazm dla rewolucjonisty.
      Tym niemniej będzie lepszym prezydentem niż obecny kustosz Warszawy - z bratem.
      I chociażby dlatego - ma Pan mój głos.
    • Gość: bos Życzę powodzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 08:30
      napewno będzie ciekawie.
    • Gość: dyzio Litosci ... IP: *.in2p3.fr 15.06.05, 08:36
      Dajcie spokoj, sa granice kompromitacji. Szkoda, zeby czlowiek, ktory byl
      symbolem solidarnosci tak sie kompromitowal. Czy naprawde nikt nie moze mu
      wytlumaczyc, ze nie powinien sie wyglupiac ?
    • Gość: marcin Daj se spokój. 1% nawet nie dostaniesz SOBOTWORZE. IP: 212.160.162.* 15.06.05, 08:59
      Dobry byłeś 25 lat temu, a teraz się juz nie nadajesz do niczego kaznodziejo.
      Daj szansę mądrzejszym i młodszym bufonie.
    • Gość: jerry Być albo nie być ?? nie być !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 09:02
      Niestety moim skromnym zdaniem nie powinien się pan ośmieszać panie
      Prezydencie. Polacy już raz popełnili ten błąd i jestem pewny że drugi raz go
      nie popełnią.
      Jednym z argumentów będzie pana samolubne postępowanie: Czy pan choć jeden raz
      wspomniał tych ludzi którzy walczyli o Polskę razem z panem ?!!!
      Tych zwykłych stoczniowców którzy strajkowali razem z panem .........
      Odpowiedż brzmi NIE !!!
      Ja nigdy w pana wypowiedziach nie usłyszałem o Polakach którzy razem z panem
      walczyli o demokracje w naszej Polsce.
      Zawsze to było powiedziane, że to pan powalił komune ....
      Czy nie jest to zbyt egoistyczne stwierdzenie !!!
      Dopóki pan nie zrozumie tego że to ci zwykli ludzie tak naprawde mieli w tej
      jednej chwili tak dużo do powiedzenia i wybrali pana na swojego przedstawiciela
      to nie powinien pan startować w wyborach ....
      Bo znów nic pan dla nich nie zrobi nic !!!!
      Tylko zapomni tych strajkujących zwykłych chłopaków którzy zaryzykowali swoje
      życia, gdy wolność wstawała jak rano wstaje słońce ....
      a w zamian ...zostali zapomnieni....dostali biede ubóstwo pozamykane zakłady
      pracy rządnych władzy polityków których nie interesują losy przeciętnego Polaka
      korupcje prywate i sprzedaną Polske .., a Ci którzy pracują Kodeks Pracy który
      pozwala na wyzysk pracownika do cna !!!
      • krtysia przeciez nikt go nie wybierze.. 15.06.05, 09:15
        jak nie ma na co wydawac pieniedzy ,to niech startuje...
        -nie lepiej byloby oddac te pieniadze na jakis dobry cel....
        -ale ???szkoda gadac!!1
      • deadeasy Re: Być albo nie być ?? nie być !!! 15.06.05, 15:43
        W zupelnosci sie z Toba zgadzam. Facet ma krotka i wybiorcza pamiec. Czemu
        nikt sie nie wezmie i zamiast Walese opluwac po prostu opublikuje rzetelnej
        listy "osiagniec" Walesy. Ja ehem... "za mloda" ;) jestem zeby dokladnie
        pamietac kto-co i kiedy ale moja mama az sie gotuje na wspomnienie jego
        nazwiska. Do tej pory nie moze wybaczyc, ze Walesa nakazal ze emeryci (mamm
        byla wtedy juz na emeryturze) musza oddac ponoc "nadplacona" w poprzednich
        latach emeryture. Bo Walesa wydal nowe prawo i zastosowal je kilka lat wstecz
        (ponoc prawo wstecz nie dziala, ale co tam prawo dla Walesy).

Argumenty typu "Walesa dal nam telefony komorkowe" jest powalajace. W takim
        wypadku razem z tymi telefonami dalby nam 20% bezrobocia i brak szcunku dla
        pracownika. Argumenty kompletnie bez sensu.

Facet po prostu przezyc nie moze, ze go granatem oderwali od koryta i na sile
        probuje sie tam z powrotem dopchac.
        :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka