Gość: Gość SP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 12:32 Tylko w Środkowopomorskim Słupsk ma szanse rozwoju, a przy Was to się tylko zwijamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalinowski11 Re: Kiedy zrozumiecie w końcu, że chcemy rozwodu? 09.09.05, 12:37 Nie obraź się , ale gdyby się tak stało to się tym w Gdańsku nie zmartwimy :) Baba z wozu koniom lżej ... Odpowiedz Link Zgłoś
andre3b Re: Kiedy zrozumiecie w końcu, że chcemy rozwodu? 09.09.05, 12:55 Akurat...To własnie Szczecin i Gdańsk w 1998 roku najgłośniej krzyczeli przeciwko SP. A jeżeli jest tak jak mówisz to mam nadzieje że poprzecie nas w ewentualnym referendum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kiedy zrozumiecie w końcu, że chcemy rozwodu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 13:55 Zdaje się, że problem w tym, z czego prócz Słupska i Koszalina miałoby się składać to województwo. Lębork i Bytów nie bardzo się do tego spieszą. Może Miastko, gdyby się odłączyło od powiatu bytowskiego. Ale to jeszcze mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość SP Re: Kiedy zrozumiecie w końcu, że chcemy rozwodu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:14 a czy Słupsk i Koszalin spieszyli się w 1998 roku do Gdańska i Szczecina ? Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek żadna strata 09.09.05, 14:25 Też uważam, że strata Słupska byłaby dla pomorskiego rozsądnym posunięciem. Pozbylibyśmy się tego zagłębia nędzy i bezrobocia. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: żadna strata 09.09.05, 14:42 etrusek napisał: > Pozbylibyśmy się tego zagłębia nędzy i bezrobocia. Ja starałem się to powiedzieć bardziej "dyplomatycznie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Nie da sie dyplomatycznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 20:32 Jezdzilibysmy raz do roku i ogladalibysmy jak w ZOO taki skansen biedy i rozpaczy. Nasze ego od razu byloby wyzsze i samopoczucie lepsze. Problem jednak, ze nie ma z czego zrobic tego SP. Nikt nie chce poza K-linem i kilkoma wariatami ze Slupska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: besekerk Re:A może by im pomóc? IP: *.gdynia.mm.pl 14.01.06, 16:12 W końcu Gdynia też się nie zmartwi. Odpowiedz Link Zgłoś
grail Re: Kiedy zrozumiecie w końcu, że chcemy rozwodu? 09.09.05, 20:17 No to pa. Gdańsk płakać nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slupszczanin Co Ty bredzisz, nikt w Slupsku nie chce SP !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 20:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endrju Koszalin ma w d... buraków z Dupska IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 10.09.05, 11:30 Odpowiedz Link Zgłoś
ydek Toruń nienawidzi Bydgoszczy!!! 10.09.05, 10:31 wszystko nam zabrali lub zabierają!!!! nic nie mamy!!! koniec z tym!!! jesteśmy jedną drużyną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re:Słupsk?Gdzie leży ta wioska? n/txt IP: *.gdynia.mm.pl 10.09.05, 11:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endrju Re:Słupsk?Gdzie leży ta wioska? n/txt IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 10.09.05, 11:32 Koło Kobylnicy!!!!!! Koszalin pozdrawia Gdynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleg Re:Słupsk?Gdzie leży ta wioska? n/txt IP: *.abacus.pl 10.09.05, 12:25 Dla mnie to Slupsk powinien sie oderwac, przynajmniej mielibysmy mnostwo pieniedzy na "stare gdanskie" a nie na rozszerzonych....Koszalin jest pieknym miastem od Slupska i powinien sie sam finansowac a nie byc zaleznym od Szczecina....Praktycznie Slupsk moglby zostac zaorany...co tam pieknego? Bandy gowniarzy terroryzujacych mieszkancow? Odlaczcie sie, jestem ZA TYM!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut Powstanie województwo środkowopomorskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 16:07 Czy powstanie województwo środkowopomorskie? Jeśli Samoobrona wejdzie do rządu - tak. - Zażądamy utworzenia nowego województwa - środkowopomorskiego - powiedział zapewne przyszły wicepremier, przewodniczący Samoobrony Andrzej Lepper. I dodał, że utworzenie tego województwa jest jednym z głównych punktów programu jego partii. Zdaniem Leppera, zmian w podziale administracyjnym kraju nie wyklucza też wicepremier Ludwik Dorn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izzy Re: Jak to się zwijacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 09:17 Od 3 lat bez przerwy mam wciąż przetargi w tamtych rejonach: Słupsk, Kobylnica, Miastko - Bytów, samo Miastko, Chojnice, Człuchów, Trzebielino. I to się nazywa,że u was sie nic nie dzieje? Coś mało wiecie o wydawaniu forsy na wasze tereny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słupsk? co to jest a kto was tu trzyma - twórzcie sobie to wojewodz. IP: *.chello.pl 16.01.06, 09:55 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: a kto was tu trzyma - twórzcie sobie to wojew 17.01.06, 13:58 Na paru forach ten temat chodzi,trochę za moją przyczyną. Popatrzcie i czy był sens 16 województw.Najpierw miało być 8,i to byłyby regiony,potem namnożyło się,a i tak za mało.Może wrócić do tego co było - tak od 40-70 województw,a zrobić prawdziwe regiony.W waszym wypadku Pomorze nadwiślańskie,od Włocławka z Eblągiem i Słupskiem.Moglibyście uzgodnić drogi,koleje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: a kto was tu trzyma - twórzcie sobie to wojew IP: *.gdynia.mm.pl 17.01.06, 14:35 Czyli nazwać powiaty województwami, województwa regionami i wszyscy niedowartościowani będą zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: a kto was tu trzyma - twórzcie sobie to wojew 17.01.06, 20:06 Mój drogi nie nazwać inaczej,a zmienić to co jest na lepsze,bo chyba nie powiesz,że ten podział jest wspaniały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: a kto was tu trzyma - twórzcie sobie to wojew IP: *.gdynia.mm.pl 17.01.06, 20:40 Czyli zmniejszyć liczbę województw i powiatów oraz "wzmocnić" powiaty. po co tworzyć nowe nazewnictwo? A tym bardziej po co tworzyć dodatkowy szczebel? Podział nigdy nie będzie doskonały, zawsze będą jakieś mankamenty. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: a kto was tu trzyma - twórzcie sobie to wojew 17.01.06, 22:36 Region nie ma być szczeblem,ma być rządowym koordynatorem w terenie.Na sztuki będzie tyle samo szczebli.Zamiast dualizmu na szczeblu wojewódzkim podział na region rządowy i województwo samorządowe. Odpowiedz Link Zgłoś
litorija Re: Kiedy zrozumiecie w końcu, że chcemy rozwodu? 18.01.06, 01:10 w tej chwili i tak jest za dużo województw po co jeszcze jedno. Należałoby zlikwidować kujawsko-pomorskie i całą trójkę mikro śląskich. Jak pomorskei ma konkurować z wielkopolskim czy mazowieckim, Przeciez na Pomorzu sama bieda poza Trojmiastem. Elbląg, Bydgoszcz, Toruń do Pomorskego. A rozrywanie Borów Tucholskich mieszy Kujawy i Pomorze to bezsens. Z zachodniopomorskiego też powinniśmy mieć kawał tak, aby nie dzielić regionów fizycvzno-geograficznych. Granice województw powinny nawiązywać przede wszystkim do jednotek geograficznych, A wybrzeże Słowińskie jak najbardziej pasuje do woj. pomorskiego. A trzeba wiedzieć, że umacnianie takich miast jak Słupsk, Lębork, Bytów, Chojnice, Kościerzyna, Człuchów itd. Starogard - leżą w interesie Trójmiasta, które jest obecnie jak wyspa pośród oceanów.. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm odłączajcie się, ja nie widzę problemu 18.01.06, 01:14 Gdynia nie będzie płakać Odpowiedz Link Zgłoś