Dodaj do ulubionych

Radna uprzywilejowana

• Gość: abstyn.... Re: Radna uprzywilejowana IP: *.aster.pl 17.01.06, 10:08
      Jeśli po pijaku to tylko w Braniewie drogi rodaku.
    • Gość: sąd WYROK JEST SKANDALEM IP: 83.238.7.* 17.01.06, 10:14
      kara może wydaje się adekwatna do popełnionego czynu, bo nikt nie chciałby w
      takiej sytuacji być surowiej ukarany; Niestey normalny obywatel dostał by wyrok
      więzienia w zawieszeniu lub bez zawieszenia jeżeli był karany. Po to
      wprowadzono do kodeksu karnego zaostrzone przeplisy , żeby zapobiegać zabijaniu
      ludzi na drogach przez pijanych kierowców. Może obecne kary są zbyt surowe, ale
      w państwie prawa, w stosunku do Polski ciągle w cudzysłowie, nie ma odstępst,
      ze względu na kolesiostwo, kumoterstwo czy znajomość z proboszczem lub
      burmistrzem.
    • Gość: disintegration Re: Radna uprzywilejowana IP: *.e-net.pl 17.01.06, 10:29
      nie pierwszy i nie ostatni raz pisza glupoty
      • Gość: integratin Re: Radna uprzywilejowana IP: 83.238.7.* 17.01.06, 10:35
        jesteś jakimś skończonym debilem i pewnie jeszcze alkoholikiem, idź i napij się
        denaturatu, może bedziesz trzeźwiej myslał
    • 1410_tenrok Re: Radna uprzywilejowana 17.01.06, 10:33
      I jeszcze jedno, misu!
      Ta palantka (!) jest lekarką! I biedna kubiecina (ha, ha, ha) musi miec prawo
      jazdy? A po co? Aby po pijanemu pojechac do pacjenta? I moze go narazic?
    • Gość: ox Re: Radna uprzywilejowana IP: 82.160.123.* 17.01.06, 10:49
      Moze ludzie beda madrzejsi i ukaraja ja nie leczac sie u niej
    • Gość: Znikajacy_punkt Kochana GW, czy zabranie prawa jazdy na 2 lata, IP: 212.125.240.* 17.01.06, 10:55
      2 tys.grzywny - to nie jest Kara ? Wypadku nie spowodowala.
      Co ? moze jeszcze na stasie byscie ja spalili?
      • emektb Re: Kochana GW, czy zabranie prawa jazdy na 2 lat 17.01.06, 10:58
        nie kochany przy warunkowym umorzeniu postępowania sąd nie może orzec kary! a
        jedynie środki karne.
      • Gość: mfh3 [...] IP: 83.238.7.* 17.01.06, 11:01
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • az_mir Lokalne imunitety........................ . 17.01.06, 11:03
      Jak widac ten problem nie dotyczy tylko posłów czy senatorów RP
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,3096567.html
      , w stosunku do takich "lokalnych imunitetów" stanowią niewielki procent tych
      nietykalnych, którzy w majestacie prawa naruszja to prawo:
      www.zyciepabianic.com.pl/artykul.php?nr=983
    • jkm8 Re: Radna uprzywilejowana 17.01.06, 11:09
      na temat i nie na temat. W USA za złapanie na jezdzie po pijaku - DWI (driving
      when intoxicated) 1) trafia sie natychmiast do aresztu, 2) traci prawo jazdy,
      3) składka ubezpieczeniowa idzie do sufitu, 4) ma sie rozprawe przed sedzią,
      który dojezdza z innej miejscowosci, jest zwykle wybierany losowo do sprawy
      wiec jak w banku nie jest uwikłany w lokalne powiazania (kumoterstwo) i juz na
      pewno nie uzywa argumentu, ze to kierowcy pierwszy raz co jest równie dobrym
      argumentem jako to, ze "polak musi sie napic".
    • gobi03 Re: Radna uprzywilejowana 17.01.06, 11:09
      Artykuł jest nieuczciwy.
      Nie znam tej radnej, ani tamtego sądu, ale nie można powiedzieć, że wina
      pozostała bez kary.
      • emektb Re: Radna uprzywilejowana 17.01.06, 11:21
        gobi03 napisał:

> Artykuł jest nieuczciwy.
        > Nie znam tej radnej, ani tamtego sądu, ale nie można powiedzieć, że wina
        > pozostała bez kary.

nie wiem ile razy można powtarzać, że z punktu widzenia prawa karnego nie była
        to kara, a jedynie środki karne!!!
        • Gość: znikajacy_punkt Jak by tego nie nazwac, dla radnej 2 lata bez IP: 212.125.240.* 17.01.06, 11:34
          prawa jazdy, jednoczesnie jak sie jest lekarzem na wsi to duzo.
          A wielu z was nie zarabia nawet 2 tys. wiec to tez nie malo.

Z Harcerskim pozdrowieniem CZUWAJ !!
          • awersja Re: Jak by tego nie nazwac, dla radnej 2 lata bez 17.01.06, 11:37
            Gość portalu: znikajacy_punkt napisał(a):

> prawa jazdy, jednoczesnie jak sie jest lekarzem na wsi to duzo.
            > A wielu z was nie zarabia nawet 2 tys. wiec to tez nie malo.
            >
            > Z Harcerskim pozdrowieniem CZUWAJ !!

Racja...! Bezrobotni mogą zatem kraść, emeryci - gwałcić, renciści -
            uskuteczniać rozboje z wymuszeniem... jeśli zostaną przylapani - umarzać
            postępowanie, odbierać prawo jazdy, kartę rowerową lub czasopisma, nakładać
            grzywnę w wys. 14 złotych i 60 groszy (dla nich to majątek)...
            ...ciekawe tylko co na to powie Temida przekonująca nas, że wobec prawa są
            wszyscy równi...
            • emektb Re: Jak by tego nie nazwac, dla radnej 2 lata bez 17.01.06, 11:39
              nie mam do ciebie awersji:))
              wręcz przeciwnie:)
              • sclavus Re: Jak by tego nie nazwac, dla radnej 2 lata bez 17.01.06, 11:49
                emektb napisał:

> nie mam do ciebie awersji:))
                > wręcz przeciwnie:)

Dzisiaj??? Bycie prezydentem jest karą.. za winy... bliźniacze...
                Niech ci tylko prawa jazdy nie zabierają.. dość się nacierpisz...
            • Gość: znikajacy_punkt Re: Jak by tego nie nazwac, dla radnej 2 lata bez IP: 212.125.240.* 17.01.06, 11:42
              nie moga, tylko juz od dawna to robia,wystarczy poobserwowac w Marketach,
              kradna na potege, ale ochrona i tak nie moze ich zamknac, bo to niezgodne z
              prawem no i niska szkodliwosc czynu.
              A gwalty, przeciez kary sa tak niskie.
              • awersja Re: Jak by tego nie nazwac, dla radnej 2 lata bez 17.01.06, 11:46
                A wiesz, Znikający_punkcie...

...tak się przypadkowo składa, że tekże jestem lekarzem... jednak w
                przeciwieństwie do braniewskiej Judymowej, ja składałem przysięgę Hipokratesa,
                a nie Hipokryta...

Moja przysięga dotyczy nie tylko fachu lekarskiego - jest życiowym motto...
                Jeśli bronisz owej lekarki to znaczy, że jazda po pijanemu non nocere...
                Życzę zatem Tobie, Twoim dzieciom, rodzinie - spokojnego przechodzenia na
                przejściach dla pieszych...
                • Gość: znikajacy_punkt Re: Jak by tego nie nazwac, dla radnej 2 lata bez IP: 212.125.240.* 17.01.06, 11:52
                  Bardzo dziekuje za troske, przechodze spokojnie.
                  Sam nie pije bo mi to nie sprawia przyjemnosci, prowadze samochod i czesciej
                  mam do czynienia z pijanymi pieszymi, ktorym za spowodowanie kolizji drogowej
                  nic absolutnie nie grozi.
                  • awersja Re: Jak by tego nie nazwac, dla radnej 2 lata bez 17.01.06, 11:58

> Bardzo dziekuje za troske, przechodze spokojnie.
                    > Sam nie pije bo mi to nie sprawia przyjemnosci, prowadze samochod i czesciej
                    > mam do czynienia z pijanymi pieszymi, ktorym za spowodowanie kolizji drogowej
                    > nic absolutnie nie grozi.

:-) Grozi... odsyłam do Kodeksu Drogowego...
                    • Gość: znikajacy_punkt Re: Jak by tego nie nazwac, dla radnej 2 lata bez IP: 212.125.240.* 17.01.06, 12:02
                      umorzenie.
                  • mn7 Re: Jak by tego nie nazwac, dla radnej 2 lata bez 17.01.06, 15:27

> Bardzo dziekuje za troske, przechodze spokojnie.
                    > Sam nie pije bo mi to nie sprawia przyjemnosci, prowadze samochod i czesciej
                    > mam do czynienia z pijanymi pieszymi, ktorym za spowodowanie kolizji drogowej
                    > nic absolutnie nie grozi.

Na szczęście kompletna nieprawda. Oczywiście, że grozi. Co zresztą bywa
                    pretekstem dla pismaków do dziwowania się jak to jest, że sąd skazał pieszego i
                    jeszcze mu zabrał prawo jazdy...

• emektb Re: Jak by tego nie nazwac, dla radnej 2 lata bez 17.01.06, 11:38
            nieważne ile ja zarabiam czy inni. grzywna dla pani dohtor ma nie robić
            wrażenia na mnie ale na pani dohtor.
      • awersja Sprawdzian. 17.01.06, 11:26
        Sprawdzian ze zrozumienia teksty czytanego (II klasa szkoły postawowej) dla
        Gobi03.
        Przeczytaj, a później zinterpretuj tekst:
        "braniewski sąd uznał, że szkodliwość czynu jest nieznaczna i umorzył warunkowo
        postępowanie".
        Odpowiedz na pytanie: czy braniewski sąd zakończył postępowanie wyrokiem...?
      • sclavus Re: Radna uprzywilejowana 17.01.06, 11:47
        gobi03 napisał:

> Artykuł jest nieuczciwy.
        > Nie znam tej radnej, ani tamtego sądu, ale nie można powiedzieć, że wina
        > pozostała bez kary.

Nie znasz tamtego sądu ani tamtej radnej, ale artykuł jest nieuczciwy.... cóą
        za przewspaniała logika... prosto z PiSuaru??
        Nie bądź pan Dorny, nie łjyj jak PiS... jak mawia mój przyjaciel...
    • bobo56 Re: Radna uprzywilejowana 17.01.06, 11:12
      grzywna i prawo jazdy to dlatego ze sie dala zlapac
    • Gość: Adi Re: Radna uprzywilejowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 11:16
      kruk krukowi oka nie wykole ALE GDZIE SPRAWIEDLIWOŚĆ
    • sclavus Re: Radna uprzywilejowana 17.01.06, 11:44
      Jest rzeczą absolutnie pewną(?), że albo ona, albo sędzia są z Pisuaru... Albo
      i on i ona....
      Nowa kara do stosowania: duże utrudnienie przez... 12 lata... :-(((
    • bronimir Baba chyba z PiSu była, inaczej Ziobro by dał głos 17.01.06, 11:59
    • Gość: doro Kara bardzo sroga utrata prawa jazdy IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.06, 12:06
      teraz kobeicina będzie musiała jeździć bez prawa jazdy.
    • Gość: filozOff Co za kłamliwy tytuł !!! IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 17.01.06, 12:08
      Jak sąd uznał że radna może prowadzić po pijanemu skoro odebrał jej prawo jazdy
      na dwa lata i nakazał karę pieniężną???!!!!
      Czy dziennikarze mają problemy z myśleniem?
      • awersja Re: Co za kłamliwy tytuł !!! 17.01.06, 12:10
        Gość portalu: filozOff napisał(a):

> Jak sąd uznał że radna może prowadzić po pijanemu skoro odebrał jej prawo
        jazdy
        >
        > na dwa lata i nakazał karę pieniężną???!!!!
        > Czy dziennikarze mają problemy z myśleniem?

I znowu sprawdzian ze zrozumienia teksty czytanego (II klasa szkoły postawowej).
        Przeczytaj, a później zinterpretuj tekst:
        "braniewski sąd uznał, że szkodliwość czynu jest nieznaczna i umorzył warunkowo
        postępowanie".
        Odpowiedz na pytanie: czy braniewski sąd zakończył postępowanie wyrokiem...?
        • Gość: filozOff Re: Co za kłamliwy tytuł !!! IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 17.01.06, 14:23
          W takim razie zadanie z logiki:
          Skoro sąd uznał że radna może prowadzić po pijanemu , to dlaczego odebrano jej
          prawo jazdy? Czyżby uznano że radna może prowadzić nie tylko po pijanemu ale
          też bez prawa jazdy..?
          I nie wyzywaj mnie. Doskonale rozumiem to co czytam i to co piszę...
          • awersja Re: Co za kłamliwy tytuł !!! 17.01.06, 14:30
            Byłem w błędzie... Winą za to obarczam autora artykułu... Prawnik wytłumaczył
            mi na czym polega "warunkowe umorzenie postępowania"...

...jeśli poczułeś się obrażony moimi słowami - przepraszam... nie miałem
            intecji obrażania Ciebie...
        • mn7 Re: Co za kłamliwy tytuł !!! 17.01.06, 16:15
          awersja napisała:

> Odpowiedz na pytanie: czy braniewski sąd zakończył postępowanie wyrokiem...?

Oczywiście tak. zakończył wyrokiem. Wyrokiem tym zastosował warunkowe umorzenie
          i nałożył określone obiowiązki na oskarżóną, w szczególności zabrał jej prawo
          jazdy, nałożył obowiązek wpłaty okreśłonej kwoty, prawdopodobnie także
          zobowiązał do powstrzymywania się od alkoholu. Zgodnie z wnioskiem prokuratora.

• 1410_tenrok Re: Co za kłamliwy tytuł !!! 17.01.06, 20:54
            I to jest to! Nakazał "powstrzymywanie sie od alkoholu". Zabrał prawo jazdy na
            dwa lata i nakazał wpłacic 2 tysiące na cele dobroczynne. To jest smieszne! To
            nie jesz zadna kara dla osoby zaufania publicznego. Czy MN7 raczy to wreszcie
            pojąć, czy może to rodzina?
            • Gość: Michu Re: Co za kłamliwy tytuł !!! IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.06, 21:22
              Inni otrzymuja za takie "przestepstwa" chyba (z tego co mi wiadomo) podobne
              kary. Patrz statystyki ile lapie sie osob za kierownica pod wplywem alkoholu,a
              ilu z nich trafia do wiezienia. Choc powinno o wiele wiecej.
              • mn7 Re: Co za kłamliwy tytuł !!! 18.01.06, 07:28
                Gość portalu: Michu napisał(a):

> Inni otrzymuja za takie "przestepstwa" chyba (z tego co mi wiadomo) podobne
                > kary.

Raczej niższe.

• Gość: Gość,... Re: Radna uprzywilejowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 12:09
      Moim skromnym zdaniem sędzia wydał wyrok niesprawiedliwy:radna przyznała się do
      winy, ale wyraziła tylko skruchę, a gdzie obietnica poprawy....
    • Gość: prawnik Re: Radna uprzywilejowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 12:25
      Karygodne!No to jest RADNA!A ile grozi za jazdę po pijaku?Co to znaczy
      grzywna????????Takie kary stosuje się nawet za drobne wykroczenia!!!!!!Fajny
      sąd!Cały obraz wymiaru sprawiedliwości RP!
      • Gość: Michu Re: Radna uprzywilejowana IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.06, 12:34
        No nie wiem. Nie jestem znawca od strony prawnej. Jednak co jakis czas
        slyszalem,ze temu lub owemu odebrano prawko za jazde pod wplywem alkoholu i na
        odebraniu sie skonczylo. Nie sprawdzilem tych newsow, bo mnie to za bardzo nie
        interesuje. Z tego co slyszalem, to wbrew ogolnemu mysleniu nie dostaje sie az
        takich wielkich kar (chyba,ze spowoduje sie wypadek i ktos ucierpi w zwiazku z
        tym), ktore sa umniejszane, jesli osoba byla wczesniej niekarana, cieszyla sie
        dobra opinia itp. Wiec wcale nie jestem pewien czy kara ustalona przed sad byla
        wyzsza niz w przypadku innych tego typu spraw. Ten artykul jest wg mnie
        napisany "na sile" byleby o czyms napisac, jakas sensacyjke... Choc osobiscie
        uwazam,ze kazda osoba zlapana pod wplywem alkoholu (od 0,5 promila) powinna byc
        surowo karana.
    • obalmykaczyzm Prosiak ma 100% racje. To komentarz zakamuflowany 17.01.06, 12:31
      jako wiadomosc. Taie praktyki sa niedopuszczalne i reporter powinien byc
      wezwany na dywanik przez redaktora.
    • Gość: Taquilla SPRAWIEDLIWA KARA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 12:31
      2000 PLN + 2 lata bez prawka - potem nowy egzamin! Kara współmierna do czynu. I
      nie narażajaca podatników na dodatkowe koszty - kobita się opamięta - poza tym
      nie była samohodowo-alkoholowym recydywistą.
    • Gość: ząbki forever Re: Radna uprzywilejowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 12:32
      cóż, chyba trzeba osądzić tego sędziego
    • mn7 skandaliczne niechlujstwo pismaków 17.01.06, 12:38
      Warunkowe umorzenie jest przypisaniem odpowiedzialności - IDENTYCZNIE jak
      skazanie. Po prostu jeśłi ktoś po raz pierwszy popełnił drobne przestestwo,
      nastęuje WARUNKOWE umorzenie (przy spełnieniu pewnych warunków i z nałóżeniem
      określonych obowiązków, które od kary różnią się głownie nazwą).
      Swoją drogą to zadziwiające - po tylu latach istnienia warunkowego umorzenia
      posteowania ani nie zakorzeniło się ono w świadomości społecznej ani nawet
      pisamcy piszący o taich sprawach nie nauczyli się co to takiego.
    • Gość: Zdzichu Re: Radna uprzywilejowana IP: 80.51.31.* 17.01.06, 12:42
      Sąd Grodzki w Sokołowie Podlaskim uniewinnił Rzecznika Praw Konsumenta który
      pił alkohol w miejscu publicznym, w pomieszczeniach starostwa. Jemu też można
      • Gość: Gelimer Przede wszystkim lekarzom wolno IP: *.getinleasing.pl / 212.244.52.* 17.01.06, 12:43
        Stworzyli sobie państwo w państwie i śmieją się w twarz zwykłym ludziom.
    • Gość: mir Re: Radna uprzywilejowana IP: 195.205.250.* 17.01.06, 12:53
      o czym dyskutowac jak w sejmie tak w Polsce sie dzieje nikomu zle sie nie zyczy
      ale uczenie sie na wlasnych bledach to cos najgorszego moze czas aby sklady
      sedziowskie za orzeczone wyroki o braku szkodliwosci jazdy po spozyciu
      alkoholu winny odczuc szkody spowodowane przez pijakow drogowcow na sobie
    • Gość: RUDY Re: Radna uprzywilejowana IP: *.c151.petrotel.pl 17.01.06, 13:16
      NIECH ŻYJĄ ŚWIĘTE KROWY !!!
    • alex-alexander Re: Radna uprzywilejowana 17.01.06, 13:26
      TERAZ JEST POLSKA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka