Dodaj do ulubionych

DS 2 w Gdańsku

IP: *.kom / *.os1.kn.pl 24.05.06, 12:32
czy ktoś zna ten akademik? jaki tam jest standard?
Obserwuj wątek
    • shymoons Re: DS 2 w Gdańsku 24.05.06, 16:30
      Gość portalu: lilian napisał(a):

> czy ktoś zna ten akademik? jaki tam jest standard?

... hmmmmm ... polsko-akademikowy: pokoje ok. 10m2, 2 osobowe... ze
      zlewem :)) ... prysznic wspólny na piętrze i kuchnia też, za dodatkową opłatą
      (chyba) jest dostęp do netu... tak jest w DS3 na Polanki, a 2 chyba też tam
      jest.

pzdr
      szym
    • Gość: A. Re: DS 2 w Gdańsku IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 24.05.06, 17:39
      Ale chodzi Ci o Ds 2 jakiej uczelni? Ja mieszkałam w Ds 2 UG i na ten temat
      mogę coś napisać.
      • Gość: lilian Re: DS 2 w Gdańsku IP: *.kom / *.os1.kn.pl 24.05.06, 18:41
        tak właśnie, o akademik uniwerkowy mi chodzi.
        napisz proszę, jak to generalnie wygląda, tzn. czy pokoje są np jakies
        strasznie/brudne/zniszczone albo czy np. karaluchów nie ma.. :D
        bo mają tam bardzo niskie ceny w porównaniu z innymi akademikami i zastanawia
        mnie dlaczego..
        • Gość: A. Re: DS 2 w Gdańsku IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 25.05.06, 10:19
          Standard akademika jest taki sobie. Pokoje są dosyć duże (w porównaniu z tymi
          akademikami na Polanki), 3-osobowe. Nie ma w pokoju umywalki. Są dwa węzły
          sanitarne na piętrze z prysznicami, umywalkami i WC. Estetyka jest średnia.
          Firanki, zasłony, koce, meble ani najnowsze, ani najładniejsze. Ale zawsze
          można coś we własnym zakresie zdziałać; zwłaszcza jak się tam ma mieszkać kilka
          miesięcy. Wcześniej mieszkałam w Ds-5 na Polanki i tam rzeczywiście było
          ładniej, estetyczniej, przytulniej. Do tego 2-osobowe pokoje z umywalką w
          środku, ale... Właśnie w Ds-5 był problem z mrówkami. Była nawet jakaś
          akcja "odmrówczania", ale z miernym skutkiem. Po ok.2 tygodniach mrówki
          wróciły. W Ds-2 (Chemikusie) nie było insektów żadnych. Przynajmniej w moim
          pokoju i dwa lata temu, kiedy tam mieszkałam. Nie wiem, jak jest teraz.
          Powiem Ci, że mi się mieszkało w Ds-2 bardzo dobrze. Ale to zasługa
          współlokatorek. Gdy jest fajna atmosfera w pokoju, to braki w estetyce czy
          standardzie nie są najważniejsze.
          Pozdrawiam
          • Gość: lilian Re: DS 2 w Gdańsku IP: *.kom / *.os1.kn.pl 25.05.06, 14:45
            dzięki bardzo za wyczerpującą odp. :)
            pzdr.
    • Gość: ona Re: DS 2 w Gdańsku IP: *.ds.univ.gda.pl 28.05.06, 13:47
      hej! mieszkalam w ds2 ug, teraz mieszkam w ds3 ug i musze powiedziec ze lepiej
      sie mieszkalo w ds2, chociaz pokoj tam byl 3-os a tu 2-os to tam bylo
      zdecydowanie wiecejnprzestrzeni. no i co mi sie bardzo podobalo - w ds2 jest
      'kujownia' a tu musisz liczyc na to, ze wspollokatorka nie bedzie miec akurat
      gosci dzien przed Twoim egzaminem czy kiedykolwiek kiedy bedziesz chciala sie
      pouczyc. to bywa meczace.
      to by bylo na tyle :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka