Dodaj do ulubionych

SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))))))))

• Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.03, 20:50
      Witajcie, szczególnie radośnie witam „wielką nieobecną” Oliwkę. Nareszcie
      wróciłaś…
      Ktoś bliżej mi nie znany,zaproponował zakończenie wątku, z powodu jego
      długości.
      Powiem szczerze że zirytowało mnie to trochę. Uważam to za nietakt wychodzić z
      taką propozycją bez najmniejszego upoważnienia, co w połączeniu z
      przeniesieniem wątku o podobnym tytule, na gdańskie forum stanowi pewien
      zgrzyt. Tak to odebrałem.
      Nie lubię takich rzeczy. Prawo do podania propozycji zakończenia wątku ma
      tylko i wyłącznie założycielka, a Szanowny Maćko może co najwyżej tylko
      zrezygnować z pisana.Pozdrawiam….
      • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 11.07.03, 21:04
        No i juz poludnie tutaj. Ciekawe jak tam trwaja
        przygotowania zwiazane z przyjazdem tesciow Kasi?
        Oliwko jak juz troche odsapniesz to napisz cos na temat
        Twoich wakacji na Slowacji...hmmmm...ale mi sie zrymowalo :)
        Pozdrawiam!
        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 22:00
          Hmmm, na Słowacji było całkiem całkiem, ale niestety nie wymieniłam sie
          adresami z "tymi" chłopakami/mężczyznami... a może i stety, zameczyliby mnie
          odwiedzinami ;) Popływałam troche, poopalałam sie w Besenowej (są tam basemu z
          woda uzdrawiająca. W każdym badz raziemu, smutno było bez mojej siostry, zawsze
          sie trzymałysmy razem... o wszystkim rozmawiałysmy, a teraz został nam tylko
          tel. kom., chwała temu kto go wymyslił! Na Słowacji byłam do niedzili, potem
          pojechalismy do Niedzicy w Pieniny, tam było juz gorzej niz na Słowacji...
          męska część chodziła ciagle na ryby a damska siedziała w domu patrząc na
          zegarek i liczac godziny, minuty do powrotu meskiej części. Nieraz wracali z
          połowu zadowolenia, a nieraz zdarzało sie, że byli wrecz wściekli, wtedy damska
          część brała pieniadze i wędrowała na zakupy, czasem podryw... Tak mijał kolejny
          dzień, nadchodziła noc (zwykle mijała spokojnie, nieraz jednak mniej
          spokojnie). Jedan gdy nadszedł dzień powrotu, zamiast sie smucic i płakać w
          poduszke, "skakałam z radości", oraz obiecałam sobie, że na kolejne wakacje
          jade z częścia meską, ale oni jada bez wędek! Gdy chadzałam po moim domku,
          musiałam patrzec uwaznie pod nogi, aby sie na jakis haczyk nie nadziać! W sumie
          wszystko byłoby git, jakbym nie miała za ścianą (już w Pieninach) sąsiadów
          ślazaków - nie przepadam za ich gwara, a oni nadawali do północy, a potem od
          6:00 byli już na nogach! Cholercia człowieka mogła wziąć, ale tego jeszcze mało
          było! Nade mna miaszkał jakis pan z zonką, który był przy sobie i codziennie w
          nocy chrapał, nieeee, tego juz nie zdołałam wytrzymac, poprosiłam część męska
          aby wział buta i walnał w sufit, On to juz wcześniej miał zamiar zrobić i
          brakowało mu tylko zachety! Facet na minute sie zamknał, ale potem nadawał
          jeszcze głośniej!!! I tak było codziennie, wyobrażacie sobie? Za sciana ślask,
          nade mna chrapiacy facet, a kilka dni później wprowadził sie niemiec, i ciagle
          mówił po niemiecku, ok, to by sie dało wytrzymać, ale na litośc boską! on
          wstawał o 5:30!!! Kładłam sie ok. północy i chciałam sobie dłużej pospac, co
          najmniej do 8:30, ale nie, rannyptaszek musi o 5:30 sobie pogawedke zafundowac
          ze ślazakami!!!!!!!!!
          Ok, wracam do Siedlec, oczywiście przez Kraków! Jade jade jade, żadnego znaku
          na Warszawe, przewidywałam to, przeciez krakowianie nie przepoadaja za
          warszakami, a mam jeszcze warszawska rejestracje! Pytamy jednego, wskazał nam
          droge na jakies pole! Drugi podobnie (ślepa uliczka)!!! Bładzilismy tak przez
          1,5 godź.! W głowie sie nie mieści! ŻADNYCH znaków! Ale mało tego, ci którzy
          nam droge wskazywali najpierw sie na rejestracje patrzą! potem głupio
          usmiechaja i mówią za trzecimi swiatłami w lewo! ale żadnych świateł nie
          było!!!! Boniu, jak ja bym była w dobrej formie, to bym im do rozumu
          przemówiła, ale nie chciałam sie z imbecylami kłucić na środku skrzyzowania!
          Ochhhh, ale ja byłam zdenerwowana, podziwiam ludzi, którzy wytrzymali ze mna
          tyle godzin w samochodzie :) Chociaż nie byłam taka straszna potem, tylko
          minelismy Kraków, troche go poprzezywaliśmy, wyrzylismy sie i sytuacja wróciła
          do normy ;) Jechalismy troche dłużej, bo łódke ciagneliśmy. Nie ma co wspominac
          tej drogi, bo humor mi sie psuje!
          W sierpniu jade nad morze, ufff, w końcy strój wykorzystam, ale wczescniej
          musze wybrac sie do Wa-wy, bo sa przeceny ciuchów :)
          Dobra, powysyłam zaległe e'maile i zajrze jeszce. Pozdrawiam
    • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.03, 19:27
      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.03, 20:12
        Witajcie...
        Coś dziwnego dziś zauwazyłem,wszedł mi pusty post.Nie mam pojęcia dlaczego?
        Nikogo jeszcze nie było...Jest weekend i w związku z tym wszyscy wyjechali?
        Byłem dziś na molo w Sopocie,i było tam full luda,natomiast plaża dosyć
        pustawa.Wina pogody zapewne...Widzałem plakaty reklamowe "Bols-Kamikaze",chyba
        przez "z" i nie wiem dlaczego?Może "Bols-samobójca",który znika w namiętnych
        ustach "spragnionych" Polaków i nie tylko Polaków?Jeżeli tak to powinno być
        przez "dz",chyba?
        Do tego "tany-tany" na deskach pewnej knajpy 20m od lini brzegu,to może być
        ciekawe...Natomiast nic nie napisali o nocnych ratownikach,którzy powinny
        czuwać nad bezpieczeństwem "zrauszowanych" dyskotekowiczów.No chyba że będa
        czuwać bodygardzi z pod znaku wszechobecnej ochrony.
        Sam pamiętam jak niezwykle piękna Czeszka (nie p.Helena V.),będąca pod moją
        opieką ( nie występowałem w roli ochroniarza,bynajmniej),bardzo późnym
        wieczorem zrzuciła błyskawicznie swoją powiewną sukienkę i pogrązyła się w
        ciemnych wodach Zatoki Gdańskiej.Oczywiście wskoczyłem za nią i wyciągnąłem
        ją.Nie,nie topiła się bo tam było tylko po pas wody,ale straciłem ją z oczu i
        wpadłem w panikę.Muszę dodać że oboje byliśmy w bardzo zaawansowanym stanie
        wskazującym...Ja wyszedłem z tej "zabawy" całkowicie mokry (wskoczyłem w
        ubraniu),a ona...hmmm...zgubiła biustonosz,ale nie miała się czego
        wstydzić.Pozdrówka.
    • Gość: tomek Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.03, 19:33
      a gdansk pozdrawia siedlce. ;)))
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 12.07.03, 22:34
        Hmmm Tomek, zaglądaj do nas cześciej! Vidmo, powiadasz, że jej biustonosz
        spadł, a może ona go chcący sama zgubiła!?
        Słuchajcie, ogladałam przed chwila film "Dziewczyna z Jersey", był tam taki
        jeden Sal (Dylan McDermont), no no, trzeba przyznac, że to jest mój typ faceta!
        Och, dreszcze mnie przechodziły... Jutro powtórka o 10:10 na TV4 - hihi, muszę
        to powtórzyc ;) Przystojny był w 92 roku, teraz pewnie wyglada jeszcze lepiej
        tak, bosko przystojny Dylan... Ach... rozmarzyłam sie! Szkoda, że w Siedlcach
        takich nie ma, a może są, lecz ja ich nie widze, albo nie chce zauważyc? Och
        Anka!!! zacznij sie w końcu rozgladac! Ok, może później wpadne. Pozdrawiam
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 13.07.03, 09:56
      Dzień dobry! Wstałam juz dawno, ale nie mam ochoty nigdzie wychodzić, bo pogoda
      do kitu. Cały lipiec podobno ma byc taki... Pozdrawiam
    • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.03, 19:16
      Witajcie.
      Widać że wszyscy mają relaksowe nastroje.Jest tak na wszystkich forach.Wiadomo
      wakacje...
      Oliwko czy spotkałaś Kolca nad zalewem?Jak tam biegnie życie kulturalno-
      oświatowe?Czy są imprezki?
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 13.07.03, 21:28
        Nie spotkałam Kolca nad zalewem. Chciałam sobie dzis pójść do namiotu nad zalew
        badz do parku, ale w czasie przypomniałam sobie, że w kościele jeszcze nie
        byłam (poszłam na 20:00, tzn. doszłam na 20:07). Vidmo, a co pisałes w poście,
        który sie nie ukazał? Pamietasz jeszcze cos??? :) Wiecie co? nie lubie
        niedziel, są bardzo ponure, zawsze w niedziele jest mi smutno, czuje sie
        samotna, bo nie ma wokół mnie moich znajomych, rodzina tez w ten dzień jest
        senna, cicha... W końcu to pierwszy dzień tygodnia, i zarazem ostatni... Ok,
        powiem tak - nie mam co robic, nudzę sie jak cholercia, jest mi smutno, do
        końca nie wiem z jakiego powodu, ale sie domyślam. Co jeszcze - nie mozna nawet
        wyjść na miasto, bo po pierwsze nie ma ludzi, wszyscy pewnie spia w domach,
        albo zajadaja sie niedzielnym obiadkiem, a po drugie wszyyyystkie sklepy sa
        zamkniete. Chciałam pojechac (jak zwykle) nad zalew, ale mojej siostrze sie nie
        chciało, powiem inaczej, nie mogła bo jej teście przyjechali, znajomi
        wyjechali, badz sa na rodzinnych obiadach wśród bliskich sobie osób, mój pies
        jest u mojej babci - nawet on sie lepiej bawi ode mnie! Heh - a moja sasiadka
        codziennie ok. 8:15 włacza muzyke i ćwiczy, ale nie sama, ze swoim kotem!
        Gdbyby chociaż puszczała cos miłego dla ucha, ale ona TECHNO, co tam -
        powiedziała mi w sekrecie (ale niestety publicznie go zdradzam), że nie lubi
        techna, ale ono podobno jest teraz na czasie, chciałam jej to delikatnie z
        głowy wybic, kobieta ma ok. 60 lat (nie udało sie, dalej go słucha)... Niech
        sobie słucha, i tak prawie jest głucha. Mówie tak o niej, bo ona nie jest miła
        sąsiadka. Kiedy ja słucham głośniej muzyki, to ona wali czymś w kaloryfer! Ale
        ja słucham ludzkiej muzyki, która nikomu nie przeszkadza, przynajmniej sie nie
        skarżą, ale On, cóż... jak jej sie podoba niech słucha, tez zaczne Jej walić w
        kaloryfer.
        Hmmm, ten watek zaczyna byc moim pamietnikiem, chyba będę musiała sie troche
        opamietać. Ale pamietniki, to takie dziecinne. Chciaż nie! Obiecałam sobie, że
        jak będe w ciązy to zaczne opisywać każdy jej dzień, na 18-te urodziny dam go
        mojemu dziecku (najlepiej córce). Bedzie wiedział o bólach jakie przezywałam, o
        kopniakach, które mi fundowało, oraz o tym kiedy i jak o Nim myslałam (data +
        godzina). Bede musiała kupic jakis piekny zeszyt, dobry długopis ;) Bede o tym
        wiedziała ja, mój mąż i dziecko jak dorosnie... Fajny pomysł, przynajmniej mnie
        sie podoba. Gdzieś juz o czyms takim czytałam, ale nie moge sobie przypomniec
        gdzie.
        Dobra, kończę, za duzo ostatnio pisze, chyba musze to zmienic, tak czy nie?
        Pozdrawiam
        • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.03, 22:49
          Witaj Oliwko
          Z tym pamiętnikiem to doskonały pomysł. Kiedyś jak miał się urodzić mój
          pierworodny, to moja „była” kupiła taką książeczkę, a niej były gotowe rubryki
          do wypełnienia stanowiące kronikę pierwszego roku życia. Było tam miejsce ze
          schowkiem na pierwsze ostrzyżone włoski ( już nie pamiętam, może specjalnie
          wycięte?), Odrysowaną stopę w pierwszych dniach po urodzeniu, po półroczku i
          po roku. Opisy ważnych wydarzeń z życia maleństwa. Dziś sobie uświadamiam, że
          nie było tam miejsca na kupkę, no, ale to mogę zrozumieć. Wyobraź sobie, że
          naszym zamiarem było przechowanie tej kroniki i danie mu na 18 urodziny, i nic
          z tego nie wyszło. To gdzieś zaginęło, a teraz dzięki Tobie przypomniałem
          sobie o tym fakcie. Chłopak nic nie wie nawet o takim zamiarze, ale powiem mu
          to. Ciekawe jak zareaguje. Tym czasem jeżeli mogę Ci coś poradzić na dziś, to
          starannie wybierz ojca Twojej pociechy, bo to najważniejsze.
          Jeżeli chodzi o niedzielę to spędzam ją biernie. Po całym tygodniu pracy to
          nawet nie chce mi się wychodzić. Niedaleko mnie jest plac, kiedyś on nazywał
          się Pl. Zebrań Ludowych, dziś już chyba zmienił nazwę z wiadomych względów,
          nawet nie wiem, na jaką. Jest tam muszla koncertowa i tam odbywają się
          imprezy. Dziś o 20 grał „Lady Pank” (nie wiem jak się pisze). Mogłem pójść,
          ale jestem za leniwy, a poza tym to jak śpiewałby Ochman lub Domingo to na
          pewno poszedłbym. Pozdrówka i dobrej nocki, napisz jutro, co Ci się śniło…
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 13.07.03, 22:51
            Dobranoc Vidmo
            • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 13.07.03, 22:55
              Jeszcze jedno - bede sie starała wybrać doskonałego ojca dla mojej pociechy,
              moze mam juz kogos na oku. Nie wiem, nie wiem. Oki - lece spac. Pozdrawiam

PS Jeżeli Twój syn jeszcze nie miał 18-ych urodzin to moze da sie cos z tym
              pamietnikiem wykabinowac?
              • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: 142.179.25.* 14.07.03, 00:19
                Witajcie moi Kochani! Oliwko bardzo fajnie sie czyta tak dlugie wpisy tak wiec
                trzymaj tak dalej! Wiecie, ja tez probowalam w czasie ciazy i po ciazy pisac,
                notowac roznosci z okresu ciazy i juz po narodzinach mojego syna, ale jedno nie
                wyszlo, pisalam moze przez pierwsze 4 miesiace ciazy, potem przerwa, ale za to
                durgie wyszlo, juz po narodzinach. No i to jest fajna sprawa. Mamy pierwsze
                zdjecie tuz po urodzeniu, wizytowka ktora wkladaja do tej
                szpitalnej "kolyski/lozeczka" gdzie jest wypisane dzien urodzenia, waga,
                dlugosc dzidzi itd, kosmyk pierwszych obcietych lokow, kartki gratulacyjne od
                rodziny i znajomych i inne rzeczy zwiazane z Mateuszem. Na razie koncze,
                bedziemy grac w pilke. Pozniej wpadne! Milych snow zycze.
          • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: 142.179.25.* 14.07.03, 01:44
            to znowu ja. tak wlasnie naszlo mnie na wspomnienia...mialam okazje w sumie
            poznac Lady Pank, przyjechali tutaj do Vancouver na wystepy, no i nasz znajomy
            akurat obwozil ich swoim samochodem w trakcie ichniego pobytu tutaj no i raz
            wpadl do nas razem z nimi i sie zapoznalismy...to bylo ho-ho-ho 5 lat temu :) W
            sumie nie jestem fanka tego zespolu, ale milo bylo sie poznac.
            • Gość: synoptyk Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 02:55
              Czyli masz znajomości wśród "gwiazd", hohoho ...
              • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: 142.179.25.* 14.07.03, 06:35
                hej synoptyk, obawiam sie, ze juz dawno zapomnieli...bylo minelo ;)
                • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.03, 08:19
                  Cześć wszystkim
                  Nie lubię też za bardzo tego zespołu,za ich sceniczne wybryki.Nie wiem jak
                  było na koncercie,jak się dowiem od Michała, to napiszę...
                  Teraz czekam z niecierpliwością na sny Oliwki,paaaaa
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: 142.179.25.* 14.07.03, 08:30
      Dobranoc wszystkim!!!!!!!!!!!!!! Ide spac. Zajrze znowu z pracy :o)
      • maatti Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 14.07.03, 11:17
        Już prawie południe, więc Dzień dobry Wszystkim i miłego dnia w pracy tym co
        pracują a tym co nie pracują miłego niepracowania:)
        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 14.07.03, 11:39
          Dzięki maatti! Witajcie wszyscy! Zjadłam sniadanko a teraz staram sobie
          przypomniec co tez mi sie dzis przysniło... Iiiiiiii sobie chyba nie przypomne.
          Ale wiem, ze na pewno cos mi sie przysniło. To był jakis dziwny sen :
          obiecywałam mojemu znajomemu, że zawsze wstaje o 8:30 i tak sie umówiismy na ta
          godzine. On do mnie przyszedł, ale ja sobie smacznie spałam, czekał i czekał aż
          do 11:30 ( ja tak długo nigdy nie spie). Jak juz wstałam to gdzieś z nim
          poszłam, nie pamietam gdzie, to było jakieś ogromne miasto, wysokie budynki
          (domyslam sie, ze Nowy Jork), chodziłam po dyskotekach, po knajpach, az w końcu
          był jakis emocjujacy moment a ja sie obudziłam, bo zadzwoniła moja znajoma. A
          niech ja!!! W takim momencie mi przeszkadzac, lepszej chwili nie mogła wybrac,
          ale moze dobrze, bo bym rozmyslała o tym snie przez pół wieku! A tez wiem czemu
          akurat Nowy Jork mi sie przysnił. Kilka dni temu wyleciała tam moja siostra
          cioteczne, mysle czesto o niej, o tym, że sobie teraz siedzi w N.Y., i doszłam
          do wniosku, że ja uwielbiam wielkie miasta. Zaraz jade do Warszawy. musze sie
          więc sprezyc. Pozdrawiam i do poczytania!
    • smutas29 Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 14.07.03, 13:15
      Obiło mi sie o uszy, że oliwka-Ania, jechała samochodem wraz ze swoimi podajze
      rodzicami w strone Warszawy, miała wypadek, w drodze do szpitala zmarła. Nie
      wiem jak z reszta "załogi"... Obiecuje, że dowiem sie kiedy bedzie pogrzeb
      naszej kochanej oliwki. Składam szczere kondolencje Jej siostrze, która dość
      często tu bywała...
      • Gość: Matti ??????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.03, 13:25
      • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 14.07.03, 19:59
        jezeli to jest dowcip to bardzo nie na miejscu.....
        • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.03, 21:41
          ... facet(?) chyba jest chory.To debil tylko może coś takiego pisać.
          Dziś strasznie się nabiegałem, ale byłem skuteczny w tym bieganiu.Mianowicie
          zachorowałem na Nokie 6610,i z trudem ale ją kupiłem.Wiecie,to jest wspanialy
          aparat.Absolutny hit.Zrobiłem sobie nie lada przyjemność.heh
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.03, 21:52
            Hmmm, ktoś chyba chce mnie uśmiercic... Bede musiała wynając osobistego
            ochroniarza! Do cholery, dajcie sobie w końcu spokój z takimi głupimi
            komentarzami!!! "Składam kondolencje jej siostrze" - człowieku, lecz
            sie!!! "Dowiem sie kiedy jest jej pogrzeb" - moze ja sie dowiem kiedy bedzie
            Twój pogrzeb?
            Ok, nie ma o czym mówic.
            Vidmo, ja już dawno mam chrapke na ten telefon, ale jak Ty już sobie taki
            kupiłeś, to ja juz chyba nie powinnam? Ok, lece zaraz do domku. Pozdrawiam

PS I ja żyje, dle wiadomości wszystkich, którzy uwierzyli w ta historyjke...
            • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 14.07.03, 22:05
              Witaj Oliwko ! Nie sadze, zeby ktokolwiek z nas uwierzyl!

Wiecie, wczesniej wspominalam , ze ide na zakupy no i
              wlasnie teraz tutaj sa juz ogromne letnie wyprzedaze, no
              i kupilam sukienke za..........CDN $2.99!!! To Ci dopiero
              majatek, co nie? ;) A propo...czy ktos z Was sie
              orientuje po ile sa teraz dolary kanadyjskie?
          • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 14.07.03, 21:53
            Vidmo, swietny zakup! ja juz planuje zamiane starej Nokii
            na nowa i nie moge sie za to zabrac....moja Nokia to juz
            "antyk" ;) Kupilismy ja ponad 5 lat temu! Pozdrawiam
            wszystkich!
    • Gość: elnegro Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.tel147.petrotel.pl 14.07.03, 23:13
      to całkiem miłe...
      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.03, 06:22
        Witajcie
        Wpadłem na chwilkę,bo lecę do pracy.
        Oliwko przecież to nie sukienka,czy bluzka...możesz przecież mieć taki sam
        telefon.On naprawde jest wart tego,żeby był w Twoich rączkach.Ma wbudowane
        radio,całkowite połączenie z netem,notatnik,kalendarz i nie wiem jeszcze co...
        Żabko miłych snów,czy Ty masz podobne sny do Oliwki,tak ciekawie zmierzające
        do finału (ciekawego z resztą),ale tak dramatyczne przerwane brutalnym
        przebudzeniem?Narazicho...
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: 142.179.25.* 15.07.03, 06:53
          Witajcie! My wlasnie powolutku szykujemy sie do spania. U Was juz kolejny dzien
          sie zaczal. Milego dnia Wam zycze i do nastepnego posta jutro.
          PS. Sny? Zdarzaja sie rozne rozniste i zdarza sie, ze ktos lub cos wyrwie mnie
          ze snu. Czasami czlowiek jest wtedy rozzalony, a czasami to sie nawet cieszy.
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 10:54
            Hmmm, dzis nie miałam żadnego snu. A na forum siedleckim Kolec załozył
            watek : "Co sie komu sni", bedzie trzeba jakis ciekawy sen (swój) opisać...
            Vidmo - Twój telefon jest bardzo bardzo ładny, jak będę miała z czym iść do
            salony to nie będę sie zastanawiała nad wybraniem aparatu ;)
            U mnie jest sliczna pogoda, wybiore sie gdzieś zaraz, może na rowerek? Moje
            nogi dzieki niemu wyglądaja duuuuzo lepiej niż np. w grudniu. Wtedy siedzi sie
            w domu, nie uprawie żadnych sportów na powietrzu i tyje... Nie duzo ale tyje.
            Jutro musze pojechac na jakis basen... Ok, lece, pozdrawiam Was :)
    • maatti Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 15.07.03, 12:02
      Witam! W sobote i w niedzielę dwa ciekawe koncerty w Gdańsku, sobota niebanalny
      Acid Drinkers, a w niedzielę bardzo interesująca grupa Raz, Dwa, Trzy... z
      resztą co ja będę mówił to trzeba zobaczyć:)

Pozdrawiam
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 12:38
        Vidmo sie pewnie wybierze na którys z tych koncertów... Zabierzcie mnie
        tez !!! :)
        • razowiec Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 15.07.03, 16:07
          Nie będzie mu się pewnie chciało po całym tygodniu harówy, ale kto wie?
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: 142.179.25.* 16.07.03, 03:48
      Alez ten dzien szybko zlecial! Wy juz spicie. Trzymajcie sie. Zajrze tutaj
      jeszcze zanim wstaniecie...
      • maatti Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 16.07.03, 14:26
        zajrzyj, poczekamy:)
        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 17:08
          Hej Wam. Jestem wściekła, ale nie wiem na co: na siebie samą czy na tego kto
          zsyła te potworne deszcze!!! Wsiadłam do autobusu w Golicach, chciałam dojechać
          do Siedlec. Kiedy wsiadałam była przepiękna pogoda, kupiłam bilet, usiadłam a
          tu fiu, zaczęło lać. Jadę sobie, jadę, pada mocniej, miałam pochodzić po
          sklepach z kosmetykami i cos kupić... W taki deszcze to nie możliwe - myślę
          sobie. Ok - wysiadłam przy więzieniu, zaczęłam iść na warszawskie osiedle do
          firmy mojego ojca, aby się tam skryć. Szłam pod górę, zdjęłam klapki bo było mi
          nie wygodnie. Bluzka na grube ramiączka, biała calutka mokra, zaczęła w pewnym
          momencie prześwitywać! Ale ja sobie idę - wyglądam jak mokre kurczątko :)
          Kierowcy patrzą na mnie i się śmieją zza kierownic: idzie jakaś dziewczyna z
          klapkami w rękach, włosy ma na twarzy, ale idzie dzielnie dalej. Prawie płacze,
          ale idzie! Żaden się nie zatrzymał, tylko krzyczał - biedulko, współczuje Ci
          złotko! Starałam się na to nie zwracać uwagi, ale w pewnym momencie podjechała
          jakaś kobieta i ochlapała mnie prawie że błotem. Miałam zamiar ja gonić, ale na
          szczęście było blisko do celu, do którego zmierzałam. Doszłam - w firmie patrzą
          na mnie jak na przybłędę, podają mi ręczniki, i jednocześnie plączą... ale ze
          śmiechu! Mój kochany tatuś, urwał się z jakiejś "narady" i podwiózł mnie do
          domu - kochany tata, wiedziałam do kogo się trzeba zgłosić :) A teraz siedzę w
          domowych ciuszkach i z czymś dziwnym na głowie - musze rozczesać włosy.
          Hm, jutro ok. 9:00 wyjeżdżam do Warszawy, na początku do salony forda, potem
          może uda mi się zaliczyć jakiś sklep? Pewnie niektórzy teraz myślą: Ania –
          uważaj na drogi, bo niejaki Smutas29 bardzo chce się dowiedzieć kiedy będzie
          Twój pogrzeb... Ok. – będę patrzyła na wszystkie strony, a raczej powiadomię
          prowadzącego, że ktoś na mnie poluje, na razie wirtualnie ale wszystko
          możliwe ;)
          Nie ma co żartować, zawsze przecież trzeba uważać na drogi. Zajrzę później,
          teraz idę cos zjeść, bo umieram... Na razie, pozdrawiam ;)
          • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.03, 21:45
            Witajcie
            Nie przejmuj się tym że nikt nie chciał Cię podwieźć. Mężczyźni-kierowcy
            zapewne chętnie by to uczynili, lecz boją się być posądzeni o jakieś niecne
            zamiary. Ja przynajmniej to tak odbieram i nigdy sam nie proponuję
            podwiezienia młodej atrakcyjnej dziewczynie.
            Pani która Cię ochlapała nie zrobiła tego zapewne celowo, nie zauważyła
            kałuży. Więc rozchmurz swoje czółko w ten pochmurny deszczowy dzionek ,a teraz
            być może taki sam wieczór.
            Dziś ja wróciłem z W-wy, i zapowiedziałem w stolicy że zaszczycisz ich,
            zarozumialców swoją obecnością. Jak nie wierzysz że warszawiacy są
            zarozumialcami, to zapytaj obojętnie jakiego Krakusa, to Ci powie. Miłej
            podróży…. Teraz idę spać bo wyjeżdżałem dziś o 0,15, i mam całą noc
            nieprzespaną.Pozdrówka dla wszystkich,paaaa
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 21:47
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 21:55
        Ups - mój post sie nie ukazał... Cóz, powtórze co bede mogła. Ta "kobieta",
        która mnie ochlapała, to jakas starsza pani, której i tak nie daruje, bo
        jechała środkiem ulicy, a potem koło mnie skręciła w ta kałurzę! A co do
        mężczyzn-kierowców to ja bym nie wsiadła do obcego samochodu, bo mogłabym z
        niego juz zywa nie wysiąść, my >kobiety< mamy juz taki dystans do Was
        >mężczyzn<. Nic na to nie poradzimy/poradzici :) Hmm, chyba sie nie wyspisz,
        jak wstaniesz o 0:15, ja bym sie przynajmniej nie wyspała :)
        Dzieki, że zapowiedziałes mój przyjazd do Wa-wy :) Co do zarozumialców, to sie
        zgadzam. Na pewno nie zapytam Krakowa, bo mnie wysmieja... ale sama wiem jak
        starsze panie traktuja ludzi w tramwajach, czy... ogólnie warszawiacy sa
        zarozumiali, bo przeciez mieszkaja w stolicy, a my poza nia, i podobno jesteśmy
        gosi... Tak mówią, ale cóz, ja tak nie mysle. W końcu mam warszawskie
        rejestracje ;) To nie jest smieszne. Ok, na razie Ci vidmo i Wam! Zajrze tu
        jeszcze dzis, tak na wszelki wypadek!
        • maatti Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 17.07.03, 01:08
          Hmm... Warszawiacy zarozumiali na pewno troche... ale na pewno nie wszyscy,
          choć niektorzy może nawet bardzo...
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: 142.179.25.* 17.07.03, 06:17
      ...........no i nie zdarzylam wczoraj wpasc przed zasnieciem, bo sama padlam!
      Wiecie od wczoraj mamy TVPolonia, nie przez internet, ale nareszcie sciagnieto
      przez satelite :) jedyny problem to to , ze na razie nie mamy zadnej gazety w
      ktorej bylby program telewizyjny....czy wiecie o jakis programach, filmach,
      ktore leca w TV Polonii w najblizszym czasie, cos co jest warte obejrzenia?
      No to pa!
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 08:04
        Hmm, Żabo, na tej stronie masz program TV na polonie:
        tv.wp.pl/program.html?T[station]=3&T[date]=2003-07-17&T[time]=now&T
        [category]=ALL. J już jade, sliczna pogoda, nie wiem jeszcze co na siebie
        włożyc, muszę prześwietlić szafe. Na razie, papapapa
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: 142.179.25.* 17.07.03, 08:08
          Bardzo dziekuje Oliwko!
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 08:12
            Ależ proszę, służę pomocą :)
            • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 17.07.03, 18:05
              Jak ja nie cierpie robot drogowych! Od razu korki,
              predkosc jaka sie osiaga to zabojcze 5km/h, ale nic to ,
              podobno dzieki tym robotom jakosc drog ma sie
              polepszyc....hmmm....chociaz musze przyznac, ze tutaj
              drogi sa calkiem calkiem....czy to bylo konieczne?
              W sobote wybieramy sie nad jeziorko, potem idziemy na
              zabawe do polskiego klubu, ktory zwie sie "Zgoda". A w
              niedziele pewno znowu nad jeziorko, zwlaszcza, ze jest
              blisko naszego domu.....papapapapapapapapaaaaaaaaaaaaaaa!
              • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 19:12
                No i Go mam. Mam ten piekny samochodzik! Forg focus bez tyłka z klima. Och
                bosko sie w nim jezdzi. Ide go pogłaskac.. ;)
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 18.07.03, 19:53
      hmmmmmmmmmmm....gdzie sa wszyscy? no tak, toc to u Was
      juz jest piatek wieczor to pewno gdzies balujecie, w
      koncu juz weekend sie rozpoczal! no nic, ja jeszcze musze
      odfajkowac kilka godzin i tez bede miala 2 dni spokoju...
      • maatti Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 19.07.03, 12:33
        Gość portalu: zaba napisał(a):

> hmmmmmmmmmmm....gdzie sa wszyscy? no tak, toc to u Was
        > juz jest piatek wieczor to pewno gdzies balujecie, w
        > koncu juz weekend sie rozpoczal! no nic, ja jeszcze musze
        > odfajkowac kilka godzin i tez bede miala 2 dni spokoju...

Cześć żaba!
        jakie bale, chyba za stary już jestem na bale...:-) Nie ma to jak wieczorny
        wypad na piwko na plaże...
        Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 20.07.03, 01:42
          Hej Maati!wlasnie wrocilismy...bylismy nad jeziorkiem. bylo fantastycznie!!!!!
          zamiast gotowania zamowilismy pizze, a do tego schlodzone piwko :) a
          wieczorkiem na zabawe. pozdrawiam!
          • maatti Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 21.07.03, 00:29

> Hej Maati!wlasnie wrocilismy...bylismy nad jeziorkiem. bylo
            fantastycznie!!!!!
            > zamiast gotowania zamowilismy pizze, a do tego schlodzone piwko :) a
            > wieczorkiem na zabawe. pozdrawiam!

No i o to chodzi:-)
            Tak trzymać, pozdrawiam
            • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: 64.180.229.* 21.07.03, 04:07
              a my znowu ruszamy nad jeziorko pomimo poznej pory -19:00, ale jest tak goraco,
              ze az chce sie do wody wskoczyc! a co sie stalo z Oliwka? Z Vidmo? Gdyby nie
              Maatti :) to nikogo by tutaj nie bylo...
              • maatti Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 21.07.03, 15:23

> a my znowu ruszamy nad jeziorko pomimo poznej pory -19:00, ale jest tak
                goraco,
                >
                > ze az chce sie do wody wskoczyc! a co sie stalo z Oliwka? Z Vidmo? Gdyby nie
                > Maatti :) to nikogo by tutaj nie bylo...

eee tam bez przesady, liczba moich postow nijak sie ma do liczby chociazby
                samej Oliwki:D
                ja czasem sie po prostu odezwe

• Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 20:56
                  Ha ha - mam dobry humorek :) Przepraszam, że tak długo nie dawałam znaku zycia,
                  ale nie było mnie od soboty w Siedlcach ;) A Vidmo faktycznie długo sie nie
                  pojawia. Hallo, Vidmo! - gdzie jesteś? Wybieram sie jutro wieczorkiem gdzies...
                  jeszcze nie wiem gdzie i z kim ale musze gdzieś wyjśc. Za to 2 sierpnia szykuja
                  sie trzydzieste urodziny mojego szwagra, no, no - wyszaleje sie za wszystkie
                  czasu. Nie mam pomysłu co mu kupic, więc proszę Żabke jak i męska cześć o rade.
                  Vidmo mi doradził co kupić dla mojego ojca na urodziny, ale tym razem to
                  prezent dla młodszego rocznika. Hm, jest informatykiem, programista, ale np. na
                  komputer mnie nie stać, przynajmniej nie w tym czasie :) Ok, potem wpadne,
                  muszę cos załatwić. Pa pa pa pa pa/Oliwka
                  • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.03, 22:15
                    Witajcie.
                    Długo mnie nie było, ale cały czas czytałem wpisy. Chciałem troszkę odpocząć.
                    Tak się zastanawiałem czy ktoś zauważy moją nieobecność. Jest mi bardzo miło,
                    Ania mnie nie zawiodła i cieszę się.
                    Ja Aniu ostatnio kupiłem pokrowiec na moją komórę. Jest bardzo elegancki (tak
                    mi się wydaje), przypinany do paska. Jest ze skórki koloru ciemnego miodu, z
                    wytłoczonym znakiem firmowym i również tłoczonym napisem „Nokia”. Cena 40zł.
                    Może taki prezent sprawiłby radość Twojemu szwagrowi...?POzdrówka
                  • kasia_jp Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 22.07.03, 13:03
                    Gość portalu: oliwka napisał(a):

> Za to 2 sierpnia szykuja
                    >
                    > sie trzydzieste urodziny mojego szwagra, no, no - wyszaleje sie za wszystkie
                    > czasu. Nie mam pomysłu co mu kupic, więc proszę Żabke jak i męska cześć o
                    rade.
                    >
                    > Vidmo mi doradził co kupić dla mojego ojca na urodziny, ale tym razem to
                    > prezent dla młodszego rocznika. Hm, jest informatykiem, programista, ale np.
                    na
                    >
                    > komputer mnie nie stać, przynajmniej nie w tym czasie

Ania a po co mu drugi komputer ?
                    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 22:06
                      Vidmo- ja zawsze zauważam Twoja nieobecnośc, nawet tą minimalna. Juz Cie
                      odrobine poznałam, i wiem kiedy jestes zmęczony, a kiedy pracujesz ;) Kasia,
                      fakt - po co mu drugi komputer... Myslałam nad poządnymi bokserkami i jakąś
                      koszulka, jutro sie wybieram na miasto. Za to ja sobie dzis sprawiłam
                      prezent :) Kupiłam sobie spodnie dresowe z niegrubej bawełny, koloru czarnego
                      (bo tylko takie zostały), nie są obcisłe, raczej luźne. Hm, ale nie kupiłam
                      żadnej bluzy, do takich spodni najlepiej pasuje jakas bluzka za biust, w końcu
                      to spodnie sportowe :) Ok, kupiłam sobie tez wspaniały żel pod prysznić,
                      pięknie pachni, ide sie nim wysmarować, podobno mocno sie pieni, zobaczymy...
                      Pozdrawiam/oliwka/Ania
                      • razowiec Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 23.07.03, 12:46
                        Pewnie w nowym nabytku wyglądasz bajońsko i do tego pięknie pachniesz - wow!

Prezent dla mężczyzny? Jeżeli się goli, a pewnie tak, to niezła woda po goleniu
                        zawsze mile jest widziana. Markowe pióro lub długopis też są nie do pogardzenia
                        (ewntualnie z wygrawerowaną dedykacją).
                        Może być też przewodnik po Podlasiu na wypady rowerowe. W ostateczności dobre
                        czerwone wino np. burgund lub z lżejszych merlot, cabernet itp. Jest taki
                        sklepik na Floriańskiej, chyba jedyny taki w Siedlcach, gdzie znajdziesz
                        znakomite wina. Aha, każdy facet to trochę chłopiec, lubi np. fajny scyzoryk.
                        Chociaż rocznica taka bardziej okrągła i jakby trochę już dostojna. No to
                        zawsze wtedy można kupić niezłą koszulę z odpowiednim krawatem.
                        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-)))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 17:05
                          Razowiec - brak mi słów! Wszystkie prezenty, które mi wypisałeś doskonale do
                          Niego pasują! Vidmo napisał o pokrowcu na komóre, ale Radek nosi komórke bez
                          pokrowca, on mu nieco przeszkadza. A z tym piórem to świetny pomysł, i jeszcze
                          dedykacja! bomba! Co do koszuli i krawata to dostaje to co roku ;) Hm, winko...
                          też dobry pomysł, pójde na floriańska i zajrze. Scyzoryk - faktycznie szukał
                          niedawno jakiegos ciekawego nożyka, za tym tez sie rozejrze. A może ja bym mu
                          cos namalowała? czy to mało oryginalne?
                          Dzis o 12:00 pojechałam z kolezanką nad zalew. Lezałam sobie, wysmarowalam sie
                          olejkiem, potem miałam baaardzo śliskie dłonie, i powiem szczerze, że opaliłam
                          się konkretnie! Ludzi było duzo, tzn. rodzice z dziecmi, lub małolaty - ale to
                          tez w sumie ludzie ;) Musze sie tu opalić, aby nie było wstydu jak położę sie
                          na plazy nad morzem, prawda? :) Teraz zmyjak do wanny, zmyc z siebie olejek!
                          Papapa/oliwka
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 18:31
      Hmm, musze przyznac, że martwie sie o Was Żabko i Vidmo! Jak dzis nie
      wpadniecie, to pojade do Gdańska na ulice ******** (wiem na jakiej Vidmo
      mieszka) i pogadam sobie z Nim o tym i o tamtym... Do Żabki chyba sie nie
      wybiore w najbliższym czasie, bo musiałabym ocean przepłynac badz "przelecieć"
      (z niczym prosze nie kojarzyć :)). Napisałabym Wam jak sie dzis kapałam, ale
      chyba nie wypada tak publicznie... Musze gdzies wyjść, jutro bede ok. 11:30 nad
      zalewem, chyba na molu sie opalała :) Pozdrawiam/oliwka
      • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 24.07.03, 18:58
        Hej Oliwko, jestem, jestem...znowu siedze w pracy, za
        oknem piekna pogoda, slonce zaglada, a ja tu
        siedze...Oliwko, czyzbys kapala sie w "stroju Ewy"? Tutaj
        nic nowego sie nie dzieje. W sobote idziemy na slub juz
        na 11:00 rano! Kolezanka z pracy wychodzi za maz. Mysle,
        ze bedzie ciekawie, bo bedzie to slub kanadyjski z
        tradycjami koreanskimi, bo oboje mlodzi sa Kanadyjczykami
        pochodzenia Koreanskiego. hmmmmmm....czy ja za bardzo nie
        mace?
        Rowniez tam gdzie mieszkam organizuja cos jakby "Wiejski
        festyn", beda rozne zwierzatka, jakies wystawy, przy
        okazji bedzie wesole miasteczko, tak wiec pewno niedziele
        spedzimy z Mateuszem w wesolym miasteczku...i rowniez
        bedziemy ogladac zwierzatka. A potem mamy dlugi weekend
        znowu tak wiec tez trzeba bedzie cos wymyslec, gdzies
        pojechac.no nic. milego wieczoru Wam zycze a ja zabieram
        sie za robote :) papapapapapapapapapaaaaaaaaaaaaaaaaa!
        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 19:37
          Własnie, kapałam sie w stroju Ewy, opalałam w "półstroju" Ewy... Pozdrawiam
          • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.03, 22:09
            Witajcie
            Jestem Oliwko, możesz przyjechać...
            Jest śliczna pogoda, pełne plaże. Ludzi full...
            Ciekawi mnie jak wygląda półstój Ewy? Bez góry, czy beż dołu? Strój Ewy to
            chyba bez tych obu części garderoby....
            Napisz, co w końcu kupiłaś szwagrowi...
            POzdrówka ....
            • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 25.07.03, 18:00
              Gość portalu: vidmo napisał:

> Witajcie
              > Jestem Oliwko, możesz przyjechać...
              > Jest śliczna pogoda, pełne plaże. Ludzi full...
              > Ciekawi mnie jak wygląda półstój Ewy? Bez góry, czy beż dołu? Strój Ewy to
              > chyba bez tych obu części garderoby....
              > Napisz, co w końcu kupiłaś szwagrowi...
              > POzdrówka ....

Ten wpis zauważyłam dopiero przed chwila... Ok Vidmo, wpadne :)Hm, mój półstrój
              Ewy, to bez góry ;) Szwagrowi nie kupiłam jeszcze nic, bo nie wiem za bardzo na
              co sie zdecydowac, ale jutro wybieram sie do miasta. Głowa mnie bardzo mocno
              boli, to chyba od tego słońca, ale miałam chustke na głowie...
              I don't know. Pozdrawiam i ide sie położyć, moze ból ustapi. Ciao !!!
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 22:08
      Chciałam napisac: dobranoc i gdzie sie podziewa Vidmo?
      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.03, 22:10
        Ha,jestem i żebym wiedział że akurat jesteś po drugiej stronie tego kabla to
        bym Cię uściskał...
      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.03, 22:13
        P.s.
        Zobacz na minuty naszych wpisów:)
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 24.07.03, 23:06
          mmmmmmmm...wlasnie zajadam sie sushi...pycha!
          Oliwko pamietaj do odwaznych swiat nalezy ;)
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 25.07.03, 09:04
            Hm, Vidmo - te 2 minutki :) A ja sobie tak siedziałam po drugiej stronie bego
            przekletego kabla... Jade zaraz sie opalac, jeszcze tylko dzis, dzisiaj musze
            opalic tył i brzuszek... bo cos mi opalenizna schodzi :( czy to jmożliwe? Ok,
            Zabko, Ty chyba teraz spisz? Tak, wiec miłej nocki, Vidmo, dzień dobry ;) A ja
            lece/oliwka
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 25.07.03, 22:17
      Oglądałam film "KULA", nie za bardzo mi sie spodobał... o jakis kosmitach,
      wyłaczyłam w połowie. Ide wypic herbatke! Pozdrawiam i dobranoc.

PS Jeszcze tylko sie wysmaryuje jakims kremem po opalaniu, bo troche mnie
      zaczyna brzuszek piec. Boniu, mam nadzieje, ze nie zacznie mi skóra schodzic...
      Nie, nie zacznie....
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 26.07.03, 09:20
      Dzien dobry! Nareszcie skonczylam prasowac nasze ubranie na jutrzejsze wesele.
      Tak wiec ide spac. Trzeba sie wyspac! Dobranoc!
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 26.07.03, 10:01
        Żabko, ślub bedzie na plaży, prawda? Hm, fajnie bedszie :) Ja lece kupic
        szwagrowi prezent, tzn. ide jakis wybrać... Nie cierpie kupować planowanych
        prezentów, trudne to jest! Pozdrawiam/oliwka
        • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.03, 11:04
          Witajcie
          W Gdańsku zaczął się Jarmark DOminikański.Tu napewno wybrałabyś Oliwko prezent
          dla szwagra.
          Pogoda typowo "jarmarczna",odpowiednia dla tego typu imprezy.
          Żabko miłe zabawy na weselu,i dużo szczęścia młodej parze.Pozdrówka...
          • razowiec Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 26.07.03, 13:25
            Aniu - Oliwko, życzenia oraz buuuuuuuuzi od małych i dużych!
            • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 26.07.03, 13:32
              Dziekuje Ci razowiec, jako drugi mi złozyłeś życzenia - dziękuję. Wpadnij na
              kawkę :) Pozdrawiam
              • razowiec Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 26.07.03, 13:42
                Dzięki za zaproszenie. Proszę o wirtualnę kawę espresso z kropelką mleka.
                Jestem naprawdę dumny, że udało mi się tak wysoko uplasować - nr 2!
                Pozdr.
                • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 26.07.03, 14:45
                  Ok, prosze bardzo - kawa espresso z kropelka mleka w moim towarzystwie :) Mam
                  nadzieje, że smakuje Ci przyżadzona po mojemu? Teraz mam kilka gości w domu, a
                  potem byc może wybiore sie na kabaret do amfiteatru ;) Pozdrawiam
                  • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.03, 16:22
                    Wszystkiego najlepszego Aniu,apełnienia marzeń...itd.
                    Zły jestem na siebie.Po pierwsze,jak zaskoczyłem że nasza Oliwka ma święto,to
                    nie miałem dojścia do kompa (nie było mnie w domu).Po drugie,Aniu chciałem Cię
                    przeprosić,ale w ubiegłym tygodniu syn formatował komputer,i w książce
                    adresowej zapisane były adresy mailowe,wszystko poleciało.Nie pamiętam Twojego
                    adresu i nie mogę wysłać ci życzeń-jeszcze raz przepraszam :(
                    Ja wiem że to wielki błąd z mojej strony,ale nie gniewaj się i napisz jak mogę
                    to Ci wynagrodzić...
                    Pozdrówka do poczytania:)
                    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 26.07.03, 23:12
                      Hm, jak możesz mi to wynagrodzic? Sam cos wymyśl... czekam ;). Teraz nic mi nie
                      przychodzi do głowy, za duzo wrażeń jak na jeden dzien.... ale 27 lutego mam
                      urodziny i mój e'mail to: a_n_i_a_jl@o2.pl Jeszcze dzis musze zrobić "jedna
                      rzecz" i chyba spać :) A jutro o 10:00 do kościoła, o 11:30 jestem umówiona z
                      Kasia i jedziemy sie opalac nad zalew, potem to juz gdzie nas nogi poniosa! A
                      juz wiem co kupie szwagrowi - jakies świetne głosniki do komputera, ma
                      przenośny i przydadza mu sie porzadne kolumny! prawda? Dobranoc Vidmo, zyczę Ci
                      miłych, bardzo miłych snów :) Sobie tez ich zycze... Pa, pa, pa, pa /oliwka
    • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.03, 20:47
      ...a jeszcze dziś się nikt nie wpisał?
      To będę pierwszy!
      W Gdańsku minął kolejny,upalny dzień.
      Na moim podwórku nieustająca wrzawa,aż głowa boli.I nie wiem czy z upałów,czy
      z tego hałsu.Ale niech tak będzie...wiadomo wakacje.
      Już mija drugi,a może trzeci,sam niewiem który dzień Jarmarku Dominikańskiego.
      Wyobraźcie sobie że jeszcze tam nie byłem...i nie jestem przekonany czy będę.
      Nie znoszę tłumu,hałasu i innych jarmarcznych "akcesoriów".
      Pozdrowka dla wszystkich...
      ps.
      Oliwko wysłałem maila do Ciebie.
      • maatti Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 27.07.03, 23:44
        A ja dzisiaj byłem na żużlu... mecz wspaniały zacięty, na
        stadionie całe rodziny z dziećmi, do pełni szczęścia
        zabrakło jednego malutkiego punkcika...:)

Pozdrawiam
        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 09:26
          vidmo - wysłałes mi katrke,ja Ci odpisałam. Jak jeszcze cos mi wysłałes to nie
          doszło! Oczy mnie bola, nie wiem dlaczego? Wczoraj ogladałam folm" Mapa świata"
          nibt smutny, ale tylko jeden moment ;) Kiedy ta dziewczynka leżała w stawie...
          Reszta to juz zwykłe zycie. Ok, lece bo jestem umówiona. Pozdrawiam/oliwka

PS Żabko - jak po weselu?
          • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.03, 21:37
            Witajcie
            Kiedyś byłem na każdym meczu.A dziś...sport to wielkie pieniądze, nie podoba
            mi się to. Ten wygrywa kto jest w stanie więcej zapłacić.
            Ale nadal kibicuję gdańskim żużlowcom,moze utrzymają się w ekstralidze.
            Oliwko nic nie pisałem,bo nie miałem siły z powodu "wysoka temperatura
            powietrza",dziś troszkę popadało i jest lepiej.
            Napisz jak udała się randka ;)
            Pozdr..
            • maatti Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 28.07.03, 23:21
              vidmo bez pieniędzy dzisiaj żaden sport by nie istniał a
              już szczególnie żużel, który wymaga dużych nakładów
              (sprzęt), poza tym to są zawodowcy zarabiają na chleb jak
              każdy zwykły szary człowiek, poza tym często gęsto
              ryzykuja życie... A druga sprawa że tu w żużlu nie ma
              TAKICH przekrętów jak są w piłce nożnej, mimo że Majewski
              tyle ukradł i klub ma teraz potworne długi. Ja też
              wierzę, że się utrzymamy dlatego nadal chodzę na mecze.

Pozdrawiam
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 22:41
      Randka= 2 koleżanki, sok pomaranczowy i czipsy paprykowe. No ale co innego
      randka z Toba Vidmo :) Mam dzis wspaniały humor, przepraszam ;) Wpadne jutro,
      pozdrawiam/Ania/oliwka
      • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 29.07.03, 07:18
        och jak ja bym sobie pochrupala czipsy paprykowe !!! tutaj nie ma takich! a
        szkoda, bo byly to moje ulubione! Czas szybko mija, czekalo sie na ten slub,
        czekalo (bo juz od ponad roku wiedzialam, ze bedzie), a tu juz poslubie.
        Faktycznie, Oliwko zgadlas, slub odbyl sie praktycznie na plazy, z widokiem na
        ocean, gory, fantastyczna sprawa. Panna mloda wygladala przepieknie! Pan mlody
        przystojny ;) Najpierw przysiega malzenska, potem koktajle w ogrodzie, w tym
        czasie mlodzi mieli robione zdjecia, potem taki lunch-buffet i po lampce wina.
        Bardzo dobre jedzonko, i desery. W miedzyczasie oczywiscie przemowy, muzyczka
        cichutko sie snula, po jedzeniu nastapily zaslubiny koreanskie. Musze przyznac,
        ze stroje i ceremonia byly same w sobie bardzo ciekawe. No i w sumie na tym sie
        skonczylo. Zadnych tancow. Zadnych mocnych alkoholi. Zupelne przeciwienstwo od
        tradycyjnych polskich hucznych weselisk ;) Ale powiem Wam , ze mi sie bardzo
        podobalo. No i tak nam w sumie minela sobota...wieczorem pojechalismy na
        karuzele, a w niedziele nad jezioro! Po prostu super! U nas upaly niemilosierne
        i nie zapowiadaja zadnych opadow przez najblizsze co najmniej 5 dni!
        Temperatura ma dojsc nawet i do +40! Wcale mnie to nie bawi. Nie mielismy
        deszcze juz od miesiaca jak nie dluzej....! No nic, ide spac. Jestem padnieta.
        Te upaly wykanczaja! No to papapapapapapapappapapapapaaaaaaaaaaaaaaa!
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 18:38
      To wspaniały slub Żabko! O takim własnie sama marze :) Ale u Nas to chyba tylko
      nad Bałtykiem?! POzdrówka (ściagnełam od Vidma, mam nadzieje, ze mi
      przebaczy ;))Pa pa pa/oliwka
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 18:44
        PS Żabko - w Kanadzie nie ma czipsów paprykowych??? Może Ci przysle paczke z
        Polski? :)
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 29.07.03, 20:35
          oj Oliwko, wiem to zalosne, ale tutaj nie ma....sa jakies
          z ketchupem albo o smaku "barbeque" albo pomidorowe, ale
          nigdzie nie ma paprykowych :(((((((((((((((((((((
          hmmmmmmmmmmmmmmmmm a moze powiem pani ze sklepu
          polskiego, zeby zaczela sprowadzac?????????????
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.03, 20:57
            Jasne, że powiedz Żabko tej pani, aby sprowadziła polskie czipsy, albo i nie
            polskie, tylko żeby były paprykowe! A Vidmo biedaczek pewnie bardzo ciezko
            pracuje... szkoda mi Go! Wpadne potem/oliwka/Ania
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 30.07.03, 22:53
      Witam Wszystkich! Dzien Dobry! oooooooooops...a wlasciwie
      to juz u Was noc! Dobrej nocy w takim badz razie Wam zycze!
      Przede mna jeszcze 2 i pol godzinki i do domku. Ciagle tu
      upaly! Biore sobie piatek wolny! Potem poniedzialek tez
      jest wolny, ale to juz tutejsze swieto tak wiec odsapne
      sobie z okazji tego wydluzonego weekendu. No to papa!
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 23:04
        Byłam dzisiaj w Warszawie, w Galerii Mokotów, a moja siostra kupiła sobie
        samochód. Ford Eskort, fajny samochodzik :) Zaraz zmykam do łóżeczka, jestem
        bardzo zmeczona... Pozdrawiam/oliwka
        • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 06:10
          Witajcie
          Oliwko też byłem we środę w Warszawie, ale nigdzie Cię nie widziałem:(
          Miłego i "czynnego" wypoczynku w ten długi ( dla ciebie)weekend.
          • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 31.07.03, 08:02
            ..........................ide spaaaaaaaaaaaac.
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 16:15
      Witajcie!
      Vidmo - nie widziałes w Warszaiwe ładnej młodej dziewczyny w spódnicy z dzinsu
      za kolana, była obcisła, ciemna, wytarta z przodu i biodrówka. Biała bluzka na
      grube ramiaczka, odkryty brzuszek (opalony ;)) I miała klapki (białe), musiałes
      na ta dziewczyne zwrócić uwage, chodziła sobie po Mokotowie - hihi! Zamówiłam
      dzis te kolumny/głośniki do komputera, kosztuja 115 zł. troche sie
      wykosztuje ;) A teraz ide sobie zrobic porządek z moimi włosami.
      A tak na marginesie, to kupuje te głośniki przy kościele garnizonowym, nad
      gospodarstwem domowym, polecem ten sklep dla siedlczanin :) - mała rekalama :)
      Ide, na razie, pozdrawiam/oliwka
      • dav92 Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 31.07.03, 17:30
        serdeczne pozdrowienia z pięknego miasta Gdańska dla Wszystkich znajomych-dav.
        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 17:47
          Hm Dav - jestes w Gdańsku? :)
          • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 18:31
            Witajcie, szczególne powitanie dla Dava...
            Napisz gzie jesteś (czy na Zakopiańskiej?)
            Tak wogóle to odzywaj się czasami,chyba nic złego Ci nie zrobiliśmy...
            Oliwko tak ślicznie wyglądałaś,że napewno zwróciłbym uwagę na tak piękną,mlodą
            dziewczynę.Ja niestety pojechałem tam w sprawach zawodowych...co oczywiście
            nie przeszkadza;)na mmmm...
            Pozdrówka....
            • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 18:40
              "na mmmm" co? hihi. No własnie Dav - tez mi sie wydaje, iz Ci nic złego nie
              zrobilismy?! Dzieki Vidmo ;)
              • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 31.07.03, 20:19
                Dav ale masz dobrze! Z checia bym wpadla do Gdanska. Za
                dlugo juz tam nie bylismy z moja rodzinka!!!!!! No i czas
                Mateuszowi pokazac nasze rodzinne miasto!!!!
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 20:54
      Cześć!
      Żabko - ja tez żałuje, że nie jestem teraz w Gdańsku :) Powiem więcej, ja
      baaaaardzo bym tam chciała być w tej chwili! Wydaje mi sie, że moimi ulubionymi
      miastami, do których zawsze bardzo chętnie jezdze badz bardzo chce pojechać,
      są: Siedlce, Gdańsk i Warszawa :) Także Węgrów (tam sie urodziłam, i jednak cos
      mnie tam zawsze ciagnie...), no i Golice ;). Wiecie co teraz jem? Placuszki z
      jabłakami, mniam mniam, pychotka! Wpadne później, moze Vidmo tez wpadnie to
      sobie z Nim pogadam :) Pozdrawiam/oliwka
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 21:45
      Nudze sie i musze cos napisac!!!
      Nieraz gdy sobie sama siedzę przed komputeremi wpisuje sie na to forum,
      wyobrażam sobie jak wyglądacie, jak jesteście ubrani kiedy oddajecie wpisy, czy
      słuchacie przy tym muzyki, czy jecie nad klawiatura, a nieraz, ostatnio nawet
      dośc często zastanawiam sie, czy WY mnie w ogóle lubicie??? Czy wpisujecie sie
      tu, dlatego, ze lubicie sie wpisywac, czy chcecie tego, tzn. macie taka
      potrzebe. Bo ja nie wytrzymałabym aby komus nie powiedziec, co mi sie ciekawego
      przytrafiło, kiedy kupowałam ciuch, albo co widziałam na ulicy, co by kogos
      zainteresowało... I tak jest własnie w tej chwili. Z natury (niestety, z może i
      stety) jest taka, iż mówie prosto w oczy to co mysle, kiedy jest to cos dobrego
      to mówie to bez chwili wahania, jak cos gorszego, najpierw sie zastanawiam, ale
      i tak powiem wszystko co wiem! Może juz to zauwazyliście, może jeszcze nie, a
      może jesteście na dobrej drodze, aby to zauważyć. No, to na tyle.Wypadłam z
      rytmu, bo miałam telefon, a chciałam dzis, teraz, duuuzo więcej napisac,
      chciałam napisać wszystko co sobie zaplanowałam, ale moze lepiej nie...
      Za wszelkie błędy ort. i int. przepraszam, jestem zmeczona, a rece mi sie
      ledwie ruszaja po tej klawiaturze, placza mi sie! Jutro ide odebrac głosniki,
      które zamówiłam, ciekawe jak one wygladaja... Nie napisałam Kasia kupiła dla
      Radka: kupiła mu świetny i dość duży (dla mnie np. ogromny) zegarek na reke
      Timexa, a pod spodem wygrawerowana dedykacja: 31.07.2003r. i podpis "żona" :0
      Az sie Radek kochany wzruszył... Ciekawy czy sie ucieszy na mój prezent!?
      Pytanie do Vidma: ucieszyłbys sie jakbym Ci kupiła głosniki do komputera?
      Jakbys był programista i miał "fioła" na punkcie komputera oraz " Władcy
      pierścieni"? Yo nie są zwykłe głosniki, tak sa 2 głośniki i jeszcze cos tam
      jednego, nie wiem co, chłopaczek mi tłumaczył to wszystko "komputerowym"
      językiem, zapytał na koniec czy rozumiem, a ja mu odpowiedziała, ze nie
      rozumiem, i ze nie potrzebnie sie tak wysilał, bo mnie i tak to wszystko nie
      bardzio interesuje, bo chce tylko kupic głośniki. Ok, na tym koncze.
      Pozdrawiam/oliwka
      • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 31.07.03, 22:49
        a ja wlasnie lubie takie bezposrednie listy-wpisy. jak ja
        bym nie polubila Was (pomimo, ze osobiscie Was nie
        poznalam) to nie "siedzialabym" tutaj z Wami. Bardzo
        lubie zagladac tutaj i czytac co sie komu wydarzylo. ja w
        sumie nie zawsze pisalam o wszystkim, bo tak jak Ty
        Oliwko mam chwilowo watpliwosci i sie zastanawiam czy
        pisac czy nie pisac??? ale teraz juz wiem na pewno, ze
        moge pisac co tylko dusza zapragnie...hmmmm czy aby
        wszystko ;) Jakos bedziecie musieli nas chlopaki
        scierpiec gdy my dziewczyny bedziemy pisaly o zakupach
        :):):) bo my kobiety lubimy zakupy i na pewno panowie juz
        nie raz mieli okazje sie o tym przekonac :o) wrocilam
        wlasnie ze spacerku, poszlam z kolezanka (tez Polka) na
        popularna tutaj ulice sklepow, no i wszedzie ogromne
        przeceny na letnie. A ile turystow!!! A jak
        goraco!!!!!!!! No nic, musze zabrac sie znowu do roboty.
        Milych snow Wam zycze!
        • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 23:02
          Witaj Żabko
          My,chłopaki,wiemy że lubicie chodzić po sklepikach (nawet bez pieniążków).
          To zapewne jest Wasza maleńka wada,ale i tak Was kochamy.
          Zresztą my też mamy wady,i to pewnie dużo większe...
          Np łowienie ryb...Chociaż ja zastrzegam się że to nie jest moje hobby.
          Jak można siedzieć bezczynnie nad wodą kilka godzin i nic nie złowić,a potem
          opowiadać znajomym,że się złowiło "taaaaaaaką rybę"...do tego "oblizywać"
          robaka przed każdym zarzuceniem wędki.To nie dla mnie...Pozdrówka.
      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 22:49
        Witaj późnym wieczorkiem Oliwko...
        Powiem Ci szczerze, że bardzo zazdroszczę Radkowi...To jest wspaniałe mieć
        taką żonę, a jeszcze wspanialsze taką szwagierkę. Wcale mu się nie dziwię, że
        się wzruszył...
        Sam na pewno jest świetnym facetem i z całą pewnością zasłużył sobie na to.
        Złóż mu także ode mnie życzenia.
        Oliwko z tymi głośnikami to dobry pomysł. To są dwie kolumny i soobufer (chyba
        tak to się pisze??).Ten trzeci głośnik podkreśla linię basu, podobnie jest w
        kinie domowym.... Jestem kompletnym laikiem w tej materii, ale kiedyś tak mi
        to tłumaczono.
        A jak kupiłabyś mi takie głośniki, to jeszcze bardziej cieszyłbym się niż
        Kubuś Puchatek, gdy znalazł swoje małe, „co nie, co”. :)
        Tak, więc śpij smacznie Oliwko, i wiedz, że ja bardzo Cię lubię...A z tym
        mówieniem prawdy w oczy to czasami „polityczniej” jest ją
        przemilczeć...Dobranocka.

• maatti Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 01.08.03, 00:12
          Dobry wieczór! Już piątek, ja właśnie zasiadłem i
          przeczytałem wasze listy... Ja najczęściej wchodzę tu jak
          mam trochę czasu, nie piszę dyplomu (chociaż ostatnio się
          lenię) albo przed snem, albo rano przed śniadaniem.
          Mówisz oliwko: prawda w oczy, ja się z tym zgadzam, bo
          nawet jeśli mi ktoś powie cos w oczy to jeśli to bedzie
          przykre ale PRAWDZIWE to dobrze, nie chciałbym usłyszeć
          czegoś za plecami. Wiem że to radykalne, ja jestem
          radykalny, czasem uparty, ale mam poczucie humoru i umiem
          śmiać się z siebie co kiedyś wydawało mi się niemożliwe.
          W zasadzie nie wiem co jeszcze mogę napisać, chyba
          skończę bo powiecie, że pamiętnik piszę...

Pozdrawiam
          • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 01.08.03, 07:28
            Dzien dobry! Kolejny dzien za nami a kolejny dzien przed Wami. Jutro robimy
            sobie wycieczke do Richmond, tam jest lotnisko miedzynarodowe i osiedle gdzie
            mieszka najwiecej Chinczykow. Zreszta nazwa "rich" to "bogaty" a oni lubia
            symbole bogactwa. Nie, nikt do nas nie przyjezdza (a szkoda), podejrzewam, ze
            koszty, zwlaszcza letnia pora moga odstraszyc potencjalnego goscia, ale
            jedziemy tam bo mamy do zalatwienia kilka spraw a przy okazji poogladamy sobie
            samoloty ladujace i startujace. Mozna bardzo blisko dotrzec do lotniska,
            praktycznie mozna stac tuz na koncu lub na poczatku pasa (w zaleznosci od
            pogody) i ogladac samoloty przelatujace na wysokosci zaledwie 50 metrow!
            Wyobrazcie sobie przelatujacego akurat Boeing-Jumbo tuz nad glowa! Jedyny
            problem to ten huk! Ale mozna i z tym sobie poradzic bo albo sie siedzi w
            samochodzie, albo na trawie i mocno zatyka uszy ;) No nic. Na razie koncze.
            Papa!
            • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 12:18
              Z ta prawda prosto w oczy to moze troszeczkę przesadziłam. Staram sie mówić
              cała prawde osobie, do której coś mam, a nie potem uzupełniac reszte u innej
              osoby... Poszłam na miasto z dzieckiem mojego brata, i troche sie zmęczyłam.
              Bartek ciągle mnie trzymał za ręke, wieszał sie na mnie, platał mi sie pod
              nogami ale jakos doszłam do domu... Chociaz końcówke drogi trzymałam go na
              rekach, ponieważ usiadł na chodniku i nie chciał juz z niego wstac :) Kochane
              dziecko, nieraz mam go dosyć, a nieraz usciskałabym go do utraty tchu!
              Żabko, świetna wycieczka przed Wami :)
              Hm, Vidmo - Radek faktycznie ma szczeście! Bardzo dużo osób, które przebywaja z
              Nimi (Kasia i Radek) przez jakis czas, stwierdzaja jednogłosnie, iz ich
              malżeństwo jest identycznie, jak związek serilowej pary "Kasia i Tomek". Radek
              ma charakter Tomka, a Kasia charakter Kasi, nawet JA zauwazyłam podobieństwo!
              Vidmo, masz racje, ten trzeci głosnik, czy co to jest to własnie to co
              napisałes ;) O.K ide zrobic cos do jedzenia dla malucha, bo stoi nade mną i
              krzyczy cos do mnie! Jakieś "Go, go, better go" kto go tego nauczył? czyżbym
              ja? albo moja siostra!!!
              Pozdrawiam/oliwka
              • Gość: onka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: 213.77.9.* 01.08.03, 13:17
                Wpadlam po uszy czytajac Wasze posty, od dwoch godzin nie robie nic innego:)
                Wyrzuca mnie przez was z pracy:)))) Ale tak powaznie, to rewelacja. I
                strasznie, oliwko, podoba mi sie Twoja metoda mowienia szczerej prawdy, ja tez
                sie do niej stosuje:)
                Pozdrowienia ze slonecznego i jakze upalnego dzisiaj Gdanska

• Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 13:22
                  Onka - dzieki Tobie mam promienny usmiech w tej chwili na twarzy :D Czytaj
                  dalej, nie przeszkadzam. A jak bedą Cie chciali wywalić z pracy, to tez daj
                  szefowi poczytać - żartuje ;) Pozdrawiam/oliwka
                  • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 02.08.03, 06:54
                    Jestem po prostu padnieta!!! Gdybym wiedziala jak sie zakonczy nasza dzisiejsza
                    wycieczka to chyba bysmy zmienili plany! Wyobrazcie sobie, ze ruszylismy w
                    droge powrotna o 14:30. Wiecie o ktorej bylismy w domu??????? o 19:30! A
                    pokonalismy zaledwie trase 45 km! 5 godzin!! O zgrozo! Nasza predkosc byla
                    oszalamiajaco-zawrotna, czyli jakies 9 km na godzine! Niezle co nie?? A
                    najgorsze to to, ze do tego mielismy upal!!!!! Ale co tam! Juz jestesmy w domku
                    i zajadamy sie lodami i arbuzami :) Ciekawa kombinacja.
                    Oliwko , a ile Bartek ma lat?
                    Pozdrawiam bardzo serdecznie!
                • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 02.08.03, 06:55
                  Witaj Onka! I ja sie ciesze, ze spodobaly sie Tobie nasze wpisy! Pozdrawiam!
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 02.08.03, 08:45
      Dzien dobry! My wlasnie idziemy spac. Dzisiaj kupilismy gazete "Tina" w ktorej
      byl CD Janusza Laskowskiego z jego piosenkami, no i byla tam miedzy innymi
      piosenka "Kolorowe Jarmarki". Nawet nie myslalam, ze Mateusz bedzie tak przy
      tej piosence swietnie bawil! Alesmy sobie potanczyli! To byl wieczor! Tyle, ze
      przez to poszedl pozniej spac, ale w koncu raz na jaki czas nie zaszkodzi , co
      nie? No to dobranoc!
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 02.08.03, 09:40
        Żabko - Bartek ma 4 lata. U mnie piekna pogoda, wczoraj miałam bardzo zły
        nastrój, przeprowadziłam z kims bardzo trudna rozmowe, ale dzis jest juz bardzo
        fajnie :) Nawet sie usmiecham, o czym wczoraj nie było nawet mowy!!!
        Aha, dałam juz głosniki dla Radka, Kasia sie cieszyła nawet bardziej niz On
        sam, ale bardzo bardzo im sie podobały. Bo te głosniki (!) są bardzo cieniutkie
        i jeszcze na metalowych podstawkach, w rodzaju tych cienkich monitorów ;) O.K,
        chyba musze pomóc siostrze w przygotowaniach, pojade zaraz do Niej!
        Pozdrawiam/oliwka
        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 02.08.03, 15:00
          Hm, dziwne, Vidmo nie wpisuje się już 2 dzień ... czyżby coś mu się stało? Mam
          nadzieje, że wszystko w porządku! Umyłam sobie włosy, cała się umyłam :) ale
          nie bardzo wiem, co mam na siebie włożyć... To będą urodziny na wsi, nad
          stawem, przy ognisku, to może jakiś sportowy strój, ale to w końcu trzydzieste
          urodziny!!! Więc chyba powinnam założyć jakiś elegancki strój? Nie, jednak
          wskoczę w czarne dresy, biodrówki na sznureczek, proste i do tego bawełniana
          bluzka z długim rękawami :) O właśnie tak się ubiorę. A co z włosami!!! Żabka
          jeszcze śpi pewnie wiec mi nie doradzi!!! Musze się zdać na siebie samą!
          Pozdrawiam/oliwka
          • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.03, 15:59
            Witajcie
            Jestem,jestem tylko mam dużo pracy.Właśnie wróciłem,ale mam wolny poniedzialek.
            Dzięki Oliwko,chociaż Ty się martwisz o mnie...
            Wiecie co bym chciał,aby wydarzyło się dzisiejszego wieczoru?
            Chciałbym...hmmm...aby spadł rzęsisty deszcz i przeszła wielka burza z
            piorunami.
            Potem wyszedłbym sobie na dwór i pooddychał takim świeżutkim powietrzem...
            Fajne co? No... dla tego co nie boi się burzy,a ja nie boję się.
            • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 03.08.03, 08:41
              Hej ! Witaj Vidmo! Mnie sie tez marzy letni deszcz! A wlasciwie to taka
              porzadna ulewa. Wlasnie pobijamy rekordy suszy. Jest calkowity zakaz palenia
              ognisk. Jest GORACO. Oliwko jak po urodzinach? Moje urodziny za jakies niecale
              2 miesiace i bedzie to okragla rocznica ;) No to pa! Milego dnia zycze :)
              • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.03, 09:06
                Witaj Żabko
                W Gdańsku wczoraj trochę popadało, może lepiej że tylko trochę...bo żniwa.
                Niech nasi zapracowani rolnicy zbiorą spokojnie plony swojej pracy.
                Potem niech pada.
                Żabko może na jakiejś kanadyjskiej stronce założymy forum polonijne
                pt. „Siedlce i Gdańsk pozdrawiają Vankouver”, co?
                Oliwko co o tym myślisz?
                Ja w prawdzie nie znam angielskiego, ale w Kanadzie mieszka dużo Polaków i ....
                Pozdrówka dla całej Twojej rodzinki...
                • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 03.08.03, 15:35
                  Witajcie!!!
                  Świetnie było na urodzinach. Potańcvzylkismy, odrobinke pojadłam, popilismy ;)
                  a potem, późnym wieczorem przyszli do nas dwaj murzyni :) Wtedy też było
                  wesoło ... A dzis jestem zmeczona, bo spałam na podłodze przykryta kocem,
                  zreszta wiekszośc gości tak spało, ale takie imprezy wspomina sie najlepiej...
                  Co do forum "Siedlce i Gdańsk pozdrawiaja Vancouver" jestem ZA a nawet
                  przeciw ;) No własnie, jescze "musze" iśc do kościoła, ale to dopiero o 20:00.
                  A wiecie co? Głośniki musze zanieś do reklamacji!!! Ale sie wqurzyłam, jeden
                  jest zepsuty, cos w środku lata, i przez to źle słychac. Jutro sobie pogadam z
                  dyrektorem, kiedys kupiłam u nich zepsuty mikrofon... Obiecałam sobie, że juz
                  nigdy nic tam nie kupię, ale w żadnym innym sklepie nie było głosników na
                  sobote, byłyby dopiero po niedzieli, a w tamtym akurat były... zostały bo nikt
                  u nich nie kupuje! O.K. i tym kończe, musze iść myju myju. Pa pa pa/oliwka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka