Dodaj do ulubionych

Chwala naszych.................

IP: *.proxy.aol.com 09.02.03, 04:53
Przed kilku dniami wizytowal nasza firme jeden z szefow innego zakladu z tej
samej korporacji.
Wykonujemy dla nich podzespoly maszyn, ktore oni wykanczaja.
Niedawno byl w Polsce. Jest zachwycony praca polakow. Co za wspaniali
pracownicy. Najlepsi w porownaniu z firmami jakie wizytowal w innych krajach
swiata do ktorych dostarczamy nasze produkty.
Nie znam szczegolow co mu sie tak podobalo.
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Re: Chwala naszych................. IP: *.bct.bellsouth.net 09.02.03, 04:57
      Nie wiem, bo nie piszesz dokladnie co robicie, ale gratuluje wynikow.
      Niestety, wierz mi jestescie kropla w morzu nierobstwa i zlodziejstwa, ktore
      w "KRAJU" jest niemalze normalnoscia.
      • Gość: Casey Re: Chwala naszych................. IP: *.proxy.aol.com 09.02.03, 06:24
        Gość portalu: jacek napisał(a):

> Nie wiem, bo nie piszesz dokladnie co robicie, ale gratuluje wynikow.
        > Niestety, wierz mi jestescie kropla w morzu nierobstwa i zlodziejstwa, ktore
        > w "KRAJU" jest niemalze normalnoscia.

Moze wyrazilem sie nie jasno. Gratulacje naleza sie tym w "KRAJU";)))
        Nasze firmy produkuja maszyny do wytlaczania puszek do napoi i drukowania na
        nich etykiet. A mowa jest o pracownikach u naszych klijentow w Polsce, ktorzy
        te maszyny zakupili.
        Nie sa to zadne cuda techniki, lecz cena 1,75 mln za sztuke, i szybkosc 2200
        puszek na minute mowia nie tylko o pewnej dokladnosci wykonania, ale i
        umiejetnosciach w eksploatacji. Napewno jak mowisz jest duzo nierobstwa w kraju.
        Ale gdy sa stworzone "wlasciwe" warunki pracy, mozna tez uzyskac niezle efekty..
        • Gość: gosc Re: Chwala naszych..PRACA ZA 5zl NA GODZ ? IP: 203.36.162.* 09.02.03, 11:08
          TO ZNACZY !
          • Gość: Casey Re: Chwala naszych..PRACA ZA 5zl NA GODZ ? IP: *.proxy.aol.com 10.02.03, 00:17
            Gość portalu: gosc napisał(a):

> TO ZNACZY !

5 zl/godz.... ale za jaka prace?
            Po prostu nie mam rozeznania o zarobkach...

To co facet ocenial, to fachowe podejscie danych pracownikow do wykonywanej
            przez nich pracy w porownaniu do innych krajow w tym samym zawodzie.

Zdaje sobie sprawe w jakiej sytuacji Polska sie znajduje...
            Ale.
            Moja rodzina tak teraz jak i dawniej, zawsze narzekala jak to im zle sie dzieje.
            Mimo ze wedlug mej oceny duzo lepiej im sie powodzi niz mie czy innym tu na
            emigracji.
            Zreszta zalezy to tez co bierze sie pod uwage robiac tego rodzaju porownania.

Z drugiej strony wielu mych dawnych znajomych czy sasiadow, jakkolwiek
            przyznaja w jak trudnej sytuacji kraj sie znajduje, jakos niezle sobie radza.
            Zauwazylem tylko ze zmienilo sie u nich podejscie do dyscypliny i etyki pracy.

Swiat mozna widziec roznie w zaleznosci jak sie na niego patrzy. I to nie tylko
            w Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka