Dodaj do ulubionych

SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))))))))

• Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.03, 22:32
      No tak i niedzielka minęła.Troszkę popadało i pora spać.
      Burzy nie było...szkoda.
      dobranocka.
      • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: 142.179.22.* 04.08.03, 08:41
        A ja mam jutro wolne ;) I dlatego posiedze sobie dzisiaj dluzej :))))
        • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.03, 09:46
          Witaj Żabko
          ...a ja mam dziś wolne,dlatego już siedzę.
          Ha,Oliwka wczoraj faktycznie była zmęczona imprezą.Raz tylko dała radę się
          wpisać.To wszystko wychodzi spanie na podłodze,a może wcale nie spanie...;)
          No ale dziś to napewno nam napisze,że ho,ho.
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 11:33
            Byłam zmeczona po imprezie, to prawda. Dzię jest juz nieco lepiej, choc ten
            upał mnie juz powoli dobija. Podobnie jak Vidmo - marzy mi sie deszcze, ale bez
            piorunów! Zajre na forum siedleckie, choc jak nie ma kolca to troche ciszej tam
            niz zwykle, ale nie narzekam!
            Jak widzicie, nie napisałam zbyt wiele, bo wczoraj była niedziela, a w
            niedziele zwykle jest ponuro, chcoiaz wczoraj sprzatałam z siostra po zabawie,
            to troche czasu zajeło, potem wróciłam do odmu, połozyłam sie, poszłam do
            kościoła, i jak zwykle (przepraszam) nudna niedziela mineła...
            Pozdrawiam/oliwka, zaraz wpadne, może Vidmo nie ma co robic i popisze ze mna
            troche...
            • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.03, 19:32
              Oliwko ja wiem jak takie imprezki męczą.Odpocznij więc i dzisiaj również
              troszkę.
              Ja musiałem załatwić pewną sprawę, zmieniłem operatora sieci kom.Po raz
              kolejny stwierdzam, że Era to dziadowstwo.Zarozumialcy pełni pychy dupki.
              Oliwko,może wieczorkiem wpadniesz i powiesz coś miłego,jak zwykle zresztą...
              • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 20:25
                No tak - ja mam telefon w erze, i faktycznie czasem mam ich dosyc. Dzis na noc
                jade do mojego brata, musze popilnowac jego synka :) Wywołałam klisze ze
                zdjeciami - musze przyznac, że niestety nie jestem fotogeniczna, jak dobrze
                wyjdzie moja twarz to cos innego nie tak, jak to cos innego wyjdzie wspaniale
                to ja musiałam akurat walnąc jakos dziwaczna mine ;( Ale ja jestem nie
                szczęśliwa :) O.K. dosyc tego rozżalania sie nad soba. Polki sa najpiekniejsze,
                i te mieszkajacy w Polsce i w Ameryce!!! Jak ktos ma inne zdanie, to nie ma
                racji. Dobra, jade... Jutro zajrze, bo dzis juz nie będe miała dostepu do
                kopmutera! Pozdrawiam Cie Vidmo!
                • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.03, 22:11
                  W zasadzie to masz rację w jednym szczegól,tylko.Mianowicie jeżeli chodzi o
                  Polki.Zgadzam się absolutnie-są najpiękniejsze.
                  Jeżeli chodzi o zdjęcia,to co źle wyszło?
                  Jeżeli oglądasz sama siebie na zdjęciu,to w zasadzie jest jedyny moment w
                  życiu gdy kobieta jest samokrytyczna wobec siebie.Ja wierzę że wyszłaś
                  wspaniale.Poza tym baw się dobrze z tym młodym mężczyzną, jak byłby starszy,to
                  nie napisałbym tak.Pozdr....
                  • Gość: synoptyk Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 01:09
                    Ale ty masz Oliwko masę cierpliwości, wytrzymujesz z malcem cały wieczór?
                    Co do urody Polek to generalnie racja, chociaż dużo zależy od dbałosci o
                    siebie, a zwłaszcza od wyglądu twarzy. Mam na myśli uśmiech, którego niektórym
                    dziewczyno brak, radość w oczach i nie obnoszenie się ze swoimi kompleksami.
                    Ale ogólnie większość dziewczyn w Polsce może się podobać. A za granicą? Też
                    widuje się niezłe dziewczyny.
                    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 15:54
                      Cóż... z tym malcem to róznie bywa. Wczoraj akurat był bardzo grzeczny, ładnie
                      sie bawił a ja ogladałałm folm na TVN z Mel Gibson'em "Tequila Sunrise" A teraz
                      odpoczywam sobie po obiadku ;) Napisze potem troche więcej, bo teraz mam
                      gościa. Pozdrawiam/oliwka
                      • razowiec Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 05.08.03, 20:58
                        Też oglądałem i nie żałuję.
                        Masz gościa? Myślę, że po tej wizycie będziesz w dobrym humorze.
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 05.08.03, 21:51
      Oliwko, dostalam kartke znad Jeziora Bialego!!! Dziekuje
      Ci bardzo. Och.......jak ja bym sobie poleciala do Polski!
      Wczoraj spotkalismy znajomych, ktorzy wrocili z wakacji w
      Polsce. Zesmy sobie powspominali...
    • Gość: To ja Matti Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: 62.233.169.* 05.08.03, 22:06
      DOBRANOC...
      • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 05.08.03, 23:28
        Hej Maati! Milych snow!
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 05.08.03, 23:30
          oooooooooooooops. sorry MATTI! Znowu ten sam blad
          popelnilam....
        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 16:50
          Cześć!
          Jestem po obiadku, pychotka :) Co u Was słychac, juz zaczelismy 800 :) Co
          planujemy na 1000? Spotkamy sie wszyscy w necie i zaczniemy balowac :) Pogoda w
          Siedlcach w porzadku, chociac przed chwilka troche pokropiło, ale przyda sie...
          Wybieram sie nad morze na kilka dni, a raczej do Szczecinka i do Bornego S.,
          mam tam rodzine. Słuchajcie, tak sie najadłam, że musze odpoczac. Naprawde
          dawno, dawno tyle nie zjadłam, jejku - musze sie ograniczyc :) W piatek jade na
          weekend do moich dziadków, odwiedze Okuninke (jezioro Białe), poopalam sie,
          popływam - własnie, mój raj - woda :) Jestem spod znaku RYBY i faktycznie czuje
          sie w wodzie jak ryba (złota rybka :)), Vidmo - dobrze wtedy trafiłeś ;) Kilka
          dni temu dowiedziałam się, że moja cioteczna siostra jest w ciązy. Świetna
          sprawa, taki maluszek w domu, który lezy, nie otwiera buzi, no chybaze czasem
          popłacze, i sie usmiecha do swojej kochanej mamusi - to tylko marzenia...
          Dzieci zwykle bywaja inne - trzeba je przewijac, karmic, wstawac w nocy,
          nigdzie nie mozna wyjść - bo sie ma potomstwo, i czas zabaw sie skończył...
          Fuu - tragedia (rozumuje jak facet, ale nie szkodzi....) pewnie gdyby to moje
          dziecko było w drodze, byłabym w 7-mym niebie. O.K. koniec na razie, wpadne
          potem.
          Pozdrawiam/oliwka
          • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.03, 18:03
            Witajcie
            To minął już 800 post, tego sobie odpuściłem ale zapoluję na 1000!
            Oliwko przestraszyłem się że nie lubisz dzieci, ale na szczęście to nie prawda.
            Połowę postu poświęciłaś wychowywaniu niemowlaczka, więc jest wszystko w
            porządku.
            Wprawdzie piszesz że to tragedia, ale kobieta się zmienia gdy ma zostać mamą.
            W Gdąńsku ciepło urlopowicze mają raj, aczkolwiek chyba zamknięto plaże z
            jakiegoś powodu (zanieczyszczenie?)
            Acha i jeszcze jedno nie jedz tyle, a przynajmniej nie leż na łóżku po takim
            posiłu.
            Utyjesz i co będzie? Ten sławny strój stanie się „przymały”...będzie dramat
            ogólno-siedlecki.
            Pozdrówka.hehehe, uśmiechnij się Aniu...

• Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 18:31
              Mój drogi Vidmo- ja zawsze jestem usmiechnieta jak czytam Twoje posty ;) Troche
              faktycznie zjadłam, ale to tylko dzis, bo nie bardzo miałam czas na
              sniadanie.... musiałam zrobic dla Bartka kaszke :) Potem usnał a ja obejrzałam
              sobie film na DVD - "Zakazany Owoc" :)
              Ania-Oliwka
      • Gość: To ja oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 22:20
        DOBRANOC... :)
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 19:54
      Witam i o zdrowie pytam!!! Dzis sa urodziny mojej mamy (49) za rok połowa
      wieku :| Lece do NIEJ, pozdrawiam/oliwka
      • razowiec Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 07.08.03, 20:09
        No to ucałuj mamę od nas! Może być dumna, ze ma taką córkę.
        • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.03, 21:12
          ... tak,tak zrób to Oliwko.My też dołączamy się do życzeń.
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 21:14
      witam
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 21:16
        Dzikuje Wam!!! Hm, troche zjadłam tego pysznego ciasta mamuni... A co tak w
        ogóle u Was słychac???
        • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.03, 06:07
          Oj Oliwko,co słychać...Praca,praca do znudzenia.Nie mam czasu pisać.Wszędzie
          tłok,pełno ludzi.z utęsknieniem czekam na zakończenie wakacji.
          To stwierdzenie nie przysporzy mi przyjaciół wśród uczniów,dlatego mówię je
          bardzo cicho.POzdrawiam wszystkich...
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 08.08.03, 09:51
            No tak, koniec wakacji -Vidmo- nie mów tego publicznie :)... Ja dzis wyjezdzam
            na weekend, wróce w niedziele. Dziś miałam straszny sen: Pewna banda, która
            mieszka na moim osiedlu, chodziła i szukała kotów (zwierząt). Kiedy juz
            jakiegos znaleźli, podcinali mu gardło, prawie odcinali głowe i kładli na
            ulicy, uspokoili się, jak w końcu zrobili z tych kotów cała ulice Sokołowska :(
            Obudziłam sie o 02:34 i już nie mogłam zasnać. A najgorsze jest to, że miałam
            otwarte okno w nocy, i kiedy tylko sie obudziłam to jakis malutki kotek zaczą
            miauczeć pod oknem!
            To na tyle... Pozdrawiam Was/oliwka

PS Postaram sie jeszcze wpaść przed wyjazdem!
            • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 09.08.03, 10:33
              Witam Wszystkich! Oliwko baw sie dobrze! Vidmo czy byles na Jarmarku
              Dominikanskim? Ide wlasnie spac. Milego dnia kazdemu zycze i do nastepnego
              posta! Buziaki!
              • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.03, 16:17
                Witajcie.
                Oliwko pewnie już Cię nie ma w Siedlcach,ale życzę Ci miłego pobytu...
                Nie Żabko,ja nie byłem na Jarmarku Dominikańskim.jest tam zwykle dużo ludzi,a
                ten sam towar co w sklepach.Dziś chyba już się kończy.
                Pogoda w Gdańsku wprawdzie "zakupowa",ja odpoczywam w zaciszu swojego
                mieszkania.Czuję przemęczenie pracą...Pozdrówka.
                • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 21:34
                  I przyjechałam! Witam! Musze sie za Was wziać!!! Od mojego wyjazdu tylko 2
                  wpisy? Przyznam, że lubie duzo czytac... :) Byłam nad jeziorem, opalałam sie
                  maleńko (złe dni), ale spedziłam troche czasu z dziadkami, z ciotecznym
                  rodzeństwem... I tak szybko minał czas.
                  Słuchajcie, wyobraźcie sobie sytuacje... Jest godzina 21:20, ciemno na dworze,
                  wchodze do mojej klatki, szukam w torebce kluczy, duża torba z ciuchami leży
                  koło mnie, a ja tak grzebie w tej torebce, ale ok, znalazłam klucze. Chce
                  otworzyc drzwi, ale cos sie nie da, wyjmuje i wkładam klucz, i tak 3 razy az w
                  końcu sie udało... Jestem w domu, światło zapaliłam, rozgladam sie, czy nikogo
                  w "chacie" nie ma :) jestem cała napieta, rozglądam sie a tu choler** telefon
                  zadzwonił!!! Mam taki nie mądry sygnał w stacjonarnym, że zawału można dostać!
                  Och, usiadłam pochodziłam po mieszkaniu, pozaglądałam za zasłonami - nikogo nie
                  było. Czyli mogłam sobie spokojnie usiasc przed komputerem i popisac :) No -
                  ale nie martwcie sie, ja tak zawsze sprawdzam kazdy kąt :) mam to po babci...
                  O.K. wykapie sie po podróży i może jakis program obejrze w TV, bo był weekend
                  bez telewizora ;)
                  Pozdrawiam Was/oliwka
                  • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 07:54
                    Nie oglądałam TV, robiłam co innego, połozyłam sie spac przed 04:00 i wstałam
                    jakieś 30 min temu, niezła jestem, prawda? Ale wcale mi się nie chce spac...
                    dziwne. O.K. ide zjeść śniadanie. Pozdrawiam
                    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 11.08.03, 08:10
                      Witaj Oliwko! Witaj Vidmo! I witam wszystkich czytajacych! Faktycznie, krotko
                      spalas Oliwko. My wlasnie kladziemy sie spac. Dzisiaj pojechalismy do parku w
                      ktorym jezdzi ciuchcia z wagonami dla dzieci, zaraz obok byl fantastyczny plac
                      zabaw! Przerozne slizgawki, bujawki, pojazdy, karuzele, etc. Rozne fontanny i
                      tunele wodne. Tyle roznosci w jednym miejscu to jeszcze nie widzialam!
                      Doslownie raj dla kilkulatkow! Wszystko za darmo. Nie ma zadnych oplat za
                      wstep. Parking za darmo. No naprawde swietna sprawa. Ostatnio po prostu siedze
                      i wyszukuje na internecie rozne atrakcje dla dzieci w naszych okolicach. A jest
                      co wybierac :) No nic, na dzis musze konczyc. Jestem padnieta ;) Jutro z pracy
                      zajrze. Pa pa!
                  • Gość: f Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: 217.153.221.* 01.05.05, 09:58
                    ------------------------
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 11.08.03, 17:09
      Witam Was! U mnie wlasnie zaczyna sie dzien :) Jestem
      juz w pracy. Nareszcie pada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 20:41
        Witam Was!!!
        Żabo - raj dla dzieciaków! W Polsce mało jest, ba - chyba wcale nie ma tylu
        atrakcji za DARMO !? Jem kolacje, jak skończe to znów zajrze... Pozdrawiam
        PS Potem opisze Wam mój dzien :)
        • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.03, 21:46
          Hej,dziewczyny-witajcie...
          Nie tęsniłyście za mną? ;( (żartuje:))
          Taaak,kobietki umieją się same sobą zająć...Chłop musi albo drzewo rąbać,albo
          iść na ryby...
          A ja miałem dziś wolny dzień i kręgosłup mnie boli od... fotela.Nie robiłem
          nic,a jak...wakacje.Niech moje "spracowane" barki też o tym wiedzą.
          Za oknem ciemno, wieczór znacznie chłodniejszy.I dobrze,zdecydowanie jestem
          mieszkańcem północy.
          Oliwko jak czytałem Twojego posta,to myślałem że,heh...okradli Cię.Tak nasze
          babcie były znacznie przezorniejsze od nas.Moja,pamiętam-jak była burza
          (uwielbiam i nie doczekałem sie tego lata),to kropiła mieszkanie wodą święconą.
          My to chyba pokropilibyśmy nasze mieszkanie plikami z komputera.Pozdrówka,
          miłych wirtualnych snów,a Żabce...chyba poranka,co?Nigdy nie wiem jak to jest
          w Kanadzie....
          • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 12.08.03, 07:54
            Pewno Wy teraz albo zaraz wstajecie, a ja znowu na przekor...ide spac :)
            Ciesze sie, zes sie odezwal Vidmo a tak mowiac szczerze to myslalam, ze o mnie
            to juz calkowicie zapomniales ;) ale jednak nie! co mnie bardzo cieszy :P
            Tutaj tez poranki i wieczory chlodniejsze i.....krotsze! O rety! I znow
            zblizamy sie ku jesieni. Ale to tez piekna pora roku. Wszystkie cieple kolory
            zolci, czerwieni, brazu dookola!
            A co to? Moj Mateusz jeszcze nie spi! A to Ci maly czort ;) Lezy w lozku i
            spiewa na cale gardlo! Lezy na dodatek na brzuchu i macha noga. Hmmmm...dzieci
            maja jednak niewyczerpana energie :) I moga praktycznie wszystko! No nic. Ide
            spac! Pa! Do jutra !
            • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 09:36
              Witam Was!!! Vidmo - jasne, że tęskniłam :)
              Żabko, dzieci maja mnóstwo energi - jak patrza nieraz na Bartka to mnie
              przeraża... Nikt mnie nie okradł i całe szczęście :) W Siedlcach jest wspaniała
              pogoda, wybieram sie z małym na spacer do parku. Musze zrobić dla Bartka kaszke
              bo stoi nade mna i ... niestety krzyczy - zwlekam z tym juz od 38 min. O.K.
              pozdrawiam Was!!!
              • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 12.08.03, 17:43
                oj tak..............dzieci nie popuszcza, a zwlaszcza jak
                sa glodne, wiem cos o tym ;)
                • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 22:29
                  No no, zmeczona jestem... Vidmo - przyrosłes do tego fotela,ze nic nie
                  piszesz??? Kurcze, obciełam sobie grzywke, tak ze mam przedziałek na boku, a
                  grzywka jest na prawej połowie czoła - rozumiecie? :) No własnie - i troche mi
                  w niej nie wygodnie... Ale tak to jest, jak sie samemu obcina włosy! Nie radze
                  Wam tego robic, lepiej wydac te 30 zł. na fryzjera, a nie chodzic i straszyc
                  ludzi :) "A teraz nos noś długie włosy i noś jak myyyyy" A wiecie co? Ja Wam
                  opisze moje włosy, bo sa wyjątkowe ładnie. Mam brązowe włosy, długie, do
                  piersi - tzn. tak jakbym miała piersi z tyłu, to by były za piersi :) Ok,
                  odrobinke sie kreco, ale tylko pojedyncze pasma! I są geste. Właśnie sie
                  zareklamowałam :) Reszte opisze kiedy indziej, jak będę miała wenę! Ja mam
                  teraz dobry humor, iiiiiiiii.... nie wiem co pisac, bo ciagle sie smieje.

Pozdrawiam :))))))))))))))))))))))))))
                  • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 16:37
                    O Boże - przepraszam, byłam jakaś nieśwaidoma tego co pisze, jak pisałam
                    poprzedniego posta ... Faktycznie pamietam, ze sie ciągle smiałam, i
                    wypisywałam jakies głupoty na temat moich ...włosów...?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!! O
                    Boniu, ale mam faktycznie takie jak opisałam... Ok, wpadne później/pozdrawiam

PS Wystraszyliście sie mnie, że nic nie piszecie???
                    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 13.08.03, 22:38
                      Hello Oliwka! Ja sie nie wystraszylam ;) co chcialam sie
                      wlogowac na Forum to ciagle bylo , ze serwer jest zajety
                      i tak w kolko....alez u nas jest goraco!!
                      CO do wlosow, ja jestem wlasnie na etapie zapuszczania.
                      Nawet mi to dobrze idzie :) tyle, ze ja nie mam grzywki,
                      juz chyba tak sie moje czolo przyzwyczailo (he he he) ,
                      ze no nie moge. Zawsze mialam dlugie, potem scielam do
                      ramion, a potem jakas krotka fryzurka i znowu mnie wzielo
                      na dluuuuuuuugie wlosy.
                      Vidmo, a co u Ciebie slychac? Ty chyba naprawde za duzo
                      czasu w tej pracy spedzasz. To nie dobrze. Odezwij sie!
                      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.03, 23:12
                        Witajcie dziewczyny...
                        Mój apel o to żebyście sie choc troszkę martwiły o mnie odniósł skutek,heheehe.
                        Wczoraj zacząłem pracę o 8, skończyłem o 20 i już o północy wyjechałem do
                        Wawy.Wróciłem o 18 i idę spac.
                        Na temat długich włosów,to nie wiele wiem.Powiem Wam za to o długiej brodzie.
                        Pewien wschodni mędrzec nosił baaaaaardzo długą brodę.Był ptzy tym także
                        bardzo wymagający wobec swoich uczniów.Ci z kolei kombinowali jak sie za to na
                        nim zemścić...
                        i wymyślili.Zadali mu pytanie,czy jak zasypia to trzyma tą swoją strasznie
                        długa brodę na kołdrze, czy pod kołdrą?I wiecie co?Ten czcigodny nauczyciel
                        stracił na kilka dni spokój uczciewgo zasypiania,bo nie zasypiał jak broda był
                        na kołdrze.Nie zasypiał także jak była pod kołdrą.On poprostu nie wiedzał do
                        tej pory jak zasypiał...Zgolił tan pięknie urzymany dziewiąty cud świata ijest
                        tylko osiem.
                        Uważajcie na swoje niewątpliwie piękne włosy.Dooooobranoc!! :))))
                        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 13:36
                          Jestem, dziś ujzałam dobre strony mojej"pół grzywki", bo ona jest tylko na pół
                          czoła, zaczyna mi sie powolutku podobac... Wiecie co? Ja chciałam sciąć w tym
                          roku włosy, ale wszycy mi odradzali, nawet miałam zamówiona wizyte u dwóch
                          fryzjerów, odwołałam... Zaczełam przeglądac wszystkie pisemka kobiece, i tam
                          każda dziewcyna miała długie włosy.
                          Pogoda w Siedlcach przesliczna!!! Nie ma żadnej chmurki (żeby nie zapeszyć!). A
                          ja musze sie spakowac, czego nie cierpie, zawsze biore mnóstwo ciuchów, ale
                          chodze tylko w połowie. Biore tyle, bo nie wiem czy przypadkiem nie przyda mi
                          sie cos w nagłej sytuacji... Ale to chyba normalne? Nie. Jednak nie normalne,
                          bo moja siostra zawsze bierze 1/3 tego co ja, lecz nieraz przytrafi Jej sie cos
                          ode mnie pozyczyć :)
                          Pozdrawiam Oliwka
                          • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 14.08.03, 17:57
                            I bardzo dobrze , ze nie scielas. Sciac jest bardzo latwo
                            ale gorzej juz zapuscic. Bo to juz trwa o wiele, wiele,
                            wieeeeeeeeeeeeele dluzej. A poza tym to wydaje mi sie, ze
                            dziewczyny wygladaja chyba lepiej w dlugich
                            wlosach...hmmm...chociaz mowiac szczerze to zalezy.
                            A co do pakowania to powiem Ci , ze bylam taka sama.
                            Dopiero tutaj nauczylam sie jak "powinno" sie pakowac.
                            Zycie mnie nauczylo ;) Ale tez zawsze bralam mnostwo
                            rzeczy "w razie czego", a teraz biore tylko to co
                            najbardziej lubie nosic, bo wiem, ze i tak bede tylko w
                            tym chodzila.
                            Kolejny dzien sie u mnie rozpoczyna, sloneczko swieci,
                            jest cieplutko na zewnatrza, ale w budynku jest tak
                            sobie. A wszystko przez klimatyzacje. W budynku jest
                            jakies 20 C a na zewnatrz ponad 30C! No nic. Chyba czas
                            troche popracowac ;) Papapapapapappaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 14.08.03, 23:30
      wlasnie jem frytki.........mniam. wiem, wiem, niezdrowe
      to to, ale od czasu do czasu niezaszkodzi.
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 15.08.03, 03:03
      Wy spicie. Ciekawe co Wam sie sni? My wlasnie zjedlismy makaron z truskawkami
      na obiad. Pa pa!
      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.03, 09:41
        Witajcie
        W Gdańsku pogoda padła,jest pochmurno.Niebo wskazuje na deszcz...
        Od Łeby,aż po Krynicę Morską wszystkie kurorty zapełnione.Właścieciele zapewne
        aż zacierają ręce...taki udany sezon.
        Nie wiem w jakiej cenie są pokoje,ale wypożyczenie np. roweru kosztuje 4zł./h
        Sniła mi się dziś Oliwka w swoim sławnym stroju kompielowym :)
        hehehe...chciałbym,ale nie mogę sprowokowć tego...trudno.Ale jeszcze wiele
        nocy mam przed sobą.Pozdrówka.
        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 14:18
          Gość portalu: vidmo napisał:

> Sniła mi się dziś Oliwka w swoim sławnym stroju kompielowym :)
          > hehehe...chciałbym,ale nie mogę sprowokowć tego...trudno.Ale jeszcze wiele
          > nocy mam przed sobą.Pozdrówka.

Uuuuuuu, co ja czytam :) Az sie poczerwieniłam :) Mam nowy telefonik, i ciesze
          sie z tego powodu. Jutro o 6:00 wyjezdzam!!! Bede nad kochanym morze, zostane
          tam być może z Kasią i z Radkiem przez jakieś 2 tygodnie... No właśnie Vidmo -
          szkoda, że nie wiesz ile kosztuja domki nad bałtykiem.. Bo my chcemy wynajac
          jakis dom.
          Jejku, jak bede dzis zasypiała to pomysle o Tobie Vidmo, i na peno mi sie
          przysnisz!!! :) Postaram sie jeszcze tu zajzec, ale torby czekaja :| Nie
          nawidze tego zajecia!!!
          Żabko - skąd Ty wziełas truskawki? w Polsce juz ich dawno nie ma! Pozdrawiam
          Was goraco, bo w Siedlcach upalnie, chociaz troszeczke powiewa wiatr.
          • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.03, 16:09
            ...a czemu poczerwieniłaś się,Oliwko?Czy to coś zdrożnego?
            Jak byś napisała wcześniej to zobaczyłbym jakie ceny.Na wybrzeżu gdańskim
            raczej trudno o jakieś wolne pokoje,z tego co wiem to wszystko zajęte.
            Napisz gdzie będziesz spędzać owe dwa tygodnie?Jaki masz telefonik?
            • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 15.08.03, 19:25
              o jejku jak ja Wam zazdroszcze! obydwoje
              jestescie/bedziecie na Wybrzezu. no nic. poki co jestem
              po drugiej stronie kuli ziemskiej......
              • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 20:59
                Vidmo - nie nie, szczerze mówiąc chciałabym Ci sie śnic codziennie :) Zaszły
                pewne zmieny przez ostatnie 2 godziny, i zostaje na wybrzezu do środy :( Spedze
                te kilka dni w Szczecinku, w Bornym S. wpadne pewnie do Gdańska na herbate ;)
                Mam motorole t205, nr tez chcecie? :) No tak Vidmo - mój telefon nie dorasta do
                piet dla Twojego, wiem... :) O jeju, komplikuja sie sprawy, chciałam zostac na
                północy te dwa tygodnie, ale chyba nic z tego nie wypali... Jak cos sie zmieni,
                to Was poinformuje :) Żabko - wysle Ci pocztówke znad wybrzeża, Vidmo tam
                mieszka, to go chyba taka pocztówka nie zadowoli, Jemu wysle z Siedlec :)
                Dobra, zajze potem, żegnam sie z Wami juz teraz. Mocnoooooooooooooooo ściskam,
                pa pa pa pa pa pa, będę za Wami teskniła :)
                • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.03, 21:22
                  Miłej podróży i pobytu...
                  Jak dopadniesz gdzieś komputera,to odezwij się...paaaaaa
                • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.03, 21:24
                  Oliwko szczęśliwej podrózy i miłego pobytu.Jak dopadniesz gdzieś kompa,to
                  odezwij się.Paaaaa
                  • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 21:26
                    Ok Vidmo, powtarzasz sie :)
                  • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.03, 22:28
                    Nie,nie powtarzam,tylko dwa razy mi się kliknęło.
                    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 06:13
                      Dobrze, nie ma psrawy :) Ja zaraz w autko i brum brum. Wróce w środe :)
                      Paaaaaaaaaaaaaaaaa
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 16.08.03, 08:56
      ..............ide spaaaaaaaaac. A Wam zycze milego dnia.
    • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.03, 09:40
      Hej, Żabko gdzie jesteś? Ucieknie nam wątek, a Oliwka nam tego nie daruje...
      Powiem Ci – póki jej nie ma - że cieszę się, ponieważ kończą się wakacje.
      Może to troszkę egoistycznie z mojej strony, ale będziemy mieli już wszyscy
      obowiązki i to nie zależnie od wieku. To będzie bardziej sprawiedliwe. :))
      A tak na poważnie, to w Gdańsku w tym roku był (i jeszcze jest nadal) straszny
      tłok. Obie drogi wyjazdowe na południe (kier. Warszawa i Łódź) są w
      przebudowie. Przejazd przez Wisłę (Kiezmark) jest utrudniony, a i wylot
      trójmiejskiej obwodnicy już też jest rozgrzebany.
      Przy wzmożonym ruchu turystycznym jest to nader poważne utrudnienie.
      Pozdrawiam Ciebie i Twoją rodzinkę...
      • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 17.08.03, 09:48
        Hej Vidmo! Popieram Cie! Ja mam tez juz serdecznie dosc wakacji i turystow
        (sorry...), ale taka jest prawda. Wiesz, jedynym plusem tego, ze sa wakacje to
        nasze poranne dojazdy do centrum, bo autentycznie ruch jest mniejszy i nie ma
        korkow. A jak tylko wrzesien sie zacznie od razu zaraz na drugi dzien po
        rozpoczeciu roku szkolnego wszystko wroci do normy. W zime bywa jeszcze gorzej,
        a nie daj Boze spadnie snieg! to juz jest kleska "zywiolowa" - mowie powaznie.
        Ludzie nie potrafia tutaj jezdzic samochodami gdy spadnie 5 cm sniegu. Patrzac
        na godzine, to chyba dopero co byles, prawda? No nic. Ide jeszcze troszke
        posiedze tym razem przed TV, "strzelimy" sobie po lampce wina (Cinzano o smaku
        pomaranczy) i chyba pojdziemy spac.
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 18.08.03, 07:46
      gdzie Ty jestes Vidmo??? Pewno juz do pracy poleciales. No nic. Zajrze jutro.
      Dobranoc!
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 18.08.03, 19:02
      hmmmmmmmmm.......wyglada na to,ze bede sama z soba pisac :(
      Vidmo gdzie Ty jestes? A moze Dav? :) Ciekawa jestem co
      Oliwka wlasnie porabia? Pewno chlupie sie w morzu.
      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 22:27
        Witaj Żabko
        Ja niestety już rozpocząłem nowy tydzień pracy.Niestety,wieczorem tylko mogę
        siąść do kompa.Dzień jak co dzień...
        Oliwka chyba faktycznie zażywa kąpieli w morzu,w zachodniej części polskiego
        wybrzeża.Całe szczęście,że dzieli ją od zimnych skandynawów kilkaset
        kilometrów słonej wody.Mogliby ją porwać,ci niecni potomkowie barbarzyńskich
        wikingów,i ogrzewać się w gorących promieniach jej naturalnej
        dobroci...niewątpliwie nie bez znaczenia w tym wypadku, byłby jej sławny strój
        kąpielowy.Na całe szczęście jednak, zostali znacznie wcześniej zdeklasowani
        przez królewskich kaprów pod wodzą,o ile pamiętam,niejakiego Dickmana pod
        nomen-omen Oliwą.
        I tym przynoszącym nadzieję na szczęśliwy powrót Oliwki z nad Bałtyku-
        akcentem, możemy iść spać...bo jutro też będzie dzień jak co dzień.Pozdrówka.
    • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.03, 21:24
      Żabko Szefowa weźmie nas na dywan.Ucieknie nasze forum...Pozdrówka
    • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.03, 21:26
      Nikodo dziś nie było jescze?
      Zabko witaj,gdziekolwiek jesteś.Szefowa weźmie nas na dywan...
      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.03, 21:28
        Dziś jestem bardzo zmęczony.Dwa posty,myślałemże nie weszły.
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 20.08.03, 07:09
          Czesc Vidmo! Dzisiaj to mialam dzien. Znowu bylam tlumaczem na badaniach w
          szpitalu. Badanie trwalo od 8 do prawie 12:30!!! Ponad 4 godziny. Potem kolejny
          lekarz na 14:50, a potem jeszcze trzeba bylo jakies zakupy do domu zrobic i tak
          dzien zlecial. A tak poza tym to nic nowego. Upaly doskwieraja, lasy sie pala
          (na szczescie dla nas dzieli nas duuuuuza odleglosc). Oliwka juz pewno pieknie
          opalona, wypoczeta. Poczekamy na jej relacje :) Dzisiaj snilo mi sie, ze bylam
          w Gdansku.....ech...chyba czas pomyslec o jakiejs wizycie :):):)
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: 64.180.195.* 21.08.03, 06:34
      Heloooooooooooooooooonko! To ja :)
      Czy jest tu ktos?
      No to pa pa ;)
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 21.08.03, 17:36
      grrrrrrrrrrrr....jak mnie dzisiaj baba wkurzyla! w ogole
      nie zatrzymala sie na STOP-ie! a co gorsze to tak jakby w
      ogole nie wiedziala, ze przejechala znak
      STOP-u!!!!!!@$#&!@$#!!!
      No. Teraz moge zaczac. Witam wszystkich! Kolejny dzien
      sie zaczal. Pieknie sloneczko swieci. Kolejny piekny
      dzien przed nami. Mowiac szczerze to chcialabym DESZCZ!
      Przyniosloby to troche ulgi. Duzo pozarow w tej naszej
      prowincji. Ludzie sa ewakuowani. Domy sie pala. Nie wesolo...
      No nic. Trzeba wziasc sie do roboty! Pa pa pa !
      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.03, 19:31
        Witaj Żabko
        To u was w Kanadzie jest biewesoło...Mam nadzieję że ta pożoga w końcu się
        zakończy i jest daleko od Ciebie i Twojej rodziny.A jak nie to wracaj do
        Polski.
        Jestem bardzo przmęczony pracą...we wrześniu idę na dwutygodniowy urlop.Wtedy
        sobie dopiero wypocznę.
        Przed wczoraj miałem wypadek, rozbiłem dosyć mocno auto,a w Gdańsku już widać
        koniec sezonu-nareszcie...Jest chłodniej i to sprawia mi przyjemność.
        Pozdrawiam.
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 21.08.03, 20:07
          Vidmo! A czy Ty jestes okay?? Na pewno jakos troche
          ucierpiales. Ciesze sie, ze odezwales sie, bo to znak ,
          ze jestes w domu / pracy. A samochod da sie naprawic czy
          do kasacji? Ostatnio stwierdzilam ,ze praca w Polsce to
          istne wariatkowo. Moj brat tez zasuwa ostro. On pracuje w
          radio. Nie bede mowic tutaj na Forum w ktorym. Trzymaj
          sie cieplutko i uwazaj na siebie! Pozdrawiam :)
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 22:18
            WITAM!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Vidmo - tak blisko Ciebie jeszcze nie byłam, jak jakieś 9 godzin temu ;) Jutro
            wszystko przeczytam bo padam! Och, ide spac, w końcu sie wyspie. Pozdrawiam i
            ściskam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 21.08.03, 22:42
              Hej Oliwko, witaj! Spij smacznie a jutro czekamy na
              relacje z wyprawy ;)
              • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 10:23
                Witaj również! Czego ja się dowiaduje?! Vidmo miał wypadek - cholercia jasna.
                Mam nadzieję, że wszystko w porządku, samochód się naprawi albo nie... ale
                najważniejsze aby dla Vidma się nic nie stało!
                Hm, na wypoczynku było fajnie. W prawdzie pogoda taka sobie, ale miałam fajne
                towarzystwo. Ale nie jestem przekonana czy najlepiej się spędza czas w gronie
                rodziny... trzeba być przy nich grzecznym :) A ze znajomymi można "wariować".
                Pewnie dlatego tak pisze, bo nie mam jeszcze własnej rodziny. Cóż, nad morzem
                byłam tylko raz, bo ciągle wiało, nieraz nawet padało! Wiec chodziłam nad
                jeziora w Bornem Sulinowie (chyba tak się pisz?) trudna nazwa do
                przekształcanie ;) Byłam tez w Szczecinku - bardzo ładne miasto, przez moment
                nawet wydawało mi się, że ładniejsze od Siedlec... Kiedyś był jakiś program o
                Bornem, który przedstawił je od paskudnej strony, która wcale nie istnieje, a
                ja tam widziałam bardzo ładne domy, które jeszcze 11 lat temu należały do
                ruskich! Są tam jeszcze na niektórych budynkach ruskie nazwy ulic! Przepiękne
                krajobrazy, wszystkie domy/bloki są otoczone mnóstwem drzew, wręcz można
                powiedzieć, ze stoją w lasach!!!
                Ooooops, mam zamówiona wizytę u dentysty, sprawdzenie – mam nadzieje, ze nie
                mam żadnej dziurki ;) Już mnie zaczyna boleć brzuch ;|
                Paaaaaaaaaa/Oliwka
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 13:06
      Nalezy mi sie mocny całus ;) Poszłam do dentysty i nie uciekłam tylnimi
      drzwiami! Grzecznie usiadłam w fotelu, podniosłam głowe i otworzyłam buzie ;)
      Lekarz powiedział mi, ze mam sliczne zeby i tylko maleńka dziurke, która
      zrobiła mi sie w ciagu pół roku :) Potem nałozyl lakier i pa pa, zobaczymy sie
      za 6 miesiecy :) Nie koge jeszcze jesć przez 3 godziny :| A jestem troche
      głodna! Pozdrawiam i czekam na Vidma, bo jeszcze z Nim nie rozmawiałąm ...
      Żabka juz sie odzwała! :)
      • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 22.08.03, 22:11
        Czesc Wam!
        Vidmo mam nadzieje,ze w miare dobrze sie czujesz. Nic sie
        nie odzywasz...
        Brawo Oliwka! Tak trzymaj dalej! Zuch dziewczyna ;) Nasze
        zabki to naprawde wazna sprawa! Warto sprawdzac co jakis
        czas. Tutaj to samo, wolaja co 6 miesiecy.
        Wiecie co? Znowu jem frytki......oj niedobrze, niedobrze...
        • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.03, 22:44
          Cześć Dziewczyny...
          Ze mną wszystko wporządku,fizycznie napewno i psychicznie też mam nadzieję.
          A powiem Wam,że jest mi bardzo miło,że martwicie się o mnie:)
          Oliwko widziałem ten reportaż z Bornego.To było po wyprowadzeniu się ruskich.
          Zdewastowane budynki,zniszczone środowisko,to przecież nie było ich.A dbanie o
          nie swoje to wyższa "szkoła jazdy",może inaczej kultury osobistej.Nie będę
          mówił o ruskich,bo nam też czasami to nie wychodzi...
          Przed chwilką wróciłem z pracy,i chcę iść spać.Może juyro więcej
          porozmawiamy...Paaaa,dobranoc:)
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 09:34
            Cześć dziewczyny i chłopaki...
            Jestem wmiere wyspana. Pogoda do kitu w Siedlcach. Żabko, no no - codziennie
            fytki to nie dobrze... :) Może przerzuć sie na sałatkai? :) Ja doszłam do
            wniosku, że sałatki sa lepse od zwykłego obiadu, i wczoraj zamiast obiadku
            zrobiłam sobie sałatke :) Napisze więcej później, bo muszę lecieć do sklepu...
            lodówka pusta :| Pozdrawiam/oliwka
            • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 13:17
              Wiecie kto jest dzisisaj w Sopocoie????????? Ricky Martin :| przystojniaczek...
              ale nasi faceci z forum Siedlec lub Gdańskac też nie sa do pobicia, taki vidmo,
              synoptyk, razowiec, kolec, brat_szczepana, maatti, Westwind, isoxazolidine,
              gaziarz, fritzek :) i wielu innych ;)... O.K. musze rozwiesić pranie, źle mi
              sie uprała blizka... była biała a jest beżowa :/ zdarza sie... Paaaaa
              • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.03, 20:08
                Hej,Oliwko...
                Żabka nam się zgubiła,chyba śpi?No,zawsze mam kłopoty z tym czasem...
                Beżowa blizka też ładna-może być.
                Kupiłem telewizor-stary zaczął szwankować.Philips- może nie będzie taki phiii
                Idę ustawiać programy.Narazie, paaaa
                • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 20:13
                  Hmm, nowy telewizorek, zapros mnie na jakis fajny film ;) Jem kolacje -
                  naleśniki z dzemem jabłkowym, pychotka ;). Pozdrawiam
                  • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 24.08.03, 08:53
                    Hellonko! Bylismy dzisiaj rano w IKEA a wieczorem u znajomych. Rozczarowalam
                    sie kompletnie sklepem, ale spotkanie u znajomych bylo fajne :) Vidmo, a jak
                    duzy jest TV? Nasz TV ma 8 lat i postanowilismy, ze nowy kupimy dopiero wtedy
                    gdy ten sie zepsuje, tak wiec podejrzewam, ze jeszcze troche to potrwa. I pewno
                    jak na zlosc nie bedzie sie psul. Ale moze to i lepiej, bo nowosci wchodza na
                    rynek non-stop, a dzieki temu i ceny spadaja na innych modelach :) Moje
                    chlopaki juz spia. Czas i na mnie! Dobranoc!
                    • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.03, 09:25
                      Witaj Żabko.
                      O jednej porze pisaliśmy...telewizor ma 25 cali.
                  • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.03, 09:24
                    Witajcie w pochmurną niedzielę...
                    Oczywiście Oliwko zapraszam Ciebie,mam film "...wszechmogący" (zapomniałem
                    jego imienia).Będziesz wiedziała o jaki chodzi...
                    Obejrzałem i podobał mi się.
                    Jak po Festiwalu? Kayah jest dobra.Duży temperament i dobra
                    kondycja,aczkolwiek wydaje mi się że pod koniec widać było zmęczenie.No cóż
                    grała na "pełny gwizdek".W strarszych hitach widać rękę Gorana,i w linii
                    melodii i aranżacji.On się schował i kto teraz będzie pisał dla niej?Chyba nie
                    Cygan i s-ka,wątpliwy gwiazdor z pofarbowanymi włosami...
                    Ricki trochę mnie zawiódł,spodziewałem się większego show.Facet uzdolniony
                    tanecznie i chyba to umie robić,a ruszał się jak "panna młoda po upojnej nocy
                    poślubnej" tzn. z wdziękiem,ale i też z oczekiwaniem żeby to jaknajszybciej
                    się skończyło.Za mało chórków,jakby zaśpiewały z nim jeszcze ze trzy
                    dziewczyny,a nie jedna,wyglądałoby to lepiej.Chyba?Tak mi się wydaje.Pozdrówka.
                    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 24.08.03, 10:21
                      Witajcie...
                      Nieee, Ricky wyglądał.. bosko :) Chociaż jedyne co mnie denerwowało, to wosy,
                      które mu tak spadały ciągle na oczy, ale czego sie nie robi, żeby ładnie
                      wyglądac...? Kayah nie bardzo mi sie podoba, nie oglądałam jej, włączyłam TV
                      dopiero później, ale jakos nigdy za nia nie przepadałam... Jedyne co widziałam
                      to jej buty pod koniec - nawet nawet.
                      Chętnie wpadne do Ciebie Vidmo na ten film, jak będę w Gdańsku ;)
                      Jejku, jesienna pogoda w Siedlcach - w nocy padało, jest zimno, pochmurnie,
                      wszystkie cieplejsze ciuchy mam wywiezione do kufrów na wsi, i teraz nie mam co
                      na siebie włożyć, do kościoła chyba założe w najgorszym przypadku dzinsy i
                      sweter...
                      Vidmo - Twoje marzenie sie spełnia, za kilka dni koniec wakacji, chociaż
                      studenci mają jeszcze ponad miesiąc ;P Ale może faktycznie dobrze, że juz sie
                      kończa... bedziesz miał czym odetchnąć w Gdańsku.
                      O.K. ide zajrzec do mojej szafy, co ona tam soba prezentuje...
                      Pozdrawiam/oliwka
                      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.03, 11:20
                        Oliwko ty przecież patrzysz na Ricki ego jak kobieta. Przystojniak może być
                        ignorantem w jakiejś dziedzinie, a kobietki będą go uwielbiały. A Ricki jest
                        chyba przystojny i nie jest ignorantem. I powiem Ci jeszcze jedną rzecz, nie
                        pamiętam, jakie buty miała Kayah, ale wiem, że miała sukienkę z długim
                        rozcięciem z boku. Hehehehe i co Ty na to?
                        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 24.08.03, 11:33
                          A widziałes, że Ricky miał biodrówki? :) Hmm, bardzo mu w nich było
                          do "twarzy"... Kayah faktycznie miała spory rozporek, ale nie podobaja mi sie
                          jej nogi :P
                          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 24.08.03, 15:20
                            Ok, pogadam sama ze sobą. Pogoda do kitu, przeszłam sie z moim psem na spacer i
                            wróciłam z gesia skórka... Nie byłam jeszcze w kościele, pójde najwyżej na
                            20:00, bo teraz niechce mi sie wychodzić z domu.
                            Wiecie co? Tydzień tmu, w poprzednia niedziele wcale sie nie nudziłam, to była
                            bardzo ciekawa niedziela. Byłam u rodziców Radka z cała rodzina, zjedliśmy tam
                            wszyyyyyyscy obiad, pogadaliśmy, potem znów wszyyyyyscy poszlismy do
                            przepieknego parku w Szczecinku, zwiedziliśmy ich bardzo ładny kościół z
                            cudowna droga krzyżową. Bardzo długo chodziliśmy po centrum miasta, poszliśmy
                            do jakiejs kawiarni i wróciliśmy przez park, a wokół niego ogromny staw do
                            domu. Był juz prawie wieczór, usiedlismy wszyyyyyyscy do kolacji i pojechaliśmy
                            do Radka siostry do Bornego Sulinowo, jak juz pisałam ślicznie tam jest. Mój
                            tata ma chec kupic tam dom i posiadłośc, upatrzył sobie taka chatke za... 300
                            tys. trzeba mu to z głowy wybić! Ochhh, troche mnie głowa boli, jak zwykle w
                            niedziele, czemu ten dzień jest zawsze taki nudny? nigdy tego nie zrozumiem.
                            Wiekszość moich znajomych wyjechało na weekend do rodzin, przyjaciółka nie wiem
                            gdzie jest ;) Wczoraj jeszcze z nia rozmawiałam, a dzis od rana nie odpowiada
                            żaden jej telefon... A moja siostra z mężulkiem odpoczywaja po weselu! Ja mam
                            wesele 1 maja 2004 r. I juz zastanawiam sie nad strojem, i wiecie co wraz z
                            moja mamuska wymyśliłyśmy? Ja chce założyć ciemna sukienke bez ramiaczek, do
                            tego buciki na małym szczupłym obcasie i pończoszki :) Bedziemy obydwie
                            wyglądały podobnie, jak matka z córka... Tylko zostały jeszcze do omówienia
                            włosy...ja mam długie a moja mama krótkie. Ale mamy jeszcze troszke czasu!
                            O jejku, jakis ofromny samochód wjechał na mój trawnik, zaraz moje drzewko
                            przejedzie!!! Auuu, połamal gałązke, juz człowieku nie zyjesz!! O.K. kończe na
                            razie, potem wpadne! Paaaaaaaaa paaaaaaa /oliwka
                            • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.03, 16:44
                              Ciekawe czy tem facet z tego samochodu przeżył?Ten co złamał to drzewko...
                              • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 24.08.03, 17:32
                                Przeżył... To drzewko miało już 2 razy oblamany czubek i teraz gałązka, dostał
                                opiernicz ale przezył - jakims cudem ;)
                                • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.03, 19:50
                                  To miał szczęście,tak bojowo byłaś nastawiona...
                                  Ja już chyba na dziś się pożegnam.Żaba pewno jeszcze dosypia...
                                  Jutro do pracy,ostatni tydzień,a potem urolop.Hehe
                                  Lubię jesień,wolę od lata.Tyle kolorów...jest super.Nawet gdy pada.
                                  No dobra,Oliwko pozdrów Żabkę ode mnie jak się pojawi.Do
                                  jutra,wieczorkiem.Paaaa
                                  • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 24.08.03, 20:18
                                    Dopiero wieczorkiem wpadniesz :((((((((
                                    Pozdrowie, dzięki. Miłej nocki...
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 10:36
      O Boże, umieram... Całą noc bolał mnie brzuch, z rana nie powiem co sie działo
      z moim przełykiem...mozecie sie domyślić!!! A teraz jestem pewnie blada jak
      ściana, nawet nie wiem, nie patrze w lustro! Głowa mi peka i ide sie powiesić -
      nie nawidze tego bólu!!!
      Oliwka (martwa)
      • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 25.08.03, 17:10
        Oliwko! Wracaj do nas w tej chwili!
        Jak sie czujesz? Lepiej? Cos Ty zjadla wczoraj?
        No to troche diety nie zaszkodzi. Nie jedz nic ciezko
        strawnego. POloz sie, odpocznij, pospij. Napij sie czegos
        goracego. Trzymaj sie mocno! "Wpadne" pozniej do Ciebie ,
        zeby sprawdzic jak sie czujesz.
        Vidmo, a jak Twoja kondycja? Kiedy idziesz na urlop?
        Buziaki dla Was cmok cmok!
        • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.03, 20:03
          Witajcie dziewczyny...
          Oliwko bardzo mnie zmartwiłaś...Nie wiem co Ci poradzić:(
          Ja np. na dolegliwości gastryczne stosuję zwykłą sodę (w ograniczonych
          ilościach oczywiście).Napisz jak się czujesz,bo bardzo się z Żabą martwimy...
          • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.03, 20:04
            Ps.Na urlop idę od poniedziałku i nie mogę się doczekać...
        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 20:08
          Żabko, w tym cały problm, że ja wczoraj nic złego nie jadłam... Dziś wziełam do
          ust tylko krople miętowe, ale też wylądowały w kibelku! To jest jakis potworny
          wirus, powiedziałam to mojej mamie, ona mi na to, ze też sie potwornie czuje.
          Moje znajome także przez całą noc wymiotowały. Ledwo żyje, jestem wycieńczona.
          Głowa mi pęka, zaraz wyjde na balkon i posiedze chwile, zeby złapac
          powietrza... cały dzień jestem jedynie na wodzie mineralnej, i tak pewnie
          bedzie przez najbliższe kilka dni. Spróbuje później zajzec, jak będę na siłach.
          Właśnie Vidmo - co u Ciebie?
          Także mocno ściskam i całuje!!!

PS Vidmo - za jakies 20 min. będę oglądała "Brus Wszechmogący" :) Jakbyś
          mieszkał bliżej, to byś wpadł, a u Ciebie byśmy obejżeli jakis inny film ;)

Oliwka
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 20:12
            O Vidmo, juz napisałam jak sie czuje, nie za dobrze, ale lepiej niz z rana,
            przynajmniej tak mi sie wydaje... Ale naszczeście sie uśmiecham jeszcze od
            czasu do czasu wiec nie jest aż tak źle. Ania/oliwka
            • razowiec Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 25.08.03, 21:12
              Nic nie ma bez przyczyny. Jeżeli nic nie jadłaś, ani Twoja mama, a jesteście
              chore + sąsiadki, to może przyczyną jest woda lub jakiś inny płyn, który
              pochodzi np. z tego samego sklepu.
              • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 25.08.03, 21:41
                no wlasnie. cos musialo sie do tego przyczynic...tylko
                pytanie teraz: CO? Razowiec ma racje. Tak z niczego by
                sie nie wzielo, zwlaszcza, ze to kilka osob :( Teraz
                ostroznie z jedzonkiem, bo zoladek jest wykonczony.
                Najwazniejsze jednak jest to, ze bez wzgeldu na sytuacje
                nasza Oliwka jest usmiechnieta :P
                A ja dzisiaj poszlam zjesc "pozywny" lunch i byl chyba
                najobrzydliwszy pod sloncem......tzn przesolony......
                O nie....w radio leci ta okropna piosenka w wykonaniu
                J.Lo i Ja Rule.....czy jak mu tam. Skoro mowa o
                gwiazdach..wlasnie przyjechali tutaj Uma Thurman,
                Catherina Rita-Jones. Jakis czas temu byl Antonio
                Banderas to go zona na sekunde z oka nie spuszczala...he
                he he. Biedny facet...
              • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 21:41
                Nie wiem od czego to jest, i powiem Wam szczerze, że nie mam nawet ochoty teraz
                sie nad tymz zastanawiac. Razowiec, fajnie, że jestes. Żabko i Vidmo -dzieki za
                zyczenia, były szczere bo jest juz coraz lepiej!
                Hej, ale czemu nic nie ma bez przyczyny? Przeciez mógł to byc jakis wirus...
                albo poprostu musiałam cos z siebie wyrzucić akurat w tym samym czasie to
                inni?! O jejku, ale nikomu nie zyczę aby tak sie czuł, jak ja dzis!
                Olwika
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 21:58
      Żabko - w tym samym czasie pisałysmy ;)
      Czemu w Siedlcach jest taka brzydka pogoda, na balkonie wytrzymałam 2,5 min...
      myslałam, że kości nie rozprostuje... A teraz ide sie połozyć, a jutro - ide do
      parku, na bank. Nie byłam tam już z 11 dni!!! Nawet jak będzie brzydka pogoda,
      musze tam pojść. Oliwka
      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.03, 22:21
        No,nareszcie miła wiadomość.Oliwka wraca do zdrówka,to widać po postach.
        Wszystkiego dobrego Oliwko...
        Właśnie on miał na imę Brus...dobry film.
        Pora spać wszystkim miłych snów,Żabko tobie też,ale później...
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 25.08.03, 23:27
          spijcie, spijcie smacznie ja jeszcze troche "poczuwam",
          ale zebym mogla to teraz bym doslownie zasnela na stojaco!
          Oliwko, i wirus to "przyczyna" :)))
          Ja rowniez sie ciesze, ze juz sie czujesz lepiej. Idz
          jutro na spacerek, pozdrow ode mnie ulice siedleckie!
          Kiedys tam jeszcze na pewno zajrze :)
          • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 26.08.03, 00:55
            och juz tylko pol godzinki i do domku. :P
            do jutra!
            • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 10:14
              Mmmmm, juz się wspaniale czuje, jak nowo narodzona, miałam wczoraj gorączke (38
              stopni) a dzis normalna tem... Mama i sąsiadki tez sie juz dobrze czują :) A
              zaraz ide z Bartkiem i jego tata na spacerek do parku, pokarmimy łabedzie ;)
              Faktycznie fajny film ten wszechmogący B.
              O.K. wpadpe potem, na razie!!! :)

Oliwka, ściskam ;)
              • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 18:52
                Witajcie
                Ja właśnie wróciłem z pracy i już po obiadku... Nie piszę co jadłem,bo i tak
                nie dorówna to "oliwkowym" smakołykom.Heh...
                Siadam do telewizora i będę uzupełniał wieści z kraju i ze świata.Będę oglądał
                wszystkie możliwe dzienniki...paaaa
                • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 26.08.03, 19:25
                  Oj jak mnie dzisiaj glowa boli....hmmmm....Oliwko , mam
                  nadzieje, ze nic nie przeslalas internetem w moim
                  kierunku, co? ;) Mowiac szczerze to jestem "czula" na
                  zmiany pogodowe i czasami jest to naprawde meczace...:(
                  no a ze u nas dziwna pogoda nastala i cisnienie skacze
                  jak wariat to sa tego skutki. Ja z natury mam niskie
                  cisnienie, ale jak jeszcze i na zewnatrz jest niskie
                  cisnienie to...ho-ho-ho :| na cale szczescie dzisiaj po
                  raz pierwszy mam troszke luzu w pracy! Ciekawe na jak
                  dlugo? Vidmo, a co tam w kraju slychac? Slyszalam o tym
                  strasznym wypadku w Sopocie, gdzie przejechano
                  czlowieka...ale moze cos mniej dramatycznego?
                • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 19:41
                  Witajcie...
                  Hmm, wszystkie możliwe dzienniki??? Ja dziś kilka obejrzałam, i nie wiem czy
                  dobrze zrobiłam. Zauważyliście, że tam o (prawie) niczym dobrym nie mówią,
                  tylko o samych wojnach, napadach, zabójstwach itd... Wydaje mi się, że byłabym
                  spokojniejsza nie oglądając tego typu programów! No raz dziennie - żeby
                  ewentualnie być w temacie, ale nie ciągle.
                  Vidmo, piszesz "oliwkowym smakołykom" nie dorówna Twoje danie... wątpię. Dziś
                  robiłam pierogi - Bartek mnie na nie namówił - chciał z twarogiem. Jak
                  skończyliśmy połowa kuchni była w mące, a ja razem z małym wyglądaliśmy jak
                  bałwanki... Chodziłam z mąką na czubku nosa przez jakieś 45 minut, nie
                  wiedziałam czemu Bartek się ze mnie śmieje, aż potem zaprowadził mnie przed
                  lustro i pokazał :) On kleił a ja wkładałam ser do środka - tragedia z nich
                  wyszła. Ale podobno mu bardzo smakowały... Nie wiem czy były dobre, bo ich nie
                  jadłam, bałam się (przez wczorajszy dzień).
                  Vidmo, moja mama wspaniale gotuje, a ja chyba nie odziedziczyłam po Niej tych
                  zdolności, umiem przyrządzić obiad, ale nic specjalnego ;). Musze u Niej wziąć
                  kilka lekcji, podobnie jak moja siostra zamierza to zrobić, mąż ją do tego
                  namawia ;o))) , namawia ja aby wzięła lekcje jak się przyrządza mamy
                  specjalność – leczo.
                  Jejku – jak mnie boli głowa. Już od kilku tygodni mam potworne bóle w
                  skroniach. Nie mam ich non stop, trwają jakieś 1,5 minuty. Ale nic, wezmę
                  tabletkę i przejdzie.
                  Pozdrawiam Was/oliwka
                  • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 20:51
                    Tak właśnie wygląda dziś świat.Sane wojny...Mnie się wydaje,że najważniejsze
                    jest bezpieczeństwo w Europie.Jeżeli będzie spokój w Europie,to na całym
                    świecie też będzie względny spokój.Myślę że tak będzie,mało-jestem tego pewny.
                    Dziewczyny co z Wami się dzieje,obie nie domagacie?Głowa to może boleć z byle
                    czego.Wystarczy maleńki stres i już mamy ból.Zmiany pogody pewnie
                    też...Środowisko może też być powodem...ale co tam,nie będę robił wykładów.
                    Żabko niedociśnienie chyba tez może powodować ból głowy.
                    A najgorszy ból głowy sprawia brak kasy,ale tego Wam nigdy nie życzę.
                    Oliwko mąka na czubku nosa to nic tragicznego,co najwyżej Bartuś miał niezły
                    ubaw.Gorzej jak mąż wraca z pracy i ma szminkę na policzku,a jeszcze gorzej
                    jak na kołnierzyku koszuli...ale tego też Wam nie życzę-Nigdy!!!!!!Pozdrówka.
                    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 22:30
                      U taki mąż to niedosyć, że by dostał porządnego kopniaka w tył to jeszcze
                      stracił MNIE !!! A to by była tragedia - hihi. Bartek faktycznie mial niezły
                      ubaw- ciesze sie, ze dobrze sie bawił... moim kosztem co prawda, ale to nic, i
                      tak go kocham ;) OK, wpadne później. Pozdrawiam/oliwka
                      Żabko, mam nadzieje, ze juz Cie mniej boli? Bo mnie juz wcale :)
                      • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 26.08.03, 22:42
                        nawet nie wiecie jak sie ciesze, ze Was "znalazlam" na
                        tym forum!!!!! czlowiek przeczyta posty i od razu milo
                        sie robi na duchu........:P
                        PS> Ciekawe kto "zlapie" 900. posta?
                        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 10:16
                          Ja złapie? :) Nie polowałam na niego, tak jakos wyszło...
                          Wieje wiatr, az głowy urywa... Kasia jest teraz nad morzem - dokładnie w
                          Dabkach. Wynajeła tam z Radkiem domek drewnieny z basenem, i doba chyba nie
                          jest az tak droga-32 zł. za osobe. Podobno dobre warunki, ale nie wiem czy
                          jedzenie wliczone w koszta czy nie, ale chyba nie... Drożej by było napewno!
                          Żabko, a jak ja sie ciesze, że WAS spotkałam!!! Nawet sobie nie wyobrażasz :)
                          Ciekawa jestem co u Dav'a słychać...? Może bym mu jakiegoś meila wysłala?
                          Zastanowie sie, w końcu jakby chciał to by tu do nas zaglądał... No nic, wpadne
                          tu niedługo.
                          Pozdrawiam Was/oliwka
                          • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 27.08.03, 18:34
                            moje gratulacje Oliwko! To teraz bedziemy odliczac do
                            1000-nego posta!!!!!!!!!! Szkoda, ze gdzies blizej nie
                            mieszkam bo faktycznie moglibysmy sie jakos spotkac...
                            • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 19:28
                              Dzięki Żabko!!!
                              Jasne, ze szkoda, ze nie mieszkasz bliżej. Spójrz, ja narzekam, że mieszkam tak
                              bardzo daleko od Gdańska, a co Ty masz powiedzieć? Ja wcale tak daleko nie
                              mieszkam - 7/8 godzin samochodem :) O jejku, dziś miał przyjść do mnie facet od
                              okien, założyć mi rolety... Umawiałam się z nim już 3 razy - nie przychodzi!
                              Chyba zrezygnuje z jego usług, ile można czekać? 3 dni po kolei od 18:00
                              nigdzie nie mogę wyjść, bo czekam na "specjalistów" nawet do sklepu nie mogę!!!
                              Qrcze, ale przeszkadza mi gołe okno. Jak się wieczorem przebieram to wszystko
                              widać, jak zgaszę światło to siebie samej nie widzę, i zakładam koszulkę na zła
                              stronę! Nie wiem, jeszcze chwile poczekam, potem wychodzę i już "zrywam" z
                              nim :)
                              Pyszne, twarde, słodkie i soczyste jabłka podrzucił mi mój tatuś ze wsi :) Jem
                              sobie jedno, chcecie? Łapcie, rzucę Wam :)
                              Mam pewien problem, zwiany z moim telefonem. Jak ktoś do mnie dzwoni, to on
                              może leżeć na stole a ja i tak wszystko słyszę, jak trzymam kom przy uchu, to
                              omal nie pękają mi bębenki. Musze iść z nim do salonu, żeby mi wyregulowali
                              głośność? Czy sama mogę sobie to jakoś zrobić?
                              Pozdrawiam/oliwka
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 27.08.03, 19:24
      mmmmmmmmmmmm....mniam, mniam..........ale pyszne
      wegierki. jakie slodziutkie.....mmmmmmmmmmmm.
      TO znowu ja. Dzisiaj nie ma kumpeli, ktore siedzi obok
      mnie. Powinnam wziasc sie i sprawdzic jej emails , ale mi
      sie nie chce...:( No nic, zjem jeszcze kilka sliwek i do
      roboty :)
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 19:31
        Żabko, sliwki wegierki tez mam!!! :) Nawet leża koło mnie, ale boje sie je
        jeść... może jeszcze nie powinnam? E tam, i tak spróbuje - nie mam silnej
        woli...
        • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.03, 19:41
          ...Aniu!!!Bo się nam rozchorujesz,a tego nie chcemy-prawda Żabko?
          • muchawka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 27.08.03, 21:00
            Czy wiecie, ze najlepszy jest polski chleb, nawet w Kanadzie? Żaba pewnie to
            wie, inni niekoniecznie.
            Przeczytajcie taki cytat z WPROST: "Tradycyjny polski chleb ma duże powodzenie
            w kanadyjskiej prowincji Ontario, gdzie działa kilkadziesiąt polskich piekarni.
            Dwie z nich - Krokus i Bulik - eksportują chleb do Stanów Zjednoczonych."
            Prawda to, czy nie?
            Nizej link do całego artykułu: www.wprost.pl/ar/?O=48376
      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.03, 19:40
        Witajcie dziewczyny...
        No gratuluję 900 posta,ciekawe kto załapie się na 1000?
        Z tym oknem,Oliwko to ciekawe...szkoda,że tak daleko mieszkam.Muszę poprzestać
        na wyobraźni,a mam bujną.heh ;)
        Jutro idę na Policję,a właściwie jadę-do Władysławowa zeznawać w sprawie
        mojego wypadku.Trzymajcie za mnie kciuki.
        Jak nic nie napiszę jutro,to znaczy że mnie posadzili.Przysyłajcie wtedy
        paczki...Narazie,może wieczorem zajrzę.
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 21:01
      jestem zmeczona...
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 21:09
        Vidmo!!! Nawet sobie nie żartuj z tym siedzeniam!!! Ale jakby co, to paczki
        będę Ci osobiście przynosiła ;)
        Hmm, z ta wyobraźnia to różnie bywa, nieraz ona bywa realna... pamiętaj. Och,
        jestem zmeczona, a w piatek ide oglądac suknie ślubne z siostrami. Muchawka -
        gdzie w Siedlcach sa jakies ciekawe sklepy z tego typu "ciuszkami"? Wiem, że
        dobry jest koło paradais, i chyba na Rynkowej? Jutro wpadne, i Vidmo - czekam
        juz na Ciebie!!! Masz do nas wrócić jak najszybciej!
        Pozdrawiam i ściskam, Vidmo - całus na szczęście :)
        Pa pa/oliwka
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 27.08.03, 21:47
          Oliwko!!!!!! Kto za maz wychodzi???
          Vidmo, Ty sobie nie zartuj, powiedz naszym panom
          policjantom, ze Ty nie mozesz siedziec, bo my tu czekamy ;)
          Alez mam dzisiaj humor! Fantastyczny! To chyba Wasze
          posty...:P A co do chleba w Kanadzie...to faktycznie jest
          dobry! Tutaj w tej "mojej" prowincji na zachodzie jest
          kilka piekarni to musze Wam powiedziec, ze i one sie
          roznia miedzu soba. Nie z kazdej piekarni smakuje tak
          samo. Ale zgadzam sie. Chlebki sa dobre. W kanadyjskim
          sklepie nie kupie ichniego pieczywa, bo prawie wszystkie
          maja date waznosci na rok do przodu! No , moze
          przesadzilam z tym rokiem, ale na pewno wazne sa na
          miesiac albo i dwa! Jedyne co jeszcze kupie, ale tylko
          gdy uda mi sie dostac swiezutkie to tutejsze bagietki, bo
          sa naprawde pycha i tez maja waznosc gora 2 dni! A moga
          miec w sumie i dluzsza, ale tylko gdy ktos lubi czerstwa.
          Pogode mamy piekna, zapowiadaja upaly na dalsze 2
          tygodnie. My sie cieszymy a inni placza. Pozary sa nie do
          ugaszenia. Ludzie traca domy. A na dodatek to jeszcze
          silny wiatr wieje (80km/h)!!! Niewesolo.
          Wlasnie ostatnia sliweczke zjadlam....mniam. WIecej czeka
          w domku. Wiecie, moj syn wczoraj wieczorem zapowiedzial ,
          ze dzisiaj on chce na obiad kotlecika i marchewke
          duszona, a nie gulasz...:) w koncu i trzylatki maja prawo
          wyboru, a ja to szanuje. Zwlaszcza, ze on nie jest
          wybredny. Jak nie ma czegos, to ja mu po prostu mowie, i
          nie ma problemu, ale jak chce cos innego i wiem, ze jest
          w domu to dlaczego nie? Ojej...musze na razie skonczyc i
          troche jeszcze popracowac :P Pa pa pa dobranoc i
          powodzenia Vidmo!
          PS. Oliwko czy ten facet w koncu sie zjawil czy nie?
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 22:15
            No właśnie sie nie zjawił, o wszystkim powiedziałam mojemu tacie, nakrzyczałam
            na tego faceta, że wszyscy mnie podglądaja i nie daja w nocy spac, to ma sie
            jutro punkt 10:00 stawic w dzwiach, jak go nie bedzie, to pa pa. Forsy nie
            dostanie, a jeszcze mu reklame zrobie. Jejku, ile mozna czekac. Najpierw mówi,
            ze przyjdzie za 2 dni, wyjechałam na Słowacje, nie było go przez 10 dni, teraz
            juz mijaja 2,5 tygodnia! Że ja jeszcze mam do niego ciepliwość... Bartek dzis
            sobie zażyczył u mnie nocowac, i ma zamiar grac przez cała noc, jeżzi na jakis
            deskorolkach i skacze po murach... przeraża mnie! O.K. dobranoc!!! Pa pa pa
            Żabko, miłego dnia :)
            • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.03, 22:43
              Dziękuję,dziewczyny za słowa otuchy.Tak tanio to nie sprzedam swojej skóry.
              Żabko napisałaś że wasz chleb ma taka długą przydatność do spożycia?To chyba
              musi być w jakiejś próżniowej folii? Ja takiego chleba niechciałbym jeść.
              Jeszcze co nasunęło mi się w sprawie rzeczonych żaluzjii,to apel do Oliwki...
              Nie zakładaj żaluzji,mniej litość nad tymi wszystkimi sąsiadami-
              podglądaczami.To pewnie jest zdrowsze od telewizji i relaksujące przy tym.
              Jak jutro zobaczą w twoich okiennicach żaluzje,zamiast Twojej zgrabnaj
              figurki,to mogą doznać szoku.Albo może spróbuj przyzwyczaić ich do widoku
              żaluzji,i zacznij stopniowo je opuszczać.Tak to dobry pomysł...
              Pozdrówka i miłej nocki,dobranoc.
              • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 27.08.03, 23:08
                Oj Vidmo, chleb ten jest nie do spozycia....dlatego my
                popieramy POLSKI BUSINESS :) czyli kupujemy nasz polski
                chlebek. mniam.
                He he he podoba mi sie wypowiedz Vidma na temat
                przyzwyczajania sasiadow do zaluzji :P
                Spijcie smacznie!
              • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 08:57
                Dzień dobry!
                Hmm, Vidmo - jesteś niesamowity. Ale po co chcesz aby inni mnie oglądali? Jak
                Ty nie możesz??? Ale zastanowie sie nad tym. Facet ma dzis przyjść po 9:00
                załozyć mi jasniutkie, błekitne rolety :) Powiedzmy, że będę je stopniowo
                obciagała w dół.
                Żabko, pytałas kto wychodzi za mąż, otóz moja cioteczna siostra, ale u Niej (we
                Włodawie) nie ma zbyt wiele sklepów z sukniami, przyjedzie do Siedlec w pietek,
                wyjedzie w niedziele :) Jeszcze zdązymy uzadzic wieczór panieński..
                O.K. wpadne póxniej i powiem czy facet sie zjwił... jak nie, to bedzie źle!
                VIDMO, pisze jedna rka po druga mam zaciśnięta - trzymam kciuki, jak
                prosiłeś :)))
                Pozdrawiam/oliwka
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 28.08.03, 01:12
      OK. u mnie juz praaaawie 16:30. Zrywam sie i lece do
      domku. pa!
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 28.08.03, 08:21
      Dobranoc wszystkim! :0 aaaaaaaaaaaaa....
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 14:47
        Słuchajcie, nadal nie ma tego faceta. Przysiegam, udusze go!!! :|
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 28.08.03, 18:35
          to juz jest zalosne. teraz to powinien za darmo zrobic!
          albo calkowicie zrezygnuj z jego obslugi....i nie daj sie
          namowic na kolejny dzien!
        • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.03, 18:36
          Witajcie
          Jestem i wróciłem,nie musicie paczek szykować.Dzięki za wsparcie.Oliwko
          pomogło Trzymanie kciuków (może kciuka)umorzyli postępowanie i można starać
          się o odszkodowanie.
          Jeżeli chodzi o tego "zakładacza żaluzji" to wiem co z nim jest...Napewno
          został skorumpowany przez sąsiadów-podglądaczy.Pozdrówka.
          Ps.
          Żaba pewno śpi,ciekawe co sni...?
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 28.08.03, 18:36
      Vidmo, a jak Tobie dzien poszedl?
      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.03, 18:39
        Hej Żabko,relepatycznie Cię sciągnąłem.O jednej porze się wpisaliśmy.
        Idziesz teraz do pracy?Ja chyba nigdy nie zrozumię tej różnicy czasu :(
        Czarna magia...
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 28.08.03, 18:46
          hi hi hi ja juz tu jestem poltorej godziny. Po prostu
          odejmij 9 godzin i juz :) ciesze sie, ze wszystko jest w
          miare okay. na pewno jeszcze troche bedzie sie ciagnela
          sprawa wypadku ale przynajmniej wiesz na czym stoisz.
          powodzenia!
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 20:44
            Witam i o zdrówko pytam!!!

Przyszedł od rolet- jakieś 4 godziny temu, wiecie ile je zakładał - z zegarkiem
            w kom. 6,5 min!!! A ja czekałam na niego tyle czasu, aby poświęcił mi te 6
            minut??? Ochhhhhh....
            Ale nie uwierzycie co moja sąsiadka mi dziś powiedziała. Akurat chodziła ze
            swoim pieskiem, i przechodziła obok mojego okna. Przyszła do mnie do domu i
            powiedziała: Ania, złotko. Ludzie planują sobie dzień jak tylko mogą, aby na
            22:30 móc być pod Twoim oknem! Czemu odbierasz im ten nocny seans (śmiech).
            Może zastanów się jeszcze, albo opuszczaj rolety do połowy??? (śmiech). Choć
            jest jeszcze jedno wyjście, aby było im i Tobie dobrze - bierz opłaty za
            podglądanie!!!" KONIEC, nie wiedziałam czy mam się razem z nią śmiać czy płakać!
            I wiecie co? Do tej pory nie wiem!
            Przed 20:00 zadzwoniłam po moja przyjaciółkę i poszłam z nią przed siebie w
            stronę miasta. Chyba zbyt cienko się ubrałam, ale na szczęście miałam obwiązana
            na szyi ażurową robótkę :) Mam teraz nastrój w pokoju :)
            Wczoraj ok. 23:00 naszło mnie aby napisać do kogoś list - taki prawdziwy. Ale,
            że Bartek zażyczył sobie u mnie nocować i spał ze mną, to musiałam zapalić
            świeczkę w pokoju na stoliku, do tego waniliowe kadzidełko i zaczęłam pisać :)
            Skończyłam po północy, i leciała muzyczka - w prawdzie nie była romantyczna, bo
            zespół Transpalnts (znajomy mi polecił...) piosenka -dj dj. Mocna muzyka ale
            jakoś dało się wytrzymać. Potem przerzuciłam się jednak na radio(zet).
            Ale wczoraj jeszcze nie miałam rolet na oknie, i musiałam przebrać się w
            łazience, ale dziś... pełny luz - przebieram się w pokoju!!! Och w końcu, zero
            stresu, czy nikt nie siedzi w oknie naprzeciwko mnie!
            Vidmo, całe szczęście, że jesteś znów. A tak poza tym to jaki samochód
            rozbiłeś? :o) Tak tylko z ciekawości pytam...
            Żabko, ja już sobie (chyba) doskonale radzę z tymi czasami – zawsze lubiłam
            geografie! Np. teraz jest u Ciebie południe, cos ok. 12?
            Pozdrawiam WAS mocniuuuuuuutko! Oliwka
            • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 28.08.03, 21:43
              zgadza sie Oliwko :) teraz jest dokladnie 12:44 , ale jak
              Ty pisalas to bylo blizej 12:00!
              Musze na razie konczyc, musze dokonczyc pare rzeczy zanim
              wyjde do domu. Zalatwilam sobie, ze wyjde wczesniej z
              roboty. Tak wiec wychodze o 15:00, czyli o polnocy
              Waszego czasu!
            • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.03, 21:50
              Wiecie,powiem Wam coś,idę spać.
              Od poniedziałku jestem na urolpie-odpoczywam.Cały dzień przy kompie,heh...
              POzdrówka i miłej nicki-dobranoc.
              To jest marcedes,ale nie mój-czego bardzo żałuję.
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bc.hsia.telus.net 29.08.03, 06:23
      ...ide spac. nie ma jeszcze 22:00, ale to nie szkodzi. dzien dobry/dobranoc :)
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 29.08.03, 10:13
        Mmmmmm, uwielbiam mercedesy! Ale musiałes ładne wyglądac za kółkiem :) Ja byłam
        dzisiaj na pobraniu krwi? I jak? Czuje ulge... byłam już na głodzie! Żartuje.
        Trochę mnie bolało, jak wkładała we mnie ta paskudna igłe, ale juz jest dobrze,
        chociaz troche mnie boli reka, jest taka... ciązka? Dzisiaj wspaniała pogoda w
        Siedlcach. A jutro... jutro cała moja dalsza i bliższa rodzina zjeżdza się do
        Golic, nad mój staw i żegnamy lato :(
        Będziemy siedzieli z chusteczkami i płakali - hehe. O.K. muszę cos zjeść, bo
        rano nie zdązyłam.
        Pozdrawiam/oliwka

PS czytam teraz wspaniala książke "Smak świezych malin". Polecam Wam ja :)
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 29.08.03, 18:42
          Oliwko, a kto jest autorem tej ksiazki?
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 29.08.03, 19:05
            Autorką tej ksiazki jest Izabela Sowa. Dzis ide na impreze, ale nie wiem w co
            mam sie ubrac... Niechce zakładac niczego nowego, bo zasmierdna mi ciuchy
            petami :| Może w stroju kapielowym? he he. O.K. potem byc może jeszczę wpadne.
            Pozdrawiam/oliwka
            • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.03, 20:59
              Ha, mam urlop i basta.Idę już odpoczywać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka