Dodaj do ulubionych

ILE OPIEKUNCE?

30.06.05, 15:01
mam 2 letnia coreczke chcialabym zajac sie dzieckiem tez ok 2 lat u siebie w
domu.mam wyksztalcenie pedagogiczne. jaka cene za godzine placi sie w takim
wypadku??bo nie mam zielonego pojecia ile sobie "zazyczyc":)
Obserwuj wątek
    • Gość: `QVQ Re: ILE OPIEKUNCE? IP: *.ny-newyorkc0.sa.earthlink.net 30.06.05, 15:38
      1.5pln/hr
      • zagniewana22 Re: ILE OPIEKUNCE? 30.06.05, 15:43
        1,50 to chyba nieee...bo kumpela zajmujeac sie u kogos w domu po studiach ped
        dostaje 5 zl
    • apsik1 Re: ILE OPIEKUNCE? 30.06.05, 18:57
      koleżanka ma opiekunkę do 2 dzieci Pani przychodzi do nich do domu gotuje i
      trochę sprząta dostaje 350 zł za miesiąc (jest po 12 godzin dziennie czasem w
      soboty lub niedzielę też)
      • zagniewana22 Re: ILE OPIEKUNCE? 30.06.05, 23:18
        to chyba jednak ostro zabiore sie za szukanie pracy.....bo cos czuje ze hmmm
        jak mam zarobic 350 zl....to juz wole zarobic 700 pracujac w szkolce lub
        przedszkolu....kurcze tylko jak tu prace znalesc....ide szukac:)
        • Gość: Marta Re: ILE OPIEKUNCE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 09:28
          Nie przejmuj się. Ludzie którzy płacą opiekunce 350 zł poprostu ją wykorzystują.
          Tyle to ja płacę za przedszkole, a opiekunka z załozenia jest droższa.
          • Gość: `QVQ Re: ILE OPIEKUNCE? IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 01.07.05, 09:49
            Gość portalu: Marta napisał(a):

> Nie przejmuj się. Ludzie którzy płacą opiekunce 350 zł poprostu ją
            wykorzystują
            > .
            > Tyle to ja płacę za przedszkole, a opiekunka z załozenia jest droższa.

z Gość portalu: Marta napisał(a):

> Nie przejmuj się. Ludzie którzy płacą opiekunce 350 zł poprostu ją
            wykorzystują
            > .
            > Tyle to ja płacę za przedszkole, a opiekunka z załozenia jest droższa.

z załozenia pani Marto mloda mama moze isc pracowac w szkole i zalatwic sobie
            opiekunke do dziecka za 5 zl.............
            • aga272 Re: ILE OPIEKUNCE? 01.07.05, 11:42
              Jeśli będzie pracować w szkole i płacić opiekunce 5 zł to bilans będzie na
              zero. Moze się mylę?
          • apsik1 Re: ILE OPIEKUNCE? 01.07.05, 15:50
            źle myślisz że opiekunka jest droższa
            chyba że pierze gotuje i sprząta, ja za przedszkole płacę 230 zł za 9 godzin a
            anestezjolog (jak moja koleżanka ze stopniem specjalizacji) ma 4 zł za godz
            pracy a to jednak inna praca niż trochę pobawić się z dziećmi. Mam ich kilkoro
            i wiem co to mieć dzieci
            • irish76 Re: ILE OPIEKUNCE? 01.07.05, 17:01
              oj juz nie dywaguj. A ile zarabiaja ci gornicy co kopia wegiel na dziko w
              dolach? pewnie nie maja nawet 2 zl na godzine. a pracuja ciezej niz pani
              anestezjolog.
              • apsik1 Re: ILE OPIEKUNCE? 01.07.05, 17:05
                to daj się im znieczulić podczas operacji
      • irish76 Re: ILE OPIEKUNCE? 01.07.05, 09:47
        to chyba jakis wyzysk kosmiczny. Nie chce mi sie wierzyc ze to prawda
        • Gość: `QVQ Re: ILE OPIEKUNCE? IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 01.07.05, 09:54
          irish76 napisał:

> to chyba jakis wyzysk kosmiczny. Nie chce mi sie wierzyc ze to prawda

NIE TO POLSKIE REALIA
          a bylas/byles ty chociaz w tej Irlandii??zes taki irish
          tam troche lepiej placa
          • irish76 Re: ILE OPIEKUNCE? 01.07.05, 11:23
            a co ma piernik do wiatraka.
            podcierania tylka dwom obcym bachorom za 350 i to po 12 godzin to lekkie
            przegiecie. Albo ta niania jest glupia albo zdesperowana a ktos to
            wykorzystuje. Ja wynika z tektu to spedza z nimi wiecej czasu niz niejedna
            biurwa w pracy. Za 350 zl? to nawet nie jest minimum placowe i nie znam nikogo
            kto za tyle pracuje. 9 lat temu pracowalem za 360, ale to byla
            praca "interwencyjna" i tam nic sie nie robilo. Wiec nie wiem o jakich realiach
            piszesz. Prawdopodobnie za ta kasa nawet Ukrainka nie chciala by pilnowac dzieci
    • Gość: `QVQ Re: ILE OPIEKUNCE? IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 01.07.05, 09:44
      idz do szkoly za 700
      zaplac za przedszkole 350
      i tak ci zostanie 350 na czysto
      tyle ze twoke dziecko bedzie wychowywane w tlumie
      ty bedziesz miala na glowie bande dzieci
      wiecej wydasz na przejazdy i inne .........niz zarobisz
      widzisz ile ty sobie mozesz zazyczyc to jest jedna sprawa
      a ile tacy jak ty ludzie moga zaplacic to jest inna strona medalu
      lepiej znalesc 2 dzieci i kasujac 1.5 na godzine wziasc te 700
      bedac z wlasnym dzieckiem ...prawda?
      pozatym zmien nicka bo on naprawde nie pasuje do mlodej osoby
      po studiach pedagogicznych ktora chcialaby .....................
      dalabys swoje dziecko do kogos o takim nicku?
      powodzenia
    • marikaso Re: ILE OPIEKUNCE? 01.07.05, 10:28
      o rany, 1,5/h...my płacimy naszej kochanej opiekunce 900-1100/ms + bilet
      miesieczny, za 8-9 godz. opieki/ dziennie nad naszą 2 letnia córcią.I nie
      zamieniłabym ja na zadna inną:))))
      Ale jesli dziecko będzie przyprowadzane do Ciebie, a Ty sprawujesz jeszcze w tym
      czasie opieke nad swoja córcią, to mysle że 600-800 PLN + jedzonko dla
      przyprowadzanego maluszka (chyba ze sie jakos dogadacie).
      pozdrawiam
      • Gość: `QVQ Re: ILE OPIEKUNCE? IP: *.in-indianap0.sa.earthlink.net 01.07.05, 13:03
        marikaso wy jestescie BOGATYMI ludzmi
        ktorzy nie wiedza gdzie zyja
        zazdroszcze wam
        • Gość: Marta Re: ILE OPIEKUNCE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 13:49
          Strasznie mnie irytujesz. Człowieku, za pracę trzeba płacić, a opieka nad
          dziećmi nie należy do najlżejszych i do tego jest bardzo odpowiedzialna.
          Jeśli ktoś zarabia 800-1000zł to posyła dziecko do przedszkola, a jeśli go stać
          to wynajmuje opiekunkę a nie niewolnicę za 350zł.
          • Gość: Inne miasto Re: ILE OPIEKUNCE? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.05, 13:59
            QVQ.. co ty z bzdety opowiadasz...gdzieś się człowieku uchował\ła ...jesli nie
            stac cie na opiekunke to siedż na dupie w domu i zajmuj się dzieciakami
            sama\sam....bo az mnie żółć zalewa czytając twoje "mądrosci " ehhhhhhh
            • Gość: `QVQ Re: ILE OPIEKUNCE? IP: *.ny-newyorkc0.sa.earthlink.net 02.07.05, 08:52
              Gość portalu: Inne miasto napisał(a): bo az mnie żółć zalewa czytając
              twoje "mądrosci " ehhhhhhh

prawda w oczy kole ?jezeli inne miasto jest takie mądre to nie mialoby problemu
              ustalic gdzie ja sie uchował\ła wychowujac 4 dzieci
              trzeba myslec logicznie i tyle ale my polacy tego nie umimy
              BO PRZEDSZKOLE SIE NAM NALEZY i dlatego zyjecie w komunie
        • marikaso Re: ILE OPIEKUNCE? 01.07.05, 14:18
          nie uważam sie za bogacza. Był czas , ze opiekunce oddawałam 3/4 swojej pensji,
          ale chciałam pracowac. Teraz oddaje 1/2 pensji opiekunce i wiem , ze moje
          dziecko ma najlepszą opieke pod słońcem! Opiekunka nie czeka z zegarkiem w reku
          na mnie, nie siedzi przed TV i nie ma wszystkiego w dupie, wg mnie i mojego
          męża w pełni zasługuje na swoja pensje. Jasne, ze mogłabym jej płacic 500
          PLN,ale bardzo ją cenie, bardzo mi na niej zależy, moja córka ja lubi, więc
          czemu chociaz w ten sposób mam jej nie docenić?
    • corzano Ze swojego doświadczenia... 01.07.05, 14:57
      ...jako klienta mogę powiedzieć, że ceny wahają w granicach 4-7 zł/h.
      Wynajmowaliśmy opiekunkę na 5-7 h dziennie do dwójki dzieci, w tym jednego
      niemowlęcia. Bez gotowania, ale z karmieniem. Żona w tym czasie była w domu
      (taką ma pracę).
      • orissa Odnośnie przedszkola 01.07.05, 18:10
        Nie wiem, czy każdy zna swoje prawa jako rodzic co do przedszkoli. Każde
        państwowe przedszkole ma OBOWIĄZEK przyjąć BEZPŁATNIE dziecko w wieku od 3 do 6
        lat, którego rodzice pracują, na 5 godzin dziennie bez wyżywienia i zajęć za
        które przedszkole musi zapłacić (np. rytmika). Dziecko może przyjść ze swoimi
        kanapkami, piciem, czy owocami. Każde przedszkole musi się zgodzić na przyjęcie
        dziecka na takich zasadach a jeśli odmówi, to można złożyć skargę na dyrekcję
        takiego przedszkola i wyegzekwować swoje prawa.
        • apsik1 Re: Odnośnie przedszkola 01.07.05, 19:41
          niestety okazuje się że nie musi a dyrekcja nie ma nic do tego bo ma przepisy z
          gminy (wojny o to trwają już od artykułu w GW i nic z tego nie wynika)
          Mają pełno dzieci pełnowtatowych tzw 8-9 godzinnych i miejsc brak, a jak masz
          wozić dziecko 5 osiedli dalej to mija się z sensem Godzina dojazd druga powrót
          bilety autobusowe lub kolejowe itp
          • zagniewana22 Re: 02.07.05, 00:03
            dzieki za udzielenie odpowiedzi i porad....i male sprostowanie moj nick nie ma
            nic do tego jaka jestem....ale to bez znaczenia. wiecie poprostu nie moge
            coreczki od wrzesnia jeszcze poslac do przedszkola a chcialabym cos
            dorobic....maz pracuje ale wiadomo jak to jest w dzisiejszych czasach. tak wiec
            pomyslalam ze zeby byc z corcia i zarobic jakies pieniadze moge przeciez
            zaopiekowac sie dzieckiem. bo niestety watpie ze uda mi sie znalesc prace w
            szkole lub przedszkolu...chcialabym ale mam dylematy co wtedy z dzieckiem....sa
            wlasciwie dziadkowie...ale chcialabym poswiecic coreczce jak najwiecej
            czasu....no wiecie dylematy mlodej mamy:)
            • orissa Do Zagniewanej 02.07.05, 00:15
              A może daj poprzez net ogłoszenie do Anonsów (bezpłatne), osoby poszukujące
              opiekunki skontaktują się z Tobą, moja koleżanka właśnie w taki sposób dostała
              pracę opiekunki a telefonów miała sporo.
    • pstosia Re: ILE OPIEKUNCE? 04.07.05, 20:55
      ja dostawalam 4zl/h + bilety - musialam dojezdzac ponad 20 min
      • Gość: Joma Re: ILE OPIEKUNCE? IP: *.erlm.siemens.de / *.erlm.siemens.de 07.07.05, 11:41
        Moja Mama dostaje 5zl/godz. Pracuje od 8:00 do 17:00godz. Rodzina dziecka jest
        bardzo zadowolona. Mam wrazenie, ze Ona kocha tego chlopca bardziej niz nas
        swoje dzieci.
    • olkawo Re: ILE OPIEKUNCE? 13.07.05, 22:30
      kobito, jak słyszę że opiekunka gdzieś tam dostaje 5 zł za godzinę to mnie szlak
      trafia, przeciętnie taka kobitka przychodzi do dziecka na 10 godzin dziennie
      (pod warunkiem oczywiście że rodzice pracują na pełen etat + ich dojazd do
      pracy) czyli miesięcznie musiałaby zarabiać 1000 zl, od 2 lat zatrudniam
      opiekunki do dziecka, były 3 i żadnej nigdy tyle nie płaciłam, ostatnia
      dostawała 150 pln / tygodniowo ale jeszcze nam nabiła rachunek za wodę i prąd, w
      tej chwili oddajemy dziecko do domowego przedszkola i płacimy 350 pln w tym
      obiady a Ty chcesz wziąść 5 zl za godzinę i to jeszcze u siebie w domu, życzę
      powodzenia w szukaniu frajerów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka