Dodaj do ulubionych

Wałęsa junior pracuje za dziesięciu

• Gość: Kaz Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: 213.192.80.* 22.06.06, 17:08
      Tak trzymać.
    • Gość: truth Walesa ustalal sklad "S" z PZPR! IP: *.interecho.com / *.interecho.com 22.06.06, 17:09
      "Ozon":

"W Gdańsku wyrzuciłem wszystkich, którzy wam się mogli nie podobać –
      Borusewicza, Walentynowicz. Wyczyściłem" – miał powiedzieć Lech Wałęsa podczas
      rozmowy z wysłannikami władz stanu wojennego.
      Rozmowę prowadzili płk Hipolit Starszak, szef Biura Śledczego MSW, oraz płk
      Bolesław Kliś, prokurator Naczelnej Prokuratury Wojskowej.

Sporządzony w resorcie spraw wewnętrznych zapis tej rozmowy zachował się i jest
      przechowywany w IPN. Jego treść budzi wiele pytań. Jedno z najważniejszych
      brzmi: czy przywódca Solidarności w kontaktach z przedstawicielami władz PRL nie
      przekraczał granic, których nie powinien przekraczać symbol ówczesnej opozycji.
      Otóż jak wynika z zapisu rozmowy, Lech Wałęsa wprawdzie konsekwentnie wykręcał
      się od respektowania dławiącego prawa stanu wojennego, ale przy okazji dyskusji
      z funkcjonariuszami państwa przypomniał im, ile zrobił dla władz PRL. "Ma pan
      dowody na to, że robiłem porządek. W Gdańsku wyrzuciłem wszystkich, którzy wam
      się mogli nie podobać – Borusewicza, Walentynowicz" – mówił.

Według zapisu Wałęsa mówił dalej: "Walentynowicz za bardzo się mieszała, a
      jednocześnie bardzo mi przeszkadzała. Przyznaję się do tego. Ja naprawdę nie mam
      ambicji przewodzenia".

Prokurator: "Walentynowicz to nie jest osoba, która mogłaby przewodzić".

Wałęsa: "Wiedziałem, że to się władzy nie podoba".

W wypowiedzi dla telewizji TVN24 Lech Wałęsa powiedział, że zapis rozmowy jest
      fałszywką SB.
      • maaac Po co powtarzasz kłamstwa? 22.06.06, 17:12
        Akta tak samo pewne jak lojalka Kaczyńskiego co??
      • wet3 re: truth 22.06.06, 17:36
        Dziekuje za informacje. Dla mnie Walesa byl zawsze sprzedawczykiem. Milo jednak
        jest miec potwierdzenie tego w zrodlach IPN. Pozdrawiam.
      • tim7 Re: Walesa ustalal sklad "S" z PZPR! 22.06.06, 18:14
        Ta sprawa jest stara i znana od dawna. Prześwietlana wielokronie. I wyjaśniona
        jako prowokacja SB. Masz wybiórczą pamięć czy po prostu małą wiedzę na ten
        temat?
    • Gość: rychu501 Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.net.pulawy.pl 22.06.06, 17:11
      Brawo Wałęsa !!
    • Gość: sebek Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: 80.68.236.* 22.06.06, 17:14
      Jeżeli odziedziczył uczciwość po ojcu a wiedze z uniwersytetu to życze
      powodzenia.
      • wet3 Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu 22.06.06, 17:39
        Gość portalu: sebek napisał(a):

> Jeżeli odziedziczył uczciwość po ojcu a wiedze z uniwersytetu to życze
        > powodzenia.

Jesli odziedziczyl uczciwosc po ojcu, to czeka go ciezka praca nad soba.
        Okazuje sie, ze byc uczciwym i mowic prawde to rzecz prawie nieosiagalna dla
        niektorych, zwlaszcza gdy powachaja i poczuja smak szmalu.
        • maaac Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu 22.06.06, 17:43
          > Okazuje sie, ze byc uczciwym i mowic prawde to rzecz prawie nieosiagalna dla
          > niektorych, zwlaszcza gdy powachaja i poczuja smak szmalu.

Patrząc po wpisach chyba masz tą wiedzę z autopsji....
          • wet3 Re: maaac 22.06.06, 20:08
            maaac napisał:

> > Okazuje sie, ze byc uczciwym i mowic prawde to rzecz prawie nieosiagalna
            > dla
            > > niektorych, zwlaszcza gdy powachaja i poczuja smak szmalu.
            >
            > Patrząc po wpisach chyba masz tą wiedzę z autopsji....

Nie, te wiedze zdobedzie szybko kazdy, kto moze odrobine myslec i obserwuje
            naszych politykow. Nie bede zlosliwy jak Ty i nic wiecej nie dopisze!
            • maaac Re: maaac 23.06.06, 04:46
              Słuchaj - zrobiłem trochę wysiłku i wlazłem na stronę Sejmową - okazało się
              ile kłamstw na temat Wałęsy juniora pisali tu na forum jego przeciwnicy którym
              Ty bezrefleksyjnie przyklaskiwałeś.
              Faktycznie "szmal" może mocno przeszkadzać w uczciwości - ale najwyraźnie
              młody Wałęsa jest chlubnym wyjątkiem. (przy tej ilości dzieci wyjątki mogą się
              zdarzać ;). Więc może zamiast go opluwać bo to syn "Bolka" może byś uczciwie
              przyjrzał jego pracy.

To jest własnie efekt myślenia i przyglądania się politykom, a nie powtarzania
              bezmyślnych złośliwości.
    • Gość: Ewa Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 17:49
      Bierzcie przykład, Panowie Posłowie. Młody i jeszcze mu się chce. Chapeaux
      bas!!!
    • Gość: artur Porządny chłop, nie jedzie na nazwisku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 17:57
      chce coś dobrego zrobić
    • dzikuj1 Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu 22.06.06, 17:57
      bierzcie sobie Panowie Posłowie Pana Wałęsę za przykład!po to was wybieramy do
      parlamentu,żebyście pracowali,za nasze pieniądze,a nie rozbijali się po świecie
      i wstyd nam przynosili swoim zachowaniem!Pan Wałęsa jest przedstawicielem
      młodego pokolenia polityków,ale jest też jedyny w swoim roadzaju(bo jak tu
      porównać Go do młodych pOLITYKÓW np.lpr czy samoobrony-krótko wygolonych chamów
      i faszystów??).W pełni popieram,szacuneczek za pracowitość!!
    • Gość: aga Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 18:13
      i dlatego na tego pana bede glosowala w nastepnych wyborach. ile spraw byloby
      wyjasnione gdyby inni poslowie sie zabrali do pracy...a nie wieczorki w polsacie
      i sniadania w tvn
      • Gość: bodo Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 18:21
        pytanie do wszystkich tutaj wybrzydzaczy:
        to w końcu jaki jest ideał posła?
        ma smolić pierdy w tv, klękać przed rydzykiem i modlić się do kaczek?
        tak to ma wyglądac?

dzięki panie Jarosławie, przywraca pan wiarę, że jednak można!!!!!
        żeby tak wszyscy chcieli brać się za konkrety, zamiast pier.olic państwowotwórczo rydzykowym slangiem!
    • Gość: darek Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.home1.cgocable.net 22.06.06, 18:23
      Ano wlasnie - szacunek, Panie Jaroslawie! Wreszcie posel ktory wie, co do niego
      nalezy i za co dostaje pieniadze... a poza tym wydaje mi sie, ze czuje
      odpowiedzialnosc wobec tych, co go wybrali.Byle tak dalej - a od mediow
      faktycznie, z daleka!
    • Gość: krzyhoo Lechu - gratuluję chłopaka, choć jeszcze naiwny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 18:29
    • Gość: o90 ile GW bierze za promocje Juniora IP: 82.112.144.* 22.06.06, 18:29
      slowie. ILE ?
      • Gość: jo5348 Re: ile GW bierze za promocje Juniora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 20:02
        Biedny, sfrustrowany PIS-ionku, chciałbyś, żeby to było o Tobie, ale nigdy nie
        będzie z powodu wysokiego poziomu frustracji. Lepiej schowaj się w jakimś kątku.
        Coś takiego miło przeczytać, miod na serce w tej PIS-ionkowatej rzeczywistości.
        Zaiste wielki jest głód pozytywnych wzorców, skoro z taką przyjemością się to czyta.
    • Gość: Cichy Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.sp24sto.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 18:32
      z uwagą będę się przypatrywał temu człowiekowi i w przyszłości chętnie
      zagłosuję na niego w wyborach, ale nie po to, by zrobił wszystko za mnie, ale
      dlatego, że nareszcie będę mógł robić to, co chcę i powinienem bez obawy, że
      Roman G. i Jarosław K. oraz inne typy będą chcieli ode mnie haracz.
      • Gość: ja szacunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 18:36
        szacunek
    • Gość: sa Re: Nie znam go ,ale jednego jestem pewien IP: *.ds3.agh.edu.pl 22.06.06, 18:40
      że jesli ktoś pajacuje w telewizji przed kamerami to na pewno w tym czasie nie robi nic mądrego , jeśli ów artykół jest prawdą lubie pana Jarka tak bardzo jak nie lubie jego Taty
    • Gość: ja Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: 80.54.201.* 22.06.06, 18:45
      Może być pociecha kiedyś z tego chłopaka!
      • Gość: Ciekawy Wałęsa junior pracuje za dziesięciu ... IP: 205.157.65.* 22.06.06, 19:05
        ... ale dlaczego w partii Voksdeutch-ow?
    • silesius.monachijski0 Bolek junior taki pracowity, bo stara sie zatrzec 22.06.06, 19:02
      slady agenturalnej pracy "starego"; ale: niedaleko pada jablko od jabloni, i
      jestem pewny, ze mlody - tak jak stary - pojdzie w agenture; w koncu apanaze
      Bolka seniora juz nie wystarczaja, zeby tyle gab wyzywic; ktos musi w koncu u
      Walesow zaczac pracowac; moze w CBA moglby za "psa" popracowac? a zreszta: co
      mnie obchodza familijne uklady w rodzinie Bolkow? juz GW nie ma o czym pisac?
      • silesius.monachjiski0 A poza tym to jestem pijany i narzygałem do łozka. 22.06.06, 19:11
        • silesius.monachijski0 Re: A poza tym to jestem pijany i narzygałem do ł 22.06.06, 19:12
          widzisz klonie: chyba sanitariusze nie dopilnowali, i za badrzo narozrabiales;
          ale nie martw sie: juz dzisiaj znow bedziesz w Tworkach, kloniku "monachjiski"
    • Gość: glomek Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 22.06.06, 19:02
      Pod uwagę braliśmy liczbę interpelacji, czyli zapytań skierowanych do rządu. Forma ta nakłada na ministrów obowiązek udzielenia odpowiedzi, zaś zadający pytanie poseł musi wykazać się znajomością rzeczy.

z ta znajomoscia rzeczy bym nie przesadzal - sam w obecnej kadencji napisalem juz kilkanascie interpelacji, ktore szanowni poslowie slowo w slowo forwordowali dalej - ich aktywnosc konczy sie na tym ze czasem sami dzwonia zeby im cos napisac, a wiedza na tym ze kojarza ze dany temat istnieje.
      • Gość: Kibic Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: 205.157.65.* 22.06.06, 19:07
        to idz w posly, glomek
    • Gość: AXX Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.aster.pl 22.06.06, 19:30
      Miłe złego początki. Nie wierzę w uczciwość tego posła tak jak i jego ojca.
    • Gość: Pytonix Szacun stary! IP: *.chello.pl 22.06.06, 19:42
      Szacun gościu widziałem kilka wywiadów z Tobą w TV i co jak co ale modryś kolo
      i masz głowę na karku pracuj a będę na Ciebie głosować dalej!
    • Gość: abhaod niezle, tak dalej; PO jednak nie takie zle, jak go IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.06, 20:02
      obgaduja:)
    • igel1 Szacunek !!!! Dalej tak p.Jarku !! 22.06.06, 20:04
      Zbliza sie szansa dla mlodego,ambitnego i ze znakomita przeszloscia polaka.
      Mam nadzieje,ze zanim w Polsce wladze ponownie przejma komusnisci polacy
      madrzejsi niz jeszcze wczoraj wybiora ponownie pradziwego meza stanu.
      Obecne wladze nie spelniaja wymogow swiata demokratycznego i beda musialy
      odejsc z areny politycznej jeszcze przed uplywem kadencji.
      Wyglada za tem na to ,´ze tacy ludzie jak J.Walesa beda mieli szanse
      prawdzwej naprawy Rzeczypospolitej.
    • Gość: Moher75 do listy przywilejów dołączyć należy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 20:08
      ...świetną reklamę w "Gazecie"

no ale gdyby startował by z listy PIS biuro w centrum Gdańska stało by się aferą
    • Gość: Maro Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.dyn.optonline.net 22.06.06, 20:13
      Gdyby tak inni poslowie wzieli z Walesy juniora przyklad to w Polsce byloby
      spoko.
      Pozdrawiam
    • Gość: ślązak Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 20:15
      Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony Panie Pośle!
    • mpgry Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu 22.06.06, 20:18
      Brawo i jeszcze raz Brawo. Panie Jarosławie czy na pewno Pana miejsce jest w
      PO. W moim przekonaniu politycy nadający kierunek dryfu Platfomie są zbyt
      zajęci swoimi interesami (image, dominujące ego) by faktycznie widzieć i
      działać w interesie nas wszystkich - by pominąc termin narodu. Ja praktycznie
      nie widzę swoich reprezentantów w aktualnym układzie sił politycznych. W
      ostatnich wyborach głosowałem na Demokratów, mimo świadomości iż to głos
      stracony, ale uznanie dla postaw i dokonań Elit lat 89-90 kazało mi tak
      postąpić. Obecne kierunki aktywności Demokratów są albo nijakie albo mi obce.
      Panie Jarosławie może Pan podejmie próbę skonsolidowania ludzi rzeczywiście
      myślących kategoriami państwa, a nie używających słów wielkich tylko jako
      sloganów.
    • Gość: marek Idzie na ilosc nie na jakosc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 20:22
      Kiedyś pani w okienku na lotnisku zapytała mnie, dlaczego PLL "Lot" nie ma prezesa. To ja od razu "cyk" i napisałem interpelację. Idzie na ilosc nie na jakosc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka