cze67 13.09.02, 12:24 Latwe pytania, tak? No dobra - kto gral na harmonijce ustnej w zespole The Beatles-zoppoter niech na razie milczy. Zapraszam drogie Panie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
petelka Re: Zappy powrot z wygnania 13.09.02, 12:34 Nie wiem, ale żebyś nie narzekał jak dłuuugo czekasz na odpowiedź, to Ci odpowiadam.:)))) Ale to tylko tym razem. Tak na dobry początek:))) Odpowiedz Link Zgłoś
o__o Re: Zappy powrot z wygnania 13.09.02, 12:35 cze67 napisał: > Latwe pytania, tak? No dobra - kto gral na harmonijce ustnej w zespole The > Beatles-zoppoter niech na razie milczy. Zapraszam drogie Panie! To może ja...a nie stosujecie kar cielesnych za nieprawidłową odpowiedź:))) John Lennon? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Zappy powrot z wygnania 13.09.02, 12:40 o__o napisa?a: > > To moz˙e ja...a nie stosujecie kar cielesnych za nieprawid?owa˛ odpowiedz´:))) > John Lennon? Brawo Podwojne o! Tak jest! Petelko, prosze sie bardziej przylozyc! A moze o_o ma jakies muzyczne pytanie? Chetnie odpowiem... Odpowiedz Link Zgłoś
o__o Re: Zappy powrot z wygnania 13.09.02, 12:58 cze67 napisał: > A moze o_o ma jakies muzyczne pytanie? Chetnie odpowiem... Gdzie mnie pytać Mistrza? To może takie...Kiedy i od kogo John Lennon dostał swoją pierwszą gitarę? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Zappy powrot z wygnania 13.09.02, 13:08 o__o napisa?a: > cze67 napisa?: > > > A moze o_o ma jakies muzyczne pytanie? Chetnie odpowiem... > > Gdzie mnie pytac´ Mistrza? > To moz˙e takie...Kiedy i od kogo John Lennon dosta? swoja˛ pierwsza˛ gitare˛? No to mnie podwojne o zalawilas. Zoppoter, ty wiesz? Moze chodzi o matke Johna, ktora go uczyla? Ale czy ona mu sprawila gitare tego nie wiem. Ale skucha... Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Zappy powrot z wygnania 13.09.02, 14:09 > No to mnie podwojne o zalawilas. Zoppoter, ty wiesz? Moze chodzi o matke Johna, > > ktora go uczyla? Ale czy ona mu sprawila gitare tego nie wiem. Ale skucha... Matka go uczyła, ale gitarę to on chyba sobie zanabył kiedy mieszkał z tą ciocią Mimi. Gdzieś zarobił i wszystko na tę gitarę. 8 funtów... Tak mi się majaczy. I chyba znał chwyty na pięc strun, bo mamusia grała, ale na banjo... Odpowiedz Link Zgłoś
o__o Re: Zappy powrot z wygnania 13.09.02, 14:14 zoppoter napisał: > Matka go uczyła, ale gitarę to on chyba sobie zanabył kiedy mieszkał z tą cioci > ą Mimi. Gdzieś zarobił i > wszystko na tę gitarę. 8 funtów... Tak mi się majaczy. > I chyba znał chwyty na pięc strun, bo mamusia grała, ale na banjo... Brawo Zoppoter.:-) Pierwszą gitarę swą dostał mały Jonn w 1957r., w pięknym, szczenięcym wieku 16 lat od cioci Mimi... Cze teraz Twoja kolej na pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Miesza mi się. 13.09.02, 14:21 > > Brawo Zoppoter.:-) Pierwszą gitarę swą dostał mały Jonn w 1957r., w pięknym, > szczenięcym wieku 16 lat od cioci Mimi... > Cze teraz Twoja kolej na pytanie... Zaraz. Dostał od cici czy kupił w sklepie? A może dostał pieniądze od cioci i kupił? Ale na pewno 16 lat John skończył w 1956 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
o__o Re: Miesza mi się. 13.09.02, 14:39 > Zaraz. Dostał od cici czy kupił w sklepie? A może dostał pieniądze od cioci i k > upił? Ja znam wersję że dostał od cioci. Krakowskim targiem niech będzie że dostał pieniądze od cioci i kupił w sklepie... > Ale na pewno 16 lat John skończył w 1956 roku. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Zappy powrot z wygnania 13.09.02, 12:44 kwas10 napisa?: > No,no ten...Ringo Starr Nieprawda, Starr gral w tym zespole na flugehornie. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Zappy powrot z wygnania 13.09.02, 14:36 Widze, ze kolezanka oo w temacie zorientowana, to moze trudniejsze nieco pytanie od harmonijkowego - na okladce ktorej plyty Beatlesow nie widac? Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Ja wiem, ja wiem! 13.09.02, 14:48 cze67 napisał: > Zoppoter, szerap!!! Z tego co znam angielski, to poprosiłes mnie właśne uprzejmie, żeby był łaskaw zamknąc ryjofon. Co też czynię oczekując prawidłowej odpowiedzi z innych źródeł. Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Ja wiem, ja wiem! 13.09.02, 14:51 Bialy Album, Bialy Album!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Ja wiem, ja wiem! 13.09.02, 14:55 pizmak31 napisa?a: > Bialy Album, Bialy Album!!!!!!!!!!!! A ty skond wiesz takie rzeczy??? No dobra, zakladam, ze zoppoter udzielilby podobnej odpowiedzi... Nastepne pytanie, bo widze, ze towarzystwo sie nieco rozruszalo, jaka slynna grupa rockowa pod wrazeniem Sgt Peppera Beatlesow postanowila nagrac podobne dzielo, ba, nawet okladka byla podobna. Tylko muzyka slabsza... Jaka to plyta? Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Ja wiem, ja wiem! 13.09.02, 14:58 Cos mi chodzi po glowie... A w ktorym roku wydali plyte? Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Ja wiem, ja wiem! 13.09.02, 15:09 Kurka wodna, na jaka litere?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Ja wiem, ja wiem! 13.09.02, 15:10 Nie ma tak, zgadywac i juz. Slynny zespol i blisko the Who to co to moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Ja wiem, ja wiem! 13.09.02, 15:15 No jasne, ze Rolling... Plyta nazywala sie Their satanic Magic Request czy cos takiego. Uznano ja za pomylke, Stonsi nie byli tam soba, dlatego... Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Ja wiem, ja wiem! 13.09.02, 15:16 Aha. To ja nie jestem jakas taka ostatnia w wiadomosciach muzycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Ja wiem, ja wiem! 13.09.02, 15:19 Nie ostatnia, co to to nie. Sie nieco orientujesz, nie tak moze dobrze jak ja, ale to w koncu ja jestem starszy (dla niezorientowanych - pizmak31 jest moja siostra)... Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Ja wiem, ja wiem! 13.09.02, 15:23 Fenks, moj brat, za dobre slowo. To ja sie zmywam, bo watek rodzinny sie zrobil. Uklony dla wszystkich na forum, a przede wszystkim Zoppotera. Jakos mam slabosc do niego.... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Ja wiem, ja wiem! 13.09.02, 15:24 bo on fajny jest i ma poczucie humoru... Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Ja wiem, ja wiem! 13.09.02, 15:26 Swieta prawda, panie dziejku. Baj. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Ja wiem, ja wiem! 13.09.02, 15:30 Baj, a dla tych co pozostali, a ktos pozostal?, pytanie - jakie zwierze trzyma w swoich dloniach Paul McCartney na swojej plycie Ram? Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Ram 13.09.02, 15:33 Świnię trzyma. A poza tym, Pizmak i Cze, musze sie przyznać że jestem mocno spłoniony i mam teraz jakies trzy metry wzrostu z dumy, kiedy poczytałem Wasze o mnie opinie... Też jestescie super, bez dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Ram 13.09.02, 15:46 zoppoter napisa?: > S´winie˛ trzyma. No tak, na tylniej okladce to swintucha, ale na przedniej inne zwierze... Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Ram 13.09.02, 15:49 cze67 napisał: > zoppoter napisa?: > > > S´winie˛ trzyma. > > No tak, na tylniej okladce to swintucha, ale na przedniej inne zwierze... A, to psa chyba Ewentualnie barana. Ale raczej psa. Sam juz nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Ram 13.09.02, 15:54 Barana, jasne ze barana, ty ... zopoterze. No dobra, nie mecze Cie wiecej, dobrego weekendu. PS. Ale fajnie sie mieszka w wieeeeelkim mieszkaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Ram 13.09.02, 15:59 cze67 napisał: > Barana, jasne ze barana, ty ... zopoterze. No dobra, nie mecze Cie wiecej, > dobrego weekendu. > PS. Ale fajnie sie mieszka w wieeeeelkim mieszkaniu... Aaaa, z tym psem to Martha my dear... Wiem, że w takim mieszkaniu jest super. Nie bez powodu starałem się o takie coś od kilkunastu lat... Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Próby zakrzyczenia Rzygaczy i Zappów.. 15.09.02, 08:07 ... są beznadziejne raczej. wyciagam z drugiej strony wątek i pytam: Jaki był tytuł ostatniej plyty the Wings? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Próby zakrzyczenia Rzygaczy i Zappów.. 15.09.02, 10:45 a na jakiej okładce widnieje Paul z niemowlakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Próby zakrzyczenia Rzygaczy i Zappów.. 15.09.02, 11:52 Odpowiem zbiorowo-ostatnia plyta Wingsow to Back To The Egg. Paul z niemowlakiem widnieje moze na jakiejs ksiazce dotyczacej pielegnowania noworodkow. Bo na pewno nie na okladce jakiejs plyty... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Próby zakrzyczenia Rzygaczy i Zappów.. 15.09.02, 11:54 jestem pewna, ze widziałam taką okładkę!!! Paul i dziecię w jakichś futrach otuleni... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Próby zakrzyczenia Rzygaczy i Zappów.. 15.09.02, 11:56 Droga iwo, bylo to po prostu jakies zdjecie Paula z jego ktoryms dzieciatkiem. PS. W Wawie jaka pogoda, bo tu od rana leje jak z cebra i nie zamierza przestac! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Próby zakrzyczenia Rzygaczy i Zappów.. 15.09.02, 12:00 cze67 napisał: > PS. W Wawie jaka pogoda, bo tu od rana leje jak z cebra i nie zamierza > przestac! Witaj Cze:)) A Ty z domu stukasz???;) Nie wiem jak jest w Warszawie ale u mnie też pada i jest zimno! A w sprawie Twojej ulicy nic więcej nie znalazłam:(( Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Próby zakrzyczenia Rzygaczy i Zappów.. 15.09.02, 12:02 lucy_z napisa?a: > cze67 napisa?: > > > PS. W Wawie jaka pogoda, bo tu od rana leje jak z cebra i nie zamierza > > przestac! > > Witaj Cze:)) A Ty z domu stukasz???;) Aaaaaa.... taka fuche robie... > Nie wiem jak jest w Warszawie ale > u mnie tez˙ pada i jest zimno! A w sprawie Twojej ulicy nic wie˛cej > nie znalaz?am:(( Budynek nr 46 o ktorym pisalac jest dokladnie naprzeciwko moich okien i posrednio przylega do mojej kamienicy... A jako ze to watek muzyczny to spytam o jakies piosenki o deszczu i w ogole takiej mokrej pogodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
o__o Re: Próby zakrzyczenia Rzygaczy i Zappów.. 15.09.02, 14:18 cze67 napisał: > A jako ze to watek muzyczny to spytam o jakies piosenki o deszczu i w ogole > takiej mokrej pogodzie... Deszczowa piosenka!!! i jeszcze troche obok deszczu ale też mokro... Kap,kap płyną łzy, w łez kałużach ja i tyyyyyy.... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Próby zakrzyczenia Rzygaczy i Zappów.. 15.09.02, 12:08 cze67 napisał: > Droga iwo, bylo to po prostu jakies zdjecie Paula z jego ktoryms dzieciatkiem. Będę się upierać, że widziałam taką okładkę, kurcze! Kto mnie poprze?!!! > PS. W Wawie jaka pogoda, bo tu od rana leje jak z cebra i nie zamierza > przestac! Lać przestało, ale zimno jak nieszczęście. Słońce się niemniej jednak przebija. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Próby zakrzyczenia Rzygaczy i Zappów.. 15.09.02, 12:11 Kabaret Starszych Panów - "W czasie deszczu dzieci się nudzą" :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Próby zakrzyczenia Rzygaczy i Zappów.. 15.09.02, 12:16 A czyje to??? Ciągle pada. Asfalt ulic jest dziś śliski jak brzuch ryby, Mokre niebo się opuszcza coraz niżej Żeby przejrzeć się w zmarszczonej deszczem wodzie. A ja? A ja chodzę, desperacko i na przekór wszystkim moknę. Patrzę w niebo, chwytam w usta deszczu krople, Patrzą na mnie rozpłaszczone twarze w oknie. To nic. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Lucy! 15.09.02, 12:19 Tylko nie to! Że to krajewskie, to wiadomo, ale tym cytatem znowu przyciągnęłaś deszcz! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Iwa 15.09.02, 12:28 Ja zaraz poczaruję i trochę poświeci:))) Deszcz potrzebny, tylko jest za zimno:( Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Deszcz 15.09.02, 12:35 O to, to, deszcz potrzebny bardzo. To ja dowale tutaj piosenka Rain Beatlesow: If the rain comes They run and hide their heads They might as well be dead If the rain comes (x2) When the sun shines They slip into the shade And sip their lemonade When the sun shines (x2) Rain, I don't mind Shine, the weather's fine I can show you That when it starts to rain Everything's the same I can show you (x2) Can you hear me? That when it rains and shines It's just a state of mind Can you hear me? (x2) semoc niar eht nehW No i co??? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Deszcz 15.09.02, 13:43 Bardzo ładnie!:)) A u mnie już świeci słońce, nie wiem na jak długo! Mówiłam, że poczaruję;) Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Paul w futrze 16.09.02, 07:09 iwa.ja napisała: > Będę się upierać, że widziałam taką okładkę, kurcze! Kto mnie poprze?!!! Przejrzalem Paulową dyskografię z obrazkami. Na płycie tego zdjęcia nie było, chyba, że z tyłu, albo w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Zappy powrot spod spamu 16.09.02, 11:57 Słuchajcie, ja bardzo proszę wszystkich posiadaczy płyt The Wings o dokładne przeszukanie okładek. Jestem w dalszym ciągu pewna, że ten Paul z dzieciakiem i tak dalej musi tam gdzieś być. Czy to aby nie jest gdzieś w środku RAM? Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Chciałbym ale nie mogę. 16.09.02, 12:06 iwa.ja napisała: > Słuchajcie, ja bardzo proszę wszystkich posiadaczy płyt The Wings o dokładne pr > zeszukanie okładek. Jestem w > dalszym ciągu pewna, że ten Paul z dzieciakiem i tak dalej musi tam gdzieś być. > Czy to aby nie jest gdzieś w środku > RAM? > No niestety nie mogę pomóc... Chciałbym mieć te wszystkie płyty, ale to chyba marzenie ściętej głowy... Faktem jest, że to zdjęcie jest sygnowane przez EMI, więc jego obecnośc na którejś z płyt jest mozliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Chciałbym ale nie mogę. 16.09.02, 12:15 zoppoter napisał: > No niestety nie mogę pomóc... Chciałbym mieć te wszystkie płyty, ale to chyba m > arzenie ściętej głowy... > Faktem jest, że to zdjęcie jest sygnowane przez EMI, więc jego obecnośc na któr > ejś z płyt jest mozliwa. Ha, a ja mogłam kiedyś szczycić się posiadactwem wszystkich Skrzydeł, ale w wersji analogowej. No i mi się straciły. Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Chciałbym ale nie mogę. 16.09.02, 12:20 > Ha, a ja mogłam kiedyś szczycić się posiadactwem wszystkich Skrzydeł, ale w wer > sji analogowej. No i mi się straciły. > No w analogowej, jak najbardziej... Niestety, wtedy kiedy były, to ich nie było. A teraz albo nie ma albo kosztują jak polski cukier w polskim zbozu... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Chciałbym ale nie mogę. 16.09.02, 12:31 zoppoter napisał: > No w analogowej, jak najbardziej... Niestety, wtedy kiedy były, to ich nie było > . A teraz albo nie ma albo > kosztują jak polski cukier w polskim zbozu... > Były zawsze. W Sztokholmie... Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Chciałbym ale nie mogę. 16.09.02, 12:37 > Były zawsze. W Sztokholmie... Aaa, w Sztokholmie... Tylko, wtedy nie było też Sztokholmu... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Chciałbym ale nie mogę. 16.09.02, 12:45 zoppoter napisał: > Aaa, w Sztokholmie... Tylko, wtedy nie było też Sztokholmu... To znaczy, kiedy? Ale dobrze Ci radzę, Zoppoter, uważaj, co odpowiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Chciałbym ale nie mogę. 16.09.02, 13:32 > To znaczy, kiedy? Ale dobrze Ci radzę, Zoppoter, uważaj, co odpowiesz... Nooo, jak te płyty sie ukazywały... Żyję jeszcze...? Odpowiedz Link Zgłoś
philip_marlowe Czy ja też mogę zadawać pytania?? 17.09.02, 13:26 I czy muszą krążyc wokół Beatlesów. Czy mogą być luźno zwiazane z muzyką i filmem np.?? PS. Saluto zaczął sie udzielać w Łodzi.:) Odpowiedz Link Zgłoś
petelka Re: Czy ja też mogę zadawać pytania?? 17.09.02, 13:45 Nie pytaj się tylko zadawaj (pamiętając jednak, że to wątek muzyczny) Odpowiedz Link Zgłoś
philip_marlowe Pytanie od śledczego Marlowe:) 17.09.02, 13:49 Kto npisał tytułową piosenkę do Bonda, w którym jego dziewczynę zagrała Jane Seymour?? (chyba tak się pisze- dr Quin dla ułatwienia.:) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Pytanie od s´ledczego Marlowe:) 17.09.02, 16:53 philip_marlowe napisa?: > Kto npisa? tytu?owa˛ piosenke˛ do Bonda, w którym jego dziewczyne˛ zagra?a Jane > Seymour?? (chyba tak sie˛ pisze- dr Quin dla u?atwienia.:) > Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Pytanie od s´ledczego Marlowe:) 17.09.02, 17:02 Cze, a gdzie się ukrywałeś???:) Przeczytam później odpowiedź bo już muszę iść:( Pa, pa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Pytanie od s´ledczego Marlowe:) 17.09.02, 17:05 Praca, praca, praca... A ja czekajac na podpowiedz marlowe sam zadam prowokacyjne pytanie-jaki byl temat filmu dokumentalnego zrealizowanego przez Lennona i Yoko Ono pt. "Erection"? Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Pytanie od s´ledczego Marlowe:) 17.09.02, 21:36 cze67 napisał: > Praca, praca, praca... > A ja czekajac na podpowiedz marlowe sam zadam prowokacyjne pytanie-jaki byl > temat filmu dokumentalnego zrealizowanego przez Lennona i Yoko Ono pt. > "Erection"? Ha! A tak mi coś się wydaje, że spacer jakiegoś owada... po dosyć nietypowym gruncie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Pytanie od s´ledczego Marlowe:) 17.09.02, 21:39 zoppoter napisał: > A tak mi coś się wydaje, że spacer jakiegoś owada... po dosyć nietypowym > gruncie. Taaa, to się zgadza. Grunt, zresztą, taki sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
o__o Re: Pytanie od s´ledczego Marlowe:) 17.09.02, 21:46 iwa.ja napisała: > zoppoter napisał: > spacer jakiegoś owada... po dosyć nietypowym > > gruncie. > Taaa, to się zgadza. Grunt, zresztą, taki sobie... ????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Pytanie od s´ledczego Marlowe:) 18.09.02, 11:17 zoppoter napisa?: > A tak mi cos´ sie˛ wydaje, z˙e spacer jakiegos´ owada... po dosyc´ nietypowym > gruncie. A nie, spacer muchy nazywal sie "Fly", to bylo o czyms innym... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Erection 18.09.02, 13:55 Odpowiem sam sobie-Erectoin jest o budowaniu wiezowca, tzw. zdjecia poklatkowe w przyspieszonym tempie... A nie zadne takie, o ktorych jakies swintuchy tu myslaly... Odpowiedz Link Zgłoś
philip_marlowe Pytanie od s´ledczego Marlowe:)-podpowiedź 18.09.02, 08:21 HMMM!! Nie wiem, jak powiem rok to bedzie za łatwo, jak powiem, że ktoś później zrobił z tego utworu ponownie niezły hicior to też bedzie za łatwe. A jak dodam, że R. Moor robił to po raz...hmmmm. To już wogóle bedzie proste jak drut. Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Pytanie od s´ledczego Marlowe:)-podpowiedź 18.09.02, 08:40 philip_marlowe napisał: > jak powiem, że ktoś później zrobił > z tego utworu ponownie niezły hicior to też bedzie za łatwe. To by pasowało do "Live and let die" McCartneya. Ale nie wiem, czy tam Seymour grała... Odpowiedz Link Zgłoś
philip_marlowe Re: Pytanie od s´ledczego Marlowe:)-podpowiedź 18.09.02, 08:44 Tak, to było Live &... Seymout grała wróżką karcianą, którą Bond przekabacił oszukując w karty. 1973. Yappet Koto grał jej szefa i przeciwnika Bonda. Wiedziałem, że za duzo podpowiem.:) Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Huurrraaaaaa 18.09.02, 08:47 philip_marlowe napisał: > Tak, to było Live &... Seymout grała wróżką karcianą, którą Bond przekabacił > oszukując w karty. 1973. Yappet Koto grał jej szefa i przeciwnika Bonda. > Wiedziałem, że za duzo podpowiem.:) > Odpowiedz Link Zgłoś
philip_marlowe Gratulacje. Pytanie drugie:) 18.09.02, 09:47 Coś mnie na te Bondy wzieło.:) Ale mam kolejną zagatkę zwiazaną z Beatlesami. W pewnym Bondzie dziewczyne 007 zagrała żona pewnego Beatlesa. Którego?? Za bardziej wyczerpująca odpowiedź jeszcze wieksze gratulacje.:) Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Gratulacje. Pytanie drugie:) 18.09.02, 09:58 philip_marlowe napisał: > Coś mnie na te Bondy wzieło.:) Ale mam kolejną zagatkę zwiazaną z Beatlesami. > W pewnym Bondzie dziewczyne 007 zagrała żona pewnego Beatlesa. Którego?? Za > bardziej wyczerpująca odpowiedź jeszcze wieksze gratulacje.:) Ringo Starra? Yoko Ono i Linda odpadają raczej, Patti Harrison tez nie pasuje mi za bardzo, a Ringo w filmach się udzielał. Odpowiedz Link Zgłoś
philip_marlowe Re: Gratulacje. Pytanie drugie:) 18.09.02, 10:06 Tak jest, tylko po co ten znak zapytania na koncu.:) Barbara Bach. The Spy Who Loved Me. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Gratulacje. Pytanie drugie:) 18.09.02, 10:55 A co jeszcze ma Bond a wlasciwie muzyka z tego filmu wspolnego z Beatlesami, a wlasciwie filmem Help!? Odpowiedz Link Zgłoś
philip_marlowe Re: Gratulacje. Pytanie drugie:) 18.09.02, 11:32 Podejrzewałem, że chodzi o coś z muzyka, ale oszukiwałem i nie podam odpowiedzi, bo znalazłem ją dopiero w sieci.:) I nie byłoby to uczciwe. A tak na marginesie. Liczy się tylko wiedza, czy szperać też można??:) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Gratulacje. Pytanie drugie:) 18.09.02, 11:39 Lepiej z pamieci, ale jak sie znalazlo, to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
philip_marlowe Więc odpowiadam.:) 18.09.02, 11:50 Pamięć była mi zbedna, bo tego nie wiedziałem. Wiedziałem tylko, że chodzi o wslną żecz miedzy muzyką w Bondzie a Help! Na początku kombinowałem czy "James Bond Theme" ni został wykorzystany przez The Beatles. Ale nie o to chodziło. Skąd ty to wiesz Cze? Odpwiedź: jednym z twórców muzyki do Help! był kompozytor "JB Theme" Monty Thorman lub Norman. Chociaż ja myslałem że skomponował to John Barry. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Wie˛c odpowiadam.:) 18.09.02, 11:56 philip_marlowe napisa?: > Pamie˛c´ by?a mi zbedna, bo tego nie wiedzia?em. Wiedzia?em tylko, z˙e chodzi o wslna˛ z˙ecz miedzy muzyka˛ w Bondzie a Help! Na pocza˛tku kombinowa?em czy "James Bond Theme" ni zosta? wykorzystany przez The Beatles. Ale nie o to chodzi?o. Ska˛d ty to wiesz Cze? > Odpwiedz´: jednym z twórców muzyki do Help! by? kompozytor "JB Theme" Monty > Thorman lub Norman. Chociaz˙ ja mysla?em z˙e skomponowa? to John Barry. Przeceniasz mnie Detektywie. Chodzilo mi o to wlasnie, ze fragnent muzyki z Bonda, wlasnie owo James Bond Theme przewinal sie w ktoryms momencie filmu. O owym Normanie pierwsze slysze, ale dobrze wiedziec. Pytanko mam, a jakiej muzyki slucha moj ulubiony detektyw? Odpowiedz Link Zgłoś
philip_marlowe Czego słucham. 18.09.02, 12:03 Ulubine zespoły: Rolling Stones Acdc ZZ Top Lynyrd Skynyrd Jethro Tull King Crimson Stealy Dan Metallica i wiele innych głównie z przełomu lat 60 i 70:) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Czego s?ucham. 18.09.02, 12:07 philip_marlowe napisa?: > Ulubine zespo?y: > Rolling Stones > Acdc > ZZ Top > Lynyrd Skynyrd > Jethro Tull > King Crimson > Stealy Dan > Metallica > i wiele innych g?ównie z prze?omu lat 60 i 70:) Zacne to sa kapele w istocie. A co ma wspolnego Bill Bruford z Genesis? Odpowiedz Link Zgłoś
philip_marlowe Re: Czego s?ucham. 18.09.02, 12:11 Perkusję?? Genesis, moja ulubiona płyta to "Selling England By The Pound". Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Czego s?ucham. 18.09.02, 12:13 Ze niby wspolna perkusje? No nie wiem, pytanie dotyczylo wprawdzie perkusji ale w kontekscie. Odpowiedz Link Zgłoś
philip_marlowe Przyznam się, że śrdnio mi to idzie:) 18.09.02, 13:12 Bill, perkusista, KC, Yes, UK, dalszych losów za bardzo nie znam. I Domyslać się mogę, że prawdopodobnie pan ten miał stycznośc i pogrywał gdzieś tam w historii zespołu Genesis z Gabrilelem i spółką.:) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Przyznam sie˛, z˙e s´rdnio mi to idzie:) 18.09.02, 13:19 Nie ma co sie zalamywac, trop jest celny, Brufford gral na garach w czasie trasy promujacej Trick Of The Tail-mowil potem, ze nie wspomina tego mile, poniewaz nie czul sie dobrze w roli rewolwerowca do wynajecia... A kto byl gitarzysta Stonesow po wyrzuceniu (a potem smierci) Briana Jonesa? Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Przyznam sie˛, z˙e s´rdnio mi to idzie:) 18.09.02, 13:23 > A kto byl gitarzysta Stonesow po wyrzuceniu (a potem smierci) Briana Jonesa? Mick Taylor. Był ze trzy lata temu w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Przyznam sie˛, z˙e s´rdnio mi to idzie:) 18.09.02, 13:26 zoppoter napisa?: > Mick Taylor. By? ze trzy lata temu w Polsce... Tak jest! A u jakiego slynnego muzyka ow czlowiek jeszcze gral? Odpowiedz Link Zgłoś
philip_marlowe Re: Przyznam sie˛, z˙e s´rdnio mi to idzie:) 18.09.02, 13:30 Z Mayalem.:) Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Przyznam sie?, z?e s?rdnio mi to idzie:) 18.09.02, 13:25 Chlopaki, a cos dla bab???????? jakis watek? O milosci albo innych takich ckliwych rzeczach. W kontekscie muzyki. Brat, rusz glowa. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Przyznam sie?, z?e s?rdnio mi to idzie:) 18.09.02, 13:27 pizmak31 napisa?a: > Chlopaki, a cos dla bab???????? jakis watek? O milosci albo innych takich > ckliwych rzeczach. W kontekscie muzyki. Brat, rusz glowa. O siostra. To moze Ty go zaloz, ten watek, ja nie rozumiem kobiet, nie wiem jakiej muzyki sluchaja. Nazwij ten watek np. babska muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Dziewczyna śpiewa! 18.09.02, 13:34 pizmak31 napisała: > Chlopaki, a cos dla bab???????? jakis watek? O milosci albo innych takich > ckliwych rzeczach. W kontekscie muzyki. Brat, rusz glowa. Co prawda nie jestem brat, ale pytanie łatwiutkie na rozgrzewkę mam: Kto zaśpiewał "Woman in love"? Odpowiedz Link Zgłoś
philip_marlowe To proste:) 18.09.02, 13:25 Mick Taylor:) A przy komponowaniu której pisenki zetknęli się z Ronni Woodem?? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: To proste:) 18.09.02, 13:29 philip_marlowe napisa?: > Mick Taylor:) A przy komponowaniu której pisenki zetkne˛li sie˛ z Ronni Woodem?? Aj hew nou aidija. Jakies wskazowki? > Odpowiedz Link Zgłoś
philip_marlowe Podpowiedz 18.09.02, 13:36 Piosenka jest na plycie, na ktorej jeszcze nie gra Ronni. But i like it.:) Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Podpowiedz 18.09.02, 13:37 philip_marlowe napisał: > Piosenka jest na plycie, na ktorej jeszcze nie gra Ronni. But i like it.:) > Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Przenosze Zappe 18.09.02, 14:15 Przenosze Zappe na nowy watek po raz chyba dwudziesty. Nazwe go... Odpowiedz Link Zgłoś