Dodaj do ulubionych

Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa

24.08.02, 10:48
No i stało się. Z przykrością ogromną od dłuższego czasu ja gaduła musiałam
trzymać się z dala od wątku zdominowanego nieprzyjemnie przez różnych takich.
Ponieważ jednak kot Pana Lagi okazał się być kotką, ufetować fakt ten
chciałabym przez wprowadzenie pierwiastka żeńskiego. I dedykuję wszystkim
piosenkę Kate Bush "Babushka"...
Obserwuj wątek
    • orissa Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 10:55
      Iwa jestes Kochana !!!! :-))))))))))))))))))
      • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 11:21
        No właśnie
        Iwa bradzo Nam Ciebie brakowało :)

Orisse już przeprosiłem na męskim wątku
        to co będziemy sie ścigać czy łączymy siły :))))
        • iwa.ja Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 11:26
          E tam, zaraz ścigać... Zappowcy, łączcie się, ot co.
          Moja osoba jest tutaj duchem cały czas, ale zbyt ostatnio mnie pochłania real,
          zebym mogła "kontynuować dalej" sajklopidię. Przecież to duża odpowiedzialność!
          I młodzież słucha.
          Zdaje się, że przedzierając się przez wszystkie dotychczasowe Zappy nie
          zauważyłam nawet napomknięcia o Eriku Burdonie (chyba już bez zwierząt) i jego
          cudownego "San Franciscan Nights" (albo jakoś tak). Polecam, jeżeli ktoś to
          gdzieś odgrzebie, do słuchania przy świecach i w dobrym towarzystwie.
          • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 11:32
            Tak real potrafi dopiec
            Jeśli chesz zrobię Ci skladankę Beach Boys na gorsze momenty
            na mnie to fenomenalnie wpływa :))

A ja kupiłem sobie Beethovena dwie symphonie ale chyba za mocne jak na początek
            • iwa.ja Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 11:53
              saluto napisał:

> Tak real potrafi dopiec
              > Jeśli chesz zrobię Ci skladankę Beach Boys na gorsze momenty
              > na mnie to fenomenalnie wpływa :))
              >
              Nabyłam kiedyś w superhiper taką składankę za jakieś nędzne grosze... Perły
              przed wieprze, kurcze. Słucham takoż.
              >
              > A ja kupiłem sobie Beethovena dwie symphonie ale chyba za mocne jak na
              początek
              >
              A które? Bo jeżeli zacząłeś od Piątej, to się nie dziwię. Taka muzyka z grubej
              rury. Beethovena można obie oswoić od Pastoralnej (szóstej) poczynając,
              końcówki Trzeciej i Ósmej.
              • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 12:00
                iwa.ja napisała:

> saluto napisał:
                >
                > > Tak real potrafi dopiec
                > > Jeśli chesz zrobię Ci skladankę Beach Boys na gorsze momenty
                > > na mnie to fenomenalnie wpływa :))
                > >
                > Nabyłam kiedyś w superhiper taką składankę za jakieś nędzne grosze... Perły
                > przed wieprze, kurcze. Słucham takoż.
                > >
                > > A ja kupiłem sobie Beethovena dwie symphonie ale chyba za mocne jak na
                > początek
                > >
                > A które? Bo jeżeli zacząłeś od Piątej, to się nie dziwię. Taka muzyka z
                grubej
                > rury. Beethovena można obie oswoić od Pastoralnej (szóstej) poczynając,
                > końcówki Trzeciej i Ósmej.

7 i 8 takie wydanie EMI dla laików jest nawet mapka :))))))))) z historią
                symfonii

A z Beach Boys to myślałem poważnie najlepszych rzeczy nie kupisz na
                składance:)

• zoppoter Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 26.08.02, 09:04

> Zdaje się, że przedzierając się przez wszystkie dotychczasowe Zappy nie
            > zauważyłam nawet napomknięcia o Eriku Burdonie (chyba już bez zwierząt) i jego
            > cudownego "San Franciscan Nights" (albo jakoś tak). Polecam, jeżeli ktoś to
            > gdzieś odgrzebie, do słuchania przy świecach i w dobrym towarzystwie.

No, zaraz...
            O tę piosenkę Ty sama pytałaś w pierwszym wątku, ja odpowiedziałem i nawet zastanawialiśmy sie nad
            tymi zwierzętami. Bo Eric to grał pod szyldem zwierząt, ale zdaje się, że to inne zoo było...
            A ponadto ja osobiście proponowałem Erica na stanowisklo wokalisty zespołu naszych marzeń.
        • orissa Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 11:27
          saluto napisał:

> Orisse już przeprosiłem na męskim wątku
          > to co będziemy sie ścigać czy łączymy siły :))))

Kurcze i ja jeszcze tego nie widzialam?;)))) Lece sprawdzic czy to prawda
          hihi ;))))
    • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 11:43
      No dobra
      jacy artyści wyróżnili nasze miasto stołeczne w tytule swoich piosenek ?
      • gepard1 Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 12:11
        Na przyklad....hmmmm....Czambawamba?:)))
        • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 12:21
          np
          joy division
          david bowie
          klaus schulze
          filip glass
          anna german
          irena santor
          :)
          • Gość: Sasza Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 25.08.02, 01:26
            saluto napisał:

> np
            > joy division
            > david bowie
            > klaus schulze
            > filip glass
            > anna german
            > irena santor
            > :)

Czesiek Niemen too :0)
            • Gość: Sasza Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa IP: *.proxy.aol.com 12.01.03, 06:53

saluto napisał:

np
              joy division
              david bowie
              klaus schulze
              filip glass
              anna german
              irena santor

Czesiek Niemen too :0)
    • gepard1 Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 12:44
      Ja to pewnie sie mieszcze w tych wielokropkach w temacie:)))))))))))).
      Pozdr
      • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 12:47
        gepard1 napisał:

> Ja to pewnie sie mieszcze w tych wielokropkach w temacie:)))))))))))).
        > Pozdr
        >
        • orissa Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 12:49
          Znac sie na Muzyce ale przez duze M :-))))
          Co by tak ktos nie pomylil z czyms niepodobnym do Muzyki hihi ;-))))
        • lucy_z Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 12:50
          O!!!!! Czuję się wyróżniona!:))) Pozdrawiam:))
          • kasia_57 Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 13:23
            A ja tutaj trafiłam przypadkowo... Boja sie nie znam na muzyce. No bo u mnie to
            jest: wyłącznie wiadoma rapsodia, wiadomego pana; walce Straussa, a i parę
            innych takich tam by się znalazło, ale tylko w sferze - podoba-mi-sie-albo-i-
            nie. Czasem sam dźwięk, bez autora, gdzieś się po przestrtzeni mózgowej
            plącze...
            Ale składanka Beach Boys! Ojejku, to na moją dzisiejszą Chandrę, przez
            ogromne "Ch", to jak balsam.
            A i tak dusza rwie się do Czerwonego Pasa, ale takiego, jak słyszałam niegdyś w
            górach. Daleko, siedziała jakaśs grupa nie całkiem trzeźwych przy ognisku. I
            jak oni śpiewali ten Czerwony Pas!
            Żebyście wiedzieli, jak wspaniałe głosy mieli. Rzadko zaapijaczone głosy tak
            brzmią. A na dodatek w tle Szumiąca, daleko zaś Maciejowa, i ten zachód słońca
            za Babią!
            Ech.....
            pozdrawiam wszystkich, Iwa - to cudny wątek, dlaczegop ja tu wcześniej nie
            weszłam!? Co za trąba ze mnie.
            • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 13:35
              kasia_57 napisała:

> A ja tutaj trafiłam przypadkowo... Boja sie nie znam na muzyce. No bo u mnie
              to
              >
              > jest: wyłącznie wiadoma rapsodia, wiadomego pana; walce Straussa, a i parę
              > innych takich tam by się znalazło, ale tylko w sferze - podoba-mi-sie-albo-i-
              > nie. Czasem sam dźwięk, bez autora, gdzieś się po przestrtzeni mózgowej
              > plącze...
              > Ale składanka Beach Boys! Ojejku, to na moją dzisiejszą Chandrę, przez
              > ogromne "Ch", to jak balsam.
              >
              Witamy witamy
              na chandrę polecam Busy Doin' Nothin' Beach Boys działa 100%
              • kasia_57 Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 13:57
                Beach Boys to dla mnie synonim czasu wolnego i radosnego. Kiedy jeździliśmy na
                zloty garbatych, to właśnie nam zawsze "lecieli chłopcy z plaży".
          • gepard1 Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 13:24
            Fajowsko!Mamy koneserow.Ale o pustym brzuchu jakos glupio mi sie mysli.Dlatego
            tez znikam,przy okazji pare spraw zalatwie.
            Do zobaczyska najpozniej w poniedzialek.
            • ja.nusz Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 13:52
              Slucajac Beach Boysow postanowilem podpisac tu liste obecnosci i co widze,
              Saluto poleca te muzyke na chandre. Dola nie mam ale slucham dalej.
              Cieszy mnie, ze dolacza do nas coraz wiecej kochajacych muzyke. Tak jak Saluto
              mowil, wiedza muzyczna nie jest warunkiem przynaleznosci do Zappowcow.
              No to ciagnijmy dalej, pozdrowienia dla wszystkich.
              • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 14:14
                To dziwna sprawa z Beach Boys początkowo samochody dziewczyny i surfing
                ale później to dużo poważniejsze sprawy czasem trochę naiwnie czasem
                wzruszająco szczerze czasem bardzo dramatycznie

......bez ściemy

Pozdrawiam wszystkich
                Ps
                Słyszałem jak na kocercie ludzie krzyczą We love you ,Brian !!
                Coś w tym jest :)

• iwa.ja Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.08.02, 22:11
                  Ponieważ Saluto nie wierzył, że przypadkowa składanka kupiona w super na
                  przecenie dobrze robi na dół, podaję spis tego, co na niej:
                  California Girls
                  Help Me, Rhonda
                  I Get Around
                  Surfin USA
                  Fun, Fun, Fun
                  GOOD VIBRATIONS
                  Rock and Roll Music
                  Surfin
                  God Only Knows
                  Wouldn't It Be Nice
                  Sloop John B.
                  Surfer Girl
                  Do You Wanna Dance
                  Barbara Ann
                  Heroes and Villains
                  You're So Good To Me
                  Balbao Blues
                  The Warmth of the Sun
                  Dance, Dance, Dance
                  Girls of the Beach

mało? A tak poza tym, ponieważ dużo na tej płycie surfingu, wspomnę o moim
                  ciężkim poniżeniu w rzeczonym temacie. Kiedyś mianowicie dosiadłam deski na
                  Tartarze (sztuczne jezioro na Eufracie) zaopatrzona w cudze adidasy, w które na
                  dobrą sprawę mogłam wejść cała. No i ja żyję, adidasy natomiast odpłynęły. Cały
                  mój wysiłek skupiał się nie na utrzymaniu tego cholernego plastiku w pionie,
                  lecz adidasów na nogach. Nie wyszło. Publiczność na brzegu, nie wiedzieć czemu
                  dobrze się bawiła. Bez biletów. Moim kosztem.
                  Aha, zaczął się gdzieś tam wątek o muzyce, powiedzmy, etnicznej. Jestem fanką
                  Bregovica i muzyki stamtąd. Czy ktoś pamięta muzykę (niie Bregovica) z filmu
                  Kusturicy "Biały
                  kot, czarny kot"? Obłęd!
                  • orissa Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 25.08.02, 12:47
                    Ja tylko w biegu przelotnie pozdrawiam serdecznie :-))))))))
                    I znikam pod jakis parasolek na zimna pianke ;-)))
                    • orissa Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 26.08.02, 00:56
                      No tak, 12 godzin roznicy, wrocilam z pianki a tu pusto..glucho..cicho i
                      ciemno...czyzby ostatni zgasil juz swiatlo?;-)))
                  • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 26.08.02, 12:43
                    taaa składanka trochę Pet Sounds Good V. Heroes & Villains wsrodku taaaa
                    to wydało Brother Records ?

A skoro już o Bregoviczu Kustariczu jaki to awangardowy artysta zaśpiewał na
                    soundtracku Arizona Dream >
                    • gepard1 Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 26.08.02, 13:23
                      Witam ponownie,
                      A wiecie co?Ostattnio sobie odswiezylem film Blues Brathers.Potraktowalem go
                      czysto rekreacyjnie ze wzgledu na sciezke dzwiekowa.Jednak dalej mi sie
                      podoba.Piosenki w wykonaniu panow Belussiego oraz...hmm kuna ten z basowym
                      glosem sa dalej niezle.
                      pozdr.
                      • orissa Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 26.08.02, 13:27
                        Gepciu tu Cie mam!
                        Plytki dalam Wojtusiowi, przekaze Ci je jak sie spotkacie, tylko jeszcze dam mu
                        wieczorkiem Twoj numer na komorke.
                        Dzieki serdeczne za muzyczke :-))))
                        Pozdrawiam.
                        • gepard1 Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 26.08.02, 15:31
                          Hej iskiereczko,
                          Dzieki za wsio.Mam nadzieje ze weekendzik spedzilas milo :).Bede czekal na
                          telefon od wojtka.
                          Mam ciezki dzien ale umila mi go kolega ktory wrocil z urlopu i sluchamy sobie
                          tez Rogera Wotersa.
                          Fajnie jest chco zmeczony jestem niezle.Jakby ciezarowka przejechala przeze
                          mnie.
                          Pozdrawiam wszystkich,
                          • ja.nusz Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 27.08.02, 11:10
                            Witam wszystkich i pozwole sobie zadac pytanie na sfeminizowanej(sfeminizowanej
                            czytaj oczywiscie pozytywnie) wersji naszego kochanego watku.

Pytanie: pewna brytyjsko-amerykanska grupa wydala w 1979 roku album, ktorego
                            tytul jest identyczny z nazwiskiem jednego z bardziej znanych politykow III RP?

• saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 27.08.02, 13:13
                              ja.nusz napisał:

> Witam wszystkich i pozwole sobie zadac pytanie na sfeminizowanej
                              (sfeminizowanej
                              >
                              > czytaj oczywiscie pozytywnie) wersji naszego kochanego watku.
                              >
                              > Pytanie: pewna brytyjsko-amerykanska grupa wydala w 1979 roku album, ktorego
                              > tytul jest identyczny z nazwiskiem jednego z bardziej znanych politykow III
                              RP?
                              >

ale po przetłumaczeniu ?

mnie sie kojarzy tylko Urban Dance Sqad ale to było później :)))))))00
                              >
                              • ja.nusz Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 27.08.02, 13:56
                                saluto napisał:

> ja.nusz napisał:
                                >
                                > > Witam wszystkich i pozwole sobie zadac pytanie na sfeminizowanej
                                > (sfeminizowanej
                                > >
                                > > czytaj oczywiscie pozytywnie) wersji naszego kochanego watku.
                                > >
                                > > Pytanie: pewna brytyjsko-amerykanska grupa wydala w 1979 roku album, ktore
                                > go
                                > > tytul jest identyczny z nazwiskiem jednego z bardziej znanych politykow II
                                > I
                                > RP?
                                > >
                                >
                                >
                                > ale po przetłumaczeniu ?
                                >
                                > mnie sie kojarzy tylko Urban Dance Sqad ale to było później :)))))))00
                                > >

Tytul plyty brzmi dokladnie tak samo jak nazwisko polityka (bez tlumaczenia).
                                A Urban nie udzielal sie politycznie w III RP.
                                Jak beda klopoty, podpowiem lekko.
                                • lordjohnjohns Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 27.08.02, 14:05
                                  Witam wszystkich!
                                  Ja.nusz - ciekawa zagadka!
                                  Moze "Tusk" Fleetwood Mac?
                                  To nazwisko zawsze bylo dla mnie troche dziwne - Donald "Kiel" (?)
                                  • lordjohnjohns Polski swit/ Pomorze 27.08.02, 15:25
                                    Jak ktos tam jeszcze jest i w dodatku ma sile...dosyc absurdalna zagadka, ale
                                    nie mam innych pomyslow..
                                    A propos zespoly z Anglii, ktore wspominaja o Polsce w tesktach....
                                    Czyje sa te tesksty?

1) "A camel woke up to a Polish dawn, wouldn't look to see his feet had
                                    gone..." (“Birdy Hop”)
                                    byly lider/ wokalista/ gitarzysta bardzo (O bardzo) popularnego w Polsce
                                    zespolu "artrockowego"/ psychedelicznego, tylko gral na ich pierwszej plycie z
                                    1967r, potem niestety zwariowal, wydal pare bardzo dziwnych plyt solowych z
                                    pomoca swego nastepcy w grupie i zniknal... od ponad 25 lat jest odludkiem.
                                    Smutna historia, generalnie...

2) "Mother's somewhere in Pomerania, but Pomerania is burning down"
                                    (“Ladybird”) - angielscy punkowcy, graja już od 25 lat, Kurt Kobain bardzo
                                    cenil ich plyte “Grotesque”, wokalista jest slynny z tego, ze nigdy nie spiewa,
                                    tylko skanduje/ rapuje

• saluto Re: Polski swit/ Pomorze 27.08.02, 15:48
                                      lordjohnjohns napisał:

> Jak ktos tam jeszcze jest i w dodatku ma sile...dosyc absurdalna zagadka, ale
                                      > nie mam innych pomyslow..
                                      > A propos zespoly z Anglii, ktore wspominaja o Polsce w tesktach....
                                      > Czyje sa te tesksty?
                                      >
                                      > 1) "A camel woke up to a Polish dawn, wouldn't look to see his feet had
                                      > gone..." (“Birdy Hop”)
                                      > byly lider/ wokalista/ gitarzysta bardzo (O bardzo) popularnego w Polsce
                                      > zespolu "artrockowego"/ psychedelicznego, tylko gral na ich pierwszej plycie
                                      z
                                      > 1967r, potem niestety zwariowal, wydal pare bardzo dziwnych plyt solowych z
                                      > pomoca swego nastepcy w grupie i zniknal... od ponad 25 lat jest odludkiem.
                                      > Smutna historia, generalnie...
                                      >
                                      >
                                      > 2) "Mother's somewhere in Pomerania, but Pomerania is burning down"
                                      > (“Ladybird”) - angielscy punkowcy, graja już od 25 lat, Kurt Kobain
                                      > bardzo
                                      > cenil ich plyte “Grotesque”, wokalista jest slynny z tego, ze nigdy
                                      > nie spiewa,
                                      > tylko skanduje/ rapuje
                                      >
                                      >

Pirewsza historia pasuje do Syda Barreta i pasuje bo pierwsza płyta PF to 67

Ad 2 The Fall ?
                                      >
                                      >
                                      • saluto Co Sasza robi po nocach ::)))))))) 27.08.02, 16:00
                                        www.30ton.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=3505618&PHPSESSID=d27347a0c0c2c32fb46a7f9bf071584f
                                        • iwa.ja Re: Co Sasza robi po nocach ::)))))))) 27.08.02, 17:08
                                          Saluto, Ty szpiegu:) A w ogóle:
                                          1. bardzo mi się podobają nocne zajęcia Saszy.
                                          2. kurcze, jak już zobaczyłam, ze Janusz pyta o Donalda i było to od dłuższego
                                          czasu pierwsze pytanie, na ktore znałam odpowiedź, to mnie ubiedziono...
                                          • belissarius Re: Nie wiem co Sasza robi po nocach , ale... 28.08.02, 06:54
                                            Anglosascy piosenkarze... nie, źle mówię... Anglosasi mają nas za troglodytów i mentalne zera. Wśród
                                            Brytów jest największy odsetek przeciwników przyjęcia Polski do UE. Dlaczego? Odpowiedzi szukajcie w
                                            latach 40-tych, gdy nasi dzielni chłopcy siedzieli na Wyspach z panienkami Brytów, zaś oni walczyli na
                                            różnych frontach z Afrika Korps i Japami. A potem przyszło przebudzenie, gdy setki tysięcy Brytów wróciły
                                            do domu i zastały polskich mężów swych dawnych narzeczonych... zaś ci, co się nie pożenili, obsługiwali
                                            windy, śmietniska i pozycje pomocnika kelnera... Boże, zmiłuj się!
                    • iwa.ja Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 28.08.02, 12:20
                      To akurat łatwe. Ściągę podaję:
                      www2.gazeta.pl/muzyka/2,22229,4783797,MUZYKA.html
                      • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 28.08.02, 14:29
                        A jak Iggy Pop się nazywa i w jakim zespole zaczynał ?
                        • orissa Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 28.08.02, 19:34
                          saluto napisał:
                          A jak Iggy Pop się nazywa i w jakim zespole zaczynał ?

Saluto, stawialabym na
                          James Osterberg i chyba the Prime Movers and the Iguanas
                          ale zlituj sie i nie zadawaj takich trudnych pytan ;)))))
                          Pozdrowionka.
                          • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 29.08.02, 08:58
                            Brawo Orissa ,to nie było takie trudne teraz będzie trudne :)
                            amerykański zespół z pierwsza płyta w latach 90-tych
                            gdzie gitarzysta używa tylko 3 strun a basista tylko 2 i całkiem dobrze sobie
                            radzą ?
                            • orissa Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 29.08.02, 10:19
                              Morphine? ;)
                              • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 29.08.02, 10:31
                                orissa napisała:

> Morphine? ;)
                                >
                                • saluto Czy to prawda że ... 29.08.02, 12:25
                                  Nigel Kennedy został dyrektorem Polskiej Orkiestry Kameralnej czy jakoś tak ?
                                  • orissa Re: Czy to prawda że ... 29.08.02, 14:05
                                    saluto napisał:

> Nigel Kennedy został dyrektorem Polskiej Orkiestry Kameralnej czy jakoś tak ?

Z tego co slyszalam to skrzypek Nigel Kennedy podejmuje wspolprace z Sinfonia
                                    Varsovia, ale czy dyrektorem POK to raczej nie bedzie.
                                    isk_gd
                                    P.S. A do poprzedniego pytania to poprosze podpowiedz, bo nie mam takiej duzej
                                    wiedzy :(
                                    • saluto Re: Czy to prawda że ... 30.08.02, 10:15
                                      orissa napisała:

> saluto napisał:
                                      >
                                      > > Nigel Kennedy został dyrektorem Polskiej Orkiestry Kameralnej czy jakoś ta
                                      > k ?
                                      >
                                      > Z tego co slyszalam to skrzypek Nigel Kennedy podejmuje wspolprace z Sinfonia
                                      > Varsovia, ale czy dyrektorem POK to raczej nie bedzie.
                                      > isk_gd
                                      > P.S. A do poprzedniego pytania to poprosze podpowiedz, bo nie mam takiej
                                      duzej
                                      > wiedzy :(

Kurcze czytałem o Kennedym w poczekalni u dentysty :))))
                                      jednak Newsweek to szmatławiec :))))

Grupa pochodzi z Seatlle i nazwę wzięła od nazwy :) najwyższego urzędu
                                      państwowego w Usa

• zoppoter Paganini!!! 29.08.02, 14:12
                                  A nie, cholera, pomyłka. Paganini to na jednej strunie i na skrzypcach. W dodatku solo.
                                  • saluto Re: Paganini!!! 30.08.02, 10:17
                                    Oj Zoppoter wszyscy wiedzą że Paganini na jednej strunie solo w dodatku jęzkiem
                                    :))))))))
                                    Pozdr
                                    • orissa Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 30.08.02, 11:47
                                      Nie doczekawszy podpowiedzi wrzuce kolejna zagadke.
                                      Jaki zespol zostal utworzony w 1977 roku w Manchesterze ?
                                      • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 30.08.02, 14:10
                                        jakaś wskazówka :)
                                        • orissa Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 30.08.02, 15:50
                                          Ok, wskazowka:
                                          Grupe zalozylo dwoch przyjaciol na codzien pracujacych w fabryce. Zafascynowali
                                          sie muzyka dwoch zespolow wystepujacych w przyzakladowych, robotniczych klubach
                                          niedaleko ich miejsca pracy.
                                          • Gość: Sasza Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 01.09.02, 02:00
                                            orissa napisała:

> Ok, wskazowka:
                                            > Grupe zalozylo dwoch przyjaciol na codzien pracujacych w fabryce.
                                            Zafascynowali
                                            >
                                            > sie muzyka dwoch zespolow wystepujacych w przyzakladowych, robotniczych
                                            klubach
                                            >
                                            > niedaleko ich miejsca pracy.
                                            >
                                            >
                                            • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 02.09.02, 08:59
                                              Gość portalu: Sasza napisał(a):

> orissa napisała:
                                              >
                                              > > Ok, wskazowka:
                                              > > Grupe zalozylo dwoch przyjaciol na codzien pracujacych w fabryce.
                                              > Zafascynowali
                                              > >
                                              > > sie muzyka dwoch zespolow wystepujacych w przyzakladowych, robotniczych
                                              > klubach
                                              > >
                                              > > niedaleko ich miejsca pracy.
                                              > >
                                              > >
                                          • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 02.09.02, 08:57
                                            orissa napisała:

> Ok, wskazowka:
                                            > Grupe zalozylo dwoch przyjaciol na codzien pracujacych w fabryce.
                                            Zafascynowali
                                            >
                                            > sie muzyka dwoch zespolow wystepujacych w przyzakladowych, robotniczych
                                            klubach
                                            >
                                            > niedaleko ich miejsca pracy.
                                            >
                                            >
                                            • orissa Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 02.09.02, 10:34
                                              saluto napisał:

>
                                              > Stawiam na Joy Division i Tolka Banana

Bingo:-)
    • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 03.09.02, 08:41
      Jakie pamietacie słynne rodziny z muzycznymi tradycjami ja zacznę:
      Tim Buckley
      Jeff Buckley
      kto jeszcze ?
      pozdr
      • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 04.09.02, 08:39
        saluto napisał:

> Jakie pamietacie słynne rodziny z muzycznymi tradycjami ja zacznę:
        > Tim Buckley
        > Jeff Buckley
        > kto jeszcze ?
        > pozdr

No co jest :))
        dużo tego jest
        Violetta Vilass
        Tsa
        pozdr
        • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 04.09.02, 10:52
          z jaką grupą zrobił karierę Damon Albarn ?
          • iwa.ja Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 04.09.02, 10:59
            Saluto, coś łatwiejszego!!! Widzisz, że ci, którzy mają czas, nie wiedzą, a ci, którzy nie mają czasu, nie mają czasu...
            • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 04.09.02, 11:06
              Ile płyt nagrał zespół The Police ?
          • Gość: Sasza Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 04.09.02, 17:44
            saluto napisał:

> z jaką grupą zrobił karierę Damon Albarn ?

Z Blur.

P.S.
            Ja w kwestii formalnej... Mój brzęczyk był zepsuty.
        • Gość: Sasza Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 04.09.02, 17:43
          saluto napisał:

> saluto napisał:
          >
          > > Jakie pamietacie słynne rodziny z muzycznymi tradycjami ja zacznę:
          > > Tim Buckley
          > > Jeff Buckley
          > > kto jeszcze ?
          > > pozdr
          >
          > No co jest :))
          > dużo tego jest
          > Violetta Vilass
          > Tsa
          > pozdr

Frank i Dwezzil Zappa
          Waglewski junior + senior
          któryś z synów Marleya uaktywnił się muzycznie pod koniec lat 80- tych
          dead Riedel + still( :0) ) alive Riedel
          rodzina od przeciągów- CUGowscy
          syn Dylana ze swoim zespołem The Wallflowers (tata zdecydowanie lepszy od syna)

to tyle. motyle.
          • iwa.ja Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 04.09.02, 21:30
            No to, bo dzisiaj premiera, Szpilman.
            Z pewną taką nieśmiałością rzucę też, że Anna Jantar z Kukulskimi. A także
            Markowski z tą, no, Patrycją.
            Młody (?) Lennon.
            Jacek i Andrzej Zielińscy (ten pierwszy ma niestrawną i pewną siebie córunię,
            która np. - widziałam - w Piwnicy wygryzała Halinę Wyrodek z wykonania jej
            przecież piosenki "Ta nasza młodość")
            Golce
            Steczkowskie
            na razie tyle
            • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 05.09.02, 08:23
              ciągne dalej
              Czesław Matrix Niemen z latoroślą
              Kelly Family :)))))))))))
              Nena Cherry Eagle Cherry i ich Tata

pozdr
            • Gość: didi Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa IP: 213.17.251.* 05.09.02, 21:52
              No ludzie, a stado "Jackson five", a BeeGees...
              • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 06.09.02, 09:42
                Allman Brothers Band
                pozdr
                • iwa.ja Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 06.09.02, 10:06
                  Mamas and Papas
                  ABBA
                  Bemibek
                  Maanam (?)
                  • saluto Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 06.09.02, 10:33
                    iwa.ja napisała:

> Mamas and Papas
                    > ABBA
                    > Bemibek
                    > Maanam (?)

Tercet Egzotyczny ?
                    • orissa Re: Orissa, Pętelka, Lucy, Kasia....i Zappa 24.09.02, 13:17
                      Ufff dokopalam sie do tego watku wreszcie...
                      Czy mozna to tak zostawic? I juz nie bedzie zadnej zagadki muzycznej???
                      Tylko cos latwiejszego prosze jakby sie komus chcialo...:-))
                      Pozrawiam Zappowo :-)
                      E.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka