Gość: Kaz Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: 213.192.80.* 22.06.06, 17:08 Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truth Walesa ustalal sklad "S" z PZPR! IP: *.interecho.com / *.interecho.com 22.06.06, 17:09 "Ozon": "W Gdańsku wyrzuciłem wszystkich, którzy wam się mogli nie podobać – Borusewicza, Walentynowicz. Wyczyściłem" – miał powiedzieć Lech Wałęsa podczas rozmowy z wysłannikami władz stanu wojennego. Rozmowę prowadzili płk Hipolit Starszak, szef Biura Śledczego MSW, oraz płk Bolesław Kliś, prokurator Naczelnej Prokuratury Wojskowej. Sporządzony w resorcie spraw wewnętrznych zapis tej rozmowy zachował się i jest przechowywany w IPN. Jego treść budzi wiele pytań. Jedno z najważniejszych brzmi: czy przywódca Solidarności w kontaktach z przedstawicielami władz PRL nie przekraczał granic, których nie powinien przekraczać symbol ówczesnej opozycji. Otóż jak wynika z zapisu rozmowy, Lech Wałęsa wprawdzie konsekwentnie wykręcał się od respektowania dławiącego prawa stanu wojennego, ale przy okazji dyskusji z funkcjonariuszami państwa przypomniał im, ile zrobił dla władz PRL. "Ma pan dowody na to, że robiłem porządek. W Gdańsku wyrzuciłem wszystkich, którzy wam się mogli nie podobać – Borusewicza, Walentynowicz" – mówił. Według zapisu Wałęsa mówił dalej: "Walentynowicz za bardzo się mieszała, a jednocześnie bardzo mi przeszkadzała. Przyznaję się do tego. Ja naprawdę nie mam ambicji przewodzenia". Prokurator: "Walentynowicz to nie jest osoba, która mogłaby przewodzić". Wałęsa: "Wiedziałem, że to się władzy nie podoba". W wypowiedzi dla telewizji TVN24 Lech Wałęsa powiedział, że zapis rozmowy jest fałszywką SB. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Po co powtarzasz kłamstwa? 22.06.06, 17:12 Akta tak samo pewne jak lojalka Kaczyńskiego co?? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 re: truth 22.06.06, 17:36 Dziekuje za informacje. Dla mnie Walesa byl zawsze sprzedawczykiem. Milo jednak jest miec potwierdzenie tego w zrodlach IPN. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Walesa ustalal sklad "S" z PZPR! 22.06.06, 18:14 Ta sprawa jest stara i znana od dawna. Prześwietlana wielokronie. I wyjaśniona jako prowokacja SB. Masz wybiórczą pamięć czy po prostu małą wiedzę na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu501 Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.net.pulawy.pl 22.06.06, 17:11 Brawo Wałęsa !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebek Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: 80.68.236.* 22.06.06, 17:14 Jeżeli odziedziczył uczciwość po ojcu a wiedze z uniwersytetu to życze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu 22.06.06, 17:39 Gość portalu: sebek napisał(a): > Jeżeli odziedziczył uczciwość po ojcu a wiedze z uniwersytetu to życze > powodzenia. Jesli odziedziczyl uczciwosc po ojcu, to czeka go ciezka praca nad soba. Okazuje sie, ze byc uczciwym i mowic prawde to rzecz prawie nieosiagalna dla niektorych, zwlaszcza gdy powachaja i poczuja smak szmalu. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu 22.06.06, 17:43 > Okazuje sie, ze byc uczciwym i mowic prawde to rzecz prawie nieosiagalna dla > niektorych, zwlaszcza gdy powachaja i poczuja smak szmalu. Patrząc po wpisach chyba masz tą wiedzę z autopsji.... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: maaac 22.06.06, 20:08 maaac napisał: > > Okazuje sie, ze byc uczciwym i mowic prawde to rzecz prawie nieosiagalna > dla > > niektorych, zwlaszcza gdy powachaja i poczuja smak szmalu. > > Patrząc po wpisach chyba masz tą wiedzę z autopsji.... Nie, te wiedze zdobedzie szybko kazdy, kto moze odrobine myslec i obserwuje naszych politykow. Nie bede zlosliwy jak Ty i nic wiecej nie dopisze! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: maaac 23.06.06, 04:46 Słuchaj - zrobiłem trochę wysiłku i wlazłem na stronę Sejmową - okazało się ile kłamstw na temat Wałęsy juniora pisali tu na forum jego przeciwnicy którym Ty bezrefleksyjnie przyklaskiwałeś. Faktycznie "szmal" może mocno przeszkadzać w uczciwości - ale najwyraźnie młody Wałęsa jest chlubnym wyjątkiem. (przy tej ilości dzieci wyjątki mogą się zdarzać ;). Więc może zamiast go opluwać bo to syn "Bolka" może byś uczciwie przyjrzał jego pracy. To jest własnie efekt myślenia i przyglądania się politykom, a nie powtarzania bezmyślnych złośliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 17:49 Bierzcie przykład, Panowie Posłowie. Młody i jeszcze mu się chce. Chapeaux bas!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Porządny chłop, nie jedzie na nazwisku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 17:57 chce coś dobrego zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
dzikuj1 Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu 22.06.06, 17:57 bierzcie sobie Panowie Posłowie Pana Wałęsę za przykład!po to was wybieramy do parlamentu,żebyście pracowali,za nasze pieniądze,a nie rozbijali się po świecie i wstyd nam przynosili swoim zachowaniem!Pan Wałęsa jest przedstawicielem młodego pokolenia polityków,ale jest też jedyny w swoim roadzaju(bo jak tu porównać Go do młodych pOLITYKÓW np.lpr czy samoobrony-krótko wygolonych chamów i faszystów??).W pełni popieram,szacuneczek za pracowitość!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 18:13 i dlatego na tego pana bede glosowala w nastepnych wyborach. ile spraw byloby wyjasnione gdyby inni poslowie sie zabrali do pracy...a nie wieczorki w polsacie i sniadania w tvn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 18:21 pytanie do wszystkich tutaj wybrzydzaczy: to w końcu jaki jest ideał posła? ma smolić pierdy w tv, klękać przed rydzykiem i modlić się do kaczek? tak to ma wyglądac? dzięki panie Jarosławie, przywraca pan wiarę, że jednak można!!!!! żeby tak wszyscy chcieli brać się za konkrety, zamiast pier.olic państwowotwórczo rydzykowym slangiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.home1.cgocable.net 22.06.06, 18:23 Ano wlasnie - szacunek, Panie Jaroslawie! Wreszcie posel ktory wie, co do niego nalezy i za co dostaje pieniadze... a poza tym wydaje mi sie, ze czuje odpowiedzialnosc wobec tych, co go wybrali.Byle tak dalej - a od mediow faktycznie, z daleka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyhoo Lechu - gratuluję chłopaka, choć jeszcze naiwny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 18:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o90 ile GW bierze za promocje Juniora IP: 82.112.144.* 22.06.06, 18:29 slowie. ILE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo5348 Re: ile GW bierze za promocje Juniora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 20:02 Biedny, sfrustrowany PIS-ionku, chciałbyś, żeby to było o Tobie, ale nigdy nie będzie z powodu wysokiego poziomu frustracji. Lepiej schowaj się w jakimś kątku. Coś takiego miło przeczytać, miod na serce w tej PIS-ionkowatej rzeczywistości. Zaiste wielki jest głód pozytywnych wzorców, skoro z taką przyjemością się to czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cichy Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.sp24sto.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 18:32 z uwagą będę się przypatrywał temu człowiekowi i w przyszłości chętnie zagłosuję na niego w wyborach, ale nie po to, by zrobił wszystko za mnie, ale dlatego, że nareszcie będę mógł robić to, co chcę i powinienem bez obawy, że Roman G. i Jarosław K. oraz inne typy będą chcieli ode mnie haracz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Nie znam go ,ale jednego jestem pewien IP: *.ds3.agh.edu.pl 22.06.06, 18:40 że jesli ktoś pajacuje w telewizji przed kamerami to na pewno w tym czasie nie robi nic mądrego , jeśli ów artykół jest prawdą lubie pana Jarka tak bardzo jak nie lubie jego Taty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: 80.54.201.* 22.06.06, 18:45 Może być pociecha kiedyś z tego chłopaka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Wałęsa junior pracuje za dziesięciu ... IP: 205.157.65.* 22.06.06, 19:05 ... ale dlaczego w partii Voksdeutch-ow? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Bolek junior taki pracowity, bo stara sie zatrzec 22.06.06, 19:02 slady agenturalnej pracy "starego"; ale: niedaleko pada jablko od jabloni, i jestem pewny, ze mlody - tak jak stary - pojdzie w agenture; w koncu apanaze Bolka seniora juz nie wystarczaja, zeby tyle gab wyzywic; ktos musi w koncu u Walesow zaczac pracowac; moze w CBA moglby za "psa" popracowac? a zreszta: co mnie obchodza familijne uklady w rodzinie Bolkow? juz GW nie ma o czym pisac? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachjiski0 A poza tym to jestem pijany i narzygałem do łozka. 22.06.06, 19:11 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: A poza tym to jestem pijany i narzygałem do ł 22.06.06, 19:12 widzisz klonie: chyba sanitariusze nie dopilnowali, i za badrzo narozrabiales; ale nie martw sie: juz dzisiaj znow bedziesz w Tworkach, kloniku "monachjiski" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glomek Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 22.06.06, 19:02 Pod uwagę braliśmy liczbę interpelacji, czyli zapytań skierowanych do rządu. Forma ta nakłada na ministrów obowiązek udzielenia odpowiedzi, zaś zadający pytanie poseł musi wykazać się znajomością rzeczy. z ta znajomoscia rzeczy bym nie przesadzal - sam w obecnej kadencji napisalem juz kilkanascie interpelacji, ktore szanowni poslowie slowo w slowo forwordowali dalej - ich aktywnosc konczy sie na tym ze czasem sami dzwonia zeby im cos napisac, a wiedza na tym ze kojarza ze dany temat istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: 205.157.65.* 22.06.06, 19:07 to idz w posly, glomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AXX Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.aster.pl 22.06.06, 19:30 Miłe złego początki. Nie wierzę w uczciwość tego posła tak jak i jego ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytonix Szacun stary! IP: *.chello.pl 22.06.06, 19:42 Szacun gościu widziałem kilka wywiadów z Tobą w TV i co jak co ale modryś kolo i masz głowę na karku pracuj a będę na Ciebie głosować dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abhaod niezle, tak dalej; PO jednak nie takie zle, jak go IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.06, 20:02 obgaduja:) Odpowiedz Link Zgłoś
igel1 Szacunek !!!! Dalej tak p.Jarku !! 22.06.06, 20:04 Zbliza sie szansa dla mlodego,ambitnego i ze znakomita przeszloscia polaka. Mam nadzieje,ze zanim w Polsce wladze ponownie przejma komusnisci polacy madrzejsi niz jeszcze wczoraj wybiora ponownie pradziwego meza stanu. Obecne wladze nie spelniaja wymogow swiata demokratycznego i beda musialy odejsc z areny politycznej jeszcze przed uplywem kadencji. Wyglada za tem na to ,´ze tacy ludzie jak J.Walesa beda mieli szanse prawdzwej naprawy Rzeczypospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moher75 do listy przywilejów dołączyć należy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 20:08 ...świetną reklamę w "Gazecie" no ale gdyby startował by z listy PIS biuro w centrum Gdańska stało by się aferą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.dyn.optonline.net 22.06.06, 20:13 Gdyby tak inni poslowie wzieli z Walesy juniora przyklad to w Polsce byloby spoko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 20:15 Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony Panie Pośle! Odpowiedz Link Zgłoś
mpgry Re: Wałęsa junior pracuje za dziesięciu 22.06.06, 20:18 Brawo i jeszcze raz Brawo. Panie Jarosławie czy na pewno Pana miejsce jest w PO. W moim przekonaniu politycy nadający kierunek dryfu Platfomie są zbyt zajęci swoimi interesami (image, dominujące ego) by faktycznie widzieć i działać w interesie nas wszystkich - by pominąc termin narodu. Ja praktycznie nie widzę swoich reprezentantów w aktualnym układzie sił politycznych. W ostatnich wyborach głosowałem na Demokratów, mimo świadomości iż to głos stracony, ale uznanie dla postaw i dokonań Elit lat 89-90 kazało mi tak postąpić. Obecne kierunki aktywności Demokratów są albo nijakie albo mi obce. Panie Jarosławie może Pan podejmie próbę skonsolidowania ludzi rzeczywiście myślących kategoriami państwa, a nie używających słów wielkich tylko jako sloganów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Idzie na ilosc nie na jakosc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 20:22 Kiedyś pani w okienku na lotnisku zapytała mnie, dlaczego PLL "Lot" nie ma prezesa. To ja od razu "cyk" i napisałem interpelację. Idzie na ilosc nie na jakosc. Odpowiedz Link Zgłoś