Dodaj do ulubionych

centrum Kwiatkowskiego

IP: *.com.pl 14.08.05, 14:16
Co to właściwie jest... Kilka sklepów, brud ,smród i ubóstwo.. I żeby było
ciekawiej jakaś kawiarenka na 2 piętrze z zawsze skrzywionym brodaczem, co to
łaskę robi. Raz poszłam tam na kawę, to jej nawet nie wypiłam bo pan brodacz
miał tak wściekłą minę a poza tym cuchnął starym potem. Odradzam, skoro
kelner nie potrafi się umyć to higiena musi być tam oszałamiająca. Strasznie
ponuro w tym centrum. Ja tam wolę Batorego. Kelnerki miłe i obsługa fajna.
Zupełnie inne klimaty. I nie śmierdzi...
Obserwuj wątek
    • Gość: gdn Re: centrum Kwiatkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 14:52
      potwierdzam. kwiatkowskiego to nedza straszna. szkoda bylo ladnego placyku na
      taki badziew
    • Gość: gość Re: centrum Kwiatkowskiego IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 14.08.05, 15:57
      > Co to właściwie jest
      To są biura z niewielkim pasażam handlowym.
      Nie wiem o co chodzi z tym " brud ,smród i ubóstwo." Byłam tam wielokrotnie, nic takiego nie zaobserwowałam.
      Ta jakaś kawiarenka to "Poczekalnia", bardzo smacznie i tanio, nie spotkałam tam jeszcze niemiłego kelnera.
      W jednym się zgadzamy w Batorym też jest miło, a ty chyba tam właśnie pracujesz??
      • Gość: Alina Re: centrum Kwiatkowskiego IP: *.com.pl 14.08.05, 16:31
        Błąd nie pracuję, gdyż jestem na urlopie wychowawczym. Mieszkam na 10-lutego
        więc często spaceruję z moim maleństwem. Pod budowę centrum zabrano całkiem
        fajny skwerek. To teraz mogliby się troszkę postarać i tchnąć trochę życia w to
        centrum. Batory ma swój klimat jest wiele atrakcji i są ławeczki , gdzie można
        przysiąść. A co do tej kawiarenki to może trafiłam na zły dzień pana kelnera
        brodacza. Mimo wszystko zraziłam się. Papatki
    • Gość: he he he Przecież ten kurnik to największy sukces" IP: *.bbtec.net 14.08.05, 16:49
      kampani szczurescu gdy inwestujesz gdynia obok takich jak
      aquapark na Polance redłowskiej
      aquapark nr 2 tam w euromarkecie
      -hala sportowa, nawet dżwigi zdemontowali
      -centrum targowe WTC gdynia expo miało pobić MTG
      -trasa kwiatkowskiego, budują od 30 lat i skończyć nie mogą
      -muzeum miasta i marynarki woj. budowa stoi
      -ekrany akustyczne dla dzielnicy Dąbrowa -budują juz 10 lat
      -orzeł wylaniający się z morza
      tak naprawdę nawet km ścieżek nie potrafi zaplanować a realne sukcesy to 3 lidle
      • Gość: zorientowana Re: Przecież ten kurnik to największy sukces" IP: *.chello.pl 14.08.05, 20:31
        masz racje "he, he". Ale uważaj, bo narazisz się urzędniczce od szczurków taka
        zarejestrowana "gosia39". To jest pewnie Grajter ta rzecznik tej całej zgrai.
        • gosia39 Re: Przecież ten kurnik to największy sukces" 15.08.05, 08:29
          powninnaś zmienić nicka na "niedoinformowana"
          Chyba że aktualny odnosi się do "zorientowania" politycznego.
          • Gość: . Re: Przecież ten kurnik to największy sukces" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 08:56
            może "zorientowana inaczej" :)
          • Gość: niestety już kiedyś byłą dyskusja o tym potworku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 09:01
            ja zwracam uwagę na brudne (od początku) fontanny, co świadczy jaki management
            tam funkcjonuje

niestety to potworek, a można było postawić coś lepszego, do tego poświęcić w
            takim budynku, w takim miejscu tylko niewiele miejsca na sklepy, to już
            kompletne nieporozumienie

lepiej trzeba było pozostawić parczek z pięknymi jabłonkami (czerwone liście i
            kwiaty, gdyby ktos zapomniał).

tradycja bylejakości zostaje podtrzymywana w Gdyni (niestety) - po przekątnej
            mamy Batory, w którym odpadaja 'artystycznie' tynki...

o innych przykładach nie wspomnę, bo już nie chcę was dnerwować

choć może jeszcze jedna rzecz - niedługo zapwene stanie następny potworek, tym
            razem nad wodą - jak kiedyś oglądałem projekt, to będzie coś przypominające
            wielki (20-30 pięter) bunkier...

oj coś nie mamy szczęścia do architektów, do urzędników, do prywaciarzy (tych od
            zarządzania), itd...
            • krol-bush Re: już kiedyś byłą dyskusja o tym potworku 15.08.05, 11:50
              ja dostałam kiedyś zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną w Kwiatkowskim. Jestem
              z Gdańska, w Gdyni bywam sporadycznie, centrum znałam wcześniej, ale tylko od
              zewnątąrz i wydawało mi się wcale niczego sobie. Moje zaskoczenie po wejściu do
              środka..... było wieeeelkie.
    • Gość: autorka Re: centrum Kwiatkowskiego IP: *.pro-internet.pl 15.08.05, 13:13
      potwierdzam. byłam w szoku, kiedy tam weszłam. sory, ale to najbardziej beznadziejne "centrum" w 3mieście. wąska kiszka :)), kilka sklepów na krzyż, w dodatku badziewiastych. przeżyłam rozczarowanie. nigdy wiecej tam nie pójdę.
      pzdr. z gdańska :)
      • Gość: roni Re: centrum Kwiatkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 18:55
        To moze zburzyc wszystko co zostało wybudowane/wyremontowane w ostatnich latach
        i przywróćić wygląd miasta tak powiedzmy z lat 70-tych ubiegłego wieku. Wtedy co
        poniektórzy byliby zadowoleni.
        • Gość: Maja Re: centrum Kwiatkowskiego IP: *.com.pl 15.08.05, 19:39
          Nie oto chodzi. Tylko mogliby wybudować coś z sensem. I skąd ta nazwa- centrum.
          Powinno być biurowiec z niewielkim pasażem handlowym. A tak w ogóle to jakie
          sklepy tam są? Czy ceny normalne?
          • ala_37 Re: centrum Kwiatkowskiego 15.08.05, 20:39
            Przesadzacie. Jest to całkiem miłe miejsce. Lubię robić tam zakupy. Ateraz na
            parterze będzie jeszcze spożywczy. I ludzi niedużo nie trzeba przepychać się
            jak w Batorym. Pełny luz i kultura.
            • Gość: ............... nawet dworzec PKP ma swoich zwolenników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 09:26
              co nie znaczy, że ma jakikolwiek sens - jak to 'centrum'

do nawiedzonej osóbki - chyba nikt nie teskni do szarości lat 70 i dlatego
              właśnie nie chcemy takiej architektury - to CK jest szare, pudełkowate, właśnie
              jak z lat 70

zawsze dziwi mnie mała inteligiencja wypowiadających się
              • Gość: .... Re: nawet dworzec PKP ma swoich zwolenników IP: *.com.pl 16.08.05, 21:08
                Ale ta osóbka miała przynajmniej odwagę podpisać się, czego nie mozna
                powiedzieć o większości."Grunt to odwaga".
                • Gość: Muchomor Re: nawet dworzec PKP ma swoich zwolenników IP: *.com.pl 18.08.05, 19:58
                  Dziś poszedłem obejrzeć w końcu tego molocha. Przychylam się do ogółu. Straszny
                  syf. I pustawo jakóś. Ale ceny za to kosmiczne. Koń by się uśmiał.
                  • Gość: ola trzeba było skoczyć na przeciwko do Batorego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 23:34
                    by zobaczyć nowe wspaniałe plamy odpadającego tynku...
                    • Gość: zygi Re: trzeba było skoczyć na przeciwko do Batorego IP: *.gdynia.mm.pl 20.08.05, 00:05
                      Po raz pierwszy tu wchodzę - na to forum. Ciekaw jestem, co ludzie myślą. I
                      okazuje się, że tu prawie sami smutni, widzący wszystko w czarnych barwach, lub
                      szarych, same dziury, odpadające tynki, brudy itepe.
                      Co za parszywe życie wam sie trafiło - a podupcyć nie lepiej zamiast tak sarkać
                      na wszystko?
                      • Gość: co za baran... proponuję byś podszedł do najbliższego muru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 09:43
                        i walną głową z całej siły - i tak pusta więc nie zaboli :(

a logiki nie oczekuję w twoich wypowiedziach

co proponujesz, byśmy wypowiadali się jak to wspaniale jest dokoła, skoro tonie
                        się w gó..e? To dosadna przenośnia, ale skoro piszemy o problemach, to po kiego
                        grzyba mamy pisać o wspaniałościach tych problemów?

Właśnie widziałem Laskowika, jeszcze z PRL-u, i jak ulał jego kawał/skecz pasuje
                        do twojej mentalności:

Przychodzi facet i mówi - dostawy nie będzie zepsuł się traktor.
                        - Jak to?
                        - No odpadło koło...
                        - Ile?
                        - Jedno...
                        - A ile kół ma traktor?
                        - Cztery...
                        - To nie lepiej powiedzieć, że 3 są na miejscu?

miłego absurdalnego dnia :))
                        • Gość: Gdynianin Re: centrum kwiatkowskiego.. IP: *.com.pl 01.09.05, 08:35
                          Czym E. Kwiatkowski zawinił by nazywać jego imieniem taki moloch bez polotu...
                          Władze Gdyni obudżcie się wreszcie i zróbcie też coś z tym dworcem.
                          • Gość: ha ha na miejscu rodziny bym protestował :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 13:18
                            • Gość: Maria Re: na miejscu rodziny bym protestował :)) IP: *.com.pl 02.09.05, 11:09
                              Nie jestem rodziną ale tez protestuję.
                              • Gość: ha ha on chyba też - przyjżyj się jaką ma minę pomnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 11:56
                                • Gość: :)) Re: on chyba też - przyjżyj się jaką ma minę pomn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 18:34
                                  można tu, bez chodzenia: www.flickr.com/photos/yorkville/38949763/
                                  • Gość: Gdynianin Re: on chyba też - przyjżyj się jaką ma minę pomn IP: *.limes.com.pl 25.09.05, 17:46
                                    Ale mina mu zrzędła. Biedny Kwiatkowski . A
                                    tak w ogóle to centrum czy biura. Bo jakoś brak mi informacji na budynku.
                                    • Gość: agent ubezp. Re: on chyba też - przyjżyj się jaką ma minę pomn IP: *.limes.com.pl 25.09.05, 17:48
                                      na dole sklepy na górze my. Wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka