Dodaj do ulubionych

Przyszła zima.........

21.11.01, 09:32

Dopóki było szaro, mokro i wietrznie nic nie przypominało zimy. Dzisiaj rano
budzę się a tu b i a ł o, pięknie, sypie śnieżek, ech.........
To tylko wspomnienia z dzieciństwa, że jest tak wspaniale bo biało.....
Kto czeka na spóźniający się tramwaj lub autobus już tak nie myśli...
Kierowcy muszą uważać bo łatwo wpaść w poślizg.......
Tylko dzieci się cieszą:)))))))
Obserwuj wątek
    • kasia_57 Re: Przyszła zima......... 21.11.01, 09:40
      A ja wlasnie mialam telefon z Gorcow, tam tez bialo, i bajkowo. A u nas szaro.
      Raniutko, kolo 7:00 tak pieknie slonce wschodzilo. I ciekawie, bo nie od "dolu"
      horyzontu, tylko spadlo. Niebo na wschodzie bylo zachmurzone, i ciezkie. Z
      dziury w niebie przebijaly promienie pomaranczowo-purpurowe - bo wlasnie taki
      kolor mialy. Przebijaly ku gorze - widok nie do opisania. Te wszystkie slodkie
      obrazki na filmach rysunkowych - to wlasnie to. POtem nagle pokazala sie
      tarcza - doskonale okragla, mocno purpurowa, razaca blaskiem i wielka. poczem
      znikla w chmurach. Nagle chmury odplynely, a slonce doslownie z nich wypadlo.
      Widok byl niesamowity! Teraz nie ma slonca - sa chmury i swiat zszarzal. Az sie
      wierzyc nie chce, ze cos tak pieknego widzialam rano.
      milego dnia Lucy!!!!! :)))
      • lucy_z Re: Przyszła zima......... 21.11.01, 09:46
        kasia_57 napisał(a):

> milego dnia Lucy!!!!! :)))

Kasia! Ty to umiesz opisać pięknie:))))Aż się chce czytać:) Życzę Ci też spokoju
        w pracy i żeby dzień szybko minął /oczywiście w pracy/. Wczoraj prawie się nie
        pokazywałaś, byłaś zajęta???? Jak będziesz miała czas to skrobnij tu coś znowu,
        dobrze??? Pa:)))
        • lucy_z Do Kasi!!!!! 21.11.01, 10:03

Kasu! Mam prośbę! W wątku - ......na obczyźnie" nasz gość erwas prosił o
          poszukanie telefonu do pewnej osoby. Ja nie mam wiadomo, tej ksiązki tel. to
          jakbyś mogła to sprawdzić i podać, o ile znajdziesz, dobrze???? Bardzo Ci
          dziękuję:))))) Bo nikt nie odpowiedział na jego prośbę:(
          • kasia_57 Re: Do Kasi!!!!! 21.11.01, 10:08
            lucy_z napisał(a):

>
            > Kasu! Mam prośbę! W wątku - ......na obczyźnie" nasz gość erwas prosił o
            > poszukanie telefonu do pewnej osoby. Ja nie mam wiadomo, tej ksiązki tel. to
            > jakbyś mogła to sprawdzić i podać, o ile znajdziesz, dobrze???? Bardzo Ci
            > dziękuję:))))) Bo nikt nie odpowiedział na jego prośbę:(

Juz tam lece!
            :)))))))))))))

• kasia_57 Re: Do Kasi!!!!! 21.11.01, 10:22
              kasia_57 napisał(a):

> lucy_z napisał(a):
              >
              > >
              > > Kasu! Mam prośbę! W wątku - ......na obczyźnie" nasz gość erwas prosił o
              > > poszukanie telefonu do pewnej osoby. Ja nie mam wiadomo, tej ksiązki tel.
              > to
              > > jakbyś mogła to sprawdzić i podać, o ile znajdziesz, dobrze???? Bardzo Ci
              > > dziękuję:))))) Bo nikt nie odpowiedział na jego prośbę:(
              >
              > Juz tam lece!
              > :)))))))))))))
              >
              ps. juz zalatwione, i mam nadzieje, ze to ten numer!!!!
              :)))

• lucy_z Re: Do Kasi!!!!! 21.11.01, 10:39
                kasia_57 napisał(a):

> > Juz tam lece!
                > > :)))))))))))))
                > >
                > ps. juz zalatwione, i mam nadzieje, ze to ten numer!!!!
                > :)))
                >
                Kasiu!!!! Dziękuję!!!! Jesteś niezawodna:))))))

• Gość: Jolka Re: Przyszła zima......... IP: 10.10.41.* 21.11.01, 10:07
      Nie lubie zimy!!!!
      Moglabym ja przespac jak niedzwiedzie .
      Obrastajaac w tluszcz.
      HA HA HA
      • Gość: mcroti Re: Przyszła zima......... IP: *.ibngr.edu.pl 21.11.01, 10:11
        A póki co szaro, zimno i mokro... w Gdańsku
      • lucy_z Re: Przyszła zima......... 21.11.01, 10:11
        Gość portalu: Jolka napisał(a):

> Nie lubie zimy!!!!
        > Moglabym ja przespac jak niedzwiedzie .
        > Obrastajaac w tluszcz.
        > HA HA HA

Jolu! Ja też jej nie lubię. Może jak patrzę przez okno. Ja jestem człowiek
        ciepłolubny, lato, lato - to jest to!!!!
        • Gość: Jolka Re: Przyszła zima......... IP: 10.10.41.* 21.11.01, 10:14
          lucy_z napisał(a):

> Jolu! Ja też jej nie lubię. Może jak patrzę przez okno. Ja jestem człowiek
          > ciepłolubny, lato, lato - to jest to!!!!

a LATO i GRECJa na to juz mi brakuje slow
        • Gość: Remik Re: Przyszła zima......... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 13:15
          lucy_z napisał(a):

> Jolu! Ja też jej nie lubię. Może jak patrzę przez okno. Ja jestem człowiek
          > ciepłolubny, lato, lato - to jest to!!!!

Ale wyobraz sobie piekny sloneczny dzien.... Wszedzie bialutko, zero czerni i
          szarosci. Sniezek chrupie pod stopami, a na drzewkach piekne sniezne "gwiazdki".
          No i swieta - nieodlaczny element zimy. Jakos sobie nie moge wyobrazic swiat w
          lecie. Bylyby jakies takie niekameralne :(

Remik z szarego jeszcze Poznania

• lucy_z Re: Przyszła zima......... 21.11.01, 13:32
            Gość portalu: Remik napisał(a):

> .
            > No i swieta - nieodlaczny element zimy. Jakos sobie nie moge wyobrazic swiat w
            > lecie. Bylyby jakies takie niekameralne :(
            >
            > Remik z szarego jeszcze Poznania
            >

Zobacz na wątku " Gdańszczanie..itd na obczyźnie " wpisał się miły szatanek z
            Australii. Pisze właśnie o świętach w upale:)
            Może święta będą takie jak piszesz....... Pozdr.:)))))
          • kasia_57 Re: Przyszła zima......... 21.11.01, 13:40
            A ja moge sobie wyobrazic takie swieta, bo takie przezywalam przez wiele lat.
            Afryka, upal, wszedzie zielono, wlasciwie pora sucha, wiec ta zielen nieco
            mniej soczysta, ale jednak. jakies dziwne ptaszydla na drzewach w kolorach
            absolutnie szalonych. Odglosy z buszu, niczym na filmach przygodowych typu
            Krokodyl Dundee. Choinka w domu, tzw. Catharina's Tree (to takie cos niczym
            sosna, ale bardzo dlugie igly, wiotkie i delikatne). No i nagla cisza Tej Nocy.
            A potem pasterka. Jedyna w swoim rodzaju. Pasterka u ksiedza Irlandczyka w jego
            kosciele. Przychodzili tam wszyscy - zarowno katolicy - wszelkich odlamow, jak
            i wszelkie odlamy protestantow, wyznawcy islamu, a takze wyznawcy religii tak
            starych, jak sama Afryka. Tlumy. Hitem wieczoru bylo doroczne spotkanie pewnego
            Araba ze swoim oslem i wielbladem. Wlasnie tam i wtedy. Oba te zwierzeta
            chadzaly swoimi sciezkami, i obgryzaly wszytskie rosliny w okolicznych
            ogrodkach, co do pasji doprowadzalo moja Matke, ktora koniecznie chciala costam
            wyhodowac innego, niz kazala Matka Afryka.
            Ojciec O'Hennerthy stawal pieknie ubrany przed oltarzem i kazal wszytskim
            wstac. Zalegala cisza, Ojciec spogladal na zegarek i trwal w uroczystym
            milczeniu, a my razem z nim. I nagle w tej naglej afrykanskiej ciemnej ciszy
            nocnej (jest taki krotki moment w Afryce, kiedy dzien milknie a noc jeszcze sie
            nie rozkrzyczala) - odzywal sie osiol. Niesamowite wrazenie, bo ryk osla w tej
            wielkiej podnioslej ciszy po prostu budzil caly swiat. Osiol ryczal pare chwil,
            z uduchowionym wyrazem w wielkich, wiecznie smutnych oczach i milkl rownie
            nagle. W tym momencie Ocjiec spokojnie oznajmial :"I stalo sie drogie dzieci.
            Pan sie urodzil. Swietujmy...." nikomu nie przeszkadzalo, ze ta pasterka
            odbywala sie w wielkim tloku ze zwierzetami, pod golym niebem. Wedlug Ojca tak
            byc powinno... I tylko rok-rocznie musialam potem po krzakach szukac z latarka
            mojego zolwia, ktory majestatycznie w nich znikal, ale na szczescie zawsze w
            tym samym kierunku...
            Do dzisiaj te pasterki sa moimi najcieplejszymi wspomnieniami. nie ma juz Ojca,
            nie ma osla z wielbladem. nie wiem nawet co sie stalo z Arabem w rozwianej
            galabii. Ja mieszkam od wielu lat w Polsce, ale wciaz pamietam te pasterki... I
            swiat dzieki nim jest lepszy.
            • lucy_z Re: Przyszła zima......... 21.11.01, 17:57

Zima przyszła na krótko, jest już błoto:(
              A ja idę jeść:))
            • lucy_z Re: Przyszła zima......... 21.11.01, 18:22
              kasia_57 napisał(a):

Ja mieszkam od wielu lat w Polsce, ale wciaz pamietam te pasterki... I
              >
              > swiat dzieki nim jest lepszy.

Kasiu! Już nic do tego nie można dodać. Co widziałaś to Twoje na zawsze,
              dlatego tyle w Tobie tolerancji:))))))
              • kasia_57 Re: Przyszła zima......... 22.11.01, 08:59
                lucy_z napisał(a):

> kasia_57 napisał(a):
                >
                > Ja mieszkam od wielu lat w Polsce, ale wciaz pamietam te pasterki... I
                > >
                > > swiat dzieki nim jest lepszy.
                >
                > Kasiu! Już nic do tego nie można dodać. Co widziałaś to Twoje na zawsze,
                > dlatego tyle w Tobie tolerancji:))))))

Tolerancji... zwlaszcza dla swoich dodatkowych kilogramow - bo ja tez wlasnie ide
                jesc...
                Jak kicius-zboj? Jak Twoja do niego cierpliwosc?? I jak sie ma cierpliwosc psa???
                POzdrowienia cieple i sloneczne, bo tu jest szaro i wietrznie, deszczyk co i rusz
                sie zrywa i nie moze sie zdecydowac. Ogolnie rzecz biorac - szaruga... A na to
                wszystko - kanapka z kotletem! :)))

• lucy_z Re: Przyszła zima......... 22.11.01, 10:57
                  kasia_57 napisał(a):

> Jak kicius-zboj? Jak Twoja do niego cierpliwosc?? I jak sie ma cierpliwosc psa?
                  > ??
                  > POzdrowienia cieple i sloneczne, bo tu jest szaro i wietrznie, deszczyk co i ru
                  > sz
                  > sie zrywa i nie moze sie zdecydowac. Ogolnie rzecz biorac - szaruga... A na to
                  > wszystko - kanapka z kotletem! :)))
                  >

Witaj Kasiu! Pytasz o zbójnicę? No może gdzieś do drugiej w nocy buszowała,
                  bawiła się jakimiś papierkami i różnymi innymi rzeczami, włącznie z moimi nogami.
                  Musiałam wstawać i ciągle coś zabierać np kasztana itd więc jestem niewyspana.

Pies jak zwykle jest zamykany gdzie indziej bo kotka nie daje mu żyć:)))
                  Ciekawa jestem jak długo to będzie trwało to buszowanie po nocy.
                  U nas też szaruga i wstrętnie a ja niedługo muszę iść i trochę spraw
                  pozałatwiać,brrrrrr. Przeczytałam wszystkie posty, zrobiło mi się ciepło:)))))
                  Ściskam Cię i wszystkich pozostałych forumowiczów;))))))
                  • lucy_z Re: Przyszła zima......... 22.11.01, 11:06
                    lucy_z napisał(a):

. Przeczytałam wszystkie posty, zrobiło mi się ciepło:)))))
                    > Ściskam Cię i wszystkich pozostałych forumowiczów;))))))

Acha! Przypomniała mi się piosenka : " do serca przytul psa, weź na ramiona
                    kota....." itd - to o mnie;)))))))
                    • kasia_57 Re: Przyszła zima......... 22.11.01, 14:54
                      a mnie: "a tymczasem leze pod grusza, na dowolnie obranym boku...." to o mnie -
                      w marzeniach...:)))
                      • lucy_z Re: Przyszła zima......... 22.11.01, 15:06
                        kasia_57 napisał(a):

> a mnie: "a tymczasem leze pod grusza, na dowolnie obranym boku...." to o mnie -
                        >
                        > w marzeniach...:)))

Kasiu! Dopiero wróciłam, kawka i przed komputerek dla relaksu:)) Kot od razu
                        wpił mi się w rękaw więc źle mi idzie pisanie:(
                        Chciałabym tak na boczek jak w tej piosence ale nie bardzo mogę. Jutro też mnie
                        czeka jeszcze większe ganianie....... ale muszę:) POzdr.:)
                        • kasia_57 Re: Przyszła zima......... 22.11.01, 15:22
                          lucy_z napisał(a):

> kasia_57 napisał(a):
                          >
                          > > a mnie: "a tymczasem leze pod grusza, na dowolnie obranym boku...." to o m
                          > nie -
                          > >
                          > > w marzeniach...:)))
                          >
                          > Kasiu! Dopiero wróciłam, kawka i przed komputerek dla relaksu:)) Kot od razu
                          > wpił mi się w rękaw więc źle mi idzie pisanie:(
                          > Chciałabym tak na boczek jak w tej piosence ale nie bardzo mogę. Jutro też mni
                          > e
                          > czeka jeszcze większe ganianie....... ale muszę:) POzdr.:)

No wlasnie, najgorsze jest, ze sie MUSI. MArze o totalnym lenistwie. Takim,
                          wiesz,co to sie nawet palcem w bucie nie kiwnie...
                          Kicius widze, uwaza Cie za wlasnosc, i takie juz chyba nasze zycie. Moja "Ruda-
                          torba-dziadowska" tez czeka az wroce z pracy i zaczyna "tance huculskie" i placze
                          zaglodzonego kota, bo przeciez jak kuchty nie ma w domu, to nawet sie nie
                          upomni... Ot los.
                          Mamy zaprzyjaznionego rottweilera - Edziu sie nazywa, ktory wpada do nas czasem z
                          wizyta, jako ozdoba swoich wlascicieli. I jak juz Fufke zamnkiemy w pokoju, Edziu
                          rzuca sie do jej miski do kuchni, wyjada jej kocie zarcie, a nastepnie wypija
                          wode. Z filizanki. Bo Fufka pije z filizanki, no ale jej pyszczek sie miesci, a
                          Edziu nie wiem, chyba wciaga "policzki"... Ze on nie zaczal miauczec, to cud.
                          Nastepnie, kiedy goscie wychodza, a wraz z nimi Edziu, wypuszczamy Fufe, a ta tez
                          leci do kuchni i wylizuje to, czego Edziu nie zdolal... I chodzi potem po domu z
                          wyrazem obrzydzenia na rudym pyszczku, ze jakis cham jej wyjadl z michy. KIedy
                          uczylam sie do egzaminow, Fufka siadala mi na ksiazkach - i to koniecznie
                          usadzala zadek na tym kawalku tekstu, ktory akurat czytalam, mruczac ze znakiem
                          zapytania. Bo jak juz zauwazylam, ona zadaje pytanie i wychodzi jej to mn iej
                          wiecej : mrau? a ten znak zapytania jest dokladnie slyszalny. Gdybym miala
                          kamere, sfilmowalabym ja z tym zadem na ksiazkach.
                          sciskam serdecznie! :)))
                          • lucy_z Re: Przyszła zima......... 25.11.01, 20:23

Taka najprawdziwsza, przyszła tu u mnie...........
                            Zawiało ulice i chodniki, ślisko jak diabli......
                            Samochód tańcuje sobie jak na dyskotece..........
                            Piaskarek nie widać, jak zwykle zaspały..........
                            Dobrze, że już jestem w domu i tu z Wami:)))))))))
                            • Gość: beast Re: Przyszła zima.........ale nie u nas IP: 192.168.140.* 26.11.01, 10:25
                              W piatek popadał śnieg(z deszczem) a dzisiaj sucho i szaroburo,także do zimy
                              daleko jeszcze.
                              • lucy_z Re: Przyszła zima.........ale nie u nas 26.11.01, 10:31
                                Gość portalu: beast napisał(a):

> W piatek popadał śnieg(z deszczem) a dzisiaj sucho i szaroburo,także do zimy
                                > daleko jeszcze.

Śnieg padał całą niedzielę i tę noc........

Wszystko tonie w śniegu:) Drzewa, dachy, trawniki i w tej chwili świeci
                                pięknie. Ale zrobiło się cieplej, ok. O stopni i pomału pewno się roztopi, a
                                szkoda bo przynajmniej jest tak czysto:)
                                • Gość: dk Re: Przyszła zima.........ale nie u nas IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.11.01, 16:52
                                  a u mnie bielusieńko! az chciało sie dziś wychylic pyszczek z domku! jest -2,
                                  snieżek lekko pruszy, jest puchato i mięciutko ... tylko niech nie zniknie
                                  szybko. Z roku na rok bardziej lubie zimke, ale tę ze śniegiem, a o to coraz
                                  trudniej...
                                  Pozdrawiam wszystkich "śniegowców" i "śnieżynki"
                                  • lucy_z Re: Przyszła zima...ale ciut się rozmraża.... 26.11.01, 20:03
                                    Gość portalu: dk napisał(a):

> a u mnie bielusieńko! az chciało sie dziś wychylic pyszczek z domku! jest -2,
                                    > snieżek lekko pruszy, jest puchato i mięciutko ... tylko niech nie zniknie
                                    > szybko. Z roku na rok bardziej lubie zimke, ale tę ze śniegiem, a o to coraz
                                    > trudniej...
                                    > Pozdrawiam wszystkich "śniegowców" i "śnieżynki"

Jeszcze trochę śniegu zostało na jutro, żeby świat nie był taki szary......

Mało nóg nie połamałam, tak było ślisko, ale co tam - jak wracałam to
                                    przyglądałam się pod domem, czy to piaskiem posypany chodnik, czy to są kpiny:
                                    (((((
                                    • lucy_z Re: Przyszła zima 28.11.01, 19:22
                                      lucy_z napisał(a):

Jeszcze trochę śniegu zostało na jutro, żeby świat nie był taki szary......
                                      >

Nic się nie zmieniło, doszedł mróz, rano było -10 stopni, teraz jest coś też
                                      koło tego, świeciło słońce i było bardzo przyjemnie.......
                                      • kasia_57 Re: Przyszła zima 29.11.01, 08:18
                                        lucy_z napisał(a):

> lucy_z napisał(a):
                                        >
                                        > Jeszcze trochę śniegu zostało na jutro, żeby świat nie był taki szary......
                                        > >
                                        >
                                        > Nic się nie zmieniło, doszedł mróz, rano było -10 stopni, teraz jest coś też
                                        > koło tego, świeciło słońce i było bardzo przyjemnie.......

A teraz ja!
                                        Nie lubie zimy, bo to same klopoty - w koncu nasi skretyniali drogowcy każdego
                                        roku sa zaskakiwani przez zimę, która nie wiadomo dlaczego w tej strefie
                                        klimatycznej sie pojawia.
                                        Ale to są odczucia mieszczucha. Natomiast w górach, zima, prosze bardzo!
                                        W Gdansku od wczoraj jest snieg - nie jest to jakaś super-zima, ale faktycznie
                                        zrobiło się czyściej na ulicach. Niestety wcale nie bezpieczniej... U mnie w
                                        Sinych Mgłach (tzn w Porcie Północnym) naprawdę jest pięknie, mozna zapomnieć o
                                        kłopotach. Krajobraz biały, jest cicho, a na dodatek jadąc do pracy widziałam
                                        zające - szalejące w tym świeżutkim sniegu. Sielanka.
                                        No i od razu zrobiło mi się przyjemniej. I jakoś tak uroczyście. :))
                                        • lucy_z Re: Przyszła zima 29.11.01, 09:15
                                          kasia_57 napisał(a):

> No i od razu zrobiło mi się przyjemniej. I jakoś tak uroczyście. :))

Witaj Kasiu! Dzisiaj śniegu dosypało sporo ale jest koło -2 tak, że napewno na
                                          ulicy będzie błoto.Pokazało się dużo wron, pewno tych zimowych i kotka szaleje na
                                          parapecie, chce je upolować a tu figa:)))))

Kasiu:) Zajrzyj na WP.
                                          • kasia_57 Re: Przyszła zima 29.11.01, 09:30
                                            lucy_z napisał(a):

> kasia_57 napisał(a):
                                            >
                                            >
                                            > > No i od razu zrobiło mi się przyjemniej. I jakoś tak uroczyście. :))
                                            >
                                            > Witaj Kasiu! Dzisiaj śniegu dosypało sporo ale jest koło -2 tak, że napewno n
                                            > a
                                            > ulicy będzie błoto.Pokazało się dużo wron, pewno tych zimowych i kotka szaleje
                                            > na
                                            > parapecie, chce je upolować a tu figa:)))))
                                            >
                                            > Kasiu:) Zajrzyj na WP.
                                            A Ty - zajrzyj do skrzynki gazetowej! :)))

• kasia_57 Re: Przyszła zima 29.11.01, 09:30
                                            Lucy! na wp mam pusto!!!!!!!!!!!!! :-(((((((
                                            • lucy_z Re: Przyszła zima 29.11.01, 09:40
                                              kasia_57 napisał(a):

> Lucy! na wp mam pusto!!!!!!!!!!!!! :-(((((((

Kasiu! Nigdy nie klnę a może trzeba;(((

Wysłałam to samo, drugi raz, eeee już z wp nie skorzystam. Jestem
                                              zła,wrrrrrrrrr; (((((
                                              • lucy_z Re: Przyszła zima 29.11.01, 09:42
                                                lucy_z napisał(a):

Kasiu! Nigdy nie klnę a może trzeba;(((
                                                >
                                                > Wysłałam to samo, drugi raz, eeee już z wp nie skorzystam. Jestem
                                                > zła,wrrrrrrrrr; (((((

Kasiu! Zaglądnęłam do skrzynki. Czy chodzi o wczorajszy list???? To wczoraj
                                                przeczytałam:)))) Dziękuję:))))
                                                • kasia_57 Re: Przyszła zima 29.11.01, 09:44
                                                  lucy_z napisał(a):

> lucy_z napisał(a):
                                                  >
                                                  > Kasiu! Nigdy nie klnę a może trzeba;(((
                                                  > >
                                                  > > Wysłałam to samo, drugi raz, eeee już z wp nie skorzystam. Jestem
                                                  > > zła,wrrrrrrrrr; (((((
                                                  >
                                                  > Kasiu! Zaglądnęłam do skrzynki. Czy chodzi o wczorajszy list???? To wczoraj
                                                  > przeczytałam:)))) Dziękuję:))))

nie, o dzisiejszy!!!! no jeżeli nie dostałaś, to ja też zacznę kląć!!!!!!
                                                  W mojej skrzynce pusto. i zaraz coś mnie trafi!
                                                  • kasia_57 Re: Przyszła zima 29.11.01, 09:48
                                                    Napisało mi, ze wysłało wiadomośc, na skrzynke gazetową. Może sprawdź za
                                                    chwilke... :)?
                                                  • lucy_z Re: Przyszła zima 29.11.01, 09:49
                                                    kasia_57 napisał(a):

> nie, o dzisiejszy!!!! no jeżeli nie dostałaś, to ja też zacznę kląć!!!!!!

> W mojej skrzynce pusto. i zaraz coś mnie trafi!

Kasiu! Pusto w skrzynce. Wiesz, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:)

Tyle postów natrzaskamy, że dogonimy Szczecin, ha, ha :))))))))))
                                                  • kasia_57 Re: Przyszła zima 29.11.01, 09:53
                                                    lucy_z napisał(a):

Wiesz, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:)
                                                    >
                                                    > Tyle postów natrzaskamy, że dogonimy Szczecin, ha, ha :))))))))))

No to do dzieła"trzaskamy" !
                                                    Ja właśnie siedzę nad drugą kawą. Pachnącą i z mleczkiem, wcinam sobie kanapke z
                                                    pyszna kiełbachą, i gapie sie za okno na kępe rokitnika. Zasatanawiam się, czy
                                                    ten tutaj jest pod ochrona, bo to teren budowy i nie wiem, czy go nie zniszą, jak
                                                    znowu ruszy... A tymczasem "tyli" donra się marnuje. Rokitnik to i na soczki
                                                    dobry (bo zdrowy) i na winko (bo pyszne) a jaki na kaca doskonały! :)))

• lucy_z Re: Przyszła zima 29.11.01, 09:59
                                                    kasia_57 napisał(a):

.. A tymczasem "tyli" donra się marnuje. Rokitnik to i na soczki
                                                    > dobry (bo zdrowy) i na winko (bo pyszne) a jaki na kaca doskonały! :)))

Tak? Nie znam się na tym. Ostatnio kuzynka poczęstowała mnie nalewką z kwiatu
                                                    mlecza. To było dobre. Przypomniało mi się wino;) Nastawiliśmy 25 litrów z ryżu,
                                                    a wyszło 25 litrów octu. Och jak ja się śmiałam:)))))) Ale było to dawno. Teraz
                                                    wolę kupić w sklepie, jest taki wybór:)
                                                  • kasia_57 Re: Przyszła zima 29.11.01, 10:20
                                                    lucy_z napisał(a):

Przypomniało mi się wino;) Nastawiliśmy 25 litrów z ryżu
                                                    > ,
                                                    > a wyszło 25 litrów octu.

Mama mojego męża robiła niegdys doskonałe wino ze wszystkich owoców, jakie Jej
                                                    wpadły w ręce. POprosiła mnie kiedys o pomoc w zlewaniu tych wspaniałości...
                                                    Kiedy mąz z tata wrócili z zakupów (światecznych) do domu, obie byłysmy zalane w
                                                    drobny mak. Miałysmy zeza rozbieznego, czkwakę pijacką, a bzdury podobno takie
                                                    wygadywałyśmy, że strach, no i zaśmiewałysmy się jak głupie do sera... Nie
                                                    pamiętamy - obie uważamy, zę to wroga propaganda. Ale już nam nie zlecają
                                                    przelewania wina...
                                                    Dobre sa też wiśnie z nalewki. Mama miała taką, którą przed Ojcem chowała. No a
                                                    ze jestem u Niej często, więc któregoś dnia zaporponowała mi "konfitury" do
                                                    herbaty... Biedny tat nie mógł sobie z nami poradzić, przelewałyśmy mu sie przez
                                                    ręce.
                                                    Moi Rodzice dla odmiany mieli w barku oryginalnego Goldwassera. Tato woził go ze
                                                    sobą wszędzie, gdzie jeździliśmy. Był zamknięty i zalakowany, w takiej
                                                    niewielkiej butelczynie - szarej ze starości. Ja byłam w wieku szczenięcym, i
                                                    byłam starsznie ciekawa JAK to smakuje. Chowana na różnych legendach i baśniach,
                                                    m.in. na opowieściach, że jak się wypije płatki złota z goldwassera, to się ma
                                                    szczęście w zyciu, dobrałam się do Ojcowej butelki... poniewż nie byłam w
                                                    wieku "trunkowym" - wylałam zawartość butelki do zlewu, a płatki wypłukałam
                                                    wodą... Na ten moment dokabiny wszedł Ojciec. Nazwał mnie cymbałem i dał mi na
                                                    zawsze butelkę, żebym pamiętała swoja głupotę. Powiedział też, że gdybym go
                                                    poprosiła, otworzyłby mi tę butelke i dał płatek na szczęście... Od tego czasu
                                                    minęło tyle lat, a ja wciąż ma tę nieszczęsną butelkę jako memento.
                                                  • lucy_z Re: Przyszła zima 29.11.01, 10:34
                                                    kasia_57 napisał(a):

Od tego czasu
                                                    > minęło tyle lat, a ja wciąż ma tę nieszczęsną butelkę jako memento.

O! Jak mieszkałam w Gdańsku to bardzo był "modny":) Goldwasser i bardzo mi
                                                    smakował. Jakoś dawno go nie piłam, więc w ubiegłym roku właśnie z Gdańska sobie
                                                    przywiozłam chociaż tu go na pęczki a może na butelki, pełno. Ale to już nie to
                                                    samo:((((( Wspomnienia, wspomnienia...........
                                                  • kasia_57 Re: Przyszła zima 29.11.01, 10:41
                                                    lucy_z napisał(a):

Wspomnienia, wspomnienia...........

Yhm, wspomnienia... Nawet zwykła herbata w odpowiednich warunkach urasta do rangi
                                                    słodkiego wspomnienia...
                                                    Dla mnie nieodparcie z zimą kojarzy sie krupnik, pyszny z taka kasza drobną...
                                                    Chyba jestem głodna... do gwinat, zjadłam swoją kanapkę i nic mi nie zostało...
                                                    Prócz właśnie wpsomnień i widoków za oknem.
                                                  • lucy_z Re: Przyszła zima 29.11.01, 10:59
                                                    kasia_57 napisał(a):

nic mi nie zostało...
                                                    >
                                                    > Prócz właśnie wpsomnień i widoków za oknem.

Za mała ta kanapka Kasiu:)
                                                    A ja właśnie będę tu wpadać i wypadać bo robię gołąbki i jest przy tym troche
                                                    pracy, a Ty Kasiu, pracuj i zaglądaj tu, zaglądaj to sobie pogadamy:)))
                                                    Jak ten czas leci. Tu ktoś narzekał na poniedziałek a już czwartek........
                                                    Kasiu, miałam Cię pytać. Jak kot zachowuje się przy choince? Czy od razu będzie
                                                    leżała na ziemi czy postoi może dzień???? :))))))))
                                                  • kasia_57 Re: Przyszła zima 29.11.01, 11:15
                                                    lucy_z napisał(a):

> kasia_57 napisał(a):
                                                    >
                                                    > nic mi nie zostało...
                                                    > >
                                                    > > Prócz właśnie wpsomnień i widoków za oknem.
                                                    >
                                                    > Za mała ta kanapka Kasiu:)
                                                    > A ja właśnie będę tu wpadać i wypadać bo robię gołąbki i jest przy tym troche
                                                    > pracy, a Ty Kasiu, pracuj i zaglądaj tu, zaglądaj to sobie pogadamy:)))
                                                    > Jak ten czas leci. Tu ktoś narzekał na poniedziałek a już czwartek........
                                                    > Kasiu, miałam Cię pytać. Jak kot zachowuje się przy choince? Czy od razu będzie
                                                    >
                                                    > leżała na ziemi czy postoi może dzień???? :))))))))

O rany, gołąbki...mniam!

Kot + choinka = kłopot
                                                    Teraz juz jest spokój, no ale Fufka ma 12 lat i uważa się za statecznę kocię. Ale
                                                    jeszcze do niedawna - upatrywała sobie jakąś bombkę, koniecznie ładną, i
                                                    koniecznie wysoko. I tak długo robiła podchody, aż się do niej dostała. Kończyło
                                                    sie to zazwyczaj upadkiem kota wraz z choinką i .... trafiał bombki. Ale teraz
                                                    choinka jest przywiązywana do czegokolwiek ( przeważnie do rury od kaloryfera), a
                                                    bombki wzbudzające zachwyt w Fufce wiszą na samym dole, to jej znacznie studzi
                                                    zapały, bo zbyt łatwa zdobycz...
                                                    Faktem jest, ze którychś świat nasza choinka, nie dość, że drapak straszny, to
                                                    jeszcze łysy drapak. Bo bombki poszły wraz z upadkiem choinki, a reszta ozdób
                                                    została rozwleczona po całym domu i nie było sensu ratować tych szczątków...
                                                    Ja nie jestem kotem, a w zeszłym roku, lecąc do okna oglądać sztuczne ognie -
                                                    wlazłam w choinke, i spowodowałam "nieodwracalane szkody" tak w choince, jak i
                                                    podobno w psychice mojej rodziny, która czuje się zagrożona w swoim "jestestwie"
                                                    spędzając święta ze mną... :))
                                                  • Gość: skorpik Re: Przyszła zima IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.11.01, 12:04
                                                    przepraszam drogie Panie, że wpadne w słówko i niestety nie na temat kocich
                                                    harców, ponieważ owego czworonoga nie posiadam w spisie (jest za to
                                                    kłapouchy).Ale zaciekawił mnie wątek Goldwassera... otóz tym oto trunkiem
                                                    uczciłam onegdaj swoje ćwierćwiecze, ale było sympatycznie.... na pamiatke
                                                    odcedziłam - a było to szalenie trudne w moim ówczesnym stanie - i schowałam do
                                                    małego woreczka na szczęście. Potem potraktowałam to jako swego rodzaju
                                                    talizman i co roku dokładam łuske z wigilijnego karpia, znajduje sie tam
                                                    jeszcze specjalne rzecz, pamiatka po mamie (krzyzyk) oraz skarabeusz rodem z
                                                    Egiptu i noszę to cacako zawsze w portfelu. Nie wiem czy przyniosło to jakieś
                                                    odczuwalne wzloty ale napewno psychicznie pomaga.
                                                    och te wspomnienia, osoby, miejsca, zapachy...
                                                  • kasia_57 Re: Przyszła zima 29.11.01, 12:21
                                                    Gość portalu: skorpik napisał(a):

> przepraszam drogie Panie, że wpadne w słówko i niestety nie na temat kocich
                                                    > harców, ponieważ owego czworonoga nie posiadam w spisie (jest za to
                                                    > kłapouchy).Ale zaciekawił mnie wątek Goldwassera... otóz tym oto trunkiem
                                                    > uczciłam onegdaj swoje ćwierćwiecze, ale było sympatycznie.... na pamiatke
                                                    > odcedziłam - a było to szalenie trudne w moim ówczesnym stanie - i schowałam do
                                                    >
                                                    > małego woreczka na szczęście. Potem potraktowałam to jako swego rodzaju
                                                    > talizman i co roku dokładam łuske z wigilijnego karpia, znajduje sie tam
                                                    > jeszcze specjalne rzecz, pamiatka po mamie (krzyzyk) oraz skarabeusz rodem z
                                                    > Egiptu i noszę to cacako zawsze w portfelu. Nie wiem czy przyniosło to jakieś
                                                    > odczuwalne wzloty ale napewno psychicznie pomaga.
                                                    > och te wspomnienia, osoby, miejsca, zapachy...

Witaj Skorpiku!!!
                                                    To widzę, ze nie tylko ja nosze w torebce różności, których nie wolno pod żadnym
                                                    pozorem wyrzucać. Kiedy był stan wojenny i takie smutasy w mundurach robiły
                                                    rewizje na ulicy, nawinęłam im się pod rękę i kazali wypróżnić torebkę.
                                                    Ucieszyłam się niezmiernie, bo w tej torbie od wieków nie robiłam porządków.
                                                    Wszytsko tam było potrzebne. Włącznie z gazem łzawiącym. Znaleźli tam śrubokręt
                                                    (nosiłam wtedy szpilki a fleki były wkręcane), zestaw narzędzi do samochodu (bo
                                                    garbusy mają to do siebie, ze psują się wtedy, kiedy nie trzeba), żyletki i igły
                                                    (to na złodziei, cholerują strasznie jak sie potną. Już parę razy to na takich
                                                    wypróbowywałam, i przyniosło taki skutek, że skończyły się kradzieże portfeli z
                                                    torby, ale ja również mam paluchy poprzecinane...). Na koniec znaleźli cały
                                                    zestaw kluczy i wytrychów (notorycznie zatrzaskiwałam klucze w mieszkaniu i
                                                    Ojciec wreszcie sprawił mi wytrychy, zebym się od niego odczepiła). Skończyło sie
                                                    to tym, ze panowie grzecznie zapakowali mnie do samochodu milicyjnego i zawieźli
                                                    na komende, gdzie ucieszono się niezmiernie na mój widok. Była to moja
                                                    macierzysta komenda - tam wlasnie pracowalam jako kurator dla nieletnich... I
                                                    nader rzadko tam bywalam, bo praca kuratora, to jak wiadomo praca w terenie, nie
                                                    zas wysiadywanie zadu w fotelu...
                                                  • kasia_57 Re: Przyszła zima 29.11.01, 12:23
                                                    Masz ŻYWEGO kłapouchego?! tzn osła?
                                                  • lucy_z Re: Przyszła zima 29.11.01, 12:30
                                                    kasia_57 napisał(a):

> Masz ŻYWEGO kłapouchego?! tzn osła?

To znowu ja:))))) Pewno ma króliczka, prawda Skorpiku??????
                                                  • Gość: skorpik Re: Przyszła zima IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.11.01, 12:49
                                                    małe, puchate, kochane i takie madralińskie, jedyne na świecie! i takie
                                                    świąteczne... KRÓLICZE w Każdym domu powinno być zwierze, obowiązkowo. Zwierzak
                                                    daje takie dziwne poczucie ciepła, miłości, beawarunkowej przyjaźni.... a u
                                                    ludzi o to coraz trudniej.
                                                    Wiecie co, jakoś tak miło się z wami gawędzi, mimo iz jestem spoza "rewiru".
                                                    Życzę uśmiechu na pyszczkach przez cały dzień
                                                  • kasia_57 Re: Przyszła zima 29.11.01, 13:01

> małe, puchate, kochane i takie madralińskie, jedyne na świecie! i takie
                                                    > świąteczne... KRÓLICZE w Każdym domu powinno być zwierze, obowiązkowo. Zwierzak
                                                    >
                                                    > daje takie dziwne poczucie ciepła, miłości, beawarunkowej przyjaźni.... a u
                                                    > ludzi o to coraz trudniej.
                                                    > Wiecie co, jakoś tak miło się z wami gawędzi, mimo iz jestem spoza "rewiru".
                                                    > Życzę uśmiechu na pyszczkach przez cały dzień

Spoza rewiru, ale z tej samej grzędy i to jest najważniejsze.
                                                    A już myślałam, że masz osła!
                                                    Królk - jasne, w ogóle każde zwierzę w domu - to przyjaźń i faktycznie ciepło. To
                                                    też bogactwo. Bo w końcu przeżycia sa inne niż w domach sterylnych. Zawsze
                                                    unikałam ludzi, któzy wychowali się bez zwierząt, lub ich nie mają. I wiecie, coś
                                                    w tym jest...
                                                    A jakie to Twoje królisie mądrości jest? Królisie moich facetów jest niby-
                                                    miniaturką. Niby, bo z miniaturki ma głowę i uszy, natomiast zad ma z normalnego
                                                    królika, który uciekł z garnka z potrawką... Ale nature ma osła - uparte to-to do
                                                    nieprzytomności - widac za dużo spędza czasu z moimi synami i udzieliło sie
                                                    biedaczce. :))

• Gość: mcroti A ja jestem lżejszy o osiem stówek:((( IP: 10.10.41.* 29.11.01, 20:56
      Opony zimówki niestety
      Ale wczoraj na letnich tak się przejechałem, że aż strach
      • lucy_z Re: A ja jestem lżejszy o osiem stówek:((( 30.11.01, 08:53
        Gość portalu: mcroti napisał(a):

> Opony zimówki niestety
        > Ale wczoraj na letnich tak się przejechałem, że aż strach

No to Cię trafiło;)))) Ale czujesz się przynajmniej bezpiecznie.
        Doświadczyłam tych tańców na ulicy w niedzielę, brrrrrr
      • kasia_57 Re: A ja jestem lżejszy o osiem stówek:((( 30.11.01, 09:24

> Opony zimówki niestety
        > Ale wczoraj na letnich tak się przejechałem, że aż strach

Niestety zima kosztuje. I najgorsze, ze drogowcy jak zwykle zauwazaja zime nieco
        pozniej niz tzw. przecietny kierowca. Inny punkt widzenia, czy co?
        • Gość: beast Re: A ja jestem lżejszy o osiem stówek:((( IP: 192.168.140.* 30.11.01, 18:29
          Chłopaki mają po prostu trudności w dojechaniu do pracy,bo nikt nie posypal
          drogi piaskiem;)
          • lucy_z Re: Jest zima........... 05.12.01, 10:55

W tej chwili jest - 10 stopni, świeci slońce, nie ma ani jednej chmurki i
            dobrze to wygląda za szybą:) Śnieg u nas jeszcze leży....... Ale wyjść się nie
            chce.....
    • mat.pl Re: Przyszła zima......... 05.12.01, 12:16
      Ciekawe ile czasu zajmie "drogowcom" posprzątanie po
      pierwszych porządnych opadach śniegu?
      Temperatura iście zimowa, ale z Trójmiejskich okien
      widać tylko szaro-bury świat.
      Nawet słońce nie świeci, a szkoda. Zawsze przyjemniej
      się wtedy pracuje.
      Pozdrowienia dla wszystkich pracujących i nie-.
      aby do wiosny
      • lucy_z Re: Przyszła zima......... 05.12.01, 19:56
        mat.pl napisał(a):

> Ciekawe ile czasu zajmie "drogowcom" posprzątanie po
        > pierwszych porządnych opadach śniegu?
        > Temperatura iście zimowa, ale z Trójmiejskich okien
        > widać tylko szaro-bury świat.
        > Nawet słońce nie świeci, a szkoda. Zawsze przyjemniej
        > się wtedy pracuje.
        > Pozdrowienia dla wszystkich pracujących i nie-.
        > aby do wiosny

:))))))) Wydaje mi się, że to dopiero było......lato i tu wszyscy, bez wyjątku
        narzekali na upał, lato i jak to szybko minęło. Narzekamy na zimę.......

Ale nikt nie będzie miał nic przeciwko wiośnie, wszyscy ją lubią.......już
        niedługo.........
        • mat.pl Re: Przyszła zima, ale.... 06.12.01, 08:18
          za oknem najzwyuczajniej jest zero:
          stopni - jeśli chodzi o temperaturę,
          słońca - to już kolejny dzień,
          opadów - a to jest akurat plus :-)
          Na zachodzie POL +10, na wschodzie -10, a u nas na
          środku jak zawsze po środku, czyli bilans musi wyjść na
          zero.
          Dzisiejsze Mikołajki przesłaniają na szczęście swoją
          atmosferą tą szarą zimę. Dobrą robotę wykonuje też
          radio, świąteczne i nawiązujące do świąt piosenki,
          sprzyjają mojemu humorowi.
          hej
          • lucy_z Re: Przyszła zima, ale.... 06.12.01, 09:50
            mat.pl napisał(a):

Dzisiejsze Mikołajki przesłaniają na szczęście swoją
            > atmosferą tą szarą zimę. Dobrą robotę wykonuje też
            > radio, świąteczne i nawiązujące do świąt piosenki,
            > sprzyjają mojemu humorowi.
            > hej

Dzisiaj w nocy śniegu dosypało, ostatni raz padał w piątek, jest -6 stopnia,
            tak,że jest prawdziwa zima:)))))))))Mat:) Nie poddawaj się złemu nastrojowi:)))
            • mat.pl Re: Przyszła zima, ale.... 06.12.01, 11:47
              lucy_z napisał(a):

> Dzisiaj w nocy śniegu dosypało, ostatni raz padał w piątek, jest -6 stopnia,
              > tak,że jest prawdziwa zima:)))))))))Mat:) Nie poddawaj się złemu nastrojowi:)))
              Absolutnie, zły nastrój w Mikołaja. To byłoby tragiczne.
              Chyba żeby mnie ominął... ;-)
              hej
              • lucy_z Re: Przyszła zima, ale.... 07.12.01, 12:04

To ja tradycyjnie o pogodzie. Dzisiaj o 7-ej rano było -15stbrrrrrr
                a w tej chwili trochę mniej -9 st. i świeci pięknie słońce:))
                Kiedyś tu w TV słyszałam,że idą opady, śnieg miał padać od Gdańska dokąś tam i
                co??? Pozdrawiam:)))))
                • mat.pl Re: Przyszła zima, ale.... 07.12.01, 13:25
                  Miał padać śnieg, dobrze powiedziane.
                  Rano widzialem tylko śnieg przypominający swym wyglądem
                  mżawkę, takie tam drobniutkie płatki.
                  Tak było w Gdyni.
                  A od koleżanki z Gdańska słyszałem, że tam naprawdę
                  padał.
                  ad slońce - dzisiaj slońcezza chmur wyglądało zupełnie,
                  jak podczas niedawnego zaćmienia ;-)
                  czasami księżyc jest jaśniejszy
                  Jak zwykle po 12-tej można mówić, że zaczął się weekend.
                  hej
                  • Gość: lucy_z Re: Przyszła zima, ale.... IP: 192.168.0.* 08.12.01, 23:59
                    mat.pl napisał(a):

> Miał padać śnieg, dobrze powiedziane.
                    > Rano widzialem tylko śnieg przypominający swym wyglądem
                    > mżawkę, takie tam drobniutkie płatki.
                    > Tak było w Gdyni.
                    > A od koleżanki z Gdańska słyszałem, że tam naprawdę
                    > padał.
                    > ad slońce - dzisiaj slońcezza chmur wyglądało zupełnie,
                    > jak podczas niedawnego zaćmienia ;-)
                    > czasami księżyc jest jaśniejszy
                    > Jak zwykle po 12-tej można mówić, że zaczął się weekend.
                    > hej

Czy w Gdańsku wreszcie spadł śnieg??????
                    • Gość: beast Re: Przyszła zima, ale.... IP: 192.168.140.* / *.chelmnet.pl 09.12.01, 00:23
                      Nieeeeeeee!To znaczy raz się osmielił,ale juz zwiał(dosłownie;)
                      U mnie w górach;) mozna go jeszcze zobaczyc gdzieniegdzie,trzyma się na uboczu
                      i stara nie rzucać w oczy:)
                      • lucy_z Re: Przyszła zima, ale.... 09.12.01, 00:26

> Nieeeeeeee!To znaczy raz się osmielił,ale juz zwiał(dosłownie;)
                        > U mnie w górach;) mozna go jeszcze zobaczyc gdzieniegdzie,trzyma się na uboczu
                        > i stara nie rzucać w oczy:)

To mnie już wstyd codziennie pisać, żeby Wam żal nie było, że u nas jest śnieg
                        i mróz, dzisiaj było ok. -14 st. :)
                        • Gość: beast Re: Przyszła zima, ale.... IP: 192.168.140.* / *.chelmnet.pl 09.12.01, 00:31
                          O q!Ja dzisiaj miałem Dzien Lenia,nawet z domu nie wyszedłem,ale było
                          tak z -5,i nawet słonce wyjzało:)
                          • lucy_z Re: Do Piotra:) 09.12.01, 11:47

Przeszłam na ten wątek o zimie, chyba najwięcej sama postów naprodukowałam ;)
                            U nas tradycyjnie -12 st., drobny śnieżek w nocy popadał, drzewa pokryła
                            szadź, śnieg leży i świeci słońce. Ale chodniki są czyste i ulice, bo duży
                            śnieg spadł tydzień temu.
                            Nie wiem czy bywałeś tu w lecie???? Ile tu było narzekań na upał. Już niedługo,
                            niedługo...... i lata lecą ;))))
                            • Gość: Piotr do Lucy IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 11:52
                              lucy_z napisał(a):

>
                              > Przeszłam na ten wątek o zimie, chyba najwięcej sama postów naprodukowałam ;)
                              > U nas tradycyjnie -12 st., drobny śnieżek w nocy popadał, drzewa pokryła
                              > szadź, śnieg leży i świeci słońce. Ale chodniki są czyste i ulice, bo duży
                              > śnieg spadł tydzień temu.
                              > Nie wiem czy bywałeś tu w lecie???? Ile tu było narzekań na upał. Już niedługo,
                              >
                              > niedługo...... i lata lecą ;))))
                              co tam lata :-) . Ale faktycznie gdyby leciały trochę wolniej. Jeżeli chodzi o
                              mnie to nie dam złego słowa powiedzieć na upały. Lubię lato i wiosnę, zimy nie
                              bardzo choćby najpiękniejszej.
                              Chyba masz nową pocztę :-)
                              Piotr

• lucy_z Re: do Piotra:) 09.12.01, 13:11
                                Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Chyba masz nową pocztę :-)
                                > Piotr
                                >
                                Poszła odpowiedź:)
                                • Gość: Piotr Re: do Piotra:) IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 13:20
                                  lucy_z napisał(a):

> Gość portalu: Piotr napisał(a):
                                  >
                                  >
                                  > > Chyba masz nową pocztę :-)
                                  > > Piotr
                                  > >
                                  > Poszła odpowiedź:)
                                  wiem , dzięki,
                                  wkrótce sie odezwę bo teraz znikam :-)

• Gość: bogdan Re: do Piotra:) IP: *.tnt45.hou3.da.uu.net 10.12.01, 03:16
                                    wczoraj mielismy polska jesien ponuro deszczowo zimno
                                    lecz my cieszymy sie taka pogoda bo mozna zapalic w kominku
                                    ,zrobic sobie szklanke....... i patrzac w plomienie przesiedziec caly wieczor
                                    Niestety dzisiaj rano slonce znowu wyszlo i mielismy polskie lato
                                    tu gdzie ja mieszkam 95% dni to dni sloneczne-jakie to przygnebiajace
                                    oczywiscie ze to zart-pozdrowienia dla mieszkancow trojmiasta
    • jaro36 Re: Przyszła zima......... 10.12.01, 06:46
      Jezeli w Gdansku spadnie snieg, to trzymajcie kochani, trzymajcie choc do konca
      roku. Jak ja dawno sniegu nie widzialem... Tzn. nie dotykalem, bo nie dalej jak
      wczoraj widzialem wysoko, wysoko nad norweskimi fiordami ( Kasia powinna
      zobaczyc wschody slonca tutaj, juz Ona potrafilaby to opisac :-), a zachody...)
      ale dotknac go z paru metrow n.p.m. nijak sie nie da. Tu, na wodzie jest mokro,
      woda sie leje z nieba, albo wszystko spowija mgla ( ten "stary zyd
      Golfstrom";-) ) A ja lubie zime...
      Mokre pozdrowienia...:-)))
      • Gość: koprofag Re: Przyszła zima......... IP: 213.17.197.* 10.12.01, 08:59
        zima przyszla ale niestety nie do trojmiasta
        natomiast w olsztynie jest juz od kilku dni
        taka prawdziwa z mrozem i odrobinka sniegu
        • Gość: lucy_z Re: Przyszła zima......... IP: 192.168.0.* 10.12.01, 13:26
          U nas zima w pełni:))) Dzisiaj pada śnieg i jest lekki mróż:))
          Nie mogłam tu się dostać i nie wiem czy ta wiadomość też dojdzie.
          Serdecznie Was wszystkich pozdrawiam, z zimowej Polski:)))))
          • Gość: mat.pl Re: Przyszła zima......... IP: *.mofnet.gov.pl 10.12.01, 13:44
            Pozdrowienia z jesiennej Polski. ;-)
            Za oknem ciemno i mokro.

hej
            • Gość: lucy_z Re: Przyszła zima......... IP: 192.168.0.* 10.12.01, 14:39
              Gość portalu: mat.pl napisał(a):

> Pozdrowienia z jesiennej Polski. ;-)
              > Za oknem ciemno i mokro.
              >
              > hej

Jeszcze i do Was zima przyjdzie, nie martw się:)
              Pozdrawiam:)))
              • Gość: mcroti Re: Przyszła zima......... IP: 10.10.41.* 10.12.01, 20:27
                teraz jest mgła ale nad ranem to będzie bal. Parę dni temu po czyms takim ulice przypominały tor
                łyzwiarski (przynajmniej na moim osiedlu)
                • Gość: Piotr Re: Przyszła zima......... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 21:13

> teraz jest mgła ale nad ranem to będzie bal. Parę dni temu po czyms takim ulice
                  > przypominały tor
                  > łyzwiarski (przynajmniej na moim osiedlu)
                  czepiacie się drogowców. Przecież eks morska wydrukowała zdjęcie jak ciężko
                  pracują przy łataniu dziur, w ogóle nie przejmując sie że dookoła jest biało.
                  Chłopaki niezależnie od ustroju mają swój rytm pracy :-)niekoniecznie rozsądny.

• mat.pl Re: Przyszła zima......... 11.12.01, 10:53
                    Aż tak bardzo, to się nie czepiamy.
                    Jak tylko chwytał lekki mrozik, widziałem u siebie
                    piaskarki posypujące główne jezdnie. Ale póki co nie
                    spadł śnieg, więc nie mamy za co się ich czepiać.
                    .
                    Dobrze, że dzisiaj nie ma już mgły.
                    Od wczoraj zostało tylko "MOKRO".
                    Jesień cały czas górą.
                    .
                    hej
                    • lucy_z Re: Przyszła zima......... 11.12.01, 11:00
                      mat.pl napisał(a):

> Jesień cały czas górą.
                      > .
                      > hej

To ta telewizja ciągle kłamie;)))))

Wczoraj widziałam wyrażnie na mapie pogody śnieg w Gdańsku, co to jest ;)))))
                      • mat.pl Re: Przyszła zima......... 11.12.01, 12:22
                        Akurat do tego, to wszyscy już się przyzwyczaili.
                        .
                        hej
                        .
                        Podobno nadciąga srogi mróz.
                        Tylko nie wiem skąd?
                        • lucy_z Re: Przyszła zima......... 12.12.01, 09:20
                          mat.pl napisał(a):

> Podobno nadciąga srogi mróz.
                          > Tylko nie wiem skąd?

Nadchodzi duży mróz ze wschodu, tak mówił wczoraj p. Zaleski z radia I programu.
                          U nas zima w pełni. Tradycyjnie pytam, czy spadł śnieg wreszcie u Was???
                          • petelka Re: Przyszła zima......... 12.12.01, 10:09
                            Właśnie wyjrzałam przez okno: szaro tak jakoś, buro, szyby mokre od deszczu.
                            Ale przed chwilą w radio Gdańsk powiedzieli, że ten deszcz to jeszcze dzisiaj
                            zamieni się w śnieg.
                            Pozdrowienia
                            • lucy_z Re: Przyszła zima......... 12.12.01, 10:17
                              petelka napisał(a):

> Właśnie wyjrzałam przez okno: szaro tak jakoś, buro, szyby mokre od deszczu.
                              > Ale przed chwilą w radio Gdańsk powiedzieli, że ten deszcz to jeszcze dzisiaj
                              > zamieni się w śnieg.
                              > Pozdrowienia

Witaj petelko:)
                              To nie zazdroszczę:(((( Ale będzie ślizgawica :((( Uważajcie na nogi:)))
                              Pozdrawiam:)
                              • Gość: beast Re: Przyszła zima......... IP: 192.168.140.* 12.12.01, 17:28
                                Z dużej chmury...troche śniegu z deszczem.W dalszym ciągu:Gdańsk-strefa wolna
                                od sniegu:)
                                • lucy_z Re: Przyszła zima......... 12.12.01, 18:18

> Z dużej chmury...troche śniegu z deszczem.W dalszym ciągu:Gdańsk-strefa wolna
                                  > od sniegu:)

Może nie jesteście zadowoleni ale czytałam, to było parę godzin temu, że
                                  najlepsze warunki pogodowe panują właśnie u Was:))))
                                  • Gość: beast Re: Przyszła zima......... IP: 192.168.140.* 12.12.01, 18:28
                                    Alez jestesmy.Przynajmniej ja.Tylko tego słońca mogłoby troche więcej być;)
                                    • lucy_z Re: Przyszła zima......... 12.12.01, 18:47

> Alez jestesmy.Przynajmniej ja.Tylko tego słońca mogłoby troche więcej być;)

A u nas śniegu że ho, ho! Jest teraz ok. -14st. i w dzień świeciło słońce.
                                      Żeby tak do świąt się utrzymało:)
                                      • mat.pl Re: Przyszła zima......... 13.12.01, 08:04
                                        Wczoraj wieczorem zaczelo sie ochlodzenie.
                                        W Gdyni rano jest -6 stopni. Ale przyszedl wyz, wiec
                                        sniegu pewnie nie bedzie.
                                        hej
                                        • Gość: skorpik Re: Przyszła zima......... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.12.01, 11:44
                                          a u mnie -16, brrrr, słonko świeci, śniegu mało ale przynajmniej nie widać
                                          szarości i co najważniejsze - SKRZYPI !!!
                                          • lucy_z Re: Przyszła zima......... 13.12.01, 11:53

> a u mnie -16, brrrr, słonko świeci, śniegu mało ale przynajmniej nie widać
                                            > szarości i co najważniejsze - SKRZYPI !!!

Skorpiku witaj:) Gdzie się podziewałaś????? Chora byłaś???
                                            U mnie śniegu mnóstwo, też koło -14st. świeci słońce, i pewno skrzypi:))))))
                                            • Gość: skorpik Re: Przyszła zima......... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.12.01, 15:48
                                              lucy_z napisał(a):

> Gość portalu: skorpik napisał(a):
                                              >
                                              > > a u mnie -16, brrrr, słonko świeci, śniegu mało ale przynajmniej nie widać
                                              >
                                              > > szarości i co najważniejsze - SKRZYPI !!!
                                              >
                                              > Skorpiku witaj:) Gdzie się podziewałaś????? Chora byłaś???
                                              > U mnie śniegu mnóstwo, też koło -14st. świeci słońce, i pewno skrzypi:))))))

Droga Lusiu (o rany przepraszam, ale tak mi się podoba to zdrobnienie) biegałam
                                              po urzędach brrrr!! okropieństwo, niech ten nasz rząd zacznie działać!!
                                              może - tfu, tfu napewno - coś się wtedy zmieni na lepsze!
                                              u Ciebie dużo śniegu? oby tak sie utrzymało do Świąt, koniecznie.
                                              a jak aura poza atmosferyczną?
                                              • lucy_z Re: Przyszła zima......... 13.12.01, 17:03

> u Ciebie dużo śniegu? oby tak sie utrzymało do Świąt, koniecznie.
                                                > a jak aura poza atmosferyczną?

Cześć jeszcze raz! Dalej zimno ale przyjemnie bo mroźnie ok. 23 st. było w nocy
                                                ale w dzień, wychodziłam to sama radość:) Słońce świeciło, śnieg się skrzył i
                                                skrzypiał, nic nie zacinało w twarz. Aura okołoświąteczna ;) Lubię teraz chodzić
                                                po sklepach, ha, ha:) Ale bez wariacji;) Po niedzieli zacznie się.......
                                                • petelka Re: Przyszła zima......... 14.12.01, 11:07
                                                  Hej Lucy! Nie zamarzłaś tam przypadkiem? Bo z Wiadomości w TV wyglądało, że
                                                  biegun zimna przesunął się właśnie do Lublina.
                                                  Pozdrowienia
                                                • lucy_z Re: Przyszła zima......... 14.12.01, 11:09

Ach!!!!! Jaka u nas zima:)))))))
                                                  Śnieg sypie dużymi płatkami, jest ok. -10st.
                                                  A jak u Was???????

Coś się znowu popsuło bo nie moglam tu wejść:(((( Ale już jestem:))))
                                                  Kasiu! Przeczytałam.......:)
                                                  • Gość: mat.pl Re: Przyszła zima......... IP: *.mofnet.gov.pl 18.12.01, 15:01
                                                    A w Trójmieście dalej króluje piękna polska jesień.
                                                    Oczywiście szarobura :-)
                                                    A propos "Przyszła zima..." - zaczynam myśleć, że to
                                                    chodzi o tę następną 2002/3.
                                                    hej
                                                  • Gość: skorpik Re: Przyszła zima......... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.12.01, 15:12

> A w Trójmieście dalej króluje piękna polska jesień.
                                                    > Oczywiście szarobura :-)
                                                    > A propos "Przyszła zima..." - zaczynam myśleć, że to
                                                    > chodzi o tę następną 2002/3.
                                                    > hej

ejże a u mnie zima jak sie patrzy, -5 (no może to nie szczyt marzeń ale narazie
                                                    wystarczy), biało, śnieg leży i czasami lekko pruszy, wczoraj przez cały dzień na
                                                    wszystkim co odrastało od podłoża oszadzała sie przepiekny biały puch.
                                                    mam nadzieję, że tak pozostanie do świąt

• petelka Re: Przyszła zima......... 19.12.01, 11:17
                                                    A to Skorpiku zadroszczę, bo w 3-mieście dalszy ciąg szaro-burej jesieni.
                                                  • Gość: skorpik Re: Przyszła zima......... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.12.01, 12:19
                                                    petelka napisał(a):

> A to Skorpiku zadroszczę, bo w 3-mieście dalszy ciąg szaro-burej jesieni.

słowa nie mają niestety mocy sprawczej.... od rana odwilż jak się patrzy, kapie z
                                                    nieba, robi sie smutno i szaro. Chyba dam na mszę w słusznej intencji.
                                                    A tak mi się pyszczek cieszył...
                                                    Zróbcie coś!!!

• lucy_z Re: Przyszła zima......... 19.12.01, 14:31

> petelka napisał(a):
                                                    >
                                                    > > A to Skorpiku zadroszczę, bo w 3-mieście dalszy ciąg szaro-burej jesieni.
                                                    >
                                                    > słowa nie mają niestety mocy sprawczej.... od rana odwilż jak się patrzy, kapie
                                                    > z
                                                    > nieba, robi sie smutno i szaro. Chyba dam na mszę w słusznej intencji.
                                                    > A tak mi się pyszczek cieszył...
                                                    > Zróbcie coś!!!
                                                    >
                                                    U mnie to samo:((((( Ale jeszcze jest biało na trawnikach.......
                                                    Ale idzie zimno, może już od jutra. Tylko, że będzie ślizgawica :((((((
                                                  • Gość: Piotr Re: Przyszła zima......... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.01, 23:44
                                                    chyba właśńie naprawdę przyszła zima. Jak ja jutro dojadę do pracy?
                                                  • Gość: lucy_z Re: Przyszła zima......... IP: 192.168.0.* 20.12.01, 00:01

> chyba właśńie naprawdę przyszła zima. Jak ja jutro dojadę do pracy?

Dobry wieczór :))) Co? Przyszła zima, naprawdę??????
                                                    A to wydarzenie;) U nas odwilż:(((((
                                                  • Gość: beast Re: Przyszła zima......... IP: *.chelmnet.pl 20.12.01, 00:06
                                                    No widzisz Lucy jakos nie mozemy zgrac się z ta zimą:)
                                                    Zreszta ta w Gdansku(w tej chwili jeszcze 2-3 godziny temu było
                                                    inaczej-tzn.cieplej:) jest taka średnia na jeża (na razie) lekki mrozik,no i
                                                    faktycznie sporo sniegu.A służby drogowe zapewne w tradycyjnym rozprężeniu
                                                  • Gość: lucy_z Re: Przyszła zima......... IP: 192.168.0.* 20.12.01, 00:11

> No widzisz Lucy jakos nie mozemy zgrac się z ta zimą:)
                                                    > Zreszta ta w Gdansku(w tej chwili jeszcze 2-3 godziny temu było
                                                    > inaczej-tzn.cieplej:) jest taka średnia na jeża (na razie) lekki mrozik,no i
                                                    > faktycznie sporo sniegu.A służby drogowe zapewne w tradycyjnym rozprężeniu

Zapowiadają ochłodzenie to od razu u nas będzie;) Śnieg jeszcze na trawniku
                                                    leży, to może jeszcze poleży. Ale ślizgawica to będzie......
                                                  • Gość: mat.pl Re: Przyszła zima... IP: *.mofnet.gov.pl 20.12.01, 08:34
                                                    W sam raz. Teraz snieg sypie raz mocniej, raz slabiej.
                                                    Coraz bliżej świąt, wiec zima postanowiła trochę
                                                    o sobie przypomnieć.
                                                    hej
                                                  • petelka Re: Przyszła zima... 20.12.01, 10:55

> W sam raz. Teraz snieg sypie raz mocniej, raz slabiej.
                                                    > Coraz bliżej świąt, wiec zima postanowiła trochę
                                                    > o sobie przypomnieć.
                                                    > hej
                                                    I oby tak zostało na Święta.

• lucy_z Re: Przyszła zima... 20.12.01, 11:51
                                                    petelka napisał(a):

> Gość portalu: mat.pl napisał(a):
                                                    >
                                                    > > W sam raz. Teraz snieg sypie raz mocniej, raz slabiej.
                                                    > > Coraz bliżej świąt, wiec zima postanowiła trochę
                                                    > > o sobie przypomnieć.
                                                    > > hej
                                                    > I oby tak zostało na Święta.
                                                    >
                                                    U nas tylko -1stopni , coś tam pada ale słabo:(((
                                                    Życzę Wam takiej ładnej zimy, ze śniegiem i mrozikiem :))))
                                                  • Gość: mat.pl Re: Przyszła zima... IP: *.mofnet.gov.pl 20.12.01, 12:14
                                                    lucy_z napisał(a):

> Życzę Wam takiej ładnej zimy, ze śniegiem i mrozikiem :))))
                                                    BARDZO DZIĘKUJEMY - WZAJEMNIE. :-)
                                                    hej
                                                  • lucy_z Re: Przyszła zima... 20.12.01, 12:39

Wirtualna Polska podaje, że:Fatalne warunki drogowe panują także na Pomorzu.
                                                    Jazdę na Pomorzu utrudniają oblodzone jezdnie i zamiecie śnieżne, które
                                                    ograniczają widoczność. W Trójmieście trudno dojechać do obwodnicy. Zarząd Dróg
                                                    Wojewódzkich skierował do usuwania skutków śnieżycy w Pomorskiem ponad 34 pługi
                                                    i 27 piaskarek. Synoptycy zapowiadają, że śnieg może padać tu przez cały dzień.
                                                    Pojawiać się mogą także zawieje i zamiecie.

To aż tak tam u Was pada??????????
                                                  • Gość: beast Re: Przyszła zima... IP: *.nsm.pl 20.12.01, 12:46
                                                    Aż wyjrzałem przez okno:) Śnieg zalega i owszem,ale słonce swieci nie jest za
                                                    zimno,jesli faktycznie tyle sprzetu wyjedzie na ulice to i kierowcom nie
                                                    powinno być źle(choc zawsze znajdzie droga gdzie "piaskarze" nie dotrą).
                                                  • Gość: mat.pl Re: Przyszła zima... IP: *.mofnet.gov.pl 21.12.01, 09:20
                                                    Śniegu może nie napadało po kolana, ale drogi, nawet te
                                                    główne nie zostały należycie odśnieżone.
                                                    Wczoraj to co innego, obwodnica i przelotówka przez
                                                    Gdynię były utrzymane w należytym stanie.
                                                    Śnieg sobie teraz lekko prószy, ale wieje bardzo silny
                                                    wiatr.
                                                    hej
                                                  • lucy_z Re: Przyszła zima... 21.12.01, 10:23

> Śniegu może nie napadało po kolana, ale drogi, nawet te
                                                    > główne nie zostały należycie odśnieżone.
                                                    > Wczoraj to co innego, obwodnica i przelotówka przez
                                                    > Gdynię były utrzymane w należytym stanie.
                                                    > Śnieg sobie teraz lekko prószy, ale wieje bardzo silny
                                                    > wiatr.
                                                    > hej

Dzisiaj u nas jest ok. - 10 stopni ale wieje lodowaty wiatr i jest gorzej jak
                                                    było ok. -20 stopni. Śnieg leży ale nic nie dopadało ostatnio.Pozdrowienia:)))))
                                                  • Gość: skorpik Re: Przyszła zima... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.12.01, 14:56
                                                    lucy_z napisał(a):

>
                                                    > > Śniegu może nie napadało po kolana, ale drogi, nawet te
                                                    > > główne nie zostały należycie odśnieżone.
                                                    > > Wczoraj to co innego, obwodnica i przelotówka przez
                                                    > > Gdynię były utrzymane w należytym stanie.
                                                    > > Śnieg sobie teraz lekko prószy, ale wieje bardzo silny
                                                    > > wiatr.
                                                    > > hej
                                                    >
                                                    > Dzisiaj u nas jest ok. - 10 stopni ale wieje lodowaty wiatr i jest gorzej jak
                                                    >
                                                    > było ok. -20 stopni. Śnieg leży ale nic nie dopadało ostatnio.Pozdrowienia:))))
                                                    > )

Jeszcze wczoraj była odwliż +4, mokro , szaro , bezwietrznie, za to dzisiaj ....
                                                    zawierucha jak się patrzy, aż strach wychylać sie z domku (lub pracy jak to
                                                    woli), slizgawica jak na mistzrostwach w jeździe figurowej na lodzie, (oczywiście
                                                    I miejsce tradycyjnie zajmuja nasi drogowcy, jakżeby inaczej, dlaczego oni zawsze
                                                    zaśpią???)ale nie ma co narzekać czekalismy i chcieliśmy zime - to przyszła i
                                                    niech jeszcze zostanie (może w ciut łagodniejszej wersji?)
                                                    ściskam wszystkich świątecznych zimowców
                                                  • Gość: Andy Re: Przyszła zima... IP: *.*.*.* 21.12.01, 16:15
                                                    Caly dzien sypie - Berlin na bialo, na ulicach pelno postukanych samochodow ,
                                                    Metro zapelnione a w sklepach szalenstwo ostatnich zakupow, kolejki do kasy
                                                    po dwadziescia metrow, ludzie wyrywaja sobie z reki co lepsze pierscionki, CD,itd,
                                                    sam jeszcze mojej lepszej nic nie kupilem,
                                                    o zgrozo - bedzie klopot.
                                                    Ale za to mam prawdziwa Polska Ges- 4 kilo - bedzie ladnie i narodowo.
                                                    Wszystkim WAM - Wesolych Swiat i super Startu w Nowy Rok
                                                    fajerujcie pieknie glosno i hucznie jak za dawnych lat

Hey, hey
                                                  • lucy_z Re: Przyszła zima... 21.12.01, 23:57
                                                    Gość portalu: Andy napisał(a):

> Caly dzien sypie - Berlin na bialo, na ulicach pelno postukanych samochodow ,
                                                    > Metro zapelnione a w sklepach szalenstwo ostatnich zakupow, kolejki do kasy
                                                    > po dwadziescia metrow, ludzie wyrywaja sobie z reki co lepsze pierscionki, CD,i
                                                    > td,
                                                    > sam jeszcze mojej lepszej nic nie kupilem,
                                                    > o zgrozo - bedzie klopot.
                                                    > Ale za to mam prawdziwa Polska Ges- 4 kilo - bedzie ladnie i narodowo.
                                                    > Wszystkim WAM - Wesolych Swiat i super Startu w Nowy Rok
                                                    > fajerujcie pieknie glosno i hucznie jak za dawnych lat
                                                    >
                                                    > Hey, hey

Dziękuję Andy:))))) Oj to rzeczywiście będziesz miał kłopot jeżeli nie kupiłeś
                                                    jeszcze prezentu dla żony. Chyba, że masz już upatrzony:)))) Pozdrawiam:)))))
                                                    Ale u mnie zadymka!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: Jolka Re: Przyszła zima......do p.Szczyta IP: 10.10.41.* 21.12.01, 18:16
                    i twierdzi , Ze wszytkie ulice ma pod kontrola .
                    A ja sie pytam ,ktore bo nie moglam dzisiaj przez caly dzien takiej znalesc?
                    • lucy_z Re: Przyszła zima......do p.Szczyta 21.12.01, 18:25
                      Gość portalu: Jolka napisał(a):

> i twierdzi , Ze wszytkie ulice ma pod kontrola .
                      > A ja sie pytam ,ktore bo nie moglam dzisiaj przez caly dzien takiej znalesc?

To i tak późno do Was zima przyszła, aż mi się wierzyć nie chciało, że aż tak
                      zawiało Gdańsk jak pokazali w telewizji:)
                      • fulmar Re: Przyszła zima......do p.Szczyta 22.12.01, 00:11
                        I to jest wlasnie "Szczyt" ;-)zimowej organizacji odsniezania. Z drugiej strony
                        - piaskarki i plugi tez moga stac w korkach...
    • Gość: mat.pl Re: Przyszła zima......... IP: *.mofnet.gov.pl 27.12.01, 15:21
      ...i siedzi... (cdn.)
      hej
      • Gość: Piotr Re: Przyszła zima......... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.02, 21:36
        przyszła zima i jakaś jest taka niezdecydowana :-)
        rano zaśnieżone całe miasto, a teraz pada deszcz.
        Paskudna pogoda
        • lucy_z Re: Przyszła zima......... 01.01.02, 21:44

> przyszła zima i jakaś jest taka niezdecydowana :-)
          > rano zaśnieżone całe miasto, a teraz pada deszcz.
          > Paskudna pogoda

Coś podobnego!!!!! U mnie gdzieś - 6 stopni, straszna kurzawa śnieżna gdzieś od
          południa. Wczoraj też sypało........
          Ale będzie w Gdańsku lodowisko o ile już nie jest:(((((
          • Gość: u92 Re: Przyszła zima......... IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.02, 21:50
            Lucy
            Czy czasami nie myslisz o zmianie miejsca zamieszkania?
            Wiesz -6 to naprawde nie do przyjecia,pomysl gdzies o jakis palmach czy innym
            cieplym miejscu na Ziemi. :)))
            • lucy_z Re: Przyszła zima......... 01.01.02, 22:06
              Gość portalu: u92 napisał(a):

> Lucy
              > Czy czasami nie myslisz o zmianie miejsca zamieszkania?
              > Wiesz -6 to naprawde nie do przyjecia,pomysl gdzies o jakis palmach czy innym
              > cieplym miejscu na Ziemi. :)))

I znowu sobie kpisz;) Mnie taka zima odpowiada, szczególnie jak nie muszę
              wychodzić. Ale w tej chwili śnieg sypie gęsto. Przyjemnie popatrzeć. To Tobie,
              tak pisałeś zima doskwiera a nie napisałeś czy dużo macie śniegu???
              Teraz gorąco jest w Australii, a szczególnie gorąco koło Sydney niestety.
              A ciepło przedkładam jednak nad zimno, upałów nie!
              • Gość: mat.pl Re: Przyszła zima......... IP: *.mofnet.gov.pl 02.01.02, 10:57
                I znowu za oknem śnieżna zadymka.
                Jak pięknie wygląda z perpektywy ciepłego miejsca za
                oknem.
                Wczoraj rzeczywiście zajrzała deszczowa jesień, ale
                dzisiaj zima pokazuje swoje pazury.
                hej
                • petelka Re: Przyszła zima......... 02.01.02, 11:12

> I znowu za oknem śnieżna zadymka.
                  > Jak pięknie wygląda z perpektywy ciepłego miejsca za
                  > oknem.
                  > Wczoraj rzeczywiście zajrzała deszczowa jesień, ale
                  > dzisiaj zima pokazuje swoje pazury.
                  > hej
                  ..i to ostre pazury: przed chwilą za oknem prawie nic nie było widać a wichura
                  też niezła.
                  Na przekór przesyłam ciepłe pozdrowienia:)

• lucy_z Re: Przyszła zima......... 02.01.02, 11:14

> I znowu za oknem śnieżna zadymka.
                  > Jak pięknie wygląda z perpektywy ciepłego miejsca za
                  > oknem.
                  > Wczoraj rzeczywiście zajrzała deszczowa jesień, ale
                  > dzisiaj zima pokazuje swoje pazury.
                  > hej

U mnie tak cały czas jest zadymka. Wprawdzie się ociepliło ale sypie i
                  sypie.....Wczoraj późnym wieczorem to chodników nie było wcale widać. były tam
                  tylko zaspy. Raniutko jeździły traktorki i to odśnieżały. Jak wychodziłam po
                  gazetę to cztery kobietki z takimi drewnianymi łopatami ciężko pracowały, żeby to
                  odgarnąć, a to syzyfowa praca, już znowu prawie chodnika nie widać......

A swoją drogą widziała bym raczej przy takiej pracy tych "staczy" codziennych,
                  którzy czekają tylko pod sklepem żeby kupić piwko...... Dzień w dzień obserwuję
                  grupy spore młodych dość mężczyzn co okupują te sklepy w wiadomym celu....
                  • Gość: mat.pl Re: Przyszła zima......... IP: *.mofnet.gov.pl 02.01.02, 11:57
                    lucy_z napisał(a):

> A swoją drogą widziała bym raczej przy takiej pracy tych "staczy" codziennych,
                    > którzy czekają tylko pod sklepem żeby kupić piwko...... Dzień w dzień obserwuję
                    >
                    > grupy spore młodych dość mężczyzn co okupują te sklepy w wiadomym celu....
                    A bezrobocie rośnie....
                    Znowu za oknem "Śnieżny patrol" ;-)
                    Drzewa kłaniają się coraz niżej pod naporem wiatru.
                    hej
                    • lucy_z Re: Przyszła zima......... 02.01.02, 12:03

A bezrobocie rośnie....
                      > Znowu za oknem "Śnieżny patrol" ;-)
                      > Drzewa kłaniają się coraz niżej pod naporem wiatru.
                      > hej

A czym dojeżdżasz do pracy i jak wrócisz???????
                      • Gość: mat.pl Re: Przyszła zima......... IP: *.mofnet.gov.pl 02.01.02, 12:18
                        lucy_z napisał(a):

> A czym dojeżdżasz do pracy i jak wrócisz???????
                        Autobusem.
                        I to jest jak na razie największa niespodzianka podczas
                        tegorocznej zimy. Narzekać na drogowców można, ale "mój"
                        autobus spóźnia się najwyżej 1 lub 2 minuty, a ma do
                        pokonania najpierw długi podjazd, a później zjazd i to po
                        drogach nie należących do głównych w mieście.
                        hej
    • Gość: GRZECH Re: Przyszła zima......... IP: 10.10.41.* 02.01.02, 12:05
      Jechałem dziś z Elbląga do Gdańska samochodem, który nie ma opon zimowych. Koszmar. Mimo, że
      prędkość jazdy wynosiła nie więcej niż 40 km/h to i tak z pięć razy o mało nie wylądowalem na
      poboczu, a raz - kawałek przed mostem na Wiśle - wyprzedzający mnie vw golf wpadł w poślizg. Kręcił
      się w kółko po drodze i cudem we mnie nie przywalił. Chwała Bogu, że nic nie jechało wtedy z
      przeciwka.
      • lucy_z Re: Przyszła zima......... 02.01.02, 12:25
        Gość portalu: GRZECH napisał(a):

> Jechałem dziś z Elbląga do Gdańska samochodem, który nie ma opon zimowych. Kosz
        > mar. Mimo, że
        > prędkość jazdy wynosiła nie więcej niż 40 km/h to i tak z pięć razy o mało nie
        > wylądowalem na
        > poboczu, a raz - kawałek przed mostem na Wiśle - wyprzedzający mnie vw golf wpa
        > dł w poślizg. Kręcił
        > się w kółko po drodze i cudem we mnie nie przywalił. Chwała Bogu, że nic nie je
        > chało wtedy z
        > przeciwka.

I chwała Bogu, że wogóle dojechałeś a nie ugrzęzłeś w jakiejś zaspie, chociaż
        może droga ta należy do dróg odśnieżanych....
        A tego golfiarza może to przestraszy na jakiś czas.......
        • Gość: GRZECH Re: Przyszła zima......... IP: 10.10.41.* 02.01.02, 12:38
          lucy_z napisał(a):

> I chwała Bogu, że wogóle dojechałeś a nie ugrzęzłeś w jakiejś zaspie, chociaż
          >
          > może droga ta należy do dróg odśnieżanych....
          > A tego golfiarza może to przestraszy na jakiś czas.......

Masz rację, że droga nr 7 należy do odśnieżanych, ale dziś kolosalnym problemem jest oblodzona
          nawierzchnia - na całej długości i szerokości drogi jest tzw. szklanka.
          • lucy_z Re: Przyszła zima......... 02.01.02, 18:37

Ktoś tu się wczoraj nabijał ze mnie, że - 6 stopni jest nie do przyjęcia,hm
            i że powinnam zmienić klimat. Ale teraz to się zastanawiam bo jest już - 12
            stopni i temperatura spada:((((( A do tego moje miasto jest zasypane równo:((
          • Gość: lucy_z Re: Przyszła zima......... IP: 192.168.0.* 02.01.02, 18:38

Ktoś tu się wczoraj nabijał ze mnie, że - 6 stopni jest nie do przyjęcia,hm
            i że powinnam zmienić klimat. Ale teraz to się zastanawiam bo jest już - 12
            stopni i temperatura spada:((((( A do tego moje miasto jest zasypane równo:((
            • Gość: mat.pl Re: Przyszła zima......... IP: *.mofnet.gov.pl 03.01.02, 11:35
              ...i to z Dziadkiem Mrozem.
              Dzisiaj temp. koło -5.
              Jeżeli w tv pokazywali obrazki z gdańskiego lotniska
              to cóż, jest ono położone za obwodnicą, a więc w innej
              strefie klimatycznej :-)
              W Gdyni z kolei wczorajszy wiatr zmiótł cały luźno
              leżący śnieg i teraz jest ogólnomiejskie bezpłatne
              lodowisko. Zapomniano tylko o punktach, w których
              można by wypożyczyć łyżwy. ;-)
              hej
              • lucy_z Re: Przyszła zima......... 03.01.02, 11:46

Zapomniano tylko o punktach, w których
                > można by wypożyczyć łyżwy. ;-)
                > hej

U mnie jest w tej chwili -16 stopni i świeci słońce a śniegu jest po pas a może
                jeszcze więcej:))))
                • Gość: mat.pl Re: Przyszła zima......... IP: *.mofnet.gov.pl 03.01.02, 12:01
                  A tutaj po noworocznych opadach deszczu o zimie przede
                  wszystkim świadczy lód.
                  Wyjątek to okolice za obwodnicą, gdzie jest prawie
                  zawsze inna pogoda w Trójmieście.
                  PS.
                  Gratuluję pudła w klasyfikacji wg ilości postów na temat :-)
                  hej
                  • lucy_z Re: Przyszła zima......... 03.01.02, 12:11

> Gratuluję pudła w klasyfikacji wg ilości postów na temat :-)
                    > hej

Mat!!!!!! Ja nie wiem o co chodzi????????
                    • Gość: skorpik Re: Przyszła zima......... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.01.02, 12:29
                      Droga Lucy, ubiegne odpowiedz mata - pierwszy post na forum gdańskim w 2002
                      należy do Ciebie!! tez gratuluję i zapytowywuje jak zaczął sie nowy roczek?
                      • lucy_z Re: Przyszła zima......... 03.01.02, 12:34

> Droga Lucy, ubiegne odpowiedz mata - pierwszy post na forum gdańskim w 2002
                        > należy do Ciebie!! tez gratuluję i zapytowywuje jak zaczął sie nowy roczek?

O! Witam Cię Skorpiku:)))) Nowy roczek dał do wiwatu!!!!!!! U Ciebie pewnie
                        też??????
                        Skorpiku:) Nurtuje mnie jedno, czy dostałaś ode mnie kartkę na święta, bo Ci
                        wysłałam???? Ta poczta niestety tak działa, że połowa rzeczy nie dochodzi:(((
                        • Gość: mat.pl Re: Przyszła zima......... IP: *.mofnet.gov.pl 03.01.02, 12:55
                          Czasami przeglądam forum sortując wątki wg ilości
                          wypowiedzi. No i teraz "Przyszła zima...." znalazła się
                          "na pudle".
                          Stąd też czasami pojawiają się stasze wątki, które
                          zakończono jeszcze długo przed dniem, kiedy tu dotarłem.
                          hej
                        • Gość: skorpik Re: Przyszła zima......... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.01.02, 13:01
                          lucy_z napisał(a):

>
                          > > Droga Lucy, ubiegne odpowiedz mata - pierwszy post na forum gdańskim w 200
                          > 2
                          > > należy do Ciebie!! tez gratuluję i zapytowywuje jak zaczął sie nowy roczek
                          > ?
                          >
                          > O! Witam Cię Skorpiku:)))) Nowy roczek dał do wiwatu!!!!!!! U Ciebie pewnie
                          > też??????
                          > Skorpiku:) Nurtuje mnie jedno, czy dostałaś ode mnie kartkę na święta, bo Ci
                          > wysłałam???? Ta poczta niestety tak działa, że połowa rzeczy nie dochodzi:(((

Kochana Lucy dostała, owszem, to starsznie miłe, az łezka w oku się zakręciła,
                          dziekuje, a poniewaz jestem ostatnio gapcio nie podziękowałam o czasie,
                          przepraszam.
                          Czy to do wiwatu tyczy aury??? mam nadzieje ze tak....

• lucy_z Re: Przyszła zima......... 03.01.02, 16:40

> Czy to do wiwatu tyczy aury??? mam nadzieje ze tak....
                            >
                            Tak, tak! Dotyczyło aury:) W tej chwili jest -18 stopni .........
                            Z tym pudłem to aż mi głupio, pora trochę przyhamować ;)
                            A czasami coś doskwiera ;((( Takie jest życie.....
                            • Gość: skorpik Re: Przyszła zima......... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.01.02, 16:45
                              lucy_z napisał(a):

>
                              >
                              > > Czy to do wiwatu tyczy aury??? mam nadzieje ze tak....
                              > >
                              > Tak, tak! Dotyczyło aury:) W tej chwili jest -18 stopni .........
                              > Z tym pudłem to aż mi głupio, pora trochę przyhamować ;)
                              > A czasami coś doskwiera ;((( Takie jest życie.....

oj to dobrze, że to dotyczy aury! u mnie tez ok -18, brrr, i niech nie będzie
                              głupio tylko milutko i dumnie!
                              oj mój roczek stary nie zakończył się ciekawie (oprócz wieczoru sylwestrowego) i
                              nowy też nie zaczął równie udanie, ale nic to.... kiedys musi być lepiej, byle do
                              lata i uśmiech na pysk! na pochybel!!
                              • lucy_z Re: Przyszła zima......... 03.01.02, 16:50

> > Tak, tak! Dotyczyło aury:) W tej chwili jest -18 stopni .........
                                > > Z tym pudłem to aż mi głupio, pora trochę przyhamować ;)
                                > > A czasami coś doskwiera ;((( Takie jest życie.....
                                >
                                > oj to dobrze, że to dotyczy aury! u mnie tez ok -18, brrr, i niech nie będzie
                                > głupio tylko milutko i dumnie!
                                > oj mój roczek stary nie zakończył się ciekawie (oprócz wieczoru sylwestrowego)
                                > i
                                > nowy też nie zaczął równie udanie, ale nic to.... kiedys musi być lepiej, byle
                                > do
                                > lata i uśmiech na pysk! na pochybel!!

Masz rację:) Dlatego tu przyszłam trochę się oderwać od innych spraw
                                • Gość: skorpik Re: Przyszła zima......... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.01.02, 16:57
                                  lucy_z napisał(a):

>
                                  > > > Tak, tak! Dotyczyło aury:) W tej chwili jest -18 stopni .........
                                  > > > Z tym pudłem to aż mi głupio, pora trochę przyhamować ;)
                                  > > > A czasami coś doskwiera ;((( Takie jest życie.....
                                  > >
                                  > > oj to dobrze, że to dotyczy aury! u mnie tez ok -18, brrr, i niech nie będ
                                  > zie
                                  > > głupio tylko milutko i dumnie!
                                  > > oj mój roczek stary nie zakończył się ciekawie (oprócz wieczoru sylwestrow
                                  > ego)
                                  > > i
                                  > > nowy też nie zaczął równie udanie, ale nic to.... kiedys musi być lepiej,
                                  > byle
                                  > > do
                                  > > lata i uśmiech na pysk! na pochybel!!
                                  >
                                  > Masz rację:) Dlatego tu przyszłam trochę się oderwać od innych spraw

skąd ja to znam ....

• lucy_z Re: Przyszła zima......... 03.01.02, 17:16

Dlatego tu przyszłam trochę się oderwać od innych spraw
                                    >
                                    > skąd ja to znam ....
                                    >
                                    Skorpiku:) Jesteś jeszcze???? Tak długo dziś pracujesz??????

• Gość: skorpik Re: Przyszła zima......... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.01.02, 17:34
                                      ano jestem, zawsze pracuję do późna ale nie zawsze mam okazję pisać
                                      • lucy_z Re: Przyszła zima......... 03.01.02, 17:43

> ano jestem, zawsze pracuję do późna ale nie zawsze mam okazję pisać

O biedne dziecko:(((((((
                                        Włącz się Skorpiku w konkurs, który organizuje U92, może wygrasz puchar lodów,
                                        zgaduj, zgaduj:)))))))
                                        • mat.pl Re: Poszła zima....(na razie) 07.01.02, 12:09
                                          odwilż na całego
                                          być piszym teraz to wielka sztuka, chyba że ma się
                                          znajomych w dobrej pralni
                                          Nie chodzi mi wcale o złośliwość kierowców. Tych kałuż
                                          się po prostu nie da ominąć, nie mówiąc o całej serii
                                          nowych dziur, a niekiedy jaskiń, na drogach.
                                          hej
                                          • Gość: mat.pl Re: Czy wróci? IP: *.mofnet.gov.pl 17.01.02, 14:56
                                            Czy ktoś wie, dokąd poszła śnieżna zima z dolnych
                                            tarasów Trójmiasta?
                                            Po tych paru słonecznych dniach mogłoby znowu być
                                            biało.
                                            Wiem, wiem - każdy czeka na wiosnę (ja też), ale
                                            odrobina białego puchu nikomu by nie zaszkodziła.
                                            hej
                                            • petelka Re: Czy wróci? 18.01.02, 11:53

> Czy ktoś wie, dokąd poszła śnieżna zima z dolnych
                                              > tarasów Trójmiasta?
                                              > Po tych paru słonecznych dniach mogłoby znowu być
                                              > biało.
                                              > Wiem, wiem - każdy czeka na wiosnę (ja też), ale
                                              > odrobina białego puchu nikomu by nie zaszkodziła.
                                              > hej

Ona się tylko przyczaiła gdzieś w górach, w leśnych ostępach. A może zmęczyła
                                              się - trzeba przyznać, że na przełomie roku to się jednak trochę napracowała - i
                                              teraz odpoczywa:)))

• lucy_z Re: Czy wróci? 18.01.02, 12:17
                                                petelka napisał(a):

>
                                                > > Czy ktoś wie, dokąd poszła śnieżna zima z dolnych
                                                > > tarasów Trójmiasta?
                                                > > Po tych paru słonecznych dniach mogłoby znowu być
                                                > > biało.
                                                > > Wiem, wiem - każdy czeka na wiosnę (ja też), ale
                                                > > odrobina białego puchu nikomu by nie zaszkodziła.
                                                > > hej
                                                >
                                                > Ona się tylko przyczaiła gdzieś w górach, w leśnych ostępach. A może zmęczyła
                                                > się - trzeba przyznać, że na przełomie roku to się jednak trochę napracowała -
                                                > i
                                                > teraz odpoczywa:)))
                                                >
                                                Witajcie:)))))))

Ona cały czas jest u mnie;) Śnieg leży, trochę pobrudzony ale jednak, mróz
                                                trzyma i ma jeszcze dopadać :) Z zimowym pozdrowieniem:)
                                                Petelko:) A w Bieszczadach to jeszcze pewno wsie zasypane;)
                                                • petelka Re: Czy wróci? 18.01.02, 12:34
                                                  lucy_z napisał(a):

> petelka napisał(a):
                                                  >
                                                  > > Gość portalu: mat.pl napisał(a):
                                                  > >
                                                  > > > Czy ktoś wie, dokąd poszła śnieżna zima z dolnych
                                                  > > > tarasów Trójmiasta?
                                                  > > > Po tych paru słonecznych dniach mogłoby znowu być
                                                  > > > biało.
                                                  > > > Wiem, wiem - każdy czeka na wiosnę (ja też), ale
                                                  > > > odrobina białego puchu nikomu by nie zaszkodziła.
                                                  > > > hej
                                                  > >
                                                  > > Ona się tylko przyczaiła gdzieś w górach, w leśnych ostępach. A może zmęcz
                                                  > yła
                                                  > > się - trzeba przyznać, że na przełomie roku to się jednak trochę napracowa
                                                  > ła -
                                                  > > i
                                                  > > teraz odpoczywa:)))
                                                  > >
                                                  > Witajcie:)))))))
                                                  >
                                                  > Ona cały czas jest u mnie;) Śnieg leży, trochę pobrudzony ale jednak, mróz
                                                  > trzyma i ma jeszcze dopadać :) Z zimowym pozdrowieniem:)
                                                  > Petelko:) A w Bieszczadach to jeszcze pewno wsie zasypane;)

Pewnie tak, ale piszą, że drogi przejezdne choć śliskie. Teraz to już codzienne
                                                  zaglądam na stronę interentową Bieszczad i sprawdzam pogodę i przejezdność
                                                  dróg.:)))

• lucy_z Re: Czy wróci? 18.01.02, 12:40
                                                    petelka napisał(a):

> Pewnie tak, ale piszą, że drogi przejezdne choć śliskie. Teraz to już codzienne
                                                    >
                                                    > zaglądam na stronę interentową Bieszczad i sprawdzam pogodę i przejezdność
                                                    > dróg.:)))
                                                    >
                                                    Ja też tak robię. A kiedy wyjeżdżasz???? Żeby nie zechciało teraz mocno padać w
                                                    czasie Twojej podróży, jak dojedziesz to niech sobie już pada:)
                                                  • petelka Re: Czy wróci? 18.01.02, 12:49
                                                    lucy_z napisał(a):

> Ja też tak robię. A kiedy wyjeżdżasz???? Żeby nie zechciało teraz mocno padać
                                                    > w
                                                    > czasie Twojej podróży, jak dojedziesz to niech sobie już pada:)

Wyjeżdżam 28 stycznia i mam nadzieję, że wszystko będzie OK. Ale fakt, że trochę
                                                    obawiam się tej drogi, bo raz - to ok. 20 godz. podróży z 2-ma przesiadkami, dwa -
                                                    jak sobie przypomnę te obrazki z początku stycznia oglądane w TV...

• Gość: lucy_z Re: Czy wróci? IP: 192.168.0.* 18.01.02, 13:04
                                                    petelka napisał(a):

> lucy_z napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Ja też tak robię. A kiedy wyjeżdżasz???? Żeby nie zechciało teraz mocno
                                                    > padać
                                                    > > w
                                                    > > czasie Twojej podróży, jak dojedziesz to niech sobie już pada:)
                                                    >
                                                    > Wyjeżdżam 28 stycznia i mam nadzieję, że wszystko będzie OK. Ale fakt, że troch
                                                    > ę
                                                    > obawiam się tej drogi, bo raz - to ok. 20 godz. podróży z 2-ma przesiadkami, dw
                                                    > a -
                                                    > jak sobie przypomnę te obrazki z początku stycznia oglądane w TV...
                                                    >
                                                    >
                                                    No, trochę czarno to widzę, bo zaczynają się ferie, przynajmniej u nas,
                                                    przypuszczam, że i u Was. Ale może nie bedzie tak źle, trzeba być dobrej myśli.
                                                    Rzeczywiście trasa bardzo daleka. Pewno do Zagórza a później jedziecie
                                                    autobusem???
                                                  • petelka Re: Czy wróci? 18.01.02, 13:23
                                                    Jak byś zgadła. Kombinowałam na wszystkie możliwe sposoby: przez Rzeszów,
                                                    Tarnów, Przemyśl a nawet Lublin, jest nawet jakiś bezpośredni pociąg, ale
                                                    jedzie on 20 godz. dookoła całej Polski. Ostatecznie wyszło mi że najlepsze
                                                    połączenie to Gdańsk-Kraków (IC), Kraków-Zagórz (też pociąg) a potem to już
                                                    autobus. I najbardziej boję się tej środkowej części trasy, bo wypada ona
                                                    akurat na samą noc a pociąg nie ma kuszetek.
                                                    Ale jakoś to będzie:)))
                                                  • lucy_z Re: Czy wróci? 18.01.02, 14:53
                                                    petelka napisał(a):

> Jak byś zgadła. Kombinowałam na wszystkie możliwe sposoby: przez Rzeszów,
                                                    > Tarnów, Przemyśl a nawet Lublin, jest nawet jakiś bezpośredni pociąg, ale
                                                    > jedzie on 20 godz. dookoła całej Polski. Ostatecznie wyszło mi że najlepsze
                                                    > połączenie to Gdańsk-Kraków (IC), Kraków-Zagórz (też pociąg) a potem to już
                                                    > autobus. I najbardziej boję się tej środkowej części trasy, bo wypada ona
                                                    > akurat na samą noc a pociąg nie ma kuszetek.
                                                    > Ale jakoś to będzie:)))

Dobrze, że miejsce chociaż masz do Krakowa. W nocnym pociągu nie ma kuszetek???
                                                    Chyba, że to jakiś piętruś czy typu kolejka....Szkoda, że w Krakowie nikogo nie
                                                    macie. Można by było odpocząć i jechać dalej. W takich chwilach przydaje się
                                                    rodzina:)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka