Dodaj do ulubionych

Pizmak, Cze67 i muzyka dla bab

18.09.02, 13:32
Brat moj Cze67 namowil mnie, zebym zalozyla watek o muzyce dla bab. Nie wiem
czy jest sens i czy ktos sie w ogole wpisze, bo o czym tu pisac. Moj ulubiony
zespol to Housemartins - takie mile geje z Wielkiej Brytanii. I to wszystko
co mam na ten temat do napisania. Niech ktos sie wpisze, zeby nie bylo, ze
taki nudny watek. Dziekuje
Obserwuj wątek
    • zoppoter No to ja powtórzę. 18.09.02, 13:35
      Kto speiwał "Woman in love"?
      • pizmak31 Re: No to ja powtórzę. 18.09.02, 13:39
        Barbara Streisand?
        • cze67 Re: No to ja powtórze˛. 18.09.02, 13:49
          Ale ta moja siostra to sie zna na muzyce. Nie dziwota, JA Ja uczylem!!!
          A jak to watke dla bab to spytam-ktory z Beatlesow byl najprzystojnieszy?
        • philip_marlowe Czy o babach:) czy tylko dla bab:) 18.09.02, 13:49
          Najsłynniejsza podziemna perkusistka??
          • cze67 Re: Czy o babach:) czy tylko dla bab:) 18.09.02, 13:51
            philip_marlowe napisa?:

> Najs?ynniejsza podziemna perkusistka??
            >
            • philip_marlowe Re: Czy o babach:) czy tylko dla bab:) 18.09.02, 13:57
              W sensie skojarzeniowym.:) "Podziemna".
              • cze67 Re: Czy o babach:) czy tylko dla bab:) 18.09.02, 13:59
                Hmmmm, podziemna i na perkusji grala... No marlowe, podprowadz nas jeszcze
                troche... Nie badz taki, pytanie jest ciekawe.
                • philip_marlowe Re: Czy o babach:) czy tylko dla bab:) 18.09.02, 14:05
                  Cholera, jakby tu podpowiedziec dyskretnie?? Moze takie skojarzenie: Jeden z
                  filmów Lyncha + Podziemie.:)
                  • cze67 Re: Czy o babach:) czy tylko dla bab:) 18.09.02, 14:09
                    No to ja mowie pas, bo mnie nic do glowy nie przychodzi...
                    • cze67 Re: Czy o babach:) czy tylko dla bab:) 18.09.02, 14:11
                      Nie, juz wiem, chodzi Ci o Mo Tucker z Velvet Undergorund!!!
                      • philip_marlowe Hehe, jasne że tak:) 18.09.02, 14:27

• philip_marlowe Re: Czy o babach:) czy tylko dla bab:) 18.09.02, 14:11
                      Podziemie = undergroud.
          • pizmak31 Re: Czy o babach:) czy tylko dla bab:) 18.09.02, 13:53
            jak mlody to najladniejszy byl George Harrison, a jak sie zestarzeli to
            najbardziej interesujacy byl John Lennon. Paul mial zawsze mila buzie malego
            pieska, a Ringo - coz Ringo - to raczej dla koneserek. Takie jest moje zdanie.
            A inne baby? Czy sa na moim autorskim watku? B A B Y Y Y Y!!!!!!!
            • cze67 Re: Czy o babach:) czy tylko dla bab:) 18.09.02, 13:57
              Poczekaj jak przyjda petelka, lucy czy o_o. Nie mowiac juz o iwie czy orissie.
              To sie moze dziac. Gdzie one sa???
              • pizmak31 Re: Czy o babach:) czy tylko dla bab:) 18.09.02, 14:03
                A Yoko Ono nie spiewala ladnie i Linda McCartney tez nie... Dziwnie, ze tak
                beatlesi zwiazali sie z kobietami bez sluchu muzycznego...
                • cze67 Re: Czy o babach:) czy tylko dla bab:) 18.09.02, 14:07
                  Linda faktycznie nieco detonowala, ale o nieobecnych nie mozna mowic zle. Wiec
                  na tym skonczmi. A Yoko? No coz, ja nie przepadam za jej spiewem, ale niektore
                  utwory np. na Double Fantasy da sie sluchac. Ale gdy skrzeczala np. na
                  koncertowce z Toronto to bylo nie do zniesienia.
                • zoppoter Miłość, miłość... 18.09.02, 14:16
                  pizmak31 napisała:

> A Yoko Ono nie spiewala ladnie i Linda McCartney tez nie... Dziwnie, ze tak
                  > beatlesi zwiazali sie z kobietami bez sluchu muzycznego...

No co, ja też ładnie spiewam, a moja żonka tylko słucha...
                  • cze67 Re: Mi?os´c´, mi?os´c´... 18.09.02, 14:20
                    zoppoter napisa?:

>
                    > No co, ja tez˙ ?adnie spiewam, a moja z˙onka tylko s?ucha...

Czy oprocz Twojej zony ktos Ci jeszcze powiedzial, ze ladnie spiewasz?
                    • zoppoter Re: Mi?os´c´, mi?os´c´... 18.09.02, 14:23
                      cze67 napisał:

> zoppoter napisa?:
                      >
                      > >
                      > > No co, ja tez˙ ?adnie spiewam, a moja z˙onka tylko s?ucha...
                      >
                      > Czy oprocz Twojej zony ktos Ci jeszcze powiedzial, ze ladnie spiewasz?

Sporo osób... Swojego czasu nawet zarobiłem spiewaniem ulicznym 60 dolarów w 5 godzin...
            • zoppoter Re: Czy o babach:) czy tylko dla bab:) 18.09.02, 14:08
              pizmak31 napisała:

> jak mlody to najladniejszy byl George Harrison, a jak sie zestarzeli to
              > najbardziej interesujacy byl John Lennon.

Co zrobili? Zestarzeli? Ty o facecie, który ledwo dozył czterdziestki piszesz, że się zestarzał??? Grabisz
              sobie, grabisz....
              • pizmak31 Re: Czy o babach:) czy tylko dla bab:) 18.09.02, 14:11
                Zestarzal, w sensie, ze brode zapuscil i powaznie wygladal, ale mimo tej brody
                i tak byl interesujacy, a jak potem zgolil to ho ho. A Ty, Zoppoter, co taki
                bojowy? Wyrazic damskiego zdanie nie mozna?
                • cze67 Re: Czy o babach:) czy tylko dla bab:) 18.09.02, 14:12
                  Wybacz mu, ma kryzys wieku sredniego, sam dobiega czterdziestki...
                  • zoppoter No patrcie no tylko... 18.09.02, 14:22
                    cze67 napisał:

> Wybacz mu, ma kryzys wieku sredniego, sam dobiega czterdziestki...

O, młodzieniec się wypowiedział... Kiedy ja dobiegne czterdziestki, to ty juz będziesz po czterdziestce, hi hi
                    hi.
                    • cze67 Re: No patrcie no tylko... 18.09.02, 14:25
                      zoppoter napisa?:

> O, m?odzieniec sie˛ wypowiedzia?... Kiedy ja dobiegne czterdziestki, to ty
                      juz b
                      > e˛dziesz po czterdziestce, hi hi
                      > hi.

Ales mi dowalil, a ja myslalem ze Ty jestes jednak ode mnie o rok starszy...
                      Mam dola, jest mi zle, nikt mnie nie kocha.
                      • zoppoter Re: No patrcie no tylko... 18.09.02, 14:27

> Ales mi dowalil, a ja myslalem ze Ty jestes jednak ode mnie o rok starszy...

Jeśli twój wiek ma jakiś związek z Twoim nickiem (a kiedyś się przyznałeś, że tak), to nic z tego...

> Mam dola, jest mi zle, nikt mnie nie kocha.

Oj tam zaraz. Ja Cię kocham. Ale nie wiem, czy to akurat cię z doła wyciągnie, hi hi hi.

• cze67 Re: Pizmak, Cze67 i muzyka dla bab 18.09.02, 14:14
      pizmak31 napisa?a:

> Brat moj Cze67 namowil mnie, zebym zalozyla watek o muzyce dla bab. Nie wiem
      > czy jest sens i czy ktos sie w ogole wpisze, bo o czym tu pisac. Moj ulubiony
      > zespol to Housemartins - takie mile geje z Wielkiej Brytanii.

A ja myslalem, ze Twoj ulubiony zespol to Beatlesi jednakowoz, buuuuuuuuu
      • pizmak31 Re: Pizmak, Cze67 i muzyka dla bab 18.09.02, 14:20
        Oj, Brat ... Najbardziej lubie Beatlesow, oczywiscie, ale Housemartins tez
        lubie. Oni do piet nie dorastaja Beatlesom, ale fajnym zespolem sa. A Ty,
        Zoppoter, jakie utwory spiewasz zonie?
        • zoppoter Re: Pizmak, Cze67 i muzyka dla bab 18.09.02, 14:25
          pizmak31 napisała:

> Oj, Brat ... Najbardziej lubie Beatlesow, oczywiscie, ale Housemartins tez
          > lubie. Oni do piet nie dorastaja Beatlesom, ale fajnym zespolem sa. A Ty,
          > Zoppoter, jakie utwory spiewasz zonie?

Noooo, różne, oczywiście cudze. Ja tylko umiem odtwarzać.
          Beatlesów, Skaldów i rózne inne antyki...
          • pizmak31 Re: Pizmak, Cze67 i muzyka dla bab 18.09.02, 14:27
            Wiolonczelistke tez spiewasz? Przesliczna?
            • zoppoter Jasne! 18.09.02, 14:29
              pizmak31 napisała:

> Wiolonczelistke tez spiewasz? Przesliczna?

No pewnie. Ale żonka najbardziej lubi "Nie całuj mnie pierwsza" (czyli Babcię Ludwikę) i "W żółtych
              płomieniach liści".
              A jak jestem po kilku żółtych pienistych chmielowych, to nawet "Dziwny jest ten świat" Czesława
              zaśpiewam...
              • cze67 Re: Jasne! 18.09.02, 14:33
                zoppoter napisa?:

> pizmak31 napisa?a:
                >
                > > Wiolonczelistke tez spiewasz? Przesliczna?
                >
                > No pewnie. Ale z˙onka najbardziej lubi "Nie ca?uj mnie pierwsza" (czyli
                Babcie˛ Ludwike˛)
                Uwielbiam ten utwor, zawsze mnie chwyta za serce.
                > A jak jestem po kilku z˙ó?tych pienistych chmielowych, to nawet "Dziwny jest
                te n s´wiat" Czes?awa zas´piewam...
                Ale a capella czy jakis akompaniament...
                • zoppoter Re: Jasne! 18.09.02, 14:36

> > A jak jestem po kilku z˙ó?tych pienistych chmielowych, to nawet "Dziwny j
                  > est
                  > te n s´wiat" Czes?awa zas´piewam...
                  > Ale a capella czy jakis akompaniament...

Nie, no standardowo, gitara akustyczna, harmonijka ustna na "chomącie", i mój piękny dźwięczny głos...
              • pizmak31 Re: Jasne! 18.09.02, 14:35
                Wow, a dla szerszej publicznosci cos masz?
                • zoppoter Re: Jasne! 18.09.02, 14:37
                  pizmak31 napisała:

> Wow, a dla szerszej publicznosci cos masz?

No, jesli więcej osób słucha, to jest i szersza publiczność...
                • cze67 Re: Jasne! 18.09.02, 14:37
                  No wlasnie gdzie Ciebie mozna podziwiac?
                  • pizmak31 Re: Jasne! 18.09.02, 14:40
                    Bo bysmy sobie popodziwiali. Bo pisac i sie wymadrzac o muzyce to kazdy umie. A
                    robic muzyke - nie kazdy, oj, nie,,,
                    • zoppoter Re: Jasne! 18.09.02, 14:44
                      pizmak31 napisała:

> Bo bysmy sobie popodziwiali. Bo pisac i sie wymadrzac o muzyce to kazdy umie. A
                      >
                      > robic muzyke - nie kazdy, oj, nie,,,

Robic muzykę... Ja też tego ne umiem, ja tylko powtarzam jak małpa za innymi...
                      No nie wiem, co z tym podziwianiem (co za słowo!), propozycje spotkań forumowiczów z reguły
                      pozostają tylko propozycjami...
                      • pizmak31 Re: Jasne! 18.09.02, 14:49
                        Niech wiec i ta propozycja propozycja. A wracajac do bab, to jaka baba plakala
                        na teledysku podobno naprawde i przy jakiej piosence lzy jak groch ronila?
                        Wiem, ze duzo bylo placzu w teledyskach, ale w jakiej byly one takie bardzo
                        rzeczywiste. Albo mi sie zdawalo.
                        • zoppoter Re: Jasne! 18.09.02, 14:51
                          pizmak31 napisała:

> Niech wiec i ta propozycja propozycja. A wracajac do bab, to jaka baba plakala
                          > na teledysku podobno naprawde i przy jakiej piosence lzy jak groch ronila?
                          > Wiem, ze duzo bylo placzu w teledyskach, ale w jakiej byly one takie bardzo
                          > rzeczywiste. Albo mi sie zdawalo.

Ponoć Edyta Geppert potrafiła płakać przy swoich piosenkach, ale ona teledysków to raczej nie kręciła...
                          • cze67 Re: Jasne! 18.09.02, 14:54

> pizmak31 napisa?a:
                            >
                            > > Niech wiec i ta propozycja propozycja. A wracajac do bab, to jaka baba pla
                            > kala
                            > > na teledysku podobno naprawde i przy jakiej piosence lzy jak groch ronila?
                            >
                            > > Wiem, ze duzo bylo placzu w teledyskach, ale w jakiej byly one takie bardz
                            > o rzeczywiste. Albo mi sie zdawalo.

Chodzilo Ci zapewne o Sinead OConnor i piosenke Nothing Compares U2.
                            Niedzwiedzki nazwal to "piosenka to lezka".

• cze67 Re: Jasne! 18.09.02, 14:50
                        A nie dorabiasz juz sobie spiewaniem na monciaku? Takie przypadkowe spotkania
                        sa najfajniejsze.
                        • pizmak31 Re: Jasne! 18.09.02, 14:54
                          Ja wiem. Zoppter to taki pan z ufryzwoanymi wlosami i broda, co spiewal przy
                          restauracji Zloty Ul. Pisenka leciala z magnetofonu. a on spiewal i speiwal,
                          m.in. kompozycje pt. Marija. Moj brat pamieta. Piekny gleboki glos.
                          Poruszajacy.
                          • zoppoter Re: Jasne! 18.09.02, 14:56
                            pizmak31 napisała:

> Ja wiem. Zoppter to taki pan z ufryzwoanymi wlosami i broda, co spiewal przy
                            > restauracji Zloty Ul. Pisenka leciala z magnetofonu. a on spiewal i speiwal,
                            > m.in. kompozycje pt. Marija. Moj brat pamieta. Piekny gleboki glos.
                            > Poruszajacy.

Wspominałem Ci już, że sobie grabisz...?
                            • pizmak31 Re: Jasne! 18.09.02, 15:05
                              Brat zgadl z Sinned Okonor, a ja Ciebie, Zoppoter, tak zaczepiam, no bo Brata
                              przeciez nie bede zaczepiac... Brat to brat. A wuj to wuj,
                              .
                              • zoppoter Re: Jasne! 18.09.02, 15:07
                                pizmak31 napisała:

> Brat zgadl z Sinned Okonor, a ja Ciebie, Zoppoter, tak zaczepiam, no bo Brata
                                > przeciez nie bede zaczepiac... Brat to brat. A wuj to wuj,
                                > .

Grab grab grab.... No pięknie. Wiesz, że ja jako rycerski dżentelmen nic Ci nie zrobię, a Brat to zwasze
                                Brat... grab grab grab...
                                • pizmak31 Re: Jasne! 18.09.02, 15:09
                                  Grabu, grabu, grabu, grabu. A jakie piosenkarki graly w filmach i dobrze sobie
                                  radzily?
                                  • cze67 Re: Jasne! 18.09.02, 15:17
                                    pizmak31 napisa?a:

> Grabu, grabu, grabu, grabu. A jakie piosenkarki graly w filmach i dobrze
                                    sobie
                                    > radzily?

Cher na przyklad, wedlug mnie lepsza aktorka niz piosenkarka, choc I Got You
                                    Babe jest fajne. Ale te pozniejsze, kicz!
                                    • pizmak31 Re: Jasne! 18.09.02, 15:19
                                      A wymieniana juz na poczatku forum Barbara Streisand?
                                      • cze67 Re: Jasne! 18.09.02, 15:25
                                        to prawda, ale daj sie namyslic chwile!
                          • cze67 Re: Jasne! 18.09.02, 15:07
                            pizmak31 napisa?a:

> Ja wiem. Zoppter to taki pan z ufryzwoanymi wlosami i broda, co spiewal przy
                            > restauracji Zloty Ul. Pisenka leciala z magnetofonu. a on spiewal i speiwal,
                            > m.in. kompozycje pt. Marija. Moj brat pamieta. Piekny gleboki glos.
                            > Poruszajacy.

Tak, starsze panie sie wzrudzaly. A Marija to i mnie poruszyla. Siedzielismy i
                            sluchali. Kto by pomyslal...
                            • zoppoter Re: Jasne! 18.09.02, 15:09

> Tak, starsze panie sie wzrudzaly. A Marija to i mnie poruszyla. Siedzielismy i
                              > sluchali. Kto by pomyslal...

Ty Cze, uważaj... Ty dama nie jesteś, a w dodatku mam do Ciebie bliżej, w Warszawie nie siedzisz...
                        • zoppoter Re: Jasne! 18.09.02, 14:55
                          cze67 napisał:

> A nie dorabiasz juz sobie spiewaniem na monciaku? Takie przypadkowe spotkania
                          > sa najfajniejsze.

Na Monciaku sa lepsi ode mnie. No, powiedzmy, że niektórzy, hi hi hi.
                          Ja te dolary to w Szwecji, we własnym mieście sie wstydzę trochę...
                          • cze67 Forum o zoppoterze 18.09.02, 16:02
                            Mialo byc o babach i ichniej muzyce, a okazalo sie, ze to watek o Zoppoterze.
                            Co za silna osobowosc, ten Zoppoter.
                            • iwa.ja Re: Forum o zoppoterze 18.09.02, 17:43
                              kurcze, nie zauważyłam, że jest zappio-babski wątek i juz sie troche ujawniłam
                              na tamtym drugim. Mnie, o wiele moje zdanie ma jakieś znaczenie, powala
                              Alanisa na przykład. Ale mają być piosenkarki czy diwy operowe też sie załapują?
                              PS. Czy ktoś wie, gdzie wsiąkło forum "ortografia"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka