Dodaj do ulubionych

Oddaj głos w sprawie psa

IP: *.ds.pg.gda.pl 26.02.07, 22:28
"Od kilku lat mieszkańcy Wrzeszcza mogą puszczać psy bez smyczy i kagańca na
specjalnie przygotowanym wybiegu dla czworonogów."
Tia......szkoda gadać, właścieciele psów mają gdzieś wybiegi, w parku przed
akademikami 100 m od wybiegu aż się roji od psich kup.Na prawdę szkoda
inwestycji na niedojrzałych do odpowiedzialności ignorantów.
Obserwuj wątek
    • Gość: studentka Starż miejska a ulica Pomorska IP: *.chello.pl 27.02.07, 09:40
      Studenci, mieszkańcy osiedla, wykładowcy- wszyscy przechodzą nie po przejściu, ale dróżką wydeptaną od przystanku tramwajowego 'Helska'. Jednak Strażacy (z którymi rozmawiałam) są na tyle bezczelni, zeby drwić w żywe oczy no i oczywiście mówić, że plany są planami i zmieni się ich nie da. Ciekawe czy ludzie są dla planów czy plany dla ludzi?
      A na -9stopniowym mrozie łatwo siedzieć w radiowozie i wypisywać 10 minut mandaty podczas gdy ludzie stoją i zamarzają, prawda?
      Cóż, ja tej sprawy tak nie zostawię. Niestety Panowie Strażacy rtafili na osobę, która się ich nie boi.
      • Gość: wittmann Re: Starż miejska a ulica Pomorska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 11:51
        To trzeba chodzić wyznaczonym przejściem a nie wydeptaną drużką bo tak
        wygodniej. za chodzenie po przejściu dla pieszych jeszcze nikt mandatu nie
        dostal. No chyba że robił to gdy paliło się czerwone światło. A jak ktoś chodzi
        zgodnie z przepisami to się nie ma czego obawiać. A od zmiany planów nie jest
        Straż Miejska tylko UM.
        P.S. I pisze się strażnicy bo strażacy to są pożarni.
        • Gość: studentka Re: Starż miejska a ulica Pomorska IP: *.chello.pl 27.02.07, 21:02
          Ok, nie musisz mi tak wytykać błędów. Uważam, że strażnicy byli niemili i złożę skargę. Tylko tyle. Oni są by pomagać mieszkańcom.
        • Gość: studentka Re: Starż miejska a ulica Pomorska IP: *.chello.pl 27.02.07, 21:03
          I jeszcze coś. nie wiesz o którym przjeściu mówię. jeśli nie tylko studenci i wykładowcy łamią prawo, ale też mieszkańcy to chyba coś jest nie tak.
          • Gość: wittmann Re: Starż miejska a ulica Pomorska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 08:17
            A mieszkańcy to są inni? Po prostu wszystkim tak pasuje i nikomu się nie chce
            iść na przejście.
          • Gość: wittmann Re: Starż miejska a ulica Pomorska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 08:19
            A skąd wiesz że nie wiem?
    • Gość: lolo to jeszcze nic IP: *.softlab.gda.pl 28.02.07, 10:05
      za jakiś czas na etacie w SM ma zostać zatrudniony "łowczy" do zabierania
      dzikich zwierząt czy to martwych czy żywych , pytanie po co taki etat w SM,
      jeśli tego typu interwencje bedą podejmowane sporadycznie i czy przypadkiem nie
      ma juz takiego etatu w Urzedzie Miejskim w wydz. Zarządzania Kryzysowego, gdzie
      normalny pracownik oprócz "zabawy" w myśliwego zajmuje sie czym nazwijmy to
      pozytecznym:)) i nie siedzi w miedzyczasie bezczynnie-ciekawe kto zapłaci za
      sprzet ( klatki siatki broń samochód) wiecie -mysle ze tak i tylko kto wpadł na
      ten fajny pomysł?
      • Gość: Wittmann Re: to jeszcze nic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 14:03
        Gratulacje. masz lepsze informacje niż kadry sm bo ja o czymś takim nie wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka