Dodaj do ulubionych

Michalukowie unikną eksmisji

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:30
Panu Grzegorzowi Jankowskiemu oprócz współczucia polecam zajęcie
się podstawami matematyki i sprawdzenie wszystkich stron. Czynsz w
mieszkaniach komunalnych w Słupsku wynosi zdecydowanie mniej za metr niż
podaje w artykule. Gdyby Michalukowie musieli płacić za 105 metrowe mieszkanie
1,5 tys. zł to pobilibyśmy chyba Warszawę cenami z metr kwadratowy powierzchni
do wynajęcia. W tym wypadku wynosi on 10 zł/ m kw. Bez przesady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kris Re: Michalukowie unikną eksmisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:44
    • Gość: Kris Re: Michalukowie unikną eksmisji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:45
      Nie rozumiem. Nie ma aktualnie eksmisji na bruk więc o co poszło ?
      • Gość: komornik Re: Michalukowie unikną eksmisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 11:03
        A kiedy była tzw.Eksmisja na bruk? Ja nie znam takiego pojęcia?
      • Gość: trocherzetelności Nie komornik orzeka eksmisję ale sąd IP: *.173.wmc.com.pl 18.05.06, 14:33
        nie ma eksmisji na bruk (jest do lokalu tymczasowego o niższym standarzie), ale
        każdą okazję warto wykorzystać żeby "wywalczyć" za darmomieszkanie na koszt
        mieszkańców. A może chodzi o to, żeby miasto do tych 100 mkw dorzuciło jszcze
        dopłatę do czynszu? Ilu
        forumowiczów ktoś zaproponował za darmo mieszkanie 100 mkw w centrum miasta? ja
        z chęcią przyjmę... Tyle że nikt mi takiego mieszkania nie da, bo ja mogę
        liczyć tylko na siebie a nie na prezenty od Św mikołaja. A co do prezesa - nie
        ma on prawa wpływać na merytoryczne decyzje komornika. Może go upomnieć za
        niegrzeczne czy niewłaściwe zachowanie, nieodpowiadanie stronom na pytania lub
        tego typu rzeczy - nie może wnikać w meritum sprawy więc dlaczego takie rzeczy
        opowiada dziennikarzom? Komornik nie ma prawa interpretować wyroku, on jest od
        jego wykonania. ale zawsze aktualna jest zasada - kowal zawinił cygana
        powisili.zgadnijcie kto w tej sprawie jest cyganem?...
    • Gość: A.P. Re: Michalukowie unikną eksmisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 10:41
      To niezwykle ciekawe. Dziennikarze, zazwyczaj nie znający się na niuansach
      pracy komornika, ferują wyrok bez znajomości akt sprawy. Komornik ma obowiązek
      wykonać tytuł wykonawczy (zazwyczaj wyrok opatrzony klauzulą wykonalności),
      zgodnie z wnioskiem wierzyciela. Jeżeli sąd wydał nieprecyzyjny wyrok, w którym
      błędnie lub nie dość dokładnie określił przedmiot świadczenia, to swiadczy to
      tylko o poziomie wiedzy prawniczej sądu. Skandaliczna jest wypowiedź sędziego,
      który zarządzeniem nakazał organowi egzekucyjnemu zwrócenie się do sądu o
      interpretację wyroku. Pomijając fakt, iż jestem strasznie ciekawy w jakim to
      trybie sąd wydał takie zarządzenie (prawdopodobnie art. 3 ustawy o komornikach
      sądowych i egzekucji), z dużą dozą prawdopodobieństwa, zarządzenie to nie
      odpowiadało warunkom formalnym i procesowym.
      Skoro egzekucja była prowadzona z naruszeniem prawa, dłużnik zawsze mógł bronić
      swoich praw przed sądem w drodze skargi na czynności komornika. Mógł także, o
      ile nie posiada wystarczającej wiedzy wystąpić do sądu o przyznanie bezpłatnej
      pomocy prawnej.
      W państwie prawa, pozaprawne naciski na organy wymiaru sprawiedliwości, należy
      uznać za niedopuszczalne i szkodliwe dla całego wymiaru sprawiedliwości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka