Dodaj do ulubionych

Premier pomoże Trasie Sucharskiego

IP: *.cable.satra.pl 01.01.07, 21:45
Robiąc tak jak mówi pan Turnow. mówicie: nie chcemy finansować tej trasy
niech to zrobi rząd. A jak robi rząd każdy widzi. dalej aktualne jest pytanie
co zrobi Pa Adamowicz dla udrożnienia Gdańska??? Tak niewiele?? Wojewoda ma
nam zrobić??
Obserwuj wątek
    • maruda.r Poparcie, po porcie, po gazoporcie 01.01.07, 21:56

Jarosław Kaczyński chce powrotu gdańskiej Trasy Sucharskiego na listę inwestycji
      finansowanych ze środków UE - zapewniają pomorscy politycy PiS.

Ostatnie osobiste chcenie Jarosława Kaczyńskiego w sprawie gazoportu w
      Trójmieście skończyło się na tym, że gazoport wylądował na drugim końcu wybrzeża.

• Gość: Sławek Precz z kaczyzmem IP: *.chello.pl 01.01.07, 21:58
      Co za bzdura. Niedługo okaże się że Gdańsk był/jest przeciwny, a PiSowcy
      Kurski Kaczyński itp walczą o dobro Gdańska przeciwko gdańszczanom. trasa
      Sucharskiego znajdowała się na liście, następnie mamy wybór gazoportu a
      wcześniej wybory. PiS przegrywa z kretesem postanawia zbić kapitał polityczny
      dając prztyczka gdańszczanom. Gazoport ma być w Świnoujściu, trasa wypada z
      listy. Dalsza gierka polega na wskazaniu dobrego wujka to Kurski, Kaczyński
      i ... Wiechecki stają się zainteresowani trasą. Gazeta wybiórcza po raz
      pierwszy rozpoczyna kampanię za Gdańskiem - niesamowite, przypadek? Tym samym
      przykrywają sprawę gazoportu. Trasa Sucharskiego wróci na miejsce gdzie była,
      wybiórcza będzie PiSała że to jej zasługa oraz Kaczyńskiego, Kurskiego
      Wiecheckiego. Winni? oczywiście Adamowicz, PO

Psim obowiązkiem władz ponadregionalnych jest wybudowanie drogi tranzytowej
      do/z portu.

Co zrobił Kurski, Kaczyński w sprawie budowy gazoportu razem ze swoim
      mianowanym pupilkiem Corą, dla którego strata inwestycji to "nic się nie
      stało"?

PRECZ Z KACZYZMEM!!!!
      • Gość: marcin Re: Precz z kaczyzmem IP: *.chello.pl 02.01.07, 15:29
        Taa, już widzę, jak Wyborcza piórem Tuska juniora wychwala Kurskiego, który
        wielokrotnie kłamał na temat jego ojca i pradziadka. Pod tytułem twojego posta
        mogę się podpisać obiema rekami, natomiast treść i wyciągane wnioski są lekko
        paranoiczne, iście jak przywódców PiSu.
        • Gość: Sławek Re: Precz z kaczyzmem IP: *.chello.pl 02.01.07, 17:51
          Mnie interesują fakty a nie błędne Twoje zdanie. Już widzisz? To dobrze że masz
          papierowe wydanie wybiórczej gdzie do tekstu jest dodatkowy komentarz Michała
          dyletanta Tuska pt "DZIEKUJĘ JACKOWI KURSKIEMU". Czy to też paranoja?

Donalda Tuska szanuję m. inn. za serię Był sobie Gdańsk, ale jaki to ma związek
          z Michałem który nie zna nazw dzielnic Gdańska?
          • Gość: tip Re: Precz z kaczyzmem IP: *.gdansk.agora.pl 02.01.07, 18:45
            Przeczytaj człowieku ten komentarz, a potem mów o tytule... Nawet półinteligent
            skuma, że tytuł jest przewrotny sens...
            • Gość: Sławek Re: Precz z kaczyzmem IP: *.chello.pl 02.01.07, 19:20
              Wyobraź sobie, że przeczytałem jak również wyobraź sobie że szukałem
              czegokolwiek co oznaczałoby przewrotność itp. gdyż nawet po Michale dyletancie
              Tusku nie spodziewałem się czegoś takiego.

Na szczęście nie jestem pólinteligentem, cytuję "Jeśli decyzja rządu będzie
              pozytywna dla Pomorza, to z chęcią podziękuję posłowi Kurskiemu za jego
              skuteczny udział w walce o Trasę Sucharskiego." to chyba zrozumiały cytat z
              komentarza z papierowej wersji wybiórczej.

Tip, użytkowniku serwera agory, czytaj ze zrozumieniem.
              • Gość: tip Re: Precz z kaczyzmem IP: *.gdansk.agora.pl 02.01.07, 20:24
                Przed chwilą w Radiu Gdańsk Kurskiemu podziękował m.in. wiceprezydent Gdańska
                Marcin Szpak. :) Coś tu nie tak chyba
                Pozdrawiam
    • Gość: Sławek Baca nie ściemniaj IP: *.chello.pl 01.01.07, 22:07
      Wskaż mi adres internetowy gdzie przeczytałeś że Gdańsk wg Turnowieckiego nie
      chce finansować tej trasy. Koszt wybudowania to wieksza część całego budżetu
      Gdańska, a gdzie pozostałe wydatki? gdzie inne drogi miejskie, a nie
      tranzytowe? Bo nie wiem czy zauważyłeś że jest to trasa tranzytowa z portu.
      Pomimo tego Gdańsk we własnym interesie chce współfinansować inwestycję. Baca
      dokładnie tak wojewoda pomorski jest właśnie po to aby wspierał inwestycji na
      Pomorzu, a nie żeby je blokował.

A gdzie Baca jest budowa A1 też Adamowicz ma ją budować?
    • Gość: Tomek Premier pomoże Trasie Sucharskiego IP: *.such.nat.hnet.pl 01.01.07, 22:18
      Bzdura totalna, o jakich warunkach zabudowy mówi poseł Kurski? Obecnie
      wystarczy, że wojewoda wyda decyzję lokalizacyjną i jest po sprawie. I jeszcze
      to idiotyczne tłumaczenie, że był tylko raz i to niedawno. Skoro jeszcze w
      sierpniu TS widniała na liscie inwestycji pod numerem 1 znaczy to, że jest
      właściwie przygotowana i ma pewne źródła finansowania - miasta i portu.
    • Gość: Sławek Michał dyletant Tusk znowu atakuje IP: *.chello.pl 01.01.07, 22:20
      Panie dyletancie Tusk jeżeli po super artykułach gdzie wykazuje się Pan zupełną
      niewiedzą nt nazw dzielnic Gdańska, artykułach z wieloma błędami
      merytorycznymi, wytykanymi na innych portalach jak np. portalmorski.pl obecnie
      uważa że gdańszczanie uznają rolę PiSowców w sprawie inwestycji w Gdańsku, to
      tylko negatywną. Nikt tutaj nie wykazuje się taką chorą inteligencją, aby
      uwierzyć wybiórczej.
    • haselback Re: Premier pomoże Trasie Sucharskiego 01.01.07, 22:40
      Jakby tak dokładnie sprawdzić stan zaawansowania wszystkich rządowych
      inwestycji drogowych które mają pewne środki za realizację, okazałoby się że
      95% z nich nie ma nawet wytyczonej trasy na mapie. To jakoś pisowskim
      pryncypałom nie przeszkadza, za to prawdziwą solą w oku jest kazdy dobry
      projekt autorstwa samorządowców z PO.
      • Gość: master to idiota Re: Premier pomoże Trasie Sucharskiego IP: *.gdynia.mm.pl 02.01.07, 00:08
        > prawdziwą solą w oku jest kazdy dobry
        > projekt autorstwa samorządowców z PO
        akurat projekt trasy sucharskiego pochodzi jeszcze z glebokiego PRL'u ...
        fakt, faktem Gdanskiem rzadza cymbaly co to nawet lobbingu nie potrafia
        zorganizowac - wszyscy w Polsce maja wiedziec: 'Gdanskowi sie nalezy - bo
        Solidarnosc, bo rzadzi PO, bo Gdansk to takie uposledzone miasto' itp.
        zenada i tyle - gazpoport przegraliscie przez wlasna nieudolnosc i frajerstwo,
        teraz macie z tego samego powodu problem z trasa sucharskiego. do roboty -
        musicie zmobilizowac tego waszego ptysia adamowicza - zeby zamiast obrastac w
        tluszcz cos wreszcie dla was zrobil - poki co jego rzady to totalna tragedia.
        Teraz sobie ptys znalazl kolejna wymowke - winny wojewoda.....
        • Gość: Met Do poprzednika IP: *.inetaccess.pl 02.01.07, 11:41
          Popatrzcie lepiej na Waszego Szczurka,totalny zastój inwestycyjny,zero firm
          inwestujących w Gdyni,tworzących tam swoje siedziby,wszystkie najważniejsze
          inwestycje gospodarcze od dobrych kilku lat zgarnia sam Gdańsk,akurat zasługa
          Adamowicza największa w tym,że nie przeszkadza,ładnie się uśmiecha i stara się
          tworzyć przyjazny inwestycjom klimat,od czarnej roboty i tak jest
          Szpak,porównując inwestycje w Gdańsku i Gdyni,mimo tych przepychanek z
          Gazoportem czy Trasą Sucharskiego Gdańsk po prostu masakruje Gdynię w temacie...
          • Gość: master to idiota Re: Do poprzednika IP: *.gdynia.mm.pl 02.01.07, 20:06
            taa, gdanskie kompleksy. wlasnie przez takie podejscie Gdansk przegrywa w
            konkurencji z Wloszczowa.....dodajmy do tego gdanska reprezentacje w Sejmie z
            Kurskim i Tuskiem na czele - naprawde wam wspolczuje. Wspomagac ich ma ten
            nieudacznik Plazynski - ten to ma same sukcesy na koncie: poczynajac od Stoczni
            Gdansk. Gdansk to strasznie smutne miejsce do mieszkania - bez drog, z
            calkowicie zakorokowanym centrum, bez drog dojazdowych do obwodnicy - 3-swiat...
            a z ciekawosci zapytam jakie najwazniejsze inwestycje gospodarcze masz na mysli?
            centrum handlowe? wszystkie stawiaja przy obwodnicy - aby latwo mozna bylo
            dojechac z Gdyni :-P
            • Gość: Tomek Re: Do poprzednika IP: *.such.nat.hnet.pl 02.01.07, 22:03
              Prawdę mówiąc nie widziałem smutniejszego miejsca na swiecie od Gdyni. To
              szarobura zapyziała mieścina, w którym zamykają ostatnie kino i burzą
              orbisowski dwugwiazdkowy hotel, a jakie aspiracje? To nieprawda, że w Gdyni nic
              się nie buduje, przeciez Szczurek to mistrz świata w stawianiu stodół zwanych
              Lidlami.
              • Gość: master to idiota Re: Do poprzednika IP: *.gdynia.mm.pl 02.01.07, 22:15
                suchanino to chyba niedaleko od haldy w wislince.... fosfogipsy z tej haldy maja
                zabojczy wplyw na prace mozgu - jestes zywym tego dowodem. dodajmy do haldy
                kolejne gdanskie atrakcje - smrod z rafinerii, zolte deszcze z siarkopolu,
                spaliny z wiecznie zakorkowanych drog. wspolczuje.
                • Gość: Tomek Re: Do poprzednika IP: *.such.nat.hnet.pl 02.01.07, 22:37
                  zainwestuj w plan Gdańska - ciołku z "pekinu"
                  • Gość: master to idiota Re: Do poprzednika IP: *.gdynia.mm.pl 02.01.07, 22:55
                    zapewne z suchanina blizej do haldy niz z Gdyni einsteinie.
                    a i jeszcze jedna atrakcja - przelatujace nisko nad miastem
                    samoloty.....naprawde wspolczuje.
                    • Gość: adam Re: Do poprzednika IP: *.chello.pl 02.01.07, 23:03
                      Jeszcze zawołaj "Lechia Gdańsk - k..., szajs!"
                      I zaprezentujesz komplet talentów.
                      • Gość: master to idiota Re: Do poprzednika IP: *.gdynia.mm.pl 02.01.07, 23:14
                        III liga?
                  • Gość: babie doły airport gdynia to kompletna żenada IP: *.icm.edu.pl 02.01.07, 23:54
                    Ja bedac na wakacjach mialem wrazenie ze Gdynia pare lat temu byla ciekawszym
                    miastem niz teraz.Pojechalem do Gdyni i nie byl oco tam robic.Najciekwaszym
                    miejscem wydala mi sie hala targowa.To miasto kiedys tetnilo zyciem i ,rowijalo
                    sie co byl owidac na kazdym kroku.Teraz tam wieje zastojem i smutkiem.W Gdansku
                    mam odwrotny problem co przyjade to za duzo rzeczy zmienia sie na lepsze
                    nowsze ,nowoczeasniejsze.Mnie szokuja takie szybkie zmiany,tak samo w
                    Warszawie.Sopot sie tez modernizuje na swoja mala kamerlana skale.Gdynia
                    podupada ,stojac w miejscu,a tyle tam jest do poprawienia.Turysci przyjezdzaja
                    do Trojmiasta ze wzgledu na Gdansk i Sopot,Gdynia nie robi na nich zadnego
                    wrazenia ,jak zjezdzaja z promu od razu jada dalej... .

Nie wiem, czy ten post przeczyta pan Szczurek, ale chciałabym, aby wiedział, ze
                    w mojej ocenie Gdynia sie cofa. Znam to miasto od kilkudizesięciu lat. jestem w
                    nim co najmniej dwa - trzy razy do roku. Gdynia była dla mnie zawsze knem na
                    świat. Tam poraz pierwszy zobaczyłam cudowne egzotyczne owooce, które i tak
                    często były dla mnie niedostępne ze względu na wysoką cenę. Ale czułam się w
                    Gdyni, jak w innym kraju. Niestety, to co teraz obserwuje, to upadek ukochanego
                    przeze mnie miasta. Wstyd mi jest przed moimi dziećmi i wnukami, kiedy
                    poszlismy na Skwer Kosciuszki, a tam budy z "pamiątkami' jak przez 30 laty.
                    Kioski z rybami (ten stan sanitarny, ta estetyka!) wołające o pomste do nieba.
                    Budynek niby kawiarni, w którym kupuje sie bilety na białą flotę - jak z filmu
                    Barei. Tam czas stanął w miejscu, a nawet się cofa. Gdyby to ode mnie zależało,
                    to na miejscu tych obrzydliwych bud i tego niby budynku kapitanatu(?)
                    postawiłabym natychmiast piekny przestrzenny oszklony budynek, w którym można
                    by bylo z kultura wypic kawę i patrzeć na morze. A rybke chciałabym zjeść, ale
                    nie w takich warunkach. Czy w Gdyni w ogole jest San-Epid?O budynku dworca PKP
                    z litosci milczę.

Gdynia powoli staje sie druga liga w 3city. Gdansk i Sopot uciekaja coraz
                    dalej. Nasza Juniorka - poprzez karierowiczow i bufonow dostala konkretnej
                    zadyszki! Zal mi gardlo sciska, poniewaz jeszcze kilka lat temu nic nie
                    wskazywalo na taka posuche inwestycyjna. Obecny PR polega na piep...nym
                    obiecywaniu wszystkiego i wciskaniu ludziom kitu, ze jest dobrze. Glupiej
                    Estakady nie zobaczymy chyba nigdy, hala sportowa - niezly obciach
                    architektoniczny, dodatkowo z rocznym poslizgiem, odlegle wizje stadionu -
                    smiech na sali: za te utopijne nomen omen 80 baniek mozna by wybudowac
                    zajebisty obiekt na 20 tysiecy, a nie modernizowac trupa. CALE MIEDZYTORZE
                    dawno powinno miec szczegolowy plan zagospodarowania przestrzennego tak, aby
                    tchnac w centrum miasta nowego ducha. I co?? G..wno!! Arteria Orlowo - Karwiny
                    utopiona w sygnalizacjach swietlnych, Chwarzno/Wiczlino z dojazdem na miare
                    epoki sredniowiecza, permanentne olewanie najbiedniejszych dzielnic polnocnych.
                    Swietojanska, Skwer najczesciej puste nocami. Staram sie nie wylewac zalow,
                    tylko opisywac rzetelnie to, co aktualnie sie dzieje. Jezeli sytuacja sie nie
                    poprawi, opuszcze moje ukochane miasto i bede czekal na lepsze z dalekiej
                    perspektywy :(( Na Szczura i jego obibokow nie zaglosuje nigdy wiecej!!

• Gość: master to idiota Re: gdynia to kompletna żenada IP: *.gdynia.mm.pl 03.01.07, 00:15
                      1. Estakada Kwiatkowskiego wlasnie powstaje - sa pieniadze - prace postepuja
                      szybko - final w 2008 roku. Porownaj to sobie z Trasa Sucharskiego.... na ktora
                      Gdansk nie potrafi zdobyc kasy.
                      2. dworzec PKP nie jest wlasnoscia miasta - jak nazwa wskazuje decydujacy wplyw
                      ma tutaj PKP - planowana jest jego przebudowa z udzialem miasta.
                      3. budynek dworca morskiego na skwerze jest w rekach prywatnych.
                      4. w wielomiejskim Gdansku - o drodze w standardzie 'Arteria Orlowo - Karwiny'
                      mieszkancy moga sobie pomarzyc - moga stac w korku na Kartuskiej, AK,
                      Slowackiego ew. Spacerowej...
                      5. zabudowa Skweru - zgodze sie, ze obecnie to kompletna zenda - sa jednak
                      sygnaly, ze bedzie lepiej - trwaja przymiarki do duzej przebudowy Oceanarium, do
                      finalu zbliza sie budowa Muzeum Gdyni, trwa budowa Sea Towers - mam nadzieje, ze
                      to wszystko ozywi ten rejon i niebawem znikna wreszcie te zalosne kramiki z
                      muszelkami i t-shirt'ami.
                      6. co do kawy i widoku na morze - wlasnie zakonczono przebudowe przy plazy i
                      bulwarze. jest tez barracuda.
                      tak wiec nie jest zle.
                      • Gość: master to idiota gorzka prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 10:32
                        Bez urazy gdynianie, ale ten tramwaj jakoś Was tam jeszcze ratuje. Gdyby nie ta
                        atrakcja XXII wieku nikt by Was nie odwiedził. Dość powiedzieć, że gdyńska baza
                        turystyczna jest na poziomie Łomzy. Brak hoteli, informacji turystycznej z
                        prawdziwego zdarzenia, nawet kibli. Brudny, cuchnący i klejący się dworzec
                        nadal jest wasza wizytówką... a miało być tak różowo.
                        Jezeli dodam, że Muzem Bursztynu w Gdańsku bije wszelkie rekordy popularności
                        mamy prawdziwy obraz rzeczy, czego efektem są tłumy na ulicach Gdańska i
                        kolejny rok - koszmarne przygnębiające pustki na ulicach pseudoatrakcji
                        turystycznej - przereklamowanej Gdyni.

Czas na zmiany

-likwidacja kin
                        -totalny zastój inwestycyjny
                        -remonty i budowa wyłacznie swietojańskiej i Drogi różowej
                        -brak zaplecza turystycznego w miescie
                        -przestój na budowie hali
                        -przestój na budowie muzeum miasta i marwoj
                        -polanka redłowska
                        -wyręczanie developerów srodkami z budzetu miasta
                        -nieprzemyslane decyzje administracyjne (spalarnia, stacje telefoni etc)-itd
                        itd itd
                        • Gość: master to idiota Re: gorzka prawda IP: *.gdynia.mm.pl 03.01.07, 11:12
                          coz, watek poswiecony nieudolnosci wlodarzy Gdanska zamienia sie w licytacje
                          gdansko-gdynska - ulubiony sposob leczenia kompleksow mieszkancow 1000-letniego
                          Gdanska... W konkurencji z podobnymi sobie miastami w Polsce Gdansk spadl do
                          3-ligi. Wroclaw, Krakow, Poznan, Łodź jest poza waszym zasiegiem - mozecie
                          konkurowac z Bialymstokiem ew. Ostroleka. Nawet Swinoujscie jest bardziej
                          konkurencyjne.
                          Na koniec porownanie:
                          1. kina - 1 Gdynski SilverScreen = 5 * Gdanski Kinoplex
                          2. hotele - ratuje was spuscizna po Gierku - Hevelius + Marina. Poza nimi
                          pojawilo sie troche drobnicy - porzadnej infromacji turystycznej jak i toalet w
                          1000-letnim gdansku brak. brak toalet wynika zapewne z tego iz archeolodzy
                          prowadza w nich prace archeologiczne - zapewne zabytki wydobyte z zabytkoych
                          klozetow beda podstawa budowania tozsamosci mieszkancow tego miasta.
                          3. totalny zastoj inwestycyjny - Gdynia buduje Trase kwiatkowskiego - Gdansk na
                          trase Sucharskiego nie ma kasy. Mial byc gazoport w Gdansku - a bedzie w
                          Swionujsciu.
                          4. budowa gdynskiej hali trwa i zapewne niebawem znajdzie swoj szczesliwy final.
                          W Gdansku rozgrzebali dawne wysypisko smieci, na ktorym to postawia swoja nowa
                          hale, przy okazji zanieczyscili Sopot. Proponuje abyscie juz teraz zastanowili
                          sie, skad wezmiecie kase na utrzymanie tego obiektu....
                          5. W tym roku nastapi otwarcie Muzeum Miasta Gdyni i Marynarki Wojennej.
                          6. Polanka Redlowska to rzeczywiscie dramat. Podobnie jak aquapark na Brzeznie....
                          7. Wyreczanie developerow srodkami z budzetu miasta - ? I bardzo dobrze -
                          przynajmniej mamy porzadne drogi - standard nieosiagalny w Gdansku.
                          8. co do decyzji administracyjnych - to co piszesz to zwyczajny belkot.

Gdansk jest zalosnie zarzadzany - kruszenie kopii w sprawie Trasy Sucharskiego
                          to kolejny na to dowod - w miescie, w ktorym nie ma ANI JEDNEGO porzadnego
                          polaczenia centrum z obwodnica - wladze chca budowac tunel pod martwa wisla by
                          puscic ruch TIR'ow z portu przez dzielnice mieszkalne via Trasa Zielona. Tunel +
                          Trasa Zielona to zupelna paranoja: raz z powodu kosztow, dwa z powodu
                          uciazliwosci dla mieszkancow.
        • Gość: bat na debili gdyński głupek z multimedii powrócił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 12:43
          Rozumiem frustracje twoja wioska rybacka przeżywa taki zastój że Łomża przy
          niej to potęga a Gdańsk kwitnie.
          Codziennie mamy kolejne informacje o nowych inwestycjach u was nawet impreza
          sylwestrowa była totalną porażką jak cała wasza miejscowość.
          Gdańsk uciekł wam o lata świetlne, musi wam wystarczyć leniwy, wiecznie
          uśmiechnięty wojtuś.

• Gość: :) Re: gdyński głupek z multimedii powrócił IP: *.chello.pl 02.01.07, 15:54

Gdańsk, jak widać, kwitnie idiotami zachwalającymi swoje dziury w jezdniach.

Gość portalu: bat na debili napisał(a):

> Rozumiem frustracje twoja wioska rybacka przeżywa taki zastój że Łomża przy
            > niej to potęga a Gdańsk kwitnie.

• Gość: master to idiota przepraszam za wcześniejsze opinie jestem idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 09:22
              po prostu.
              Mam takie wizje przez to że gdynia jest taka beznadziejna.
            • Gość: bat na idiotów dziury to ty masz w głowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 09:23
              i nie tylko
          • Gość: master to idiota 2 ulice na krzyż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 10:42
            Gdynia powoli staje sie druga liga w 3city. Gdansk i Sopot uciekaja coraz
            dalej. Nasza Juniorka - poprzez karierowiczow i bufonow dostala konkretnej
            zadyszki! Zal mi gardlo sciska, poniewaz jeszcze kilka lat temu nic nie
            wskazywalo na taka posuche inwestycyjna. Obecny PR polega na piep...nym
            obiecywaniu wszystkiego i wciskaniu ludziom kitu, ze jest dobrze. hala
            sportowa - niezly obciach architektoniczny, dodatkowo z rocznym poslizgiem,
            odlegle wizje stadionu - smiech na sali: za te utopijne nomen omen 80 baniek
            mozna by wybudowac zajebisty obiekt na 20 tysiecy, a nie modernizowac trupa.
            CALE MIEDZYTORZE dawno powinno miec szczegolowy plan zagospodarowania
            przestrzennego tak, aby tchnac w centrum miasta nowego ducha. I co?? G..wno!!
            Arteria Orlowo - Karwiny utopiona w sygnalizacjach swietlnych,
            Chwarzno/Wiczlino z dojazdem na miare epoki sredniowiecza, permanentne olewanie
            najbiedniejszych dzielnic polnocnych. Swietojanska, Skwer najczesciej puste
            nocami. Staram sie nie wylewac zalow, tylko opisywac rzetelnie to, co aktualnie
            sie dzieje. Jezeli sytuacja sie nie poprawi, opuszcze moje ukochane miasto i
            bede czekal na lepsze z dalekiej perspektywy :((Nigdy Na Szczura i jego
            obibokow nie zaglosuje nigdy wiecej!!
            • Gość: master to idiota Re: 2 ulice na krzyż IP: *.gdynia.mm.pl 03.01.07, 11:41
              przynajmniej sa rowne, szerokie i bez dziur. W Gdansku sa 4 ale waskie, dziurawe
              i wiecznie zakorkowane.
        • Gość: Ewa co za bełkot? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.07, 15:54
          opinia żywcem wyjęta z retoryki Jacka Kurskiego. Treść bez komentarza
          • maruda.r Re: co za bełkot? 02.01.07, 15:58
            Gość portalu: Ewa napisał(a):

> opinia żywcem wyjęta z retoryki Jacka Kurskiego.

W tym wypadku retoryka Kurskiego jest wyjątkowo zbieżna z retoryką Adamowicza,
            bo to właśnie Adamowicz zdążył przed wyborami ogłosić projekt Trasy Sucharskiego
            swoim osobistym sukcesem.

• Gość: ROTFL Za wykreślenie czegoś z rządowego programu odpo- IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.01.07, 09:18
      wiada Adamowicz? To za co w tym kraju odpowiada rząd?
    • Gość: gdanskikoltun Kurski miesza i intryguje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 14:05
      Fajnie, ze dzwoni i tyłek liże premierowi, ale dlaczego przy tym intryguje i
      oskarża w klasyczny dla siebie sposób? Wypisz, wymaluj sprawa Wehrmachtu,
      Grassa, bilboardów etc. A może Gdańszczanie mają do końca swych dni dziękować
      mu, ze palcem raczył kiwnąć?
    • Gość: Ewa żałosny ten Kurski IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.07, 15:52
      Najpierw robi wszystko, że by rzad zdjął dobry projekt z listy a później w
      glorii zwycięscy i ratownika wmawia ze ma największe zasługi dla powrotu na
      listę
    • Gość: gdansk-zaspa Śledzie wara IP: *.chello.pl 02.01.07, 21:49
      Śledzie wara od Gdańska. Gryzonie tez :)
    • drbob20 Re: Premier pomoże Trasie Sucharskiego 03.01.07, 08:55
      Gość portalu: baca napisał(a):

> Robiąc tak jak mówi pan Turnow. mówicie: nie chcemy finansować tej trasy
      > niech to zrobi rząd. A jak robi rząd każdy widzi. dalej aktualne jest pytanie
      > co zrobi Pa Adamowicz dla udrożnienia Gdańska??? Tak niewiele?? Wojewoda ma
      > nam zrobić??

kaczy chce pokazac ze on , krol gnol, moze to i tamto ale tak naprawde to kaczy
      chce sie po prostu zemscic na trojmiecie ktore go olalo, olewa i bedzie
      olewac!!! kaczysci z trojmiasta won na zagony!!
      • Gość: master to idiota Re: Premier pomoże Trasie Sucharskiego IP: *.gdynia.mm.pl 03.01.07, 10:29
        kolejny nawiedzony gdanski glupek. Gdansk to nie centrum wszechswiata. Jak
        zwykle politycy gdanscy obudzili sie z reka w nocniku - nagle? - okazalo sie, ze
        nie ma pieniedzy na Trase Sucharskiego.....
        Przy okazji - pomysl mostu od Martwa Wisla + Drogi Zielonej to jakas totalna
        paranoja - TIR'y zamiast Obwodnica Poludniowa objechac miasto beda sobie robic
        skrot jadac Droga Zielona przez srodek miasta. Gdanskiem rzadza idioci.
      • Gość: master to idiota drugie imie gdyni to porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 10:40
        W Gdyni kompletny brak inwestycji gospodarczych kreujących nowe miejsca
        pracy,na palcach jednej ręki można policzyć znaczące firmy z siedzibą w
        Gdyni,zresztą to jest ta sama minilista od wielu lat,nowych firm po prostu nie
        ma,wszystkie najważniejsze inwestycje w regionie lokują się w Gdańsku,w
        ostatnim roku Thyssen Krupp,Seruga Seiki,CompuWare,terminal DCT za 300 mln
        euro,Reuters,Zen Sar,ostatni rok to również umocnienie ponadregionalnych
        gospodarczych gigantów,z siedzibą w Gdańsku jak Lotos czy Energa,rozbudowa
        Intela,ostateczna decyzja o budowie w Gdańsku centrali GE Money Banku,można by
        długo wymieniać,ale wszystko praktycznie w temacie nowych inwestycji
        gospodarczych dotyczy Gdańska,Gdynia powoli staje się bliskim co prawda ale
        coraz odleglejszym i mniej znaczącym zapleczem,gdzie dobra komunikacja miejska
        czy wciąż pozytywny PR nie pomogą,miasto jednego kina,jednego hotelu-po
        likwidacji Gdyni,jednego centrum handlowego z prawdziwego zdarzenia-10 letniego
        Klifu,
        • Gość: master to idiota Re: drugie imie gdyni to porażka IP: *.gdynia.mm.pl 03.01.07, 11:21
          ta i na dodatek nie lubi was PiS i za kare nie da wam pieniedzy na Trase
          Sucharskiego. Podsumowujac w Gdansku nic sie nie moze udac. Lepiej sie od tego
          miasta trzymac z daleka.
        • Gość: master to idiota Masz racje Gdańsk kwitnie codziennie mamy nowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 11:31
          informacje o inwestycjach w każdej dziedzinie gospodarki.
          W gdyni zero jakichkolwiek po prostu zero.
          sorry zapomniałem drogi do geanta za miejskie pieniądze i Kwiatkowski odpalony
          w iście gdyńskim tempie :).
          W Gdańsku jest tyle inwestycji również drogowych że nikomu się nie chce tego
          wymieniać.
          W gdyni zawsze 2 te same nazwy od 8 lat
          • Gość: master to idiota Re: Masz racje Gdańsk kwitnie codziennie mamy now IP: *.gdynia.mm.pl 03.01.07, 11:38
            taa - ostatnie dwa 'gdanskie' sukcesy:
            1. gdansk przegral ze Swionujsciem rywalizacje o gazoport.
            2. brak pieniedzy na budowe trasy sucharskiego.

• Gość: master to idiota jak się skończyły jedyne 2 inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 11:52
            niemieszkaniowe w gdyni.
            Rozbudowa blaszanego geanta zapowiedzi od 6 lat i jak zwykle gdyńskie zero.
            Polanka redłowska był przecież inwestor, bylo pozwolenie na budowe i nic jak
            zobaczył co naprawde znaczy gdyńskie zero.
            • Gość: master to idiota Re: jak się skończyły jedyne 2 inwestycje IP: *.gdynia.mm.pl 03.01.07, 12:09
              w ostatnich latach nadrabiacie zapoznienie cywilizacyjne wzgledem Gdyni - to
              szczyt waszych marzen? Inwestycje, ktore wymieniles (poza terminalem) to
              groszowe sprawy. Terminal kontenerowy - wiekszy od dawna jest juz w Gdyni, nie
              tak dawno powstal rowniez drugi Hutchinson'a. Oba maja ta przewage iz polaczone
              juz niedlugo beda z obwodnica estakada kwiatkowskiego. W gdansku porazka goni
              porazke - uciekl wam gazociag, ucieka trasa sucharskiego. Swiat ucieka a gdansk
              popada w coraz to glebsza paranoje.....
              • Gość: Alex Niestety mieszkam w Gdyni pracuje w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:45
                i przejeżdżając przez Gdańsk widać pełno dźwigów.
                W Gdyni nic trochę chodnika na Świętojańskiej wynienili i od zawsze ta Różowa,
                aż się niedobrze robi.
                Niestety władza bez kontroli i opozycji osiada na laurachi i robi niewiele
                tylko administruje jak gryzoń.
                • maruda.r Re: Niestety mieszkam w Gdyni pracuje w Gdańsku 04.01.07, 00:15
                  Gość portalu: Alex napisał(a):

> i przejeżdżając przez Gdańsk widać pełno dźwigów.
                  > W Gdyni nic trochę chodnika na Świętojańskiej wynienili i od zawsze ta Różowa,
                  > aż się niedobrze robi.

Jest więcej, niż pewne, że nie mieszkasz w Gdyni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka