lemna 13.09.06, 13:07 Witam! Bardzo wszystkich proszę o informację czy z maślaka sitarza należy zdjąć skórkę???!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: GRZYBY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 14:24 Oczywiście że tak. Inaczej się nie da.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: GRZYBY 13.09.06, 15:15 NIE pomimo autorytatywnego tonu pierwszej wypowiedzi. Nie musisz zdejmować.Tutaj możesz przeczytać w opisie gatunku, ze skórka trudno oddziela się od miąższu: www.grzyby.pl/gatunki/Suillus_bovinus.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: GRZYBY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 21:10 To że skórka trudno oddziela się od miąższu nie oznacza że nie musisz jej zdejmować. Ponieważ zdaje się nie zrozumiałeś(aś) mojej wypowiedzi pozwolę sobie na małą dygresję: po co w ogóle czyścić grzyby? Skóra maślaka jest twarda, śliska i niesmaczna. Właśnie dlatego się ją zdejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: GRZYBY 13.09.06, 22:34 Gość portalu: Asia napisał(a): > To że skórka trudno oddziela się od miąższu nie oznacza że nie musisz jej > zdejmować. Ponieważ zdaje się nie zrozumiałeś(aś) mojej wypowiedzi pozwolę > sobie na małą dygresję: po co w ogóle czyścić grzyby? Skóra maślaka jest > twarda, śliska i niesmaczna. Właśnie dlatego się ją zdejmuje. Mylisz różne gatunki maślaka - jakże się cieszę, że nie jesteś członkinią mojej rodziny.))) Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: GRZYBY 13.09.06, 17:04 ja tam ze wszystkiego sciagam skorke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki1BylySopociak Re: GRZYBY IP: 66.194.5.* 13.09.06, 17:27 to ja mam dla ciebie specjalnego grzyba Odpowiedz Link Zgłoś
lewed Re: GRZYBY po turecku.. 13.09.06, 17:28 Zapytaj jakiegoś Turka, oni są spece od ta skórka! Odpowiedz Link Zgłoś