Dodaj do ulubionych

sąsiedzi buraki

IP: *.arcor-ip.de 07.02.06, 16:06
Czy ktoś z Was ma skuteczny sposób na sąsiadów buraków? Mieszkają nade mną
oszołomy do których schodzi się regularnie sfora wnucząt do tego z psami i
zaczynają nad moją głową urządzać boisko. Niestety nie poskutkowało ani
prośbą ani groźbą zwracanie uwagi - uważają że do 22 to można robić w domu co
się tylko chce. Dzieci gdy wchodzą bądź wychodzą z domu to słychać je już od
razu po przekroczeniu progu klatki bądź domu. Potafią np. iść schodami na
górę z kijem w ręku i walić o wszystkie szczebelki balustrady na schodach.
Starsi wychodzą z domu i oboje odpalają fajki i z nimi w ustach schodzą na
sam dół, zasmradzając po drodze całą klatkę. Najlepsze jest to, że cała
rodzinka biega co niedzielę do kościoła, a gdzie miłość bliźniego...
Szczerze mówiąc ręce opadają z bezsilności nad burakami. Co z takimi zrobić,
macie jakiś skuteczny pomysł?
Obserwuj wątek
    • Gość: rer Re: sąsiedzi buraki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 21:31
      A ci sąsiedzi to Niemcy czy mniejszość turecka?
    • piot-r Re: sąsiedzi buraki 07.02.06, 22:25
      oni też zapewne czasami potrzebują spokoju, nieraz przed 22 więc wykorzystaj ten
      czas. Kup sobie lub znajdź w necie nagranie pracy wiertarki udarowej i spokojnie
      ich tym nękaj. Nawet jeżeli wezwą Policję to wyjdą na awanturników bo przecież
      Ty żadnych dziur nie wiercisz, nie masz nawet wiertarki. Jakieś koncerty
      skrzypcowe lub fałszująca śpiewaczka , sposobów jest mnóstwo, moich wyleczyłem
      Kiepurą na cały regulator, zrozumieli że disko polo w niedzielę o 7 rano to
      przegięcie.
      Pozdrawiam i zyczę sukcesów :-)
      • Gość: ala Re: sąsiedzi buraki IP: *.arcor-ip.de 08.02.06, 08:56
        właśnie popłakałam się ze śmiechu, z tą wiertarką to genialny pomysł : )))
        Szczerze mówiąc pomysł z głośną muzą już przećwiczyliśmy. Nie dosyć że nie
        poskutkowało, to po 5 min słuchania na fula techno zrobiło nam się żal
        wszystkich innych sąsiadów bo niestety nie da się ukierunkować głosu tylko na
        górę.
    • ba_nita Re: sąsiedzi buraki 08.02.06, 01:06
      wiadomosci.onet.pl/1256439,11,item.html
    • Gość: ewa Re: sąsiedzi buraki IP: *.delfnet.pl / *.crowley.pl 08.02.06, 10:39
      kup sobie kilka hektarów ziemi i postaw na środku swój dom - nie będziesz miał
      problemu z sąsiadami
      • takityp Re: sąsiedzi buraki 08.02.06, 11:10
        Moi mili po co dajecie dobre rady dla nękanych przez sąsiadów ludzi. Nie
        widzicie źe wstrętne i chamskie uwagi piszą własnie buraki,jak np. ktoś
        podpisujący się Ewa
      • Gość: ala Re: sąsiedzi buraki IP: *.arcor-ip.de 08.02.06, 11:50
        pewnie, gdyby było mnie na to stać to nie przejmowałabym się sąsiadami i
        pewnością wyprowadziła jak najdalej na środek dużego pola najlepiej w środku
        lasu, ale niestety mieszkam w bloku z którego nie wyprowadzę się w najbliższych
        latach. Szczerze mówiąc to ta pani z góry też użyła kiedyś podobnego argumentu -
        może się zastanów czy nie jesteś właśnie taką "buraczaną" sąsiadką dla kogoś
        • Gość: ewa Re: sąsiedzi buraki IP: *.delfnet.pl / *.crowley.pl 08.02.06, 12:15
          to ty możesz być tą buraczaną sąsiadką - pomyśl trochę nad swoim postępowaniem
          • Gość: kasia Re: sąsiedzi buraki IP: *.arcor-ip.de 08.02.06, 13:26
            jakim postępowaniem? takim że chciałaby mieć trochę spokoju w domu, czy nad tym
            że przejmuje się innymi sąsiadami nawet w walce z burakami? A może nad tym że
            są jakieś elementarne zasady współżycia społecznego, które wymagają między
            innymi poszanowania spokoju innych osób? A może nad tym że to iż skoro żyjemy w
            wolnym kraju to dla większości buraków oznacza że mogą innym wejść na głowę?
            • takitamjeden Re: sąsiedzi buraki 08.02.06, 18:19
              a co??? rodzice mają dzieciom poucinać nóżki .. bo buraczanej sąsiadce wszystko
              przeszkadza??? oni też chcą normalnie żyć!!!
              • Gość: OBS Re: sąsiedzi buraki IP: *.gdynia.mm.pl 08.02.06, 19:47
                Ala zadała raczej proste pytanie. Jak poradzić sobie z prymitywami? Jak widać
                uderzyła w stół, nożyce sie odezwały. Jak nie potraficie jej nic sensownego
                poradzić, to po prostu dajcie jej spokój.
                • Gość: 11 Re: sąsiedzi buraki IP: *.delfnet.pl / *.crowley.pl 08.02.06, 19:55
                  czy Ala przypadkiem też nie zalicza się do tych prymitywów
                  • Gość: kasia Re: sąsiedzi buraki IP: *.arcor-ip.de 09.02.06, 08:10
                    halo ludzie, co Wy za bzdury wypisujecie. Jakie nóżki poucinać? Czy do Was nie
                    docierają elementerne zasady współżycia społecznego. Przecież jak ktoś mieszka
                    w bloku to powinien pamiętać że nie mieszka w nim sam i jak dziecko uderza
                    kijem o balustradę to trzeba mu ten kij zabrać. A na klatce schodowej się nie
                    pali bo to miejsce publiczne i nie każdy ma ochotę wąchać moje smrody,
                    zaznaczam że sama palę od 15 lat i na kaltce poppalałam oststnio gdy miałam 16
                    lat i chowałam się przed rodzicami. A dzieci należy wychowywać a nie puszczać
                    samopas.
                  • Gość: ala Re: sąsiedzi buraki IP: *.arcor-ip.de 09.02.06, 08:12
                    a dlaczego sądzisz że się zaliczam? Dlatego że po 5 minunach głośnej muzy ją
                    wyłączyłam bo nie chciałam przeszkadzać innym sąsiadom?
                    • ewa9823 Re: sąsiedzi buraki 09.02.06, 10:59
                      może Pani Ala powinna sobie zafundować jakieś wtyczki do uszu
    • Gość: Opty Re: sąsiedzi buraki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:29
      Jak widać po wpisać wolność dla niektórych oznacza: róbcie co chcecie i nie
      przejmujcie się niczym a tym bardziej sąsiadami. W mojej klatce też mieszka
      rodzina , która zakłóca spokój pozostałym 9 i nie ma na nich siły, "ten typ tak
      ma". Współczuję i pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka