Dodaj do ulubionych

Palacze znikną z przystanków

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:25
ciekawe jak straznicy zmierza odległość???

beda noscic miarki przy sobie?

a czy miarki te beda miały legalizacje??

czy jezli bede stał w odłogłości 15,01m od tabliczki i dmuchał w strone
tabliczki to tez bedzie mandat??

a czy beda wymalowane linie dookola przystanku?

czy bedzie wolno palic inne rzeczy (zioła, cygara, etc)?

a jesli nie bedzie tabliczki na przystanku bo zostanie wyrwana to w jaki
sposob liczyc odległość??? (ostatnio tabliczki nie bylo na przystanku
budowlancyh/nowatorow prezez prawie 2 tyg) ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Palacz Re: Palacze znikną z przystanków IP: *.cable.tmark.pl 13.07.06, 21:53
      ...nieznajomość prawa nie szkodzi.

BUAHAHAHAHAHA a to ciekawe...
      • sojowa zakaz palenia na wszystkie miejsca publiczne! 14.07.06, 09:37
        dosc mam bycia trutym na ulicy, przystanku, restauracji czy na meczu. zakaz
        powinien byc kompletny i dotyczyc wszystkich miejsc publicznych.
        Brawo Gdansk! teraz czekam na Gdynie i Sopot
    • maruda.r Re: Palacze znikną z przystanków 14.07.06, 00:33

- Mieliśmy zbyt mało czasu - mówi Romuald Nietupski, szef ZDiZ. - Przepis
      uchwalono nagle. Zanim wybraliśmy wykonawcę, główkowaliśmy, jak zaprojektować
      tabliczki.

Może trzeba było do główkowania wynająć zewnętrzną firme, skoro jest z tym taki
      problem w ZDiZ?

• Gość: barola Re: Palacze znikną z przystanków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 07:56
      Super!!! Jestem zdecydowanie za wprowadzeniem zakazu i mam nadzieje, że w końcu
      PISiory zrobią coś pożytecznego i wprowadzą zakaz na wszystkie miejsca
      publiczne. Nie chce być już więcej dyskryminowana i uciekać z miejsc gdzie
      ludzie palą.
    • Gość: Marta Palacze znikną z przystanków ????? IP: *.pro-internet.pl 14.07.06, 08:21
      Ha,ha,ha,ha. "Znikną" tak jak amatorzy mocnych trunków, których pełno
      wszędzie.Pali się w szkołach, przychodniach, szpitalach etc. To walka z
      wiatrakami.
    • Gość: Jarro 15 metrów z przodu i tyłu? IP: *.sol.lan / *.solidarnosc.org.pl 14.07.06, 12:58
      Wynika z tego, że w niektórych przypadkach nie będzie można palić po drugiej
      stronie ulicy. A co z palaczem w przejeżdżającym samochodzie? :-)
    • Gość: pisuar Re: Palacze znikną z przystanków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 13:16
      ja o czyms innym - chce zaprotestowac przeciwko takim charytatywnym koncertom
      dla varius manx - to absurd- a ci co pojda to debile - janson ma kasy jak plaża
      piasku i wcale nie potrzebuje tych pieniedzy, chodzi pewno o szum medialny i
      nakrecenie forsy prze zcwaniakow, nie idzcie!!
    • Gość: P. Re: Palacze znikną z przystanków IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 14.07.06, 19:31
      Bardzo sie ciesze ze w moim rodzinnym miescie ktos wpad na madry pomysl wydania
      wojny wszelakim smierdziuchom. Prosze tylko o egzekwowanie tego przepisu
    • megacity mieszkanie z widokiem na dym! 14.07.06, 20:48
      a jezeli mam mieszkanie czy to 10 metrow od przystanku czy 14.5 powiedzmy
      autobusowego. nie pisze jak ktos juz wsponial ze moglbym dostac mandat za
      palenie w"oknie" ale czy ja moge wystawic mandat za to ze np. smierdzacy ikarus
      wystrzli mi chmure dymu prosto w okno? czy takie spaliny nie sa nardziej
      szkodliwe od dymu nikotynowego? mysle ze raczej sa tak samo szkodliwe! wiec
      poinienem zarzadac od wladz miasta odszkodowania za to ze zyje a wiec sie truje
      i to spalinami autobusow jak i zwyklych samochodow! wszytko jak sie blizej
      przyjrzec jest idiotyczne i takie zakazy sa niedorzeczne! albo powiedziec nie
      pal w obrebie przystanku albo pal. :)
      • maruda.r Re: mieszkanie z widokiem na dym! 15.07.06, 14:54
        megacity napisał:

> a jezeli mam mieszkanie czy to 10 metrow od przystanku czy 14.5 powiedzmy
        > autobusowego. nie pisze jak ktos juz wsponial ze moglbym dostac mandat za
        > palenie w"oknie" ale czy ja moge wystawic mandat za to ze np. smierdzacy ikarus
        > wystrzli mi chmure dymu prosto w okno? czy takie spaliny nie sa nardziej
        > szkodliwe od dymu nikotynowego? mysle ze raczej sa tak samo szkodliwe! wiec
        > poinienem zarzadac od wladz miasta odszkodowania za to ze zyje a wiec sie truje
        > i to spalinami autobusow jak i zwyklych samochodow! wszytko jak sie blizej
        > przyjrzec jest idiotyczne i takie zakazy sa niedorzeczne! albo powiedziec nie
        > pal w obrebie przystanku albo pal. :)

Bo przecież nikomu tak naprawdę nie chodzi o walkę z paleniem (są gorsze
        nałogi), ale o to, żeby wydawac pieniądze na ten cel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka