Gość: wystraszony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.02, 23:04 Nikt nie widzi w tym zwiazku z Al-Kaidą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Yaro Re: Spłonął autobus IP: *.univ.gda.pl 19.12.02, 07:38 Żarty z Al-Kaidą żartami, ale mało prawdopodobne wydaje się zapalenie silnika z powodu wycieku paliwa - to nie benzyna, tylko olej napędowy, więc temperaturę zapłonu ma znacznie wyższą. Może jednak podpalenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busek Re: Spłonął autobus IP: *.volta.net.pl 20.12.02, 15:03 ?!?!?! mam nadzieje, ze nie jestes stdentem UG, ani nie daj boze wykladowca na wydz. Chemii?? o ile ja sie uczylem w zawodowce, to w silnikach na beznzyne - sa swiece iskrowe ze wzgledu na wysoka temp. zaplonu benzyny. w dieslach wystarcza swiece zarowe, ktore utrzymuja ta sama temperature nagrzania, ktora wystarcza do zapalenia mieszanki. jesli sie myle - poprawcie? :- > poza tym palne sa nie ropa, czy bezzyna, a ich pary w atmosferze z tlenem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godfat Re: Spłonął autobus IP: *.infinity.net.pl / *.infinity.net.pl 19.12.02, 13:54 tego dnia wszyscy pasażerowie linii 171 stali się nowojorczykami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CG Re: Spłonął autobus IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 12:54 A kierowcy się zdawało, że drzwi otworzył, bo drzwi otworzyliśmy my-pasażerowie. Czas na płonące autokary już minął, teraz czas na płonące autobusy? Al-khaida? A może po prostu ktoś podprowadza pieniążki na remonty i naprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Spłonął autobus 20.12.02, 13:00 > A może po prostu ktoś > podprowadza pieniążki na remonty i naprawy? Podobno autobus był całkiem nowy. No to jakie remonty? MOże miał po prostu jakąs fabryczną wadę, to się zdarza. I tylko należy się cieszyć, że wszyscy przeżyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busek Re: Spłonął autobus IP: *.volta.net.pl 20.12.02, 15:07 jaki tam nowy - jezdzil od 3 lat, co zreszta napisano w artykule :) Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Spłonął autobus 20.12.02, 15:18 Gość portalu: busek napisał(a): > jaki tam nowy - jezdzil od 3 lat, co zreszta napisano w > artykule :) A to przepraszam, widac mi umknęło... No, ale nawet trzyletni autobus niekoniecznie musi byc w stanie przedremontowym, więc doszukiwanie się afer typu "skradziono pieniądze przeznaczone na remonty" nie ma w tym ptzypadku racji bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
castorp Re: Spłonął autobus 20.12.02, 15:31 zoppoter, co ty, autobusem się nagle zainteresowałeś, hę? Przejąłeś się jego tragicznym losem. Widocznie jakiś pasażer zasnął w ustach z papierosem i stąd cała ta straszliwa historia. A ja zoppotrrze myślałem, że ty gustujesz w innych pojazdach. Nie mam tu na myśli furmanek (broń Boże) ani też rowerów (chociaż ty zawsze się tak za cyklistami ujmowałeś). Chodzi mi mianowicie o „cztery kółka” w stylu retro. Jako stary rajdowiec może mógłbyś byś mnie kiedyś przewieść (nie przejechać!) swoja Simcą tak po starej znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRÓLIK Re: Spłonął autobus IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 04:48 Myślałem że zgodnie ze słowami Stańczyka Polska lekarzami stoi a tu patrz ilu jest mechaników!!Busek nawet teorię wymyślił jeśli chodzi o świece żarowe przechodząc samego Diesla .Prawda jest taka że samochód z silnikiem wysokoprężnym może spłonąć od zwarcia w instalacji el.lub od WEBASTO/ogrzewanie/.Jest to piec na olej napędowy który spala się żywym ogniem podgrzewając powietrze dostarczane systemem tuneli do przedziału pasażerskiego. PZDR. KRÓLIK Odpowiedz Link Zgłoś