Dodaj do ulubionych

tv & internet

07.02.07, 09:44
Dzwonilem wlasnie do biall-net z zapytaniem o tv i internet. Internet
podlaczaja od reki natomiast na telewizje musi sie zgodzic wspolnota. Wobec
tego pytanie do was. Czy ktokolwiek z was ma juz jakas kablowke? Jesli tak to
jaka? Czy juz jakies decyzje w sprawie wyboru kablowki zostaly przez kogos
podjete? Wydaje mi sie skoro biall-net dostarcza internet to moglby tez
dostarczac kablowke. W pakiecie zawsze to taniej, a z tego co widzialem ceny
maja konkurencyjne. Chyba ze ktos zna bardziej atrakcyjna oferte niz
przedstawil biall-net?
Obserwuj wątek
    • kor.nick biall-net tak 09.02.07, 09:04
      popieram jamala
    • jamal_gda Re: tv & internet 12.02.07, 13:22
      Dzwonilem do administratora budynku nr 2 i sprawa wyglada tak
      internet: biall-net
      kablowka i internet: tiwis.
      Podzial taki ze wzgledu na to, ze biall-net polozyl kable sieciowe, a tiwis
      telewizyjne. Kablowka ma byc dostepna od przyszlego tygodnia. Mam pytanie czy
      ktos z budynku nr 1 korzysta juz z uslug tiwisa? Jesli tak to czy jest
      zadowolony i czy jakosc obrazu jest dobra?
    • kor.nick Re: tv & internet 19.02.07, 13:04
      Z prostego porównania ofert www.tiwis.pl/ i www.biall.net.pl/
      wynika że oferta na kablówkę Biall-Net jest korzystniejsza biorąc pod uwagę
      bogatszą oferte programowa TV.

Według firmy Biall-Net (cyt.)
      "nie ma problemu z podlaczeniem klientow poniewaz jestesmy juz na
      bloku ze swiatlowodem w momencie w ktorym lokatorzy beda chcieli korzystac
      z naszej telewizji i wspolnota lub deweloper sie na to zgodza zaczniemy
      uruchamianie."

Mam nadzieje ze nasz developer i przyszła wspólnota się bez problemów zgadzała...
      • b3style Re: tv & internet 22.03.07, 11:40
        Zgadzam sie iz powinnismy jak najszybciej wyrazic zgode na podlaczenie BallNetu.
        • majatusia Re: tv & internet 22.03.07, 11:55
          budynek nr 1 moze sie juz zgodzic.... a my mieszkancy nr 2 musimy czekac az EKO
          nam "buzie otworzy" podpisuajc nami akty.... Ciekawe kiedy to będzie ???
          • jamal_gda Re: tv & internet 23.03.07, 09:03
            Podobno od 1 kwietnia mozna juz umawiac sie bezposrednio z Pania notariusz i
            podpisywac akty.
          • kor.nick Re: tv & internet 23.03.07, 10:04
            Z TV może nie być tak prosto. Kiedyś słyszałem że właścicielem okablowania TV w
            budynku nr 26 jest firma Tivis. Jeżeli faktycznie tak jest to raczej na swoje
            kable nie wpuszczą swojej konkurencji, którym jest Biall-net. Pewnie właśnie
            dlatego Biall-net wymaga zgody administratora budynku na podłączenie swojego
            sygnału. Jeżeli macie jakieś inne i pewne informacje dotyczące tego tematu to
            warto je upowszechnić bo podpisanie przez kogokolwiek umowy z firma Tivis może
            być przeszkodą do ewentualnej odsprzedaży całości okablowania firmie Biall-net
            oczywiście jeżeli faktycznie Tivis jest jego właścicielem a Biall-net będzie
            miało taką cheć.
            • jamal_gda Re: tv & internet 23.03.07, 15:57
              Prosto moze nie byc ale nie jest to niemozliwe. My jako wspolnota mozemy zmusic
              firme Tiwis od oddania nam kabli zupelnie za darmo. Moi znajomi mieli podobny
              problem tylko ze z internetem na jednym z osiedli budowanym przez Hosse. Nie
              podobal im sie dostawca, chcieli go zmienic a dostawca upieral sie ze kable sa
              jego. Zalatwili go w bardzo prosty sposob. Jako wspolnota stwierdzili, ze nie
              zycza sobie aby kable owej firmy byly zainstalowane w ich budynku i ze nakazuja
              wlascicielowi usunac te kable oczywiscie przy jednoczesnym przywroceniu budynku
              do stanu przed usunieciem. Efekt byl taki ze firma nie miala wyjscia i musiala
              zrzec sie praw do tych kabli.
              • kor.nick Re: tv & internet 05.04.07, 09:07
                Czy ktoś korzysta już na naszym osiedlu z sygnału TV firmy Biall-net na kablach
                firmy TIWIS lub w jakiś inny sposób?
                • moria8 biall net nie 06.04.07, 08:24
                  nie wiem czy ktoś zauważył że tawis w ofercie podstawoej ma HBO, poza tym
                  nauczony obecną kablówką mam w nosie czy bedą tam dwa kanały rosyjskie, jeden
                  hinduski i cztery z onanizującymi sie panienkami. Mi się wydaje że jest w tej
                  ofercie tawisu dosyć: jest discovery i tvn turbo - mi wystarczy
                  • kor.nick jednak biall-net 06.04.07, 09:05
                    Jak dla mnie sprawa jest dosyć prosta Biall-net - 25 zł -57 programów, Tiwis -
                    35 zł - 31 programów. Wiadoma sprawa że najbardziej opłaca się brać i internet i
                    TV od jednego operatora bo w pakiecie zawsze wychodzi taniej ale każdy ma swoje
                    wymagania. Nic mi nie daje to że HBO jest w pakiecie podstawowym bo i tak i tak
                    będę brał pakiet pełny.
                    Mi Biall-net odpowiada znacznie bardziej i pod względem oferty programowej a
                    przede wszystkim pod względem ceny.
    • puma_sa Re: tv & internet 11.04.07, 12:52
      Żeby skorzystać z jakiejkolwiek innej sieci kablowej, konieczne jest podjęcie
      odpowiedniej uchwały przez wspólnotę. Póki co jesteśmy zdani na dwa niezależne
      monopole, które były na rękę EKO. Biall-net jest technicznie gotowy do
      dostarczenia pełnego pakietu TV, tak jak to ma miejsce na osiedlu INPRO.
      Uważam, że docelowo powinna być zapewniona możliwość indywidualnego wyboru
      dostawcy TV i Internetu, bez zawierania umów na poziomie wspólnoty.
    • kor.nick Re: tv & internet 18.04.07, 21:17
      czy jest ktoś chętny do podpisania umowy z Biall-net na TV kablową ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka