iwa.ja 19.08.02, 23:36 jest teraz w TVP 1. Wspaniały był facet!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Carioca Re: Oglądajcie Dudka IP: *.dip.t-dialin.net 19.08.02, 23:53 Bardzo Go lubialam i mile wspominam !!! Tia..., odszedl od nas tworca kabaretu " Dudek " i wykonawca ponizszego skeczu : " Edward Dziewonski " - Halo? Poproszy pania zamniejscowa, Lubartów 33. Czy co? Nie "Czy" pytajne tylko "Trzy" wziete liczebniczo. Taa, mój numer 333. Juz jest połaczenie? Dziekuje slicznie. halo? Halo? HALO??? - Haloo. - Kuba? - Kto mówi? - Ale czy Kuba? - Ale KTO mówi? - Jezeli nie Kuba, moje nazwisko pana nic nie powie. Kuba? - Jaki Kuba? - Goldberg. - A jezeli Kuba to kto mówi? - Rappaport! - BINIEK??? - TAK!! - Tu Kuba. - Goldberg ? - Tak. - Co jest? - Jest interes do zrobienia. - Interes? Ile mozna stracic? - Co sie mnie pytasz ile mozna stracic! Sie mnie natychmiast zapytujesz ile mozna zarobic! - Ile sie zarobi, to sie zarobi. Ja sie pytam: ile trzeba miec zeby ryzykowac w razie ze sie straci. - Niewiele. dwa, trzy tysiace masz? - Mam miec. Co jest? - Jest tak: Friedmann ma weksel Szapira z zyrem Glassa, rewindykator jest Barmsztajn. On daje dwadziescia procent, franko loco towar jest Lutmana, tylko ten towar jest zajety przez Honigmanna z powodu weksel Reuberga. Za ten weksel Reuberga mozna dostac gwarancje od jego tescia Rozencwajga, tylko on jest przepisany na Rozencwajgowa, a Rozencwajgowa jest chora. - A co jej jest? - Co by i nie było, to my dziedziczymy dwadziescia procent, tylko Lutmann musi miec pewnosc, ze Honigmann go wypusci, oczywiscie, jezeli Rozencwajgowa jeszcze dzis sie przeniesie na łono Abrahama, to Malwina Fajnsztajn nie ma nic przeciwko, tylko Lipszyc musi miec piecset dolary. - Cooo? - Nie gotówka, tylko połowe na reszte zwolnienie od protestu. Jassne? - Oczywiscie ze rozumiem. - No ! - Tylko skad pewnosc, ze Rozencwajgowa by wyzioneła ducha? - W tym sek. - Co? - Sek!! - Kto?? - SEK !!! - Nic nie rozumiem - Deska, w szrodku sek! - Jaka deska? - Drzewo. Deska drzewniana, w szrodku sek. - Kto ma drzewo? LUTMANN??? - Jaki Lutmann, Lutmann ma manufakture, a drzewo jest z lasu. Sie scina, sie rznie na deski, jest deska, jest sek. - A gdzie jest ten las? - Jaki las ? - No ze wspominałes - Co Ciebie obchodzi nagle ? W puszczy Białowieszczanskiej jest las! Rosna stuletnie drzewa, sie scina, sie rznie, jest deska, jest sek ! - A kto ma ten las? - Kuba, o co Ciebie iidzie ? NIKT! - To mozna kupic? - Te manufakture? - Nie, ten tartak. - Jaki tartak, do cholery? - No ten co sam mówiłes, ze sie scina i sie rznie. - Kuba, odczep sie, chodzi o to czy Rozencwajgowa wytrzyma do licytacji ! - A ona sprzeda ? - Co ?! - Ten tartak - Kuba, przeciez. Jaki tartak do cholery ?! - No ze sie scina i sie rznie. - Kuba!. Ze mnie cos podkusiło powiedziec jego ten sek. Kuba, ja cofam ten sek. Ja cofam wszystkie seki na swiecie ! - Co ? - Sek. - Który ? - Ze pisze w Kurierze Warszawskim tych sztychów. TO JA JEGO COFAM !!! - W Kurierze Warszawskim ? To było ogłoszenie ? - Jakie ogłoszenie ? - No ze on sprzedaje - KTO ??? - No ten, co pisze, ze parceluje ten las. Słuchaj, tylko ten tartak to ja bym zatrzymał dla siebie. - Kuba. Po co tobie ten tartak ?. Zlez z tego tartaka!!! - No wiesz, Rappaport, ze ja Ciebie nie rozumiem. Ty budzisz mnie w nocy. Pół godziny namawiasz mnie, zebym kupił las. A teraz odmawiasz mnie od tego tartaka. To co to jest za interes ??? - Kuba. - Zaraz, chwileczke, spokój! Owszem, dajmy na to, ja daje dwa tysiace na las. To kto inny bedzie miał tartak, tak? Bedzie mnie dyktował ceny? Bede jego dawał zarabiac na rzniecie? To gdzie jest LOGIKA ?. To wole kupic ten tartak! Mam racje? - Teoretycznie tak. Tylko ze mie cos podkusiło. Staropolszczyzne sie mnie zachciało. Sek, sek, równie dobrze mogłem powiedziec, ja wiem. - tu lezy pies pochowany. - .piees? - PIES! - Piesek! Jaka rasa? - Szlag mnie trafi. - Słuchaj, Rozencwajgowa ma na sprzedaz psa? Czy to jest moze łyzew ? Wiesz, ja bym chetnie kupił, bo Hipek bardzo chce miec łyzwa. No, ostatecznie moze byc sweter. Albo bulgot? Albo taki mały, biały dupelek. Słuchaj, tylko bron Boze jajnik! A to jest - jaka rasa? - Jaka rasa?. NORDYCKA, psiakrew odczep sie od tego zwierzecia, nieszczescie ty moje! - Słuchaj, Binieku, dwa tysiace za psa? Ja moge dac. trzydziesci złotych. Duzy piesek? - OLBRZYMIE BYDLE!!! [słyszy telefonistke] Złociutka, to nie do pani! Znaczy, co? Chwileczke, Kuba, ta rozmowa za chwile bedzie kosztowała czterdziesci dwa złote! - No co to znaczy czterdziesci dwa złote, jak sie kupuje i las, i tartak, i psa. - Wiesz co ja ciebie powiem? Ty wez sobie ten las za darmo. - A tartak? - A TAR. A tartak to ty sobie wez tyz za darmo. - A pies? - A pies?. A pies ci morde lizał!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Oglądajcie Dudka 19.08.02, 23:56 iwa.ja napisała: > jest teraz w TVP 1. Wspaniały był facet!!!!!!!!!!!!!! O, jak zaglądnęłam to już nie ma:((( Bylo też wcześniej o Kotańskim! Iwa:) Zaglądnij do skrzynki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Re: Oglądajcie Dudka IP: *.sng.com.pl 20.08.02, 08:36 A ja oglądałem na CANAL+ Niebieski. Bronił nieźle (choć nie miał wielu groźnych sytuacji pod bramką), a jego Liverpool wygrał 1:0 z Aston Villą. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Oglądajcie Dudka 20.08.02, 08:46 Gość portalu: ARTUR napisał(a): > A ja oglądałem na CANAL+ Niebieski. Bronił nieźle (choć nie miał wielu groźnych > > sytuacji pod bramką), a jego Liverpool wygrał 1:0 z Aston Villą. ARTUR!!!!!:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_n Re: Oglądajcie Dudka 25.08.02, 18:07 A pamiętacie Go w "Eroice" Munka? "Panowie Powstańcy, ja muszę do Wegrów! No poczekajcie! Siostro, może siostra ma "kogutka" (przedwojenna wersja "alkaprimu"), mnie tak cholernie głowa boli?" i wcześniej (na pytanie żandarma: "Co wy macie wspólnego z Węgrami?") "Jak to co, wspólną granicę, odwieczną przyjaźń, i... żonę!" Niezapomniany... Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: Oglądajcie Dudka 26.08.02, 13:22 krzysiek_n napisał: > A pamiętacie Go... Kuszelas jestem. Ale najbardzie lubie jego powiedzonko: "kitowajko", co i jego dogoniło nietety Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Już noc 26.08.02, 16:52 Już noc już ptaki śpią, drzewa śpią. Śpijmy i my. Słodka wabi nas cisza i do snu czule nas ukołysza. Odpowiedz Link Zgłoś