Dodaj do ulubionych

....BRAWO lekarze ! ! !

IP: *.cable.satra.pl 07.04.06, 18:13
Wysunięte przez Was żądanie w, których domagacie się godnego wynagrodzenia na
średnim poziomie 7000 zł/m-cznie uważam, w chwili, gdy średnie bezrobocie
sięga ok. 18 %, a zadłużenie państwa dochodzi do $ 180 mld, za wygórowane, ale
z cała pewnością Wam bardziej się te pieniądze należą, niż np. strajkującym
górnikom.
Górnicy w tej chwili miesięcznie zarabiają 2-3 razy więcej niż Wy.
Obserwuj wątek
    • Gość: WOJCIECH Re: ....BRAWO lekarze ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:39
      Aby było jasne 7000 tyś brutto czyli specjalista II stopnia po około 15 latach
      nauki ciężkiej pracy i wyrzeczeniach zarobi około 4000 tyś na ręke.I to ma być
      ta rewelacja?
      Dobrze że skończyłem informatykę i nikt nie porównuje mojej pensji do zarobków
      górnika albo operatora koparki.
      • Gość: NRL Re:.....adresat: Wojciech IP: *.cable.satra.pl 08.04.06, 01:47
        > Aby było jasne 7000 tyś brutto czyli specjalista II stopnia po około 15 latach
        > nauki ciężkiej pracy i wyrzeczeniach zarobi około 4000 tyś na ręke.

Zarobki w wysokości 7000 zł/brutto, to ok. 5350 zł/netto miesięcznie.
        Za bardzo na tej informatyce, to Ty się, chyba nie przykładałeś... .
        podatki.wp.pl/POD,3,b,1,kalkulatory.html
        • Gość: wojciech Re:.....adresat: Wojciech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 06:45
          skorzystałem z twojej tabelki i wyszło 4600 zł na miesiąc ale szybko wejdzie
          się na wyższe progi podatkowe.Nie bawiłem się w dokładne obliczenia bo nie
          jeste księgowym i z tego powodu napisałem około. A ty masz problemy nawet z
          wykorzystaniem wzoru do którego tylko wstawia się cyferki i klik.
    • Gość: mar58 Re: ....BRAWO lekarze ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 07:59
      Popieram żadania lekarzy,ale argument,ze nasze państwo jest zadłuzone, że jest
      bezrobocie do mnie nie trafia. W naszym państwie jest jeszcze wiele istotnych
      potrzeb.Tymczasem lekką ręką przeznacza sie miliony na budowę kolejnej świątyni,
      setki pomników wiadomo kogo,24 miliony na wizytę, z której nic nie wynika, nie
      mówiąc już o przywilejach i zwolnieniach dla funkcjonariuszy KK.Które, nawet
      najbogatsze panstwo finansuje kościół, tak jak biedna Polska?
      • Gość: NRL Re: ....adresat: ... mar58 IP: *.cable.satra.pl 08.04.06, 13:06
        > Popieram żadania lekarzy,ale argument,ze nasze państwo jest zadłuzone, że jest
        > bezrobocie do mnie nie trafia.

Jeżeli tagi argument do Ciebie nie trafia, tzn. że Twoja moralność jest
        moralności Kwaśniewskiego, Jankowskiego, Kaczyńskich, czy Rydzyka.

> W naszym państwie jest jeszcze wiele istotnych
        > potrzeb.Tymczasem lekką ręką przeznacza sie miliony na budowę kolejnej
        > świątyni setki pomników wiadomo kogo,24 miliony na wizytę, z której nic nie
        > wynika, nie mówiąc już o przywilejach i zwolnieniach dla funkcjonariuszy

W tym miejscu, to akurat masz rację kolego, a więcej na ten temat znajdziesz
        na stronie: www.nie.com.pl/art17.htm

A swojemu koledzie (wpis piętro wyżej) przekaż, że dobrze obliczyłem wysokość
        zarobków netto lekarzy przy dochodach brutto 7000 zł, tylko, że źle je
        odczytałem, ale i tak uważam, że są one wygórowane. Moje miesięczne dochody,
        to ok. 30 zł (trzydzieści złotych).
        • Gość: mar58 Re: ....adresat: ... mar58 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 16:05
          Chyba się nie zrozumieliśmy. Całym sercem popieram żądania lekarzy, jak również
          nie mogę pogodzić się z tym,że jest bezrobocie, że sa głodne dzieci,że drogi są
          dziurawe,że ludzie,którzy podnosili ten kraj z ruin wojennych żyją w nędzy i
          długo by jeszcze wymieniac.Chodziło mi tylko o to,że skoro tyle jest biedy, to
          skąd taka hojność dla KK.Ile można by załatwić palących problemów, gdyby
          zrezygnować z uprzywilejowania KK.Czy ktoś to w ogóle kiedyś liczył. Jakim
          prawem moje podatki przeznacza się na świątynię, z krórą nie mam i nie chcę
          mieć nic wspólnego,zamiast na podwyżkę płac dla lekarzy,którym się ona po prostu
          należy za cięzką pracę i wysokie kwalifikacje.Natomiast porównanie mnie z
          Rydzykiem, Jankowskim i każdym innym w czarnej sukience jest dla mnie obraźliwe,
          bo to są ludzie,których nienawidzę. Co do Kwaśniewskiego, odkąd stał się
          pierwszym ministrantem RP,wrzucam go do tego samego worka, chociaż-biję się w
          piersi- miał mój głos.
          • Gość: wojciech Re: ....adresat: ... mar58 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 16:41
            To jest zupełnie inny temat ale generalnie popieram te spostrzeżenia.
    • Gość: lewarek Re: ....BRAWO lekarze ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 16:46
      Ja gdybym był decydentem określiłbym pensje lekarza na poziomie 150procent
      średniej krajowej.
      Kto decyduje się pracować w sferze budżetowej musi się liczyc z kiepskimi
      zarobkami.biedne państwo to i zarobki niskie.

Kochani lekarze jak wam nie podobają sie zarobki na etatach zrezygnujcie z nich
      i wzorem lekarzy weterynarii rozpocznijcie działalność gospodarczą na własny
      racunek. Poznacie smak wolnego rynku .

Na wolnym rynku liczy sie jakość usługi jej cena oraz 24godzinna dyspozycyjnośc.

najlepiej,,służyć Bogu i mamonie,,narzekac na budżet i dorabiać na boku.
      • Gość: emmusia1 Re: ....BRAWO lekarze ! ! ! IP: *.chello.pl 08.04.06, 22:45
        Wreszcie jakiś rozsadny głos w tej dyskusji! Brawo... niech na swój rachunek
        pracują. Ja po kilku dyplomach po 20 latach pracy (z dwoma językami) w budzecie
        mam brutto 1950 zł... i ciagle słysze: jak Pani się nie podoba to bardzo
        proszę, na pani miejsce jest masa chętnych...
        pozdrawiam lekarzy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka