Dodaj do ulubionych

falszowanie podpsow w skarbowce

02.10.05, 23:35
w styczniu 2004r, zalozono mi siedzibe firmy w moim wlasnym domu, bez mojej wiedzy i zgody przez osobe ktora jest TYLKO
zameldowana.jest napisana umowa urzyczenia z podrobionym moim podpisem, gdy sie o tym dowiedzialam (kwiecien) poszlam do Urzedu
Miasta z zapytaniem dlaczego mam siedzibe firmy zalozona, a Pani Urzedniczka mi odpowiedziala ze ich nie ineresują zadne umowy
tylko adres.jedynie Urzad skarbowy moze byc zainteresowany tą umową.
Poszlam z osoba towarzszaca do skarbowki i o dziwo pani nie chiala mi pokazac mojego zekomo podpisanego -dokumentu- umowy
urzyczenia lokalu twierdzac ze chroni ją ustawa o ochronie danych osobowych.ABSURD!!!!!!
Po paru dniach wrocilam do skarbowki z zarzadnaiem okazania mi tego pisma, no i w koncu pokazala.Widzielismy na wlasne oczy ta
umowe z czerwona pieczatka urzedu skarbowego, umowa napisana na maszynie i na niebiesko podpsana umowa.Powiedzialam kierowniczce
ze to jest sfalszowana umowa i napisalam stosowne pismo do skarbowki.
Sprawa trafila do prokuratury, i jak sie okazalo nie bylo juz oryginalu tejze umowy tylko kserokopia!!!!!!Pani urzednik tak
zeznala na komisariacie w trakcie przesluchania.
kserokopia ze skserowana pieczatka urzedu skarbowego.
takze grafolog nic nie mogl rzekomo zrobic i umozono mi sprawe z braku dowodow.ALE FIRME MAM W DALSZYM CIAGU W DOMU!!!!!!!!
Napisalam pismo do prokuratury o ponowne wszczecie postepowania w listopadzie 2004.Do tej pory nic sie nie zmienilo a pani
prokurator odpowiedziala mi ze ma wazniejsze sprawy niz ta.

Niech mi ktos odpowie jak mozna przyjmowac kserokopie z sfalszowanym podpisem i nic w tym kierunku nie robic?????

Jak mozna byc tak opieszalym w stosunku do obywatela mimo zlozenia zawiadomienia o popelnionym przestepstwie????????

Mija juz rok i 7 miesiecy i nic sie z tym nie robilo

Moze ktos ma pomysla na zalatwienie tych urzędasów zeby w koncu wzieli sie do roboty a nie pierdzieli w stłki !!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam wszystkich chetnych do wypowiadania sie na ten temat
Obserwuj wątek
    • Gość: Tom falszowanie podpsow w ....banku IP: *.chello.pl 03.10.05, 00:49
      nieco inną, ale podobną sytuację miał moj znajomy. Prowadził s.c. z innym kolegą. Do pobierania pieniędzy w banku potrzebne były ich oba podpisy na czeku. No i tamten koleś podpisał za siebie i za znajomego i wybrał kasę z konta firmy.Gdy się to wydało, sprawę zzgłoszono do prokuratury. Długo trwało, przesłuchania, grafolog, po czym przyszło pisemko o umorzeniu sprawy z powodu nie wykrycia sprawcy. Opinia grafologa brzmiała , iż podpis został sfałszowany metodą kalkowania. I chociaż moj znajomy wskazał sprawcę ( no bo kto inny miałby interes w wybraniu kasy z konta jak nie wspólnik) to sprawa została umorzona.
      • kasia26_a do TOMA 03.10.05, 01:26
        no wiesz to jest karygodne, masakra co sie dzieje w urzedach.Powiem ci ze osoba ktora oskarzam jest moim ojcem, jak widac mozna wzgledem corki wszystko robic.Ale jest jeszcze jeden dziwny problem z urzedem skarbowym.A mianowicie mam prowadzila firme i ta firma zaprzestala swojej dzialnosci w maju 2002r.Mama zmarla odziedziczylam majatek po niej w 2003r a teraz przychodzi mi postepowanie egzekucyjne za sierpien wrzesien 2002 !!!!! z powdu zadluzenia podatku VAT.Jak to jest mozliwe ??????
      • kasia26_a Re: falszowanie podpsow w ....banku 03.10.05, 01:39
        kolega powinien zlozyc pismo ponownie w prokuraturze o zmae prowadzacego sprawe, z racji niekompetencji tego prokuratora, moze w waszej prokuraturze zmieniliby prowadzacego sprawe bo u mnie w czestochowie niestety dzieja sie cuda
        • Gość: Remek Re: falszowanie podpsow w ....banku IP: *.VR1.CHI6.broadband.uu.net 04.10.05, 02:06
          To co Pania spotkało jest zwykłą granda którą na codzien uprawiaja urzedy
          skarbowe. Po pierwsze żeby zarejestrować firme na mieszkanie, firma ta musi
          zostac założona na to właśnie mieszkanie, po drugie urzędnik z wydziału handlu i
          usług ma obowiązek dokładnie sprawdzic czy osoba występująca jest właścicielem
          lokalu, po drugie osoba która zechce zarejestrować sie w urzędzie skarbowym musi
          miec pani pisemna zgodę na zarejestrowanie firmy na pani adres. Jak wynika z
          pani opisu osoba ta podrobiła Pani podpis i na tej podstawie uzyskała zgode
          urzędu skarbowego. Dziwi mnie , że urzędniczka tego nie sprawdziła, mniemam że
          doszło tu do korupcji. Wyiście jast takie 1/ musi Pani dać wypowiedzenie tej
          osobie z pani lokalu. 2/ złożyc skargę do prokuratora generalnego 3/ powidomic
          urząd skarbowy o wypowiedzeniu lokalu. 4/ kopie tego pisma złożyc w wydziale
          handlu i usług 5/ w urzedzie skarbowym złożyc pismo , że nie bierze pani żadnej
          odpowiedzialności za długi osoby która zarejestrowała sie na podstawie
          zfałszowanych podpisów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka