Gość: lilian IP: *.kom / *.os1.kn.pl 24.05.06, 12:32 czy ktoś zna ten akademik? jaki tam jest standard? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shymoons Re: DS 2 w Gdańsku 24.05.06, 16:30 Gość portalu: lilian napisał(a): > czy ktoś zna ten akademik? jaki tam jest standard? ... hmmmmm ... polsko-akademikowy: pokoje ok. 10m2, 2 osobowe... ze zlewem :)) ... prysznic wspólny na piętrze i kuchnia też, za dodatkową opłatą (chyba) jest dostęp do netu... tak jest w DS3 na Polanki, a 2 chyba też tam jest. pzdr szym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: DS 2 w Gdańsku IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 24.05.06, 17:39 Ale chodzi Ci o Ds 2 jakiej uczelni? Ja mieszkałam w Ds 2 UG i na ten temat mogę coś napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilian Re: DS 2 w Gdańsku IP: *.kom / *.os1.kn.pl 24.05.06, 18:41 tak właśnie, o akademik uniwerkowy mi chodzi. napisz proszę, jak to generalnie wygląda, tzn. czy pokoje są np jakies strasznie/brudne/zniszczone albo czy np. karaluchów nie ma.. :D bo mają tam bardzo niskie ceny w porównaniu z innymi akademikami i zastanawia mnie dlaczego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: DS 2 w Gdańsku IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 25.05.06, 10:19 Standard akademika jest taki sobie. Pokoje są dosyć duże (w porównaniu z tymi akademikami na Polanki), 3-osobowe. Nie ma w pokoju umywalki. Są dwa węzły sanitarne na piętrze z prysznicami, umywalkami i WC. Estetyka jest średnia. Firanki, zasłony, koce, meble ani najnowsze, ani najładniejsze. Ale zawsze można coś we własnym zakresie zdziałać; zwłaszcza jak się tam ma mieszkać kilka miesięcy. Wcześniej mieszkałam w Ds-5 na Polanki i tam rzeczywiście było ładniej, estetyczniej, przytulniej. Do tego 2-osobowe pokoje z umywalką w środku, ale... Właśnie w Ds-5 był problem z mrówkami. Była nawet jakaś akcja "odmrówczania", ale z miernym skutkiem. Po ok.2 tygodniach mrówki wróciły. W Ds-2 (Chemikusie) nie było insektów żadnych. Przynajmniej w moim pokoju i dwa lata temu, kiedy tam mieszkałam. Nie wiem, jak jest teraz. Powiem Ci, że mi się mieszkało w Ds-2 bardzo dobrze. Ale to zasługa współlokatorek. Gdy jest fajna atmosfera w pokoju, to braki w estetyce czy standardzie nie są najważniejsze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilian Re: DS 2 w Gdańsku IP: *.kom / *.os1.kn.pl 25.05.06, 14:45 dzięki bardzo za wyczerpującą odp. :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: DS 2 w Gdańsku IP: *.ds.univ.gda.pl 28.05.06, 13:47 hej! mieszkalam w ds2 ug, teraz mieszkam w ds3 ug i musze powiedziec ze lepiej sie mieszkalo w ds2, chociaz pokoj tam byl 3-os a tu 2-os to tam bylo zdecydowanie wiecejnprzestrzeni. no i co mi sie bardzo podobalo - w ds2 jest 'kujownia' a tu musisz liczyc na to, ze wspollokatorka nie bedzie miec akurat gosci dzien przed Twoim egzaminem czy kiedykolwiek kiedy bedziesz chciala sie pouczyc. to bywa meczace. to by bylo na tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś