Dodaj do ulubionych

Komentarz Adama Mauksa

IP: *.chello.pl 28.11.05, 21:19
A dlatego,ze do pelnego,a nawet sredniego profesjonalizmu potrzebny
jest:sposnor,godne warunki treningu i odnowy,zabezpieczenie bytu zawodnika no
i rodziny,reklama i przychylny stosunek otoczenia.Do tej pory spełniony
został i to tez nie w całosci ten ostatni warunek-przychylność otoczenia.
A komentarz ten budzi smutek.jest tez przykladem takiej paplaniny
dziennikarskiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: gracz Arki Re: Komentarz Adama Mauksa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 19:53
      Nie potrafie zrozumiec osobę, która napisała komentarz wcześniej do 'Komentarzu
      Adama Mauksa'...!?! To co napisał 'kibic Arki' napoczątku jego tekstu wszystko
      sie zgadza...ale po co takie zakończenie??? Ten komentarz może budzi jakiś tam
      smutek, ale napewo nie jest jakimś 'przykladem takiej paplaniny
      dziennikarskiej...(!?!) Dobrze, że są takie osoby jak Pan Adam Mauks, to on
      bedzie pisał o tym...jaka jest sytuacja w polskim rugby itp...i o to chodzi...o
      nagłośnienie tego...! Potrzeba nawet jest większa ilość takich artykułów, gdzie
      ukazywana jest wiara, poświęcenie, drużyna, która odnosi sukces, a przy tym
      rzeczywistość, która nie jest sprzyjająca. Niech więcej ludzi czyta o tym
      sporcie. Pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: kibic Arki Re: Komentarz Adama Mauksa IP: *.chello.pl 30.11.05, 23:08
      isząc o paplaninie miałem na mysli zupełnie zbedny i wręcz niezrozumiały opis
      dotyczący znajomości przez trenera Stachurę jezyka angielskiego i Jego płynnej
      wypowiedzi w tym języku.
      Czy znajomośc języka przez wykształconego trenera ,pracujacego z dość
      liczną grupą zawodników to coś nadzwyczajnego , godnego dośc wyrażnej wzmianki
      w artykule? Czy nalezy to eksponowac? Zyjemy w XXI wieku, w znaczącym ośrodku w
      Polsce,jakim jest Trójmiasto.
      Takie sytuowanie tej kwestii jest smutne ,a dla mnie osobiscie-paplaniną.
      Godniejsze byłoby eksponoanie , ze po AZS AWF Gdańsk w tenisie stołowym -
      dopiero druga wybrzeżowa drużyna osiągnęła tak znaczący sukces ,jakim jest
      zdobycie Pucharu Europy.
      I jeszcze jedno-gdzies przeczytałem /niestety nie pamietam w jakim
      dzienniku / , ze za ten sukces drużynie obiecano eleganckie garnitury i
      obietnicę te złozył bodajże pan Zając.
      Czy cokolwiek w tej sprawie juz poczyniono? Innymi słowy czy podjeto jakies
      działania?

• Gość: garcz Arki Re: Komentarz Adama Mauksa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 09:47
        Rozumiem. Nie chciałbym jednak się kłucić, bo wogóle to nie w tym rzecz. Ale...
        "Czy znajomośc języka przez wykształconego trenera ,pracujacego z dość liczną
        grupą zawodników to coś nadzwyczajnego , godnego dośc wyrażnej wzmianki w
        artykule?" Odpowiadam, że tak. W rugby, tak. Niechciałbym z siebie robić
        niewiadomo kogo, ale miałem okazje wyjazdów na przeróżne mistrzostwa, zawody
        obozy, kadr, klubu itp. Rozmawiałem z wieloma osobami, które niejedno wiedzą,
        bo byli światkami, tak samo jak ja, przeróżnych głupot, niemyślenia, przez
        które wstydze się do dziś za zawiązek, za trenerów i różnych działaczy! I
        prosze mi uwierzyć, żę znajomości przez trenera Stachurę jezyka angielskiego w
        stopniu idealnego, w porównaniu do języka trenerów innych klubów i kadrowych,
        którzy jeżeli wogóle coś powiedza to z akcetem jamajsko-peru. Może i jest
        troche racji w tym, że w 'Komentarzu' Pan Adama Mauks mógłby popisać się o ciut
        lepszym 'tekstem', ale mi to wogóle nie przeszkadza i jestem bardzo zadowolony
        z tego artykułu. pozdrawiam ps. jeżeli chodzi o obietnice złożoną przez Pana
        Zajaca 'prezesa', trzeba tylko czekać, tak jak na wszystko. Myśle, że będą te
        garnitury, jak już to bym się obawiał, jakie to bedą garnitury, jak bedą
        wyglądać...(?) ;) pozdrawiam jeszcze raz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka