maruda.r 10.05.06, 22:54 Sea Towers ma stanąć w centrum Gdyni ********************************* Pretensjonalność nazwy jest porażająca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską IP: *.gdynia.mm.pl 10.05.06, 23:19 W glebie to można sadzić kwiatki, a nie zagęszczać ją pod budowę. A Hel to będzie widać nawet z 1-go piętra, jeśli nie z parteru. Ach ten profesjonalizm dziennikarski :) Odpowiedz Link Zgłoś
hatake Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską 11.05.06, 06:55 Hel jest przecież przezroczysty, bezwonny i bezbarwny :| Chociaż i mnie zastanawia... centrum Gdyni 50 metrów od morza. Dość luźna interpretacja "centrum" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domi Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 11.05.06, 07:48 To akurat prawda. Tak się składa, że są w centrum Gdyni miejsca, z których odległośc do morza wynosi 50m. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_nie_dzielny centrum Gdyni? 11.05.06, 17:44 > To akurat prawda. Tak się składa, że są w centrum Gdyni miejsca, z których > odległośc do morza wynosi 50m. Zaraz, centrum Gdyni? Widze tu jakas wewnetrzna sprzecznosc. Na mnie Gdynia robi wrazenie sporawego suburbia, ktore nagle urywa sie w morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: centrum Gdyni? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 21:16 hel widać nawet z westerplatte choćby, czyli z parteru. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską 12.05.06, 09:01 I skoro te miejsca są centrum, to znaczy że Gdynia ma 100 metrów szerokości. No fiu fiu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była Żona Hanka Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską IP: 80.53.92.* 11.05.06, 20:33 taaaaa...profesjonalizm dziennikarski tu się kłania :) ale trzeba być dziennikarzem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską 12.05.06, 00:29 niektorych na to stac. Szkoda,ze to nie ja. Ale brzmi PIEKNIE. Dla innych. BUZKA. A wlasciwie, NO KOMMENTS. Moze ktorys z Walasow to skomentuje - oni sa tacy Madrzy, po uniwersytetach - w USA, stac ich. W koncu dalismy im pieniadze. Ale to do nich nie dociera. ONI sa jedyni - i NIEPOWTARZALNI. Maja swoje miejsce w Encyklopedii. I wali ich to co sie dzieje z tymi, dzieki ktorym ZAISTNIELI - bo taki maly elektryk z e Stolczni - GOWNO by zyskal, gdyby nie te 10 milionow, ktore potem - "wydymal". A dzis to on jest PAnisko. DZIECI- to Gwiazdy ( a gdzie ta Narodnaja Baletnica- co byla OBJAWIENIEM BUZKA ???) Ech, Lechu! Powiedzic, ze dales dupy- to malo! Dales POLSKE! i tego Ci nie wybacze! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Penthausy to chyba gacie ? Penthouses - to tak 11.05.06, 22:15 Penthausy to chyba gacie ? Penthouses - to tak. Dziennikarz nie wie o czym pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
skuro Re: Penthausy to chyba gacie ? Penthouses - to ta 12.05.06, 07:35 zazdroszczę Wam rozwoju trójmiasta. w takich miastach jak Wasze (3m, Wrocek, Wawa, Krak, Poznań) "coś" się dzieje. Ślask niestety ale coraz bardziej z tyłu --- www.buhaha.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnm Hej głupcze, Hel to widać już teraz ulicy, ha, ha, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 00:35 Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_s1 Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską 12.05.06, 08:51 Ale dalej jest napisane, że to jeden budynek z dwóch połączonych wież. Odpowiedz Link Zgłoś
libryk Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską 11.05.06, 09:26 ...a moze by tak pomyslec o jadlodajniach dla biedoty i noclegowniach dla bezdomnych, ktorzy po czesci swoj los moga zawdzieczac tym nowobogackim. Gdynskie wieze beda wiec typowym przykladem budujacego die kapitalizmu na modle amerykanska. Warto by odnotowac liczbe bezrobotnych w Gdyni dzisiej i w dniu oddania budynkow do eksploatacji. Wladze miasta oczywiscie sa bezradne(???!!!) Bardzo ciekawia mnie zeznania podatkowe gdynskich notabli, ktore ujrzymy jutro na tym portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
uosiu77 typowe socjalne bezmózgowie ;] 11.05.06, 09:58 kapitalizm u nas raczkuje - napierw kasę trzeba zarobić, zeby mieć co rozdawać. te wieże to jest genialna rzecz dla dość małej jednak Gdyni. im więcej takich projektów, tym bardziej miasto się bogaci i tym więcej będzie mogło rozdawać na socjal. bezrobocie jest w Gdyni niskie. a co do nowych miejsc pracy, to najwięcej ich powstaje właśnie przy takich dużych projektach :) przebudowa Świętojańskiej, budowa kompleksu na Polance Redłowskiej, reaktywacja budowy hali widowiskowej przy Geancie - im więcej tym lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan hehe ale naiwniak... IP: *.chello.pl 11.05.06, 17:34 > im więcej takich projektów, tym bardziej miasto się bogaci i tym więcej > będzie mogło rozdawać na socjal. wystarczy popatrzec na Moskwę, Rio de Janerio, Shanghai. I bogactwo i biedota tam sie ze sobą styka. albo i nie styka, bo bogactwo jest zamkniete za kratami i odizolowane od plebsu, ktory sam jest sobie winny że jest biedny >:)) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską 11.05.06, 22:18 Z jadłodajni dla biedoty nie masz Geld i profits... libryk napisał: > ...a moze by tak pomyslec o jadlodajniach dla biedoty i noclegowniach dla > bezdomnych, ktorzy po czesci swoj los moga zawdzieczac tym nowobogackim. > Gdynskie wieze beda wiec typowym przykladem budujacego die kapitalizmu na modle > > amerykanska. > Warto by odnotowac liczbe bezrobotnych w Gdyni dzisiej i w dniu oddania > budynkow do eksploatacji. Wladze miasta oczywiscie sa bezradne(???!!!) > Bardzo ciekawia mnie zeznania podatkowe gdynskich notabli, ktore ujrzymy jutro > na tym portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burger chwala i czesc tym co sie bogacą IP: *.chello.pl 11.05.06, 09:41 CHWALA I CZESC TYM CO SIE BOGACA (oczywiśćie w uczciwy sposób)!!!! Im wiecej bogatych ludzi w tym kraju tym ten kraj bogatszy ! tylko nie odpisujce zadrosne male ludki co nic poza bidoleniem nie umiecie !! APELUJE, LUDZIE BOGACCIE SIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdanszczanin [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.05.06, 10:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalista Re: Dzieki Bogu, ze nie w Gdansku IP: *.chello.pl 11.05.06, 10:56 mniej inteligentnego i obrazliwego postu to dawno na tym forum nie bylo czy w spsob jaki prezentujesz swoje przemyslenia na forum to podobnie zachowujesz sie w niemczech?? to lepiej wroc bo obawiam sie ze wstyd polsce przynosisz taka rada dla ciebie jak chcesz cos krytykowac to bardzo dobrze ale uprawiaj krytyke konstruktywna i oparta na analizie racjonalnej a nie na podejsciu emocjonalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_nie_dzielny Re: Dzieki Bogu, ze nie w Gdansku 11.05.06, 18:04 > mniej inteligentnego i obrazliwego postu to dawno na tym forum nie bylo czy [...] > emocjonalnym. Wiesz, mysle, ze byl to niewinny zart. Musze przyznac, ze bardzo mnie rozbawil - szczegolnie podobalo mi sie trafne uzycie archaizmow :-). Odpowiedz Link Zgłoś
libryk Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską 11.05.06, 10:56 "Ludzie bogaccie sie!" Swietnie! Majatki wiekszosci "bogatych gdynian" - to rezultat przekretow, ukladow i niewyobrazalnej wrecz bezdusznosci z bezwzgledoscia. Albert Einstein powiedzial: "ZADNE DUZE PIENIADZE NIE ZOSTALY ZAROBIONE UCZCIWIE" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8( beznadziejny projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 11:17 jak większość w Polsce - brzydota i bylejakość - choć muszę podkreślić, że to i tak lepiej niż to co kiedyś pokazywali (jeszcze większy bunkier) ale ogólnie to dobrze, że cokolwiek buduja na tej prowincji (Trójmiasto) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tanuqi ale marudzicie IP: *.gdynia.mm.pl 11.05.06, 19:41 Ale wszyscy marudzicie. Jak tylko cos sie dzieje- zaraz, że źle, że brzydkie, że to źle bo bogate, że źle, bo powinni budowac noclegowanie dla bezdomnych. A może w ogóle zabudujmy noclegowniami cały kraj? A kto ma zarabiać na ten socjal, jak nie bogacze i klasa średnia?? To może niech sobie chociaż moga kupić luksusowe mieszkanie. W końcu to Invest Komfort zarobi. I jego pracownicy. Poza tym zapraszam na prowincję gdyńską wszystkich tych, którzy uważają, że tu się nic nie buduje. Skoro wam tak źle, to czemu sobie nie palnąć w główkę? I wszystkie problemy tego świata rozwiązane. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: ale marudzicie IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 21:19 mamy prawo oceniać projekty, za które ktoś skasował kupę szmala. Projek jest w najlepszym wypadku nijaki... Ech - trzeba wysłać architektów i inwestorów na wycieczkę do Chin chyba, niech cobacza co to jest architektura 21-wszego wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt Re: beznadziejny projekt IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.05.06, 05:54 Projekt wcale nie jest zly, wprost przeciwnie ma dobre proporcje, detale i sylwetke. Bez przesady z tym wszechkrytycyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 'malkontent' no nie dziwię się - architektowi w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:46 podobają się różne gówna - widać to na naszych ulicach radzę popatrzyć się jak potrafią budować w innych miastach - choćby w Toronto, gdzie ostatnio jest najwięcej tego typu projektów oczywiście - jakie można projektować budynki, ładne i ciekawe, bo tam też jest wiele beznadziejnych (choć o niebo lepszych od tych polskich) dla mnie ten projekt jest nijaki, a zapewne w realizacji wyjjdzie jeszcze gorzej, bo na tym rysunku nie widać proporcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmiel Re: no nie dziwię się - architektowi w Polsce IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 12.05.06, 11:26 img305.imageshack.us/img305/7697/gallery8333043743b26747250c49p.jpg img259.imageshack.us/img259/9690/gallery8911309043b266f449ab91h.jpg img288.imageshack.us/img288/9874/gallery82997916543e8648642b655.jpg img169.imageshack.us/img169/4296/gallery132873551743b2665f50fdb.jpg img48.imageshack.us/img48/7449/gallery182604197543b266a9006ce.jpg te i inne zdjęcia na stronie www.investkomfort.pl/index.php?n=454 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? no i... nadal projekt jest średnio ciekawy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 11:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sivy Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską IP: *.chello.pl 11.05.06, 18:18 Ja od siebie z domu tez widze HEL ;] i zapewne nie tylko ja mam taki widok tkaze ta informacja jest malo porazajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 09:08 ale też są zupełnie bez pomysłu. Takie typowe. A to będą najwyższe obiekty w tym mieście, czy wartałoby coś nowego wymyślić, zeby były symbolem miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krufka Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską IP: *.limes.com.pl 11.05.06, 19:35 Zobaczyć Hel to żadna nowość - widać go z wielu wieżowców w Gdańsku, za znacznie mniejszą cenę za metr kwadratowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_bzyku Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską 11.05.06, 21:07 A ....czy akceptacja muzułmanów - jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simon Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską IP: *.59.jawnet.pl 11.05.06, 21:34 Właśnie!!! Dlaczego SEa Towers !! Przeciesz mieszkamy w Polsce i to właśnie w Polsce maja powstac te wieze, więc dlaczego nazwa jest po agnielsku?! Wypieramy się narodowości?! Owczy pęd... za baranami z Zachodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz przeciesz, przeciesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 21:55 ty się chyba już swojej polskości wyparłeś, bo kalasz język ojczysty Odpowiedz Link Zgłoś
konkretniekarol Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską 11.05.06, 21:56 Chcialo by sie rzec prawie jak... A prawie robi wielka roznice :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzeźwy Si tałers? IP: *.chello.pl 11.05.06, 22:43 i tis bjótifól nejm for sacz bildings. ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Bosak na szczycie.. IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 11.05.06, 23:14 ...powinni postawic krzyz! Odpowiedz Link Zgłoś
proxymaster1 WIERZA pilsuckiego 12.05.06, 02:41 powinny sie nazywac wierze pilsuckiego albo bohaterow chlopskich a nie sea touwers. polska to piekny kraj, wyjerzdzajcie pastuchy szorowac kible do anglji bedzie jeszcze ladniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragnarok Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską IP: *.dsl.netsource.ie 12.05.06, 10:49 rosnie moje dziecko pracowalem przy tym projekcie od konkursu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektantka Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską IP: *.chello.pl 12.05.06, 23:16 a ja robie właśnie praktykę na ten budowie:) kiedy się o tym dowiedziałam 2 lata temu byłam w 100000000....% przeciwna temu projektowi.jestem rodowitą gdynianką i moje miasto jest dla mnie wyjątkowe nei chciałam aby straciło swój charakter i swoją ludzką skale.nadal się martwie w końcu teren koło dalmoru to nie manhattan a Gdynia to nie Nowy Jork.skala jest niedopasowana do człowieka ale przecież sami jesteśmy sobie winni za to co z nami robi postęp ludzkości.nigdy nie sądziłam że stane się częścią tego z czym kiedyś się tak bardzo nie zgadzałam.mam nadzieje że od września zaczne regularną praktykę do uprawnień i stanę się integralną częścią tej inwestycji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektanka Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską IP: *.chello.pl 12.05.06, 23:21 a co do samego projektu i do tych co go krytykują! badziewiem to ten projekt był w momencie wystawienia go na konkurs i wtedy totalnie nei mogłam zrozumieć dlaczego akurat ten projekt wygrał ale ku mojemu zaskoczeniu od momentu konkursu do projektu obecnego ostatecznego przeszedł ogromne transformacje i obecna wersja jest naprawde dobra w porównaniu z tym co było w zamyśle koncepcji konkursowej.gratuluje rozwoju:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektanka Re: Dwie wieże nad Zatoką Gdańską IP: *.chello.pl 12.05.06, 23:25 dom.trojmiasto.pl/news.phtml?id_news=17962 a to dla tych którzy wierzą że gdańsk się jeszcze uchowa przed tego typu ingerencją:P Odpowiedz Link Zgłoś