Dodaj do ulubionych

Gdańsk - miasto moich marzeń

IP: *.qdnet.pl 12.11.02, 13:08
Witam wszystkich. Nie jestem z Gdańska, mieszkam ponad 300 km od Niego. Ale
zawsze jestem myślami z Nim. Zakochałam się w tym mieście 'cudów' jakieś 16
lat temu. I ciągle jest mi bliskie. O ile nadarzy się taka okazja, odwiedzam
to miasto. Ale zawsze mi mało. Spacer po wąskich uliczkach, kamieniczki,
niezapomniany klimat...no i wspomnienia...Magia i czary. Jakiś czas temu
myślałam, że uwolniłam się od Niego. Ale znowu to uczucie wróciło.
Zazdroszczę wszystkim Gdańszczanom. Ale być może mieszkając gdzieś indziej
bardziej się docenia inne miejsca. Cieszę się, że tak na mnie działa, mogę o
nim marzyć, mam cel... Może ktoś również jest pod takim samym wrażeniem? Mam
nadzieję, że wkrótce znów się pojawię w "moim" Gdańsku.
Obserwuj wątek
    • cze67 Re: Gdan´sk - miasto moich marzen´ 12.11.02, 13:14
      Ja mialem to samo co Ty. Przyjezdzalem (bylo to 6-7 lat temu) do mojej siostry,
      ktora tu studiowala. Siadalem na lawce na Dlugim Targu i patrzylame na ludzi
      zazdroszczac im, ze mieszkaja w takim pieknym miejscu. No i od pieciu lat
      mieszkam tu i pracuje, marzenie sie spelnilo. I jeszcze mieszkanie kupilem
      przedwojenne, przestronne, w pieknej kamienicy. Dobrze jest.
      • Gość: rob Re: Gdan´sk - miasto moich marzen´ IP: *.gda.osk.pl / *.wrzeszcz.gda.osk.pl 12.11.02, 13:28
        tak Gdańsk jest wspaniały wielu ludzi z zewnątrz to dostrzega
        niestety czasami stali mieszkancy tego nie widzą co widac rowniez
        po tym forum
        sporo postow z wiecznie takimi samymi marudnymi narzekaniami
        • Gość: Chris Re: Gdan´sk - miasto moich marzen´ IP: *.qc.sympatico.ca 12.11.02, 14:33
          Macie racje w stu procentach.Gdansk ma to cos w sobie co wyroznia i przyciaga.Mieszkajac w Gdansku zawsze sie
          czulem dumny z tego faktu a po wyjezdzie z niego cos mi w zyciu zaczelo brakowac.Mieszkam w Montrealu, maisto
          dosc ladne takie Europejskie, ale nie moge go porownywac do mego miasta , tak mi brak Gdansk ze nawet zona
          (warszawianka ) to zauwazyla i po powrocie z Polski pelno upominkow i gadzetow zwiazanych z Gdanskiem
          przywiozla .Na emigracji nie spotkalem sie z takim przywiazaniem do danego miasta przez innych mieszkancow miast
          w Polsce , no moze jeszcze Krakowiacy a im tez sie nie dziwie.
        • Gość: Iwona-Gliwice Re: Gdan´sk - miasto moich marzen´ IP: *.bmj.net.pl 12.11.02, 16:26
          Gość portalu: rob napisał(a):

> tak Gdańsk jest wspaniały wielu ludzi z zewnątrz to dostrzega
          > niestety czasami stali mieszkancy tego nie widzą co widac rowniez
          > po tym forum
          > sporo postow z wiecznie takimi samymi marudnymi narzekaniami

Mowi sie, ze nie wie sie co sie ma dopoki sie tego nie straci...Kiedys, kiedy
          ludzie mowili mi "Gdansk to takie piekne miasto", odpowiadalam "Piekne, ale jak
          sie w nim mieszka to sie tego nie widzi...ilez mozna lazic po starowce..miasto
          jak miasto". Teraz mieszkam w Gliwicach i marze o dniu, w ktorym bede mogla
          wrocic do mojego pieknego Gdanska..do moich kamieniczek, uliczek, atmosfery, do
          bliskich...strasznie tesknie za tym wszystkim co stracilam...Niestety, na razie
          nie moge wrocic. czasy sa jakie sa, mieszka sie tam, gdzie jest praca. Moj maz
          ma tu zbyt dobra robote, zeby ot tak zrezygnowac z niej i wyjechac w
          ciemno..Ale przyjdzie taki dzien, kiedy wroce i zostane juz na zawsze.
          Trzymajcie kciuki.
          Iwona
    • Gość: Kaszeba Re: Gdańsk - miasto moich marzeń IP: *.libre.retevision.es 12.11.02, 19:31
      wsiuńskie marzenie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka