Dodaj do ulubionych

"Temat dla Tadeusza Kolińskiego" -> zaproponuj

23.11.06, 12:44
Szanowni Forumowicze.
Pan Tadeusz Koliński w ostatnich wyborach samorządowych zdobył w "Solidarnej
Gdyni" "solo" = 799 głosów.
To bez wątpienia wielki sukces tego niezależnego działacza mającego dobro
Gdyni w sercu.
Szkoda jednak, iż nie może on robić nic innego poza pisanem na forum
Trójmiasta.
Szkoda tylu głosów oraz takiej energii, któa mogłaby być wykorzystana dla
Gdyni.
Dlatego mam propozycję do Was kochani Forumowicze.
Pan Koliński czytuje to forum i dzięki temu mógłby czerpać stąd wiele
pomysłów dla swojej dalszej działalności dla dobra miasta.
Dlatego też Forumowicze - zgłaszajcie tu Swoje postulaty, a Wy drodzy Admini
przyszpilcie ten wątek aby nie powstały podejrzenia, iż ciemne strony stukają
tu pełno różnych postów aby ten wątek zginął.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: klik Re: "Temat dla Tadeusza Kolińskiego" -> zapro IP: *.gdynia.mm.pl 23.11.06, 15:46
      Wpływ przegranych wyborów przez TK na populację rattus norvegicus i metody
      zapobiegania tudzież zmniejszania populacji tegoż poprzez działania
      społecznikowskie TK i wywieszanie plakatów na świeżo wymytych oknach wystawowych
      kupców gdyńskich. Proponuję jeszcze zamieszczenie przez TK stanowczego sprzeciwu
      na forum G-S-G.
    • Gość: Janusz Owalski Elektrownie wiatrowe IP: 153.19.15.* 23.11.06, 18:43
      Ja mam temat. Czy to prawda, że na skwerze Plymouth i w pobliskim parku urząd
      miasta chce postawić trzy ogromne wiatraki - elektrownie wiatrowe?
      Ponoć plany były już wyłożone do wgladu mieszkańców, tylko tak sprytnie, że
      nikt nie zauważył. Kto robi na tym geszeft? Czemu sprawa wychodzi dopiero po
      wyborach?
      Mieszkam niedaleko i chciałbym wiedzieć, czy to nie będzie preszkadzało w
      słuchaniu radia.
    • Gość: LS Wycieczka po Gdyni - funduję bilet IP: 193.138.110.* 28.11.06, 13:49
      Niech się przejedzie po Gdyni i obejrzy inwestycje drogowe, bo mam wrażenie że
      nie wystawia czeterech liter z ogródka. Przed wyborami miałem w
      rękach "gazetkę" kipiącą pianą i niestety bełkotliwą.

Nawiązując do prostestów / sygnałów mieszkańców ul. Władysława IV uskarżających
      się na ruch, hałas i TIRy jadące z portu w kierunku Gdańska zrugał radę
      miasta / szczurka że nie ma pomysłu na rozwiązanie transportu w Gdyni.

Więc:
      (1) Nie wiem czego spodziewają się mieszkańcy przy Wł. IV (dla przypomnienia
      2x3 pasy). Że będą jeździć tylko melexy, że zamienią cztery pasy na klomby?
      (2) Wyjazd TIRem z portu przez Władysława IV w kierunku Gdańska jest niezłym
      wyzwaniem logistycznym i prawdę mówiąc TIRowcy nie są na tyle głupi, żeby
      przedzierać się przez Dworcową czy Świętojańską (tam jest chyba zakaz?), bo
      odcinek od 10-go lutego jest jednokierunkowy w kierunku portu. Poza tym gros
      transportu jedzie na obwodnicę.
      (3) Niech pan Koliński więc wsiądzie w autobus linii R, przejedzie się Wł. IV,
      przejedzie się Wiśniewskiego. Przy Hutniczej niech się przesiądzie na linię K i
      wybierze się obwodnicą w kierunku Chwarzna. Może ta wycieczka zrewiduje trochę
      jego pogląd na "brak pomysłu na transport". Dla ścisłości: proponowane atrakcje
      wycieczki to przebudowa ul. Wiśniewskiego i budowa połączenia trasy
      Kwiatkowskiego do obwodnicy.

Sorry za ton, dobrze że pan Koliński reprezentuje czyjeś poglądy i o nie
      walczy - o to chodzi w demokratycznych wyborach. Ale przydało by się chociaż
      MINIMUM rzetelności, bo nie wiem jak można powiedzieć o "braku pomysłu na
      transport z portu" w kontekście tych inwestycji.
      • Gość: Dominik XIX wieczne skrzyzowania (wystarczaja dla LS) IP: *.nyc.res.rr.com 03.12.06, 16:59
        Panie LS jest 21 wiek (pojezdzijcie troche po swiecie), wszyscy buduja
        obwodnice,bezkolizyjne skrzyzowania, mosty, wiadukty a w Gdyni co?
        (ronda,skrzyzowaniaze swiatlami)jak tak mozna??? Moj ojciec zawsze mi
        tlumaczyl: "synu nie rob nic jesli cos masz zrobic zle,a pozniej poprawiac"
        Dopiero po latach zrozumialem wartosc tych zalecen.
        Panowie, albo te Wasze tzw. inwestycje, ktorymi tu sie zachwalacie maja podloze
        "przekretow" albo Wasza mentalnosc (wrodzona, nabyta) pochodzi z epoki "poznego
        Gomolki" albo "wczesnego Jaruzelskiego"
        W obu przypadkach mentalnosc ma swoje korzenie poza Polska.
        Jak najbardziej opieram przedmowce, sugierujacego "tematy dla Pana Kolinskiego"
        Jak widzie to Wy: klik, LS jestescie pieniaczami na tym forum a nie TK
        Pozdrawiam,
        Dominik
        • Gość: LS Re: XIX wieczne skrzyzowania (wystarczaja dla LS) IP: 193.138.110.* 04.12.06, 10:34
          Trasa Kwiatkowskiego to jest XIX-ty wiek? Wiemy chociaż o czym mówimy?

Przepraszam, ale ja tutaj nie wbijam bełkotu o przekrętach, mentalności, epok
          Gomułki czy Jazuzelskiego. Po prostu przedstawiam KONKRETNE projekty, które
          nazwać XIX-to wiecznymi może nazwać tylko dyletant. I kto tu jest pieniaczem?

Przy okazji - nie słyszałem ANI RAZU żeby pan Koliński przedstawiał jakąkolwiek
          SWOJĄ wizję rozwiązania krytykowanych problemów. Jeżeli się krzyczy że źle to
          wypadało by powiedzieć jaki się samemu ma na to pomysł. Kandydowanie do rady
          miasta wręcz do tego zobowiązuje.

Ciągnąc wątek bezkolizyjnych skrzyżowań itp to zapraszam pana Dominika do
          wymienienia miejsc w których powinny one powstać. Jak rozmawiać to o konkretach
          a nie bełkotać o przekrętach.
          • Gość: Dominik Re: XIX wieczne skrzyzowania (wystarczaja dla LS) IP: *.nyc.res.rr.com 05.12.06, 17:07
            Panie LS,
            Pytasz sie Pan o lokalizajie XIX wiecznych rozwiazan komunikacynych w Gdyni,
            tworzonych przez obecnych "wlodarzy" Gdyni ale tworzonych juz w XXI wieku!
            Podaje przyklady
            -Wezel Janka Wisniewskiego, niech Pan sprobuje wydostac sie ze stoczni o 2-3godz
            -wjazd i wyjazd ze Zwyciestwa na Wielkopolska, zarowno z Gdyni jak i z Sopot-u
            -podobnie z trasa blekitna, ja ja nazywam rozowo-czerwona, bo wszystko co
            oparte na przekretach taki wlasnie ma kolor (rozowo-czerwony
            -wjazd i wyjazd na obwodnice z Morskiej i na Morska
            Wystarczy???? Przywoluje Pan Wezel Kwiatkowskiego, to fakt, ze jest taam jako
            tako, ale dostac sie na most zwlasszcza od strony Rumii to wielki problem
            Zreszta projet tego przedsiewziecia powstal jeszcze za Gierka,(wlasnie moze
            dlatego, ze Gierek dorastal gdzies indziej, a nie w bolszewickiej Rosji)
            to nie rozumiemdlaczego przypisujecie to szczurkowi???Szczurek do
            perfekcji "opanowal" projekty dojazdow do hipermarketow/supermarketow i
            wyjazdow z nich
            Ale tu mial pewnie doradcow z Geant-a, Hitu i innych doradzali bo mieli interes
            W wymienionch przeze mnie punktach juz nie doradzili (bo nie mieli w tym
            interesu) i wyszlo jak w XIX wieku.
            Panie LS po jakim "wielkim swiecie" Pan jezdziles??? przypuszczam, ze od Bugu
            na wschod! (a wystarczylo jeszcze dalej tam pojechac i wymarzona przez Pana
            "Alaska" bylaby do ogladania.
            Jednak podtrzymuje to, ze w druga strone to za wiele Pan nie jezdziles!!!
            Powinien Pan wiedziec, ze na tzw. "zachodzie" wlacznie z ue w takim przypadku
            kiedy przydrozne drzewo choruje, uschnie (w miescie)to natychmiast zastepuje sie
            je nowym. A jak to sie ma planowane przez Was (Rade Miasta i Szczurka)
            likwidacje zieleni (drzwew) np w przypadku Osiedla Moniuszki czy Placu
            Grunwaldzkiego, gdzie zalozono wyciecie 30szt (po zmianach 20szt) 60-letnich lip
            po to tylko, zeby krauze mogl tam wybudowac nastepny swoj geszeft.
            Wiec pytam sie jaki jest Wasz Panowie rodowod???
            Panie LS, nawet "gomulka" piszesz Pan poprawnie (a moze razem z jaruzelskim to
            Wasi idole)bo dla mnie to skonczeni "swolocze" i mam gdzies czy bedzie "o"
            czy "u" ( to w nawiazaniu do mojego poprzedniego postu")
            Jesli chodzi o Pana Tadeusza Kolinskiego to podtrzymuje sugestie aby o
            wszystkich nieprawidlowosciach, przekretach w Gdyni pisac na tym forum bowiem
            wyborcza, dziennik bandycki (baltycki)itp to sa Wasze szmatlawce i "prawym"
            ludziom z nimi nie po drodze
            Jesli chodzi o Pana Kolinskiego to nawet dobrze, ze tym razem nie wszedl do tego
            Waszego "bagna", bo po co mial tam spalac swoja energie na "szarpanki" z Wami??
            Niech to zrobi najpierw Prokuratura.
            Przekonacie sie za 4-lata, wykosi Was wszystkich
            Panie LS.
            Radzisz mi Pan wracac do ojca a nie wymadrzac sie na forum??? hmmmm
            Roznica jest taka miedzy nami, ze moj ojcie w zaden sposob w przeciwienstwie do
            Was (jak widze)nie byl spokrewniony ideologicznie ze stalinem ani z jego
            "potomkami", stad moje rozumowanie, charakter i widzenie rzeczywistosci jest
            zdecydowanie inne niz Wasze Panowie LS, klik i jeszcze ktos tam.
            Zycze Wam obiektywizmu zamiast "jadu"
            • Gość: klik Re: Coś Ci się popierdutkało dziecko.n/t IP: *.gdynia.mm.pl 05.12.06, 17:23
            • Gość: LS Re: XIX wieczne skrzyzowania (wystarczaja dla LS) IP: 193.138.110.* 06.12.06, 10:15
              > -Wezel Janka Wisniewskiego, niech Pan sprobuje wydostac sie ze stoczni o 2-
              3god

O planach Nowej-Polskiej, planach terminalu promowego razem z całym zapleczem
              komunikacyjnym słyszano? Chyba nie. Ale i tak zaraz pewnie padnie że przekręt.
              Nie wszystko od razu się buduje, to chyba nie trudne do zrozumienia? Powstaje
              spora część układu komunikacyjnego, przeprowadza się studium na resztę a
              krzyczy się że za mało. Owszem to nie wszystko, ale na to trzeba czasu.

> -wjazd i wyjazd ze Zwyciestwa na Wielkopolska, zarowno z Gdyni jak i z Sopot-u

No to straszliwie ciekawe, że się nie pamięta jak na Wielkopolską trzeba było
              zawracać za skrzyżowaniem. I jakoś jak jeżdżę wracająć z pracy to na nowym
              podwójnym lewoskręcie nigdy nie czekam dłużej niż dwie zmiany świateł.

> -podobnie z trasa blekitna, ja ja nazywam rozowo-czerwona

Na budowę odcinka od Stryjskiej do Wielkopolskiej razem z węzłem zostały w tym
              roku przyznane środki z rezerwy budżetu centralnego. Słyszano?
              A słyszano o CAŁEJ koncepcji drogi Różowej? O połączeniu z Sopotem? I o tym że
              nie powstanie dopóki Sopot ostatecznie nie zatwierdzi przebiegu swojego odcinka
              trasy, bo inaczej budowa nie ma sensu.

> -wjazd i wyjazd na obwodnice z Morskiej i na Morska

Ten węzeł jest w gestii GDDKiA a nie miasta.

-----

Proszę się trochę więcej zainteresować lokalnymi sprawami, tylko tak
              konkretniej. Polecam forum www.skyscrapercity.com Tam jest trochę więcej
              fachowych informacji o inwestycjach, prowadzonych studiach niż w gazetce pana
              Kolińskiego.

Na bełkot o przekrętach, "wzorcach", domniemaniach gdzie to jeździłem a gdzie
              nie nie odpowiadam i proszę sobie darować ten upust frustracji skierowany na
              domniemania co do mojej osoby. Miło by było gdyby również język dyskusji stał
              się wolny od emocjonujących epitetów "bandycki", "przekręty", "geszefty" itp.
              Ja mówię o konkretach - służę oczywiście linkami.

W całej tej dyskusji uciekamy od meritum - jaki pomysł pan Koliński ma
              komunikację, oprócz "pamiętania o ogrodach"? Bo na razie nikt nie wie, razem z
              samym zainteresowanym.
              • kurzatwarz3 Re: XIX wieczne skrzyzowania (wystarczaja dla LS) 06.12.06, 11:37
                Tytuł wątku, a co ważniejsze jego przesłanie, moim zdaniem jest pewnym żartem.
                Świadectwem irytacji "publicystyką polityczną" pana Kolinskiego. Takiego trochę
                Kokonowicza gdyńskiego.
                Dlatego nie oczekujmy zwłaszcza w tym wątku, merytorycznej, poważnej dyskusji.
                W ogóle na tym forum GSG takich dyskusji nie ma. Ludzie, którzy mają
                odpowiednie kwalifikacje, nie mają czasu na pisaninę tutaj i odpowiadanie na
                bełkotliwe zarzuty.
                Ja sam tu wszedłem niedawno i jestem przygnębiony poziomem wiekszośći wpisów.
                Lepiej wynieść się do forów branżowych lub zamkniętych, gdzie na ogół ludzie
                mają olej w głowie. I poczucie humoru tez;))
                • Gość: LS Masz rację IP: 193.138.110.* 06.12.06, 13:12
                  Więc proponuję nie karmić trolla co sam obiecuję.
        • Gość: klik Re: Dziecko - wróć do tatusia "geniusza" IP: *.gdynia.mm.pl 04.12.06, 11:06
          Nie mów do mnie per "Wy" - nie jesteśmy towarzyszami partyjnymi - to raz, dwa -
          nie znasz Gdyni (nie mówiąc o Trójmieście) pisząc takie bzdury. Twoja wypowiedź
          jest utrzymana w tonie dyskusji z kimś - coś nie tak z główką?Kochasz się w TK
          to fruń do niego. Acha - po świecie dziecko "trochę" jeździłem. Nie było mnie
          jeszcze na Antarktydzie i Alasce - to tak swoją drogą.
      • maaax moze na Oksywie , albo Pogórze Górne , np. 05.12.06, 19:01
        juz dawno obiecywali ,ze "Teraz dzielnice i osiedla"-
        ale, trzeba przyznac: marketingowcy super!!!!
    • Gość: "d.z" ujawnij się! Re: "Temat dla Tadeusza Kolińskiego" -> zapro IP: *.chello.pl 03.12.06, 17:24
      A to jest wypowiedź czyli poglądy polityczne i język tego "d.z" (gratulacje dla
      PO czy "Samorządnosci" Jacka Milewskiego?):
      "kręć cały czas w lewo:))
      Broń Boże w prawo:)
      W lewo i tylko w lewo, jak dojdziesz do skraju to powinno się zza sniegu zacząć
      wyłaniać objawienie PiSdokracji"
      O tu znalazłam:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=36091689&a=36094545
    • tadeusz_kolinski Cienkie Bolki... 04.12.06, 14:20
      No właśnie. Koliński niech da pomysły na rozwiązanie problemów miasta, m. inn
      transportowych.
      1. Swego czasu, rada dzielnicy Św. Maksymiliana zorganizowała „naradę” nt
      problemów dzielnicy z udziałem przedstawicieli miejscowej Policji, Straży
      Miejskiej. Na te naradę przyszedł, a jakże pełnomocnik Prezydenta Szczurka ds.
      bezpieczeństwa, przewodniczący komisji RM ds. ... radny Bień. Radni dzielnicy
      podnieśli nierozwiązaną od lat, np. sprawę (przepraszam za wyrażenie) osranych
      przez psy chodników (i nie tylko) w dzielnicy Św. Maksymiliana (i nie tylko).
      Problem potwierdzili policjanci i strażnicy miejscy. Radnemu Bieniowi w pewnym
      momencie „puscili nerwy” i zaczął krzyczeć coś w rodzaju: „jak jesteście tacy
      mądrzy to powiedźcie jak miasto ma rozwiązać ten problem...” Radny Bień bierze
      kasę jako radny RM, potem inną kasę jako przewodniczący itd., potem ?.
      2. Dwa lata temu, ze składu urzędników Wydziału Dróg i Komunikacji wydzielono
      trzy osoby i założono Wydział Inżynierii Ruchu (wróble ćwierkały że pod pewnego
      absolwenta, który został naczelnikiem tego trzyosobowego Wydziału UM) Teraz
      każda ulica Gdyni „podlega” pod trzech naczelników trzech różnych Wydziałów
      Urzędu Miasta. Studzienki uliczne pod Wydział Gosp. Komunalnej, nawierzchnie i
      pas drogowy ulicy pod Wydział Dróg i Komunikacji a oznakowanie ulicy pod ten
      nowy Wydział Inżynierii Ruchu. Nie tylko Koliński z mieszkańcami ale już sami
      urzędnicy (po cichu) wytykają te absurdy...
      Koliński i mieszkańcy mają za darmochę zaprojektować zmianę regulaminu Urzędu
      Miasta który jest wadliwy – ba – mają podać np. projekt rozwiązań tych
      komunikacyjnych jak i np. tych od (pardon) psich gówien w mieście... A osoby
      biorące za te obowiązki sutą kasę, odpowiedzialne za ten „całokształt” jak
      rozumiem nie mają czasu, gdyż zajęte są rozkradaniem budżetu miasta Gdyni.
      (to dzisiaj nazywa się „niegospodarnością”) .
      W New Yorku, też swego czasu obsrywanym, zanieczyszczonym itd. itd. itd. jak
      doszedł do władzy jeden pan o włoskim nazwisku (no jak ten burmistrz się nazywa,
      cienkie Bolki?) to nie pytał się rozwścieczony przez mieszkańców jak ma
      rozwiązywać problemy tylko wprowadził swój pomysł autorski „zero tolerancji” i
      przeszedł do legendy... Ale to był burmistrz. Tak, tak, tchórzliwe anonimy
      „cienkie Bolki” różne „kliki” „d.z” i inne „LS...D” ha, ha... Tak jak te
      bezradne „cienkie Bolki” w UM. Wiedzą jak trawniki na geszefty zamieniać a nie
      wiedzą jak rozwiązać codzienne problemy zwykłych mieszkańców. Jak nie potrafisz
      to nie pchaj się na ....?
      • Gość: LS Re: Cienkie Bolki... IP: 193.138.110.* 04.12.06, 14:29
        Panie Koliński. To znaczy że pan "wie, ale nie powie"?

Kandydował pan na radnego więc zakładam że miał Pan jakiś program. Że za słowem
        krytyki była też i propozycja. Czytałem tą Pańską gazetkę i się tych propozycji
        nie doszukałem. Tylko kopanina. Więc proszę jeszcze raz - niech Pan napisze
        jaki ma Pan pomysł na transport, komunikację, na Gdynię.
        Proszę jeszcze raz przeczytać swoje słowa o burmistrzu Nowego Yorku - on MIAŁ
        pomysł, Pan nie ma.

I naprawdę uważa Pan za zabawne przekręcanie nicków? Stać Pana tylko
        na "cienkie Bolki"?
        • Gość: klik Re: Koliński ma jedynie łysy łeb i kupę IP: *.gdynia.mm.pl 04.12.06, 14:40
          pretensji, że nie został wybrany.Na szczęście. Pieniacz nad pieniaczami.
          • Gość: LS Re: Koliński ma jedynie łysy łeb i kupę IP: 193.138.110.* 04.12.06, 14:48
            Wiesz - próbuję dać człowiekowi szansę. Może w końcu powie coś sensownego, albo
            zrozumie że "pamiętajcie o ogrodach" to trochę dla Gdynian za mało jeżeli
            chodzi o program...
            • Gość: klik Re:Coś Ty? Trzeba miec coś pod kopułką. IP: *.gdynia.mm.pl 04.12.06, 14:57
              Sprawdź w wyszukiwarce w jakich okresach to"cuś" z uśmiechem Igora (Młody
              Frankenstein) zaczyna się uaktywniać na forum. Mnie ten sk.... kosztował 2 razy
              po 300 zeta. Ulotki mi do świeżo wymytych szyb przykleił jakimś g...mocnym żeby
              nie można było odkleić. Zastanawiałem się nad sądem ale prawnik mi odradził -
              nie złapałem za rękę.
          • Gość: leon potrafisz sie odniesc do faktow podanych przez IP: *.gda.pl 08.12.06, 10:17
            T.Kolinskiego, pacanie?
            • Gość: klik Re: najpierw fakty, potem odniesienie - pacanie. IP: *.gdynia.mm.pl 08.12.06, 12:55
      • Gość: Jola Re: Cienkie Bolki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 01:26
        BRAWO TADEUSZ - nie daj sie jakims Zygmusiom pociotkom i cieniasom skulonym
        • Gość: LS nie daj się wciagnąć w merytoryczną dyskusję n/t IP: 193.138.110.* 05.12.06, 11:47
          • Gość: Dominik XIX wieczne skrzyzowania (ciag dalszy) IP: *.nyc.res.rr.com 07.12.06, 22:13
            Panowie LS, klik, kurzalapa itp. jestescie naprawde zalosni.
            Wszyscy widza i mowia, ze czarne jest czarne a Wy jak na komende, w tym samym
            czasie i przypuszczalnie z tego samego "miejsca" (czy to UM w Gdyni??)staracie
            sie udowodnic, ze czarne jest biale. Nawet czas w ktorym jestescie na tym
            portalu odpowiada czasowi urzedowania w UM (dla przyzwoistosci: moze byscie
            zaczeli pisac poza godz. pracy UM w Gdyni. Byc moze jestescie na etacie, zeby
            tak pisac na "zlecenie". Kiedys to wladze miasta zlecily swoim pracownikom
            opracowywanie planow zagospodarowania przestrzennego Kamiennej Gory byc moze
            nie tylko K Gory (na zyczenie krauzego i koszt podatnikow)
            wasz jezyk typu: "merytorycznie", "merytorycznie" i jeszcze raz "merytorycznie"
            utwierdza mnie w przekonaniu o wykonywaniu "prac zadaniowych" tutaj.
            Wracajac do Waszego "merytum"
            Panie LS,
            Jezeli z "Sopotem" nie byo dogadane, to po co bylo budowac ta droge (rozowo-
            czerwona), oczywiscie, ze pod interes Gean't (uwaza Pan inaczej???)
            Juz nie wspomne o wyjazdach z centrum na Witomino, czy dalej skrzyzowanie
            Slaska, Warszawska, Witominska (co to jest??) , obciach totalny, az sie prosilo
            pobudowac sprzesla i wkomponowac w to "slimaki"
            A ten caly balagan przy Glownym Dworcu, az sie nie chce jezdzic,patrzec i pisac
            Jakos z Batorym poradziliscie sobie nswet w centrum, ba a jak inaczej
            ale parking, to juz dziadostwo (schody, dziury itp)
            Panie Ls to juz nawet nie XIX wiek a wczesniej.
            W tych wszystkich projektach komunikacyjnych to widac ta sama "glowe" i ta sama
            deske prokektancka.
            Wykonawca tych(pozal sieBoze)Waszych projektow jest ten sam. Swiadcza o tym
            charakterystyczne dziuryi koleiny w tzw nowych projektach (b. podobne).
            i jak tu nie jest XIX wiek???
            Moja rada:
            Odejdzcie juz, zeby nie szkodzic wiecej ludziom i miastu
            Swego czasu Gdynia byla najbogatszym miastem w Polsce (kilka, kilkanascie lat
            temu). wlasnie dzieki Wam jedziemy po rowni pochylej w dol.

• kajetanb52 Re: XIX wieczne skrzyzowania (ciag dalszy) 08.12.06, 08:59
              Taki z Pana wielki patriota lokalny a po ip widzę że z Niu Jork sity klepie.
              Może zamiast zajmować się Gdynią wróci Pan do skrobania azbestu ?
            • Gość: klik Re: Oooo Koliński z nowym nickiem!Żałosne.n/t IP: *.gdynia.mm.pl 08.12.06, 12:56
    • Gość: britpop Co takiego sprawia, ze nazwisko "Kolinski" IP: *.gdynia.mm.pl 28.01.07, 19:26
      wywoluje politowanie, irytacje i inne negatywne odczucia?
      • Gość: Dominik Re: Co takiego sprawia, ze nazwisko "Kolinski" IP: *.nyc.res.rr.com 28.01.07, 22:20
        Zwykle wypowiedzi Pana Kolinskiego sa rzeczowe, konkretne, czesto krytyczne,
        uderzajace w "uklad gdynski" az nadto widoczny i odbierany jako uklad wladzy
        i business-u (zwykle nazywany korupcyjnym. Niektore decyzje RM i Prezydenta sa
        dziwne i zaskakujace w zaden sposob nie licujace z interesem miasta i jego
        mieszkancow.
        Tacy krytykanci jak kajetanb52, klik, kirk, kurzalapa i inni bedacy dyzurnymi
        "klakierami" UM na tym forum dostaja dostaja furii czytajac taki teks w obawie,
        ze jak "uklad" sie rozleci albo zostanie rozgoniony to zabioara im (sluzbowe)
        compy i inne przywileje, na ktore samodzielnie zapracowac nie potrafia.
        Przyklad: niejaki kajetanb52 wyzej napisal"Niu Jork sity", przypuszczam, ze mial
        na mysli New York City, ale coz?? ci ludzie tak mysla, tak mowia, tak pisza i
        tak robia i juz sie nie zmienia! A tzn ze trzeba juz ich wymienic.
        pozdrawiam,
        Dominik
        • kajetanb52 Re: Co takiego sprawia, ze nazwisko "Kolinski" 29.01.07, 10:04
          Jak skrobanie azbestu idzie ? Płucka ciągle zdrowe ?
          • Gość: zniesmaczony Do kajetana -b52 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 21:46
            No nie wiem czy Dominik skrobie azbest - jeżeli tak to zapewne w odpowiednich
            warunkach i za stosowną kasę. I chwała, że pracuje. Ty koleś jeden z drugim na
            krótkiej smyczy trzymany chciałbym aby przyszedł ten czas, ze zaczniesz skrobać
            ten beton - byc może za miskę zupy i w pasiastym mundurku.
            • kajetanb52 Re: Do kajetana -b52 29.01.07, 22:39
              Co to za kasa, dolar teraz słaby :P
        • Gość: britpop Re: Co takiego sprawia, ze nazwisko "Kolinski" IP: *.gdynia.mm.pl 29.01.07, 12:17
          Ale przeciez obecna ekipa podejmuje konkretne decyzje. Widac nie sa one
          dotkliwe dla spoleczenstwa gdynskiego skoro szturmem zaglosowalo na
          Samorzadnosc. I wiesz co? Bardzo trudno odroznic merytoryczna, uzasadniona
          krytyke pod adresem jakiejs ekipy od atakow opozycji, ktore maja podszarpnac
          jej opinie za wszelka cene...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka