Gość: redzina IP: 10.10.41.* 12.11.01, 16:26 Jaki plac w Gdansku, Sopocie i Gdyni lubisz najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beast Re: jaki plac lubisz? IP: 192.168.140.* 12.11.01, 17:10 Mój pierwszy plac zabaw ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: jaki plac lubisz? 12.11.01, 17:57 Gość portalu: beast napisał(a): > Mój pierwszy plac zabaw ;) Ha, ha, ha:))) Ja jakoś placów nie pamiętam, jeden co pamiętam to Plac Ks. Komorowskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: jaki plac lubisz? IP: 10.10.41.* 12.11.01, 20:16 Plac komorowskiego wzbogacił się kilka lat temu o gustowny pomnik Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: jaki plac lubisz? 12.11.01, 23:52 Gość portalu: mcroti napisał(a): > Plac komorowskiego wzbogacił się kilka lat temu o gustowny pomnik O tak! Widziałam go:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: jaki plac lubisz? IP: 192.168.140.* 13.11.01, 00:03 Tak sie dziwnie;) składa ,że place w Gdansku najczesciej nazwane sa Targami. Ale jakos o żadnym nie mam zbyt wiele dobrego o powiedzenia.Chyba ,że o Długim Targu:)To by było zresztą rozwiązanie -jak pogodzić prymat Mariackiej i DT .Po prostu umiescic w innych kategoriach:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: jaki plac lubisz? 13.11.01, 00:11 Gość portalu: beast napisał(a): > Tak sie dziwnie;) składa ,że place w Gdansku najczesciej nazwane sa Targami. > Ale jakos o żadnym nie mam zbyt wiele dobrego o powiedzenia.Chyba ,że o Długim > Targu:)To by było zresztą rozwiązanie -jak pogodzić prymat Mariackiej i DT .Po > prostu umiescic w innych kategoriach:) Ha, ha - przypomniał mi się plac zebrań ludowych;) A jak się teraz nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: jaki plac lubisz? IP: 192.168.140.* 13.11.01, 00:21 Hm,nie mam pojęcia .Może "pamięci Cricolandu"? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: jaki plac lubisz? IP: *.pppool.de 13.11.01, 01:03 Plac Wałowy - z Bialą Basztą i Małą Zbrojownią , w której niestety sprzedają kafelki i muszle klozetowe. Niedaleko też do fortów i Bramy Nizinnej. Ale i Beastowi by sie spodobał: postawili na nim niedawno drewniany plac zabaw ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Re: jaki plac lubisz? IP: *.unregistered.formus.pl 13.11.01, 12:27 Fakt że sprzedają tam teraz kafelki i muszle klozetowe. Ale nawiasem mówiąc jest to chyba jeden z najlepszych sklepów tego typu w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: jaki plac lubisz? IP: *.gda-wrz.leased-e.ids.pl 13.11.01, 12:41 Ja najbardziej lubię plac Wybickiego, bo kilka metrów od tego miejsca spędziłam pierwsze trzy lata mojego życia. Z tym placem kojarzy mi sie także moje liceum. Teraz nie moge sie tylko doczekać kiedy postawią tam ławeczkę z siedzącym G. Grassem. Nie wiem tylko czy przypadkiem nie zrezygnowano juz z tego zamiaru, bo ławeczka miała juz tam być dawno a wciąż jej nie ma... no... chyba, że już ją ukradli amatorzy złomu :))) Serdeczne pozdrowienia Amelia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rod Re: jaki plac lubisz? IP: *.Balta.pl 24.11.01, 10:19 Gość portalu: redzina napisał(a): > Jaki plac w Gdansku, Sopocie i Gdyni lubisz najbardziej Plac Rybaków w Sopocie. Ma swój klimacik, a i nogi w morzu można zamoczyć (jeśli pora właściwa). Odpowiedz Link Zgłoś