Dodaj do ulubionych

Dyrektor hobbysta

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:54
Dobre!! A już myslałem - nie doczytawszy do końca - że ten pan 2 lata temu
kupił sobie akwarium i ma juz kilka rybek. Ja 2 miesiące temu kupiłem swojemu
synowi chomika, czy to wystarczy, by dostać dobrą posadę w Ministerstwie
Rolnictwa?
Obserwuj wątek
    • thehard Ja też, ja też chcę!!! 19.07.06, 09:39
      Coś chyba z 20 lat łowię ryby na wędkę a w tym roku wuskoczyłem na 1 dzień do
      Łeby i się przespacerowałem po porcie, gdzie stały kutry rybackie. To chyba
      k.... mam kwalifikacje?
      • Gość: Gosc Re: Ja też, ja też chcę!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 19.07.06, 18:24
        Trza miec gosciu mature! Co, masz?
    • fraglesi67 To ci kariera ! 19.07.06, 10:06
      Ze strażaka na prawie ministra ! Widać fachowiec jakich mało..
    • Gość: Kuba Re: Dyrektor hobbysta IP: *.gdynia.mm.pl 19.07.06, 10:40
      Lepper,boj sie Boga!!!Co tez ty wyprawiasz??? Poczytaj sobie ksiazeczki
      o "fachowcach" z PPR-u w drugiej polowie lat 40-ch.Czy ty tez chcesz potem
      pisac wspomnienia jak niejaki Dab-Kociol??? (A napisal cos takiego:"Jak
      szkodzilem Polsce Ludowej") Andrzej,czy ty chcesz szkodzic IV RP?.....
      • maria10344 Re: Dyrektor hobbysta 19.07.06, 16:23
        I teraz elektorat zwiększy się samoobronie,bo każdy menel i nierób będzie miał
        nadzieję na fotel.
        • Gość: jola_dywity H_0_B_B_Y_ś_C_I **z **P0 oskubali ją na 2 miliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 09:08
          Już trzeci raz wycieliście ten tekst!
          Prawda o waszej złodziejskiej formacji jest bolesna.
          Działacze PO wyprowadzili z partii pieniądze?

Według relacji rozmówców ''Newsweeka''po raz pierwszy operację wyprowadzenia
          pieniędzy przeprowadzili podczas kampanii wyborczej do europarlamentu w maju
          2004 r; Fot. Wojciech Matusik / AG
          Według relacji rozmówców ''Newsweeka''po raz pierwszy operację wyprowadzenia
          pieniędzy przeprowadzili podczas kampanii wyborczej do europarlamentu w maju 2004 r
          Fot. Wojciech Matusik / AG

PAP za "Newsweek-Polska": 19-06-2006, ostatnia aktualizacja 19-06-2006 09:56

PRZEGLĄD PRASY. Rozliczenia kampanii wyborczej Platformy Obywatelskiej i Donalda
          Tuska stały się gorącym tematem, gdy przed paroma dniami Państwowa Komisja
          Wyborcza odrzuciła sprawozdanie finansowe komitetu wyborczego kandydata PO na
          prezydenta, stwierdzając, że jako jedyny przekroczył on (o 2 mln zł) limit
          wydatków na reklamę wyborczą - pisze w najnowszym numerze tygodnika
          "Newsweek-Polska" Jerzy Jachowicz.

Jak to możliwe, że potężna, doskonale zorganizowana ogólnopolska partia nie
          zmieściła się w ustawowych ograniczeniach i nie zauważyła tego? - stawia pytanie
          publicysta.

Być może choć częściowym wyjaśnieniem tej tajemnicy jest historia młodych,
          przedsiębiorczych działaczy partyjnych cieszących się dużym zaufaniem liderów
          Platformy Obywatelskiej: Marcina Rosoła oraz blisko z nim współpracującego
          Piotra Wawrzynowicza. Ci dwaj 27-latkowie (rocznik 1979) używając banalnie
          prostych, wręcz wulgarnych metod, wyprowadzili z partyjnej kasy grube pieniądze
          - informuje tygodnik.

Jachowicz zaznacza, że obaj są dziś w partyjnym aparacie ludźmi wpływowymi, by
          nie rzec - potężnymi. Marcin Rosół, będąc asystentem sekretarza generalnego
          partii Grzegorza Schetyny, jest jednocześnie od dwóch lat szefem biura klubu
          parlamentarnego PO. Od blisko pół roku pełni też obowiązki asystenta Donalda
          Tuska. Cieszy się ogromnym zaufaniem lidera Platformy (...). Natomiast Piotr
          Wawrzynowicz, asystent odpowiadającego za finanse partii Mirosława Drzewieckiego
          jest wiceskarbnikiem PO, jego prawą ręką.

Dlatego świadkowie i uczestnicy przestępczego procederu zorganizowanego przez
          Rosoła i Wawrzynowicza początkowo rozmawiali z dziennikarzem "Newsweeka-Polska"
          niechętnie, gdyż - jak mówili - obawiają się ich zemsty. Jednak w trakcie
          wielotygodniowego śledztwa tygodnika, po sprawdzeniu wielu rachunków z kampanii,
          udało się w końcu dotrzeć do osób, które głośno potwierdziły to, o czym w
          biurach Platformy dotąd mówiło się tylko szeptem; do osób które gotowe są swoje
          opowieści powtórzyć przed sądem.

Marcin Rosół i Piotr Wawrzynowicz pieniądze z kasy PO wyprowadzali zwykle w
          czasie kampanii wyborczych - czyli w momencie, gdy znacznie trudniej wykryć
          nieprawidłowości, bo na partyjnych kontach jest duży ruch - wciąż wpływają na
          nie i wypływają z nich kolejne sumy. Mechanizm, który zastosowali
          przedsiębiorczy działacze, był banalnie prosty i często stosowany w
          przestępczości gospodarczej. Chodzi o tak zwane "słupy", czyli osoby podstawione
          do przeprowadzania fikcyjnych transakcji - opisuje J. Jachowicz.

Według niego, w Platformie Obywatelskiej wyglądało to w następujący sposób:
          najpierw podstawieni ludzie (wolontariusze lub pracownicy sztabu wyborczego)
          podpisywali umowy na wykonanie fikcyjnych zadań dla sztabu wyborczego. Potem
          sztab przelewał na ich konta pieniądze (zwykle po 3-5 tysięcy, ale bywało też,
          że powyżej 10 tys. zł). Następnie "słupy" oddawały większość tych sum Marcinowi
          Rosołowi (najczęściej w żywej gotówce, choć czasem przelewem na jego prywatne
          konto), sobie zostawiając niewielkie kieszonkowe.

Według relacji rozmówców "Newsweeka-Polska", Rosół i Wawrzynowicz po raz
          pierwszy przeprowadzili taką operację podczas kampanii wyborczej do
          europarlamentu w maju 2004 r., a powtórzyli ją przed wyborami parlamentarnymi i
          prezydenckimi w 2005 r. - m.in. podczas prawyborów we Wrześni.
          • 123zly Re: H_0_B_B_Y_ś_C_I **z **P0 oskubali ją na 2 mil 21.07.06, 06:54

W Głosie Wybrzeża z 18 i 22 czerwca 2003 r. opublikowano wywiad z panem
            posłem Jarosławem Kaczyńskim. Powiedział on: Samoobrona jest tworem byłych
            oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu do spraw
            bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB
            założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona. I dalej czytamy: To formacja używana
            do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który jest w
            kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, którzy
            nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania
            rowów. W serwisie PAP-u z 25 marca 2004 r. Jarosław Kaczyński potwierdził:
            Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam
            dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię.

A więc.. czekamy Panie Jarosławie, czekamy..
            • Gość: sama woda Re: chyba sie nie doczekasz... IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 21.07.06, 20:39
              Czekasz? Pewnie sie nie doczekasz...
              Kaczory to mali, pozbawieni honoru ludzie.
              Zwiaza sie z kazdym kto zapewni im mozliwosc
              napawania sie wladza - nawet chocby to
              mieli byc "byli oficerowie SB"!
          • henryk_d Re: H_0_B_B_Y_ś_C_I **z **P0 oskubali ją na 2 mil 21.07.06, 21:55
            Jola weź sobie na wstrztmanie bo ci żółć wątrobę zaleje. Artykół jest o
            cwaniakach z samoobrony a ty powtarzasz te dyrdymały jak mantę przy każdej
            okazji
    • bopin I dobrze 19.07.06, 12:02
      I bardzo dobrze i takich ludzi nam trzeba. jak on może zrobic karierę to i ja mogę.
      • maqoofka Re: I dobrze ? 19.07.06, 19:29
        tia... jak siem ma zastempcuf, to brak rozómu nie bendzie rzadnom pszezkodom...
    • Gość: woody Re: Dyrektor hobbysta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.06, 16:15
      Tanie państwo taka ich owaka mać.
    • odra77 lepper to ćwok 19.07.06, 16:17
      • Gość: o nie obrażaj wicepremiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 23:26
        lepper to hochsztapler
    • Gość: titta Re: Dyrektor hobbysta IP: *.botany.gu.se 19.07.06, 16:19
      Rybolowstwo to prosta dziedzina? Pewnie, tak przynajmniej twierdza ci, ktozy w
      sasiednim budynku robia z tego doktoraty. Czy ktos kto zostaje dyrektorem nie
      powinien miec jakiegos pojecia o ekologi, gospodarowaniu zasobami, a nie tylko
      o niedloli rybakow? Bo to ostatnie wg. mnie kwalifikuje raczej na posade grajka
      ulicznego (ukladajacego ballady o ciezkim zyciu na morzu).
    • maria10344 Re: Dyrektor hobbysta 19.07.06, 16:20
      W tym biurze poselskim to pewnie przystawiał pieczątki .
    • jola-dywity __________Samoobrona nigdy nie skona-------_______ 19.07.06, 16:23
      To, że człowiek nie ma wykształcenia w kierunku rybołóstwa o niczym nie
      swiadczy!
      Sam wódz- Andrzej, także szkoły omijał szerokim łukiem, a proszę -
      wicepremierem jest. To nie o wykształecenie chodzi...Niektórzy mają tzw.
      wrodzona inteligenmcję (w przypadku Andrzeja dochodzi urok i wdzięk) i to
      wystarcza by rządzić. Poza tym, któż z nas nie jadł śledzi w oleju, albo np.
      paprykarza szczecińskiego, a więc nie szkoła jakaś morska lecz życie może
      najwięcej nauczyć!!!
      • Gość: Ble, ble Re: __________Samoobrona nigdy nie skona-------__ IP: *.atol.com.pl 19.07.06, 17:31
        Taki z niego premier jak z koziej d..y tromba. Takim premierem może być byle
        menel. Jareczek go na salony wprowadził i z tych salonów go wyprowadzi jak
        przyjdzie odpowiednia pora. A ten moment już niedaleki. Andrzejkowi wytrąci
        podstawowy argumen, "myśmy jeszcze nie rządzili". Poparcie Andrjuszy i
        samejbrony wprawdzie powoli ale systematycznie spada. Tegoroczna susza mu w tym
        jeszcze pomoże. On się wkrótce wypali jak snopek słomy. Już coraz rzadziej go
        widujemy. Zresztą nie ma za kim tęsknić.
      • Gość: Frant Re: __________Samoobrona nigdy nie skona-------__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 18:16
        Jeżeli ten pan rzeczywiście zajmował się rybołóstwem 2 lata, to jest podstawa aby mianować go dyrektorem. Niepokoi natomiast fakt, że jest nieuczciwy i niechciał wypłacić CPN-owi należnej marży.

--
        Frant - humor, satyra, krytyka
        • Gość: Grzesiek Re: __________Samoobrona nigdy nie skona-------__ IP: 194.75.37.* 19.07.06, 23:20
          czyli jesli ja sie zajmowalem piciem wina przez 2 lata to mzoe powinienem
          zostac szefem jakiejs fabryki win, co?
          • Gość: Frant Re: __________Samoobrona nigdy nie skona-------__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 07:48
            Jeżeli zajmowałeś się piciem wina przez dwa lata, to zachodzi podejrzenie, że jesteś uzależniony i powinieneś się leczyć, ale to już nie moja sprawa.

--
            Frant - humor, satyra, krytyka

• Gość: rudy Re: __________Samoobrona nigdy nie skona-------__ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 20:11
        jola-dywity napisała: Poza tym, któż z nas nie jadł śledzi w oleju, albo np.
        > paprykarza szczecińskiego, a więc nie szkoła jakaś morska lecz życie może
        > najwięcej nauczyć!!!
        ---------------------------------------------------
        I dla tego to co teraz nazywa się "Paprykarz Szczeciński"
        nawet się nie umywa do tego ,który był produkowany w Szczecinie!
      • guyritchie głupia babo, 20.07.06, 15:17
        przeczytaj to co napisałas zanim klikniesz "wyslij"

a jakie ten facet ma wyksztalcenie zeby byc dyrektorem w ministerstwie?
        jakies studia wieczorowe, jakies kursy? to sa wystarczajace kwalifikacje
        aby pracowac w rzadzie? to sa kwalifikacje aby przygotowywac prawo?
        aby administrowac segmentem gospodarki?

glupia babo, moze on w twojej wsi moze byc kierownikiem sklepu,
        bo akuraty ma takie kwalifikacje
        ale nie zycze sobie jako podatnik utrzymujacy teraz tego pana
        aby takie partyjne miernoty bez kwalifikacji pracowały w rzadzie.

Moje podatki to danina za ktora chce utrzymywac panstwo profesjonalne
        a nie partyjnych kierownikow stacji benzynowej po ekspresowym awansie na
        stanowisko w rzadzie!

głupia babo, co powiesz absolwentom KSAP-u?
        co im powiesz?
        ze nie warto konczyc uniwerystetu?
        ze nie warto znac dwoch jezyków?
        ze nie warto konczyc kolejnych studiów?
        ze nie warto odbywac praktyk zagranicznych?
        bo i tak kierownik stacji benzynowej zostaje dyrektorem w ministerstwie?!

glupia babo, panstowo to nie prywatne gospodarstwo leppera!
    • a.k.traper a myslałem ze wiecej debili nie znajdą?Duzo ich 19.07.06, 16:23
      • Gość: OjSiePorobilo Dużo,cała koalicja, ale teraz z maturą... IP: 83.238.100.* 19.07.06, 16:29
    • Gość: czytuje@gazeta.pl Re: Dyrektor hobbysta IP: *.server.ntli.net 19.07.06, 16:29
      kolejny fachowiec.jeden juz jest minister edukacji teraz przyszla kolej na
      kolejnego fachowca.jesli tak dalej pojdzie to bedzie katastrofa na miare
      tytanika i posejdona.
    • Gość: Plotka Re: Dyrektor hobbysta IP: 81.171.179.* 19.07.06, 16:32
      Hobbystyczne zajmowanie sie rybolustwem to zwykle klusownictwo.No chyba ze panu
      dyrektorowi chodzilo o wedkarstawo - na to tez trzeba miec pozwolenie
    • Gość: captaino 1 Re: Dyrektor hobbysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:37
      O wmordę, rybiłowstwo leżało a teraz całkiem padnie
    • Gość: Tubylec Re: Dyrektor hobbysta IP: 64.236.188.* 19.07.06, 16:41
      "...mam dobre CV i wzieli mnie na dyrektora..." buhahaha
    • Gość: jas Lepper tez nie ma profesora IP: *.uniorg.de / *.uniorg.de 19.07.06, 16:44
      a jest Ministrem. Jeden ze znanych politykow powiedzial, ze dobry polityk da
      sobie rade na kazdym stanowisku. Nie potrzeba nam fachowcow, ale dobrych
      politykow - najlepiej takich, ktorzy beda pisac Blogi i nie beda wtracac sie do
      Gospodarki, Kultury, Finansow, Wychowania, Sadownictwa ...
    • Gość: kfasny ja tez mam dużo entuzjazmu ! sa jakieś wakaty ? IP: 193.201.167.* 19.07.06, 16:48
      ja tez mam dużo entuzjazmu ! sa jakieś wakaty w jakimś ministerstwie lub
      urzędzie ?
    • mark.parker Re: Dyrektor hobbysta 19.07.06, 16:49
      Kolejny złodziej z chamoobory. Jakże pięknie wpisuje się w republikę kolesiów
      kurduplowatych bliźniaków, nazistów i chamów.
    • sclavus Jeszcze jeden... 19.07.06, 16:59
      ... właściwy człowiek, na właściwym miejscu... z dobrym civi....
      Bowiem, nie matura (o którą od niedawna łatwiej niż o skręta) lecz chęć... :)))
      • hetman131 Re: Złote rybki, białe myszki, złote kaczki... 19.07.06, 18:15
        same ministry od ostrzenia wideł...

"Chamstwu w zyciu...."
    • Gość: janusz Re: może coś o hobbystach z Platformy ? IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 19.07.06, 17:00
      Gra na jedną bramkę jest dość nudna w mediach.
      • sclavus Re: może coś o hobbystach z Platformy ? 19.07.06, 17:12
        Gość portalu: janusz napisał(a):

> Gra na jedną bramkę jest dość nudna w mediach.

To platforma też jest w rządzie????
        Od expose kurdupla zaledwie parę godzin minęło a platformersi już się
        zahobbowali....
        Popatr, popatrz... a tak się kurdupel zarzekał, że już nigdy z platformą
        żadnego mezaliansu nie popełni....
        Poza tym, fakt wartym przypomnienia jest ten, że artykuł jest o hobbyście od
        Leppera...
        A więc na temat, przyjacielu, na temat... :))))
    • 4bani Cokolwiek by nie napisać wiem jedno: 19.07.06, 17:03
      gów...no wart jest mój dyplom przy bękartach Leppera.
      • Gość: naczelnik Podstawa to miec hobby IP: 81.171.179.* 19.07.06, 17:12
        Kiedys zbieralem znaczki, chyba do tego wroce, moze zostane naczelnikiem
        poczty...?
        • Gość: 4bani Interesowałem sie numizmatyką. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 18:49
          Chyba zostanę zbieraczem...śmieci.
    • Gość: Miks Re: Dyrektor hobbysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 17:12
      dobrze, że nie został ordynatorem chirurgii.zawsze mógł powiedzieć, że widział serial o lekarzach w TV i że prosi o miesiąc spokoju, bo chciałby się dowiedzieć o medycynie.
      • h3x Re: Dyrektor hobbysta 19.07.06, 19:28
        Hah, aż strach pomyśleć, co by było gdyby oglądał czterech pancernych ...
    • Gość: greet Re: Dyrektor hobbysta IP: *.devs.futuro.pl 19.07.06, 17:20
      samoobrono... no comment!
      • Gość: naczelnik Re: Dyrektor hobbysta IP: 81.171.179.* 19.07.06, 17:30
        Jezeli wyzucisz wszystkie monety wydane przed 1990 i zostawisz tylko te ktore
        zostaly wydane po 1990 masz szanse.Mam nadzieje zze nie skaziles sie zdana
        matura-to tez wazne
    • komentator15 Re: Dyrektor hobbysta 19.07.06, 17:25
      Jak to sie wszytko czyta to tak jak by ogladac MISIA z czasow komuny. Dokladnie
      tak samo, czym sie interesujesz chlopczyku?? a zbieram resorakki i kleje
      modele, A to bedziesz ministrem transportu i komunikacji.. A ty chlopczyku??
      ja zbieralem w ubieglym roku jagody.. O super bedziesz ministrem lesnictw i
      rolnictwa a Ty dziwewczynko ja lubie robic lalkom zastrzyki i mamusia nalezy do
      partii .. no super ministereswo zdrowia tez mamy juz obsadzone. NO PRZECIEZ TO
      SA KPINY w zywe oczy . Prawo i sprawiedliwosc?? he he, oszukali wszytkich rowno
      ytak jak w filmie , dwoch nicponi kltorym nie chailo sie pracowac ale miec
      wladze. No to maja, tylko czemu wszytko kur.. de psuja???????
      Ja zbiream monety moze powinienem byc od finansow?? ale nie naleze do pisiorow
      wiec pewnie zero szans??????jak myslicie?
    • Gość: polonus a czy "pon" derektor ma chociaz tyle rozumu co.... IP: *.wiline.com 19.07.06, 17:27
      najglupsza lyba nie mylic z RYBA!!!
      debil z samoobrony jeszcze sie utopi bo bedzie probowal oddychac pod woda bez
      aparatu tlenowego!!!
      szybko wyslijcie mu fax ze tak nie mozna!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka