Dodaj do ulubionych

Wiceprezes Arki i sekretarka zatrzymani

IP: 80.48.166.* 22.02.07, 17:06
Oczywiście tego artykułu nikt z kibiców Arki nie skomentuje no bo jak tu
dyskutować z faktami !!!!podziekujecie Milusiowi i Grzesiowi jego
przydupasowi. zrobili go nawt przewodniczacym komisji weryfikacyjnej sędziów
w Gdańsku !!!! To są jaja
Obserwuj wątek
    • Gość: qqryq Re: Wiceprezes Arki i sekretarka zatrzymani IP: *.zab.nat.hnet.pl 22.02.07, 17:16
      Ja bym jeszcze pozamykał kibiców Arki.
      Przecież to za ich kase z biletów poniekąd były kupowane mecze.
      Współudział jak sie patrzy.
      Nie ma klubu nie ma kibiców.
      Koniec. zero. Wymazać z mapy piłkarskiej Polski.
      Nawet boiska nie da się zaorać bo nie mają takiego.
      • Gość: kibic Komunikat S.S.A Arka Gdynia IP: *.gdynia.mm.pl 22.02.07, 22:17
        Komunikat S.S.A Arka Gdynia
        22-02-2007 18:12 Klub
        W dniu 20 lutego 2007 r policja zatrzymała i przewiozła na przesłuchanie do
        Wrocławia pracownicę sekretariatu Spółki, która po przesłuchaniu, wraca do
        Gdyni.
        Na wniosek prokuratury wrocławskiej prowadzącej postępowanie, Spółka wydała
        policji dokumentację finansową, dotyczącą przede wszystkim przelewów
        wynagrodzeń i premii na rachunki bankowe zawodników.
        We środę, 20 lutego, w Grudziądzu policja zatrzymała i przewiozła do Wrocławia
        przebywającego tam u ciężko chorego ojca, wiceprezesa zarządu. Oczekujemy na
        decyzje co do dalszego postępowania w jego sprawy.

W ocenie Spółki podjęcie tych tak spektakularnych działań w przeddzień
        posiedzenia sądu, mającego zdecydować o przedłużeniu lub odmowie przedłużenia
        tymczasowego aresztowania prezesa Spółki, daje wrażenie, że akcja ta mogła mieć
        na celu także wywarcie presji na sąd.
        Wg uzyskanych informacji w dniu dzisiejszym sąd zdecydował o przedłużeniu
        tymczasowego aresztowania prezesa Spółki o dwa miesiące.

ARKA GDYNIA Sportowa Spółka Akcyjna oczekuje, że rozpoczęcie przewidzianych
        prawem postępowań sądowych co pozwoli odnieść się do stawianych zarzutów i
        przedstawianych dowodów oraz, głęboko w to wierzymy, odeprzeć je. pomimo
        poważnych perturbacji organizacyjnych będących konsekwencją ostatnich wydarzeń.
        Proces szkoleniowy i przygotowanie drużyny do wiosennej rundy rozgrywek
        prowadzony jest w sposób niezakłócony.

W związku z pojawiającymi się enuncjacjami prasowymi o nieuchronnej degradacji
        Klubu, Rada Nadzorcza i Zarząd Klubu oświadcza, że wobec Spółki nie toczy się
        żadne postępowanie dyscyplinarne przed właściwymi organami Polskiego Związku
        Piłki Nożnej. O ile takie postępowanie zostanie rozpoczęte, wierzymy, że
        prowadzone z zachowaniem wszelkich standardów formalno-prawnych pozwoli Spółce
        na oczyszczenie się ze stawianych zarzutów.

Spółka oświadcza, że stanowczo będzie protestować w przypadkach podjęcia prób
        zastosowania przez jakiekolwiek struktury Polskiego Związku Piłki Nożnej
        sankcji, których podstawy będą skutkiem bezprawnych, nietransparentnych,
        zakulisowych działań powodowanych chęcią osiągnięcia szybkiego, politycznie i
        medialnie pożądanego „ukarania za korupcję”. Spółka przyjmie i zastosuje się do
        każdego rozstrzygnięcia, jednak będącego wynikiem jasnego, przewidzianego
        prawem i wewnętrznymi przepisami PZPN postępowania.

Spółka stoi na stanowisku, że autentyczna i skuteczna odbudowa wizerunku
        polskiej piłki nożnej musi zacząć się przyjęcia do stosowania w działaniach
        struktur organizacyjnych PZPN jasnych i transparentnych zasad postępowania a
        także prawa skazanym już przez media osobom i klubom do procesów i postępowań,
        szanujących zasadę domniemania niewinności. Są czas i środki pozwalające
        Wydziałowi Dyscypliny PZPN na pełne rozpoznanie udziału osób i klubów w tak
        zwanej „korupcji w polskim futbolu”.

Na odbytym w dniu 20 lutego spotkaniu Spółki z przedstawicielami sponsorów
        zostały szczegółowo przedstawione wydarzenia ostatnich tygodni, ocena tych
        zdarzeń a także informacja o bieżącej działalności.
        Sponsor tytularny drużyny, Prokom Software oraz Prezydent Miasta Gdyni ponownie
        potwierdzili kontynuowanie finansowania klubu, wierząc, że rozpoczęcie
        postępowań sądowych pozwoli oczyścić Spółkę ze stawianych zarzutów. Na wniosek
        przedstawicieli części sponsorów zdecydowano o zwiększeniu częstotliwości
        komunikatów o bieżącej wydarzeniach oraz sytuacji w Spółce przekazywanych
        sponsorom.

Zarząd Spółki

• Gość: Tomek Re: Wiceprezes Arki i sekretarka zatrzymani IP: *.171.49.148.crowley.pl 22.02.07, 18:38
      No ja jako kibic skomentuję.
      Jest mi wstyd. Prawda jest taka że tylko idioci mówią że arka jest niewinna. To
      by oznaczało że wszyscy którzy się przyznają do winy kłamią i mają ochotę na
      urlop za kratkami tak ???
      • Gość: kibic Arki Re: Wiceprezes Arki i sekretarka zatrzymani IP: *.chello.pl 22.02.07, 19:56
        To nie jest kwestia wstydu.Mleko sie rozlało,i mimo,ze nie zpadły wyroku-trzeba
        przyjąc odpowiedzialnośc.
        Nie ma co polemizowac z kibicami pokruju Goral,czy jakis tam gvv..czy podobnie.
        Trzbea tylko aby kibice Arki,Naszego Klubu , których jest wielu-pozostali wraz
        ze sponsorem,trenerem i piłkarzami - przy Klubie.
        Przyjmijmy kare,ale sprawiedliwa - a nie taka która bedzie / zreszta juz
        zaczyna być/ nie zrozumiała,.
        Dlaczego juz nie wszczeto postepowania dyscyplinarnego wobec Zagłebia Lubin
        Nie mam absolutnie żadnych watpliwości ,ze lubin bedzie ukarany co najwyżej
        kara pienieżna.
        Wspomnicie moje słowa.
        Co do wyklucznie-jest to nie mozliwe,jedyne co nas moze spotakc / mysle o
        najsurowszj karze/to degradacja do II ligi.
        Ale my wrócimy.
        Ale...pamiętajmy o aferach w PZPN-takich jak:
        -licencja dla Widzewa / Boniek chce teraz reformowac lige,budzi to tylko smiech/
        -afery ze sprzedaża praw do transmisji,
        -afery z przyznawaniem licencji dla klubów
        -afery z karaniem za niewywiązywanie się z zobowiązan finansowych / przykład
        Dziekanowskiego."Boboa"Kaczmarak.wielu piłkarzy
        -afery z podziałem piniędzy z Canal+ ;/ bezprawne obnizenie/
        -afery z dostawami sprzętu
        -afery ze Szkołami Mistrzostwa Sportowego
        -afery z zatrudnianiem tych wszystkich Aposteli i innych gargameli.
        -afery z awansami Pogonii,Korony,Zagłebia
        -afery z Amicą i zdobywaniem Pucharu Polski
        -aferę z podzialem pynktów za pucharpolski miedzy Polonia Warszawa i Górniekm
        Zabrze.
        Fiorentina była w IV lidze i wróciła do I ligi,My tez wrócimy
    • Gość: andy góralu i inne leszcze!!!! IP: *.server.ntli.net 23.02.07, 10:58
      ja skomentuję - co my kibice mamy z tym wspólnego?! " z faktami" - za
      dużo "fakt" czytasz, który sam kreuje "fakty" gamoniu!!! źle się działo i
      dzieje w polskiej piłce,ale widać kozłem ofiarnym mam być Arka... ale Arka to
      nie piłkarze, działacze- to przede wszystkim kibice, to ludzie Gdyni, którzy
      przyjdą nawet na 4ligę, a do ekstraklasy po ewentualnych karach wrócimy
      szybciej niż wam się wydaje
      TYLKO ARKA GDYNIA
      • Gość: Góral Re: góralu i inne leszcze!!!! IP: 80.48.166.* 23.02.07, 16:02
        Tak tak na odległość czuc drogi Andy garusa jak sie patrzy tylko Ty reszta to
        lescze ! Gratuluje dobrego samopoczucia ! Arka kozłem ofiarnym no no o
        przypowieśc o kalim i krowie znasz .....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka